Dodaj do ulubionych

Listonosze

IP: 193.111.144.* 14.12.04, 01:41
Dlaczego listonosz na Gołębiowie donosi przekazy pocztowe bez tzw "końcówek"?
Tak sam z siebie gwizdnął mi 95 groszy. Może to mała kwota, ale czy to
moralne? Bo ja w ciemnościach klatki schodowej nie zauważyłem tej końcówki...
Dopiero po fakcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mariusz To "normalne" w naszym kraju IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.12.04, 08:03
      taka mała kradzież za którą nie ponosi się konsekwencji, chyba, ze ktoś napisze
      protest do naczelnika UP w ktorym dany listonosz pracuje.

To kuriozum, ze za wykonywana prace pobiera się dodatkowe, nienależne,
      swiadczenia. Normalny człowiek za takie dzialania trafi przed prokuratora,
      listonoszy sie to chyba nie dotyczy.A szkoda, bo rocznie z renty taty znika 36
      zł. Niby suma niewielka, ale listonosz mając 2000 takich rencistow "dorabia"
      sobie nastepne 2 - 3 pensje miesiecznie.. Skandal.

A najgorsze jest to, ze tata nie reaguje na taka sytuacje, zeby to byly moje
      swidczenia to listonosz nie ujrzalby ani grosza ...

• Gość: Pigularz Re: Listonosze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 09:17
      To akurat małe kwoty - ale może ktoś przyglądła się temu, co dzieje sie przy
      wszelkiego rodzaju promocjach: firmy wysyłają ludziom plecaki, namioty, kurtki,
      zegarki i inne gadżety, które można zdobyć biorąc udział we wspomnianych
      promocjach. Wszystko "idzie" zwykłą przesyłką, ale oczywiście oznaczoną logo
      firmy, która konkurs zorganizowała. Żaden z uczestników nie będzie się pieklił,
      kiedy przesyłki nie dostanie - ot, po prostu - nikt mnie nie wylosował i już.
      Natomiast listonosze chodzą w bluzach "Marl.....o", itd., itp., znam jednego,
      który ma ze 30 miśków Coca-Coli. Może bzdura, ale to też kradzież. Co ciekawe,
      nawet się z tym nie kryją. Bo udowodnić się nie da. Czy na pewno ??
      • Gość: Mariusz że o przesyłkach z Allegro nie wspomnę :) /bt IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 14.12.04, 09:24
        .
    • Gość: Poszkodowany Re: Listonosze IP: 193.111.144.* 15.12.04, 23:29
      Zgłosiłem sprawę naczelnikowi. Zobaczymy co będzie za miesiąc...
      Uważam, że jeśli ktoś oddaje tę końcówkę dobrowolnie to nie mam nic przeciwko.
      Ale jeśli przychodzi do mnie koleś i tak ot sam z siebie ją zabiera, to niech
      ponosi za to konsekwencje.
      Pozdrawiam
    • Gość: Mariusz I bardzo dobrze zrobiles /bt IP: *.30.udn.pl 16.12.04, 06:42
      .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka