Dodaj do ulubionych

I znowu Renoma

IP: *.internet.radom.pl 05.08.02, 22:25
Nie wiem czy slyszeliście (o sprawie mówiono w Dami) o kolejnym "wyczynie"
naszych kochanych (hehe) kanarów. Otóż kilka dni tem na przystanku
slowackiego / Nowogrodzka pobili mężczyznę. Najpier wypchnęli go z autobusu i
leżącego na ziemi kopali, a później siła wepchnęli do autobusu. Kolejny
skandal związany z Renomą.
Obserwuj wątek
    • Gość: jdk Re: I znowu Renoma IP: *.cza.warszawa.supermedia.pl 05.08.02, 23:22
      Super!

Juz dawno nie jechalem autobusem w Radomiu!

Nie wiedzialem, co trace...

:(
      • Gość: Jakub. Re: I znowu Renoma IP: 212.244.146.* 06.08.02, 09:22
        Byłoby może i zabawnie,gdyby bandyci z "RENOMY" nie mieli przyzwolenia władz
        miejskich na takie bezprawne działania.Nie kto inny,jak prezydent Radomia
        p.Włodarczyk "dał" zielone światło dla "orłów" z tej dziwnej firmy.W
        wywiadzie,jakiego udzielił telewizji "DAMI" w Radomiu powiedział,m.in.że
        pracownicy "RENOMY" mają być przede wszystkim skuteczni ( jest to ta sama
        informacja,o której pisze Tomek ).
        Krąży opinia w Radomiu,że do tej roboty świadomie przyjmuje się ludzi,których
        nie przyjęłaby żadna inna firma w naszym mieście.
        I coś w tym musi być.Sposób, w jaki wykonują kontrole w autobusach,jest istotnie
        daleko odbiegający od norm uznawanych za bezkonfliktowe.
        Sam byłem świadkiem,jak w autobusie linii "25",kontrolerzy - bandyci kopnięciami
        w brzuch,próbowali "egzekwować" prawo od młodego człowieka,który ku mojej
        uciesze uciekł swoim oprawcom.Moja natychmiastowa interwencja uspokoiła nieco
        podnieconych typów z "RENOMY" ( kilka "ciepłych" słów usłyszałem przy tej
        okazji).
        Moim zdaniem,pan Włodarczyk powinien już dawno zmienić bandycką firmę na
        taką,której pracownicy wiedzą jak profesjonalnie wykonywać zawód kontrolera,bez
        uciekania się do przymusu bezpośredniego,czy też naruszeń cielesnych,bowiem nie
        w tym tkwi skuteczność kontrolera.Zaś wszyscy pracownicy,którzy dopuścili
        się,do chwili obecnej, czynów karalnych na pasażerach,dawno powinni być objęci
        aktem oskażenia.
        Inaczej proszę nie oczekiwać na obywatelską postawę Radomian,panie prezydencie
        Włodarczyk.
        • Gość: davis Re: I znowu Renoma IP: *.radom.pilickanet.pl 06.08.02, 11:54
          Czytam ten wątek z przerażeniem. Sam nie jeżdżę autobusami i widzę, że dobrze
          robię. To co opisujecie to jest zwykły bandytyzm. Czy osoby poszkodowane nie
          mogą wnieść oskarżeń przeciwko tym ludziom? Świadkowie powinni się znaleźć, w
          końcu autobus to miejsce publiczne. Kto zatrudnia tych idiotów? Pracodawcę
          pozwać do sądu i wytoczyć sprawę o odszkodowanie.
          A teraz kilka słów do dziennikarzy Gazety. Czy wy to czytacie? Jeśli tak to
          róbcie jak najwięcej aby tę sprawę nagłośnić, napiszcie artykuł w Gazecie,
          przedrukujcie wypowiedzi z tego wątku. Niech bandyci nie czują się bezkarni.
          • Gość: Tomek Re: I znowu Renoma IP: *.internet.radom.pl 06.08.02, 12:44
            Gość portalu: davis napisaý(a):

> Czytam ten wątek z przerażeniem. Sam nie jeżdżę autobusami i widzę, że dobrze
            > robię. To co opisujecie to jest zwykły bandytyzm. Czy osoby poszkodowane nie
            > mogą wnieść oskarżeń przeciwko tym ludziom? Świadkowie powinni się znaleźć, w
            > końcu autobus to miejsce publiczne.

Świadkowie są, nawet mówili ocałym zajściut telewizji

> Kto zatrudnia tych idiotów? Pracodawcę
            > pozwać do sądu i wytoczyć sprawę o odszkodowanie.

Kontrolerów zatrudnia gdańska! firma Renoma, ktora wygrala przetargo (po raz
            drugi) ogłoszony prz4ez Miejski Zarząd Dróg i Komunikacji w Radomiu, ul.
            kalińska 4/8

• Gość: Tomek Re: I znowu Renoma IP: *.internet.radom.pl 06.08.02, 12:49
            Gość portalu: davis napisaý(a):

> Czytam ten wątek z przerażeniem.

Jeszcze jedno. Opowiem widzianą przeze mnie sytuację, nie taka straszna ale
            również chamska. W autobusie jechała dziewczyna ze szkoły specjalnej bez
            biletu, niepełnosprwani przejazdy bezpłatne mają na dojazd do i ze szkoły, a
            były wakacje. Jeden kanar spytał się drugiego czy dzoeczyna może jechać bez
            biletu, a drugi na cały autobus: A co ku*** do szkoły jedzie!

• Gość: :) Re: I znowu Renoma IP: 212.191.8.* 06.08.02, 15:55
              Ciekawe jak to jest, że im bardziej chamscy są pracownicy miejscy tym
              szczęślwsze życie prowadzą włodarze miejscy?
              • Gość: Oprawca Re: I znowu Renoma IP: *.dami.com.pl / 172.16.0.* 08.08.02, 22:29
                Ostatnio dostalem takiego obrazkowego maila z tematem "oferta pracy":

Przedstawial on kilka obrazkow:

1. Nikt Cie nie lubi
                2. Nie masz żadnej szkoły
                3. Jesteś przeraźliwie brzydki
                4. Zostań kanarem !!!

Jakże prawdziwy anons w radomskich realiach. Szczerze, sam na własne oczy
                widziałem takich delikwentów.

Swoja droga mam taka prośbe legitymujmy tych "bazyli" skoro oni machaja nam
                jakimis legitymacjami przyjrzyjmy sie im, poprosmy o dowodzik niech koles
                udowodni, że jest gosciem ze zdjecia. Utrudnijmy im troche żywota, chamów w tym
                kraju mamy wystarczająco dużo. W Wawie np, jeżdza "lewi kanarzy" którzy
                wyłudzaj tylko kasę. Ot polska pomysłowość

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka