Dodaj do ulubionych

SAHAYA YOGA - sekta?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:17
W Łaźni odbywają się spotkania tej grupy. W jednym z podręczników do języka
polskiego dla szkół ponadgimnazjalnych jest fragment reportażu, którego
przesłanie jest jasne: to sekta. Czy się mylę?
Obserwuj wątek
    • Gość: dean Re: SAHAYA YOGA - sekta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:26
      tak, to jest sekta jak kilka działających w Radomiu. Polecam uwadze
      dziennikarzy sprawę ukazania sekt w tym mieście - może to być niezła bomba.
      Niektóre nazwiska ze świecznika moga się wam wydać zaskakujące...jako na
      przykład tak zwani: guru, biskupi, pastorzy i szamani.
      • Gość: sherlet Re: SAHAYA YOGA - sekta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:30
        tak, tez mam ten podrecznik i widzialm tez plakaty.. to niestety sekta...
      • Gość: xxl Re: SAHAYA YOGA - sekta? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.05, 13:31
        Zastanawiam się tylko dlaczego mogą działać bez przeszkód. I na dodatek
        w "Łaźni". Nikogo to nie obchodzi? A może to jest najzupełniej legalne? Nie
        znam się na przepisach, ale wydaje mi się to co najmnie dziwne.
        • Gość: Krzysztof Re: SAHAYA YOGA - sekta? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.05, 14:12
          Aby doświadczenie Sahaja joga przebiegło bez zakłóceń, trzeba usiąść wygodnie
          na krześle, naprzeciwko zdjęcia Śri Matadźi , która jest źródłem subtelnej
          Energii (Wibracji); zdjąć buty, żeby uzyskać lepszy kontakt z ziemią. Najpierw
          trzeba uważnie przeczytać opis doświadczenia i dokładnie zapoznać się z
          procedurą, a następnie wykonać całą procedurę samodzielnie starając się robić
          to jak najszczerzej. Intensywność doświadczenia zależy od naszej uczciwości i
          siły czystego pragnienia.

Ogłaszam koniec z wszelkimi datkami na Łaźnię ze strony mojej i moich Przyjaciół
    • Gość: seeking znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 00:44
      KOŚCIÓŁ W RADOMIU Osoba kierująca: Starszy Kościoła Ludwik Bryła woj.
      mazowieckie 26-612 RADOM ul. KRYCHNOWICKA 1/3 m. 25

www.sekty.net
      • Gość: ola Re: znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.02.05, 12:31
        Jasne. Bylam 3, czy 2 lata temu na spotkaniu. Myslalam, ze to joga. Moje corki
        wtedy 23, 15 lat po godz. zorientowaly sie, ja troche pozniej. Gora edukacja
        mlodziezy. Brawa dla pedagogow szkolnych. Fatalne uczucie. Ludzie tak sie
        zachowywali, jak po narkotykach. Laznia, dziwne zestawienie. Nie
        przypuszczalam, ze sekta moze tam miec miejsce spotkan.
        • Gość: renia Re: znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.udn.pl 13.02.05, 15:59
          Czy dyrektor Kowalski nie powinien takich rzeczy sprawdzać? Każdej skcie
          wypuści lokal byleby kasa była? Co na to jego przełożeni?
          • Gość: wyborca Re: znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.udn.pl 13.02.05, 16:09
            To jest skandal panie prezydencie! Sekta werbuje w miejskiej placówce kultury.
            Warto bliżej przyjżeć się jej działalności. Może prokuratura powinna się tym
            zająć. To jest temat dla dziennikarzy również.
            • Gość: maryna Re: znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.02.05, 16:14
              W Łaźni grają MUZYKĘ ZIEMI...bracia Kowalscy tam pracują?
              Oni staliby za radomską filią tej sekty?
              • Gość: nn Re: znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.udn.pl 13.02.05, 19:29
                To chyba zbyt pochopne wnioski, ale to skandal aby sekta korzystała z miejskiej
                placówki kulyury.
              • Gość: nn Re: znalezione na sekty.net/znacie to? IP: *.udn.pl 13.02.05, 19:31
                ...placówki kultury, rzecz jasna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka