Gość: szybka osa IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 08:38 Ale granda. Panie Krzysztof Zając, proponuję wprowadzić opłatę za wejćie do budynku 1zł, a jeśli ktoś jest na wózku to 2zł. Wszystkich należy potraktować jednakowo...... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: le car Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 08:42 jak to nie ma? przecież jest bezpłatny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybka osa Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 08:55 był do wtorku. Ja mam przepustkę, ale widziałem te korki, tych zdenerwowanych kierowców i czytałem artykuł w Echu: "Awantura o płatny parking przy szpitalu na radomskim Józefowie - Oburzające! - to najdelikatniejsze słowo, jakie padało wczoraj z ust kierowców, którzy dowiadywali się, że nie ma już bezpłatnego parkingu przed szpitalem na Józefowie w Radomiu. Jedni zawracali swoje auta, inni wywoływali awantury, ale większość płaciła dwa złote za wjazd. Parking przed szpitalem podzielony był do tej pory na dwie części. Większa znajdowała się za bramką, którą podnoszono po wniesieniu opłaty w kwocie dwóch złotych. Płatny parking jest niestrzeżony, ale dozorowany przez pracowników ochrony. Wjazd na drugą część, liczącą ponad 140 stanowisk, był do wtorku bezpłatny. W środę kierowcy, którzy chcieli tam wjechać, ujrzeli barierki. Niektórzy zawracali auta, inni ustawiali się w kolejce do wjazdu na płatny parking. A płacąc wylewali z siebie oburzenie. - Przyjeżdżam już drugi raz po odbiór wyników badań. Za pierwszym razem dowiedziałam się, że nie wykonano ich na czas i mam się stawić później. Teraz jestem drugi raz i za każdym razem płacę po dwa złote. To skandal! - mówiła kobieta w średnim wielu. Inna kobieta, która przyjechała do poradni onkologicznej, od razu skomentowała to, co ujrzała słowami: - Czyli co, już nic za darmo. Na wszystkim chcecie się nachapać. Pracownicy ochrony prawie każdej osobie tłumaczyli, że to nie oni podjęli taką decyzję, a administracja szpitala. Nie wszystkich to przekonywało. Byliśmy świadkami, jak pod ich adresem poleciały bardzo mocne słowa, a potem towarzyszący kierowcy mężczyzna wręcz rwał się do bicia. Zdaniem Krzysztofa Zająca, zastępcy dyrektora szpitala do spraw eksploatacyjno- administracyjnych, decyzja o zlikwidowaniu bezpłatnego parkingu została podjęta z myślą o jednakowym traktowaniu wszystkich kierowców. - W ostatnich dwóch, trzech tygodniach na bezpłatnym parkingu dochodziło do porysowań aut i ich wzajemnego blokowania. Wielokrotnie ludzie przychodzili z interwencjami. Do takich sytuacji nie dochodziło natomiast w płatnej części. Musieliśmy jakoś zapanować na tym bałaganem - tłumaczył nam. Na pytanie, dlaczego chcąc traktować wszystkich jednakowo nie zdecydowano się na utworzenie całego bezpłatnego parkingu, odparł: - Utrzymanie parkingów wiąże się z dużymi kosztami. Trzeba je konserwować, odśnieżać, dbać o zieleń, płacić za ochronę. Płacimy również za grunt. To właśnie na to idą pieniądze za parkowanie. Według dyrektora, jest jednak furtka umożliwiająca wjazd na teren szpitala bez konieczności płacenia. Furtką tą jest obowiązujący od niespełna dwóch lat przepis zezwalający na bezpłatny wjazd osobom, które zadeklarują, że wyjadą w ciągu 15 minut. - Zamierzamy wprowadzić karteczki, na których wpisywana będzie godzina wjazdu. Przy wyjeździe zostanie ona sprawdzona - dodał dyrektor." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polis Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: 193.111.144.* 02.06.05, 09:08 Ten szpital jest chory, tylko kto go wyleczy....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 10:16 A ja nie widzę w tym nic dziwnego, utrzymanie parkingu kosztuje, remonty jego też do tego dochodzą podatki. Bezczelnością jest mysleć, że miejsca prakingowe powinny byc bezpłatne!!! Takie rozwiązania są stosowane na całym świecie. Skoro nie stać Cię na zapłacenie 2 zł to przyjedz autobusem. Swoją drogą przystanek autobusowy powinien byc przed samym wejściem do szpitala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 10:23 Przed twoją pracą, szkołą, przy kawiarni, przychodni i wszędzie też utrzymanie kosztuje. Tam też trzeba wprowadzić opłaty. I nie 2zł tylko 5zł. Utrzymanie wszystkiego kosztuje, ale nie oznacza to, że "Bezczelnością jest mysleć, że miejsca prakingowe powinny byc bezpłatne!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 10:39 A co Ty myslisz że skoro jezdzę do pracy autobusem to mam pokrywać koszty Twojego parkowania? Szpital jest jednostką budzetową i musi zarabić na swoje utzymanie, czasy rozdawnictwa powinny się już skończyć. Każdy uwaza że mu się wszytko należy kosztem innych. Wracjąc do opłat za parkowanie przed moją praca, to jestem za. W końcu będę mógł normalnie przejść po chodniku, a gdy przyjadę samochodem to bez problemu znajde miejsce parkingowe bo będzie rotacja i nikt nie zostawi samochodu na cały dzień. ŻĄDAM PRZYWRÓCENIA STREFY PŁATNEGO PARKOWANIA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 10:46 A jeśli ja jeżdzę samochodem to dlaczego mam dokładać do komunikacji miejskiej? A utrzymanie chodników też kosztuje. Należałoby wprowadzić opłatę za przejście chodnikiem. Pasuje Ci ? bo tak emocjonalnie do tego podchodzisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 11:02 A dlatego choćby że komunikacja miejska jest bardziej ekologiczna. Nie truje, nie hałsuje, powoduje mniej wypadków niż samochody osobowe. Średnie zapełnienie w samochodzie w Europie wynosi 1,3 osoby. Jeśli by wprowadzić opłaty za przejście to proporcjonalnie za jazde tez i zobczylibyśmy kto więcej by płacił. Nie podchodzę emocjonalnie tylko dziwi mnie Twoja głupota w podejściu do tematu. Utrzymanie infrastruktury kosztuje i ktoś za to płaci. Nic nie ma bezpłatnie jeśli nie dajesz bezpośrednio to znaczy, że płaca za to wszyscy nawet Ci którzy nie korzystają. A to chyba nie jest sprawiedliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 11:14 Kończę, bo jeśli ktoś komuś zarzuca głupotę tylko dlatego, że ma inne racje, to albo sam jest głupi albo bardzo niepoważny. Dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzychu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.ats.pl 02.06.05, 11:29 Nie ma się na co obrażać ;-) porostu zachowujesz sie iście słownikowo: sjp.pwn.pl/haslo.php?id=17011 Ja również dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 12:35 --------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
darek_radom Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu 02.06.05, 13:46 > A dlatego choćby że komunikacja miejska jest bardziej ekologiczna. Nie truje, > nie hałsuje... Taaaaaa... "A świstak siedzi...". Nie mówmy, że nie truje, a jedynie że mniej zanieczyszcza - i to tylko najnowocześniejszy tabor... Chyba, że uważasz, że stary Ikarus 280 NIE TRUJE, a jedynie wydziela obłoczek dymku za sobą :-) > powoduje mniej wypadków niż samochody osobowe. Taaaaaa... Chyba tylko dlatego, że jest ich (autobusów) o wiele mniej na miejskich drogach niż samochodów osobowych. Popatrz, jak większość kierowców komunikacji miejskiej jeździ - przeważnie jazda "na chama", bo "duży może więcej". Sam byłem w ubiegłym roku ze skargą w MPK na kierowcę autobusu NEOPLAN nr boczny 828, który na ul. Słowackiego najpierw o mało mnie nie staranował, następnie "wytrąbił", a na koniec obrzucił wyzwiskami - oczywiście to JA poruszałem się zgodnie z przepisami i byłem bez jakiejkolwiek winy. Dyspozytor wytłumaczył mi, że widocznie "pan kierowca" miał zły dzień... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 23:41 hmm dziwny sposób rozumowania wg ktorego płaca za to wszyscy bo niby nie korzystają- a powiedzmy ze nie chorujesz całe życie pracujesz, płacisz składkę i nigdy nie korzystasz ze wspaniałej służby zdrowia- czyli płacisz składke a nie korzystasz... dalej? czy maja płacić też ludzie ktorzy przyjeżdzają do szpitala bo sa chorzy- (przyjęcia, przychodnie, odwiedziny matek u dzieci- tez mają płacić??) a dalej jak to nie płacisz - płacisz właśnie podatki zdrowotne, podatek drogowy w benzynie i kupe innych podatków- i nie mów mi że firma ktora zbiera pieniązki zadba o przyszłą zniszczoną infrastrukturę... buhaha.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mac Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.06.05, 23:57 odbiegne jeszcze troche od tematu, chociaż jest to podobny problem- sprawa dotyczy miejsc postojowych przy drugim szpitalu na Tochtermana- równiez wieczny problem z miejscami parkingowymi; i tu z kolei jest parking ale nikt na nim nie parkuje- natomiast obok parkingu na przylegajacej uliczce ludzie często stawiali i stawiają samochody... i nagle pojawił sie tam obustronny zakaz zatrzymywania sie i postoju... czy to tez jest dbanie o infrastrukturę otoczenia... bo mnie bardziej wydaje sie ze ktoś postanowił zrobić bezsensowny (oczywiście dla tego kogoś jak najbardziej z sensem ;)))zakaz aby parking płatny nieopodal nie świecił takimi pustkami.... bo wg mnie nie ma żdnego wytłumaczenia na postawienie tam zakazu... to tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.05, 01:11 Na ustawienie jakiego kolwiek znaku na drodze publicznej muszą mieć zgodę na piśmie m.innymi z wydziału ruchu drogowego KMP oraz zarządu dróg, powinna to sprawdzić Gazeta W. lub ich redaktorzy coś tu śmierdzi samowolką.Ale jest wyjście z sytuacji do którego potrzeba kilku fajnych kierowców aby zaraz za rogatką z ochroną ustawić kilka pojazdów aby inne nie mogły wjechać ,tam nie ma znaku zakazu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ewa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.radom.pilicka.pl 02.06.05, 20:42 nie budżetową tylko samorzadową; a to zasadnicza róznica zwłaszcza przy finansach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:32 Krzychu, dowiedz się czy pracownicy szpitala też maja płatny parking /nie sadzę/. Jeśli nie płacą, to dlaczego ktoś ma za nich to robić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zbulwersowana Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.udn.pl 02.06.05, 11:28 Przecież płacimy około 70% podatków więc nic nie mamy za darmo. Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtyska Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.06.05, 17:12 Dobra, zgadzam się z tobą ale biorąc powyższe pod uwagę za parking powinni płacić również lekarze i cały personel szpitala!!! Żerują na nieszczęściu rodzin pacjentów, na których zwalono cały ciężar utrzymania parkingów! A co na to nadzór budowlany? Przecież w warunkach czy też w pozwoleniu na budowę jest zapis mówiący o określonej liczbie miejsc parkingowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
olo1033 Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ 02.06.05, 12:57 Gość portalu: szybka osa napisał(a): > Ale granda. Panie Krzysztof Zając, proponuję wprowadzić opłatę za wejćie do > budynku 1zł, a jeśli ktoś jest na wózku to 2zł. Wszystkich należy potraktować > jednako >>>>>>>>>>>zgłoś wniosek do rady miejskiej i dodaj jeszcze że za przejcie po pasach i opłatę za postój samochodu w miejscu zamieszkania - a oni na pewno takie sprawy rozpatrzą ....ale też macie problemy do dyskusji że śmiać się chce.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szybka osa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.infoplus.com.pl 02.06.05, 13:37 Jak będziesz często odwiedzać szpital na Józefowie (czego Ci z całego serca nie życzę) to śmiać Ci się nie będzie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.06.05, 15:53 Możeby jeszcze wprowadzić opłaty za wchodzenie do szpitala. Przecież utrzymanie korytarzy kosztuje, szpital płaci za tą powierzchnię podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: złotówa Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.06.05, 21:37 przecież już płacisz za kapcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JUDASZ Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: 80.249.4.* 02.06.05, 16:31 Płatny parking; Dyskoncik majtkowy na holu głównym; Hipermarkecik w szatni; i co dalej Burdelik w dyrekcji?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józek Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 03.06.05, 12:28 Za decyzję całego płatnego parkingu przed szpitalem życzę pomysłodawcom oby ich jak najszybciej trafił jasny szlag. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oburzona Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.06.05, 18:42 Co za beszczelnosc! Wczesniej bylo o wiele lepiej gdy byl BEZPLATNY i PLATNY (strzezony). Ludzie mogli sobie wybrac czy chca bazplatny czy zeby ich samochod byl strzezony. Wydaje mi sie ze niektorzy beda po prostu parkowac samochod gdzie indziej (nie na terenie szpitala) LUDZIE POWINNI MIEC WYBOR!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamila Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internet.radom.pl 03.06.05, 18:59 Co za hipokryzję tu piszesz? wybór to możesz mieć w supermarkecie jak za coś płacisz, a nie na parkingu którego utrzymanie kosztuje. W życiu nic nie ma za darmo skoro Ty nie płacisz to płaci ktoś inny (szpital czyli my wszysc). Może dzięki temu będzie więcej bandaży, plastów, kaczek basenów i innych pierdół. I nie mów że nie stać Cię na wydanie tych 2 zł, skoro jeździsz samochodem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koniecpolski Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 03.06.05, 20:04 Brednie!!! Dzisiaj samochód to nie luksus. Często do pracy nie przyjmą jak się nie ma samochodu,chociaż za dojazdy zwracają po kosztach PKS-u.Dotyczy to zarówno firm prywatnych jak i państwowych. Ryczałt na samochód jest tylko dla dyrekcji a nie dla pracowników terenowych.A na utrzymanie parkingów płacimy podatki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudy Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 09:19 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 04.06.05, 10:42 W telewizji Dami usłyszałam że niektórzy kierowcy skarżą się na niesprawiedliwe traktowanie dlatego niech wszyscy płacą za parkowanie. Argument dyrekcji szpitala nadaje się do kabaretu. Urawniłowkę już przerabialiśmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 12:14 a moze zablokujemy parking kilkoma samochodami dajac wyrazz naszemu niezadowoleniu ?? !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.ats.pl 04.06.05, 12:19 a może policja wam wp.... ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 13:16 policja? daj spokoj ! policja ma wazneijsze sprawy na glowie, jak np. wypisywac mandaty w bloczku na kwote ( czysta zloty ) ( czytaj: 300 zł.) hehe Mozna ludzi zaterudnic do obslugi parkingu - do porzadku ZUK'a, albo w ramach robot publicznych !! ale nie, latwiej jest brac po 2 zl. ! chamstwo ! Dziwne ze obecne wladze na to wpadly, a jak dyrektorem od administracyjnych spraw byl Walczuk to mu do do glowy nie wpadlo ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.ats.pl 04.06.05, 13:35 A kto tym z ZUK zapłaci miasto czyli my wszyscy. Nawet ci którzy nie będą stawiać tam samochodu. Nie, no kolejny absurd! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chorowity Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 14:07 Maxsie, Ciebie choroby się nie imają? A może leczysz się w klinice np. rządowej, a jeżeli tak to za czyje pieniądze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: BLOKADA PARKINGU IP: *.udn.pl 04.06.05, 14:54 mam 2 zrodla dochodu, w tym dzialalnosc gospodracza. odprowadzam zdrowotne z jednego i drugiego ! nie choruje.. ale mam samochod. Ty maxie nie masz samochodu, a chorujesz odprowadzasz skladke, ktora pewnie jest za mala zeby pokryc twoje koszty leczenia.. wiec za czyje pieniadze cie lecza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polak za oceanu Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.niagararc.com 04.06.05, 15:35 O co tu sie klocicie. Salomon z pustego tez nie naleje.W kraju gdzie obecnie mieszkam w tej pieknej Kanadzie nic za darmo. Kazdy musi sie sam utrzymywac wiec sam mysli na czym ma zarabiac by sie utrzymac. Ja nie jeden raz w tygodniu jezdze do szpitala na odwiedziny i place za parking nie $2 ale $6 dolarow za jedna godzine postoju na nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bezrobotny Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 04.06.05, 17:23 a za jakie pieniądze obiecano ci pracę na tym parkingu że tak zaciekle bronisz bezsensownej sprawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 04.06.05, 21:16 jak zarabaisz 10 $ pro godzine, to plac 6 baksów ! w polsce zarabiasz 1 $ na godzine ! wiec sie gon ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ???? Wprowadzić strefę płatnego parkowania w całym mieś IP: *.internet.radom.pl 04.06.05, 21:24 Wprowadzić strefę płatnego parkowania w całym mieśćie!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internet.radom.pl 04.06.05, 21:27 No, to tumanie więcej płaci! Więc się ciesz że tylko 2 złote to kosztuje. Pajacu z fury za 50 tys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sołtyska bis Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 04.06.05, 21:47 Biorąc powyższe pod uwagę za parking powinni płacić również lekarze i cały personel szpitala!!! Czy tak jest? Żerują na nieszczęściu rodzin pacjentów, na których zwalono cały ciężar utrzymania parkingów! A co na to nadzór budowlany? Przecież w warunkach na budowę czy też w pozwoleniu na budowę jest zapis mówiący o udostępnieniu określonej liczby miejsc parkingowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.internet.radom.pl 05.06.05, 08:14 ale nie jest napisane że muszą być za darmo. Koniec z rozdawnictwem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodow IP: *.udn.pl 05.06.05, 09:58 Widze, ze wszyscy ktorzy sa z atym, aby parking byl platny to sa Ci, ktorzy nie maja samochodu ! wychodza z zalozenia ze jesli ktos ma smaochod to niech placi za parking ! Pomyslcie ludzie, jestesmyy w Unii, zarobicie na samochod, kuypicie jakiegos grata od naszych zachodnuich sasiadow... zaplacicie jakies grosze za niego.... i.. i postawicie przed szpitalem i placicie wtedy ! dlaczego kazdy bez samochodu zazdrosci tym co maja samochod ? do pracy zapie..c, pracowac, nie dawac sie wykorzystywac pracowawcy, odkladac, wpierw wiadomo edukowac sie, zeni nie byc krawcowa, albo innym gownem ! ja nie mwie ze zarabiam duzo, ale mam samochod sluzbowy nie dosc ze w miescie place za parking, to co ? to przy szpitalu tez mam placic ? z jakiej okazji ? nie ma nigdzie zadnych wytycznych,m zadnej ustawy, zadnego rozporzadzenia, ze parking ma byc w calosci platny przed szpitalami ! wam poprosty zal dupe sciska jak patrzycie na samochody, ale zauwazcie ze wiekszosc tych samochodow to sa stare samochody na chamskich WRA, WZK itd rejestracjach, czeasto jakis ham ze wsi siedzi w samochodzie i.. czeka na wspolmalzonke. Gdyby czlowiek zarabial wiecej to i by pie..l ten szpital podstawowa opieke zdrowotna, leczyl by sie w prytatnych klinikach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek - - - PARKING - -POWINIEN - -BYĆ- -PŁATNY - - -! IP: *.internet.radom.pl 05.06.05, 10:11 >zadnego rozporzadzenia, ze parking ma byc w calosci platny przed szpitalami ! ani żadnego że ma być bezpłatny!! >wam poprosty zal dupe sciska jak patrzycie na samochody, ale zauwazcie ze >wiekszosc tych samochodow to sa stare samochody na chamskich WRA, WZK itd >rejestracjach, czeasto jakis ham ze wsi siedzi w samochodzie i.. czeka na >wspolmalzonke. po Twojej wypowiedzi widać kim Ty jesteś, nie dość że robisz błędy (cham pisze się prze CH) to jeszcze obrażasz ludzi. Trzeba było lepiej się uczyć to byś widział, że jak ktoś nie ma samochodu to nie ma obowiązku utrzymywać parkingu dla tych co go mają. Dla Twojej wiadomości mam samochód, ale nie widzę powodu dla którego miałby nie płacić za postój, miałbym parkować na trawniku czy zastawiać przejścia dla pieszych. Ale do togo potrzeba odrobiny pomyślunku i kultury której Tobie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.udn.pl 05.06.05, 11:17 a z jakiej okazji szpital ma pokrywac twoja wizyte u lekarza, albo pobyt na oddziale? dlatego ze placisz zdrowotne ? a mzoe dlatego tez zarzad drog powinien pokrywac szpitalowi koszty funkcjonowania szpitala, bo placisz OC ? bledy czeskie w moich wypowiedziach sa spowodowane szybkoscia pisania, nie zawsze trafiam w odpowiednie literki. hehehe jestem z radomia, ale... roznie sie od niektorych burakow, skoro sa burakami to niech wiedza ze sa. ja nie mam brudnych paznokci, ani nie smierdzi ode mnie, czytso chodze ubrany, w przeciwienstwie do tych z roznymi rejestracjAami. UWAZAM ZE UTRZYMANIE PARKINGU LEZY W GESTII SZPITALA ! my nie jestesmy dla nich petentami, tylko pajcentami / klientami ! oni dostaja za nas pieniadze, tylko nie z naszej bezposrednieo odrazu kieszeni, ale z NFZ ! hmmm ale ok, zgodze sie, parking platny nawert 5 zl. jak np. na brudnie, w MSWiA, tylko automatyka, bramki, czytniki, nbilety, ale !!!WAZNE !! ---> do 15 minut GRATIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:27 jestem z radomia, ale... roznie sie od niektorych burakow, skoro sa burakami to > > niech wiedza ze sa. ja nie mam brudnych paznokci, ani nie smierdzi ode mnie, > czytso chodze ubrany, w przeciwienstwie do tych z roznymi rejestracjAami. Z Twojej wypowiedzi może wynikać tylko jedno - Twoje ubranko to dresik, a że czysty to pewnie zasługa mamusi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ara Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 08.06.05, 01:13 to wszystko chyba spawka dyrekcji szpitala w porozumieniu z generałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: - - - PARKING - -BEZPLATNYPŁATNY - do 15 min IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 07.06.05, 20:01 Czlowieku !!!! Jezeli zabieraja Ci z podatkow na sluzbe zdrowia to powinno to byc bezplatne. Jezeli zlikwiduja ta farse jakim jest "bezplatna" opieka zdrowotna w tym kraju to moga wprowadzic oplaty. Ale niech oddadza Ci te pieniadze to bedzie Cie stac ( i mnie tez) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaś Fasolasido Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 05.06.05, 13:57 "wiekszosc tych samochodow to sa stare samochody na chamskich WRA, WZK itd rejestracjach, czeasto jakis ham ze wsi siedzi w samochodzie i.. czeka na wspolmalzonke." Zapomniałeś, że to jest szpital WOJEWÓDZKI a nie tylko radomski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.udn.pl 05.06.05, 15:22 i ciesze sie, ze jest wojewodzki to szpital, dlatego jestem za bezplatnym parkingiem ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.06.05, 23:10 Też jestem za bezpłatnym. Na płatnym auta nie powinny być okradane. Zresztą jeśli w szpitalu /przychodnie/ płaci się 20 zł za wydane przez lekarza zaświadczenie, to mogliby odpuscić opłatę parkingową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re:Nie ma bezpłatnego-zazdroszcza chamy samochodo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.05, 19:57 U nas w Radomiu widac ze sie co niektorym konkretnie w dupach po przewracalo.Niedlugo wprowadza oplate za oddychanie tlenem.ROZBOJ W BIALY DZIEN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gregor13 Re:szpitale nas okradają IP: *.udn.pl 07.06.05, 20:55 TAK JEST. Poród rodzinny w Radomiu - 350 zł (nie było nawet lekarza!!!); poród rodzinny w Lublinie - 0 zł. Ostatnio moja niespełna dwuletnia córeczka musiała spędzić w szpitalu dwie doby na obserwacji. Rodzic może być z dzieckiem... jak zapłaci 20 zł za dobę (a nie dostaje w zamian nic!!!)! I za co płacimy te cholerne podatki, a do tego jeszcze zdrowotne, chorobowe i licho wie co jeszcze ukryte?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rura Re: Nie ma bezpłatnego parkingu przy szpitalu Józ IP: *.udn.pl 09.06.05, 10:38 Najlepiej ze służby zdrowia w Radomiu mają grabarze. Odpowiedz Link Zgłoś