Dodaj do ulubionych

Media Markt - tylko dla KRETYNÓW

IP: *.udn.pl 20.04.05, 18:32
bo jeśli nie dla idiotów? To dla kogo? Tylko dla kretynów. Zwolnić z pracy tego co obraża i Media Markt i klientów. Natychmiast!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: kik Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 20.04.05, 22:11
      Wyjasnij proszę logicznie, co Cię w haśle reklamowym - "nie dla idiotów" -
      obraża?
      • mali_bu Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW 20.04.05, 22:45
        Gość portalu: kik napisał(a):

> Wyjasnij proszę logicznie, co Cię w haśle reklamowym - "nie dla idiotów" -
        > obraża?

Widocznie tego klienta nie wpuszczono do sklepu. Po czym pokazano mu tabliczkę z
        hasłem reklamowym :)

............

yagoohoogle.com/
        • Gość: v Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 20.04.05, 23:27
          To Łepka Cardinale wyrzucono z Media Markt.
          • Gość: radomianka Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 08.05.05, 19:04
            w Media Markt jest bardzo miła obsluga. Kupowałam lodówkę , młody sprzedawca
            byl bardzo sympatyczny. Uzyskałam od niego dużo wiadomości na temat wielu
            rodzaji lodówek i wówczas mogłam zdecydować się na odpowiedni wybór. Ale jeśli
            chodzi o obniżki np.20% watu to wielkie kłamstwo, po obniżkach także jest ta
            sama cena.
            • Gość: AntyMM Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:17
              Ja na telefonach miałem jazdę z jednym gościem jakiś tydzień temu, więcej moja
              noga tam nie postanie.
      • Gość: temida Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:25
        Logicznie - proszę bardzo: jeśli NIE KUPUJĘ w Media Markt to oznacza,że jestem
        idiotą. Jestjuż pierwszy przypadek procesu sądowego w tej sprawie. Obrazony
        człowiek złożył pozew o 50 tysięcy na cele charytatywne. Prawnicy twierdzą, że
        ma duże szanse. I słusznie, bo jak gość wygra, pojawią się pozwy następne :)
        Każdy prawni9k weźmie taką robotę za 10%. Pozdrówka.
        • Gość: kik Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 21.04.05, 16:08
          Niestety, nie masz racji. Reklama mówi, że MM nie jest przeznaczony dla
          idiotów. Ale z tego, że nie kupujesz w MM nie wynika, że idiotą jesteś.
          Fakt pozwu sądowego nie przesądza o winie. Równie dobrze ten ktoś mógłby
          zarządać 100 tys. albo miliona. I tak przegra.
          I jeszcze jedno. Zapamiętaj sobie, że duże firmy handlowe mają dużo pieniędzy i
          dobrych fachowców, a w tym prawników. Każde działanie, zwłaszcza
          kontrowersyjne, jest przed jego zastosowaniem sprawdzane na wszelkie możliwe
          sposoby. W tym przypadku przed opublikowaniem reklamy, została ona sprawdzona
          pod kątem zaskarżenia i przegrania sprawy przez MM. Skoro więc się ukazała, to
          znaczy, że prawdopodobieństwo przegrania przez MM jest minimalne - ewentualnie
          pieniądze, które może firma stracić są niewielkie w stosunku do osiągniętych
          korzyści.
          • Gość: temida Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:11
            W takim razie wyłożę kawę na ławę: Facet, który złożył pozew sam na ten pomysł
            nie wpadł. Reprezentuje go prawnik, który pracuje na zlecenie konkurencyjnej
            sieci RTV AGD. Straty mogą być minimalne w przypadku tego jednego pozwu, ale w
            razie "lawiny" będziemy je liczyć nieco inaczej. Pozostaje jeszcze kwestia
            wizerunku firmy, który w przypadku umiejętnego pokierowania mediami może nieco
            ucierpieć. zdaję sobie oczywiście sprawę, że polskie PRAWO ?? nie jest
            precedensowe, ale przykład akcyzy za sprowadzane samochody pokazuje, że w tym
            kierunku zmierza. wiesz, jak pięnie wpływa na statystyki fakt rozpoczęcia i
            zakończenia w krótkim czasie tak wielu spraw ? Pozdrawiam.
          • Gość: ka Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: 193.111.144.* 22.04.05, 13:54
            jak nie dla idiotów to znaczy że mamy doczynienia z dyskryminacją. Jeśli
            znajdzie się chętny i powie, że jest idiotą a MM zabrania mu wstępu to też może
            iść do sądu hehe
            • olo1033 Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW a inne rekla. 08.05.05, 09:21
              Gość portalu: ka napisał(a):

> jak nie dla idiotów to znaczy że mamy doczynienia z dyskryminacją. Jeśli
              > znajdzie się chętny i powie, że jest idiotą a MM zabrania mu wstępu to też
              może
              >
              > iść do sądu hehe

>>>>>>to idiotyczna reklama przyznam szczerze..ale w pol.radio pr.1 -leci
              reklama "o hermoroidach""i to przeważnie w porze śniadaniowej i obiadowej
              (zawsze jak jem obiad czy śniadanie-może mam takie szczęscie ?????)"PANI HELU
              JUŻ NIE BOLI JUŻ NIE KRWAWI I NIE SWĘDZI -POSTARYSAN PANI HELU ITP.._.MAŚĆ NA
              BÓL SWĘDZENIE I KRWAWIENIE --ITP.""->>Krew mnie zalewa co to za idiota i baran
              puszcza takie reklamy w porach kiedy ludzie spożywają posiłki,żygać się chce
              jak to słyszę ...a nie mówiąc już o nagłośnieniu reklam telewizynych .DLA MNIE
              TO SĄ ANTYREKLAMY KTÓRE WSKAZUJA MI CO MAM NIE KUPOWAĆ I CZEGO UNIKAĆ..
              • Gość: kik Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW a inne rekla IP: *.udn.pl 08.05.05, 10:30
                Przyznam, że i mnie ta reklama bardzo denerwuje. Skoro jednak celem reklamy
                jest zwrócenie uwagi, a nie podobanie się, to jej emisja w czasie
                dużej "słuchalności" gwarantuje dotarcie do maksymalnej liczby potencjalnych
                klientów. A chyba o to chodzi w tym biznesie.
          • Gość: Jaś Fasolalsido Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 08.05.05, 11:24
            "Nie ma takiego cwaniaka, na którego by się większy cwaniak nie znalazł"
            Nikodem Dyzma
    • Gość: Nigdy więcej MM Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:04
      Miałem parę dni temu przejście z gościem z telefonów, kazał mi się pie..ć...
      no comment
      • Gość: klient Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 21.04.05, 21:10
        Kto wydaje zaświadczenia, że nie jest się idiotą?
    • Gość: m Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.radom.pilicka.pl 24.04.05, 17:49
      Dziwie się ludziom robiącym zakupy w Media markt. Ceny tam są bardzo wygórowane.
      Ten sam produkt w innym miejscu kosztuje dużo taniej. Ostatnio szukałam lodówki
      i o 400 zł przepłaciłabym kupując w Media markt. Nie wierzycie spiszcie symbol i
      cenę produktu agd i sprawdzcie na internecie.
    • Gość: mareczek Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:37
      Mam doswiadczenie zupełnie nieprzygotowanych do obsługi pracowników, którzy nie
      wiedzą do czego to czy tamto urządzenie słuzy, a o parametrach nie wspomnę,
      gdyż chłopaki chowają się w chłodziarkach, gdy widzą klienta, który szuka
      pomocy i wytłumaczenia.
    • Gość: ... Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:46
      zamulony jesteś...
      • Gość: luter Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:31
        ...a może właśnie MM jest dla idiotów ....
        raz byłem idiotą i kupiłem tam ekspres do kawy... wiecej nie kupie tam nic....
        • Gość: wy3mały Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: 193.111.144.* 08.05.05, 16:09
          kumpel kupił tam wieżę w promocji, okazało się, niesprawną.
          chciał zamienić na inny egzemplarz, nie było już tego promocyjnego modelu.
          myślicie, że oddali mu kasę ?
          musiał wybrać sobie w tej cenie coś innego, a że cena była promocyjna, to nie
          bardzo dało się coś podobnego w niej zmieścić.
          musiał dopłacić i wziąć inny model, już bez promocji, którego w innym wypadku
          wcale by nie kupił!
          TO JEST WŁAŚNIE MEDIA MARKT !!!
          nie dla idiotów - DLA FRAJERÓW !!!
          • darek_radom Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW 08.05.05, 16:35
            Gość portalu: wy3mały napisał(a):

> kumpel kupił tam wieżę w promocji, okazało się, niesprawną.
            > chciał zamienić na inny egzemplarz, nie było już tego promocyjnego modelu.
            > myślicie, że oddali mu kasę ?
            > musiał wybrać sobie w tej cenie coś innego, a że cena była promocyjna, to nie
            > bardzo dało się coś podobnego w niej zmieścić.
            > musiał dopłacić i wziąć inny model, już bez promocji, którego w innym wypadku
            > wcale by nie kupił!
            > TO JEST WŁAŚNIE MEDIA MARKT !!!
            > nie dla idiotów - DLA FRAJERÓW !!!

Nie ładnie, że piszesz o swoim koledze per "frajer", ale rzeczywiście chyba
            takim jest. Zgodnie z przepisami: naprawa lub wymiana - jeśli nie - to zwrot
            pieniędzy. Może nie umiał walczyć o swoje - pewnie niezbyt małe pieniądze.

Moja żona niedawno reklamowała w innym markecie kozaczki, które wytrzymały całe
            4 miesiące. Sytuacja podobna tzn. towar z promocji, a zaczęły przeciekać. W
            odpowiedzi reklamacja uznana, ale cyt. "Państwo sobie wybiorą coś innego z
            naszej oferty", a trochę trudno w kwietniu kupić zimowe obuwie. Kiedy zażądałem
            podstawy prawnej odmowy zwrotu pieniędzy i postraszyłem rzecznikiem konsumentów
            i Sądem od razu kasa sie znalazła.

Trzeba umieć walczyć o swoje prawa!

A do MM nie mam zastrzeżeń i widzę same "plusy":
            + można dokładnie zapoznać się z wybranym sprzętem, spróbować jego obsługi,
            dotknąć, "pomacać", porównać z innym
            + przeważnie bardzo duży wybór modeli
            + przejrzeć specyfikację sprzętu,
            a po wybraniu konkretnego modelu wybranego sprzętu można spisać sobie jego
            oznaczenia i poszukać u "konkurencji" niższej ceny (no i zapoznać się z ofertą
            internetową), a w bardzo wielu przypadkach okazuje się, że u konkurencji jest
            taniej. Przecież nikt nikogo nie zmusza do zakupów w MM. Poza tym wypadałoby
            się zorientować w cenach rynkowych przed "tańszym" zakupem, bo "z PROMOCJI".
            • Gość: biber Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.05.05, 09:05
              Tylko właśnie idioci i kretyni tam kupują i przepłacają
              już miałem se kupić tam kompa ale się okazało że bym przepłacił na zestawie o
              jakieś 200zł, dlatego też kupiłem na ul.Mickiewicza17 -taniej i lepszy (wiem
              jaka płyta gł.oraz jakie podzespoły) a w Media nic nie można zajrzeć do środka
              kompa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka