Dodaj do ulubionych

Broniszewski utrzymal Radomiaka

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 10:06
juz wiadomo, jak to sie stało ze radomiak sie utrzymal, kocham ten klub ale
jestem zdegustowany tym wszytskim, mecz z kujawiakiem mielismy przewage nie
wygrywamy a dlaczego bo dostalismy kase na zwyciestwo w innym meczu itp. mecz
z arka dali nam bankowo 1 punkt......
Obserwuj wątek
    • Gość: Kibic Re: Broniszewski utrzymal Radomiaka IP: *.94.udn.pl 03.08.05, 10:25
      A przed barażami pisałem o tym.. Ze bierze się stare wygi do utrzymania. A było
      larum żebym sie odczepił. I macie prawdę. Radomiak w takim układzie jako
      kolejny do spadku lub ujemnych punktów. I nie będe płakał. Bo uważam że Radomia
      nie stać na "taki" klub.

• Gość: @ Re: Broniszewski utrzymal Radomiaka IP: 213.199.233.* 03.08.05, 10:47
        w takim razie byt Broniszewskiego (tak zacnego trenera) w "słabym" Radomiaku
        tłumaczy sam fakt, nie chciał już miaszac wiecej bo było to zbyt niebezpieczne
        i schował sie na zapleczu ekstraklasy w druzynie na dole tabeli

ale wyszlo szydlo z worka

ciekawe tylko czy w samym Radomiaku dopuscil sie tego o czym piszą gazety
        • Gość: york Re: Broniszewski utrzymal Radomiaka IP: 82.139.8.* 03.08.05, 15:40
          Prezes Polskiej Konfederacji Sportu nie może podjąć żadnych działań w stosunku
          do zarządu i członków zarządu Polskiego Związku Piłki Nożnej do czasu
          zakończenia postępowań karnych prowadzonych przez prokuraturę w związku z
          korupcją w polskim futbolu. "Obecnie, gdy prokuratura nadal prowadzi
          postępowanie i jeszcze nikomu nie postawiono zarzutów, nie mam, zgodnie z
          obowiązującymi przepisami, żadnych możliwości, aby ingerować w pracę PZPN.
          Dopiero gdy zostaną postawione zarzuty zarządowi PZPN lub jego członkom, będę
          mógł wszcząć działania. Wówczas mam możliwość wystąpienia do sądu o zawieszenie
          zarządu i ustanowienie kuratora lub imiennie mogę zawiesić członków
          kierownictwa związku" - powiedział PAP prezes Polskiej Konfederacji Sportu,
          organu nadzorującego polskie związki sportowe, Andrzej Kraśnicki. Prezes
          Kraśnicki ma nadzieję, że negatywne zjawiska w polskiej piłce nożnej zostaną
          ostatecznie zlikwidowane, gdyż ludzie związani z dyscypliną, po latach
          milczenia, zdecydowali się ujawnić szczegóły afer korupcyjnych. To potwarz -
          tak odniósł się trener Mieczysław Broniszewski do wywiadu udzielonego przez
          Piotra Dziurowicza "Gazecie Wyborczej", w którym prezes GKS Katowice SSA
          wymienia jego nazwisko wśród sędziów, trenerów i działaczy zamieszanych w
          korupcję w polskim futbolu. Na pytanie dziennikarzy "GW" po co zatrudniał w
          ostatnim sezonie Mieczysława Broniszewskiego, Dziurowicz
          odpowiedział: "Chciałem dać sygnał, wyraźny sygnał, że nie pozwolę się w sposób
          jawny oszukiwać. Myślałem, że to zahamuje falę załatwiania meczów przeciwko
          nam. Trener Broniszewski wiedział, jaka miała być jego rola, ale szybko się
          wycofał, bo zrozumiał, że nie będzie pieniędzy na realizację zadań, które sobie
          postawił". (PAP)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka