Dodaj do ulubionych

Gdzie wyjsc z PSEM

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 08:51
na spacer??gdzie moze legalnie pobiegac??bez strachu ze Straz Miejska
zapoluje na nas bez mała jak na snajpera w Szczecinie
Obserwuj wątek
    • Gość: Rozetka Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: 81.219.210.* 19.02.07, 09:06
      Trzymaj psa w kagańcu i na smyczy, miej przy sobie akcesoria do zebrania ewentualnych nieczystości po swoim ulubieńcu, wtedy Straż Miejska nie będzie polować na Ciebie jak na snajpera w Szczecinie.
      • Gość: pies w klerykowie Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.135.219.81.static.kielce.msk.pl 19.02.07, 09:23
        Gdzie jesteśmy na progu nowego tysiąclecia ze swym myśleniem ? Oczywiście w
        Klerykowie.Ludziskom przeszkadza kupka na trawniku , ale nie gorszy ich widok
        biedaków zaglądających do każdego śmietnika ,w którym ma leżeć ta kupka !N.b.
        ochrona środowiska w UW jest zgorszona takim rozwiązaniem.Pies ma prawo zgodnie
        z ustawą do ruchu!!!
        • Gość: zzzzz Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:01
          Pewnie ze nie przeszkadza co z tego ze pózniej dzieci włażą w te nie
          sprzątnięte kupki toz to pies ma prawo do robienia wszedzie gdzie popadnie a my
          mamy obowiązek w to włazic,dzieciom należy zabronic równiez wchodzenia do
          piaskownicy bo pies ma prawo zrobic tam kupke a nam ma to nie przeszkadzac bo
          pies ma prawo a człowiek nie ma prawa do swobodnego poruszania sie bez
          podskakiwania nad kupkami.
        • Gość: ss Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:29
          jak ci nie przeszkadza kupka to sobie ja zrób na wycieraczke własną
          ale dlaczego twoj pies ma srac przed oknem sasiada?
          dlaczego?

• Gość: Etka Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.02.07, 15:05
          Gorszy mnie kupa na trawniku... To zapraszam- o czym już pisałam- na przejście
          slalomem nie tylko po trawiku ale tez po chodniku na al. Legionów i ul.
          Gagarina. Wspólnoty mieszkaniowe nie robią nic żeby ten syf popsprzatć. Co ja
          tu pisze o popsrzataniu- tu niekt nawet nie odśnieża. Takiego buredelu jak na
          tym osiedlu nie widizałam nigdzie.
          A z pieskiem chodzę na Stadion, na Brusznię.
          • Gość: kanikuły Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 15:11
            tak istny bałagan brakuje nam tylko psich kupek,wybic tych złych brudnych ludzi
            niech zostaną tylko psy i niech robią gdzie popadnie,na stadion oczywiscie tez
            z łopatką?no chyba ze tam jest zakaz wypuszczania dzieci luzem naprzod bo
            pieski muszą miec swobode załatwiania sie
            • Gość: Etka Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.02.07, 15:17
              Patrze co mój pies robi na spacerze i gdzie się załatwia. Nie słyszałeś o
              łopatce- nazywa się nippy do kupienia w zoologu i na allegro za 15 zł i do tego
              zapas woreczków.
              • Gość: ? Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 16:08
                a tylko słyszałas czy moze miałas w reku?
                • Gość: Etka Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.02.07, 18:12
                  Mam 2 sztuki. Jedną w aucie druga w kieszenie jak jestem z pieskiem na
                  spacerze. Jakbym TYLKO słyszała to bym się nie wypowiadała. Uzywam, super
                  sprawa, bezdotykowa :-)
                  • Gość: ? Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 20:08
                    była tu mowa o pieskach które sobie biegają bez kaganców i robią kupki gdzie im
                    sie zywnie podoba przy okazji obszeczkując przechodniów. Jesli uzywasz łopatki
                    itd. to ok ale jeszcze nigdy nie widzialem zeby ktos to robił wiec chyba jestes
                    jakims ewenementem a ogolnie rzecz biorąc to nie wiem o co ci biega.
                    • Gość: Etka Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.gprspla.plusgsm.pl 20.02.07, 12:01
                      Pytasz to odpowiadam. NIe odwracaj pieska ogonem. Ewenementem nie jestem, bo
                      czasem widizałam jak ktoś zbiera kupki po pieskach
                      www.allegro.pl/item167322927_hit_wybieracz_psich_odchodow_nippy_72_torebki_.html
                      • Gość: ? Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.07, 19:50
                        tu nie trzeba czasem tu trzeba zawsze-nie mam ochoty włazic na te psie kupy
    • natkaa66 Re: Gdzie wyjsc z PSEM 19.02.07, 14:20
      Gość portalu: fann napisał(a):

> na spacer??gdzie moze legalnie pobiegac??bez strachu ze Straz Miejska
      > zapoluje na nas bez mała jak na snajpera w Szczecinie

Faktycznie stosowne porównanie :-/
      • Gość: Psiara Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.gprspla.plusgsm.pl 19.02.07, 15:11
        Właśnie jetsem na etapie przeprowadzki do Kielc. Wczesniej mieskzałam w
        Poznaniu. Muszę przyznać- że porządek poznański jest w Poznaniu. Kup nie ma
        nigdzie, zresztą na trawnikach na osiedlach, gdzie trawa jest równo
        przystrzyzona, sa tabliczki że piesków wyprowadzac nie wolno. Sa wielkie
        blokowiska np. Rataje, ale jest tak bardzo dużo zieleni, gdzie latem na
        trawikach dzieci bawią się na kocach bez obawy, że wejdą gołą stopą w kupę, czy
        rozwaloną szklaną butelkę. To jest normalne. A z pieskami chodzą do lasu, nad
        jeziora, parków jest bardzo dużo. Każdy ma tam łopatkę do sprzątania po swoim
        pupilu. Mam nadizeję ze ta kultura i do Kielc kiedyś dojdzie.
        • Gość: olo Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:12
          Niektórzy właściciele psów to chamy i nie sprzątają po swoich pupilkach to fakt.
          Większość mieszkańców naszego miasta to też brudasy,wyrzucają śmieci gdzie
          popadnie, charchają na chodniki, leją po bramach, trzepią szmaty przez okna i
          balkony,ich dzieci rżną kupy pod krzakami na terenie letniego basenu.
          Podsumowując! Jesteśm narodem brudasów i śmierdziuchów.
    • Gość: problemy? jak to gdzie?-do uśpienia go zawieź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 17:30
      a i ty podstaw żyłe panu lekarzowi
      • Gość: EM Re: jak to gdzie?-do uśpienia go zawieź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:03
        Problem z właścicielami psów to nie tylko kupy, to także zupełna niefrasobliwość
        jeśli chodzi o ich pupilów. Większość nie dba o to, by psy chodziły na smyczy,
        ba, większości nawet nie przyjdzie do głowy, że ulubieniec może stanowić
        zagrożenie dla innych ludzi czy psów. To, że pies jest na ogół łagodny WCALE nie
        stanowi gwarancji, że nagle nie rzuci się na innego psa. A tak tłumaczą się
        osoby, którym zwracam uwagę, że psy należy prowadzić na smyczy. Tymczasem
        zwierzę nigdy nie jest do końca przewidywalne, w 10 przypadkach zachowa się
        spokojnie, a w 11 pogryzie, bo mu się ktoś nie spodoba.

Dlatego bardzo proszę wszystkich posiadaczy psów - trzymajcie je na smyczy,
        pomyślcie też o właścicielach innych, mniejszych piesków, o dzieciach, które
        mogą stać się ofiarami waszych pupili.
        • Gość: fann Ciebie moge uspic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 18:58
          jak sie nie logujesz z kafejki , a co do piesków wiem ze zarzuty stawiane przez
          was są prawdziwe ale pytam GDZIE moge wyjsc z psem czy jest jakis wydzielony
          teren ,nie piszcie ze do lasu czy na pola bo tam nie mozna ,jesli jest zakaz
          puszczania psów to powinno byc wydzielone miejsce czy miejsca gdzie moge
          zwierze wypuscic...ps:ja sprzątam po moim piesku i prowadzam go na smyczy wiec
          prosze nie wrzucajcie wszystkich do jednego wora...pozdrawiam
          • Gość: olo Re: Ciebie moge uspic IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.02.07, 19:14
            Z psem możesz biegać wszędzie, o ile będzie na smyczy.
    • Gość: med Re: Gdzie wyjsc z PiSem IP: 82.139.11.* 20.02.07, 21:25
      Z PISem można wyjść tragicznie
    • Gość: T&H Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: 80.48.137.* 21.02.07, 09:37
      Trzeba zacząć od tego, że najpierw trzeba... no właśnie mieć GDZIE wychodzić, a potem dopiero decydować się na zakup psa. Mieszkam w takim miejscu, że mogę mu zapewnić dużo ruchu,dać możliwość wybiegania bez smyczy.

To wielka frajda pobiegać razem z czworonożnym przyjacielem. Nie skazywałbym go na "spacerki" wokół blokowisk i smutne "psie życie".
      Spacerki po okolicznych trawnikach, pomiędzy blokowiskami (?)- to żaden raj dla zwierzaka i dla mnie również. Kocham psy i całe życie mi towarzysz, jednak ten warunek musi być spełniony.
      Rozumiem też zalety kynoterapii i jak wiele korzyści przynosi osobom np. niepełnosprawnym,czy samotnym mieszkającym w centrum miasta. Powinny być wydzielone miejsca dla dla piesków -tak jak widziałem gdzie indziej w świecie.
      Sprzątanie po swoim psie-normalka.

• Gość: maniak kotów Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.07, 17:39
      Kup sobie kota.
    • Gość: tomala Re: Gdzie wyjsc z PSEM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 13:02
      Najlepiej nigdzie psy tylko paskudza i terzeba uwazac zeby w to nie wdepnac.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka