Dodaj do ulubionych

Dość degradacji Radomia.

IP: 195.187.252.* 07.07.05, 13:11
Dość degradacji Radomia, ilu z nas jest oprócz wylewania lamentów tutaj na
forum jest wstanie sie zorganizować i stworzyć alternatywę dla tych
nieudacznych rządów w Radomiu. Czyjest nas wielu? Czy jest nas na tylu aby
powstrzymać ta degradację trwającą już drugą dekadę? Czy generalnie panuje
tumiwisizm. Ilu nas jest? Ilu oprócz narzekania na tym forum jest gotowych
rozpocząć działanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: 195.187.252.* 07.07.05, 15:07
      coś w tym jest. Jeszcze żadnego wpisu w tym temacie!!! więcej jest wpisów w
      sprawie migających światełek. I jak ma być lepiej?
      • marcmal Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 15:11
        Może ja się dopiszę, Kielce działają na niektórych jak płachta na byka.
        Natomiast ciepło pozdrawiam autora wątku.
        P.S. Kolejnych uprzedzam mój wpis nie miał charakteru sarkastycznego.
        • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: 195.187.252.* 07.07.05, 15:24
          Dziękuję również ciepło pozdrawiam.
    • isoxazolidine Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 15:13
      jak wielokrotnie mowilem - chetnie wejde w kazde konkretne przedsiewziecie na rzecz Radomia i Regionu. ale politykowanie mnie nie ineresuje.
      pozdrawiam!
      • Gość: Pello Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 07.07.05, 15:22
        To nie masz zbyt wielu możliwości. Możesz zostać lobbystą. Ale może jednak
        polityka? Wybory się zbliżają. Głos mój masz.
        • isoxazolidine Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 15:41
          dzieki Pello .... ale to nie dla mnie. zreszta jak pokazuje praktyka nie bedac politykiem mozna robic konkretne rzeczy dla regionu.
          pozdrawiam!
        • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: 195.187.252.* 07.07.05, 15:42
          Ale czy bez tzw. polityki da sie zrobić coś na dużą skalę? Owszem da się wiele
          zrobić (S12-gratulacje) ale jednak bez bezpośredniego przełożenia we władzy nic
          nie da się zrobić. Lobbować można ale trzeba mieć oparcie we władzy a tego w
          Radomiu nie było nie ma i pewnie nie będzie. Dlatego prowokuję tym postem
          forumowiczów do zaangażowania się w zmianę takiego stylu sprawowania władzy.
          Jeżeli tacy są to zdecydowanie trzeba się zorganizować i stworzyc alternatywę.
          Musi nastąpić zmiana pokoleniowa. Poza tym możesz wspierać taką inicjatywę,
          aczkolwiek sądzę że spokojnie mógłbyś się zaangażować w jej tworzenie. Wiem
          polityka obrzydza ale póki co innego rozwiązania nie wymyślono (skutecznego!!!).
          Również za polityką nie przepadam ale...... szkoda tego miasta dla tych bananow
          generalów. Jestem młody i pewnie mógłbym stąd spie... ale nie chcę to niech oni
          się wynoszą.
          • isoxazolidine Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 15:54
            proponuje test-klucz pod katem przydatnosci do "alternatywy":

1) co wiesz o Radomiu i Regionie?
            2) czy jestes w stanie usiasc do stolu z przedstawicielami innych (wszystkich jakie istnieja) opcji politycznych po to by zalatwic skutecznie sprawy miasta?
            3) ile to jest 10% z 700
            • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: 195.187.252.* 07.07.05, 16:08
              mówisz test?
              o Radomiu i regionie wiem wiele szczególnie jeśli chodzi o Radom, mieszkam tu
              28 lat tu pracuję tu założyłem rodzinę (mogłem gdzie indziej się osiedlić).
              Jedno wiem to misto nie wykorzystuje swojej szansy....dlej nie mam czasu się
              rozpisywać
              co do drugiego pytania odpow. brzmi tak, tu nie chodzi o lewicę czy
              prawicę....póki co to nikt ze mną nie usiądzie a poza tym nie widzę w Radomiu z
              obecnej elity rządzącej takiego co by chciał poważnie na ten temat rozmawiać.
              pyt 3 - pozostawię bez komentarza, ale umiem czytać ze zrozumieniem
              • isoxazolidine Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 16:23
                źle mnie zrozumiełeś. to nie test dla Ciebie ;-)
                ad.1 gdybyś nie miał wiedzy o Radomiu i Regionie to nie wiedziałbyś gdzie leżą jego problemy. a wiesz.
                ad.2 gdybyś nie spełniał pkt.2 to wyszłoby to już w którymś z postow. nie wyszło.
                ad.3 znam (na szczescie nie osobiscie) jedną osobę która na pewno nie wie ile to jest. donosi o niej dzisiejsza GWR ;-) i to o nią mi chodziło. obawiam sie ze w obecnym kształcie magistratu jest ich niestety wiecej. test z matematyki i test na inteligencje uwazam za nieodzwny. powinien wrecz znalezc sie w ordynacji - niestety konstytucja tego nie przełknie ...

wracajac do meritum. podalem ten mini tescik jako jeden z elementow weryfikacyjnych dla potencjalnych kandydatow do budowania aternatywy dla obecnie rzadzacego ukladu.
                tego rodzaju pytan-sit jest znacznie wiecej ale ograniczylem sie do tych najoczywistszych.

pozdrawiam!
                • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 19:22
                  okey, mam nadzieję że co do potrzeby działania bardziej się rozumiemy.
      • Gość: PITAGOR Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.ats.pl 07.07.05, 15:32
        Wg mnie, niestety wszelkie możliwości oddolnego reagowania na głupotę władz
        skończyły się i aby dalej działać z sukcesem trzeba jednak wejść w jakąś
        strukturę partyjną albo samemu ją stworzyć. Bo przeciez ile było postów na temat
        lotniska, dróg, rynku, połączenia kolejowego z W-wą, remontu deptaka w końcu
        „głupich” dróg rowerowych? Niby coś się dzieje, niby coś robią ale jak - każdy
        widzi.
        • isoxazolidine Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 15:50
          a jednak zmusiłeś włądze miasta do zajecia sie problematyka rowerową .... ;-)
          wprawdzie nie ma pelnego sukcesu, ale nie ma fazowanej kostki, sa pierwsze stojaki .... :))

podobnych przykladow jest sporo.

myślę, że po prostu potrzeba nam na stanowisku Prezydenta kogos kto bedzie sluchal ludzi pokroju 'pitagora' i robił to co proponują. tyle.
          bo wyobraz sobie ze wchodzisz w ktoras ze struktur, wygrywasz mandat ... i co?
          Twój klub radnych dorwie sie do stolkow i bryndza. jestes przeglosowany. malo tego - czy chcesz czy nie firmujesz swoim nazwiskiem zagrania roznych psycholi ....

cos nowego ... ?? prędzej ...
        • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: 195.187.252.* 07.07.05, 15:53
          Dokładnie, niestety ani jedna z tych spraw nie została pozytywnie załatwiona.
          Przed wyborami znowu powrócą naobiecują i co..... jak zwykle? Dlatego należy
          stworzyć alternatywę....pytanie czy dopisanie się do istniejących coś da?
          Pewnie nie bo tam są zwykle już ludzie przsiąknięci nieudolnością, których
          celem jest władza sama w sobie, a nie miasto i jego mieszkańcy. Dlatego gorąco
          namawiam do dalszej dydskusji na tym forum w tym wątku. Może okaże się że
          będzie nas na tyle aby jednak podjąć tą pałeczkę. Nie chodzi tu o poglądy
          prawicowe czy lewicowe..... tu chodzi o Radom, który dla mnie jako niespełna 30
          latka jest niezwykle ważny bo chcę tu zostać i chcę wychować tu swoje dzieci.
          Uważam że jest to realne, dlatego bądźmy kreatywni.
          • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: 195.187.252.* 07.07.05, 15:59
            Oto właśnie chodzi że tam trzeba być aby wyplenić psycholi a poza tym jak
            chcesz znaleźć takiego prezydenta? Nie sądze aby sie okazał ze w momencie
            otrzymania mandatu ty czy ja olalibyśmy sprawę? To jest kwestia mentalności,
            potrzebna jest zmiana pokoleniowa, z calym szacunkiem dla ludzi starszych, ale
            oni nie rozumieją nie widzą tego świata tak jak my, dobrze sa zalatwione
            ścieżki rowerowe, ale nie ma załatwionych podstawowych spraw dla tego miasta.
            Chwała temu co załatwił te ścieżki, ale bez głebszych zmian to nie będzie miał
            kto nimi w Radomi jeździć.
            • Gość: .jestem stąd .... Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.07.05, 16:54
              ...jeżeli nie dziś to kiedy ?....
              ...jeżeli nie my to kto ?...
              ...jeżeli zostawimy im to napewno nic nie zrobią, bo do tej pory nic nie
              zbrobili.....
              ...jeżeli bedziemy stawiali sobie i innym wygórowane warunki to nigdy
              nie ruszymy żadnej sprawy i też nic nie załatwimy .....
              ...każdy kto zrobi coś dla miasta jest z nami...
              ...a co potrzeba miastu każdy wie...
              ...w innych mniejszych społecznościach się udaje to i tu też musi sie udać....
              ...i najważniejsze więcej młodych z pomysłami chęciami uporem i zapałem -temu
              miastu potrzeba we władzach....
              ...a najważniesza rzecz to trzeba namludzi którzy są skuteczni w pracy a nie w
              gadaniu....

...jestem stąd tylko stąd ....
              ...jestem tylko tylko stąd....
              • Gość: KR! Re: Wybory w październiku 2006r. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 17:45
                Wybory w październiku 2006r wybierzmy lepszych ludiz niż pan marcinkowsi i jego
                pseudo ekipa z partii radomianie Razem , gdzie nie żadengo człowieka z Radomia!
            • pitagor Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 18:59
              Wbrew pozorom nie uważam, że ścieżki są najważniejszą sprawą do zrobienia w
              Radomiu. Choć ma to bezpośredni wpływ na inne dziedziny życia, gdyby tak jak w
              Dani 50 % podróży niepieszych odbywało się na rowerze to i drogi nie byłyby tak
              zniszczone i nie byłoby tak poważnych wypadków, za które w sposób pośredni płaci
              miasto. Po prostu żyłoby się lepiej. Ścieżki są tylko przykładem, że władze z
              tak banalną rzeczą nie potrafią sobie poradzić, więc nie wymagajmy od nich
              konstruktywnych działań w innych obszarach.
              Ale my to wiemy i myślę, że dość narzekania po prostu ZRÓBMY COŚ Z TYM!
              Stwórzmy ugrupowanie Forum i przejmijmy władzę ;-)
              • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 19:19
                Dokładnie tak, choć może się to w tej chwili wydać śmieszne i nierealne, ale to
                jest możliwe.Tylko trzeba się zebrać! rozpocząć dyskusję co jak i kiedy.
                Dyskusja nad rozwiązaniami, bo jesteśmy wstanie to zrobić. Dlatego kontynujmy
                ten temat, mam nadzieję że popierających w zalążku tą inicjatywę będzie więcej.
                • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:26
                  Zorganizujmy się i zacznijmy działać na rzecz miasta można by stworzyć
                  platformy wiekowe np. młodzi do 30 lat swoje pomysły i starsi też swoje pomysły!
                  Nie chodzi o nierówne traktownie ale każa grupa wiekowa ma w Radomiu inne
                  potrzeby co o tym sądzicie!Na salonik dyskusyjny można by wybrac budynej
                  RESURSY!
    • bhjs Re: Dość degradacji Radomia. 07.07.05, 22:24
      no, no, siedem osób chce przejąć władze w Radomiu.
      siłą czy może oni oddadzą po dobroci?
      ale mogę być ósmy
      • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:56
        Zróbmy jakieś spotkanie forumowiczó przedyskutujmy coś , te władze maista z tym
        pznem prezydentem nic nie robia tylko bardzo szkoadzą mojemu ukochanemu
        miastu , a pan prezydent Marcinkowski z tyymi swoimi pomysłąmi to sie nie
        wysila!
        • isoxazolidine Re: Dość degradacji Radomia. 08.07.05, 08:38
          spotkanie: czemu nie :)
          spotkalem w realu juz calkiem sporo forumowiczów radomskich.
          pozdr
          • Gość: witek Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.radom.pl 08.07.05, 08:43
            >>Może rzeczywiście jest czas.
            • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 09:31
              Na pewno jak byśmy sie spotkali byłąby rzeczowa dyskusja i na pewno na duzym
              poziomie i z fajnymi pomysąłmi , ja jestem zdecydoanie za pomysłem spotkanai w
              rzeczywistośći i wymiany pogladów!
              • Gość: PITAGOR Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.ats.pl 08.07.05, 09:59
                Krótko: KIEDY? GDZIE?
                • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:02
                  Wybierzmy jeden wspólny dla wszystkich termin i dyskutujmy!
                  • Gość: ius lex Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.komtech.com.pl 08.07.05, 10:50
                    Wreszcie, mam nadzieję że nie będzie to słomiany zapał. co do terminu proponuję
                    poniedziałek Resursa godz. 18. Od czegoś trzeba zacząć
                    • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.komtech.com.pl 08.07.05, 10:59
                      W poprzednim poście posłużyłem się pseudo ius lex, którego najczęściej używam,
                      jednak z uwagi na temat który zawiązałem pseudo irytacja bardziej oddawało sens
                      tego watku. Mam nadzieję że chętnych do działania bedzie wiecej. Nie
                      rezygnujmy, pociągnijmy to dalej,
                      • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 12:19
                        To kiedy w końcu to spotkanie , w którym miejscu , gdzie o której , zbierzmy
                        opinie zeby duzej grupie osób pasowało!Musimy zacząc działać , wszzystko zależy
                        od ludzi , ja wierzę że się uda!
                        • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.komtech.com.pl 08.07.05, 12:52
                          poniedziałek 18 resursa(o ile jest to możliwe)
    • Gość: irytacja Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.komtech.com.pl 08.07.05, 16:49
      widzę że temat jednak spada, czyżby jednak słomiany zapał?
      • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 16:54
        Ogłośmy spotakanie na forum , niech przyjdą wszyscy dla których Radom coś
        znaczy!
        • radomski.hydraulik Re: Dość degradacji Radomia. 08.07.05, 17:30
          Gość portalu: KR! napisał(a):

> Ogłośmy spotakanie na forum , niech przyjdą wszyscy dla których Radom coś
          > znaczy!

Już, zadzieram kiece i lece ! jedyne co warto dla Radomia zrobis to wyprowadzic
          się z niego, nawet do Częstochowy czy Kielc
          • Gość: KR! Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 18:28
            To się wyprowadź z Radomia , nikt Cię tu na siłę nie trzyma , jak by mi się
            Radom nie podobał to bym tu nie mieszkał prosty powód.Widzę pełno wad w Radomiu
            ale chce coś zmienić na lepsze , a wyprowadzanie sie z Radomia jest dobrą drogą
            dla takich ludzi jak ty1Na pewno będziesz szczęśliwy w Czestochowie czy
            Kielcach!Nie wiem czy wiesz ale całe Kielce nienawidzą Radomia , bo mają mega
            kompleks do tego miasta , radzę iść i chwalić się , ze jesteś z Radomia , na
            pewno Cię wszyscy zaakceptują, mimo wszystko pozdrawiam!
            • Gość: keraj Re: Dość degradacji Radomia. IP: 213.199.193.* 08.07.05, 18:44
              zalosny jestes KR z tymi swomi opiniami bardzo zalosny,

"Boze wybacz mu bo nie wie co.." (pisze)

powodzenia w konsekwencji
    • Gość: KIBIC Re: Dość degradacji Radomia. IP: *.dc.dc.cox.net 08.07.05, 18:53
      Swietnie. Ta dyskusja cos znaczy. Ale nastepujace wnioski. Bez polityki
      niewiele sie zrobi. Jezeli Forumowiecze sa wszelkich orientacji politycznych to
      nalezy na spotkanie zaproscic po jednym (mozliwie najlepszego polityka) z LEWA,
      PRAWA i SRODKA aby spotkanie bylo zbalansowane. O dwoch lat obserwuje PRAWICE
      wiec podaje liste jaka postaje poprzez glosowanie tu na Forum - dla Waszego wyboru.

GLOSY ODDALI
      Virus; gg; Sheakspear; Marek; sztab; Rambo; Piotruś Pan; hey; TYP;
      Albercik; 73928; ernestynka 25.06.2005; Bronek 26.06.2005; gula 08.07.2005

Na dzien 8 lipca 2005
      PUNKTY OTRZYMALI

10 Rejczak, J.(Dr. Radny)

9 Suski, M.(posel)

8 Bąk, D.
      8 Wydra, T.(Dyr.)

7 Byzdra, H.
      7 Wiśniewska, L.(Dr.)

6 Gogacz, T.(Dyr.)
      6 Kutkowska, B.
      6 Sońta, K.

5 Banaszkiewicz, S.(Prof.)
      5 Maszkiewicz, Z
      5 Wróbel, J.

4 Fałek, R.
      4 Wlazło, K.

3 Korycki, W.
      3 Pisarek, R.
      3 Prażmowski, S.
      3 Rejczak, M.

Dalej. Przygotowac tematy do dyskusji. Sporzadzic liste postulatow i ustalic
      kolejnosc ich waznosci. Dobrze byloby podac je do publicznej wiadomosci tu na
      Forum. Wszystko powinno byc jawne.

Prosze zaprosic ta osobe w moim imieniu
      Re: Czego nam brak w Radomiu - RAZ JESZCZE
      Autor: Gość: kinga IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl
      Data: 07.07.2005 18:32
      Jeśli kiedyś będzie Pan startował do władz oddam głos za wnikliwość.
      Pozdrawiam

oraz jdk.

Osobiscie moze wezme udzial w spotkaniu pod koniec wrzesnia.

KIBIC_RADOMSKI

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka