Dodaj do ulubionych

Psy zagryzły kobietę

IP: *.udn.pl 31.01.05, 21:22
TVN w programie uwaga pokazała reportaż. Pod Warszawą psy zagryły kobietę.
Policjanci zabezpieczający odzież zagryzionej kobiety mówią, że jeszcze tak
zmasakrowanych zwłok nie widzieli. Co na to radomska policja, straż miejska i
władza - na łamach forum pojawia się masę informacji z sygnałami na temat
pańskich (oraz pełnych ignorancji właścicieli na zwrócenie uwagi o braku
kagańca i smyczy) i bezpańskich psów.
Na Osiedlach Michałów, Gołębiów I i innych, strach wychodzić z domu ????
Czy stróże prawa wreszcie zajmą się tym problemem ???
Obserwuj wątek
    • Gość: hauuu Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 23:18
      Oni też boją się tych psów.
    • Gość: Ga-Ga Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 17:18
      Wydaje mi się, a nawet wiem, że od łapania zwierząt jest schronisko dla
      zwierząt pod kierownictwem pana K.
      • Gość: xx Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.udn.pl 01.02.05, 18:26
        jeżeli chodzi o psy dzikie lub bezpańskie to zgoda - kiedyś był hycel lub
        rakarz, ale znacznie gorsze sa psy pańskie z gatunku zabójca bez kagańca i
        smyczy. To jest poważny problem.
    • Gość: misterxy Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 22:06
      > Czy stróże prawa wreszcie zajmą się tym problemem ???

To zadanie raczej dla Straży Miejskiej.
      • Gość: Haluu Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 03.02.05, 16:36
        Piszecie,że funkcjonariusze policji nie dochodzą,ponieważ boją się psów.A
        przecież mandat wlepia się właścicielowi, a nie pieskowi.....Bardzo dużo
        grożnych psów chodzi bez kagańców w okolicach Plant/Młodzianowska.itd
        • Gość: xyz Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.udn.pl 06.02.05, 18:43
          i tak się żyje na Gołębiowie-I - Psy, bandziory, ....... kto nas obroni.
          • Gość: Gucia Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 18:51
            >jeżeli chodzi o psy dzikie lub bezpańskie to zgoda - kiedyś był hycel lub
            >rakarz, ale znacznie gorsze sa psy pańskie z gatunku zabójca bez kagańca i
            >smyczy. To jest poważny problem.

AJakie psy masz na mysli mówiąc zabójca? Pies nie jest agresywny sam z
            siebie :/ Robi to czego go nauczył właściciel :/ .....

>Bardzo dużo
            >grożnych psów chodzi bez kagańców
            >

Bop pies sam go nie założy- WŁAŚCICIELU NA SPACERY WYCHODŹ Z PSEM NA SMYCZY I W
            KAGAŃCU!!! NAWET JEŚLI NIE JEST AGRESYWNY!!!

>Wydaje mi się, a nawet wiem, że od łapania zwierząt jest schronisko dla
            >zwierząt pod kierownictwem pana K.

Tak-więc dzwopnicie do schroniska- biorą psy i po kłopocie.... Tylko
            schroniskoprzyjmuje psy z Radomia

• Gość: xx Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.udn.pl 07.02.05, 19:31
              pies w swoich genach ma zakodowaną agresję. Jeden pies ma gen uśpiony drugi ma
              gen aktywny. Dodając do tego fakt, że jest bezmózgowcem oraz zaistniałe już
              fakty - teoria o łagodnych pieskach jest wyssana z palca na użytek obrońców
              psów. Osobiście nic nie mam przeciwko psom, ale pies jak sama mówisz musi być
              przy właścicielu - choć i właścicieli też psy zeżarły, a wyrwać się też
              potrafią, szczególnie jak pies jest większy od właściciela.

Człowiekowi, który został pogryziony przez psa jest w zasadzie obojętne czy
              tego psa zabójcę nauczył człowiek, czy uaktywnił się jego gen. To jest tak jak
              u krokodyli - spróbuj go oswoić - a może widziałaś już oswojonego. Takie gadki,
              że ten pies nie gryzie bo jest spokojny to schowaj między wiersze.

Sprawa jest bardzo poważna tylko dlaczego tak mało się tutaj robi, tego nie
              wiem może ktoś z Was mi odpowie.
              Co do schroniska - próbowałem kilkakrotnie - przepełnione lub głuchy telefon
              jak mówią inni.
              • Gość: Gucia Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 20:07
                JAk ci mówie że nie ma psów morderców to uwierz. Widziałaś pitbula z małym
                dzieckiem\? Niby morderca i co- jakoś go nie zagryzł!
                • Gość: xx Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.udn.pl 07.02.05, 20:27
                  nie ugryzł i bodaj nigdy aby tego nie zrobił. Ja widziałem przeciwne reakcje, a
                  z autopsji wiem najlepiej - ja już tego doświadczyłem - nigdy więcej psa.
                  Zresztą media co jakiś czas pokazują co się dzieje.
                  • Gość: Planty Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.05, 21:59
                    Ja mam amstafa i wiem że nikogo nie ugryzie bo jest dobrze wychowny.I nie
                    mówciemi że na Plantach chodzą groźne psy bez smyczy i kagańca sam tam mieszkam
                    i nawet na myśl mi nie pszeszło żeby sie bać takiego psa.Tylko wy coś
                    usłyszeliście i nagle sie ich boicie.
                    • Gość: Gucia Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.05, 18:22
                      Planty- dokladnie-jak wychowasz tak masz ;)
    • Gość: Jan Re: Psy zagryzły kobietę IP: *.localdomain / 67.15.54.* 09.02.05, 20:05
      Psów oprowadzanych po mieście bez kagańców a często i bez smyczy widzi się codziennie dużo.
      Nikt nic nie robi aby to zmienić.
      Odpowiednim ludziom zbiera się na aktywność i popisywanie się w mediach dopiero wtedy jak zdarzy się przypadek ciężkiego pogryzienia lub śmierci w wyniku tego.
      A przezież są przepisy i ludzie od ich egzekwowania.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka