Dodaj do ulubionych

Radom z satelity!!

22.06.05, 13:17
Google udostepnia satelitarne zdjecia roznych miejsc na calym swiecie - w tym
Polski.

Mozna obejrzec Radom ze zdjecia satelitarnego - poki co w malej
rozdzielczosci.

Zobaczcie, jak ladnie widac lotnisko we wschodniej czesci miasta!

maps.google.com/maps?q=be%C5%82chat%C3%B3w,+poland&ll=51.234741,19.352760&spn=0.264359,0.335083&t=k&hl=en
Obserwuj wątek
    • Gość: WIDMO82 Re: Radom z satelity!! - albo inne miasta :) IP: *.internet.radom.pl 22.06.05, 16:24
      na tym linku to mam szukach lotniska w belchatowie? to moze lepiej poszukac Okecia?
      hahaha mapka fajna sprawa ale nastepnym razem przylozyc musisz sie jesli chcesz
      takiego newsa przeslac komus dalej, proponuje forum Belchatow :)
      • jdk Re: Radom z satelity!! - albo inne miasta :) 22.06.05, 16:29
        Fakt - ten link pokazuje Belchatow.

Ale nie ma problemu: w polu "Search" u gory zamiast "Bełchatów, Poland" nalezy
        wpisac "Radom, Poland" i juz wszystko gra!

Pozdrawiam!
      • grigori_z_radomia Re: Radom z satelity!! - albo inne miasta :) 22.06.05, 16:30
        Wystarczy zmienic nazwe miasta w oknie na górze na Radom i możemy zobaczyć
        nasze miasto z satelity. Trochę zamała rozdzielczosc, ale charakterystyczne
        punkty miasta są zauważalne. W super rozdzielczości możemy oglądac warszawę.
        Należy postapic jw. i zwiekszyc do maksymalnej, rozdzielczość "suwakiem" po
        prawej. Widać nawet samochody.:))) Polecam.
        • Gość: MS Re: Radom z satelity!! - albo inne miasta :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 09:46
          Fajne ale nie mogę sobie tego zdjęcia zciągnąć
          • jdk Re: Radom z satelity!! - albo inne miasta :) 04.07.05, 09:59
            Sprobuj jeszcze raz. Adres maps.google.com, nastepnie w prawym gornym rogu
            wybierz opcje "Sattelite" a potem w okienku Search wpisz "Radom, Poland".

Powinno dzialac!
    • Gość: playa Re: Radom z satelity!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.06.05, 23:34
      hmm, ciekawie wyglada,dzieki za linka.Pozdro
    • isoxazolidine Re: Radom z satelity!! 23.06.05, 08:21
      :))
    • Gość: eastsidekilla_ Re: Radom z satelity!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:14
      Polecam wpisanie także: Manhattan, usa - ciekawe widoczki, widze nawet ławke w
      CentralPark na której spałem pewnej wrzesniowej nocy:D zdr i miłego dnia.
      • Gość: eastsidekilla_ Re: Radom z satelity!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.05, 09:18
        Bardzo dobrze widoczne na fotce Radomia jest także rądo warszawskie i M1 :D
        • Gość: playa Re: Radom z satelity!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.06.05, 15:43
          tez mam doswiadczenia w spaniu na lawce przez 2 noce w stanach na wakacyjnym
          wyjeździe do roboty jak sie okazalo na miejscu ze umowionej pracy ni mo:)ciężko
          było ale za to jest co wspominac
          Pozdro
    • b4rtek Re: Radom z satelity!! - bleee 04.07.05, 10:00
      :)Niestety nie ma się czym podniecać. Google pewnei nie ma narazie chęci/kasy na
      update takich dziur jak Radom w zdjęciach hi-res, lewdie kilka większych miast
      polskich ma zdjęcia w wysokiej rozdzielczości a to i tak pewnie przypadkiem.
      Świetną sprawąsą natomiast mapy wektorowe googla, ale tych na terenach polski
      jeszcze pewnie dłuuuugo nie zobaczymy (w europie na razie UK ma tylko te mapki).

Pisze że nie ma się czym podniecać, bo jakieś 2 lata temu w necie oglądałem
      zdjęcia (cz-b co prawda) z radzieckiego satality (wojskowego). Na podobnej
      zasadzie były wyswietlane. Na tych zdjęciach rozpoznałem WŁASNY BALKON :D

Niestety strona z tymi fotografiami przepadła gdzieś w otchłani netu...
      • Gość: wieczór Re: Radom z satelity!! - bleee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 10:47
        JA to sie tylko dziwie, ze nie jest to wykorzystywane na lekcjach geografii.
        Normalnie jak by wszystko żyło, a nie takie sztuczne na mapach... Idea świetna,
        pozostaje tylko czekać na lepsze zdjęcia:D
        • Gość: figa Re: Radom z satelity!! - bleee IP: *.udn.pl 05.07.05, 00:55
          jeśli chodzi o radom wystarczy dobrze się przypatrzeć widać doskonale lotnisko
          a dalej każdy znajdzie coś dla siebie widać idealnie tory i rozgałęzienie na
          kielce i na łódź a co za tym idzie widać osiedlepołudnie rewelacja
          • Gość: J-25 Re: Radom z satelity!! - bleee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:14
            Ale za to rewelacyjnie widać Grójec, z ty że zdjęcia jakieś takie archiwalne co
            najmniej sprzed 3 lat, tak samo jak i radomskie bo zalew na Borkach jeszcze nie
            napełniony (a zdjecie domaniowa najprawdopodobniej z wiosny/lata 2002.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka