Dodaj do ulubionych

POLICJA NA USŁUGACH MARKETÓW

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.12.04, 21:33
Czy tak powinno być? Np przy M1 naokrągło stoi radiowóz, ktory karze
niesfornych kierowców parkujących w miejscu niedozwolonym.
Nie byłoby w tym nic dziwnego gdyby:
1) Market nie miał własnych ochroniarzy
2) Nr 997 odpowiadał zawsze na każde wezwanie "szarego" obywatela a patrol
zjawiał się conajmniej tak szybko jak pod marketem

Czy policja za pracę porządkowych na prywatnym terenie bierze dodatkowe
wynagrodzenie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol Re: POLICJA NA USŁUGACH MARKETÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 19:26
      Czy Was jako kierowców nie wkurza cwaniaczek parkujący przy przejściu na
      parking, czy jesteście obojętni jak zdrowy byk, bywają i łanie, parkuje na
      miejscu dla inwalidy??? Czy w takich momentach, jadąc wózkiem po trawniku
      (przejście zajęte przez w/w) nie jesteście za, by laweta wywiozła intruza na
      parking płatny??? Nic tak nie uczy jak strata finansów. Nawiązując do
      stwierdzenia o radiowozie, jakoś nie widziałem by policjanci zajmowali się
      porządkiem komunikacyjnym.
    • Gość: Grisza Re: POLICJA NA USŁUGACH MARKETÓW IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.12.04, 21:06
      Tak Karol, wkurza i to barzdzo.Ale jeszcze bardziej wkurza mnie to że ja, jako
      szary obywatel, nigdy nie mogę dodzwonić się na 997 a markety mają chyba
      sztywne łącza bo policja zjawia się szybciej niż firma ochroniarska!!!Pewnie,
      tak jak napisał poprzednik, mają podpisną jakąś cichą umowe.Nie zdizwiłbym się
      gdyby się okazało, że niektóre imprezy policyjne sposorują markety.Chodzi mi o
      równość dostępu do "stróżów porządku prawa".A co będzie kiedy policja otrzyma
      dwa wezwania równocześnie?Np do rozboju i do źle zaparkowanego pojazdu przy M1?
      Obawiam się, że wybiorą to drugie!!!
      • Gość: xyz Re: POLICJA NA USŁUGACH MARKETÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 22:42
        Grisza , dzięki. Wyjasniłaęś mi dlaczego nie można nigdy dodzwonić się na 997.
        Oni naprawdę odbierają tylko te z marketów. Może talony na swięta dostają?.
    • Gość: _/\_ brawo Policja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.12.04, 00:25
      Nie parkuj na zakazie parkowania - czyli drodze pożarowej, a nie bedziesz miał
      możliwości ogladać Policji w tamtym miejscu.
      Przepisy kodeksu drogowego przestrzegać trzeba niezależnie od tego czy
      parkujesz na drodze publicznej, czy na marketowym parkingu.
      • Gość: xyz Re: brawo Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 00:34
        Jeśli jesteś tak zachwycony poczynaniami policji na parkingu, to spowoduj aby
        odbierali telefony 997 wtedy wszyscy, którzy nie mogą się tam dozwonić
        powiedzą "brawo policja".
        Pod blokiem grupa wyrostków katowała człowieka a 997 głuchy.
        • Gość: _/\_ Re: brawo Policja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.12.04, 01:25
          jest jeszcze 986 straż miejską i przez nią, a nastepny 3629191 w 9900 i prosić
          z oficerem dyżurnym w Radomiu, można również przez 998 i 999
          • Gość: xyz Re: brawo Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 14:08
            To w jakim więc celu istnieje 997.
            Na pogotowie też dodzwonisz sie za posrednictwem np. mojego sąsiada Nowaka, on
            do szwagra, ten zaś do szpitala a szpital połączy cię z dyżurnym pogotowia
            ratunkowego. To takie proste.
      • Gość: misiek Re: brawo Policja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.12.04, 04:26
        Tak? Przed moją posesją sąsiad notorycznie parkuje samochód na wprost bramy
        wyjazdowej. Niby, że rano on najczęsciej wyjeżdża pierqwszy i nikomu nie będzie
        przeszkadzał. Ale częsciej jest na odwrót i nikt nie oże wyjechać. Po kilku
        interwecjach policji (z wielkimi oporami) przestali już całkowicie przyjeżdżać
        do tych wezwań. A wiesz co powiedzieli? Jest to sprawa prywatna więc najlepiej
        gdyby sąsiedzi założyli sprawę w sądzie cywilnym!!! Wyjasnij mi teraz jaka jest
        róźnica pomiędzy pozostawieniem samochodu na zakazie przed marketem i przed
        bramą domku?
        • Gość: _/\_ Re: brawo Policja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.12.04, 13:14
          jak się dałeś spławić, to twoja sprawa
          • Gość: xyz Re: brawo Policja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 00:51
            Dzięki za wyjaśnienie.
            Teraz przynajmniej wiemy, że oni są od "spławiania".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka