Dodaj do ulubionych

II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3

IP: 193.111.144.* 28.11.04, 18:55
Drogi kibicu - zwracam sie do osoby , z ktora wymienialem komentarze przy okazji artykulu po poprzednim meczu.

Moze teraz napiszesz, ze dziennikarz gazety wyborczej , tak samo jak ja nie zna sie na siatkowce ??
Obserwuj wątek
    • Gość: kibic Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.radom.pilicka.pl 28.11.04, 19:05
      Czyzby rozgrywajaca nazywala sie Aneta Majkusiak? Nie, a ta zawodniczke
      wyroznil piszacy ten artykul. Dowiedzialem sie za to ze rozgrywajaca jest
      niewychowana wiec brawo dla trenera za stanowcza decyzje.
      • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 28.11.04, 19:29
        Niewykluczone, że Politechnika kontynuowałaby passę zwycięstw, gdyby trener Michał Kalita wystawił do gry od początku najsilniejszą "szóstkę".

A to jakos skomentujesz ??
        • Gość: kibic Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.radom.pilicka.pl 28.11.04, 19:50
          Mial podstawy zeby tak zrobic bo zaden trener specjalnie nie oslabia swojej
          druzyny. Pokazal ze nie tylko wynik sie liczy ale i elementy wychowawcze jak to
          stwierdzil. Skoro wiesz tak duzo o rozgrywajacej to moze napiszesz co to za
          powod?
          • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 28.11.04, 20:00
            W koncu mi przyznales racje, ze druzyna byla oslabiona przez decyzje trenera...
            Niestety nie znam rozgrywajacej i nie posiadam informacji na temat powodow, ktorymi kierowal sie trener. Rowniez chcialbym je poznac.
            • Gość: kibic Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.radom.pilicka.pl 28.11.04, 20:11
              Tego nie przyznalem a skoro z rogrywajaca sa problemy wychowawcze to niech
              grzeje lawe nawet jesli ma to sie odbic na wyniku. Przeciez to tylko druga liga.
              • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 28.11.04, 20:33
                "Mial podstawy zeby tak zrobic bo zaden trener specjalnie nie oslabia swojej
                druzyny."

To jest Twoje zdanie. Uznales, ze trener oslabil druzyne, bo mial jakies podstawy by tak zrobic. Jak inaczej mam zrozumiec to co napisales ??

Przemawia przez Ciebie brak konsekwencji, lub po prostu nie potrafisz(nie chcesz) przyznac komsu racji, mimo tego iz druga osoba takowa posiada.
                Lub z jakichs nieznanych mi przyczyn, jestes zle nastawiony do nowej rozgrywajacej i starasz sie ja krytykowac na kazdym kroku.

Korzystajac jeszcze z Twoje terminologii. Uwazasz, ze wyrozniona Aneta Majkusiak sama sobie przyjela, ROZEGRALA i zaatakowala ??

Buahahaha :)
                Jestem coraz bardzoej rozbawiony Twoimi komentarzami.
              • Gość: Maldini Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 28.11.04, 21:16
                Powiem szczeże że z zainteresowaniem przyglądam się waszej dyskusji.Ponieważ w
                tym roku widziałem dwa mecze Radomki oba u siebie wypowiem kilka swoich zdań na
                ten temat.Jeśli chodzi o rozgrywającą która wyszła w pierwszej szósce w meczu z
                ŁKSem to albo jej mecz nie wyszedł albo jest tak słaba.Piłki nie dociąganięte
                leworecznej skrzydłowej koleżance piłka na środku siatki,na podójny blok i to
                krótka.Zdecydowanie druga rozgrywająca była lepsza co nie oznacza że się nie
                myliła ale np miaął najlepsza obok Główki zagrywkę.Widać było podczas meczu ajk
                byłą na ławce że jako jedyna sie rozciągałą żyła i grałą z resztą
                zawodniczego.niestety jest też patrząc w roli kibica która na siatkówke chodzi
                10 lat że to zespół bez tzw bata.Michał Kalita jest moze i miłym człowiekiem
                ale robi według mnie kilak błędów.Po czymś takim jak zrbiła zawodniczka z
                nr.11 czyli 3 akcje i 3 razy piłka spadała koło niej a ona sobie stała sory u
                mnie(sam jestem trenerem by nie grałą i akzdy trener powinien tą majacą muchy w
                nosie zawodniczke zdjąć.Po drugie tzreba od czasu do czasu krzyknąć kiedy nie
                idzie kiedy seryjnie tracis ie punkty po to jest czas aby podpowiezdiec dlatego
                wtedy wszystkie zawodniczki powinny byc koło trenera.tak jakby z boku patrząc
                nie ma tam kolektywu.Szkoda by była by w tym roku nie walczyc o awans bo jest
                ku temu ogromna szansa po 2 udowodnią przesowi który chcial rozwiązać sekcje w
                klubie ze dobrze zrobił ze dalej jest taka sekcja jak siatkówka w AZS.
                • Gość: Maldini www.forum.czarni.pl IP: *.udn.pl 28.11.04, 21:20
                  Polecam forum o siatkówce www.forum.czarni.pl tam jest watek o siatkarkach
                  zapraszam obie rozmawiające osoby jak i innych.
                • Gość: XXX Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.radom.pilicka.pl 29.11.04, 15:40
                  Stary Radomki juz dawno nie ma i pewnie nie bedzie a dziewczyny graja w AZS
                  Politechnika Radomska a to nie ten sam klub.
                • Gość: kibic Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 01.12.04, 14:53
                  dlaczego tak jezdzicie po dziewczynach?przeciez to wartosciowe zawodniczki!nie
                  zawsze jest tak jakbyscie chcieli!!!!!
    • Gość: wooo Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 23:29
      Wow, widze że normalnie wrze na forum. Panowie spoko, będzie lepiej. Co było to
      było. Fajnie jest się uczyć na cudzych błędach i własnych doświadczeniach, ale
      kto to potrafi??? Chmm...
      Myślę, że mecz za tydzień z AWFem w Wawie będzie decydującym dla sytuacji w
      grupie 3. Tak naprawde wyłoni rywala ŁKSu, ŁKSu którego można pokonać...

A co do likwidacji sekcji siatkarem w radomskim AZSie, to byłbym nawiększy
      absurd Zarządu, zwłaszcza, że teraz dziewczyny mają super warunki. A na dodatek
      sport ten odnosi sukcesy w Polsce, nie nadarmo przyjęło się pojęcie "NASZE
      ZŁOTKA". Więcej kobiecej siatkówki.. jestem w stanie oddawać nawet 5% swoich
      dochodów na ten cel :-)
      • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 29.11.04, 00:33
        Ciekawy jestem co masz na mysli piszac o tych super warunkach. Czy posiadasz jakies informacje z klubu na ich temat.
        Jesli mozna prosic to chcialbym poznac Twoja opinie na temat ostatniego meczu z LKS-em Lodz a konkretnie dowiedziec sie co myslisz na temat zawodniczek o ktorych glownie dyskutujemy na forum.
        Jesli powaznie myslisz o przekazywaniu 5% dochodow na sekcje siatkarek to moze najlepszym wyjsciem byloby przekazywanie ich w formie premii po zwyciezkich meczach. Uwazam ze bylaby to dodatkowa mobilizacja dla druzyny.
        Pozdrawiam
        • Gość: czesiek Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 29.11.04, 09:42
          Te super warunki o ktore pytasz to akademik za darmo, obiady i stypendia
          sportowe, ktore dziewczyny dostana. Jesli uwazasz ze to malo dla studentki,
          ktora reprezentuje ten poziom sportowy to idz do urzedu pracy i powiedz to
          ludziom co stoja w kolejce za zasilkiem i musza za to utrzymac cala rodzine.
          Przygladam sie Twojej dyskusji i piszesz ze nie znasz rozgrywajacej a wiesz
          jaka miala skutecznosc kiwniec, kiedy byla kontuzjowana a nawet w ktorym secie
          weszla i zeszla z boiska. Godne uwagi. Moze napiszesz mi cos o innych
          zawodniczkach np. Karolinie Glowce, jakie ma wymiary i czy ma chlopaka bo
          bardzo mi sie podoba i chcialbym to wiedziec.
          • Gość: zeb Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 29.11.04, 10:09
            mariola chyba cie rozszyfrowalem i ten Aszok to albo ty albo ktos z twojej
            rodziny. daj spokoj i wez sie za gre.
          • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.ds4.agh.edu.pl 29.11.04, 10:57
            Bez nerwow :)
            Ja sie pytalem na powaznie o te warunki, bo chcialem sie dowiedziec jak to wyglada. Wcale nie uwazam, ze to malo, co otrzymuja.

Czy tak ciezko jest zauwazyc kiedy zawodniczka wchodzi i schodzi z boiska ??
            Karolina Glowka grala caly mecz a co do reszty Twoich pytan to mysle , ze nei jestem odpowiednia osoba do ktorej kierujesz te pytania.
            Co do informacji to staram sie byc na biezaco, poniewaz moim hobby jest dziennikarstwo sportowe.
            Pozdrawiam.
            • Gość: / Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 29.11.04, 21:33
              mariola nie ladmie tak pisac na swoj temat,chyba zdajesz sobie sprawe ze to ty
              lub ktos ci bliski.szkoda ze brakuje ci obiektywizmu,a nadrabiasz to
              gwiazdorstwem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
              • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.ds4.agh.edu.pl 29.11.04, 21:46
                Wiecie co ?? Chcialem juz to wszystko przemilczec, wolalem sie nie odzywac , by nie pojawialy sie jakies dziwne komentarze.ALe widze, ze tak sie nie da.

Ciekawy jestem tylko , czy glowna zainteresowana o ktorej piszemy ma okazje to przeczytac. Mam nadzieje, ze nie , bo ja nie chcialbym czytac takich postow na swoj temat. Widze, iz lepiej nie pisac na temat kogos komu sie kibicuje, na temat kogo ma sie pozytywne zdanie, bo zamiast komentarzy, ktore moga byc krytyczne z powodow sportowych pojawia sie krytyka z powodu przypuszczen grupy ludzi !!

Latwo jest rzucic w kogos kamieniem, oskarzyc , ot tak.
                Mysle , ze najpierw kazdy z nas powinien popatrzec na siebie i swoje czyny i zachowania.

Dajcie juz spokoj dziewczynie, bo nie zasluzyla na to co wypisujecie !!!!
    • Gość: AZS Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 29.11.04, 21:48
      Kto zna jakie mecze i kiedy grają siatkarki u siebie?
      • Gość: woo Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 00:13
        Wejdz na strone www.mwzps.pl potem po lewej stronie w pod link PZPS :-) no i
        znajdziesz :-) W najblizsza sobote na AWFie w Wawie.. co do terminów, wkrótce
        powinny pojawic sie na Oficjalnej Stronie AZSu Radom - piłki siatkowej kobiet
        WWW.AZS.RADOM.PL ale o tym wkrótce.
        • Gość: kibic POSZUKUJE TERMINARZA DRUŻYN AZS IP: *.udn.pl 30.11.04, 01:53
          Niestety na zadnej z tych stron nie ma terminarza.Czy na stronie www.azs-
          radom.prv.pl nie można zrobić jednej oficjalnej strony AZS.Bez sensu by każda
          sekcja maiął osobno.Po drugie to wstyd ze nie ma nigdzie terminarza dostepnego
          w internecie ani piłkarzy ręcznych ani koszykówki ani siatkarek.Lecz co sie
          dziwic w rdaomiu nie ma działaczy tylko w klubach sa złodzieje.
    • Gość: Bolec Re: II liga siatkarek: AZS - L/KS 1:3 IP: *.interspeed.com.pl 30.11.04, 01:27
      Skomentuje usmiechem ciekawa wymiane zdan ktora mialem okazje przeczytac na tym forum :)
    • Gość: XXX Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 01.12.04, 15:10
      DLACZEGO TAK JEZDZICIE PO DZIEWCZYNACH?PRZECIEZ TO WARTOSCIOWE ZAWODNICZKI,NIE
      ZAWSZE JEST TAK JAK WY BYSCIE CHCIELI.TRZYMAM KCIUKI DZIEWCZYNY ZA WAS!
      • Gość: kibic Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 03.12.04, 00:41
        • Gość: ktos Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 03.12.04, 00:50
          KAROLINA G!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1KOCHAM CIE!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: kibic Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 03.12.04, 00:42
        główka jestes zajebista pod kazdym wzgledem.
    • Gość: KTOS Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 03.12.04, 00:52
      JESTES PIEKNA
      • Gość: KTOS Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.udn.pl 03.12.04, 00:53
        GLOWKA TO DO CIEBIE
        • Gość: siatkarz Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 20:14
          KAŻDY PISAĆ MOŻE, JEDEN LEPIEJ, DRUGI GORZEJ, ALE CO WSPÓLNEGO Z SIATKÓWKĄ MAJĄ
          DOŚĆ PRYMITYWNE ZALOTY KBICA (KTOSIA)DO WIELBIONEJ ZAWODNICZKI?
    • Gość: Siatkarz Re: II LIGA SIATKAREK: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 20:42

Cały mecz można skomentować krótko: AWF był kiepski, ale Politechnika niestety
      jeszcze gorsza. Jako kibic naszej drużyny wybrałem się do Warszawy z nadzieją
      na zwycięstwo. I nie jest ważne, że się rozczarowałem. Martwią mnie przede
      wszystkim następujące fakty:
      1. Politechnika nie istnieje jako zintegrowany zespół. To tylko grupa
      zawodniczek, którym daleko do gry zespołowej i daleko do reguły: „One flag, one
      army, one general”. Właśnie brak lidera w drużynie wydaje mi się kluczowy.
      Prowadzące niekiedy grę zawodniczki 11 i 13 nie mają do tego predyspozycji.
      Osobiście widzę największe możliwości w siatkarce 8.
      2. Trenera Politechniki nie rozumiem. Wystawia w I secie najsilniejszy
      skład: 2, 3, 4, 11, 12, 13. Tymczasem właśnie 11 i 13 są uważane przez wielu za
      słabsze punkty zespołu. Przy takim składzie Politechniki drużyna AWF z miejsca
      uzyskała przewagę punktową (5:1) i psychiczną. Tymczasem w najlepszym II secie
      w stanie klęski 20:8 trener wprowadza 9, przy której skutecznej zagrywce zespół
      się mobilizuje i ma fragment względnie dobrej gry (do stanu 20:12). W świetle
      tej sytuacji na boisku inny trener z pewnością bardziej by wykorzystał trójkę
      9, 3, 8.
      3. Nie będę się czepiał imiennie zawodniczek, bo nie ich wina, że mają
      braki w przygotowaniu technicznym, fizycznym, a nade wszystko – psychicznym
      (brak wiary w sukces i nerwowość poczynań, np. wchodzącej na zmiany 5).
      Wszystkie te cechy kształtuje się u juniorek. U seniorek można i należy braki
      psychofizyczne kompensować przygotowaniem taktycznym. Jednak wymaga to
      drobiazgowego zapisywania przebiegu walki sportowej, co należy do obowiązku
      asystenta trenera lub zawodniczek rezerwowych. Trener Politechniki sam prowadzi
      notatki, co osłabia jego zaangażowanie w operatywne kierowanie walką swojej
      drużyny.
      4. Z moich notatek wynika, że do poprawienia są przede wszystkim
      następujące wady zespołu:
       SŁABA OBRONA: zdarza się brak bloku, jest on statyczny i słaba jest
      jego szczelność (najlepszy był blok u pary 3 i 8); często brakuje asekuracji
      bloku (złe ustawienie zawodniczek w polu); słaby jest też odbiór zagrywki.
       SŁABE ZBICIE, przy czym nie chodzi o bicepsy zawodniczek, ale o
      technikę i koordynację ruchu (w zasadzie tylko 4 i 9 prawidłowo prowadzą rękę).
      5. Wiele zależy od pierwszego seta, a ten od właściwej rozgrzewki.
      Proponuję, aby zawodniczki nie prezentowały zbyt wcześnie swoich tatuaży na
      ramieniu i prowadziły rozgrzewkę maksymalnie długo w dresie. Istotne jest też,
      aby do ćwiczeń z piłką nie przechodziły bezpośrednio po rozciąganiu. Przed
      walką sportową po ćwiczeniach z elementami izometrycznymi konieczne są
      ćwiczenia koordynacyjne bez żadnych obciążeń.

Rozpisałem się, ale życzę naszym dziewczynom jak najlepiej.

Powodzenia,
      Siatkarz

• Gość: SIATKARZ Re: II LIGA SIATKAREK: POLITECHNIKA - AWF 0:3 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.04, 21:52
        OCZYWIŚCIE UWAGI POWYŻEJ SĄ PO MECZU POLITECHNIKA-AWF
        • Gość: www.czarni.pl Re: II LIGA SIATKAREK: POLITECHNIKA - AWF 0:3 IP: *.udn.pl 05.12.04, 22:51
          Niestey bedą na meczu to tez zobaczyłem ze dziewczyny nie stanowią monolitu
          kazad sobie rzebke skrobie Michał tak ajk by był ich kolega nie słuchaja sie go
          nie reguje moze i one same grajac za adrmo to nie umieja sie zmotywowac dla
          mnie bardzo dobrze gra rozgywajaca o imieniu Mariola.
      • Gość: fan Re: II LIGA SIATKAREK: AZS - ŁKS 1:3 IP: 193.111.144.* 06.12.04, 11:10
        Duzo jest w tym racji mimo ze kilka faktow mija sie z prawda. Tylko jak to
        wprowadzic w zycie? To tylko teoria i niekazdy teoretyk musi byc dobrym
        praktykiem i na odwrot. Prawda jest taka ze z tego materialu juz nic nie bedzie.
        Trzeba przewietrzyc ten sklad i wprowadzic troche swiezej krwii. Niestety ale
        prawda jest okrutna.
        • Gość: SIATKARZ Re: II LIGA SIATKAREK: AZS - ŁKS 1:3 IP: 217.17.44.* 06.12.04, 17:09
          Nie jest tak źle, jak napisał Fan. Wiara w sukces i trochę korekt mogą stworzyć
          całkiem dobry zespół. Są to kobiety i strona psychiczna jest tu podstawowa o
          czym np. zapomniał swego czasu Wagner prowadząc kadrę narodową w siatkówce
          kobiecej.
    • Gość: www.czarni.pl Aszok a gdzie Ty się podziewasz:-) IP: *.udn.pl 06.12.04, 20:33
      Mimo wszystko uważam że jest przemęczenie materiału na lini zawodniczki i
      trener albo jak oni razem wzięci wiedzą że prezes Sobień nie ma na
      koszykarzy,piłkarzy recznych to opadają rece ciągle grać za darmo bez
      mozliwości awansu mozna zgłupieć.
      • Gość: Aszok Re: Aszok a gdzie Ty sie podziewasz:-) IP: *.interspeed.com.pl 06.12.04, 21:02
        Witam. Caly czas obserwuje forum :) Czyzby sie ktos za mna stesknil ? :)
        Na razie odpuscilem sobie komentarze , poniewaz bardzo szczegolowo opisal ostatni mecz siatkarz w swoim poscie. I ciezko sie nie zgodzic z jego opinia.
        WG mnie najwazniejszymi sprawami w tej chwili jest praca nad psychika dziewczyn, a z elementow czysto siatkarskich poprawa odbioru i obrony pola, bo bez tego nie mozna przeprowadzic skutecznej akcji.
        Dziewczyny sa w stanie awansowac w tym roku, tylko wszyscy w druzynie musza tego chciec(zawodniczki, kadra szkoleniowa, zarzad).
        Jesli nie druzyna nie bedzie stanowic monolitu, o awansie bedzie mozna pomarzyc :)
        • Gość: www.czarni.pl Re: Aszok a gdzie Ty sie podziewasz:-) IP: *.udn.pl 06.12.04, 23:15
          Aszok a bo pisałeś/aś mądrze a tu mało takich osób.Niestety dziewczyny jak w
          przypadku piłkarzy recznych nie awansują bo zarzadowi nie jest to na reke tylko
          koszykarze zrobili psikusa a teraz ,,kłopt,, na sobień i spółka.a wadmi sie
          bedzie mądrzył hahaha
      • Gość: Aszok Wynik meczu IP: *.ds4.agh.edu.pl 11.12.04, 19:49
        Olsztyn - Politechnika 3:1

Niestety
    • Gość: Aszok Re: II liga siatkarek: AZS - ŁKS 1:3 IP: *.ds4.agh.edu.pl 12.12.04, 21:18
      Ciekawe kiedy ktos usunie stare komentarze dotyczace poprzednich spotkan.

To juz sie robi nudne :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka