Dodaj do ulubionych

POLICJA RADOM

IP: 80.249.4.* 12.02.05, 09:03
JEŻELI PODOBA CI SIĘ PRACA RADOMSKIEJ POLICJI TO NAPISZ DLACZEGO
Obserwuj wątek
    • Gość: belzebub Re: POLICJA RADOM IP: 80.249.4.* 12.02.05, 10:21
      ostatni tak dostałem pałą , że dupa mi spuchła jak drożdżówka
      • Gość: mina Re: POLICJA RADOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 10:30
        Wpisywać posty i samemu sobie na nie odpowiadać..nie nonsens, to idź lepiej na
        czat gigancie-palancie-belzebubie
      • Gość: olo Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 18:59
        I bardzo dobrze du.. swędzi w du.. pałują "belzebuba"
    • Gość: hahahahaha Re: POLICJA RADOM IP: 80.249.4.* 13.02.05, 10:05
      Fajnie jest sprowokować jakiegoś kolesia, przynajmniej dowiadujemy się o jego
      inteligencji i zasobie słów
      • Gość: mnm Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.05, 04:26
        Ten sprowokowany, to zapewne tytułowy bohater.
        • Gość: qwerty Re: POLICJA RADOM IP: *.radom.net / 213.199.199.* 14.02.05, 18:11
          ostatnio jest jakby więcej patroli i zaczynają interesować się np. gó..arzami
          z piwem pod bramami. Oby tak dalej.
    • Gość: optymista Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 01.03.05, 12:59
      Ludzie prace Policji opisujcie w portalu o patrolach.Tam jest juz kilka linkow
      z Zamlynia,Nawet proSba do nowego Komendanta.A swoja droga ,czy na tym Zamlyniu
      zrobili juz porzadek? To jest sprawa tez dla Pana WOLSKIEGO z TPD-a moze Pan
      razem z Komendantem cos zrobicie ? Mysle ,ze zwykly policjant wykonuje
      polecenia czy rozkazy,ale trzeba mu je wydac a nie udawac ,ze wszystko jest w
      porzadku.
      • Gość: NOM Re: POLICJA RADOM IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.03.05, 15:22
        Na południu też by sie pszydało zrobic pożądek w sklepach monopolowych i w ich
        obrębie np. w jednym pszy ul. Hellenskiej 2 strach wejsc bo zawsze tłumy
        pijanych stojom na piwku a podobno zakaz jest picia w sklepie,chociaz jest
        jeden Bar na południu ale tam tesh lepiej nie ryzykowac i czy ktos potrafi
        rozwiązać ten problem ??
    • Gość: obserwator Re: POLICJA RADOM IP: 81.5.205.* 01.03.05, 18:08
      Zdarzenie z soboty:
      kolizja drogowa spowodowana przez kierowcę samochodu dostawczego pewnej radomskiej firmy (pewnego radomskiego "byznesmena").

Kierowca auta dostawczego wypada z mordą, ale szybko milknie jak z osobówki wychodzi facet 2 metry wzrostu, barczysty, ale nieagresywny.

Wzywają policję. Czekają.
      W tym czasie przejeżdża patrol prewencji, który dowiaduje się, że już drogówka jedzie, ale zatrzymują się jednak nieopodal.
      Wtedy kierowca pewnej prywatnej firmy (pewnego radomskiego "byznesmena") podchodzi do tych z prewencji i... pewnie ustala co i jak a Ci przekazują to do jadącego dopiero patrolu drogówki (tego nie widziałem, ale się domyślam).

Co się potem okazuje? Wpierdzielili mandat kierowcy samochodu osobowego uznając go winnym zdarzenia....

Co mi sie nasuwa na myśl???

Cóż - na Politechnice afera korupcyjna jest w toku...
      Czas na kolejne rewelacje, bo tamte już przysychają...

Faaaajnie....
      • Gość: Mada Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 01.03.05, 23:10
        Do tej pory byłam zadowolona z pracy radomskiej Policji. Po przeczytaniu
        wypowiedzi Obserwatora , zrobiło mi się nijak....Po prostu jest mi przykro , że
        i na tym podwórku występuje korupcja. To gdzie jej nie ma ?
        • Gość: obserwator Re: POLICJA RADOM IP: 200.49.208.* 02.03.05, 08:05
          Hmmm...
          Nie twierdzę, że ktoś komuś coś dał/obiecał.

Ale po jakiego grzyba kierowca busa udał się do patrolu prawdencji?
          Na kawę? O czym z nimi rozmiawiał?

Pozdrawiam
          obserwator
      • Gość: ka Re: POLICJA RADOM IP: *.94.udn.pl 02.03.05, 13:09
        Uzupełnienie...
        Ad.1.
        Zaparkowałem kiedyś samochód na ul.Skłodowskiej jakieś 50 m od urzedu
        miejskiego, w którym w tym czasie odbywała się impreza dla "byznesmanów" i
        patrole policji krąrzyły wokół tegoż w odstępach 20-30 metrowych. W takiej
        sytuacji czując się bezpiecznie zostawiłem w samochodzie dosłownie na 5 min.
        radio, panel... po chwili do samochodu podszedł "szczyl" wybił szybę i buchnął
        radio.. OK. moja wina głupio zrobiłem. Ruszyłem w pościg za gościem, który
        biegł w kierunku UM przechodzili łaskawi mundurowi, którzy na moje okrzyki,
        wycie alarmu w samochodzie.. zareagowali zmiana kierunku marszu.. a w/w
        złodziejaszek wbiegł do jednej z bram oddalonej od "panów" o przysłowiowy "rzut
        beretem"...

Ad.2.
        Pewna "kobieta" straciła prawo jazdy za punkty. Jeżdzi tak od ponad 2 lat
        (prawo jazdy zatrzymała radomska policja). W tym czasie wiele razy miałem
        okazję słuchać jak to po zatrzymaniu przez patrol wystarczyło zadzwonić
        do "znajomego", który dawał sygnał "swoim" i pani jechała dalej. Dla ułatwienia
        pani jest bardzo charakterystyczna i ma charakterystyczne autko jak na radom.

Ad.3.
        Przebieg kontroli drogowej w/w "byznesmana radomskiego"/"znajomego". W
        ciemnościach machanie czerwoną latarką... Policja... na liczniku 120... teren
        zabudowany.. miasto.. mercedes się zatrzymuje.. O cześć K... Cześć
        chłopaki.. "A myśleliśmy że to jakiś oszołom." - "To narazie"..

Nazwiska i imona nie zostały umieszczone... Dla dociekliwych wystarczy poszukać
        na mieście sportowych autek w/w marki i chrysler'ów..
      • Gość: pokrzywdzony Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:48
        potwierdzam takie zachowania policji. Sam ich doświadczyłem. U nich nie
        przepisy decydują o tym kto z uczestników kolozji jest winien.
    • Gość: iwona Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 02.03.05, 11:34
      Policjo przeczytaj forum o PATROLACH
      • Gość: Lolek Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 02.03.05, 19:29
        A co powiecie na to? Patrole prewencji (2 grupy) zamiast chodzić po ulicach
        siedzą w busie, grają w karty i palą papierosy a czas "pracy" leci.
        • Gość: rencistka Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 03.03.05, 15:58
          tak bylo nie raz na parkingu miedzy blokiem a pawilonem sklepowym przy
          ul.Przeskok.To nie sa przerwy tu si3e pije piwko.
        • Gość: mieszkaniec Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 21:20
          latem w paku na Obozisku mają ławeczkę schadzek patrole policji i staży
          miejskiej, a na Korei w tym czasie grasują kieszonkowcy.
          • Gość: obserwator Re: POLICJA RADOM IP: 166.114.30.* 07.03.05, 10:27
            Czas: Sobota, godzina ok. 13:30
            Miejsce: parking przed sklepem Elea na Grzecznarowskiego.

Stoi sobie dwóch panów mundurowych (Policja) na parkingu z kajecikami.
            Nieeee... nie stoją np. w bliskim sąsiedztwie przejścia dla pieszych (wtedy
            nazwał bym to prewencją), nie stoją także na tymże parkingu od strony np.
            targowiska (gdzie jak wiadomo czasami cuda się dziają).

Oni sobie stoją na parkingu od strony ul Grzecznarowskiego, na wysokości
            kiosku, który stoi nieco poniżej przy chodniku od ulicy.

A po drugiej stronie targowiska, jakaś banda żuli wydziera się w niebogłosy na
            siebie, na dobrą sprawę "terroryzując" niektórych przechodniów (zwłaszcza
            kobiety).

Zaczynam oprócz prowadzenia obserwacji, także robić zdjęcia...
            Znajdę taki serwer, gdzie będzie można je zamieścić.

W końcu Policjant, czy Strażnik miejski jest na służbie,
            więc jeśli jest w mundurze jego wizerunek także jest publicznym.

Pozdrawiam Radomian
            Obserwator
      • Gość: iwona Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 11.03.05, 11:35
        Policjo-przeczytaj rowniez forum o patrolach i forum o podpalonych
        drzwiach.Koniecznie!!
      • Gość: Serdelek Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 17:15
        Gdzie jest to forum o patrolach?
    • Gość: Nikt Re: POLICJA RADOM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.05, 12:24
      Czy policja to czyta?
      • Gość: haha Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 20:53
        a umie czytać?
    • kravietz Re: POLICJA RADOM 09.03.05, 12:34
      Miałem kiedyś spotkanie z Waszymi policjantami w niezbyt miłych
      okolicznościach. Mianowicie w Skaryszewie doszło do bliskiego spotkania mojego
      CC z... Tirem (kierowca nie zmieścił się w zakręcie).

Pomijając fakt, że na drogówkę czekaliśmy około 45 minut (przecież do
      Skaryszewa jest tak daleko choć pogotowie dotarło w 15 min) to cała "obsługa"
      odbyła się w bardzo miłej atmosferze. A wiecie jak to jest ważne przy wypadku.

Panowie drogowcy pozwolili mi nawet palić w radiowozie i gadać przez komórkę :)
      Generalnie gadali ze mną jak ze starym znajomym. Kontaktowali się też z
      centralą, żeby dać mi numer do szpitala w którym wylądowała moja dziewczyna. A
      nawet proponowali w żartach, że dadzą mi mandat za niszczenie zieleni, gdyż
      uciekając przed tirem skosiłem drzewko :)

Później zrobiliśmy rundkę krajoznawczą po mieście i trafiliśmy do Komendy
      Miejskiej. Tam składałem zeznania i pan śledczy był cool bo nie potrafił
      napisać "Cinquecento" i musiałem mu literować to bardzo skomplikowaną nazwę na
      osobnej kartce :) Dodatkowo na protokole znalazły się też niezłe kwitauszki
      ortograficzne w stylu "jurz" etc.

Genaralnie uważam, że Wasza policja jest bardzo sympatyczna (w każdym razie w
      stosunku do przyjezdnych). Mam nadzieję, że to nie były tylko chlubne wyjątki i
      takich policjantów powinno być znacznie więcej! Nie tylko w Radomiu.

Pozdrawiam wszystkich RADOMIAKÓW (i tych panów z drogówki też)!

Krakus
      • Gość: Radomiak Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.05, 22:08
        Tylko pozazdrościć.
        Chciąłbym kiedyś mieć tak miłe wspomnienia - oczywiscie nie mam na mysli
        kolizji.
        • kravietz Re: POLICJA RADOM 11.03.05, 12:44
          hehehe :)
          Lubię to miasto i mam z niego i z jego okolic wiele miłych wspomnień. A i
          odwiedzam was kilka razy w roku - tak to jest jak ma się radomską i podradomską
          rodzinkę :)
          Tylko czytając to forum (i rozmawiając live z radomiakami) nie mogę znieść tego
          ciągłego narzekania na wszystko. Każde miasto ma swój urok i może się podobać.
          A ja lubię RADOM, choć jestem typowym krakusem i wręcz uwielbiam KRAKÓW! :)

POZDROWIENIA!
          • Gość: Obserwator Re: POLICJA RADOM IP: 166.114.30.* 22.03.05, 08:14
            Sobota przed samą godziną 14.
            Wyjeżdżam spod budynku Ekonomii PR na Chrobrego.
            Z lewen nadjeżdża radiowóz Policji.
            Prędkość jego oceniam na jakieś 70-75 km/h (dużo lat jeżdżę autem, więc mam
            jakieś rozeznanie).
            Pojechali.
            ...
            Jadę ulicą 25 czerwca. Ten sam "patrol" zdążył dojechać i wraca spod budynku
            Lasów Państwowych w kierunku Struga. Zanim dobrze ruszyli, już jechał z 70 km/h
            (czyli pewnie wiedzieli, że fotoradar na 25 czerwca jest wyłączony).

Ciekawy w związku z tym jestem, dlaczego Policja za pieniądze z MOICH podatków
            wozi się po mieście nie robiąc patroli (do co można patrolować z w mieście z
            taką prędkością?).

Miałem przy sobie oczywiście aparat fotograficzny, ale prowadziłem auto, więc
            nie robiłem zdjęć.

Obserwator
            • Gość: Pawcio Re: POLICJA RADOM IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.03.05, 14:38
              Fotoradary wyłapują powyżej 80km/h. 81km/h i pstryk zdjęcie gotowe.
              • Gość: zenek Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.05, 21:30
                Ogólnie policja pozyteczniejsza jest od straży miejskiej.Widziałem jak
                na Działkowej przegoniła żuli pijących piwko .Straży od 3 lat to sie
                jeszcze nie udało.
                • Gość: Zenek Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.05, 23:15
                  Przepraszam pomyliłem się w poniedziałek na Działkowej znów pito piwko
                  młodziency głosno bluznili nie zważajac na załobe narodową.niestety
                  policja mi nie pomogła dzwoniłem ale dyżurny spytał ilu ich jest
                  otpowiedziałem ze około 10 i to ich chyba wystraszyło nie
                  przyjechali .To chyba może sie zdażyć tylko w Polsce w Niemczech
                  tylko by spróbował pić na ulicy i wrzeszczeć w 5 minut by ich
                  zgarnęli
                  A nasza policja nie ma jaj powinni ich wyrzucic na zbity pysk może
                  by była nauczka dla pozostałych
                  • Gość: Kuba Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.05, 23:11
                    Święta prawda
    • Gość: Karol Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 19:16
      Zastanawiam się czasmi, czy radomska policja jest rozliczana z ilości wpisów w
      notesie funkcjonariusza. Zauważyłem, że bardzo często spisywania doświadczają
      Bogu Ducha winni młodzi ludzie. Nie są podobni do Bin Ladena, albo innego
      członka Al-Kaidy. Jedyną ich wadą (z pk-tu widzenia policji - zaletą) jest to,
      że nie pobiją patrolu. Nie zdarzyło mi się jeszcze zaobserwować, by
      patrol "zajął się" osobnikiem rzeczywiście tego wymagającym.
      • Gość: Kuba Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.05, 22:52
        Masz rację boja sie bardziej niż przeciętni mieszkańcy.Jak przyjmował
        dyżurny informację o piciu piwka na Działkowej to odrazu sie spytał
        ilu jest pijących gdy uzyskał odpowiedż 10 nie przyjechali.
        I dlatego jakby ktoś prosił o interwecję nie mozna mówić ilu jest
        napastników powyżej 2 nie przyjadą , zapewniam mozna sprawdzić.
    • Gość: Ka Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 01:26
      Zdarzenie z 04.04.200. (patrz poprzedni mój post).
      Właścicielka Chryslera znalazła za wycieraczką wezwanie na konisariat na
      04.04.2005 wyjaśnienie postoju na przystanku autobusowym i mandat. Jak pisałem
      wyżej brak "prawka". Jednak od czego jest znajomek z "mercedesa". "Papierek w
      dłoń" i na komisariat. Po 10 min. wychodzi i sprawa załatwiona. Sprawy nie ma...
      W policji są "koledzy" i zdarzenia nie było.

Pozdrawiam "radomskią policję" może i mnie kiedyś będzie dane poznać jej
      przychylność. Stanie na straży prawa, walka z korupcją... Oby tak dalej.
    • Gość: renmol Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 12.04.05, 11:28
      Na tym forum piszemy o patrolach konkretnych sytuacjach mi. na osiedlach.Jakis
      policjant pisze ,ze to czytaja.To moze przeczyta , i spowoduje podanie w
      internecie nazwisk dzielnicowych i anonimowego sposobu lacznosci z nimi.Forum
      Gazety odwiedza multum luydzi ,moze tu otworzyc taka strone.Wic [polega na tym
      rowniez by czytali to kompetentni oficerowie i nadzorowali jak dzielnicowi
      reaguja np. na meliny w ich rewirach.niech ratuja dzieci przed wejsciem na
      meline po papierosy na sztuki i kieliszeczek.Co z melina opisywana tu przy
      ul.Okulickiego ?odpowiedzwiedz :dalej dzieciaki stadami przed i po szkole ja
      atakuja-tak Panie WOLSKI, as ciala pedagogiczne mowily ,ze Pan zrobi porzadek z
      ta melina.To jest melino-hurtownia.Za likwidace dzielnicowy razem z panem
      dostalby nagrode.P o z d r a w i a m .
      • Gość: karol Re: POLICJA RADOM IP: *.udn.pl 13.04.05, 13:36
        moze tym na Okulickiego ( problemem meliny ) zainteresuje sie Pan Radny
        Sonta,tez pedagog(nauczyciel) a moze jego partia pokaze ,ze potrafi ?
        • Gość: ojciec Re: POLICJA RADOM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.05, 11:00
          w kiosku przy szkole na południu dzieciom sprzedaje się papierosy na sztuki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka