Dodaj do ulubionych

Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józefów!

IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 08:38
Ale granda. Panie Krzysztof Zając, proponuję wprowadzić opłatę za wejćie do
budynku 1zł, a jeśli ktoś jest na wózku to 2zł. Wszystkich należy potraktować
jednakowo......
Obserwuj wątek
    • Gość: le car Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:42
      jak to nie ma? przecież jest bezpłatny
      • Gość: szybka osa Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 08:55
        był do wtorku. Ja mam przepustkę, ale widziałem te korki, tych zdenerwowanych
        kierowców i czytałem artykuł w Echu:

"Awantura o płatny parking przy szpitalu na radomskim Józefowie

- Oburzające! - to najdelikatniejsze słowo, jakie padało wczoraj z ust
        kierowców, którzy dowiadywali się, że nie ma już bezpłatnego parkingu przed
        szpitalem na Józefowie w Radomiu. Jedni zawracali swoje auta, inni wywoływali
        awantury, ale większość płaciła dwa złote za wjazd.

Parking przed szpitalem podzielony był do tej pory na dwie części. Większa
        znajdowała się za bramką, którą podnoszono po wniesieniu opłaty w kwocie dwóch
        złotych. Płatny parking jest niestrzeżony, ale dozorowany przez pracowników
        ochrony. Wjazd na drugą część, liczącą ponad 140 stanowisk, był do wtorku
        bezpłatny. W środę kierowcy, którzy chcieli tam wjechać, ujrzeli barierki.
        Niektórzy zawracali auta, inni ustawiali się w kolejce do wjazdu na płatny
        parking. A płacąc wylewali z siebie oburzenie.
        - Przyjeżdżam już drugi raz po odbiór wyników badań. Za pierwszym razem
        dowiedziałam się, że nie wykonano ich na czas i mam się stawić później. Teraz
        jestem drugi raz i za każdym razem płacę po dwa złote. To skandal! - mówiła
        kobieta w średnim wielu.
        Inna kobieta, która przyjechała do poradni onkologicznej, od razu skomentowała
        to, co ujrzała słowami: - Czyli co, już nic za darmo. Na wszystkim chcecie się
        nachapać.
        Pracownicy ochrony prawie każdej osobie tłumaczyli, że to nie oni podjęli taką
        decyzję, a administracja szpitala. Nie wszystkich to przekonywało. Byliśmy
        świadkami, jak pod ich adresem poleciały bardzo mocne słowa, a potem
        towarzyszący kierowcy mężczyzna wręcz rwał się do bicia.
        Zdaniem Krzysztofa Zająca, zastępcy dyrektora szpitala do spraw eksploatacyjno-
        administracyjnych, decyzja o zlikwidowaniu bezpłatnego parkingu została podjęta
        z myślą o jednakowym traktowaniu wszystkich kierowców.
        - W ostatnich dwóch, trzech tygodniach na bezpłatnym parkingu dochodziło do
        porysowań aut i ich wzajemnego blokowania. Wielokrotnie ludzie przychodzili z
        interwencjami. Do takich sytuacji nie dochodziło natomiast w płatnej części.
        Musieliśmy jakoś zapanować na tym bałaganem - tłumaczył nam.
        Na pytanie, dlaczego chcąc traktować wszystkich jednakowo nie zdecydowano się
        na utworzenie całego bezpłatnego parkingu, odparł: - Utrzymanie parkingów wiąże
        się z dużymi kosztami. Trzeba je konserwować, odśnieżać, dbać o zieleń, płacić
        za ochronę. Płacimy również za grunt. To właśnie na to idą pieniądze za
        parkowanie.
        Według dyrektora, jest jednak furtka umożliwiająca wjazd na teren szpitala bez
        konieczności płacenia. Furtką tą jest obowiązujący od niespełna dwóch lat
        przepis zezwalający na bezpłatny wjazd osobom, które zadeklarują, że wyjadą w
        ciągu 15 minut.
        - Zamierzamy wprowadzić karteczki, na których wpisywana będzie godzina wjazdu.
        Przy wyjeździe zostanie ona sprawdzona - dodał dyrektor."

• Gość: Polis Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: 193.111.144.* 02.06.05, 09:08
          Ten szpital jest chory, tylko kto go wyleczy.......
          • Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 10:16
            A ja nie widzę w tym nic dziwnego, utrzymanie parkingu kosztuje, remonty jego
            też do tego dochodzą podatki. Bezczelnością jest mysleć, że miejsca prakingowe
            powinny byc bezpłatne!!! Takie rozwiązania są stosowane na całym świecie. Skoro
            nie stać Cię na zapłacenie 2 zł to przyjedz autobusem.
            Swoją drogą przystanek autobusowy powinien byc przed samym wejściem do szpitala.
            • Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 10:23
              Przed twoją pracą, szkołą, przy kawiarni, przychodni i wszędzie też utrzymanie
              kosztuje. Tam też trzeba wprowadzić opłaty. I nie 2zł tylko 5zł. Utrzymanie
              wszystkiego kosztuje, ale nie oznacza to, że "Bezczelnością jest mysleć, że
              miejsca prakingowe powinny byc bezpłatne!!!"
              • Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 10:39
                A co Ty myslisz że skoro jezdzę do pracy autobusem to mam pokrywać koszty
                Twojego parkowania? Szpital jest jednostką budzetową i musi zarabić na swoje
                utzymanie, czasy rozdawnictwa powinny się już skończyć. Każdy uwaza że mu się
                wszytko należy kosztem innych.
                Wracjąc do opłat za parkowanie przed moją praca, to jestem za. W końcu będę
                mógł normalnie przejść po chodniku, a gdy przyjadę samochodem to bez problemu
                znajde miejsce parkingowe bo będzie rotacja i nikt nie zostawi samochodu na
                cały dzień.
                ŻĄDAM PRZYWRÓCENIA STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA !!!
                • Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 10:46
                  A jeśli ja jeżdzę samochodem to dlaczego mam dokładać do komunikacji miejskiej?
                  A utrzymanie chodników też kosztuje. Należałoby wprowadzić opłatę za przejście
                  chodnikiem. Pasuje Ci ? bo tak emocjonalnie do tego podchodzisz...
                  • Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 11:02
                    A dlatego choćby że komunikacja miejska jest bardziej ekologiczna. Nie truje,
                    nie hałsuje, powoduje mniej wypadków niż samochody osobowe. Średnie zapełnienie
                    w samochodzie w Europie wynosi 1,3 osoby.
                    Jeśli by wprowadzić opłaty za przejście to proporcjonalnie za jazde tez i
                    zobczylibyśmy kto więcej by płacił.
                    Nie podchodzę emocjonalnie tylko dziwi mnie Twoja głupota w podejściu do
                    tematu. Utrzymanie infrastruktury kosztuje i ktoś za to płaci. Nic nie ma
                    bezpłatnie jeśli nie dajesz bezpośrednio to znaczy, że płaca za to wszyscy
                    nawet Ci którzy nie korzystają. A to chyba nie jest sprawiedliwe.
                    • Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 11:14
                      Kończę, bo jeśli ktoś komuś zarzuca głupotę tylko dlatego, że ma inne racje, to
                      albo sam jest głupi albo bardzo niepoważny. Dziękuję.
                      • Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 11:29
                        Nie ma się na co obrażać ;-) porostu zachowujesz sie iście słownikowo:
                        sjp.pwn.pl/haslo.php?id=17011
                        Ja również dziękuję.
                        • Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 12:35
                          ---------------------------
                    • darek_radom Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu 02.06.05, 13:46
                      > A dlatego choćby że komunikacja miejska jest bardziej ekologiczna. Nie truje,
                      > nie hałsuje...
                      Taaaaaa... "A świstak siedzi...". Nie mówmy, że nie truje, a jedynie że mniej
                      zanieczyszcza - i to tylko najnowocześniejszy tabor... Chyba, że uważasz, że
                      stary Ikarus 280 NIE TRUJE, a jedynie wydziela obłoczek dymku za sobą :-)

> powoduje mniej wypadków niż samochody osobowe.
                      Taaaaaa... Chyba tylko dlatego, że jest ich (autobusów) o wiele mniej na
                      miejskich drogach niż samochodów osobowych. Popatrz, jak większość kierowców
                      komunikacji miejskiej jeździ - przeważnie jazda "na chama", bo "duży może
                      więcej". Sam byłem w ubiegłym roku ze skargą w MPK na kierowcę autobusu NEOPLAN
                      nr boczny 828, który na ul. Słowackiego najpierw o mało mnie nie staranował,
                      następnie "wytrąbił", a na koniec obrzucił wyzwiskami - oczywiście to JA
                      poruszałem się zgodnie z przepisami i byłem bez jakiejkolwiek winy. Dyspozytor
                      wytłumaczył mi, że widocznie "pan kierowca" miał zły dzień...
                    • Gość: mac Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 23:41
                      hmm dziwny sposób rozumowania wg ktorego płaca za to wszyscy bo niby nie
                      korzystają- a powiedzmy ze nie chorujesz całe życie pracujesz, płacisz składkę i
                      nigdy nie korzystasz ze wspaniałej służby zdrowia- czyli płacisz składke a nie
                      korzystasz... dalej? czy maja płacić też ludzie ktorzy przyjeżdzają do szpitala
                      bo sa chorzy- (przyjęcia, przychodnie, odwiedziny matek u dzieci- tez mają
                      płacić??) a dalej jak to nie płacisz - płacisz właśnie podatki zdrowotne,
                      podatek drogowy w benzynie i kupe innych podatków- i nie mów mi że firma ktora
                      zbiera pieniązki zadba o przyszłą zniszczoną infrastrukturę... buhaha....
                    • Gość: mac Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 23:57
                      odbiegne jeszcze troche od tematu, chociaż jest to podobny problem- sprawa
                      dotyczy miejsc postojowych przy drugim szpitalu na Tochtermana- równiez wieczny
                      problem z miejscami parkingowymi; i tu z kolei jest parking ale nikt na nim nie
                      parkuje- natomiast obok parkingu na przylegajacej uliczce ludzie często stawiali
                      i stawiają samochody... i nagle pojawił sie tam obustronny zakaz zatrzymywania
                      sie i postoju... czy to tez jest dbanie o infrastrukturę otoczenia... bo mnie
                      bardziej wydaje sie ze ktoś postanowił zrobić bezsensowny (oczywiście dla tego
                      kogoś jak najbardziej z sensem ;)))zakaz aby parking płatny nieopodal nie
                      świecił takimi pustkami.... bo wg mnie nie ma żdnego wytłumaczenia na
                      postawienie tam zakazu... to tyle
                      • Gość: ara Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.05, 01:11
                        Na ustawienie jakiego kolwiek znaku na drodze publicznej muszą mieć zgodę na
                        piśmie m.innymi z wydziału ruchu drogowego KMP oraz zarządu dróg, powinna to
                        sprawdzić Gazeta W. lub ich redaktorzy coś tu śmierdzi samowolką.Ale jest
                        wyjście z sytuacji do którego potrzeba kilku fajnych kierowców aby zaraz za
                        rogatką z ochroną ustawić kilka pojazdów aby inne nie mogły wjechać ,tam nie ma
                        znaku zakazu :(
                • Gość: Ewa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.radom.pilicka.pl 02.06.05, 20:42
                  nie budżetową tylko samorzadową; a to zasadnicza róznica zwłaszcza przy finansach
                • Gość: ja Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:32
                  Krzychu, dowiedz się czy pracownicy szpitala też maja płatny parking /nie
                  sadzę/. Jeśli nie płacą, to dlaczego ktoś ma za nich to robić?
            • Gość: Zbulwersowana Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.udn.pl 02.06.05, 11:28
              Przecież płacimy około 70% podatków więc nic nie mamy za darmo. Nie dajmy się
              zwariować.
            • Gość: sołtyska Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.06.05, 17:12
              Dobra, zgadzam się z tobą ale biorąc powyższe pod uwagę za parking powinni
              płacić również lekarze i cały personel szpitala!!! Żerują na nieszczęściu
              rodzin pacjentów, na których zwalono cały ciężar utrzymania parkingów! A co na
              to nadzór budowlany? Przecież w warunkach czy też w pozwoleniu na budowę jest
              zapis mówiący o określonej liczbie miejsc parkingowych!!!
    • olo1033 Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ 02.06.05, 12:57
      Gość portalu: szybka osa napisał(a):

> Ale granda. Panie Krzysztof Zając, proponuję wprowadzić opłatę za wejćie do
      > budynku 1zł, a jeśli ktoś jest na wózku to 2zł. Wszystkich należy potraktować
      > jednako

>>>>>>>>>>>zgłoś wniosek do rady miejskiej i dodaj jeszcze że za przejcie po
      pasach i opłatę za postój samochodu w miejscu zamieszkania - a oni na pewno
      takie sprawy rozpatrzą ....ale też macie problemy do dyskusji że śmiać się
      chce....
      • Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 13:37
        Jak będziesz często odwiedzać szpital na Józefowie (czego Ci z całego serca nie
        życzę) to śmiać Ci się nie będzie chciało.
    • Gość: aaa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:53
      Możeby jeszcze wprowadzić opłaty za wchodzenie do szpitala. Przecież utrzymanie
      korytarzy kosztuje, szpital płaci za tą powierzchnię podatki.
      • Gość: złotówa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:37
        przecież już płacisz za kapcie
    • Gość: JUDASZ Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: 80.249.4.* 02.06.05, 16:31
      Płatny parking;
      Dyskoncik majtkowy na holu głównym;
      Hipermarkecik w szatni;
      i co dalej
      Burdelik w dyrekcji??
      • Gość: Józek Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 03.06.05, 12:28
        Za decyzję całego płatnego parkingu przed szpitalem życzę pomysłodawcom oby ich
        jak najszybciej trafił jasny szlag.
    • Gość: Oburzona Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 18:42
      Co za beszczelnosc! Wczesniej bylo o wiele lepiej gdy byl BEZPLATNY i PLATNY
      (strzezony). Ludzie mogli sobie wybrac czy chca bazplatny czy zeby ich samochod
      byl strzezony. Wydaje mi sie ze niektorzy beda po prostu parkowac samochod
      gdzie indziej (nie na terenie szpitala) LUDZIE POWINNI MIEC WYBOR!!!!!!!
      • Gość: Kamila Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internet.radom.pl 03.06.05, 18:59
        Co za hipokryzję tu piszesz? wybór to możesz mieć w supermarkecie jak za coś
        płacisz, a nie na parkingu którego utrzymanie kosztuje. W życiu nic nie ma za
        darmo skoro Ty nie płacisz to płaci ktoś inny (szpital czyli my wszysc). Może
        dzięki temu będzie więcej bandaży, plastów, kaczek basenów i innych pierdół.
        I nie mów że nie stać Cię na wydanie tych 2 zł, skoro jeździsz samochodem.
        • Gość: koniecpolski Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 03.06.05, 20:04
          Brednie!!! Dzisiaj samochód to nie luksus. Często do pracy nie przyjmą jak się
          nie ma samochodu,chociaż za dojazdy zwracają po kosztach PKS-u.Dotyczy to
          zarówno firm prywatnych jak i państwowych. Ryczałt na samochód jest tylko dla
          dyrekcji a nie dla pracowników terenowych.A na utrzymanie parkingów płacimy
          podatki.
        • Gość: rudy Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:19
    • Gość: smerfetka Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 04.06.05, 10:42
      W telewizji Dami usłyszałam że niektórzy kierowcy skarżą się na niesprawiedliwe
      traktowanie dlatego niech wszyscy płacą za parkowanie. Argument dyrekcji
      szpitala nadaje się do kabaretu. Urawniłowkę już przerabialiśmy.
      • Gość: xxx BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 12:14
        a moze zablokujemy parking kilkoma samochodami dajac wyrazz naszemu
        niezadowoleniu ?? !!!
        • Gość: max Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.ats.pl 04.06.05, 12:19
          a może policja wam wp.... ?
          • Gość: xxx Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 13:16
            policja? daj spokoj !
            policja ma wazneijsze sprawy na glowie, jak np. wypisywac mandaty w bloczku na
            kwote ( czysta zloty ) ( czytaj: 300 zł.) hehe

Mozna ludzi zaterudnic do obslugi parkingu - do porzadku ZUK'a, albo w ramach
            robot publicznych !! ale nie, latwiej jest brac po 2 zl. ! chamstwo !

Dziwne ze obecne wladze na to wpadly, a jak dyrektorem od administracyjnych
            spraw byl Walczuk to mu do do glowy nie wpadlo !
            • Gość: max Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.ats.pl 04.06.05, 13:35
              A kto tym z ZUK zapłaci miasto czyli my wszyscy. Nawet ci którzy nie będą
              stawiać tam samochodu. Nie, no kolejny absurd!
              • Gość: chorowity Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 14:07
                Maxsie, Ciebie choroby się nie imają? A może leczysz się w klinice np.
                rządowej, a jeżeli tak to za czyje pieniądze?
                • Gość: xxx Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 14:54
                  mam 2 zrodla dochodu, w tym dzialalnosc gospodracza. odprowadzam zdrowotne z
                  jednego i drugiego ! nie choruje.. ale mam samochod. Ty maxie nie masz
                  samochodu, a chorujesz odprowadzasz skladke, ktora pewnie jest za mala zeby
                  pokryc twoje koszty leczenia.. wiec za czyje pieniadze cie lecza ?
    • Gość: Polak za oceanu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.niagararc.com 04.06.05, 15:35
      O co tu sie klocicie. Salomon z pustego tez nie naleje.W kraju gdzie obecnie
      mieszkam w tej pieknej Kanadzie nic za darmo. Kazdy musi sie sam utrzymywac
      wiec sam mysli na czym ma zarabiac by sie utrzymac. Ja nie jeden raz w tygodniu
      jezdze do szpitala na odwiedziny i place za parking nie $2 ale $6 dolarow za
      jedna godzine postoju na nim.
      • Gość: bezrobotny Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 04.06.05, 17:23
        a za jakie pieniądze obiecano ci pracę na tym parkingu że tak zaciekle bronisz
        bezsensownej sprawy?
      • Gość: xxx Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 04.06.05, 21:16
        jak zarabaisz 10 $ pro godzine, to plac 6 baksów !

w polsce zarabiasz 1 $ na godzine !

wiec sie gon !
        • Gość: ???? Wprowadzić strefę płatnego parkowania w całym mieś IP: *.internet.radom.pl 04.06.05, 21:24
          Wprowadzić strefę płatnego parkowania w całym mieśćie!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: Bartek Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internet.radom.pl 04.06.05, 21:27
          No, to tumanie więcej płaci! Więc się ciesz że tylko 2 złote to kosztuje. Pajacu
          z fury za 50 tys.
    • Gość: sołtyska bis Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.06.05, 21:47

Biorąc powyższe pod uwagę za parking powinni płacić również lekarze i cały
      personel szpitala!!! Czy tak jest? Żerują na nieszczęściu rodzin pacjentów,
      na których zwalono cały ciężar utrzymania parkingów! A co na to nadzór
      budowlany? Przecież w warunkach na budowę czy też w pozwoleniu na budowę
      jest zapis mówiący o udostępnieniu określonej liczby miejsc parkingowych!!!

• Gość: Bartek Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internet.radom.pl 05.06.05, 08:14
        ale nie jest napisane że muszą być za darmo. Koniec z rozdawnictwem!
    • Gość: xxx Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodow IP: *.udn.pl 05.06.05, 09:58
      Widze, ze wszyscy ktorzy sa z atym, aby parking byl platny to sa Ci, ktorzy nie
      maja samochodu ! wychodza z zalozenia ze jesli ktos ma smaochod to niech placi
      za parking !

Pomyslcie ludzie, jestesmyy w Unii, zarobicie na samochod, kuypicie jakiegos
      grata od naszych zachodnuich sasiadow... zaplacicie jakies grosze za niego....
      i.. i postawicie przed szpitalem i placicie wtedy !

dlaczego kazdy bez samochodu zazdrosci tym co maja samochod ? do pracy
      zapie..c, pracowac, nie dawac sie wykorzystywac pracowawcy, odkladac, wpierw
      wiadomo edukowac sie, zeni nie byc krawcowa, albo innym gownem !

ja nie mwie ze zarabiam duzo, ale mam samochod sluzbowy nie dosc ze w miescie
      place za parking, to co ? to przy szpitalu tez mam placic ? z jakiej okazji ?
      nie ma nigdzie zadnych wytycznych,m zadnej ustawy, zadnego rozporzadzenia, ze
      parking ma byc w calosci platny przed szpitalami !
      wam poprosty zal dupe sciska jak patrzycie na samochody, ale zauwazcie ze
      wiekszosc tych samochodow to sa stare samochody na chamskich WRA, WZK itd
      rejestracjach, czeasto jakis ham ze wsi siedzi w samochodzie i.. czeka na
      wspolmalzonke.
      Gdyby czlowiek zarabial wiecej to i by pie..l ten szpital podstawowa opieke
      zdrowotna, leczyl by sie w prytatnych klinikach !
      • Gość: Bartek - - - PARKING - -POWINIEN - -BYĆ- -PŁATNY - - -! IP: *.internet.radom.pl 05.06.05, 10:11
        >zadnego rozporzadzenia, ze parking ma byc w calosci platny przed szpitalami !
        ani żadnego że ma być bezpłatny!!
        >wam poprosty zal dupe sciska jak patrzycie na samochody, ale zauwazcie ze
        >wiekszosc tych samochodow to sa stare samochody na chamskich WRA, WZK itd
        >rejestracjach, czeasto jakis ham ze wsi siedzi w samochodzie i.. czeka na
        >wspolmalzonke.
        po Twojej wypowiedzi widać kim Ty jesteś, nie dość że robisz błędy (cham pisze
        się prze CH) to jeszcze obrażasz ludzi. Trzeba było lepiej się uczyć to byś
        widział, że jak ktoś nie ma samochodu to nie ma obowiązku utrzymywać parkingu
        dla tych co go mają.
        Dla Twojej wiadomości mam samochód, ale nie widzę powodu dla którego miałby nie
        płacić za postój, miałbym parkować na trawniku czy zastawiać przejścia dla
        pieszych. Ale do togo potrzeba odrobiny pomyślunku i kultury której Tobie brakuje.
        • Gość: xxx Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.udn.pl 05.06.05, 11:17
          a z jakiej okazji szpital ma pokrywac twoja wizyte u lekarza, albo pobyt na
          oddziale? dlatego ze placisz zdrowotne ?
          a mzoe dlatego tez zarzad drog powinien pokrywac szpitalowi koszty
          funkcjonowania szpitala, bo placisz OC ?

bledy czeskie w moich wypowiedziach sa spowodowane szybkoscia pisania, nie
          zawsze trafiam w odpowiednie literki. hehehe
          jestem z radomia, ale... roznie sie od niektorych burakow, skoro sa burakami to
          niech wiedza ze sa. ja nie mam brudnych paznokci, ani nie smierdzi ode mnie,
          czytso chodze ubrany, w przeciwienstwie do tych z roznymi rejestracjAami.

UWAZAM ZE UTRZYMANIE PARKINGU LEZY W GESTII SZPITALA !

my nie jestesmy dla nich petentami, tylko pajcentami / klientami ! oni dostaja
          za nas pieniadze, tylko nie z naszej bezposrednieo odrazu kieszeni, ale z NFZ !

hmmm
          ale ok, zgodze sie, parking platny nawert 5 zl. jak np. na brudnie, w MSWiA,
          tylko automatyka, bramki, czytniki, nbilety, ale !!!WAZNE !! ---> do 15 minut
          GRATIS.

• Gość: ja Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:27
            jestem z radomia, ale... roznie sie od niektorych burakow, skoro sa burakami to
            >
            > niech wiedza ze sa. ja nie mam brudnych paznokci, ani nie smierdzi ode mnie,
            > czytso chodze ubrany, w przeciwienstwie do tych z roznymi rejestracjAami.

Z Twojej wypowiedzi może wynikać tylko jedno - Twoje ubranko to dresik, a że
            czysty to pewnie zasługa mamusi.
            • Gość: ara Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.05, 01:13
              to wszystko chyba spawka dyrekcji szpitala w porozumieniu z generałem
          • Gość: Marcin Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 07.06.05, 20:01
            Czlowieku !!!! Jezeli zabieraja Ci z podatkow na sluzbe zdrowia to powinno to
            byc bezplatne. Jezeli zlikwiduja ta farse jakim jest "bezplatna" opieka
            zdrowotna w tym kraju to moga wprowadzic oplaty. Ale niech oddadza Ci te
            pieniadze to bedzie Cie stac ( i mnie tez)
      • Gość: Jaś Fasolasido Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 05.06.05, 13:57
        "wiekszosc tych samochodow to sa stare samochody na chamskich WRA, WZK itd
        rejestracjach, czeasto jakis ham ze wsi siedzi w samochodzie i.. czeka na
        wspolmalzonke."

Zapomniałeś, że to jest szpital WOJEWÓDZKI a nie tylko radomski.
        • Gość: xxx Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.udn.pl 05.06.05, 15:22
          i ciesze sie, ze jest wojewodzki to szpital, dlatego jestem za bezplatnym
          parkingiem !
          • Gość: ja Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:10
            Też jestem za bezpłatnym. Na płatnym auta nie powinny być okradane.
            Zresztą jeśli w szpitalu /przychodnie/ płaci się 20 zł za wydane przez lekarza
            zaświadczenie, to mogliby odpuscić opłatę parkingową.
            • Gość: Daniel Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:57
              U nas w Radomiu widac ze sie co niektorym konkretnie w dupach po
              przewracalo.Niedlugo wprowadza oplate za oddychanie tlenem.ROZBOJ W BIALY DZIEN
              • Gość: gregor13 Re:szpitale nas okradają IP: *.udn.pl 07.06.05, 20:55
                TAK JEST. Poród rodzinny w Radomiu - 350 zł (nie było nawet lekarza!!!); poród
                rodzinny w Lublinie - 0 zł. Ostatnio moja niespełna dwuletnia córeczka musiała
                spędzić w szpitalu dwie doby na obserwacji. Rodzic może być z dzieckiem... jak
                zapłaci 20 zł za dobę (a nie dostaje w zamian nic!!!)! I za co płacimy te
                cholerne podatki, a do tego jeszcze zdrowotne, chorobowe i licho wie co jeszcze
                ukryte??
    • Gość: rura Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 09.06.05, 10:38
      Najlepiej ze służby zdrowia w Radomiu mają grabarze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka