Gość: kierowca IP: *.radom.pl 17.01.05, 09:10 Czy mozna ubezpieczyc samochod ktory ma powyzej 10 lat?. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kierowca Re: AC IP: *.radom.pl 17.01.05, 09:50 Niestety ostatnio zapytalem sie o ta sprawe wlasnie w PZU i agent ubezpieczeniowy ze niestety,jesli to tylko za zgoda dyrektora(nalezy zlozyc podanie).Mozliwe ze ten agent ubezp.wprowadzil mnie w blad(mial ok.55l i nie byl w temacie)dziekuje za podpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
kleokfas Re: AC 17.01.05, 10:14 agenci to przeważnie du..y wołowe, poprostu przy ubezpieczaniu muszą obejżeć twój samochód czy jeszcze sie nadaje do AC. Z tego co wiem to napewno PZU i Warta, nie wiem jak w innych. Pojedź poprostu ubezpieczyć do inspektoratu, a nie do agenta.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agent Re: AC IP: 193.111.144.* 17.01.05, 11:54 ja jestem agentem i nie uważam się za dupę wołową.Jak nie wiesz do kogo się zwrócić to ten epitet należy się Tobie.Odpowiadając na pytanie-10 letni samochód można ubezpieczyć w pełnym zakresie bez żadnego podania w dużej firmie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michau Re: AC IP: *.chello.pl 17.01.05, 12:07 Otoz w PZU rzeczoznawca bedzie musial obejrzec Twoj samochod i na tej podstawie podejmie decyzje czy ubezpieczy czy nie. Musi nastapic tutaj rowniez zgoda Dyrektora. Jednak w PZU musisz wykupic rowniez ubezp. OC. W warcie rowniez istnieje taka mozliwosc. Bywa ze i tu musisz wykupic OC ale odpowiedzi ktore uzyskiwalem byly rozne wiec sam sie tam wybierz. Nastepna firma jest Compensa (tutaj nie ma obowiazku wykupywania OC). W Hestii bez problemow ubezpieczysz za rozsadne pieniadze auto do 12lat. Ostatnia firma (mnie wiadoma) ktora stwarza taka mozliwosc jest Link4. Polecam osobiste sprawdzenie najlepiej bezposrednio w oddzialach inspektoratach itp. W przypadku zas PZU polecam wyliczenie prze zkilku agentow bo nie wiedziec czemu dostawalem jakze rozne wyceny :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: AC IP: *.radom.pl 17.01.05, 12:23 Dziekuje za podpowiedzi. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kleokfas Re: AC 17.01.05, 15:24 jakbyś zauważył napisałem "przeważnie" , a nie "wszyscy" . Miałem ostatnio do czynienia z kilkoma i powiem, że niektórzy z nich mają blade pojęcie o przepisach ubezpieczeniowych. np. jeden stwierdził, że ubezpieczenie dzień po zarejestrowaniu samochodu, nawet jak samochód stoi w garażu, nie uprawnia do scigania ciebie przez UFG. Uwierzyłem mu, bo mi się wydawało właśnie, że agenci wiedzą wszystko. Pomyliłem się i teraz jeżdżę z duszą na ramieniu by nie wpaść na kontrolę policyjną bo 500 złoty kary będzie z UFG, więc mam prawo mieć swoje zdanie na temat agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: AC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 12:34 ubepieczy PZU gorzej jest autem sprowadzonym z zagranicy. firmy nie chcą ubezpieczą takich aut np. UNIQA, SAMMOPOMOC- mała wartość, Odpowiedz Link Zgłoś