Gość: modar IP: 212.76.37.* 11.08.02, 19:26 Żartuję, sprawdzam Waszą reakcję. Jestem ze świętokrzyskiego, ale więcej do czynienia mam w Wami, niż z Nimi... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Tomek Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.internet.radom.pl 11.08.02, 19:47 Gość portalu: modar napisał(a): > Żartuję, sprawdzam Waszą reakcję. Jestem ze świętokrzyskiego, ale więcej do > czynienia mam w Wami, niż z Nimi... No to jak Ty tu?! To ja myślę, że tu wejdę i jak napiszę coś to się wyładuję, a Ty mi tu, że żartujesz. Ja się tak nie bawię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modaR Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 13:29 Nie złoszczę się za bardzo za podkradnięcie mi nicka bo mój pisze się przez duże R na końcu. A wiesz dlaczego? Bo czytając wspak wychodzi NAJUKOCHAŃSZE MIASTO NA ŚWIECIE !!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: KIELCE GÓRĄ 13.08.02, 17:54 Ja jestem z Kielc i bardzo sie z tego ciesze (to znaczy ze nie z Radomia ;)) chociaz wolalbym z Krakowa ale... jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma ;) Teraz cale Kilce jest rozkopane ale juz niedlugo zakoncza remont i napewno bedzie ladniejsze od radomia :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 13.08.02, 18:04 Juz sa ladniejsze,a co dopiero po remoncie Sienkiewicza, Staszica, Bodzentynskiej i Wesolej.Wtedy bedzie mozna sie pochwalic cudowna starowka.Do tego jeszcze odnowione elewacje kamienic.Mmmmmmmmmmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.internet.radom.pl 13.08.02, 22:34 Gość portalu: be napisał(a): > Juz sa ladniejsze,a co dopiero po remoncie Sienkiewicza, Staszica, > Bodzentynskiej i Wesolej.Wtedy bedzie mozna sie pochwalic cudowna starowka.Do > tego jeszcze odnowione elewacje kamienic.Mmmmmmmmmmm...... taaak, macie tez ten Plac Dworcowy, że gorszego nie widziałem, i Rynek na którym jest brudno, szaro i w dodatku śmierdzi. Macie też nie więcej warty Dworzec PKS, okrągła, szra, brudna, obskórna buda! Do porówniania: W Radomoiu w przyszłym roku remontowany będzie Dworzec PKP, a od niedawna mamy nowy Dworzec PKS, chociaż nawet ten stary był ładniejszy od kieleckiego! Remontowany będzie też ostatni odcinek ul. Żeromskiego. A i autobusy mamy nowsze i ładniejsze! I MAMY DWIE LINIE NOCNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! No i co zonk?! Żal mi was, bo wy Kielc to nawet nie macie do czego porównywać, bo nawet Boćki Górne są ładniejsze od Kielc. :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 21:25 Gość portalu: Tomek napisał(a): > taaak, macie tez ten Plac Dworcowy, że gorszego nie widziałem, moze teraz nie jest on zapiekny ale poczekaj az zacznie sie jego remont i remont dworca PKP ktory zacznie sie wraz z remontem najblizszego odcinka Sienkiewki >no i jeszcze i Rynek na którym jest brudno, szaro i w dodatku śmierdzi. Wcale nie jest brudno bo rondo jest bardzo zadbane wokolo odnowione sa prawie wszystkie kamienice,a w niedalekiej przyszlosci miasto oglosi projekt na zagodpodarowanie placu. >Macie też nie więcej warty Dworzec PKS, okrągła, szara ,brudna, obskórna buda! Kiedys byl to jeden z najladniejszych dworow w Polsce i do tej pory jest tylko wymaga remontu i to gruntownego,ale architektonicznie jest dobrze wkomponowany w otoczenie. > Do porówniania: W Radomoiu w przyszłym roku remontowany będzie Dworzec PKP, a > od niedawna mamy nowy Dworzec PKS, chociaż nawet ten stary był ładniejszy od > kieleckiego! Remontowany będzie też ostatni odcinek ul. Żeromskiego. A i > autobusy mamy nowsze i ładniejsze! Moze wyjasnisz dlaczego macie"ladniejsze"autobusy???(Bo trzeba bylo je kupic z pewnego powodu) Ale nie zgodze sie z toba ze macie ladniejsze od kieleckich.Takich obrzydliwych reklam jak u was to nawet na nigdzie nie widzialem.Mamy 30 autobusow niskopodlogowych i 5 z niska podloga z tylu.W tym roku przybedzie prawdopodobnie kolejnych 15.Nasze autobusy (prawie wszystkie)sa pomalowane z przodu i z tylu na zielono.Co bardzo je upieksza,bo kolor bialo czerwony nie dodaje urody! Macie jeszcze bardzo brzydki dworzec PKP.I to nie tylko moje zdanie.Bo podobne maja Warszawiacy. Ta wasza Zeromskiego to ile ma dlugosci??? U nas w tym roku oprocz kilkuset metrowego odcinka Sienkiewki remontowane sa jeszcze 3 inne ulice w samym centrum: Bodzentynska,Staszica,Wesola ktore po remoncie zostana wylozone estetyczna kostka. Bardzo wiele kamienic przechodzi generalne remonty lub zmienia elewacje. W centrum powstaje duzy kompleks usługowo-handlowo-mieszkalny wraz z garazami wielopoziomowymi "Planty 16".Konczy sie budowa 6 kondygnacyjnego (1 poziom pod ziemia)biurowca ktorego elewacja bedzie ze szkla.Przy ulicy Paderewskiego powstanie ciag nowoczesnych kamienic.Obok CH Rondo wybudowany zosanie nastepny nowoczesny obiekt.Gdzies za 2 miesiace rozpocznie sie budowa 7 kondygnacyjnego (2 poziomy pod ziemia) budynku dydaktycznego WSEiA.Inwestycja ta bardzo zmieni jedna z najbardziej zaniedbanych czesci Centrum.Nowy obiekt powstaje takze przy kosciele sw.Wojciecha. Wyremontowany zostanie hotel centralny ktory calkowice zmieni swoje oblicze.Przy ul.Staszica powstana nowe estetyczne kawiarenki i puby.Bedzie to taka typowa ulica kawiarniana jak np.w Wiedniu. Wyburzane sa rudery ktore szpeca miasto.To jeszcze nie wszystkie inwestycje w Centrum Kielc. I CO???ZONK!!! :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 21:34 Zapomnialem jeszcze napisac ze obok Dworca Pks powstaje dwupietrowy pawilon, w ktorym znajda sie sklepy oraz biura.Elewacja z przewaga szkla.Tuz obok tej budowy Echo Inv. prawdopodobnie jeszcze w tym roku rozpocznie budowe 2 lub 3- gwiazdkowego hotelu.I cały czas pisze o Centrum Kielc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 10:59 Gość portalu: jurek napisał(a): > Gość portalu: Tomek napisał(a): > > > > taaak, macie tez ten Plac Dworcowy, że gorszego nie widziałem, > moze teraz nie jest on zapiekny ale poczekaj az zacznie sie jego remont i > remont dworca PKP ktory zacznie sie wraz z remontem najblizszego odcinka > Sienkiewki No zobaczymy > >no i jeszcze i Rynek na > którym jest brudno, szaro i w dodatku śmierdzi. > Wcale nie jest brudno bo rondo jest bardzo zadbane wokolo odnowione sa prawie > wszystkie kamienice,a w niedalekiej przyszlosci miasto oglosi projekt na > zagodpodarowanie placu. Ogłosi, ale na razie nie jest > >Macie też nie więcej warty Dworzec PKS, okrągła, szara ,brudna, obskórna bu > da! > Kiedys byl to jeden z najladniejszych dworow w Polsce i do tej pory jest tylko > wymaga remontu i to gruntownego,ale architektonicznie jest dobrze wkomponowany > w otoczenie. 40 lat mineło... > > Do porówniania: W Radomoiu w przyszłym roku remontowany będzie Dworzec PKP > , a > > od niedawna mamy nowy Dworzec PKS, chociaż nawet ten stary był ładniejszy > od > > kieleckiego! Remontowany będzie też ostatni odcinek ul. Żeromskiego. A i > > autobusy mamy nowsze i ładniejsze! > Moze wyjasnisz dlaczego macie"ladniejsze"autobusy???(Bo trzeba bylo je kupic z > pewnego powodu) > Ale nie zgodze sie z toba ze macie ladniejsze od kieleckich.Takich obrzydliwych > > reklam jak u was to nawet na nigdzie nie widzialem.Mamy 30 autobusow > niskopodlogowych i 5 z niska podloga z tylu.W tym roku przybedzie > prawdopodobnie kolejnych 15.Nasze autobusy (prawie wszystkie)sa pomalowane z > przodu i z tylu na zielono.Co bardzo je upieksza,bo kolor bialo czerwony nie > dodaje urody! Na waszych autobusach nik się nie chce reklamować. U nas są 73 autobusy niskopodłogowe w tym ok. 30 z niską podłogą z tyłu. Dlaczego nie wspomniałeś o liniach nocnych? > Macie jeszcze bardzo brzydki dworzec PKP.I to nie tylko moje zdanie.Bo podobne > maja Warszawiacy. No niew iem, słyszałem też zdanai o Waszym dworcu. > Ta wasza Zeromskiego to ile ma dlugosci??? Dłuższa niż Sienkieiwcza > > U nas w tym roku oprocz kilkuset metrowego odcinka Sienkiewki remontowane sa > jeszcze 3 inne ulice w samym centrum: Bodzentynska,Staszica,Wesola ktore po > remoncie zostana wylozone estetyczna kostka. U nas remontowane, nie chce mi się pisać, wejdź na stronę mzdik.pl tam są wymienone remonty dróg. > Bardzo wiele kamienic przechodzi generalne remonty lub zmienia elewacje. Oj, u nas też. > W centrum powstaje duzy kompleks usługowo-handlowo-mieszkalny wraz z garazami > wielopoziomowymi "Planty 16".Konczy sie budowa 6 kondygnacyjnego (1 poziom pod > ziemia)biurowca ktorego elewacja bedzie ze szkla.Przy ulicy Paderewskiego > powstanie ciag nowoczesnych kamienic.Obok CH Rondo wybudowany zosanie nastepny > nowoczesny obiekt.Gdzies za 2 miesiace rozpocznie sie budowa 7 kondygnacyjnego > (2 poziomy pod ziemia) budynku dydaktycznego WSEiA.Inwestycja ta bardzo zmieni > jedna z najbardziej zaniedbanych czesci Centrum.Nowy obiekt powstaje takze przy > > kosciele sw.Wojciecha. > Wyremontowany zostanie hotel centralny ktory calkowice zmieni swoje > oblicze.Przy ul.Staszica powstana nowe estetyczne kawiarenki i puby.Bedzie to > taka typowa ulica kawiarniana jak np.w Wiedniu. > Wyburzane sa rudery ktore szpeca miasto.To jeszcze nie wszystkie inwestycje w > Centrum Kielc. I CO???ZONK!!! :)))))))))) > W Radomiu powstała filia UMCS i powstaje filia Uniwersytetu Warszawskiego, mamy nowo otwarty Hotel Poniatowski, jesienią rozpocznie się budowa kompleksu rozrywkowo-handlowo-usługowego Plaza. Cały czas powstają nowe bloki na os. Akademickim przy ul. Rapackiego. Są tez plany wybudowania szybkiego kolejowego połączenia z Warszawą (podróz krótsza niż 1h) i wtedy w Radomiu powstanie międzynarodowe lotnisko. Cała inwestycja ma powstać w ciągu 10 lat. W Radomiu co roku odbywaja się pokazy lotnicze Air Show. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE GÓRĄ (ZAWSZE BYLY SĄ I BĘDĄ!!!!!) IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 11:43 > > Gość portalu: Tomek napisał(a): > > dodaje urody! > > Na waszych autobusach nik się nie chce reklamować. Na jakiej podstawie tak sadzisz: 77% kieleckich autobusow ma reklamy 11% nie ma reklamy a 12% reklamy miec nie moze gdyz sa to nowe wozy i jest zakaz ich oklejania. Dlaczego nie wspomniałeś o liniach nocnych? Bo takiej normalnej linii nie ma ale jedna linia jezdzi przez CAŁĄ dobe, a druga ma 2 kursy w nocy. > Bardzo wiele kamienic przechodzi generalne remonty lub zmienia elewacje. Ale napewno nie tyle co w Kielcach,chociaz dopiero w Kielcach zaczna sie remonty bo miasto zwalnia z podatku od nieruchomosci przez 2 lata wlascicieli kamienic ktorzy zdecyduja sie wyremontowac elewacje. A w Kielcach powstaja nowe,prywatne szkoly wyzsze,rozbudowuje sie najwieksza niepanstwowa uczelnia - WSEiA.O blokach nie wspominam bo powstaje ich troche np.na jednym z najwiekszych i najmlodszych osiedli - Slichowicach > > W Radomiu co roku odbywaja się pokazy lotnicze Air Show. Ktore organizuje Swietokrzyska Agencja Rozwoju Regionu. Nie bede juz wykraczac z inwestycjami poza Centrum bo nie mam na to czasu,jutro moze zaczne je wymieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE GÓRĄ (hahahahahahha) IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 16:05 > > W Radomiu co roku odbywaja się pokazy lotnicze Air Show. > Ktore organizuje Swietokrzyska Agencja Rozwoju Regionu. No właśnie, to o czymś swiadczy. Organizuje je Agencja Świętokrzyska, a w Radoiu, dlaczego nie w Kielcach? Odpowiedź jest prosta: 1/ Radom jest miastem ładniejszym 2/ Lepszy stan dróg, komunikacji miejskiej i dojazdowej do Radomia 3/ Dobre położenie 4/ Duże, dobrze zlokalizowane lotnisko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE KOŃSKIE NAPLETY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 16:07 Gość portalu: jurek napisał(a): > > > Gość portalu: Tomek napisał(a): > > > dodaje urody! > > > > Na waszych autobusach nik się nie chce reklamować. > Dlaczego nie wspomniałeś o liniach nocnych? > Bo takiej normalnej linii nie ma ale jedna linia jezdzi przez CAŁĄ dobe, a > druga ma 2 kursy w nocy. jEŚLI TAK JEST, TO DLACZGO OD IILKU LAT PŁACZECIE O LINIĘ NOCNĄ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: KIELCE GÓRĄ (ZAWSZE BYLY SĄ I BĘDĄ!!!!!) IP: *.dami.com.pl / 172.17.0.* 16.08.02, 14:31 Ty Ćwoku! Ta awsza Swietokrzyska agencja rozwoju od zeszlego roku ma nie wiecej niz wała do naszego Air Show, a poza tym , kiedy jeszcze miala, to wybrala Radom, Bo w Kielcach nie bylo gdzie:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE GÓRĄ -NAJPIĘKNIEJSZE MIASTO NA ZIEMI IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 19:03 Ja wymienilem ci tylko remonty ulic w centrum. o reszcze przeczytasz na stronie MZD. www.mzd.kielce.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek KIELCE GÓRĄ - DOBRE SŁOWO NA ZAKOŃCZENIE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 20:10 Echo Dnia 19.08.02r Wielki kapitał omija Radom Przedsiębiorcy inwestują w innych miastach Wielcy inwestorzy zagraniczni mijali raczej w ostatnich latach region radomski. Spośród 50 największych inwestorów, którzy ulokowali pieniądze w naszym kraju, żaden koncern nie zdecydował się zbudować w Radomskiem swojej głównej fabryki, albo umieścić tutaj swojej centrali - wynika z raportu, jaki przygotowało Ministerstwo Skarbu Państwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pello Re: KIELCE GÓRĄ - DOBRE SŁOWO NA ZAKOŃCZENIE IP: *.internet.radom.pl 19.08.02, 22:42 Oby to było już zakończenie tego wątku. I tak Bukowa Góra jest piękniejsza niż kielecki dworzec PKS. Zamek w częstochowskim Olsztynie jest piękniejszy od uzębienia bileterki w radomskiem kinie Hel, a w ogóle to dobranoc pięknej kielecczyźnie i jej zagranicznym inwestorom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gwizder Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 17:39 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Gość portalu: be napisał(a): > > > Juz sa ladniejsze,a co dopiero po remoncie Sienkiewicza, Staszica, > > Bodzentynskiej i Wesolej.Wtedy bedzie mozna sie pochwalic cudowna starowka > .Do > > tego jeszcze odnowione elewacje kamienic.Mmmmmmmmmmm...... > > taaak, macie tez ten Plac Dworcowy, że gorszego nie widziałem, i Rynek na > którym jest brudno, szaro i w dodatku śmierdzi. Macie też nie więcej warty > Dworzec PKS, okrągła, szra, brudna, obskórna buda! > > Do porówniania: W Radomoiu w przyszłym roku remontowany będzie Dworzec PKP, a > od niedawna mamy nowy Dworzec PKS, chociaż nawet ten stary był ładniejszy od > kieleckiego! Remontowany będzie też ostatni odcinek ul. Żeromskiego. A i > autobusy mamy nowsze i ładniejsze! > I MAMY DWIE LINIE NOCNE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! > No i co zonk?! Żal mi was, bo wy Kielc to nawet nie macie do czego porównywać, > bo nawet Boćki Górne są ładniejsze od > Kielc. :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP > P > > Jak wysiadam na dworcu w radomiu to musze sie rozpychać łokciami od przekupek, handlarzy trefnych fajek. jak wracam to zawsze przyczepia sie zul na peronie drugi, robi podchody i potem zebra o kase. Zajebisty dworzec, RADOM TAK TRZYMAĆ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek KIELCE GÓRĄ!!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 21.08.02, 20:25 "Rząd drzwi wahadłowych od strony placu dworcowego już od dawna nie ma szyb. Zastąpiono je dyktą i płytami z pleksi, ale i one są już potrzaskane. W przedsionku smród - tak wita podróżnych radomski dworzec PKP Wejście do radomskiego dworca PKP przedstawia opłakany widok. Rząd drzwi wahadłowych od strony placu dworcowego już od dawna nie ma szyb. Zastąpiono je dyktą i płytami z pleksi, ale i one są już potrzaskane. W drzwiach wewnątrz hali dworcowej w miejsce wybitych szyb nie wstawiono nic." U nas szyby sa wszedzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: KIELCE DOŁEM(byly, sa i beda) IP: *.dami.com.pl / 172.17.0.* 13.08.02, 18:36 Kielce- owszem, moze i wsia nie sa. Ich status wojewodzki to przyszcz.. Rzeszow ma lekko ponad 100 tysiecy mieszkancow i tez jest :P A odnosnie kochani Waszej Sienkiewicza, to informuje, ze to jest wielkie GGG!! My mamy Zeromskiego z konca 18 wieq, a Wy z polowy 20:) HIHIHI Takze to u nas strasza czesc miasta ma styl, a u Was tylko nowa kostke i latarnie:))) Byliscie u nas na wyremontowanym kawalq??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modaR Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 14.08.02, 13:34 Jednego czego Wam zazdroszczę to POROZUMIENIA PONAD PODZIAŁAMI z prawdziwego zdarzenia. Nic by wam się nie udało, nie pozyskalibyście żadnych inwestorów i nowych pracodawców gdyby nie mądra polityka tych z prawa i z lewa. Dogadali się wbrew różnym naciską z "góry"! Wyszło Wam to jedynie na dobre. U nas upolitycznione jest dosłownie wszystko!!!! Urzędy, szkoły, przedszkola, spółki gminne. Wywierane są nawet naciski na firmy prywatne (np.Beta). Lewica wyczyściła nawet dozorców i babcie klozetowe, że o urzędnikach nie wspomnę. Z pewnością to nie jest dobra płaszczyzna do porozumienia ponad podziałami dla dobra Tego Miasta. CZAS NA ZMIANY!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.radom.pl 14.08.02, 23:47 a ja chciałam dodać, że tylko w Radomiu mogą być tacy waleczni ludzie którzy na hasło Kielce górą od razu ruszają z odsieczą. Modar rozpoczął podobny wątek na forum kieleckim (Radom górą) ale nikt nie zareagował. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawska Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.radom.pl 14.08.02, 23:47 a ja chciałam dodać, że tylko w Radomiu mogą być tacy waleczni ludzie którzy na hasło Kielce górą od razu ruszają z odsieczą. Modar rozpoczął podobny wątek na forum kieleckim (Radom górą) ale nikt nie zareagował. Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: KIELCE GÓRĄ 15.08.02, 01:01 he he he jesli chcecie wiedziec to rynek tez bedzie odnowiony, dworzec pks jest orginalny ;), plac przy pkp odnowiony bedzie razem z sienkiewicza, a na sienkiewicza mamy lornetke :P a do tego u nas jest mniejsze bezrobocie :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wakarpl Re: KIELCE GÓRĄ IP: *.server.ntl.com 15.08.02, 12:02 Ja juz chyba wyroslem z tego, zebys ei klocic, kocham moje miasto i zawsze bede bronil Radomia, choc osobiscie znam kilka ladnych Kielczanek, ale o wiele wiecej znam atrakcyjnych Radonmianek :-) Ktos pisal cos o bezrobociu, nie da sie ukryc, ze w latach 70-tych Kielce wykorzystywaly Radom, a teraz chyba wykorzystuje nas stolica, coz reforma administracyjna jest jaka jest, ale wole byc w Mazowieckim... PAPPA Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: KIELCE GÓRĄ 15.08.02, 12:54 a u zapomnialem dodac ze u nas latarnie pala sie cala noc :) i to wszystkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W KIELCACH ŻRĄ STOLEC MARYNOWANY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 16:37 A co mówią w Internecie: SRTONY O RADOMIU radom.plhttp://radom.com.pl wr.com.plhttp://radom.eurocity.pl radompowiat.plhttp://man.radom.pl STRONY O KOMUNIKACJI MIEJSKIEJ W RADOMIU O KM Kielce chyba strony nie ma hehe komunikacja.radom.ats.plhttp://mzdik.pl mpk.radom.plhttp://its.radom.net STRONY O RADOMIAKU RADOM radomiaczek.w.interia.plhttp://radomiak.radom.pl radomiak.eu.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: W KIELCACH ŻRĄ STOLEC MARYNOWANY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 16:40 O coś się zepsuło radom.pl radom.com.pl wr.com.pl radom.eurocity.pl radompowiat.pl man.radom.pl komunikacja.radom.ats.pl mzdik.pl mpk.radom.pl its.radom.net radomiaczek.w.interia.pl radomiak.radom.pl radomiak.eu.org Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tO ZNOWU JA KIELCE STOLACHY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 16:45 Gość portalu: Tomek napisał(a): www.radom.pl www.radom.com.plhttp://www.wr.com.pl www.radom.eurocity.pl www.radompowiat.pl http://www.man.radom.pl> http://www.komunikacja.radom.ats.pl> <a mzdik.pl www.mpk.radom.pl www.its.radom.net > > > > radomiaczek.w.interia.pl radomiak.radom.plhttp://radomiak.eu.org Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: KIELCE STOLACHY 15.08.02, 19:55 taaaak... jak juz jestesmy przy mzk to wy macie jakies 35 lini a my ponad 55 :P no i mamy nowsze autobusy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE STOLACHY IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 20:23 Nowsze i ladniejsze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: KIELCE STOLACHY 15.08.02, 21:43 no i zapomnialem dodac ze cale centrum kielc jest monitorowane dzieki czemu jest tu bezpiecznie :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE STOLACHY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 21:51 blonsk napisał: > no i zapomnialem dodac ze cale centrum kielc jest monitorowane dzieki czemu > jest tu bezpiecznie :P W Radomiu w centrum też jest monitoring, więc nie macie się z czego cieszyć. :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE STOLACHY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 21:53 blonsk napisał: > no i zapomnialem dodac ze cale centrum kielc jest monitorowane dzieki czemu > jest tu bezpiecznie :P Cytat z Echa Dnia: Policyjny system monitorowania ruszył w Radomiu. Cztery duże ekrany, dwa monitory, komputer i 20 urządzeń nadawczych zamontowanych w samochodach - tak wygląda działający od wczoraj w Komendzie Miejskiej Policji w Radomiu system monitorowania radiowozów GPS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE STOLACHY IP: *.internet.radom.pl 15.08.02, 21:49 Gość portalu: jurek napisał(a): > Nowsze i ladniejsze!!! No nie wiem, czytałem na waszym forum jak narzekacie, że autobusy jeżdżą opóźnione i brudne. A tu takie coś. a u nas autobusy są bardzo czyste. Wy macie jak już pisaliście 30 autobusów niskopodłogowych, a my 76 (60 w MPK, 14 w ITS, 2 w PKs-ie) a dokładnie 8 Neoplanów N4016 26 Neoplanów N4020 9 Neoplanów K4016td 3 Neoplany N4020td 14 Solarisów Urbino 12 6 Manów NG272 1 Jelcz M121 11 Manów NL222 i jeden krotki Autosan, nie pamiętam symbolu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi !!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 15.08.02, 22:13 Ultra-ambitna dyskusja.... A nie, bo to 'moje na wierzchu'...:)) A macie w Radomiu przynajmniej jedną Karczówkę ...??? Albo chociaż jedną górę Telegraf ...??? No to o czym mamy rozmawiać.....:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: !!!!! IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 22:48 Do tego wszystkiego brakuje wam jeszcze pieknych krajobrazow. Odpowiedz Link Zgłoś
blonsk Re: !!!!! 15.08.02, 22:49 zgadza sie malo ambitna dyskusja ;) ale innych nie ma... ;) swoja droga szkoda ze nie moge sie spierac z mieszkancami krakowa ;) pozostaje radom bo tu jak rowny z rownym ;) chociaz nie ma sie co oszukiwac kielce sa i byly wieksze i lepiej rozwiniete Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pello Dyskusja, perkusja IP: *.internet.radom.pl 16.08.02, 12:51 Dyskusja jest przegłupia. Kielce to piękne miasto. Okolica jest tak znakomita, że jej bliskość dodaje Radomiowi blasku i poczucia, że to teren jemu lokalny. W zimie na wyciągu narciarskim w Krajnie jest tyle samo Kielczan co Radomian. Jakiś czas temu nasz radomski PTTK organizował Nocne Rajdy Świętokrzyskie. Przecież to godzina drogi do Św.Katarzyny. To wspaniałe, że Kielce tak remontują swoje miasto. Oby nasz Radom był w całości tak piękny jak na tej wczorajszej nocnej impresji Żeromskiego co pokazało wczoraj DAMI (myślałem że to jakieś zabytkowe,piękne miasto). Ale niestety klimat miasta tworzą jego mieszkańcy. Radom będzie kiedyś piękny, ale jeszcze nie teraz. Kielce też, i bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek KIELCE PANY IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 22:55 A u nas do 35 niskopodlowych autobusow dochodza jeszcze jelcze tez nowe tyle ze niskopodlogowe. A jesli chodzi o czystosc i punktualnosc autobusow to zauwaz ze w kazdym WIEKSZYM miescie jakim sa KIELCE sa duze korki i autobusy maja opzonienia.A co do czystosci to trudno miec pretensje jesli pojazd jezdzi np.15 godzin dziennie i przewija sie przez niego multum ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: KIELCE PANY IP: *.internet.radom.pl 16.08.02, 15:18 Gość portalu: jurek napisał(a): > A jesli chodzi o czystosc i punktualnosc autobusow to zauwaz ze w kazdym > WIEKSZYM miescie jakim sa KIELCE sa duze korki i autobusy maja opzonienia. Jeśli sieć dróg jest prawidlowo zaplanowana, drogi przelotowe są prowadzone obwodnicami, nie przez centrum, drogi są szerokie, mają po kilka psaów ruchu, to i korków da się uniknąć. A co > do czystosci to trudno miec pretensje jesli pojazd jezdzi np.15 godzin dziennie > > i przewija sie przez niego multum ludzi. Przyjedź do Radomia, to zobzcysz, że jednak mogą być czyste. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE PANY IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 18:29 Gość portalu: Tomek napisał(a): > Gość portalu: jurek napisał(a): > > > A jesli chodzi o czystosc i punktualnosc autobusow to zauwaz ze w kazdym > > WIEKSZYM miescie jakim sa KIELCE sa duze korki i autobusy maja opzonienia. > > Jeśli sieć dróg jest prawidlowo zaplanowana, drogi przelotowe są prowadzone > obwodnicami, nie przez centrum, drogi są szerokie, mają po kilka psaów ruchu, > to i korków da się uniknąć. No to chyba w wiekszych miastach jest zle zaprojektowana.W Kielcach dodatkowo jest bardzo duzo aut i jest troche ciasno. > Przyjedź do Radomia, to zobzcysz, że jednak mogą być czyste. Powiat - mniej problemów,mniej kłopotów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek Re: KIELCE STOLACHY IP: *.dami.com.pl / 172.17.0.* 16.08.02, 14:49 blonsk napisał: > taaaak... jak juz jestesmy przy mzk to wy macie jakies 35 lini a my ponad 55 :P > no i mamy nowsze autobusy :P TAk! Tylko, ze u Was komunikacja jest deficytowa, u nas nie, my mamy elektroniczne punkty kontrolne, Wy nie, linie sa dzielone na kategorie, u was nie, u nas nie ma tylu wichur do obsluzenia, co u was:) HAHAHA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: KIELCE NIC PIĘKNIEJSZEGO BYĆ NIE MOŻE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 16.08.02, 18:27 Akurat linie do wiosek stanowia mala czesc wszystkich kieleckich linii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek KIELECKIE INWESTYCJE IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 15.08.02, 23:10 Jesli chcesz poczytac Tomku o kieleckich inwestycjach to zapraszam na strone www.kieleckieinwestycje.prv.pl lub kieleckieinwestycje.w.interia.pl wprawdzie strona nie jest jeszcze gotowa ale mozna juz przeczytac o wielu inwestycjach w Kielcach.Moze nie zachwyca grafika ale ma wiele ciekawej tresci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: modar znowu Re: KIELCE GÓRĄ IP: 212.76.37.* 16.08.02, 19:14 No tak, dyskusja przybrała taki oto bieg... jedni jedzą marynaty a drudzy to samo, tyle że kiszone. Gratuluję. Szkoda, że Kołobrzeg nie wytyka Zakopanemu morza, a Zakopane Kołobrzegowi gór. A zastanawiające jest to że Kielczanie wolą się chwalić w Radomiu, niż u siebie; a Radom walczy o swoje u siebie niż w Kielcach (podobny wpis zrobiłem na forum kieleckim). Pozostało jeszcze sporo do porównania: kilometry sieci gazowych, wodociągowych, abonenci telefoniczni, kafejki internetowe, ilość taksówek, zarobki, zabójstwa, gwałty... kto w tym jest lepszy.... Odpowiedz Link Zgłoś
isoxazolidine Re: RADOM GÓRĄ 18.08.02, 18:20 podsumowując dyskusje dodam - Radom górą jest i basta ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: RADOM GÓRĄ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 00:19 W moich snach nawet nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pello Re: RADOM GÓRĄ IP: *.radom.pl 19.08.02, 08:58 Ciekawe kiedy skończy się ta durna dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: RADOM GÓRĄ IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 10:02 Na początku nie byla taka glupia do poki mieszkancom radomia nie zabraklo argumentow zeby sie bronic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gela Re: RADOM GÓRĄ IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 19.08.02, 13:21 to Wy macie kompleksy i wypisujecie durnoty na stronie Radomia jakby to kogoś obchodziło, ja mam lepsze zajęcia niż podglądanie stron kieleckich, Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yahagi Re: RADOM GÓRĄ IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.02, 15:07 Skończmy już tę dyskusję, bo zacznie się pojawiać coraz więcej takich wypowiedzi .. EOF Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gela Re: RADOM GÓRĄ IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 20.08.02, 10:17 a tak poważnie to cała dyskusja jest bez sensu, spierać się kto ma więcej autobusów to ....hm dziecinada jedna rzecz mi się rzuciła w oczy, że kielczanie puszą się super krajobrazami itp. ale jak oni wykorzystują ten potecjał? gdzie całe zaplecze turystyczne, promocja regionu przyciągająca potencjalnych turystów, na chłopski rozum oni to po prostu marnują.. i niech nie puszą się radomiakami co się pojawiają na weekend, ponieważ mają w miarę blisko, a swoją drogą też lubię góry świętokrzyskie, ale globalnie z kraju i zagranicy to chyba nie ma nadmiaru gości Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOŃCZMY TO IP: *.pgi.kielce.pl 21.08.02, 21:38 Ten wątek jest jak gumowa piłka wrzucona do kojca głupego psa Odpowiedz Link Zgłoś