Gość: klient IP: *.udn.pl 20.04.05, 18:32 bo jeśli nie dla idiotów? To dla kogo? Tylko dla kretynów. Zwolnić z pracy tego co obraża i Media Markt i klientów. Natychmiast!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kik Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 20.04.05, 22:11 Wyjasnij proszę logicznie, co Cię w haśle reklamowym - "nie dla idiotów" - obraża? Odpowiedz Link Zgłoś
mali_bu Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW 20.04.05, 22:45 Gość portalu: kik napisał(a): > Wyjasnij proszę logicznie, co Cię w haśle reklamowym - "nie dla idiotów" - > obraża? Widocznie tego klienta nie wpuszczono do sklepu. Po czym pokazano mu tabliczkę z hasłem reklamowym :) ............ yagoohoogle.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: v Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 20.04.05, 23:27 To Łepka Cardinale wyrzucono z Media Markt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radomianka Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 08.05.05, 19:04 w Media Markt jest bardzo miła obsluga. Kupowałam lodówkę , młody sprzedawca byl bardzo sympatyczny. Uzyskałam od niego dużo wiadomości na temat wielu rodzaji lodówek i wówczas mogłam zdecydować się na odpowiedni wybór. Ale jeśli chodzi o obniżki np.20% watu to wielkie kłamstwo, po obniżkach także jest ta sama cena. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AntyMM Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.05, 11:17 Ja na telefonach miałem jazdę z jednym gościem jakiś tydzień temu, więcej moja noga tam nie postanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.05, 12:25 Logicznie - proszę bardzo: jeśli NIE KUPUJĘ w Media Markt to oznacza,że jestem idiotą. Jestjuż pierwszy przypadek procesu sądowego w tej sprawie. Obrazony człowiek złożył pozew o 50 tysięcy na cele charytatywne. Prawnicy twierdzą, że ma duże szanse. I słusznie, bo jak gość wygra, pojawią się pozwy następne :) Każdy prawni9k weźmie taką robotę za 10%. Pozdrówka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.crt.warszawa.supermedia.pl 21.04.05, 16:08 Niestety, nie masz racji. Reklama mówi, że MM nie jest przeznaczony dla idiotów. Ale z tego, że nie kupujesz w MM nie wynika, że idiotą jesteś. Fakt pozwu sądowego nie przesądza o winie. Równie dobrze ten ktoś mógłby zarządać 100 tys. albo miliona. I tak przegra. I jeszcze jedno. Zapamiętaj sobie, że duże firmy handlowe mają dużo pieniędzy i dobrych fachowców, a w tym prawników. Każde działanie, zwłaszcza kontrowersyjne, jest przed jego zastosowaniem sprawdzane na wszelkie możliwe sposoby. W tym przypadku przed opublikowaniem reklamy, została ona sprawdzona pod kątem zaskarżenia i przegrania sprawy przez MM. Skoro więc się ukazała, to znaczy, że prawdopodobieństwo przegrania przez MM jest minimalne - ewentualnie pieniądze, które może firma stracić są niewielkie w stosunku do osiągniętych korzyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.05, 11:11 W takim razie wyłożę kawę na ławę: Facet, który złożył pozew sam na ten pomysł nie wpadł. Reprezentuje go prawnik, który pracuje na zlecenie konkurencyjnej sieci RTV AGD. Straty mogą być minimalne w przypadku tego jednego pozwu, ale w razie "lawiny" będziemy je liczyć nieco inaczej. Pozostaje jeszcze kwestia wizerunku firmy, który w przypadku umiejętnego pokierowania mediami może nieco ucierpieć. zdaję sobie oczywiście sprawę, że polskie PRAWO ?? nie jest precedensowe, ale przykład akcyzy za sprowadzane samochody pokazuje, że w tym kierunku zmierza. wiesz, jak pięnie wpływa na statystyki fakt rozpoczęcia i zakończenia w krótkim czasie tak wielu spraw ? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: 193.111.144.* 22.04.05, 13:54 jak nie dla idiotów to znaczy że mamy doczynienia z dyskryminacją. Jeśli znajdzie się chętny i powie, że jest idiotą a MM zabrania mu wstępu to też może iść do sądu hehe Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW a inne rekla. 08.05.05, 09:21 Gość portalu: ka napisał(a): > jak nie dla idiotów to znaczy że mamy doczynienia z dyskryminacją. Jeśli > znajdzie się chętny i powie, że jest idiotą a MM zabrania mu wstępu to też może > > iść do sądu hehe >>>>>>to idiotyczna reklama przyznam szczerze..ale w pol.radio pr.1 -leci reklama "o hermoroidach""i to przeważnie w porze śniadaniowej i obiadowej (zawsze jak jem obiad czy śniadanie-może mam takie szczęscie ?????)"PANI HELU JUŻ NIE BOLI JUŻ NIE KRWAWI I NIE SWĘDZI -POSTARYSAN PANI HELU ITP.._.MAŚĆ NA BÓL SWĘDZENIE I KRWAWIENIE --ITP.""->>Krew mnie zalewa co to za idiota i baran puszcza takie reklamy w porach kiedy ludzie spożywają posiłki,żygać się chce jak to słyszę ...a nie mówiąc już o nagłośnieniu reklam telewizynych .DLA MNIE TO SĄ ANTYREKLAMY KTÓRE WSKAZUJA MI CO MAM NIE KUPOWAĆ I CZEGO UNIKAĆ.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kik Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW a inne rekla IP: *.udn.pl 08.05.05, 10:30 Przyznam, że i mnie ta reklama bardzo denerwuje. Skoro jednak celem reklamy jest zwrócenie uwagi, a nie podobanie się, to jej emisja w czasie dużej "słuchalności" gwarantuje dotarcie do maksymalnej liczby potencjalnych klientów. A chyba o to chodzi w tym biznesie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasolalsido Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 08.05.05, 11:24 "Nie ma takiego cwaniaka, na którego by się większy cwaniak nie znalazł" Nikodem Dyzma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nigdy więcej MM Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.04.05, 09:04 Miałem parę dni temu przejście z gościem z telefonów, kazał mi się pie..ć... no comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.udn.pl 21.04.05, 21:10 Kto wydaje zaświadczenia, że nie jest się idiotą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.radom.pilicka.pl 24.04.05, 17:49 Dziwie się ludziom robiącym zakupy w Media markt. Ceny tam są bardzo wygórowane. Ten sam produkt w innym miejscu kosztuje dużo taniej. Ostatnio szukałam lodówki i o 400 zł przepłaciłabym kupując w Media markt. Nie wierzycie spiszcie symbol i cenę produktu agd i sprawdzcie na internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mareczek Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:37 Mam doswiadczenie zupełnie nieprzygotowanych do obsługi pracowników, którzy nie wiedzą do czego to czy tamto urządzenie słuzy, a o parametrach nie wspomnę, gdyż chłopaki chowają się w chłodziarkach, gdy widzą klienta, który szuka pomocy i wytłumaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 14:46 zamulony jesteś... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luter Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:31 ...a może właśnie MM jest dla idiotów .... raz byłem idiotą i kupiłem tam ekspres do kawy... wiecej nie kupie tam nic.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wy3mały Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: 193.111.144.* 08.05.05, 16:09 kumpel kupił tam wieżę w promocji, okazało się, niesprawną. chciał zamienić na inny egzemplarz, nie było już tego promocyjnego modelu. myślicie, że oddali mu kasę ? musiał wybrać sobie w tej cenie coś innego, a że cena była promocyjna, to nie bardzo dało się coś podobnego w niej zmieścić. musiał dopłacić i wziąć inny model, już bez promocji, którego w innym wypadku wcale by nie kupił! TO JEST WŁAŚNIE MEDIA MARKT !!! nie dla idiotów - DLA FRAJERÓW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
darek_radom Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW 08.05.05, 16:35 Gość portalu: wy3mały napisał(a): > kumpel kupił tam wieżę w promocji, okazało się, niesprawną. > chciał zamienić na inny egzemplarz, nie było już tego promocyjnego modelu. > myślicie, że oddali mu kasę ? > musiał wybrać sobie w tej cenie coś innego, a że cena była promocyjna, to nie > bardzo dało się coś podobnego w niej zmieścić. > musiał dopłacić i wziąć inny model, już bez promocji, którego w innym wypadku > wcale by nie kupił! > TO JEST WŁAŚNIE MEDIA MARKT !!! > nie dla idiotów - DLA FRAJERÓW !!! Nie ładnie, że piszesz o swoim koledze per "frajer", ale rzeczywiście chyba takim jest. Zgodnie z przepisami: naprawa lub wymiana - jeśli nie - to zwrot pieniędzy. Może nie umiał walczyć o swoje - pewnie niezbyt małe pieniądze. Moja żona niedawno reklamowała w innym markecie kozaczki, które wytrzymały całe 4 miesiące. Sytuacja podobna tzn. towar z promocji, a zaczęły przeciekać. W odpowiedzi reklamacja uznana, ale cyt. "Państwo sobie wybiorą coś innego z naszej oferty", a trochę trudno w kwietniu kupić zimowe obuwie. Kiedy zażądałem podstawy prawnej odmowy zwrotu pieniędzy i postraszyłem rzecznikiem konsumentów i Sądem od razu kasa sie znalazła. Trzeba umieć walczyć o swoje prawa! A do MM nie mam zastrzeżeń i widzę same "plusy": + można dokładnie zapoznać się z wybranym sprzętem, spróbować jego obsługi, dotknąć, "pomacać", porównać z innym + przeważnie bardzo duży wybór modeli + przejrzeć specyfikację sprzętu, a po wybraniu konkretnego modelu wybranego sprzętu można spisać sobie jego oznaczenia i poszukać u "konkurencji" niższej ceny (no i zapoznać się z ofertą internetową), a w bardzo wielu przypadkach okazuje się, że u konkurencji jest taniej. Przecież nikt nikogo nie zmusza do zakupów w MM. Poza tym wypadałoby się zorientować w cenach rynkowych przed "tańszym" zakupem, bo "z PROMOCJI". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biber Re: Media Markt - tylko dla KRETYNÓW IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.05.05, 09:05 Tylko właśnie idioci i kretyni tam kupują i przepłacają już miałem se kupić tam kompa ale się okazało że bym przepłacił na zestawie o jakieś 200zł, dlatego też kupiłem na ul.Mickiewicza17 -taniej i lepszy (wiem jaka płyta gł.oraz jakie podzespoły) a w Media nic nie można zajrzeć do środka kompa. Odpowiedz Link Zgłoś