Gość: Radomianin IP: *.internet.radom.pl 11.04.05, 12:00 Co sądzicie o takim uczczeniu Honorowego Obywatela Miasta Radomia Jana Pawła Wielkiego ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:20 Proponuję przed Minimalem lub M1, żeby w niedzielę podczas zakupów nie czuli się tak osamotnieni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:29 Gość portalu: Arek napisał(a): > Proponuję przed Minimalem lub M1, żeby w niedzielę podczas zakupów nie czuli > się tak osamotnieni. <><><jESTEŚ ZŁOŚLIWYM I GŁUPIM DEBI...I PARSZYWĄ ŚWI...ŻE TAK SZANUJESZ OJCA ŚWIĘTEGO KTÓREGO SZNUJE CAŁY ŚWIAT A TY BYDL..TYLKO NIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:38 Mylisz się. Chciałem ci pokazać moralność ludzi, którzy tak się identyfikują z nauczaniem papieża, że mając go w herbie i wśród honorowych obywateli nie potrafią powstrzymać się od zakupów w niedzielę (jak to czynią: na przykład Niemcy i o co prosił nas JPII). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.udn.pl 11.04.05, 22:30 Spóźniliście się z tym pomysłem. Czytałem w gazecie,że niejaki Kalotka wraz z innymi biznesmenami bedzie budował granitowy pomnik Ojca Świętego. Był ktoś o takim nazwisku dawno temu na WSI i barał udział w strajku przeciw Hebdzie. Czy to ta sama osoba? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: skm Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.idea.pl 11.04.05, 23:21 A może pomnik Jana Pawła II postawić na ulicy noszącej imię Ojca Świętego? Jak narazie jest to przelotówka i do nie dawna wielu mieszkańców naszego miasta nie miało pojęcia że mamy ulice Jana Pawła II. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rad Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:06 Gość portalu: Arek napisał(a): > Mylisz się. Chciałem ci pokazać moralność ludzi, którzy tak się identyfikują z > nauczaniem papieża, że mając go w herbie i wśród honorowych obywateli nie > potrafią powstrzymać się od zakupów w niedzielę (jak to czynią: na przykład > Niemcy i o co prosił nas JPII). >>>>>>>>>być może żle ciebie zrozumiałem i za ostro skrytykowałem ale wybacz mi że się uniosłem.Nie wiem czy ciebie znów zrozumiałem::Pomnik Papieża przed markietami ma odstraszać(powstrzymać) tych co kupują ,coś nie tak.Bardziej by odsraszał pomnik lub duży portret np.R.....Gie.... czy Le....no co może nie.?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:29 Czyżby znów "mania wielkości" opanowała niektórych radomian? Jest już jeden pmnik, wprawdzie nie najwyższych lotów, ale jest. Co, chcecie prześcignąć wszystkie miasta, co mają jeden, czy te co w olbrzymiej kolejce budują następne. Może zrobić ranking, który najpiękniejszy? jak to już niektórzy radomianie czynią? To dowodzi tego, że nie słuchaliśmy naszego Polaka, kiedy żył, i nie chcemy Go słuchać, kiedy go nie ma na ziemi (lub nie potrafimy). Znajdzcie inny pomysł na uczczenie Jego pamięci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Faryzeusz Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:27 Jak widze trwa ten festiwal hipokryzji. Najpierw stawianie pomników, sypanie kopców a potem chwilka uroczystości. Następnie w zaciszu bicie żony w domu, niepłacenie podatków, oszukiwanie, brak tolerancji i miłości bliźniego. Myślę, że Papież bardziej cieszyłby się, gdyby to co głosił trafiło do ludzi i stało się ciałem, niż z pomników i ulic Jego imienia. A bluzgająca odpowiedź Pana(i) Rad świadczy sama za siebie. Dziękuje takiemu inicjatorowi budowy pomnika, który tak odnosi się do bliźnich. Niech zbuduje raczej pomnik Goebelsowi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy beret Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: 193.111.144.* 12.04.05, 17:39 Popieram twoją wypowiedź w 100 procentach! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy beret Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: 193.111.144.* 12.04.05, 17:37 ty musisz strasznie kochać Ojca Sw. skoro wyzywasz innego czlowieka od bydlaków, na pewno Papa pochwalilby cię za to! Odpowiedz Link Zgłoś
pajjak Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA 12.04.05, 11:42 A może największym pomnikiem byłoby życie według nauk JP II lub według dekalogu? To pewnie stałoby się największym pomnikiem i przyniosło najwięcej dumy temu miastu i jego mieszkańcom. Tylko, że pewnie nikogo nie będzie na to stać( lub nie wielu), bo łatwiej budować pomniki z granitu już żyć według zasad wiary, o której tak łatwo się mówi, że się ja wyznaje. Odpowiedz Link Zgłoś
komichal POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA 12.04.05, 15:32 pajjak napisał: > A może największym pomnikiem byłoby życie według nauk JP II lub według > dekalogu? Święta prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:37 O takie pomniki chodzi. Pomniki im. Jana Pawła, materialne (centra dla ludzi, hospicja, miejsca, gdzie ci najsłabsi znaleźli by swoja przystań) i niematerialne (życie wg. dekalogu, jak napisał "komichał"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.internet.radom.pl 14.04.05, 11:32 Widzę że jednak w Radomiu nic nie mozna zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek ZACZNIJMY OD WOLNYCH OD HANDLU NIEDZIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek ZACZNIJMY OD WOLNYCH OD HANDLU NIEDZIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:39 Łatwo jest budować pomniki, trudniej wymagać od siebie. Ale to trudności są cenne, nie łatwizna. Tego uczył JPII Odpowiedz Link Zgłoś