Dodaj do ulubionych

!!--== SKANDAL ==--!!

IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 23.07.02, 13:38
Bardzo chcialbym aby to co tutaj napisze zostalo naglosnione!!!!!!
Otoz mam takie pytanie!!! czemu slużą MLODZIEZOWE DOMY KLUTURY?CZyli
popularne MDKi? Z tego co wiem maja sluzyc wlasnie podniesieniu poziomu
kulturlanego (poprzez rozne srodki) u spolecznstwa.NIestety tak nie jest!a
przykladem moze byc CENTRUM KULTURY POLUDNIE!!!!! otoz nie wie wiem dlaczego,
od zeslego tyg. dyrektor Zielinski zawiesil wszelka dzialnosc tej instytucji,
a co za tym idzie wyrzucil na bruk zespoly ktore mialy tam swoje proby.Stalo
sie to bez zadnego uprzedzenia oraz wytlumaczenia dlaczego tak sie
stalO!!!!!!!! ja sie pytam czy Pan Dyr. Zielinski ma prawo tak zarzadzac
(badz co badz) instytucja panstwowa!????????????Mysle ze cos tutaj jest nie
tak! jesli reszta MDKow pojdzie tym sladem to przepraszam bardzo, ale Radom
zubozeje kulturalnie!!! Wizja Radomia bez wernisazy?bez wystaw, imprez
artystycznych..a przede wszystkim koncertow????? NIe potrafie sobie tego
wyobrazic......a przynajmniej nie chciallbym dozyc takiej chwili!!!!! mam
nadzieje wielka ze to co sie stalo..... zostanie naparwione!I mysle ze pan
dyr. Zielinski nie powinien jzu sparowac tej funkcji! (Notabene dyrektorzy np
RESURSY Obyawtelskiej maja swoja "kandencje" i sa zmeinani co jakis czas",
dlaczego tak nie moze byc w CKP Poludnie?gdzie od dobrych juz lat sprawuje
swoj reżim pan Zielinski?????)

POzdrawiam wszystkich zainteresowanych ta sprawa i licze na poparcie!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: cermit Re: !!--== SKANDAL ==--!! IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 23.07.02, 13:52
      ZApomnialem jeszcze dodac, iz pan dyr. ZIELINSKI wszelkie finansowe
      sprawy "zalatwia" w dziwny sposob.Mam na mysli to, iz jak do tej pory,
      pieniadze ktore byly gromadzone za wjesciowki na koncerty ( abylo ich jzu
      troche!) dziwnym trafem wyszczuplaly sie..... a co za tym idzie "mlodziez" nie
      dostawala zadnych szans na nowy sprzet czy tez modernizacje albo sprzetowa
      albo "bytowa".NIe widac tego zeby chcoiaz czesc tych pieniedzy poszla na remont
      budynku!a tutaj od pol roku pan dyr Zielnski otowrzyl sobie CEFFE INTErNETOWA
      na os.POludnie!!Ja sie pytam za co???? za pensje dyrektorska?????oj!!!!!!mysle
      ze osoby ktore naprawde czuja ze cih pieniadze sa marnotrwaione pzrez panstwo
      wiedza o co chodzi.NAjsmieszniejszym jest fakt, iz pan dyrektor ZIELNSKI uunika
      wszelkiego kontaktu czy tez rozmowy! za kazdym razem jestem zbywany z kwitkiem
      spod drzwi pana dyrektora!!!!!!!

Jeszcze raz apeluje do wszystkich, aby oddaly swoj glos w tej sprawie!!!
      Pozdrawiam!
      • Gość: Jakub. Re: !!--== SKANDAL ==--!! IP: 212.244.146.* 24.07.02, 13:45
        Piszesz o bardzo ważnej sprawie,lecz po ilości zainteresowanych tym tematem
        wygląda to,mniej więcej tak,jak kondycja kultury w naszym mieście ( nie mówię
        tu o sztandarowych imprezach ).
        Pan Zieliński należy do tych maluczkich,którzy na wychowywaniu dzieci i
        młodzieży zbija kasę,chce zwyczajnie na nich zarobkować,zapominając o
        prawdziwym celu,tj. i n w e s t o w a n i u w młodzież.
        Nie jest on z powołania animatorem kultury,lecz zwykłym prawnikiem z ambicjami
        politycznymi.Jest to wybitnie nieciekawa postać.Podobnie jak Ty, dziwię się
        mocno,że facet do dzisiaj ma cokolwiek wspólnego z kulturą,że nadal pozwala mu
        się na pracę z młodzieżą.
        Problem płatności za zajęcia muzyczne znam od podszewki.Wiem,jak wiele trzeba
        włożyć pracy,zapału i zwykłej cierpliwości,że nie wspomnę tu o wiedzy i
        doświadczeniu zawodowym, aby oczekiwać od zespołu muzycznego względnie dobrego
        zaprezentowania się na jakiejkolwiek scenie amatorskiej.
        Ale najważniejsze w tym wszystkim jest to,aby lubić młodzież taką, jaka jest
        naprawdę,zaś jej złe strony eliminować poprzez codzienną z nimi pracę.
        Pan Zieliński- Dyrektor widać dawno już o tym zapomniał (jeżeli kiedykolwiek o
        tym wiedział ).
        Pozdrawiam - być może więcej na ten temat niedługim czasie.
        • Gość: cermit Re: !!--== SKANDAL ==--!! IP: 217.96.36.* 27.07.02, 15:14
          Dzieki stary za poparcie!!! BArdzo ubolewam nad faktem ze ten watek nie wzbudza
          wiekszego zainteresowania..... a mysle ze powinno to obchodzic wiele osob!!!
          Jeszcze raz wielkie dzieki za slowa poparcia...
    • Gość: davis Re: !!--== SKANDAL ==--!! IP: *.radom.pilickanet.pl 27.07.02, 16:40
      Zieliński jest dyrektorem CKP chyba od początku jego istnienia. Z instytucji
      publicznej zrobił sobie prywatny interesik do zarabiania pieniędzy. Nie wiem na
      co idą pieniadze z koncertów (zapewne do kieszeni Zielińskiego) ale gdy widzę
      sprzet nagłaśniający w CKP to myslę, że te pieniądze powinno się inwestować w
      nowy sprzęt.
      Kilka słów o panu Zielińskim już tu kiedyś pisałem. Po ostatniej akcji z
      wywaleniem na bruk zespołów tylko się potwierdziło moje zdanie, że facet jest
      zadufanym w sobie, chciwym, pazernym na pieniądze dupkiem. Czy funkcja jaką
      sprawuje w CKP jest dożywotnia? Kto o tym decyduje?
      Kolejna sprawa to organizowanie wesel w CKP. Czy od tego jest centrum
      kultury??? Gdzie wędrują zarobione pieniądze? Bo przecież nie na działalność i
      rozwój CKP. Sprzęt który się tam znajduje pochodzi z początków istnienia CKP,
      jest to złom.
      Najwyższy czas na zmiany.
      • Gość: Tomek Re: !!--== SKANDAL ==--!! IP: *.internet.radom.pl 29.07.02, 19:05
        Piszę tu dopiero teraz bo przedwczoraj wrociłem do Radomia i nadrabiam
        zaległości. Już dawno słyszałem o rożnych machlojach pana Zielińskiego w CKP, a
        to co zrobił teraz jest karygodne, jak mawia moja Babcia. Wiem, że dużo dzieci
        z Południa moglo znaleźć w CKP zjęcie, nie nudziło się i przy okazji z nudy nie
        niszczyło osiedla. A teraz, no cóz, mam nadzieję, że to da się jakos odkręcic.
        • Gość: cermit Re: !!--== SKANDAL ==--!! IP: *.ats.pl / 10.0.0.* 31.07.02, 10:28
          :)))
          Znow sie ucieszylem ze kogos ta sprawa zainteresowala!!!!! A co do nudy, to
          mozemy ja zobaczyc na kazdym kroku: grupki mlodych ludzi "wystajacych" w
          bramach i myslaacych jak tu zabic czas.I robia to w ten czy inny sposob.

Oby sie to zmienilo.....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka