Dodaj do ulubionych

Wypadek szybowca

07.08.05, 19:57
A ja tam byłem w Piastowie na rowerku po 17 i właśnie starszna lipa była...
Latał jakiś klient na motolotni i latał jakiś model na horyzoncie. A to miały
przecież być zawody modeli. Mi sie nie podobało...
Obserwuj wątek
    • a67 Re: Wypadek szybowca 07.08.05, 21:27
      Cyklisto jeden według ciebie to na lotnisku powinien co pięć minut rozbijać się
      szybowiec a co trzy spadochroniarz lub motolotniarz?
      Ta zabawa wymaga troche więcej odpowiedzialności niż puszczanie kaczek a że
      młody człowiek spanikował gdy skończyły mu się noszenia to nie powód do pisania
      złośliwych komentarzy. Jestem pilotem motolotniowym i gdy w ubiegłym roku ubił
      mi się mój kolega z dużym bulem czytałem komentarze różnych "specjalistów"
      Więc daruj sobie a jeśli chcesz poszerzyć swoją wiedzę wejdż na stronę ULC
      • Gość: l i l a b a j pytania niezwiazane z tematem artykulu IP: *.server.ntli.net 08.08.05, 09:58
        halo, oto one: czy zdarzylo sie kiedys panu centralnie zderzyc z ptakiem tam w
        gorze ( o ile lataja one na takich wysokosciach)?, jaka maksymalna predkosc
        jest w stanie osiagnac motolotnia? no i jak to jest byc blizej nieba?

jestem pewna, ze swoimi pytaniami sprowokuje niejakiego garyslawa
        gargotluckiego do wyciagania pochopnych wnioskow-jak to on tylko jeden potrafi,
        a mnie po prostu to interesuje (miedzy innymi)
        • a67 Re: pytania niezwiazane z tematem artykulu 08.08.05, 19:31
          Z ptakiem się nie zderzyłem z owadani stale
          Motolotnia lata z prędkościami od około 50km/h do 130km/h (zależy od skrzydła i
          silnika) przeciętnie około 80km/h oczywiście względem powietrza.
          Dużo informacji uzyska się na stronie motolotnie.rsi.pl
          • Gość: l i l a b a j Re: pytania niezwiazane z tematem artykulu IP: *.server.ntli.net 11.08.05, 11:11
            wpadlam tylko tu, zapomnialabym, dziekuje za info o tej stronce
            ( nienajgorsza:-)) )
    • Gość: l i l a b a j Re: Wypadek szybowca IP: *.server.ntli.net 08.08.05, 03:32
      ?????????!!! - 16 lat (lub niewiele mniej) wystarczy miec by moc siadac za
      sterami szybowca? nie za malo???
      • Gość: cleo Re: Wypadek szybowca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 19:40
        16 lat to nie jest za mało. Kurs teoretyczny możesz zaczać wcześniej i loty z
        instruktorem też dopiero gdy wykonujesz samodzielny lot musisz mieć ukończone
        16 lat
        • Gość: l i l a b a j Re: Wypadek szybowca IP: *.server.ntli.net 09.08.05, 19:58
          To w wieku 16 lat nastepuje jakis magiczny moment, ze mlody czlowiek moze
          usiasc za sterami szybowca?
          Nie chce sie czepiac, ale jestem zdania, ze to wciaz za malo, by mu na to
          pozwolic - to zbyt niebezpieczne.
    • Gość: Modelarz Re: Wypadek szybowca IP: 213.199.199.* 08.08.05, 07:37
      No tak, tylko zawody zakończyły się o godz. 15.00.... i było bardzo fajnie
      trzeba było tylko trochę wcześniej się wybrać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka