Dodaj do ulubionych

POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA

IP: *.internet.radom.pl 11.04.05, 12:00
Co sądzicie o takim uczczeniu Honorowego Obywatela Miasta Radomia Jana Pawła
Wielkiego ?
Obserwuj wątek
    • Gość: Arek Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:20
      Proponuję przed Minimalem lub M1, żeby w niedzielę podczas zakupów nie czuli
      się tak osamotnieni.
      • Gość: rad Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:29
        Gość portalu: Arek napisał(a):

> Proponuję przed Minimalem lub M1, żeby w niedzielę podczas zakupów nie czuli
        > się tak osamotnieni.

<><><jESTEŚ ZŁOŚLIWYM I GŁUPIM DEBI...I PARSZYWĄ ŚWI...ŻE TAK SZANUJESZ OJCA
        ŚWIĘTEGO KTÓREGO SZNUJE CAŁY ŚWIAT A TY BYDL..TYLKO NIE.
        • Gość: Arek Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.05, 12:38
          Mylisz się. Chciałem ci pokazać moralność ludzi, którzy tak się identyfikują z
          nauczaniem papieża, że mając go w herbie i wśród honorowych obywateli nie
          potrafią powstrzymać się od zakupów w niedzielę (jak to czynią: na przykład
          Niemcy i o co prosił nas JPII).
          • Gość: ja Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.udn.pl 11.04.05, 22:30
            Spóźniliście się z tym pomysłem. Czytałem w gazecie,że niejaki Kalotka wraz z
            innymi biznesmenami bedzie budował granitowy pomnik Ojca Świętego. Był ktoś o
            takim nazwisku dawno temu na WSI i barał udział w strajku przeciw Hebdzie. Czy
            to ta sama osoba?
            • Gość: skm Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.idea.pl 11.04.05, 23:21
              A może pomnik Jana Pawła II postawić na ulicy noszącej imię Ojca Świętego?
              Jak narazie jest to przelotówka i do nie dawna wielu mieszkańców naszego miasta
              nie miało pojęcia że mamy ulice Jana Pawła II.
          • Gość: rad Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:06
            Gość portalu: Arek napisał(a):

> Mylisz się. Chciałem ci pokazać moralność ludzi, którzy tak się identyfikują
            z
            > nauczaniem papieża, że mając go w herbie i wśród honorowych obywateli nie
            > potrafią powstrzymać się od zakupów w niedzielę (jak to czynią: na przykład
            > Niemcy i o co prosił nas JPII).

>>>>>>>>>być może żle ciebie zrozumiałem i za ostro skrytykowałem ale wybacz
            mi że się uniosłem.Nie wiem czy ciebie znów zrozumiałem::Pomnik Papieża przed
            markietami ma odstraszać(powstrzymać) tych co kupują ,coś nie tak.Bardziej by
            odsraszał pomnik lub duży portret np.R.....Gie.... czy Le....no co może nie.??
            • Gość: nikt Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 09:29
              Czyżby znów "mania wielkości" opanowała niektórych radomian? Jest już jeden
              pmnik, wprawdzie nie najwyższych lotów, ale jest. Co, chcecie prześcignąć
              wszystkie miasta, co mają jeden, czy te co w olbrzymiej kolejce budują
              następne. Może zrobić ranking, który najpiękniejszy? jak to już niektórzy
              radomianie czynią? To dowodzi tego, że nie słuchaliśmy naszego Polaka, kiedy
              żył, i nie chcemy Go słuchać, kiedy go nie ma na ziemi (lub nie potrafimy).
              Znajdzcie inny pomysł na uczczenie Jego pamięci.
        • Gość: Faryzeusz Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:27
          Jak widze trwa ten festiwal hipokryzji. Najpierw stawianie pomników, sypanie kopców a potem chwilka uroczystości. Następnie w zaciszu bicie żony w domu, niepłacenie podatków, oszukiwanie, brak tolerancji i miłości bliźniego. Myślę, że Papież bardziej cieszyłby się, gdyby to co głosił trafiło do ludzi i stało się ciałem, niż z pomników i ulic Jego imienia. A bluzgająca odpowiedź Pana(i) Rad świadczy sama za siebie. Dziękuje takiemu inicjatorowi budowy pomnika, który tak odnosi się do bliźnich. Niech zbuduje raczej pomnik Goebelsowi.
          • Gość: moherowy beret Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: 193.111.144.* 12.04.05, 17:39
            Popieram twoją wypowiedź w 100 procentach!
        • Gość: moherowy beret Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: 193.111.144.* 12.04.05, 17:37
          ty musisz strasznie kochać Ojca Sw. skoro wyzywasz innego czlowieka od
          bydlaków, na pewno Papa pochwalilby cię za to!
    • pajjak Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA 12.04.05, 11:42
      A może największym pomnikiem byłoby życie według nauk JP II lub według
      dekalogu? To pewnie stałoby się największym pomnikiem i przyniosło najwięcej
      dumy temu miastu i jego mieszkańcom. Tylko, że pewnie nikogo nie będzie na to
      stać( lub nie wielu), bo łatwiej budować pomniki z granitu już żyć według zasad
      wiary, o której tak łatwo się mówi, że się ja wyznaje.
      • komichal POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA 12.04.05, 15:32
        pajjak napisał:

> A może największym pomnikiem byłoby życie według nauk JP II lub według
        > dekalogu?

Święta prawda...
        • Gość: nikt Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.05, 17:37
          O takie pomniki chodzi. Pomniki im. Jana Pawła, materialne (centra dla ludzi,
          hospicja, miejsca, gdzie ci najsłabsi znaleźli by swoja przystań) i
          niematerialne (życie wg. dekalogu, jak napisał "komichał").
    • Gość: aja Re: POMNIK PAPIEŻA W CENTRUM RADOMIA IP: *.internet.radom.pl 14.04.05, 11:32
      Widzę że jednak w Radomiu nic nie mozna zrobić.
    • Gość: Marek ZACZNIJMY OD WOLNYCH OD HANDLU NIEDZIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:30
    • Gość: Marek ZACZNIJMY OD WOLNYCH OD HANDLU NIEDZIEL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.05, 12:39
      Łatwo jest budować pomniki, trudniej wymagać od siebie. Ale to trudności są
      cenne, nie łatwizna. Tego uczył JPII

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka