Dodaj do ulubionych

WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZE JA

27.06.05, 14:35
wygralam zielona karte ,prosze o kontakt z mlodymi ludzmi ktorzy tez wygrali
i wybieraja sie do usa w styczniu.Na czym to polega?Moge sobie wybrac miejsce
jakie chce i oni mi prace zalatwiaja na miejsuc czy wczesniej musze cos
wybrac?koleznka chce jechac na seasonal h2b vidsa programme na rok ja tez
mialam jechac z nia... i teraz sie pokomplikowalo troszke,bo chce wykorzystac
moje prawa na mocy tej zielonej karty.Chciclabym wiedziec jakie sa koszty
teraz,co z prszelotem,czy zielona karta to juz jest wiza?? i ile to
kosztuje.....jakie sa warunki zeby tego nie stracic.Zalezy mi zeby szybko
wiedziec,w ambasadzie nie chca na razie odpowiadac bo tlumy sie tam
przewijaja.

PROSZE O PILNY KONTAKT CI KTORZY KIEDYS WYGRALI,JAK TO SIE WSZYSTKO ODBYWA..A
PRZEDE WSZYSTKIM KOSZTY ..PALCZE TYLKO ZA WYORIBENIE WIZY CZY CO....

W RAMACH POTRZEB PODAM MEJLA LUB GG PISZCIE !!!!!!

aGI AHOJ

KTO WYLATUJE W STYCZNIU DO ZSTANOW NA PROBNY ROK NA ZIELONA !!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: ., Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 17:05
      Zielona karta jest czyms w rodzaju wizy. Masz identyczne prawa jak obywatel USA
      tyle ze nie mozesz glosowac. Nie orientuje sie jak jest z kosztami, polecam
      wizyte na ul Pieknej w Wawie.
      • Gość: playa Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 27.06.05, 20:35
        daja ci pare ofert pracy i wybierasz sobie,masz robote na papierze i
        teoretycznie na 99% po przyjezdzie do us bedziesz miala ta prace...warunkiem
        koniecznym do zostania na stale w usa jest to zeby przez 6msc-y od daty
        przylotu nie opuszczac kraju(usa.
        • Gość: daria Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.radom.pl 27.06.05, 20:48
          ja wygralam.lece za tydzien juz.a jakim cudem Ty wygralas?co?lambadziaro!
          • Gość: Miko łaj Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:35
            ja tez wygralem mam 29 lat. ale agi nie widze tam sznas dla ciebie, skoro nie
            orienujesz sie w swoich prawach
            • agi_habibi Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ 28.06.05, 00:20
              do Mikolaja: nie no znam swoje prawa,poznaje je teraz na stronach,ale wole
              zgromadzic materialy tez od ludzi w praktyce jak to wyglada.Wydrukowalam
              mnostwo materialow,studiuje sobie je.. a w ogole to wygralam to dopiero 2 dni
              temu,juz bardzo wiele wiem... ze maja do mnie dzwonic z abasady ze od
              pazdzierniak beda wizy wydawane,ze palce tylko za wize,mam przelot 1w 1
              strone,dom,edukacje,prace,zdrowotne ubezpieczenie,wracajac po roku do POlski
              robie sobie reentry permit-co zoancza ze moge wroci do USA po 2 latach (zamiast
              po roku)i nie stracic zielonej karty..a jak sie zakocham i bede wychodzic tam
              za maz,to musze isc do urzedy imigracyjnego zeby zaakceptoali zmiane mojego
              statusu,po roku moge zrobic kurs i miec obywatelstwo amerykanskie....i spoko
              jest.. wszystko gra... po wakacjach embassy bedzie call do mnie i jeszcze w
              waakcje ma przyjsc list z dokladnmy informacjami... ZNAM SWOJE PRAWA....
              POTWIERDZAM JE U STARSZYCH DOSWIADCZONYCH LUDZI... MAM 22 LATA,CZUJE SIE JAK
              DZIEKCO JESZCZE... UCZE SIE ZYCIA I PEACE U ALL ;***********8 AMERYKE KOCHAM I
              CHCE SPELNIC SWOJE MARZENIE....
              • Gość: Amerykanin Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: 207.96.50.* 28.06.05, 03:52
                Czesc,

Jestem z Radomia. Mieszkam w USA ponad 15 lat - przyjechalem na zielona
                karte. Jestes bardzo rozmarzona, ale jak chcesz to ci udziele wiecej
                informacji, marcin_bucefal@yahoo.com.

Marcin
              • Gość: mikolaj Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 18:08
                sluchaj agi-jedno pytanie-czy wyslalas swoje zgloszenie na loteie wizowa czy
                tez dostalas podpuche w postaci spamowego maila od wyludzaczy pieniedzy...bo
                cos mi sie wydaje ze jarasz sie tak jak moja babcia co niby wygrala kiedys
                samochod ale najpierw musi kupic jakis badziewny czajnik za 99 zeta
                • Gość: agi habibi Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 22:43
                  do Mikolaja... wysylama zgloszenie ze sronki rzadowej USA,losowanie mialo
                  odbywac sie w Kentucky i tak jest... poniewaz ja wybrlaam posrednika z
                  Chicago.. i za drobna oplata dopilnowali mi zbym znalazla sie w tym kopie bo
                  1/4 ludzi jest udrzucana.. oni pote dostslai wiadomosc z Kentucky i odeslali mi
                  list gratulacyjny i prosili potwierdizc mejlem,czy korzystan czy rezygnuje.Na
                  Kopercie jest pieczatka z Chicago.. mam kolege Bena i prosilam o sprawdzenie
                  adresu,istnieje takie biuro i posredncizy tez w rozporwadzaniu listow
                  gratulacyjnych jezeli ktos zyczyl sobie ich jako posrednikow... i tak to
                  wyglada!
                  • Gość: AmerykaninZRadomia Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: 207.96.50.* 30.06.05, 04:03
                    Ehhh Agi, czy cie ktos na cos nie nabral? Lepiej idz do Ambasady i sie upewnij
                    ze cie ktos w bolca nie robi. Jak ja zalatwialem swoje sprawy, byl taki facet
                    co tez dostal list z Chicago. Byl tak oryginalny, ze nawet urzednicy w
                    Ambasadzie dali sie nabrac!!!! Facet ten kiedy skompletowal wszystkie
                    dokumenty, razem z drogimi badaniami, stawil sie na rozmowe. No coz, czar pekl,
                    jak sie dowiedzial ze ON NIGDY nie wylosowal wizy na zielona karte!!!
                    Najbardziej przykre bylo to, ze konsul 'uswiadomil' go przy okienku, jak on juz
                    SKOMPLETOWAL wszystkie wymagane papiery. Potem innymi zrodlami, dowiedzialem
                    sie ze daleka rodzina zrobila temu PANU taki 'glupi' zart.
                    Pozdrawiam,
                    P.S. Na litosc boska ludzie, nie piszcie zadnych zajadlych tekstow. Nie
                    wszystkim sie w USA podoba a tym bardziej chce ciezko pracowac!!!!
                    • Gość: AmerykaninZRadomia Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: 207.96.50.* 30.06.05, 04:06
                      P.S. Taki glupi prostacki dowcip o rowku na zadku kazdego Polaka w USA..... Po
                      co go ma? Zeby pot mial ktoredy sie splywac!!!

Pozdrawiam,
                    • Gość: agi_habibi Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:32
                      o kurcze,no to ma fajna rodzine ten Pan tylko pozazdroscic-na szczescie w
                      Stanach nie mam zadnej rodziny!W kazdym badz razie listy w internecie maja byc
                      pod koniec lipca ... wiec przede wszystkim zanim cokolwiek bede robic,uderze
                      tam to naturalne.
          • agi_habibi Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ 28.06.05, 00:15
            hej jak to za tydzien lecisz jak to jest wiza na 2006? chyba ze wygralas na
            2005.Opowiedz o tej procedurze i gdzie lecisz.
            • Gość: daria [...] IP: *.radom.pl 28.06.05, 09:29
              Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
              • Gość: Pit Zazwyczaj Polak Polakowi w USA nie pomoze. IP: *.udn.pl 28.06.05, 19:43
                Siema
                A po wi mi ktos jak do USA sie dostac?
                bylem w zeszle wakacje na w & t ale teraz wolalbym jakos inaczej, szkola czy
                cos.. plis powiedzcie jak ktos sie orientuje.. nie zachowujcie sie jak Polacy w
                Usa, ze swojemu nie pomoga.
    • Gość: daria Re: WYGRALAM ZIELONA KARTE!! KTO Z RADOMIA JESZCZ IP: *.radom.pl 28.06.05, 22:38
      brawo.widac co z CIEBIE lambadziaro wyroslo.i kto tu jest t6ypowym
      radomiakiem.idz zbierac buraki bo do tego sie nadajesz a nie na wyjazd do
      usa.zadzwonie jutro do wujaszka i powiem zeby takich rednekow jka ty nie
      wpuszczali nawet do samolotu
      • Gość: assholes Hunter! [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:05
        • Gość: agi_habibi [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 16:03
          • Gość: daria [...] IP: *.radom.pl 29.06.05, 20:27
            • Gość: lucek wiza IP: 1.1.* / *.proxy.aol.com 09.07.05, 06:56
              a ja wylosowalem do Korei Pln,i co!!! moze mi ktos cos podpowie,wiem .ze tam
              jest duzo pracy w polu,tylko ten jezyk
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka