Gość: rzeźbiarz IP: *.udn.pl 24.05.05, 18:48 Dami podała taką wiadomość. Wiecie kto zacz? Bo w środowiskach kultury raczej nikt go nie zna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: emenes Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.05, 23:40 Chłopy z Orońska znów go wyrzucą, gdy nie zrozumi ich cooltury i b. wprowadzał porządki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jairka Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 24.05.05, 23:53 W Życiu Warszawy napisali o Gagackim coś więcej:www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp? place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=2048&news_id=63607 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.radom.pilicka.pl 25.05.05, 07:17 A dlaczego odchodził z redakcji?Może jakiś plagiacik!!!! Oj chyba mamy dobrą pamięć ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edyta Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:05 wiem tylko jedno za czasów Gagackiego MOSIR nie tylko sie modernizował ale jeszcze nie miał długów, gdy pojawił się Golka zaczeły się problemy rozebrali naszym dziecią wesołe misteczko na borkach a MOSIR ma coraz większe długi!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michał Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 08:13 Generalnie chyba dobry wybór, bo człowiek związany z regionem, ma duże doświadczenie na stanowiskach kierowniczych i z tego co słyszałem od jego byłych pracowników cieszy się u nich dużym szacunkiem. Myśle że również jego studenci (ja napewno) potwierdzą ze choć wymagający to jednak bardzo konkretny typ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tadeusz Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.05.05, 08:23 Przyłączam się do opinii mojego przedmówcy, świetny organizator (vide zalew na Borkach, to głownie dzięki jego staraniom mamy w Radomiu zalew z prawdziwego zdarzenia), poza tym życzliwy człowiek. Gratuluję Janku!!! Wkrótce pogratuluję Ci osobiście. Tadeusz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Michalina Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 09:55 Drodzy Tadeuszu i Michale, nie wszystkich ogarnęła amnezja, niestety zbyt wiele osób pamięta poszczególne szczeble nieudolnej kariery tego pana, szeroko pisała o tym równiez prasa, wystawrczy przejżeć lokalne wydania z lat 2001-2002. Tego człowieka wywalili z MOSiRu nie za wyitne osiągnięcia w budowie zalewu, ale za niegospodarność i nadużycia finansowe, jako dziennikarz również nie zabłysnął- wręcz przeciwnie, może najbardziej chlubna jest aktywna działalność w szeregach PZPR, nigdzie długo miejsca nie zagrzał. Na Orońsko spadło chyba siedem plag egipskich.Pierwszą w postaci Zapalskiego mają za sobą, druga - Gagacki nadciąga, ciekawe, czym jeszcze Bóg to miejsce doświadczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucyna Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:00 Kłamstwa wierutne , Słowo Ludu Gazeta w latach o których wspominasz pisały o panu J.Gagackim w superlatywach. A i było za co, mieszkam na Borkach i mam gdzie spacerować z moim małym dzieckiem. To min. dziękiówczesnemu dyrektorowi Gagackiemu powstał zalew i ścieżka spacerowa. Takich ludzi w Radomiu trzeba więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 14:12 Podzielam opinie Michała,Miałam zajęcia z panem Gagackim z socjologii kultury, człowiek o wielkiej wiedzy, nie tylko na ten temat. Poza tym rzeczowy, kulturalny . Pozdrawiam serdecznie Anna M Pozdrowienia także dla małzonki pani doktor Gagackiej. ps Na nieudaczników, których zalewa żółć zazdrości, proszę nie zwracać uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MOSiR Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 20:46 Michalina nie wiem kto Cię nasłał na Gagackiego ale atakujesz go jak wśiekły pies, zanim zaczniesz coś pisać sprawdź swoją merytoryczną wiedzę na ten temat. Przeżyłem wszystkich dyrektorów MOSiR jako pracownik tej instytucji wiem że większość pracowników wyraża się o Nim w samych superlatywach to za jego kadencji MOSiR wyszedł z długów i wreszcie ruszyła renowacja zalewu która zakończyla sie pełnym sukcesem wynikiem czego było otrzymanie nagrody od czytelników Słowa Ludu nagrody za inwestycję roku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik MOSiR Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 20:50 Michalina a może napiszesz która to gazeta rzekomo oczerniała Gagackiego?? Ja takowej nie pamiętam,bo takiej nie było!. Michalina napisz poprostu że twój tata startował w tym samym konkursie i odpadł w przedbiegach a teraz całą złość i frustrację ojca wyładowujesz na Panu G. Nie tędy droga! pozdrawiam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 16:10 Coź jak widać sukces ma wielu ojców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 25.05.05, 18:19 Jaki sukces? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agacki997 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.05.05, 21:15 Niech utoczy zalew w Orońsku........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oro Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 25.05.05, 22:28 W Orońsku zalewów jak mrówków. Będzie się tam dobrze czuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 17:25 Jeżeli chodzi o zalew na borkach to wezcie pod uwage tez to kto byl wtedy kierownikiem zalewu ( bo jego zaslugi w tym jak ten zalew sie wtedy rozwinal sa chyba nawet wieksze, siwdczy o tym chocby opinia mieszkncow na temat tamtego kierownika0 tak wiec nie przypisujcie zalewu calkowicie panu Gagackiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.05, 23:13 socjolog z wykształcenia i komuch od lat licealnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jairka Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 25.05.05, 23:50 Przepraszam, ale krew zalewa jak sie czyta głupotki o Gagackim i zalewie. Zalew to na tzw. czynach społecznym ludzie przyganiani z zakładów pracy prawie 50 lat temu kopali. Pan Gagacki za czasów bytności w MOSiR uczestniczył w czymś, co można by nazwać modernizacją terenów wokół zalewu. Ile na to poszło pieniędzy i z jakiej kasy nigdy nie zostało podane. Natomiast wiadomo ile przy tym drzew wycięto. Dlatego, radzę ludziom w Orońsku uważać na drzewa. Zrobić dokładną inwentaryzację i ocenić ich stan zanim w fotelu zasiądzie Pan Gagacki. Trzeba działać szybko bo okaże się niebawem, że wiele z nich powinno zostać usunięte ze względu "na bardzo zły stan, w jakim się znajdują ". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: men Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.05, 12:11 Co z tym olagiatem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hey Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 26.05.05, 23:58 Co to olagiat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 08:33 Jairka ty chyba niespełna rozumu jesteś! Wycięte drzewa to topole i lipy wycinka była konieczna ze względów bezpieczeństwa! łamały się i to groziło tragedią, więc nie piernicz bzdur skoro nie masz o tym pojęcia, zresztą, dlatego corocznie z tych samych względów są wycinane. Kiedyś wielki konar spadł mi tuż za samochodem, właśnie na Borkach! LUDZIE a co do niegospodarności to pisano o GOLCE następcy Gagackiego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jairka Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 27.05.05, 15:25 Rozumu u mnie dostatek i tyle samo wiedzy o wyciętych gatunkach drzew i ich ilościach. A śpiewka "o złym stanie " grana od lat na terenie Radomia, tym razem nie miała zastosowania. Pozdrawiam i życzę umiaru w propagandzie sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reben s Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 02.06.05, 07:24 nawet nie chodzi że on był w PZPR i jest z tzw. lewicy (no bo co to za lewica, SLD?),ale o to że to ktoś kto z równym tupetem mógłby startować na dyrektora szpitala,filharmonii,fabryki konserw, Teatru Narodowego,szkoły, MPK, PGR itd. Facet, co ma sposób na życie, skakać ze stołka na stołek. Orońsku potrzebny jest fachowiec i pasjonat, a p. Gagacki tych kryteriów nie spełnia. Marne kwalifikacje daje mu dyrektorowanie w radomskim MOSiR, gdzie całkiem pogrążył finanse. Mam nadzieję ze opublikuje się listę zgłoszonych do konkursu. Podobno byli tam ludzie świetnie działający w kulturze m.in. wicedyrektor warszawskiej Królikarni i przegrali. Odpowiedz Link Zgłoś
kustosz.m Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. 27.05.05, 08:53 Jak podaje strona mosiru; "Pierwszym dyrektorem MOSiR-u był Ryszard Pisarek. Później stanowisko to piastował Jan Gagacki, następnie Jerzy Golka, Cezary Uciński a od lutego 2005 roku ośrodkiem kieruje Zbigniew Korcz." Wyglada na to, ze mozecie miec basen kryty nad stawem. W kazdym razie zadaszenie "w budowie" jak przy Struga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lew Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 27.05.05, 21:36 Dlaczego dyrektorem nie może być ktoś ze środowiska kultury radomskiej tylko jakiś Janek Wedrowniczek. Miller uciekł do Ameryki i nie ma komu doradzać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kruk Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 07:05 Ponieważ to stanowisko było zarezerwowane dla swojego. Wyrażnie przeciez podali, że doradzał w kancelarii premiera i dobrze się przygotował do konkursu, dobrze on, albo za niego (miał takie możliwości) wypełnił papiery, a nasi mniej poinformowani nie i dlatego przepadli w pierwszej turze. Nikt nawet chyba nie czytał, co sobą reprezentowali i czy byli kompetentni. Ot, zabrakło przysłowiowego przecinka i polecieli. Został Gagacki, z przecinkami tam gdzie trzeba. Cała historia tego konkursu. Smutna w zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mew Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 07:26 Poseł Grabowska z SLD od dawna latała do ministra kultury w sprawie wygrania konkursu przez Gagackiego, wiadomo o tym z licznych przecieków. Co do samego pana G. To typowy człowiek kariery, wieczy kadnydat do karuzeli stanowisk, za komuny nazywało się to chyba nomenklatura. Ktoś taki, co nie może pracować normalnie, tylko kierować i bywać. I jaki z niego dziennikarz? Chyba taki sam jak Adam Włodarczyk. Zapytajcie radomskich dziennikarzy, co o nim sądzą. Uszy spuchną, gwarantuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jananik Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 07:29 typowy desancik. Dupa się pali w gabinecie doradców misnistra, bo SLD przrżnie jak nic wybory, więc mości się gniazdko w Orońsku. Współczuć Centrum Rzeźby,bo zyskuje etatowego karierowicza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesio m. Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 07:36 słusznie, trzeba towarzyszowi zapewnić jakieś godne stanowisko w celu zyskania koniecznych doświadczeń na polu kierowania odcinkiem kultury Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: d Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 08:18 Słuszną linię ma władza ludowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radio Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 12:33 Jan Gagacki 21.04.2004 "(...) Miejscowi wierzą, że woda jest darem Boga. (...) Bierze się też wiele zwyczajów. Choćby takie zwyczaje jak ten, że każdego gościa na początku wizyty częstuje się szklanką wody. Nie przyjęcie tej szklanki wody może być odczytane, jako gest niezbyt przyjazny..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lipa Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 14:42 Kto go więc i wybrał? Czy w jury byli jacyś ludzie z Radomia lub Orońska? Jakich ludzi Dąbrowski i z czyjego nadania powołał do jury? A co na to rzeźbiarze i artyści? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek u. Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 16:12 Dziwię sie tym, co tu psioczą na Jana Gagackiego. To człowiek ogromnie utalentowany, a jego talent polega na tym, że niezależnie od okoliczności Gagacki zawsze wypływa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lapi Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 28.05.05, 16:13 ten konkurs to granda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franz Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:45 Mam wrażenie, że kto by nie wygrał, to i tak byłby opluty. Napiszcie, kto by was satysfakcjonował, bo nie czytałem żadnych nazwisk osób godnych tego stanowiska i skrzywdzonych w konkursie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćniedzielny Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 08:42 Te nazwiska, mam nadzieję ujawnione zostaną, bo powinny, przecież już w pierwszej turze były wiadome dla jury, a i zakulisowe informacje krążyły. Tylko że oni nie zostali zweryfikowani pod kątem fachowości, a często drobnych błędów w papierach. Więc jak można się odnosić do wyboru, jak zostali do drugiej tury dopuszczeni ci, co dobrze byli poinformowani, jakie są wymagania, bo np Gagacki siedział w kancelarii premiera i nawet sam nie musiałby ich gromadzić i pisać, wystarczyło polecenie służbowe, no i bezpośredni, a w każdym razie bliższy kontakt z "Górą" niż pozostali. Mnie na przykład ciekawił by program działania każdego z nich, doświadczenie w kulturze, a nie czy ksero było dobre, bo to zawsze można sprawdzić. Trzeba było konkurs zawiesić i dać czas na doniesienie. Kto z nazwiska był w jury, może ktoś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: proboszcz Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 11:58 Dlaczego gość i inni forumowicze nazywają pana Jana komuchem? Często widuję go w kościele na Kapturze, a i jego obydwie córki ukończyły Liceum Katolickie w Radomiu Pozdrawiam Proboszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodo Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 29.05.05, 17:40 Komuchy teraz chodzą gorliwie do kościoła, ale za komuny były gorliwymi komuchami i z kościołem walczyły. Oni nie ustawiają się pod wiatr historii. Oni idą do przodu z wiatrem. Nie piszę tego o nowym dyrektorze bo go nie znam, tylko ogólnie o komuchach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 05.06.05, 13:02 Wsród byłych komuchów taka moda aby dzieci kształcić w liceach zakonnych i na KULu> Takie leczenie kompleksów i próba wybielenia. To nie atut. to folklor. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Właśnie1 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 11:18 Odpowiadam wszystkim, którzy mają wątpliwości w związku z czystością Jana Gagackiego: GW Radom nr 164, wydanie rar z dnia 16/07/2001 , str. 3 [podpis] INGA PAWŁOWSKA, CIG Nie jego zasługa RADOM. Odwołano dyrektora MOSiR-u Zły wynik finansowy Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji był przyczyną odwołania jego dyrektora Jana Gagackiego - dowiedziała się nieoficjalnie "Gazeta". Dyrektora odwołano w piątek, podczas posiedzenia Zarządu Miasta. Nie podano bezpośredniej przyczyny decyzji. Wiceprezydent Janusz Wieczorek, pytany przez "Gazetę", tłumaczył bardzo oględnie: - Według mnie zadania gminy w zakresie sportu, turystyki i rekreacji mogą i powinny być realizowane lepiej, niż robił to dotychczasowy dyrektor MOSiR-u. Brakowało możliwości dalszej współpracy - stwierdził. Ale konkretnie, jakie były powody odwołania? - zapytaliśmy. - Takie, jak podałem. To chyba bardzo konkretne powody - odparł wiceprezydent. Gagacki był dyrektorem MOSiR-u od 1999 roku. Za jego kadencji wyremontowano zalew i odnowiono ośrodek rekreacyjny na Borkach. - Modernizację zalewu przeprowadził Urząd Miejski i nie była to zasługa pana dyrektora - skomentował Wieczorek. Jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy, powodem zdymisjonowania dyrektora był zły wynik finansowy MOSiR-u. Kilkakrotnie za swej kadencji Gagacki alarmował, że przyczyną kłopotów MOSiR-u są zaległości, jakie mają wobec ośrodka kluby wynajmujące obiekty sportowe na zawody i treningi. - To były grosze w porównaniu z tym, o co na prawdę chodzi - powiedział nam nasz rozmówca. Dyrektor narzekał też, że władze miasta nie przyznały dodatkowych funduszy na remont stadionu przy ul. Narutowicza. Jak mówił, inwestycję przeprowadził ze "skromnego budżetu MOSiR-u". Proszony o skomentowanie tego, że to finanse zdecydowały o odejściu Gagackiego, wiceprezydent Wieczorek zaprzeczył. Nie jest jeszcze wyznaczony następca Gagackiego. - Nie odwołaliśmy go "pod kogoś". Najprawdopodobniej ogłoszony będzie konkurs - powiedział Janusz Wieczorek. Proponuję przejrzeć też Słowo Ludu z tego okresu. Pozdrawiam a tak na marginesie: ja jestem wierząca, ale nie uczęszczam do kościoła, by nie spotykać tam m.in.:nawróconych. A do proboszcza Kapturu: a ten ksiądz, co pogrzeb mojego dziadka i babci(3 lata po dziadku zmarła)w stanie upojenia alkoholowego odprawiał- przewrócił sie i zapomniał modlitwy: jeszcze pracuje???????????Gratuluję proboszczowi takich owieczek i pracowników Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REM Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 12:20 Ludzie, którzy pracują w Orońsku mają już doświadczenie w pozbywaniu się dyrektora - udało im się zrobić rzecz wydawało się niemożliwą, usunęli dyrektora, który (jak większość dyrektorów )nie nadawał się na to stanowisko, ale miał za to poparcie w ministerstwie. Mimo, iż sam minister i wiceminister robili co mogli, żeby sprawie ukręcić łeb i zostawić Zapalskiego - pracownicy dopięli swego. Skoro udało im się raz (powinno to być przestrogą dla każdego nowego dyrektora)za drugim razem pójdzie łatwiej, tym bardziej, że wkrótce do władzy dojdzie nowa ekipa, dla której partyjna przeszłość p. Gagackiego będzie wystarczającym powodem do odwołania w przypadku choćby najmniejszego konfliktu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 30.05.05, 16:44 Tylko tam go jeszcze brakuje - to co będzie można rozwalić zrobi on z pewnością !! Komuch z krwi i kości, żona bardzo fajny wykładowca, a on zwykły życiowy nieudacznik. Ale trzeba pomagać ludziom z SLD - bo już ich kres się zbliża. Szkoda,że tylko w ten sposób ten pan spełnia swoje marzenia. Mam nadzieję, że już tak nie pije jak za czasów MOSiRu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 30.05.05, 17:25 Czy w jego sprawie przyjechał Miller z Ameryki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeźbiarz Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 31.05.05, 17:19 Nie znam niestety Pana J. Gagackiego osobiście, a jedynie poprzez przeróżne opinie osób trzecich (niestety negatywne !!!). Tak czy inaczej postać przyszłego dyrektora Centrum jawi się w dość nieciekawym świetle, i to mnie bardzo boli. Ta instytucja ma za sobą mnóstwo lat funkcjonowania, i to dodać trzeba lat bardzo obfitych w wydarzenia artystyczne. Mam tylko nadzieję, iż ów Pan będzie człowiekiem odpowiedzialnym na tym stanowisku ! czego mu życzę a nie stanie się malkotentem i karierowiczem. Łatwo jest lawirować ze stołka na stołek (przy odpowiednich plecach), i niszczyć firmy przez redukcje personelu; to żadna sztuka. O wiele trudniej w tych czasach postawić coś na nogi, unowocześnić ale nie łamiąc zasad i zycia innych!!! Panu Gagackiemu zyczę rozpoznania sytuacji i obiektywnego działania !!! ta firma potrzebuje dyrektora z sercem i wyczuciem, taktem i dystansem, ale co też bardzo ważne wrażliwego na sztukę. I oby zdolności menedzerskie przyszłego szefa tej instytucji nie kończyły sie na rocznym kursie w prywatnej warszawskiej szkole!!! Przyszłemu dyrektorowi zyczę dużo zdrowego rozsądku a pracownikom Centrum nadziei na lepsze czasy !!!! Jestem z Wami artysta rzeźbiarz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zombiak Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.radom.pilicka.pl 31.05.05, 21:33 dobry człowiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 09:00 Co ty pie.... o piciu !! Pracowałem w MOSIR w czasach pana Gagackiego, nigdy nie widziałem go pijanego, zapytajcie pracowników jak się wtedy tam pracowało, jaka była atmosfera? Facet robił wszystko żeby zwiększyć dochody, to za jego czasów zakupiono sprzęt i zorganizowano wypożyczalnię na Borkach! MOSIR prowadził 2 kawiarnie i ogródki piwne. Złe wyniki finansowe mówi Wieczorek!! Co zrobił jego następca wraz ze swoim pupilem, który zastąpił kierownika z Borek???? Niepotrzebne remonty swoich gabinetów i 500 tys. Długów, likwidacja wesołego miasteczka, które można było jeszcze częściowo wyremontować. Tego dokonał ten wychwalany przez Wieczorka i Włodarczyka świetny manager Golka!!! - który sprzedaje teraz piwo w swoim sklepie tuż przed PG na zamłyniu. Zawsze miałem poglądy prawicowe i też myślałem, co zrobi ten koleś z UP. Nauczyłem się wtedy oceniać ludzi po ich czynach i umiejętnościach, po stosunku do pracowników a nie przynależności partyjnej. Zapytacie za jakiś czas pracowników CRP jak się z nim pracuje a zobaczycie, jaka panuje tam atmosfera. Poza tym cieszę się, że dyrektorem będzie ktoś związany z Radomiem a nie ktoś przywieziony w teczce z Wa-wy. Nie rozumiem tej Radomskiej mentalności „Wszyscy tylko nie on!!” a korzysta z tego Płock albo Ciechanów. Tak było w przypadku innych instytucji np. Cool Center w pewnym z Urzędów wtedy oponowały związki zawodowe, bo przecież panie stworzone są do wyższych celów nie będą telefonistkami... I co??? Centrum powstało w Płocku i z Radomia odjechało ok. 40 miejsc pracy!!!! Cały Radom!!! Powodzenia Panie Janie Rafał Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fu Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 01.06.05, 17:01 Zapalski bardziej z Radomia, niż ten doradca Millera i Belki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ete Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 02.06.05, 07:12 te Rafał, ty chyba miałeś prawicowe poglądy w ramach PZPR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 11:51 i tu się mylisz w czasach PZPR byłem jeszcze dzieckiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fe Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 02.06.05, 21:52 Cały czas jesteś zdziecinniały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rafał Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 08:33 zawsze lepiej być dzieciakiem niż IDIOTĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 09:26 Kończ Waść wstydu oszczędź Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: draks Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 03.06.05, 17:17 Wpadli z deszczu pod rynnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 20:57 28.05.2005 19:45 franc napisał(a): "Mam wrażenie, że kto by nie wygrał, to i tak byłby opluty. Napiszcie, kto by was satysfakcjonował, bo nie czytałem żadnych nazwisk osób godnych tego stanowiska i skrzywdzonych w konkursie". Pochwal się franc, kim jesteś i kto Ci dał prawo wyrażać tak sarkastyczną opinie o osobach startujących w przedmiotowym konkursie. Jeżeli tego nie uczynisz, stwierdzę, że jesteś: Non compos mentis! Może mi odpowiesz na pytanie: Czy absolwent Wydziału Sztuk Pięknych i Studiów Podyplomowych Zarządzanie Finansami i Marketing z doświadczeniem w instytucji kultury podobnej do Orońska, członek SKZ Oddziału Mazowieckiego, mający w dorobku zawodowym naukową publikację, której nie powstydził by się nawet profesor uniwersytetu, nie jest godzien zarządzania małą instytucją kultury w Orońsku? Kto w takim razie jest godzien? Może ex – szef wypożyczalni kajaków, który z racji przynależności partyjnej doradzał w Kancelarii Ex – Prezesa Rady Ministrów? Nie chcę być złośliwy, ale doradcy się nie sprawdzili, więc nie ma czym się chwalić. Przecież ten Pan, jak wyszło teraz na jaw, nie spełnił wymogów formalnych konkursu!: "Wykształcenie wyższe w zakresie sztuk plastycznych lub nauk humanistycznych oraz udokumentowany dorobek zawodowy" i "udokumentowany staż zawodowy w instytucjach kultury lub pokrewnych". Ministerstwo Kultury przecież nie zaprzeczy faktom, albowiem można powołać się na źródło, którym jest ono samo: "Oprócz bieżącego kierowania ośrodkiem, zaprojektował inwestycję, której uwieńczeniem była budowa zalewu wodnego wraz z infrastrukturą: ścieżki rowerowe i piesze, przystań dla łódek i rowerów wodnych", "W latach 2002 - 2004 - radca Szefa Kancelarii Prezesa Rady Ministrów. Brał udział w kampanii przed referendum akcesyjnym. Następnie, jako główny specjalista, kierował Zespołem ds. Funduszy Unijnych w PKP Cargo S.A.". Biedny Józef Brandt, chyba się w grobie przewraca! Pomimo miłej atmosfery na konkursie (za wyjątkiem jednego Pana X), mimo wszystko mam mieszane uczucia i samoistnie nasuwające się spostrzeżenia. Dlaczego nie przedstawiono mi składu komisji, za wyjątkiem przewodniczącego? Przecież było ich jeszcze ośmiu. Ciężko się rozmawia z kimś, kogo się nie zna. Dlaczego nie jest dostępny w internecie statut CRP oraz regulamin konkursu? Czy został sporządzony protokół z posiedzenia komisji? Dlaczego odpowiedź o wyniku konkursu podpisuje Podsekretarz Stanu, skoro organizatorem konkursu był Minister Kultury? I żeby było jasne: Non quis, sed quid? (Nie o osobę chodzi, ale o rzecz). A rzecz stała się zła, gdyż moim zdaniem konkurs był fikcyjny. Zachodzi więc pytanie: Czy Pan Minister o tym wiedział, czy zwyczajnie został wprowadzony w błąd, a w natłoku obowiązków służbowych, przyjął za dobrą monetę opinię bliżej nieokreślonego lobby. Z tym pytaniem zwrócę się bezpośrednio do Pana Ministra na piśmie, albowiem przekonany jestem, że nastąpiła ta druga okoliczność. Prawdopodobnie zaproszono mnie na konkurs tylko dlatego, że moja książka dotarła do Pana Ministra, w przeciwnym wypadku moja oferta wylądowała by znowu w koszu na śmieci, jak było to do tej pory. I na zakończenie! Nie mam zamiaru nikogo przepraszać za to, że skończyłem elitarny kierunek na UMK w Toruniu i pochodzę z małego, lecz pięknego miasta na ziemi chełmińskiej, gdyż z kompleksów małomiasteczkowych skutecznie wyprowadziła mnie pozytywna opinia profesorów, którzy mieli okazję zapoznać się z moim wkładem dla kultury polskiej. Pozdrawiam Konserwator zabytków Jarosław Baciński Ps. Non cognitum bonum nisi omissum (Dobro poznajemy, gdy je utracimy)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 03.06.05, 21:26 No i mamy odpowiedź na nerwowe komentarze "sąsiadki", "proboszcza" , "studentki"i inne których już nie pamiętam. Niestety to wszystko jest bardzo chore i budzi niewesołe refleksje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł G Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 03.06.05, 21:27 Jarek ty jesteś nawiedzony napij się danonka to może dorośniesz do tego co piszesz impotencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 22:54 Jestem dziennikarką Życia Warszawy, Wydania Radomskiego. Bardzo proszę o kontakt p. Bacińskiego. ewawalus@op.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 00:08 Pani Ewo! Ja śię odezwałem. A Pani? Jest Pani na urlopie, albo już Pani w ŻW WR nie pracuje? Pozdrawiam Ps. E - mail Zenkowski, to na pewno ja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sumienie Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 21:17 Brawo Jasiu ! Tylko nie przepisuj cudzych artykułów!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:05 Zapamiętaj sobie Pawle G.! Contra principia negatem disputari non potest (Niemożliwy jest spór z człowiekiem nie uznającym zasad)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenor Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 03.06.05, 23:13 Ja na to odpowiem tak: petunia non omlet z groszkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł G Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.06.05, 14:08 lepiej się dobrze zakonserwuj konserwatorze (konserwa konserwa konserwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 18:17 Pawle G. Drogie dziecko. I komu tu Danonka brakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolejny prac MOSiR Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 03.06.05, 23:10 O dotychczasowych dokonaniach nowego Dyrektora CRP powinni się szczegolnie wypowiedzieć mieszkańcy Osiedla Borki i Ci radomianie, którzy pamietają zalew i teren wokół niego przed objeciem przez Pana Jana Gagackiego stanowiska Dyrektora MOSiR. Wybudowanie ścieżki spacerowej, ściezki rowerowej, plaż, przechowalni sprzętu plywajacego oraz uporzadkowanie placu zabaw w osrodku na Borkach to zasługa pelniącego w tym okresie stanowisko Dyrektora przez Pana Jana Gagackiego. Przygotowanie w bardzo krótkim okresie czasu stadionu przy ulicy Narutowicza do odbycia Spartakiady Mlodzieży w Radomiu to również Jego sukces. Bardzo dobry organizator oraz wspaniały szef. Odpowiedz Link Zgłoś
marzena_c1 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. 03.06.05, 23:21 Pani redaktor M.Metzger najlepszą kandydatką na szefa Muzeum Sztuki Współczesnej w Radomiu! Pod każdym względem:fachowym,psychicznym i rodzinnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwona Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 14:12 Marzena jest damą komentując nadzwyczaj oględnie "lotne i dowcipne" informacje pani Metzger. Ja damą nie jestem choć wywodzę się ze środowiska zawodowo związanego z kulturą i powiem wprost: Kochanek pani M. przegrał w konkursie na stanowisko dyrektora CPR stąd też i taka relacja z konferencji prasowej. Dla niedowiarków: Przeczytajcie relacje z innych gazet z tej konferencji a przekonacie się że pani M.M. była w "innym świecie" . I na zakończenie: Pani Metzger może pisać co się jej podoba, ale czy wypada dla załatwiania prywatnych porachunków używać autorytetu Gazety WyborczeJ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radio gaga Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 04.06.05, 14:54 To kto w końcu startował, bo teraz to nikt się nie przyznaje oprócz jakiegoś z Bożej Łaski konserwatora dzwonków gazowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 17:56 Zgodnie z obietnicą, choć nie chętnie, odpowiadam: Nie jestem jakimś tam z Bożej Łaski konserwatorem dzwonków gazowych (nawet nie wiem co to takiego). Jestem m. in. z wykształcenia konserwatorem zabytków. Konserwatorstwo na Wydziale Sztuk Pięknych UMK w Toruniu, jak mi wiadomo, jest jedynym takim kierunkiem w Polsce. Corocznie kończy go zaledwie kilka osób. Gdyby ktoś nie wiedział, co to jest konserwatorstwo, to informuję. Jest to konglomerat: architektury, budownictwa, historii sztuki, konserwacji, archeologii, technik budowlanych itd. Prócz tego, aby się na konserwatorstwo w ogóle dostać, to trzeba posiadać również zdolności plastyczna. Nie mam powodów do jakichkolwiek kompleksów, z powodu ukończenia ww. kierunku. Jeżeli już z takowym miałem styczność, to z kompleksem zamkowo – parkowym (4300 m kw. + 7 ha parku) sprzężonym z MOK, który organizował różnego rodzaju wystawy. Zajmuję się również poważnymi publikacjami. Tak więc radio gaga nie znieważaj, abyś sam nie został znieważony. Jak Cię interesuje, to do finały tego dziwnego konkursu dostała się jeszcze jakaś Pani, której nie znam. Pozdrawiam Ps. Pani Iwono, przykro mi bardzo, lecz nie posiadam kochanki. Any proposal? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szydło Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 05.06.05, 18:06 Ta pani to chyba była dyrektorka Muzeum Instrumentów Ludowych w Szydłowcu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenten Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 04.06.05, 15:20 A w jakich to innych gazetach były te relacje? Tekst R. Metzger - pierwszorzędny!!! To nie ona, to Gagacki i jego klika, równiez obecna na tym forum, kompromituje się do cna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 04.06.05, 21:16 W dzisiejszym Słowie też potraktowano go sprawiedliwie. Jest też o pracy w aparacie, na etacie w KW PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tamten Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.05, 22:40 Quis penis aqam turbis? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 02:46 Hej Tamten! Kogo miałeś(aś) na mysli? Ingenium mala saepe movent! ( Bez tłumaczenia)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 03:03 Hej! Radio gaga! Jutro dam Ci odpowiedź, gdyż właśnie wróciłem z fajnej imprezy i nie chce mi się z Tobą gadać! Mogę Ci tylko na dobranoc powiedzieć, że: Są na niebie i ziemi takie rzeczy, o których się nawet filozofom nie siło! Z twojej wypowiedzi wynika, że jesteś głupi jak but, ale Ci odpowiem. Oczywiście jutro! Miłych snów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.05, 23:54 Habet suum vanenum blanda oratio (schlebiająca mowa ma swoją truciznę). Proponuję więc piosenkę: Łu bu du bu, łu bu du bu........... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tenor Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 04.06.05, 00:00 Petunia non omlet z dżemem również. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merzo Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 04.06.05, 15:18 ten fanclub J. Gagackiego to aby nie jego rodzina i kumple? za co wyleciał pan G. z MOSiR - toż przecież w tej samej przywoływaniej tu gęsto prasie pisano - za nieudolność i niegospodarność. Nikt nie odmawia G. znacznej gładkości i przymilności - to typowe dla pewnej kategorii karierowiczów, ponieważ pozwala na bezkonfliktowe przetrwanie. A co ten pan ma do powiedzienia w sprawach Orońska - please - jest w "GW" z 3 czerwca. Wstyd czytać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hej:-))0 Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.06.05, 11:43 Panie, konserwatorze: ja pracuje w CRP, ja nic nie mam do Pana Gagackiego. Tylko proszę pamiętać (przypominam) jednym z zarzutów w kierunku Zapalskiego było łączenie instytucji z pobliskim wsiami. to samo na konferencji padło z ust nowego dyrektora. My jetesmy instytucją o zasięgu międzynarodowym, a wstatusie jest zapisane, że powstaliśmy dla rzeźbiarzy. Ja troskam się w tej chwili, choć: Nihil lacrima citius arescit. Prawda? Ja życzę "nowemu" podejmowania słusznych decyzji, a najpierw skrupulatnego pozania jak CRP działa, jak służy rzeźbiarzom, jak zwykłym ludziom, pozniania i przeanalizowania statusu instytucji. Tylko w ten sposób będziemy działać dobrze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: 80.50.60.* 05.06.05, 14:58 "Marzena jest damą komentując nadzwyczaj oględnie "lotne i dowcipne" informacje pani Metzger. Ja damą nie jestem choć wywodzę się ze środowiska zawodowo związanego z kulturą i powiem wprost: Kochanek pani M. przegrał w konkursie na stanowisko dyrektora CPR stąd też i taka relacja z konferencji prasowej. Dla niedowiarków: Przeczytajcie relacje z innych gazet z tej konferencji a przekonacie się że pani M.M. była w "innym świecie" . I na zakończenie: Pani Metzger może pisać co się jej podoba, ale czy wypada dla załatwiania prywatnych porachunków używać autorytetu Gazety WyborczeJ?" W normalnym, nie wirtualnym świecie, za ten post powinnaś (nieneś) droga Iwono dostać w pysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 20:21 Drogi Panie (i) HejJ)O. Miło mi powymieniać poglądy z interesującymi ludźmi. Nil volenti difficile est, quod non sollertia vincat. Ja również nie mam nic do Pana G., albowiem go zwyczajnie nie znam. Zastrzeżenia mam do konkursu, albowiem moim zdaniem został przeprowadzony nieuczciwie. I to mi się nie podoba. Nikt mi nie napisał, że konkurs przegrałem. Podziękowano mi tylko za udział w konkursie oraz zaprezentowanie materiałów dotyczących kierowania CRP, uprzejmie informując, że decyzją komisji (X?) moja kandydatura nie została zarekomendowana Ministrowi Kultury na stanowisko dyrektora CRP. Na stronie MK, pomimo tego, że przejrzałem ją wzdłuż i wszerz, nie udało mi się odnaleźć, ani statutu CRP, ani regulaminu konkursu. Natomiast znalazłem informację o Panu G. dotyczące jego kariery zawodowej i przygotowania merytorycznego. Wynika z tych informacji, że niestety, ale nie spełniał on wymogów określonych w specyfikacji ogłoszenia. W związku z powyższym, interesuje mnie bardzo dlaczego nie uzyskałem rekomendacji komisji, skoro wszystkie warunki spełniłem z nawiązką, a na konkursie moim zdaniem wypadłem korzystnie, pomimo tego, że byłem zmęczony podróżą. Miałem już podobny wypadek 4 lata temu, gdy startując w konkursie na dyrektora Departamentu UGKZ, jako jedyny kandydat spełniający warunki formalne nie zostałem w ogóle do konkursu dopuszczony, który po ośmiu miesiącach zwodzenia został unieważniony. Chciałbym dostać odpowiedź na pytanie, czy te dwie sprawy nie mają związku? Czuję się zwyczajnie, jako konserwator zabytków dyskryminowany, a to stoi w sprzeczności z art. 32 Konstytucji RP. Mogą sobie ze mnie robić nawet nawiedzonego oszołoma, lecz wyciągnąłem wnioski z nauk Śp. Jana Pawła II: Nie lękajcie się. Aby dojść do źródła prawdy, trzeba nieraz iść pod prąd. Dlatego też sprawę zbadam, a jak mi nie wyjdzie, to zrobi to ktoś inny, komu nie odważą się odmówić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uchol Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: 80.50.60.* 05.06.05, 21:03 Trzymam kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: art Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.udn.pl 06.06.05, 00:07 "a jak mi nie wyjdzie, to zrobi to ktoś inny, komu nie odważą się odmówić." Straszysz pan? Kogo? Kim? Białorusinami? Z pańskich koserwatorskich wypowiedzi okraszonych przepisanymi (z błędami) łacińskimi sentencjami wynika,że brak panu doświadczenia.Za młody pan jesteś aby kierować tak szacowną instytucją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 01:12 Bardzo mi przykro Panie Art., lecz uważam, że czterdziestka to w sam raz! Nikogo też nie straszę, Białorusinami. W naszym kraju są odpowiednie komórki kontrolne, działające zgodnie z prawem przy Kancelarii Prezesa Rady Ministrów, Kancelarii Prezydenta oraz NIK, RPO, posłowie itd. Proszę przeczytać sobie art. 61 pkt 1 Konstytucji RP, a mina panu zrzednie. Kto tego nie rozumie, niech wyprowadzi się na wspomnianą powyżej Białoruś lub do Uzbekistanu! Ja tak łatwo tym razem nie odpuszczę, gdyż mam charakter swojego dziadka, który dziwnym zbiegiem okoliczności pochodzi spod Radomia, a konkretnie z Seredzic k/Iłży. Pozdrawiam Ps. Jakżeś Pan taki dobry z łaciny, to proszę przetłumaczyć sentencję i znaleźć błąd, a jak Pan tego nie uczyni, to niech Pan da sobie spokój z jałowymi wywodami! Nimium altercando veritas amititur! Odpowiedz Link Zgłoś
japolak wojna domowa 06.06.05, 10:04 Mieszkając w Warszawie i mając inne kwalifikacje, zainteresowania nie startowałem w konkursie. Nie byłem nigdy w Orońsku. W jakimś serwisie dostałem dziś wzmiankę o waszej wojnie. Gagackiego poznałem kiedyś na jakiejś studenckiej konferencji - w ostatnich 20 latach widziałem go ze dwa razy. Nie jest moim kochankiem, tak samo jak nie jest kochanką dziennikarka GW. Czytam dyskusję z przerażeniem - poduczyłem się nieco łaciny, i tej Owidiusza, i tej wiejskiej. Garwacki jako komuch - i katolik. Tybylec z Radomia i "odrzut" z Warszawy. Dobry manager, radzący sobie bez dotacji, lepiej niż poprzednicy i następcy - albo złodziej i pijak. Brak humanistycznego wykształcenia (wiadomo, że socjologia jest ahumanistyczna) i niezły wykładowca w dziedzinach związnaych z kulturą. Prywatne obrachunki z nim nie związane - z jakimś wikarym, czyjąś córką, czyimś sąsiadem Zarzuty o udziale w karuzeli stanowisk człowieka narzekającego iż nigdy nie mógł zdobyć żadnego stanowiska ani z nominacji, ani z konkursu. Ani dzięki Ani... Chyba w tym roku pojadę zobaczyć muzeum w Orońsku i cyrk w Radomiu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: wojna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 01:29 Jak fajnie! Kolejny klient! Jeszcze kilka spotów, a Muzeum w Orońsku będzie sławniejsze, niż za czasów Akademii! Pozdrawiam Ps. Wypraszam sobie! Parę konkursów to udało mi się wygrać! Poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zero przecinek Re: wojna domowa IP: *.udn.pl 07.06.05, 11:12 Zawodowo wygrywasz konkursy? A potem zaraz cię wywalają? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: wojna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:41 Jak nie kijem go, to pałką! Jak Cię to bardzo interesuje, to Ci odpowiem. Raz nie przedłużono ze mną umowy o pracę, gdyż siostrzeniec decydenta akurat jej szukał, innym razem nie chciałem zwolnić księgowej, aby nie dopuścić do przekrętów. Osobiście wolę być, jak to ładnie ująłeś, wywalony, aniżeli być ciąganym, przez jakiś łachudrów po sądach i prokuratorach. Oczywiście się nie pomyliłem! Poza jednym przypadkiem, kiedy to ze względów rodzinno – osobistych musiałem sam zrezygnować (czego do dzisiaj żałuję), nie mam sobie nic do zarzucenia. Tak więc próbuj dalej: Calumniare audacter, semper aliquid haeret (Oczerniaj śmiało, zawsze coś przylgnie)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: wojna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 15:57 Nie stać nas abyśmy w imię interesów jakiejś partyjki ponośili koszty upakowywania jej członków czy sympatyków w jednej czy drugiej instytucji. Dlatego jesli to mozliwe drogi Konserwatorze składaj odwołanie, a samośrodowisko rzeźbiarzy też powinno zająć jakieś stanowisko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: wojna domowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:48 Tak sobie myślę, że z tym konkursem na dyrektora CRP, to chyba mały lapsus techniczny. Może równolegle odbywał się konkurs na dyrektora rządowego ośrodka wypoczynkowego w Jadwisinie, a jakiś praktykant pomylił dokumenty? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 06.06.05, 00:07 Na forach dyskusyjnych największych polskich portali działają spece od rozmów kontrolowanych. Jeśli wątek schodzi na manowce, wkraczają prowokatorzy i podkręcają rozmowę 1-->To specjaliści od dramaturgii i poławiacze trendów - oceniają rolę prowodyrów sieciowych internauci. Znają ich dobrze, bo pojawiają się w stałych miejscach, mniej więcej o stałej porze. Komentują wypowiedzi innych, dogryzają, dolewają oliwy do ognia, kiedy ten gaśnie. - Oni piszą specjalnie takie bzdury, żeby ludzi powkręcać - twierdzi Kosma, internauta. Zawsze są gotowi ludziom za coś dowalić i odwrócić uwagę od niewygodnego wątku na forum. Wielu użytkowników sieci nie wie o istnieniu grupy prowokatorów portalowych i dają się nabrać. Mnożą dyskusje i wątki, a tymczasem licznik wejść na stronę rośnie. Korzystają z tego portale, które za frekwencję zdobywają kolejnych reklamodawców. Im więcej odwiedzających, im gorętsza dyskusja, tym lepsza sprzedaż banerów reklamowych. Prowokatorów firmy kupują w sieci - wyszukują najbardziej aktywnych uczestników forów i czatów. Osobną grupę prowokatorów stanowią trendstylerzy, czyli ludzie, którzy lansują modę na określoną markę. Siedzą w sieci za pieniądze firm i nakłaniają ludzi do zakupów. Niektórzy wybierają tylko określone fora, np. dla najmłodszych użytkowników, i szukają nowinek. Potem takie nowe słówka czy zachowania sprzedają agencjom reklamowym. Dzięki takiemu wywiadowi reklamy są naprawdę "wiarygodne". Łatwym łupem prowokatorów padają kobiety, zwłaszcza te, które się odchudzają lub chcą wybrać specyfik na zmarszczki. Wypowiedzi rzekomo cudownie odchudzonych kobiet piszą najczęściej przedstawiciele firm farmaceutycznych. Prowokator pilnuje w sieci porządku, ale tylko takiego, który służy interesowi portalu. Jeśli wątek na forum schodzi w niewygodne rejony, natychmiast do akcji wkracza rozmówca, który odwraca czymś uwagę internautów. - Prowokatorzy potrafią ludzi zaszczekać - przyznaje Lolka, bywalczyni forów. - Robią tyle zamieszania, że ludzie zaczynają się brać za łby i już nikt nie pamięta o jakiejś sprawie. Podgrzewacze, sterowniki, siećwodzireje, czyli prowokatorzy zwykle określani przez psychologów jako uzależnieni od internetu. Bez względu na stosunek do nich trzeba pamiętać, że wchodzą w skład dziwnej sieciowej społeczności. Ludzie im wierzą Ciekawe kto tu tak rozrabia? Sylwio kim jesteś bo piszesz bzdury? Prof. Wojciech Sitek, socjolog z Uniwersytetu Wrocławskiego: - O sieciowych prowokatorach w Polsce się nie mówi, ludzie nie są więc przygotowani na taką formę kryptoreklamy lub prowokacji. Wierzą, że każde słowo w necie jest prawdziwe, dlatego prowokatorzy są niebezpieczni. Nie ma przecież żadnego dowodu, że są opłaceni lub wynajęci przez jakąś firmę. A firmy robią sobie w ten sposób tanim kosztem kryptoreklamę, która udaje wiarygodne źródło. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak maść na szczury 06.06.05, 10:30 Zgodnie z opiniami Mędrców Syjonu jakiś G. jest niezawodnym, szczekającym specyfikiem na zmarszczki kobiet i/lub internautów. Zaczynają mi się marszczyć zmarsczki na plecach, na których siedzę. W dodatku cyklistą budującym ścieżki rowerowe, bo jest nieslubnym synem Iwana Groźnego i Goldy Meir (Mair?) A Muller, pseudo Leszek Miller, dostał stypendium w USA od Putina i Kadafiego, bo pisał JG materiały konkursowe, by łatwiej było pewne muzeum anektować przez Republikę Wysp Kurylskich, by skłócić Sybiraków, Japończyków i mieszkańców Wysp Wielkanocnych. W dodatku jeden ze współpracowników IPN ujawnił, iż Kopernik była agentką wywiadu watykańskiego ucharakteryzowaną na Greenlandkę z Islandii, kty przyecież takie landy odrzuciły w sfałszowanym referendum traktat anty- europejski Uprzejmie proszę o tradycyjne przelanie honorarium na konto o numerze którego nie znam, inaczej reaktywacja dziadka Giertycha opóźni się i może dojść do sklonowania Jozefa Ilicza Busha. Wtedy Papież-Murzyn z Monachium (znamy tych syjonistów)zablokuje uleczenie ludzkości z raka i katza za pomocą kamertonu używanego w łóżku najlepszego kanydata na prezydenta RP. Bez ataku Shogunów z Tybetu nie poradzimy sobie... Pozdrawiam )9E9/28A Gość portalu: o napisał(a): > Na forach dyskusyjnych największych polskich portali działają spece od rozmów > kontrolowanych. Jeśli wątek schodzi na manowce, wkraczają prowokatorzy i > podkręcają rozmowę > > 1-->To specjaliści od dramaturgii i poławiacze trendów - oceniają rolę > prowodyrów sieciowych internauci. Znają ich dobrze, bo pojawiają się w stałych > miejscach, mniej więcej o stałej porze. Komentują wypowiedzi innych, dogryzają, > > dolewają oliwy do ognia, kiedy ten gaśnie. - Oni piszą specjalnie takie bzdury, > > żeby ludzi powkręcać - twierdzi Kosma, internauta. Zawsze są gotowi ludziom za > coś dowalić i odwrócić uwagę od niewygodnego wątku na forum. > > Wielu użytkowników sieci nie wie o istnieniu grupy prowokatorów portalowych i > dają się nabrać. Mnożą dyskusje i wątki, a tymczasem licznik wejść na stronę > rośnie. Korzystają z tego portale, które za frekwencję zdobywają kolejnych > reklamodawców. Im więcej odwiedzających, im gorętsza dyskusja, tym lepsza > sprzedaż banerów reklamowych. > > Prowokatorów firmy kupują w sieci - wyszukują najbardziej aktywnych uczestników > > forów i czatów. > > Osobną grupę prowokatorów stanowią trendstylerzy, czyli ludzie, którzy lansują > modę na określoną markę. Siedzą w sieci za pieniądze firm i nakłaniają ludzi do > > zakupów. Niektórzy wybierają tylko określone fora, np. dla najmłodszych > użytkowników, i szukają nowinek. Potem takie nowe słówka czy zachowania > sprzedają agencjom reklamowym. Dzięki takiemu wywiadowi reklamy są > naprawdę "wiarygodne". > > Łatwym łupem prowokatorów padają kobiety, zwłaszcza te, które się odchudzają > lub chcą wybrać specyfik na zmarszczki. Wypowiedzi rzekomo cudownie > odchudzonych kobiet piszą najczęściej przedstawiciele firm farmaceutycznych. > Prowokator pilnuje w sieci porządku, ale tylko takiego, który służy interesowi > portalu. Jeśli wątek na forum schodzi w niewygodne rejony, natychmiast do akcji > > wkracza rozmówca, który odwraca czymś uwagę internautów. > > - Prowokatorzy potrafią ludzi zaszczekać - przyznaje Lolka, bywalczyni forów. - > > Robią tyle zamieszania, że ludzie zaczynają się brać za łby i już nikt nie > pamięta o jakiejś sprawie. > > Podgrzewacze, sterowniki, siećwodzireje, czyli prowokatorzy zwykle określani > przez psychologów jako uzależnieni od internetu. Bez względu na stosunek do > nich trzeba pamiętać, że wchodzą w skład dziwnej sieciowej społeczności. > > Ludzie im wierzą > Ciekawe kto tu tak rozrabia? Sylwio kim jesteś bo piszesz bzdury? > Prof. Wojciech Sitek, socjolog z Uniwersytetu Wrocławskiego: > > - O sieciowych prowokatorach w Polsce się nie mówi, ludzie nie są więc > przygotowani na taką formę kryptoreklamy lub prowokacji. Wierzą, że każde słowo > > w necie jest prawdziwe, dlatego prowokatorzy są niebezpieczni. Nie ma przecież > żadnego dowodu, że są opłaceni lub wynajęci przez jakąś firmę. A firmy robią > sobie w ten sposób tanim kosztem kryptoreklamę, która udaje wiarygodne źródło. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rzeżbiarz Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 13:33 A co na to ZPAP? Czy byli w komisji, bo nic nie słychać o ich roli? Ten Radom już nic porządnie zrobić nie umie, a gdzie są artyści? gdzie związek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 14:42 Muzeum jest tworem ponad regionalnym więc jest sprawa całego srodowiska, w mojej opyce począwszy np. od M.Kołsuta a na Abakanowicz kończąc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: regionalista Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:03 Racja. Wszystkich artystów, taka była koncepcja, gdy powstawał i był w rękach artystów, a potem w gestii ministraa, ale by służył artystom po wsze czasy. I co artści na to, co tam się działo, od Kołsuta po Abakanowicz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majowapanienka Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 16:21 W niedzielę ma być kolejna majówka. Zobaczymy, powiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: synek Re: maść na szczury IP: *.udn.pl 07.06.05, 20:45 Córciu już dawno jest czerwiec a ta impreza w niedzielę tylko za zaproszeniami Vipowskimi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: maść na szczury IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.05, 21:34 kołsuta to inna nazwa kielbasy zywieckiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 17:31 Nihil homini amico est opportuno amicius (Nic tak nie cieszy, jak przyjaciel, przychodzący w porę)! Może SKZ Odział Mazowiecki, którego jestem członkiem, się ruszy? Nazwiska członków komisji konkursowej powinny być dostępne w Regulaminie Konkursu. Regulamin konkursu na dyrektora CRP, pomimo zapewnień w MK, nie jest dostępny w internecie. Wnioskować stąd można, że: albo takowy w ogóle nie istnieje, albo leży sobie gdzieś w szufladzie, do wglądu dla wtajemniczonych. Nie chcę podpuszczać, ale proszę zapoznać się z załącznikiem nr 3 MK z dnia 29 marca 2005 roku, zmieniający zarządzenie w sprawie utworzenia CRP w Orońsku. Par. 1: "Członków Rady powołuje spośród twórców i nauczycieli rzeźby, historyków i krytyków sztuki oraz osób wspierających rozwój sztuki na okres 3 lat, dyrektor Centrum, ....". Wynikający z tego wiosek pozostawiam do indywidualnej oceny. Trochę się wahałem, lecz wystąpię jednak z oficjalnym pismem do Pana Ministra, albowiem w przeciwieństwie do twórców całego zamieszania, mam o Panu Ministrze wysokie mniemanie. Żywię nadzieję, że się nie zawiodę, a cała sprawa będzie wyjaśniona i znajdzie szczęśliwy finał. Sądzę, że może być zastosowana procedura trybu art. 35 par. 1 i 2, Rozdział 7 Kpa, gdyż moim zdaniem w tak trywialnej intrydze, nie zachodzą przesłanki, aby rozpatrywać ją w trybie par. 3. Gdybym się, nie daj Boże, zawiódł, wystąpię z obywatelskim wnioskiem o utworzenie w MK, vis a vis Departamentu Sztuki i Promocji Twórczości, nowego departamentu: Departamentu Szykan i Prześladowania Twórczości. Skończy się hipokryzja i będzie wszystko jasne! Na wszelki wypadek będę analizował sobie stronę: www.scotlandistheplace.com/stitp/sco_display.jsp?pContentID=460&Submit=% 20&p_service=Content.show& Polecam! Pozdrawiam Ps. Mała konkluzja: Non existentis nulla sunt jura (Kto nie istnieje, nie ma żadnych praw)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look Re: maść na szczury IP: *.udn.pl 07.06.05, 20:49 Ty raczej nie istniejesz. Jedź do Szkocji zaistnieć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 01:26 Dlaczego nie mogę tego zrobić w Polsce? Mój dzadek był u Szrego w AK w Radomskim! Musiasł uciekać z Seredzic na Pomorze, ponieważ załatwili bi by go tak samo, jak jego dziadka moskale - mendy! Miał rodzinę. Jego dziasdek został zamordopwany przez moskali, tylko dla tego, że dostarczał broń dla poowstańców styczniowych. W tamtym roku dziięki SKZ - towi odnalazłem majątek Góreckich koło Kremieńca na Ukrainie! W Kościele Polskim w Krzemieńcu na tablicy w śród zamordowanych wykładowców znalazłem dwóch krewnych! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: maść na szczury IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.05, 08:33 dajta już spokój wałkowaniu tematów wogóle nie związanych z tematem posta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: maść na szczury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 15:42 Chyba masz rację ppp. Trzeba działać, a nie płakać nad rozlanym mlekiem! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko rozlane Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 08.06.05, 19:22 Konserwator wycieraj, wycieraj, do boju ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.05, 19:04 heh.Pozdro dla was,zacięci dyskutanci...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norka Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 11.06.05, 20:36 Dzisiaj nowy przemówił po angielsku a potem powiedział,że mówił po angielsku.To było w Oranżerii na otwarciu wystawy kupek kurzu usypanych przez wyspiarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.06.05, 21:37 co ciekawego powiedzial?jestes w stanie zacytowac moze?no i jak tam jego angielska wymowa,kalectwo czy poziom zaawansowany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 21:29 Parva saepe scintilla contemta magnum excitavit incendium (Zaniedbana iskierka często wzniecała wielki pożar)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strażak Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 15.06.05, 22:30 Olejemy każdy pożar i nic się nie roznieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:02 A feee strażaku! Wstydziłbyś się! Muszę teraz Ci przygadać: Per risum multum debes cognoscere stultum (Poznać głupiego po śmiechu jego)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.06.05, 22:34 chodziło mi o jego angielska wymowe...z tego co widze Horacy w grobie pewnie sie przewraca z dumy ze na polskiej ziemi ma piewce jego narodowej mowy.Dałbyś już spokój z ta łaciną bo jest to męczące a na nikim to wrażenia nie robi (zakładam że chcesz sprawić wrażenie oczytanego i potrzebującego pochwały swej znajomości jezyka starozytnych rzymian,co do tej pory skutecznie ci sie udaje wg mnie przynajmniej)...wszystko jednak ma swoje granice.Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:05 Sorry ppp, lecz post nie był do Ciebie, lecz do rozlanego mleka. Na przyszłość bardziej uściślę. Pozwól jednakże, że ostatni raz zacytuję ciekawe przysłowie łacińskie: Pessimum genus inimicorum laudantes (Największymi nieprzyjaciółmi są ci, którzy cię chwalą)! Mam bardzo dociekliwą naturę, dlatego też skończę to, co razpocząłem. Jak mawiają Francuzi: Piece touchee, piece jouee (Figurą dotkniętą należy zagrać)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.06.05, 16:09 heh,widze ze masz powiedzonko na kazda okazje...godne podziwu.pozdrówka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 16.06.05, 16:31 Ja też mam tę książkę z powiedzonkami łacińskimi, dlatego nie podziwiam tylko współczuję. Co za nudziarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-25 Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 16:37 Ale przyjemnie czasem poczytać troszkę łaciny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playa Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.06.05, 17:13 zwłaszcze tej nie-brukowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:02 Etam mądralo! Tak??? To podaj tytuł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 16.06.05, 18:12 Mam takich kilka, ale ci tytułów nie podam, bo po nie sięgniesz i nas łaciną udusisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.05, 18:48 Etam drogie dziecko! Nie rób z siebie: Pince-sans-rire! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 18.06.05, 09:26 NULLA TAM ODIOSA NARRATIO QUAM SUI IPSIUS LAUS KONSERWATOROWI TO PRZETŁUMACZĘ: Nie ma przykrzejszego gadania niż samochwalstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 15:10 Chciałaś etam chyba powiedzieć, ze: Nie ma przykrzejszej opowieści, niźli ta, która samego siebie wychwala. Ruse contre ruse (Podstęp na podstęp! Tua narratus ardenti sagitta vulnerat, enim nullus est opus tam malus, ut non aliqua parte prosit (Twoja wypowiedź rani rozżarzoną strzałą, albowiem, żadne dzieło nie jest tak złe, ażeby z niego nie wyciągnąć jakichkolwiek korzyści). Moja intencja była inna: Non omnia possumus omnes (Nie wszyscy mogą wszystko). Nil prodest, quod non laedere possit idem. (Nie ma takiej korzyści, która jednocześnie nie mogła by przynieść szkody. Nullum violentum perpeturm (żaden gwałt nie może trwać wiecznie). Nondum omnium dierum sol occidit (Jeszcze dla nas nie zaszło słońce). Raduje moje serce fakt, że na jesieni odbędą się wybory parlamentarne. UP jest poza progiem wyborczym, a SLD skończy chyba tak samo. Zjawisko uciekania szczurów z tonącego okrętu i spadochroniarstwa politycznego jest powszechne i urosło do rangi plagi. Tak, że jestem dobrej myśli. Ponieważ jesteś osobą młodą i ambitną, to życzę, abyś nie musiała w przyszłości, tak jak ja teraz, walczyć z przejawami niesprawiedliwości, podyktowanej chwilowym oportunizmem osób, które naiwnie sądzą, że są nie do ruszenia. Pozdrawiam Ps. Rira bien qui rira le dernier (Ten się śmieje najlepiej, kto się śmieje na końcu)! Rien n'est beau que le vrai (Nic nie jest tak piękne, jak prawda)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 18.06.05, 18:53 Przykro mi ale jestem osobą starą. Masz rację: spadochroniarze z swymi czerwonymi spadochronami atakują. Ale jest takie powiedzenie:"QUEM DEUX POLONIS AMAT, ILLI DOMICILIUM VARSAVIAE CONCEDIT" a z Wrszawy łatwiej się ląduje gdzieś na prowincjonalnym stołku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 14:51 „Dzieckiem w kolebce, kto łeb urwał Hydrze Ten młody, zdusi Centaury” Potrzeba chyba Heraklesa, aby oczyścić stajnie Augiasza! Z tego co pamiętam, to i on sam sobie nie poradził, tylko mu bogowie pomogli. Może i mi pomogą? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playa Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.06.05, 15:18 ale panowie dajecie po kościach:)...dobrze dobrze, troszke załapie wysokiej kultury..dobrze ze jest od kogo, takich ludzi na palcach jednej reki w radomiu by policzyl. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: etam Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 19.06.05, 18:58 Ja sparafrazuję; I Herkules dupa jeśli cwaniaczków kupa. Życzę powodzenia. Może po wyborach będą prawdziwe konkursy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 20:38 Może rzeczywiście dopiero po wyborach? Poczekamy - zobaczymy, co na razie z tego wyjdzie. Pozdrawiam Ps. A propos dupy! Sol et cloacas affluit, tamen non polluitur (Słońce i do wychodków dopływa, jednak się nie kala)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: playa Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.06.05, 12:15 hahaha..ubawił mnie ten cytat ostatni co niemiara:)...moze i ja dodam ze swej strony jakis cytat:Racja jest jak dupa,każdy ma swoją...heh może nie jest górnolotny.Co do wyborów to BOŻE broń Polski zeby rządu nie tworzyła koalicja PIS-Samoobrona-LPR Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felek Re: Płakanie w mleko IP: *.udn.pl 20.06.05, 15:14 Tom nie głosuj na samąbronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Płakanie w mleko IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.06.05, 15:46 ni mom zomioru dyć choć tyćuśkiego plusika no tych łoszołomuw.ja tam gwożdzia do trumny dla polski nie przybije Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:47 Ingenium mala saepe movent (Nieszczęścia napędzają zdolności)! Nie sądziłem, że wszystko będzie się tak fajnie rozwijać. Pozdrawiam Ps. Wcale nie odpuściłem! Czekałem na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Płakanie w mleko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 22:18 Ruse contre ruse! Nulla potentia supra leges esse debet (Żadna potęga nie może być ponad prawami)! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konserwator Re: Jan Gagacki dyrektorem CRP w Orońsku. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.05, 16:49 Ex uno disce omnes (Z jednego sądź, jacy są wszyscy). Niedawno oglądałem debatę z posłem Rokitą z PO. Bardzo mi się podobała. Chcą postawić to co jest na głowie, z powrotem na nogi. Chcą także, aby niewykształceni i głupi nie rządzili mądrymi i wykształconymi. Wiedzą nawet o przekrętach w Ministerstwie Kultury!? Będę na nich głosował i oczywiście na PiS, albowiem: Extrema malis extrema remedia (Na skrajne zło, skrajne lekarstwo)! Drżyjcie więc przekrętasy z MK, gdyż odpowiecie za wszystkie machloje, a to co zdefraudowaliście i tak oddacie, co do złotówki! Divae memoriae (błogiej pamięci) Konserwator Ps. Dies diem docet! Odpowiedz Link Zgłoś