Dodaj do ulubionych

zmarl Profesor Feliks Wojtkun

IP: *.136.udn.pl 30.01.05, 12:20
27 stycznia zmarl profesor Feliks Wojtkun. Dziekan wydzialu mechanicznego PR,
autor wielu ksiazek i publikacji, wojewoda radomski 1980. Doskonaly wykladowca
i niezapomniany czlowiek.
Pogrzeb odbedzie sie we wtorek 1.02.2005 o godzinie 11 w Katedrze na
Sienkiewicza.
Nie wiem czy dobrym pomyslem jest pisanie o takim wydarzeniu na forum, ale
skoro gazeta milczy na ten temat...mysle, ze wielu ludzi chcialoby o tym
wiedziec, dlatego, iz byl czlowiekiem wyjatkowym.
Obserwuj wątek
    • Gość: AnGeluz Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.udn.pl 30.01.05, 12:45
      AVE WOJTKUN!!!!!
      • rejf1 Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun 30.01.05, 14:39
        Przykra wiadomosć !! :-(
        Znałem go jedynei z Politrechniki, mialem z nim zajęcia, wykłady i egazminy.
        Mial wspaniale podejscie do ludzi. Zawsze ilekroć sie mijalismy serdecznei
        się "witaliśmy".

Pozostanei pustka, smutek i żal......
        Niestety raczej ei będę mógł uczestniczyć w mszy w Katedrze - ale
        chociaz "zapale świeczkę" [*]

Niech spoczywa w pokoju :(

Nauka mówi mi, że Bóg musi istnieć.
        Mój umysl twierdzi, że nigdy go nie zrozumiem.
        A serce mi podpowiada, że wcale nie powinienem.
      • Gość: V-1 Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.udn.pl 30.01.05, 17:21
        Nie chce mi się wierzyć.To chyba lipa.
        • Gość: V-1 -----{*)(*)(*)(*)(*)---- IP: *.udn.pl 30.01.05, 17:42
          Tak to prawda.Nie lipa.
    • Gość: Asia Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 17:50
      To naprawde bardzo smutna wiaomość. Maiałam to szczęscie że Pan Profesor miał
      ze mną zajęcia. Naprawde wspaniały wykładowca, pedagog i człowiek. stracilismy
      wspaniałego czlowieka
      • Gość: GregorY Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.radom.pl 30.01.05, 18:33
        Zmarł filar tej uczelni.. Pamiętam Go z zajęć - dzięki niemu ta uczelnia i samo
        studiowanie nie było takie straszne dla pierwszoroczniaków.
        Szkoda...

[*]
    • Gość: syn Mariusz Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.01.05, 21:13
      Dziękuję Wam. "Wielkość" mojego Taty to Jego szlachetność , uczciwość i dobroć
      w każdym calu Jego życia.
      • Gość: J & M Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.udn.pl 30.01.05, 23:42
        Pan Profesor Feliks Wojtkun był człowiekiem zacnym, madrym, obdarzonym taktem i
        wielką kulturą osobistą, był osobistością.
        Pozostaje pustka i refleksja nad ludzką tęsknotą za prawdą, której świadectwo
        widzieliśmy w Profesorze.
        (^)
    • Gość: Student PR Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.05, 23:40
      Powiem wam jedno takiego człowieka jak on nie bedzie już chyba na tej
      uczelni.Jestem dumny iż mogłem mieć z nim zajęcia.Pamiętam jego wykłady gdy
      mówił o rzeczach czasem trudnych do zrozumienia do zapamiętaniea i
      tak "ciągneły" na nie rzesze studentów.Nie było na nich żadnego "wspomagania
      listami" a i tak większość przychodziła specjalnie na ten wykład.
      Na zawsze pozostaną mi w pamięci opowieści o pani goodyearowej.
      Bądź też felusiowaty podręcznik

Chociaż nigdy tego nie powiedziałem panu profesorowi w oczy (czego ogromnie
      żałuje) pozostanie moim wzorem nauczyciela, wykładowcy, człowieka.
    • Gość: student P... Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.28.udn.pl 31.01.05, 13:34
      Pan Feliks byl czlowiekiem niesamowitym... nidgy w zyciu nie sadzilem, ze powiem
      to o jakims nauczycielu czy wykladowcy ale on byl naprawde kims nadzwyczajnym.

Tak jak moj przedmowca bardzo zaluje, ze nigdy nie powiedzialem mu w oczy, ze
      jest tak niesamowitym czlowiekiem, bardzo tego zaluje bo On zaslugiwal na
      wszelkie laury: naukowe ale przedwszystkim te dotyczace jego samego, tego jak
      doskonalym, kulturalnym, uloznym i szalenie inteligentym czlowiekiem byl. Nidgy
      w zyciu nie spotkalem kogos takiego i nigdy juz nie spotka. I jestem pewien
      tego, ze kiedykolwiek i gdziekolwiek bede pracowal i bedzie ku temu okazja, bede
      mowil o swoim autorytecie jakim On byl... Byl? Nie - On caly czas jest...

Prawdopodobnie nie bede na pogrzebie z roznych przyczyn ale jak tylko bede mogl,
      swieczke zapale... (*)(*)(*)...

Feliks Wojtkun... czlowiek niesamowity

;(((
    • Gość: Sławek Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: 217.96.36.* 31.01.05, 17:26
      Bardzo wielka strata, żadne słowa nie określą jego super osobowosci. Szkoda że
      tacy LUDZIE tak krótko żyją !
    • Gość: Jabu->student PR Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:14
      Znałem profesora z wykładów na które chodziło tyle osób ile mogło wejść. Był i
      jest wielkim człowiekiem a dla mnie będzie zawsza autorytetem. Nigdy nie
      widziałem go zmartwionego, a Jego spojrzenie, kiedy próbował nam coś tłumaczyć
      będzie wracało do mnie chyba do końca życia. Wraz z jego śmiercią zniknęła
      połowa tej uczelni na której był jednym z niewielu "prawdziwych wykładowców i
      wychowawców". Nigdy nie słyszałem, żeby ktoś z jego studentów, powiedział o
      profesorze Feliksie Wojtkunie inaczej niż w samych superlatywach. Odszedł
      wielki człowiek :(((.....................
    • Gość: jas39gripen Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:31
      Wielka osobowość i wspaniały nauczyciel.
      Cały czas przy okazji jakichkolwiek rozmów z kolegami o uczelni był on i będzie
      filarem naszych wspomnień. Będzie nam go brakował.

Rodzinie i wzystkim jego zanjomym i uczniom (których wyedukował tysiące)
      serdeczne wyrazy współczucia.
    • Gość: Q76 Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.05, 22:39
      Setki powiedzeń, mądrości życiowych. Szczerych, ale prawdziwych.
      Człowiek, który jak sam o sobie mówił - Wojtkun nigdy nie będzie wstydził się
      spojrzeć w lustrze w swoje odbicie.
      Prawy, sprawiedliwy.
      Wyjątkowy jako wykładowca i jako człowiek.
      Szkoda człowieka, kilka osób już to napisało - wielkiego człowieka.
      Dla tego miasta, tej uczelni, dla tych, co mieli przyjemność go poznać na swej
      drodze to ogromna strata. Dla mnie również.
    • Gość: Ania Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:00
      Jest mi strasznie smutno. Odszedł jeden z niewielu liczących się profesorów
      naszej uczelni. Jednak wiem, że Pan Feliks Wojtkun jest ciągle z nami - w
      naszych sercach i myślach.

Zawsze będę pamiętała o Panu, Panie Profesorze. W końcu jest Pan wśród nas.
      ['] [']
    • Gość: ZUR Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.01.05, 23:16
      Nigdy nie spotakałem takiej osoby jakim był Feliks Wojtkun. Był to ten typ
      osobowosci którego na swojej drodze spotyka się raz przez w życiu, ale chocby
      krótki kontakt z nim pozostaje w pamieci na bardzo długo.Ogromna strata dla
      uczelni i radomia. Tak mało jets takich osób, a tak szybko odchodzą.
    • Gość: ala Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.udn.pl 18.02.05, 19:27
      Czy to ten z listy ?
      • Gość: Tak Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:18
        Wojewodą w srodku komuny za złote myśli nie był.
        • Gość: historyk Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 21:45
          gdybyś człowieku o pseudnimie "tak" miał elementarną orientację w historii
          naszego miasta, to powienieneś wiedzieć, że wojewodą był nie w środku komuny,
          ale od lipca do grudnia 1981 roku, w czasie należącym do Solidarności. Został
          wybrany (nie zaś mianowany) jako jedyny wówczas wojewoda nie należący do PZPR.
          I właśnie kiedy wróciła komuna, a właściwie jej wojenna odmiana w grudniu 1981,
          został na drugi dzień odwołany. Wystarczy poczytac trochę gazet, nie
          wypisywałbyś takich obraźliwych bzdur.
          • Gość: Tak Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:34
            Mój post to była odpowiedź twierdząca na pytanie Agi - "czy to ten z listy".
            Napisałem, że za nic wojewodą nie został, był KIMŚ, a ludzie coś znaczący w
            środku komuny byli inwigilowani i mieli teczki. Moja opinia na temat F.
            Wojtkuna miała charakter NEUTRALNY, a nie pejoratywny.

Może i ja użyłem skrótu myślowego, ale ty jak na historyka masz wybitnie słabe
            możliwości interpretacji cudzych wypowiedzi (a raczej skłonność do ich błędnej
            interpretacji). Na drugi raz zapytaj zanim się zapienisz.
            • Gość: historyk Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.site / *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 22:56
              OK. Masz rację, źle Cię zrozumiałem. Ale dzięki za wyjaśnienie. Ważne jest to,
              żeby ze sobą rozmawiać.
              • Gość: Tak Re: zmarl Profesor Feliks Wojtkun IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 23:04
                Racja. A po ponownym przeczytaniu mojego postu i ja przepraszam za niezbyt
                jasną i faktycznie dwuznaczną wypowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka