Dodaj do ulubionych

Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania!

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:11
Panie marszałku Cimoszewicz pan jako działacz były PZPR dobrze wie że czasami
trzeba zrobić coś dla ludzi niech pan nie kandyduje na prezydenta RP w tych
wyborach są inni lepsi kandydaci na to stanowisko.Pan jest na poziomie
Leppera a od Tymińskiego mógłby sią pan uczyc uczciwosć.Natomiast kandydaci
pokroju Kaczyńskiego,Tuska czy nawet Giertycha,Borowskiego to dla pana nie
dośćignione wzory.Zrezygnuj pan dla Polski.Prosze o to w swoim imieniu
zatroskany radomianin KR!
Obserwuj wątek
    • Gość: wesoła Re KR! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 12:23
      Drogi kolego KR! Rozumiem Twoją niechęć do Cimoszewicza, rozumiem uwielbienie
      dla Kaczora. Ale czym sobie zasłużył Borowski, żeby znaleść się w
      tak "szacownym" gronie? Przecież Giertych by Ci tego nie wybaczył!
    • Gość: KR! Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:22
      Marek borowski z SDPL jest na pewno lepszym kandydatem na prezydenta RP niz
      Cimoszewicz , ale nie ma poparcia aktywu i elektoratu prlowskiego bo uchodzi za
      a zdrajcę gdyż wystąpił z szeregów SLD!Tą całą sytuacją jestem zbulwersowany
      ty,mi działąniami marszałka.Brawa dla pani asystentki,trochę szkoda że Giertych
      tam wyskoczył z tym od razu do mediów a i brawa dla naszych śledczych ludzi z
      klasą panów Macierewicza,Wassermana,Giertycha,Miodowicza,Aumillera!
    • Gość: Żubrmieszkawpuszcz Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: 81.210.17.* 12.08.05, 14:25
      kandyduje!!

kogo to obchodzi
      • Gość: KR! Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 14:40
        Obawiam sie żę przy tej bezczelnej propagandzie w mediach lansującej cały czas
        tego postkomunistę kandydata SLD aroganckiego pana Włodzimierza Cimoszewicza
        popieranego przez dwór prezydencki i tą cała postkomunę wejdzie do II tury!
        jego zachowanie przed komisja śledczą 9 lipca kiedy olał ludzi tam
        zasiadajacych moze ich nie lubić ale musi odpowiadać na ich pytania.Teraz
        miesza z tymi akcjami Orlenu , jego dwoje dzieci studiowało w Stanach , tam te
        zmieszkają.A w Polsce tysiace młodych ludzi nie ma szans na studia jest mało
        uniwerków nie powstają następne a wogóe to włądza olewa młodych ludzi
        szczególnie pan prezydent i pan marszałkeobaj oczywisćie z SLD.
        Teraz jeszcze cyhce sie podczepić pod Solidarnosc i obchodów 25 lecia związku
        on i żadenpostkomunista nie mają prawa podszywać sie pod tą historię nie mają
        prawa składac kwiatków pod pomnikami i jeszcze chce prowadzić obrady 31
        sierpnia no rece opadają brawo dla opozycji PO i PiS , ze protestują przeciw
        takiemu zachowaniu bo to dla mnie i milionó Polaków dla których
        demokracja,wolnosć,SOLIDARNOŚĆ coś znaczą zachowanie marszałka to zwykłe
        chamstow.Mam nadzieje ze Polacy pójdą po rozum do głowy i nie dadzą się
        sprowokowac i nie zagłosują na pana marszałka Cimoszewicza ten człowiek juz
        dosć dużo złego zrobił dla Polski!
        • Gość: Barbara Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:58
          Toczą się dyskusje kto ma być na obchodach solidarności a kto ma nie byc.Nie
          wiem, czy inicjatorzy obchodów nie zdają sobie sprawy z tego,
          że"solidarność"wyrządziła wielką krzywdę robotnikom, chłopom i młodzieży. Ta
          część narodu została oszukana-nie takiej Polski oczekiwaliśmy.Z przemian, jakie
          zaszły,zadowolonych jest niewiele.Robotnik,który był sprawcą zmian ustroju,
          dziś jest coraz bardziej spychany na pozycję niewolnika.W Solidarnośći byli i
          są ludzie żądni karier i bogacenia się.Przedstawiają własne cele nad dobro
          państwa.Do nich zaliczyłabym Kaczyńskich, Tuska i wielu innych.Sami mając
          wolność, narodowi zgotowali biedę i gorycz.Gdzie nasz przemysł
          włókienniczy,zbrojenowy,stalowy, nasza flota, koleje,rolnictwo?Nasze dawne
          fabryki mienie popegeerowskie straszą ruinami.Większość Polaków żyje poniżej
          minimum socjalnego.Wielki czas aby rozliczyć Solidarność z 21 postulatów
          gdańskich.Gdzie te bezpłatne leczenie,nauka, mieszkania itp.Mówi się o
          krzywdzie w PRL. A kto spłaci dług zaciągnięty u rolników, robotników, których
          pozbawiono pracy i godnego życia?" Solidarność" umiała burzyć i wywracać. Ale
          nie można burzyć, jeżeli nie wie się, co i jak na tym miejscu pobudować.
          Niektórzy ludzie z Solidarności dostrzegli błędy i przeprosili był to Kuroń
          Małachowski.Modzelewski,Bujak.Jeżeli niektórzy tak chwalą solidarność to
          dlaczego robotnicy z Ostrowca,Starachowic i Skarżyska w dniu obchodów wywieszą
          czarną flagę?
          • Gość: KR! Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 16:08
            Bo mieszkańcy Ostrowca,Starachowic,Skarzyska i czerwonych Kielc to w większosci
            ludzie mało miasteczkowi , którzy nie mają pojęcia o życiu. A to co napisałaś
            to ISTNE BZDURy , kobieto wstyd mi że jesteś z Radomia i piszesz takie bzdury
            na forum poczytaj historię , komunisci to byli bandyci , którzy niszczyli
            Polskę.
            A Jacek Kuroń to wielki człowiek , który cholernie duzo zrobił dla Radomia,
            gdyby nie nasz lewicowy prezydent KOR i Kuroń mieliby swoją ulicę w Radomiu.
            Gadasz takie bzdury tak fałszujesz historię komunę obalali robotnicy z paroma
            inteligentami i tego już sie nie cofnie.BRAWO dla SOLIDRNOSĆI!Bohaterzy ,
            którzy zmienili Polskę na lepsze.
            • Gość: Barbara Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:00
              Przeczyaj jeszcze raz moją wypowiedź ale ze zrozumieniem i zatanów się zanim
              cokolwiek napiszesz młody człowieku.Znając Twoje podejście do ludzi innych
              miast nie można spodziewać się po Tobie czegoś innego.Ci ludzie ze Starachowic,
              Skarżyska,Ostrowca więcej wiedzą o życiu niż Ty.Nie dokuczaj innym,że są
              małomiasteczkowi bo Radom dla innych jest też synonimem prowincji.
              • Gość: KR! Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:16
                Ja nigdy nie uważałem Radom za prowincję chodzi Ci pewnie o opinie ludzi z tych
                czerwonych Kielc oni to dopiero są tak miasteczkowi , ze aż szok tak tyle
                kompleksów mają świadczy o tym choćby ich te ciągłe pisanie bzdur tu na forum.
                Róznimy sie wpogladach ale ja zawsze szanuje twoje zdanie jesteśmy z Radomia
                miasta o histori opozycyjnej któe odegrało ważną rolę w obalaniukomuny choć
                zapłaciło za to najwyższą cenę likwidacji tysięcy miejsc pracy.Uwaząm tylko ze
                to nie jest wina Solidarnosći.Mam nadzieje że mnie rozumiesz?
                • Gość: Barbara Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:28
                  Najbardziej na komunę psioczą ludzie , którzy na na jej plecach osiągnęli jakąś
                  pozycję społeczną.Chyba ,że jesteś jakiś Radziwiłł, Potocki albo inny
                  Lubomirski.Oni mają prawo narzekać ale często tego nie robią.Już Ci raz
                  napisałam, że nie wolno nic burzyć jak się nie wie co na tym miejscu postawić.
          • Gość: bolek Re: Ten komuch i tak nie wygra więc niech sobie IP: 82.139.8.* 15.08.05, 11:31
            Dlatego Wałęsa występuje z Solidarności ale dopiero po bankiecie. Zdrowie wasze
            w gardła nasze...
    • Gość: EU agentura kontra Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:45
      Żadne podłe intrygi ani wrogie knowania "komisyjki orlenowskiej" w osobach
      Giertycha, Wasermanna i Miodowicza nie zwiodą rozsądnych ludzi!
      I tak zagłosują na Cimoszewicza.
      Każdy uczciwy Polak powinien przeciwstawić się tym nieuczciwym praktykom.
      Gdyby Tusk miał odrobinę honoru, to przestałby wyręczać się Miodowiczem w
      niszczeniu swojego konkurenta.
      • Gość: KR! Re: agentura kontra Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 15:51
        Co za bzdury na Cimoszewicza zagłosują ludzie , którzy nie są obeznani w
        histori i są podatni na ogłupianie przez tv szczególnie TYP 1 wiecznie
        czerwoną , w Polsce musi być teraz bo 10 latach bycia prezydenta RP
        postkomunisty człowiek z klasą na poziomie np. Lech Kaczyński.To moje marzenie
        prezydent Lech KAczyński , choć niezłym prezydentem byłby pewnie pan donald
        Tusk,Zbigniew Religa czy Maciej giertych nawet.Byle nie kolejny czerwony po
        Bierucie,Jaruzelskim,Kwaśniewskim!
        Prawdziwi Polacy szczególnie młodzi i starsi inteligentni też na Cimoszewicza
        nie zagłosują.
        • Gość: SP Re: agentura kontra Cimoszewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 17:39
          Ta mała kreatura nie ma żadnej klasy. Każdy chyba zna jego słynną wypowiedź cyt.
          “spieprzaj dziadu”
          W zupełności zgadzam się z Barbarą. Problem przemian w Polsce polega na tym że
          nie powstała tzw. klasa średnia. Zauważcie że im więcej biednych tym więcej
          bogatych. Za komuny jak podnieśli cenę cukru tysiące ludzi wyszło na ulice.
          Teraz drożeje benzyna, prąd, żywność i co – i cisza. Co się stało z naszym
          wspaniałym narodem?
    • Gość: Olek Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 12.08.05, 20:47
      KR - nie zgadzam się z twoimi poglądami dotyczącymi solidarności, masz zrobioną
      wodę z mózgu. Solidarniość tylko chciała dobrze, ale spartoliła wszystko i
      ciągle zgania, ze we wszytstkim przeszkodziła jej komuna.
      Nie obrażaj narodu polskiego i mieszkańców okolicznych miast.
    • Gość: Irena Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 12.08.05, 20:58
      Brawo, brawo Barbara, pomieram Twoje wypowiedzi.
      • Gość: KR! Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:30
        Nie obrażam nikogo w tym narodu polskiego , żyłem 3,5 roku w komunie.Wiedzę o
        Solidarnści biorę ze wspomnien swojej rodziny i ksiażęk historycznych jestem
        dumny z SOLIDARNOŚĆI i z Lecha Wałęsy uważam go za najwybitniejszego żyjacego
        Polaka.Nie mogę patrzeć na tą dzisiejszą Poslke gdzie tak sie fałszuję historie
        jak marszałkowie sejmu i senatu obaj z PZPRowskim rodowodem chcą przewodniczyć
        obradom 25 lecia SOLIDARNOŚĆI.Wstyd mi za nich , jak oni mogą sie podczepiać
        pod Solidarność w roku wyborczym , jestem dumny z posatwy PO i PiS że tak
        głosno protestują.
        Zgaadzam sie , że wilu ludzi jest poszkodowanych w wyniku transformacji jest
        duza bieda i duze bezrobocie w Ardomiu padło wiele zakładów i wielu ludzi nie
        ma pracy , ale to nie jest wina Solidarnosci , to głupia telewizja ipropaganda
        komunistów znaczy postkomunistów chce to wmówić ludziom.Radom dużo zawdzięćza
        Solidarnosći jak by to ode mnie zależąło to już dawno w radomiu byłaby ulica
        kuronia,KOR-u,plac Solidarnosci i Muzeum 25 czerwca 1976r.
        • Gość: wesoła Re: KR! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:24
          Żyłeś całe 3.5 roku za komuny i co? krzywdzili Cię w przedszkolu? Z całym,
          ogromnym, niekłamanym szacunkiem, z całą odpowiedzialnością oświadczam Ci, że
          Twoi idole zrobili dużo krzywdy Polsce. Mówię to jako naoczny świadek tego co
          Ty znasz z opowiadań. Ja też kiedyś byłam dumna z Solidarności jak setki
          tysięcy Polaków. Cieszyłam się, że coś się zmieni, że Polska będzie Polską.
          Biegałam na występy Pietrzaka bo byłam w takim wieku, że inaczej nie mogłam
          protestować. Potem, już w Radomiu poznałam panią Jerz, żonę naszego śp.
          bohatera. Opowiadała jak to do jej męża przyjeżdza taki jeden Kuroń i kilku
          innych KOR-owców i chlają wódę a Ona nie ma już siły do tych ochlapusów. O to
          co tam się działo możesz do dziś spytać ludzi mieszkających na Gwardii Ludowej
          (czy jak to się tam teraz nazywa). To Twoi idole, drogi KR! Za tych ludzi tu na
          forum i pewnie w realu robisz z siebie pośmiewisko. Zbyt zaufałeś a to nie
          warto w stosunku do ŻADNEGO polityka. Oni nie zasługują na to. Rozumiem, bo
          zżera Cię młodzieńczy entuzjazm ale tym bardziej mi Ciebie szkoda bo w swojej
          naiwności jesteś szczery i rozczarowanie, gdy już przyjdzie będzie tym bardziej
          bolesne! Tobie właśnie zafałszowali historię! mówiąc, że to bohaterowie. Czy ty
          myślisz naprawdę, że Wałęsa sam kierował swoimi poczynaniami?, czy nie wydaje
          Ci się, że był zbyt mało inteligentny na to wszystko? To była marionetka do
          wykonania pewnego zadania, taki sam wierny i zaangażowany młody człowiek jak Ty
          teraz. Tylko tak się wczół w rolę, że nie mógł zrozumieć, że jego czas się już
          skończył i ośmiesza się do dziś. Nie mam nadziei, że zmienię Twój światopogląd
          ale, nie ukrywam, mam nadzieję że się nad tym chociaż zastanowisz. pozdrawiam
          • Gość: KR! Re: KR! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:45
            Idąc twoim tropem myślenia to nie są bohaterzy
            KOR,Solidarność,Kuroń,Jerz,radomscy i polscy robotnicy!Wiesz ja jednak ufam
            temu co wiem dla mnie to byli są i będą idole!
            • Gość: wesoła Re: KR! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.05, 01:06
              Nie spodziewałam się innej reakcji. W tej chwili jest mi już wszystko jedno kto
              będzie rzadził w tym kraju. I tak i tak co cztery lata regularnie "zmiana
              warty" Ja już w dorosłym, świadomym życiu kilka takich zmian przeżyłam i
              naprawdę nie warto ze mną rozmawiać o bohaterstwie tych panów. Mnie o nich nie
              opowiadano! Oni wdrapali się na piedestały na moich oczach! Ja to obserwowałam!
              To, że upadł w Polsce socjalizm (bo o komunie nie może być nawet mowy!, w
              Polsce nigdy taki ustrój nie panował) to nie zasługa żadnego ćwierćinteligenta
              Wałęsy, śp. Kuronia - alkoholika czy cwaniaka Michnika. Taka była po prostu
              konieczność polityczna, żeby podkopać równowagę sił między wschodem i zachodem.
              Zaczęto od Polski bo to naród poddatny na każdą zawieruchę, mamy talent i
              wieczną ochotę do szabelki. I nie zawiedli się na nas. Czy ty myślisz, że
              zachodowi przeszkadzało to, że Polak nie miał wolności? Nie pochlebiajmy sobie.
              Im raczej przeszkadzało to, że bez nas układ warszawski będzie o kilka milionów
              ludzi słabszy, to trzeba te kilka milionów wyrwać. Zdziwi Cię to co teraz Ci
              napiszę. Tak sobie czytam i czytam Twoje posty i narzuca mi się pewna analogia.
              To już gdzieś słyszałam? tak, identycznie brzmiały przemówienia na zebraniach
              ZMP. Możesz to zobaczyć na filmie "Dom". Ta sama postawa "kto nie jest z nami
              ten jest przeciw" jakby nie było pośrednich poglądów. Ten sam problem wroga
              ideologicznego, to samo zacietrzewienie. Tak jak ty przekonująco i szczerze
              mówisz, że Kaczor jest cacy , tak tamci, że wstrętni imperialiści zrzucili na
              nas stonkę. Mówicie z takim samym zapałem o swoich wrogach. Ty o komuchu a oni
              o zaplutym karle reakcji. Drogi KR! tak się rodzi totalitaryzm. Jako, że my,
              starsi już wiemy na czym on polega to pozwolisz, że będziemy się starać nie
              dopuścić do prezydentury Kaczora. Bo my to już przerabialiśmy. pozdrawiam
              serdecznie.
        • Gość: EU Cimoszewicz najlepszy dla Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:42
          KR! To ma być uroczyste posiedzenie obecnego Sejmu i Senatu. Historyczne
          spotkania weteranów (i pseudoweteranów) będą w innym miejscu. Moja Ojczyzną
          była PRL, której daleko było do komuny - wiele widziałem, w wielu wydarzeniach
          uczestniczyłem i jeszcze pamiętam, dlatego też boli mnie dzisiejsze
          zakłamywanie historii. Spotykałem bardzo wielu „PZPR-owców” godnych najwyższego
          szacunku i kanalie podszywające się pod bohaterów Solidarności. Uważam, że
          Cimoszewicz daje większe gwarancje bycia prezydentem wszystkich Polaków niż
          prawicowcy gardzący wszystkimi, którzy nie podzielają ich poglądów.
          Utwierdzam się w tym obserwując UBeckie metody stosowane przez czołowych
          działaczy PiS i PO. Miodowicz stary agent Tuska, Wasserman PRL-owski
          prokuratorzyna na usługach Kaczyńskiego realizują założenia kampanii wyborczej
          PO PiS, a Giertych i Macierewicz z przyjemnością wykorzystują to dla swoich
          interesów.
      • Gość: wesoła Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 22:48
        No to jest nas już kilkoro.
    • Gość: Jac Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:25
      Zgadzam się i popieram. Ale jeżeli ludzie nie pójdą na wybory to może stać sie
      to czego nie chcemy.
      • Gość: wesoła Re: Jac IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 23:33
        Ludzie już w nic nie wierzą! i to jest tragedią tego narodu. Od piętnastu lat
        rządziły tu już wszystkie mozliwe opcje i co z tego? Za każdym razem nas
        okłamują! Moze ogłosić wolną elekcję jak kilkaset lat temu? Może Polak po
        prostu nie ma talentu do rządzenia.
    • olo1033 Re: p.Cimoszewicz niez rezygnuj z kandydowania! 13.08.05, 09:03
      >>>jest pan jedynym faworytem do fotela prezydenta RP mimo usilmych protestów
      pewnej liczby oszołomów i fermenciarzy którzy sami nie wiedzą co chcą od zycia
      i polityki ...
      • Gość: GOSC2444 Re: p.Cimoszewicz niez rezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 13.08.05, 20:13
        JA ROWNIEZ UWAZAM ZE CIMOSZEWICZ JEST NAJLEPSZYM KANDYDATEM NA URZAD PREZYDENTA
        RP! JEST TO JEDYNA INTELIGENTNA OSOBA SPOSROD KANDYDATOW-PANIE MARSZALKU DO
        DZIELA!!!
    • Gość: rac Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 22:12
      cytat

= Co mi pan tu napisał?
      = Kopy...tko...
      = Ale pan się miał podpisać!
      = To mój podpis!
      = Panie Giertych idź pan...

• Gość: Mag Jest najlepszy i dlatego.... IP: *.96.udn.pl 14.08.05, 15:19
        Cimoszewicz jest najlepszy i dlatego go tak atakują, jeśli nie mogą sami okazać
        się lepsi to niszczą przeciwnika właśnie w sposób jaki ostatnio oglądamy.
        Krytykują go za pposiadanie akcji - robią tak prawicowcy...zwolennicy bogatych
        i kapitalizmu. Istna schizofrenia. Widać, że się pogubili.
    • eu2005 Ile zarobił Tusk w 2001? 14.08.05, 20:08
      Jakie dochody ukrył w swym oświadczeniu Donald Tusk
      sprwdź orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/0/2AD7757042F448BCC1256ADA00391B09/
      $file/409-1.pdf
      ten to sie nie myli - co na to Miodowicz z PO i reszta komisji?
      • eu2005 Re: Ile zarobił Tusk w 2001? 14.08.05, 20:11
        orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/0/2AD7757042F448BCC1256ADA00391B09/$file/409-1.pdf

• eu2005 Giertych chyba też coś kręcił? 14.08.05, 21:33
      Giertych -Rejestr korzyści
      orka.sejm.gov.pl/RejIVk.nsf/web/092
      Udział w organach fundacji, spółek prawa handlowego lub spółdzielni, nawet
      wówczas, gdy z tego tytułu nie pobiera się żadnych świadczeń pieniężnych: pisze
      31/10/01 - zasiadałem w Radzie Nadzorczej Stoczni Gdańskiej S.A. w upadłości
      lecz złożyłem rezygnację. Z tytułu członkostwa w tej Radzie nie osiągałem
      żadnych dochodów.
      O Wielkopolskim Banku Rolniczym zapomina – kłamie?
      Dochody w 2001 do 17,10.2001 tylko z kancelarii adwokackiej -według
      oświadczenia majątkowego z października 2001
      orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/0/6E8FCDEF2A4801E8C1256ADA0039188F/file/092.p
      df
      a 16438,10 z tytułu członkowstwa w Radach Nadzorczych w wykazie dochodów w 2001
      do 31.12.2001 według oświadczenia majątkowego z kwietnia 2002
      orka.sejm.gov.pl/OswIVk.nsf/0/6E8FCDEF2A4801E8C1256ADA0039188F/$file/092-
      I.pdf
      Ciekawe jak można mieć dochody i ich nie mieć , być członkiem rady nadzorczej i
      nie być?
      Coś tu musi wyjaśnić?
      • Gość: mag Re: Giertych chyba też coś kręcił? IP: *.96.udn.pl 15.08.05, 11:11
        No własnie.Giertych taki chrześcijanin, widzi żbło w oku bliżniego, a nie widzi
        belki w swoim oku.
    • Gość: wprost Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 15.08.05, 11:47
      Włodzimierz Cimoszewicz, kandydat SLD na prezydenta zaczyna swoją kampanię
      wyborczą, podobnie jak 10 lat temu Aleksander Kwaśniewski - od kłamstwa. Obecny
      prezydent kłamał, że jest magistrem, Cimoszewicz kłamał najpierw w swoim
      oświadczeniu majątkowym, a później przed komisją śledczą. O ile Kwaśniewski
      chciał ukryć braki w wykształceniu, to za kłamstwami Cimoszewicza mogą się kryć
      dużo poważniejsze sprawy.

Od samego początku sprawa oświadczenia Cimoszewicza jest dziwna. Twierdzenie,
      że brał pieniądze od córki i oddał, a więc ich nie pożyczał, jest absurdalne.
      Co więcej, gdyby tak było jego córka musiałaby wykazać w swoim amerykańskim
      zeznaniu podatkowym zyski z tej transakcji.
      Oblężony obecnie Cimoszewicz na pewno już by poinformował opinię publiczną, że
      ma taki właśnie koronny dowód niewinności. Zamiast dowodu niewinności
      zobaczyliśmy dowód winy. Oto asystentka zarzuciła mu fałszywe zeznania przed
      komisją i zatajanie prawdy w oświadczeniu. W latach 70. na wykładach z "Podstaw
      Filozofi Marksistowskiej" uczono, że prawda jest względna i zależy od sytuacji.
      Cimoszewicz doskonale sobie przyswoił tą zasadę, dlatego nie ma co liczyć na
      to, że zachowa się honorowo i wycofa z wyborów. Będzie próbował,
      niczym "magister" Kwaśniewski wygrać wybory po mimo kłamstw.

• Gość: wer@ Re: wprost IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 12:13
        A dlaczego miałby się wycofać skoro inni też kłamią. Giertych zapomniał o wielu
        sprawach, Tusk też. Lepper jest skazany prawomocnymi wyrokami i nie przeszkadza
        to prawicy. Kwaśniewski był najlepszym jak do tej pory prezydentem. No, może
        byłby najlepszy Narutowicz gdyby go nie zabił głupi prawicowiec Niewiadomski.
        Kwaśniewski dobrze reprezentuje wszystkich Polaków nie można się Go wstydzić.
        Jeżeli wygra Cimoszewicz i będzie kontynuował politykę Kwaśniewskiego to będzie
        dobrze dla Polski. Cimoszewicz jest poważnym politykiem, zrównoważonym,
        inteligentnym i cenionym za granicą. Jego przeciwnik Kaczyński to frustrat,
        który czuje się niedocenionym darem opatrzności. Znów na kilka lat Polska
        żyłaby przeszłością zamiast iść do przodu. Jeszcze jedno. Wybory to nie konkurs
        piękności ale Cimoszewicz będzie się ładniej prezentował w telewizji.
        • Gość: wprost Re: wprost IP: 82.139.8.* 15.08.05, 13:03
          A dlaczego miałby się wycofać skoro inni też kłamią.

Typowe idiotyczne myślenie: Skoro inni kłamią to i mnie wolno, skoro inni
          kradną to i mnie wolno, skoro inni są idiotami i głosują na zdrajców mnarodu,
          pachołków Moskwy to i mnie wolno.
          • Gość: wer@ Re: wprost IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 13:21
            Masz rację ale nie to miałam na myśli. Cimoszewiczowi jeszcze nikt nic nie
            udowodnił ale Ty z góry zakładasz, że zawinił. Wiesz na czym polega walka
            wyborcza, te świństwa z jednej i drugiej strony. Czy to Cimoszewicz, czy
            Kaczyński czy który by nie był nie pozwoliliby sobie na taką wpadkę. Od tego
            mają sztab prawników, żeby zalegalizować swoje świństwa. Więc albo wierzyć we
            wszystko albo wszystko traktować jako grę wyborczą. Z doswiadczenia wiem, że
            gorsze jeszcze rzeczy zarzucali sobie politycy a potem nie była to prawda. Ja
            oceniam człowieka nie po pomówieniach tylko zwracam uwagę na to co jest w
            stanie zrobić i jak się zachowuje dotychczas. Cimoszewicz spełnia moje
            oczekiwania a Kaczyński nie bo mi się jego charakter nie podoba. Zresztą oni
            sobie łbów nie pourywają a ja przeżyję i jednego i drugiego, o ile zdrowie
            pozwoli.
            • Gość: wprost Re: wprost IP: 82.139.8.* 15.08.05, 13:32
              Tak myślałem, typowo kobiece myślenie: Cimoszewicz przystojniejszy od Kaczora
              lub Donalda to będę na niego głosowała. No bo jak on będzie do tego pałacu
              pasował, a że kłamie i plącze się w zeznaniach to nic bo inni też nie lepsi.Dla
              rozweselenia:
              liceum.cimoszenko.info/
              www.cimoszenko.info/
              • Gość: wer@ Re: wprost IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.05, 13:52
                To oczywiście był żart z tą urodą, to chyba rozumiesz więc nie łap za słówka.
                Ja chcę tylko powiedzieć, że mnie zaczyna być wszystko jedno co oni o sobie na
                wzajem nówią bo wiem, że nie będą mówić dobrze. Wiem też, że to o czym chcieli,
                żebyśmy nie wiedzieli to się nigdy nie dowiemy. Ja jestem realistką. Wiem, że
                od tego czy prezydentem będzie pan X czy pan Y nic nie zależy. Nie ma się czym
                podniecać. Bardziej ważne są wybory do sejmu. Jak pięknie byłoby w sejmie bez
                Giertycha ( wyraz twarzy niedorozwiniętego psychicznie), Macierewicza (wróg
                Żydów a twarz typowo żydowska), Żiobro ( z oczu sypią się iskry nienawiści),
                Florka (chłopek-roztropek, cwaniaczek jakich mało) i jeszcze wielu. Jak pięknie
                byłoby żeby sejm pracował nad rozwojem a nie niszczeniem Polski.
                A Tusk wcale nie jest przystojny, już wolałabym Olechowskiego.
    • Gość: interia Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 15.08.05, 17:55
      Polacy nie wierzą Cimoszewiczowi
      15.08.2005 15:32

Większość Polaków nie uwierzyła w tłumaczenia Cimoszewicza.
      70 proc. Polaków nie wierzy, że Włodzimierz Cimoszewicz nie wpisał akcji PKN
      Orlen do oświadczenia majątkowego "przez pomyłkę", jak twierdzi Cimoszewicz -
      wynika z sondażu przeprowadzonego przez PBS.

Jedno z pytań w sondażu telefonicznym zamówionym przez "Fakty" TVN, a
      dotyczącym kontrowersji związanych ze złożonym w sejmie oświadczeniem
      majątkowym Włodzimierza Cimoszewicza za 2001 rok, brzmiało: "Włodzimierz
      Cimoszewicz w swoim oświadczeniu majątkowym za 2001 rok nie wpisał posiadania
      akcji PKN Orlen. Włodzimierz Cimoszewicz zapewnia, że była to zwykła pomyłka.
      Czy wierzy Pan(i), że błąd w oświadczeniu majątkowym Włodzimierza Cimoszewicza
      był pomyłką?"

70 proc. respondentów stwierdziło, że nie wierzy Cimoszewiczowi. Przeciwnego
      zdania było jedynie 15. proc. badanych. Reszta nie miała zdania na ten temat.

Ankieterzy pytali również, czy Włodzimierz Cimoszewicz zachował się właściwie
      kupując akcje PKN Orlen w imieniu córki i zięcia. 60 proc. badanych
      stwierdziło, że postępowanie Cimoszewicza było niewłaściwe. Odwrotnie uważa 22
      proc. respondentów.

PBS zapytał także, czy jest to właściwe, czy też niewłaściwe, że politycy
      kupują akcje spółek giełdowych. 64 proc. Polaków uważa takie postępowanie za
      niewłaściwe.

Sondaż PBS został przeprowadzony telefonicznie wczoraj na 500-osobowej próbie
      reprezentatywnej dla dorosłej ludności Polski.

• Gość: mag Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.96.udn.pl 16.08.05, 10:11
        Niechęć wynika nie z potępienia czynu, bo większość postąpiłaby podobnie i
        pomogła swojemu dziecku, lecz z niechęci do formacji z której się Cimoszewicz
        wywodzi.Jest ona nieraz irracjionalna, bez znajomości historii. A mają ją
        robotnicy i ich synowie , a nie jak pisze gdzieś "wesoła" Potoccy,
        czy "Radziwiłowie".
        Zgadzam się z "wer", że Kaczyński cofnąłby znów Polskę o lata, a Cimoszewicz
        byłby kontynuatorem polityki Kwaśniewskiego , która posunęła nas do przodu ,
        była wyważona i mądra.
        • Gość: tx Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.08.05, 10:18
        • Gość: wesoła Re: mag IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.05, 11:06
          Hola, mój panie! A gdzie to wesoła pisze o niechęci Potockich czy Radziwiłłów
          do Cimoszewicza lub jego formacji? Co wspólnego mają ze sobą pochodzenie
          społeczne i orientacja polityczna? Nawet przed II wojną trafił się hrabia -
          socjalista a większość robotników nie podskoczyłaby proboszczowi. Wręcz
          przeciwnie! Arystokraci, wprawdzie potracili swoje majątki ale jako ludzie
          inteligentni i wykształceni wiedzą co jest dobre dla Polski. Robotnicy i ich
          synowie mogą mieć tę niechęć bo przeważnie tak jest, że jak człowiekowi jest
          już trochę lepiej to odcina się od dobroczyńcy, który nauczył pisać i czytać,
          dał wykształcenie dzieciom i wytłumaczył ze zęby należy jednak myć. Zamiłowanie
          do ustroju a to co on daje to dwie różne sprawy. Nie można mieszać pojęć.
        • Gość: mag Re: wesoła IP: *.96.udn.pl 16.08.05, 21:31
          Niestety jestem panią.Zaszło chyba małe nieporozumienie. Dziwiłam się w
          powyższym poście, że robotnicy mają poglądy przeciwne lewicy i wsparłam je
          argumentem, że nie byłoby dziwne gdyby to byli Potoccy itd.Pani kiedyś użyła
          podobnego argumentu tłumacząc młodemu zwolennikowi Pisu jego "ZMP - owską"
          gorliwość. Ale faktycznie pisała pani, że magnaci czesto nie byli przeciwni
          lewicy, przepraszam więc jeśli z pospiechu napisałam niejasno. Pozdrawiam.
          • Gość: leo Re: ale o co chodzi IP: *.149.udn.pl 16.08.05, 22:16
            Powolutku.....

A moze popatrzec na to wszystko z perspektywy czlowieka ktory - widzi caly ten
            brudel i zastanawia sie " Co ja robie w tym p... kraju"
            Pierwsze co nalezy zrobic to - DEKOMUNIZACJA.. ( patrz- Czechy ) przy okazji oni
            - maja samochody (skoda) - samoloty ( ulemy ) bron (pistolet CZ 75 ) i inne
            dziedziny zycia u nich "zyja" a my i nasz kochany kraj czym moze sie pochwalic?
            co jeszcze funkcjonuje? mamy jakis "polski" samochod.. motor ?

I odnosnie tematu - taki Cimoszko ( Cimoszewicz ) juz dawno powinien szlifowac
            bruk. A dzieki temu ze narod jest jaki jest - pełni funkcje panstwowe i pluje
            wszystkim w twarz.. smiejac sie ...

To jest chyba smieszne ? nie .. to jest tragiczne ze jest "ciemnota" ktora
            głosuje i chce takich ludzi widziec na stanowiskach - prezydent - premier itp itd.

Odnosnie wyborow - zmiana tabliczki ( z SLD - na SDPL czy inna ) nie zmienia
            ludzi - Ludzie sa ci sami a zmienia sie tylko nazwa.. ( oni juz byli i pokazali
            co potrafia ) ( wielkie NIC ) przeciez to widac ?? nie ? to idz do okulisty.

Moze w koncu pojda co niektorzy po rozum do glowy i zaglosuja - tak aby przyszle
            pokolenia mialy dobrze .. bo my ( dosc młode pokolenie wychowane na bolku i
            lolku - w tym kraju dobrobytu jeszcze nie zaswiadczymy )
            Jezeli dla mnie po studiach jedyną rozsadna decyzja jest wyjechanie z tego kraju
            ? to co to za swietlna przyszlosc.

• Gość: Barbara Re: ale o co chodzi IP: 82.139.8.* 16.08.05, 23:02
              Prawica też już rządziła i co?Zamiast narzekać,zastanów się kto Ci zgotował ten
              los.Wiadomo- lewica.Jak Ci się zdarzy zapomnieć swego nazwiska powiesz, że to
              przez lewicę.I tak w koło Wojtek.Masz swój rozum głosuj tak jak on Ci nakazuje.
              • Gość: ccc Re: ale o co chodzi IP: 82.139.8.* 17.08.05, 00:02
                Prawica dopiero zacznie rządzić. Wałęsa już nie wzmocni lewej nóżki. Koniec
                komuchów jest bliski. To musi boleć bargaro.
                • Gość: Barbara Re: ale o co chodzi IP: 82.139.8.* 17.08.05, 00:22
                  Mnie osobiście nie boli ale dziwię się ludziom,że tak łatwo dają sobą
                  manipulować i bezgranicznie wierzą prawicy,nie pamiętają nieudolnych rządów
                  Buzka,Suchockiej nie mówiąc już o Waszym idolu Wałęsie.
              • Gość: leo Re: ale o co chodzi IP: *.149.udn.pl 17.08.05, 01:12
                Ludzie za granicami tego kraju pytali mnie - " jak to jest - twoim kraju narod
                walczył z komunistami po to zeby pozniej na nich glosowac i ich wybrac".. .. " o
                co tu chodzi "- odpowiedzialem im ze to nie ja głosowalem. bo ja to nie caly
                narod ( jak widac zacofany zyjacy na wyspie fantazji nazywanej " pewnego dnia
                bedzie dobrze" bo przeciez OBIECALI )

Ja narzekam a kto nie narzeka?? zresztą.. mnie to "lotto" .. i tak nie zamierzam
                gnic w tym kraju tylko po to zeby prawic morały jak to by moglo byc a nie jest ,
                bądz budzic sie z pytaniem - dlaczego drogi sa dziurawe ( a przeciez place
                podatek w paliwie ) dlaczego tak tu kradna , dlaczego dlaczego dlaczego....
                To nie jest zycie.. to jest wegetacja.

ps.

A komunistow juz dawno powinni zamknac w muzem " jako wybryk natury.

"Barbaro ja nie jestem za prawa ani bron Boże za lewa...strona medalu"
          • Gość: wesoła Re: mag IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:52
            Przepraszam za zmianę płci. Z nicka ani postu nie wynikało, że mam przyjemność
            z kobietą. Zapamiętam i poprawię się. Oczywiście nie gniewam się. Zareagowałam
            bo rozbieżność ta wywracała do góry nogami mój światopogląd.pozdrawiam
          • Gość: mag Re: Leo IP: *.96.udn.pl 17.08.05, 13:09
            Młody człowieju...Jesteś po studiach ? Czytając Cię nigdy bym tego nie zgadła.
            P.S.
            Głosowałam do tej pory na lewicę..., bo byli to ludzie najmądrzejsi. Teraz nie
            mam już całkiem lewicowych poglądów.Nie wiem na kogo będę głosować. Przykro mi,
            że nazywasz mnie "ciemnotą"...Ale to już twój problem, bo ja się za taką nie
            uważam. No choćby z takiego powodu, że właśnie przed chwilą skończyłam pisać
            książkę.
            • Gość: leo Re: Leo IP: *.149.udn.pl 17.08.05, 20:22
              mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/84355.mp3
              • Gość: mal Re: Leo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 00:33
                daj sobie spokój z Kukizem,bo facet popadł w schizofrenię-kilka lat temu
                utrzymywał,ze piosenki pisze mu szatan(ZCHN zbliża się),a teraz wszędzie widzi
                bolszewików.A może to nie schizofrenia,a koniunkturalność?
    • Gość: Lotto Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 00:49
      Trzeba się pomodlić o zdrowie bo.............
    • Gość: azor Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 10:15
      niech kandyduje, huj mu w dupe
      • Gość: ooo Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.05, 20:06
        niech kandyduje
        dostanie takie lanie na jakie zasłużył
        • Gość: temida Re: dla Barbary.... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.08.05, 21:20
          ...36lat nieudolnych rządów do 1981r i szczytowe osiągnięcie PRL ---puste półki,ocet i kartki; i to była "bardzo dobra gospodarka"!!!!!....to ja chyba jestem ślepy że nie widze tych "szczytowych osiągnięć PRL-u"
          • Gość: Barbara Re do temidy... IP: 82.139.8.* 17.08.05, 23:43
            Widocznie jesteś ślepa "temido".Zresztą nie dziwię się, przecież masz cały czas
            opaskę na oczach.Już najwyższy czas zdjąć ją i przejrzeć na oczy.W związku z
            tym nie widzę sensu polemizowania z Tobą.To co wypisałeś jest tak żenujące, że
            nie będę tego komentowała.A nawet gdybym usiłowała Ci coś przekazać, to i tak
            do Ciebie nie dotrze.Ty wiesz swoje i już.Żyj szczęśliwie w swoim
            przeświadczeniu.
          • Gość: mal Re: do temidy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 00:18
            i tego doswiadczysz,droga temidziu,przy rządach prawicy,hasłem przewodnim są
            popłuczyny po nieboszczce PZPR+nasz program programem narodu+
            • Gość: Barbara Re: do temidy. IP: 82.139.8.* 18.08.05, 00:23
              Brawo mal.
            • Gość: z gazety Re: do temidy. IP: 82.139.8.* 18.08.05, 00:23
              Była asystentka Włodzimierza Cimoszewicza Anna Jarucka chce, by marszałek Sejmu
              ujawnił "całą dokumentację" dotyczącą faksymile jego podpisu. Jak powiedziała w
              środę wieczorem w rozmowie z PAP, w trakcie wtorkowej konferencji prasowej
              Cimoszewicz "przytaczał tylko część dokumentów w tej sprawie i to wygodną dla
              siebie".

Jarucka utrzymuje, że "nigdy nie miała w rękach żadnego faksymile Cimoszewicza"
              i że to ona zwróciła się do kierownictwa MSZ o wyjaśnienie sprawy zaginionej
              pieczęci z podpisem. Według Jaruckiej, nie zwróciła jej MSZ ówczesna podwładna
              (Jaruckiej) Agnieszka Szczepaniak, ta sama - jak dodała - która w 2002 roku
              oskarżyła ją o kradzież pieniędzy.

Marszałek oświadczył we wtorek podczas konferencji prasowej, że dokument
              przekazany komisji śledczej ds. PKN Orlen przez jego byłą asystentkę
              jest "ewidentnie sfałszowany". Jak podkreślił, widnieje pod nim nie jego podpis
              a faksymile podpisu. Chodzi o dokument, w którym - według Jaruckiej -
              Cimoszewicz upoważniał ją do zamiany jego oświadczenia majątkowego składanego w
              MSZ.

Według Cimoszewicza, rzekome upoważnienie było podbite pieczęcią jego podpisu,
              którą posługiwał się przed objęciem funkcji szefa dyplomacji - jako szef
              Polskiego Komitetu Pomocy Społecznej (PKPS). Zdaniem Cimoszewicza, odebrane z
              Komitetu faksymile zamiast do resortu trafiło do Jaruckiej, wówczas
              wiceszefowej Departamentu Systemu Informacji MSZ, za pośrednictwem Szczepaniak;
              to Szczepaniak miała oddać go do rąk własnych Jaruckiej.

Jak powiedział Cimoszewicz, w lutym 2003 roku w MSZ rozpoczęto poszukiwania
              faksymile. Przedstawił on relację Szczepaniak z 10 lutego 2003 roku w tej
              sprawie. Wynika z niej, że Jarucka miała schować oddaną jej przez podwładną
              pieczęć do swojego plecaka i powiedzieć, że zabierze ją ze sobą do domu, "bo
              pana ministra nie ma w gmachu, a boi się zostawiać ją w pokoju".

Jarucka potwierdza, że pieczęć odebrała z PKPS jej ówczesna podwładna Agnieszka
              Szczepaniak, ale - jak utrzymuje - nie wzięła jej od niej. Według Jaruckiej,
              Szczepaniak powiedziała, że odda pieczęć do sekretariatu ministra. "Powiedziała
              mi, że to załatwiła. Nie miałam podstaw, aby w to wątpić" - podkreśliła b.
              aystentka.

Zaznaczyła, że Szczepaniak to ta sama osoba, która kilka miesięcy później
              oskarżyła ją o kradzież pieniędzy z torebki, zostawionej w pokoju. W 2002 r.
              Jarucka była oskarżona o to, że swojej podwładnej ukradła 15 tys. zł. Nie
              przyznała się do winy. W marcu 2004 r. sąd pierwszej instancji uniewinnił
              Jarucką od tego zarzutu. Prokuratura odwoływała się od wyroku, ale podtrzymał
              go warszawski sąd okręgowy.

Według Jaruckiej, Szczepaniak "chyba w sierpniu 2002 roku w trybie nagłym
              poszła na urlop, nie przekazała nikomu spraw prowadzonych przez siebie". W
              związku z tym - jak powiedziała - dwoje pracowników Departamentu Systemu
              Informacji "wzięło z biurka Szczepaniak dokumenty, by przekazać je dalej". Jak
              podkreśliła, w biurku znaleźli oni "czyste kartki bez nagłówków, podbite tym
              wzorem faksymile".

Jarucka, wtedy wiceszefowa Departamentu, zawiadomiona o tym przez tych
              pracowników poprosiła o przygotowanie notatki w tej sprawie. Jak relacjonuje,
              sprawdziła w sekretariacie, czy faksymile wróciło. Dowiedziawszy się, że nie,
              zawiadomiła pisemnie ministra Cimoszewicza i dyrektora generalnego MSZ, "że
              taka sytuacja ma miejsce".

- Na tej podstawie wszczęto w MSZ kontrolę wewnętrzną - podkreśliła Jarucka. -
              Pan minister tego pisma na wtorkowej konferencji już nie pokazywał. Dodała, że
              nie zna ostatecznego wyniku kontroli w tej sprawie.

Pytana o podpis pod upoważnieniem, które miała otrzymać od Cimoszewicza,
              podkreśliła, że "nie wie, czy upoważnienie to podbito faksymile". Jak
              powiedziała, "nie jest w stanie tego stwierdzić, bo odebrała je z sekretariatu
              ministra".

Odniosła się też do wysuwanego we wtorek przez Cimoszewicza zarzutu, że w
              oświadczeniu przekazanym przez nią w ubiegły czwartek komisji śledczej i jej
              wtorkowych zeznaniach przed komisją są rozbieżności. Marszałek zauważył, że w
              oświadczeniu Jarucka pisze, iż zamieniła dwa oświadczenia majątkowe - sejmowe i
              składane w MSZ - i obie ich pierwotne wersje zabrała do domu. Natomiast w
              zeznaniach przed komisją - jak dodał - mowa jest tylko o jednym oświadczeniu,
              składanym w MSZ.

- To nieporozumienie - powiedziała Jarucka. Mówiąc o zamianie obu oświadczeń,
              zarówno z MSZ, jak i sejmowego, miałam na myśli jedynie wypełnienie ich jeszcze
              raz, a nie zamianę - mówiła. Jak dodała, była przekonana, że podczas
              przesłuchania przez komisję wszystko wyjaśni. Moje oświadczenie powstało, jak
              powiedział mi Konstanty Miodowicz, po to, by zwołać posiedzenie komisji -
              powiedziała.

Przypomniała, że przed komisją zeznała, iż zamieniła jedynie oświadczenie
              składane w MSZ, natomiast nie wie, co stało się z wypełnionym przez nią na nowo
              oświadczeniem sejmowym.

Podkreśliła też, że nic jej nie wiadomo na temat oświadczenia majątkowego
              złożonego przez ówczesnego ministra spraw zagranicznych w Kancelarii Premiera.
              Nie było mowy, że tam będzie robiona jakaś korekta - powiedziała. Ministrowie
              zobowiązani są składać oświadczenie majątkowe w dwu egzemplarzach - jeden
              trafia do resortu, drugi do Kancelarii Premiera.

Jarucka powtórzyła, że do Miodowicza, który poprosił ją o przygotowanie
              oświadczenia dla komisji, trafiła przypadkiem. Zaznaczyła, że wbrew sugestiom
              sztabu marszałka o tym, iż ma "suflerów", nie stoi za nią żadna siła polityczna
              i nie miała nigdy związków z żadną partią i politykami.
              • Gość: mag Re :do gazety IP: *.96.udn.pl 18.08.05, 18:30
                Nie wiem jak ty , ale ja nie mam zamiaru płacić na kampanię wyborczą
                Wasermanów i Giertychów, Miodowicza. Daleko odbiegli od tematu. Ich
                Modrzejewski, który zmarnował pieniądze na telewizję kościelną już dawno nie
                interesuje. Najpierw było polowanie na Kwasniewskiego, na jego żonę itd. Teraz
                chuzia na Marszałka, bo ma duże poparcie.
                P.S Leo mnie twój Kukiz z głupimi piosenkami nie interesuje.
                • Gość: EMIGRANTWEWNETRZNY WON Z KOMUNĄ RAZ NA ZAWSZE, NIE MA PRAWA BYC 5% IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 21:37
                  za kilka dni komuchy trafią na zawsze do szamba bo z niego wyszli
                  a ty przedmówco módl sie o zdrowie ....
                • Gość: Figura Re:Do emigranta IP: *.96.udn.pl 20.08.05, 11:57
                  Chyba Ci się pomyliły epoki. Teraz jest demokracja i możemy wybierać kogo
                  chcemy.A Twoje Won świadczy o twoim poziomie na który wlaściwa reakcja to
                  ignorancja. Nie dziwię się, że jesteś na emigracji wewnętrznej z takimi
                  poglądami i traktowaniu bliżniego swego to jedyne dobre wyjście.
    • Gość: wesoła Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 15:03
      Jakoś nie chce się okazać, że był winien. Po tym wszystkim jego akcje pójdą
      jeszcze w górę. I doskonale bo to oddala nas od wizji z Kaczorem w roli głównej.
      • Gość: e. Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.05, 15:44
        komuch nigdy nie był bliźnim, był bandytą i złodziejem
    • Gość: Posępny Kosiarz Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.27.* 20.08.05, 20:06
      cimosewicz... wypie..j ale już!!!!!!!!!!!!!!! Do puszczy żubrze!!!!!
      • Gość: wesoła Re: Posępny Kosiarz IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 21:55
        Wiesz co? ja szanuję cudze poglądy. Nie mogę jednak szanować wtedy, gdy są
        wyrażane w taki sposób jak Ty to robisz. Masz prawo nie lubić polityka ale
        dlaczego nie lubisz forumowiczów? Czy myślisz, że jeżeli wzmocnisz swą
        wypowiedz wulgaryzmami to mocniej dokuczysz zwolennikom Cimoszewicza? Wręcz
        przeciwnie, wzmacniasz ich i utwierdzasz w przekonaniu, że prawicowcy to
        prostaczkowie, których jedynym atutem jest ostry język, że muszą szokować
        chamstwem bo brak im argumentów. Swoim pupilom w ten sposób nie pomagasz.
        • Gość: Barbara Re: Posępny Kosiarz IP: 82.139.8.* 20.08.05, 22:15
          Zgadzam się z Tobą w zupełności.To są ludzie, którzy nauczali się paru sloganów
          i krzyczą a jak dodadzą "trochę" wulgaryzmów to myślą, że są silni ale tylko w
          gębie.Takich to trzeba ignowować, powiem więcej olewać i nie reagować.Człowieku
          jak chcesz by Cię sznowano, szanuj innych.
        • Gość: xsenio Re: Wesoła.......................... IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.08.05, 22:27
          Wesoła >>>Skoro W.Cimoszewicz taki dobry i kryształowy- to może zaproponuj społeczeństwu aby był prezydentem bez wyborów i dożywotnio bo taki ładny i przystoiny i taki wykształcony --prawnik.........
          Bo ty nie lubisz Kaczora i masz prawo go nie lubieć a nawet nienawidzieć.

...o rany jak tu zajeżdża Białorusią...tam też Łukaszenka jest dobry,przystoiny ...

• Gość: wesoła Re: xsenio........................ IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.05, 22:53
            Nie powiedziałam ani że dobry ani że kryształowy. To polityk a politykom nigdy
            nie wierzę tak do końca. Polityka z założenia jest brudna i daleko jej do
            Wersalu. Nie powiem tez, że jest super przystojny z dwóch powodów. Po pierwsze -
            w tej sytuacji to nie ma najmniejszego znaczenia, po drugie - wolę śniadych
            brunetów. Natomiast powiem, że jest inteligentny, wykształcony, poważny i
            szanowany za granicą. To jest maksimum tego co można wymagać od kandydata na
            prezydenta. Kaczora mam prawo nie lubić (i nie lubię) ale nie mam prawa
            nienawidzieć. Nienawiść (w każdym przypadku) jest czymś zupełnie mi obcym, nie
            lubię tego uczucia, brzydze się nim, nie znam. Człowiek NIE MA prawa
            nienawidzieć drugiego człowieka. Z tego uczucia może zrodzić się jedynie
            krzywda. Bez nienawiści da się żyć, wypróbuj!
            Gdzie Ty tu widzisz Białoruś? Ta Białoruś stała się ostatnio modnym kamieniem
            do rzucania w lewicę. Jak coś nie po myśli prawicy to Białorusią przez łeb.
            Tylko, że to świadczy o rzucającym bo dowodzi braku politycznego rozeznania.
            Jeśli natomiast uważasz, że Łukaszenka jest przystojny ( no, niestety to można
            wyczytać z Twojego postu) to współczuję. Ja mam lepszy gust.Pozdrawiam
            serdecznie (bez nienawiści).
            • Gość: wesoła............ Re: xsenio........................ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.08.05, 23:22
              ...nie za dużo tych inteligentnych,wykształconych,poważnych szanowanych za granicą i mądrych po tej "jednej" stronie....
              --Cimoszewicz
              --Jaskiernia
              --Szmajdziński
              --Kwaśniewski
              --Kwaśniewska
              --Pastusiak
              --Ungier
              --Wiatr
              --Borowski
              --Waniek
              itd....można bez końca ...a dlaczego inteligentni ,wykształceni,poważni,szanowani za granicą i mądrzy --bo przecież byli minisrtami,premierami,marszałkami ...itp.

A inni są głupcami i nie maja prawa..bo sa Kaczyńskimi......że nie wymienię Suchocką , Bieleckiego,Wałęsę,Mazowieckiego,Wassermana,Miodowicza..i innych ... oni też są wg Ciebie głupi i doprowadzili Polskę do ruiny ,i nie są wykształceni,nie poważni,nie szanowani za granicą i nie są inteligentni....

...chwilę się zastanów nad tym co wypisujesz...
              • Gość: xsenio Re: wesoła........................ IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.08.05, 23:24
                ..nie za dużo tych inteligentnych,wykształconych,poważnych szanowanych za granicą i mądrych po tej "jednej" stronie....
                --Cimoszewicz
                --Jaskiernia
                --Szmajdziński
                --Kwaśniewski
                --Kwaśniewska
                --Pastusiak
                --Ungier
                --Wiatr
                --Borowski
                --Waniek
                itd....można bez końca ...a dlaczego inteligentni ,wykształceni,poważni,szanowani za granicą i mądrzy --bo przecież byli
                minisrtami,premierami,marszałkami ...itp.

A inni są głupcami i nie maja prawa..bo sa Kaczyńskimi......że nie wymienię Suchocką ,
                Bieleckiego,Wałęsę,Mazowieckiego,Wassermana,Miodowicza..i innych ... oni też są wg Ciebie głupi i doprowadzili Polskę do ruiny ,i
                nie są wykształceni,nie poważni,nie szanowani za granicą i nie są inteligentni....

...chwilę się zastanów nad tym co wypisujesz...
                • Gość: wesoła Re: Xsenio....................... IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.05, 00:12
                  Zastanowiłam się. Nie wyręczaj mnie. Nie mów kto w/g mnie jest głupi a kto
                  mądry. Zrobię to sama w zgodzie z własnym sumieniem.
                  Cimoszewicz - jak wyżej
                  Jaskiernia - butny, zarozumiały
                  Szmajdziński - kiepski gracz
                  Kwaśniewski- bystry polityk, trochę ugodowy (u prezydenta to jednak zaleta)
                  Kwaśniewska - żona swojego męża
                  Pastusiak - inteligentny, zna się na polityce i na ludziach
                  Ungier - nic ciekawego
                  Wiatr - superinteligentny, wykształcony.Gdyby miał inną orientację polityczną
                  byłby chlubą prawicy.
                  Borowski - kiedyś ceniłam, teraz doceniam
                  Waniek - ma ładne oczy a w nich pustka
                  Kaczyński - skupia się na zemście, nie patrzy do przodu, awanturnik, szowinista
                  Suchocka - niesamodzielna, niezdecydowana, narozrabiała, już starczy
                  Bielecki - dobrze się urządził i ma wszystkich gdzieś
                  Wałęsa - wydaje mu się, że zmiany są jego zasługą, butny, zarozumiały prostak,
                  na miejscu inteligencji ma manię wyższości
                  Mazowiecki - wspaniały człowiek, rozważny,,umiarkowany polityk, szanuję Go
                  Wasserman - składa się głównie z nienawiści
                  Miodowicz - brak słów bo brak intelektu.
                  W tym towarzystwie, czy Ci się to podoba czy nie, szanowani za granicą są:
                  Cimoszewicz, Pastusiak, Wiatr, Mazowiecki a Wałęsa jest znany.
                  Żaden polityk nie działa z pobudek altruistycznych tylko dla zaspokojenia
                  własnych ambicji. Mądrość polega na tym, żeby wybrać takiego, którego ambicją
                  jest żeby w Polsce było dobrze.
                  • Gość: Figura Jarucka kłamie... IP: *.96.udn.pl 30.08.05, 14:06
                    Jarucka jest na usługach Miodowicza, a pośrednio Tuska. Ładnie to?
    • Gość: v Oświadczenia Cimo mnożą się jak króliki IP: 82.139.8.* 20.08.05, 23:43
      Usatysfakcjonowany marszałek

Historia oświadczenia majątkowego Cimoszewicza za 2001 rok sięga jego
      przesłuchania przed komisją śledczą 30 lipca. Wówczas marszałek stwierdził, że
      pomylił się, wypełniając oświadczenia majątkowe i pomijając w nim fakt
      posiadania akcji PKN Orlen. Udziały w koncernie marszałek sprzedał na przełomie
      2001 i 2002 roku. Przed komisją stwierdził, że oświadczenie wypełniał już w
      kwietniu i o sprzedanych wcześniej akcjach zapomniał. Śledczy zdecydowali o
      złożeniu w prokuraturze doniesienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa
      złożenia przez Cimoszewicza fałszywego oświadczenia majątkowego. Czy mówiąc o
      oświadczeniu składanym w kwietniu Cimoszewicz miał na myśli dokument poselski
      czy ministerialny? Czy oba - skoro są rzekomo takie same?

"Cimoszewicz powinien ujawnić swoje oświadczenie"

Sprawa wróciła z chwilą ujawnienia oświadczenia, jakie do komisji śledczej
      przesłała była asystentka Cimoszewicza, Anna Jarucka (szukaj). Współpracownica
      marszałka z czasów, gdy był jeszcze szefem dyplomacji, napisała, że Cimoszewicz
      nakazał jej zmianę oświadczenia majątkowego w celu wykreślenia z niego
      informacji o udziałach w PKN Orlen. Jarucka stwierdziła, że brak tej informacji
      w dokumencie nie był nieświadomą pomyłką, a celowym działaniem marszałka.
      Wcześniejsza wersja oświadczenia miała być przechowywana przez Jarucką w
      mieszkaniu - do momentu przeszukania go przez ABW. Jarucka powiedziała, że
      Agencja zabrała jej dokument. Potwierdziła to także rzeczniczka ABW.

12 sierpnia ABW poinformowało, że oświadczenie, znalezione w domu Jaruckiej,
      jest takie samo jak to poselskie, zamieszczone na stronach internetowych Sejmu.
      Dokumenty miały różnić się tylko datami i poczynionymi w tym czasie przez
      Cimoszewicza oszczędnościami. Sam marszałek przyznał, że oświadczenie
      ministerialne powstało w styczniu 2002, zaś poselskie - w kwietniu. Dlaczego w
      Kancelarii Premiera znaleziono zatem dwa dokumenty z datą kwietniową?

Jarucka podczas przesłuchania przed komisją śledczą zaprezentowała
      upoważnienie, które miał jej wystawić Cimoszewicz, a które miało pozwalać jej
      na zmianę oświadczenia majątkowego. Cimoszewicz: 9 godzin u prokuratora

Upoważnienie nosi datę 20 kwietnia. Cimoszewicz argumentował, że jest ono
      opatrzone jedynie pieczęcią jego podpisu, a poza tym w tym czasie nie mogło
      dojść do składania żadnych dokumentów, ponieważ resort nie pracował. Dlaczego
      więc jedno z oświadczeń w Kancelarii Premiera nosi tę samą datę - 20 kwietnia?
    • Gość: ccc Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 20.08.05, 23:46
      Włodzimierz Cimoszewicz zapewnił,
      że nie nastąpiło "cudowne rozmnożenie" jego oświadczeń majątkowych.
      Jego rzecznik w poniedziałek zwróci się do premiera o odtajnienie trzech
      oświadczeń Cimoszewicza za 2001 rok.
      Marek Belka zapowiedział, że je odtajni.
      Sobotnia "Rzeczpospolita" napisała, że w tajnych pomieszczeniach kancelarii
      premiera znajdują się aż trzy MSZ-owskie poufne oświadczenia majątkowe
      Cimoszewicza za 2001 rok. Są to: kopia oświadczenia z 22 stycznia oraz
      oświadczenia z 2 kwietnia i z 20 kwietnia 2002 r. Marszałek twierdził
      dotychczas, że w MSZ składał jeden dokument.
    • Gość: rzepka Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 20.08.05, 23:49
      - Jak to możliwe, że u premiera są trzy dokumenty? - pytamy rzecznika
      Cimoszewicza Tomasza Nałęcza. - Być może kopia oświadczenia złożonego w Sejmie
      idzie też do kancelarii premiera - zastanawia się Nałęcz. Jednak według CIR do
      KPRM nie wpływają poselskie oświadczenia ministrów.

Wczoraj Cimoszewicz był przesłuchiwany w prokuraturze. Wyszedł tylnymi
      drzwiami. Rzecznik prokuratury Maciej Kujawski poinformował, że oświadczenie
      majątkowe marszałka znalezione w styczniu przez ABW u Anny Jaruckiej i to z
      Kancelarii Premiera są identyczne. - Oba nie zawierają wpisów o akcjach Orlenu -
      powiedział rzecznik. Anna Jarucka twierdziła tymczasem, że podmieniła
      oświadczenie, by nie było w nim akcji Orlenu, i stare trzymała w domu. Kujawski
      nie wspomniał jednak, o które z trzech oświadczeń chodzi.

Marszałek był przesłuchiwany jako świadek w związku z trzema postępowaniami.
      Pierwsze dotyczy podejrzenia wyniesienia tajnych dokumentów z Ministerstwa
      Spraw Zagranicznych. To w związku z tym postępowaniem przeszukano w styczniu
      dom Jaruckiej. Kolejne dotyczą zatajenia przez Cimoszewicza faktu posiadania
      akcji Orlenu i skargi jego sztabu, że Jarucka sfałszowała dokumenty.

W sprawie dotyczącej niewpisania akcji Orlenu do oświadczenia majątkowego
      Cimoszewicz zeznał prokuratorom to samo, co mówił przed komisją śledczą - że
      się pomylił. Po przesłuchaniu nie postawiono mu żadnego zarzutu. Dziesięć
      godzin trwało piątkowe przesłuchanie Włodzimierza Cimoszewicza

• Gość: Barbara Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 21.08.05, 00:11
        I co z tego wynika?Bo to znamy z mediów.
        • Gość: do baby Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: 82.139.8.* 21.08.05, 09:15
          > I co z tego wynika?Bo to znamy z mediów.

Na tak proste pytanie nie potrafisz sobie odpowiedzieć?
          Po prostu kręci jak pospolity krętacz...
    • Gość: z interia Cimoszewicz spekuluje oświadczeniami IP: 82.139.8.* 21.08.05, 09:12
      Spekulacje wokół oświadczeń
      21.08.2005 08:20 (aktualizacja 08:36)

Cimoszewicz zapewnia, że zachował się uczciwie / INTERIA.PL
      Zachowałem się ponadstandardowo uczciwie - mówi Włodzimierz Cimoszewicz,
      odpowiadając na pytanie, dlaczego w tajnych pomieszczeniach Kancelarii Premiera
      znajdują się aż 3 oświadczenia majątkowe. Nie kończy to jednak spekulacji.

Oświadczenie styczniowe ma być związane z rozpoczęciem pełnienia funkcji
      ministra spraw zagranicznych. Dlaczego więc zostało złożone dopiero w styczniu,
      skoro Cimoszewicz stanowisko objął w październiku? Jeżeli jednak miało ono
      dotyczyć chwili obejmowania posady w MSZ, to dlaczego nie ma w nim akcji PKN
      Orlen? A fakt ten potwierdziła ABW. Sam marszałek zaś przyznał, że styczniowe
      oświadczenie w Kancelarii Premiera jest kopią tego, które w domu trzymała Anna
      Jarucka.

Tajemnice oświadczeń

Marszałek, zeznając przed komisją śledczą, stwierdził, że gdy tylko został
      ministrem, podjął wszelkie starania, by najszybciej jak to było możliwe pozbyć
      się akcji spółki BMC S.A. Wiedział bowiem, że ich posiadanie jest zabronione
      przez ustawę antykorupcyjną. Dlaczego więc oświadczenie dodatkowe złożył
      dopiero w kwietniu, skoro posadę objął w październiku?

Kolejne pytanie wynika ze zbieżności dat na oświadczeniu korygującym i rzekomym
      upoważnieniu, jakie Jaruckiej miał wystawić Cimoszewicz. Marszałek tłumaczył,
      że dokument jest sfałszowany, a jednym z dowodów miał być fakt, że 20 kwietnia
      2002 była sobota i resort nie pracował. Jednak oświadczenie korygujące taką
      właśnie datą jest opatrzone. Skąd ta zbieżność?

Odtajnienie oświadczeń majątkowych Włodzimierza Cimoszewicza może być kluczowe
      dla wyjaśnienia nie do końca jasnych losów tych dokumentów i posiadanych przez
      marszałka akcji. Premier Marek Belka zapowiedział, że jutro oświadczenia
      odtajni.
      • Gość: Mag Re: interia IP: *.96.udn.pl 21.08.05, 13:43
        Jest to zwykłe czepianie się zwolenników Kaczyńskiego i innych. Nie mogą
        wykazać, że sa lepsi to robią z Cimoszewicza przestepcę, którym nigdy nie był i
        nie jest.Kupować akcje w kapitaliźmie to chyba nic złego.Pomóc własnym
        dzieciom - to zrozumie każdy rodzić. Wasz atak jest na darmo, bo gdy wygra
        Kaczyński pozostanie nam tylko zaśpiewać:
        Brudne kamienice
        Dziurawe ulice,
        Rządy Kaczyńskiego,
        Gdzie są klocki Lego?
    • Gość: Tadek Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.05, 23:43
      Popieram prośbę o rezygnację z kandydowania marszałka Cimoszewicza
      • Gość: mal Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.05, 23:12
        a ja nie popieram prośby o rezygnację z kandydowania.A niby dlaczego miałby być
        taki szlachetny?Skoro nie robi tego p.Kaczyński(uwikłany w procesy
        sądowe,cargo,fozz),p.Lepper(prawie recydywa),p.Giertych(współpraca z
        sb).Określanie Cimoszewicza krętaczem to nadużycie,ponieważ krętaczy jest w
        polskiej polityce o wiele więcej,cięższego kalibru.Nawet p.Giertych
        jr.,człowiek deklarujący głęboką wiarę w Boga,przyznał,że boi się Sądu
        Ostatecznego,a z ziemskimi sądami poradzi sobie.
    • Gość: Lidka Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 01:39
      Nie jestem zwolenniczka Cimoszewicza ale wymienienie
      Kaczynskiego ,Tuska ,Giertycha ,Borowskiego itp. jako lepszych uwazam za
      blad .Oni wszyscy sa diabla warci.Przed wyborami plota co slina na jezyk
      przyniesie /bez zadnej odpowiedzialnosci/a po wyborach jesli im sie
      uda /skupiaja sie na tymco dla nichw przyszlosci bedzie najlepsze.Probke
      rzadzenia Kaczynskiego/jako prezydenta W-wy i szefa NIK/juz
      mielismy,niudolny,rozlazly ,niekonsekwentny.Giertych-oszolom,sterowany przez
      Rydzyka.Tusk i Borowski -nijacy,niezdecydowani,maloenergiczni ,szybko ulegna
      wplywom.Leppera -wykluczam. Niema na kogo glosowac ! /reszta sie nie liczy/Ale
      i tak ktorys z nich zostanie prezydentem,choc sie na ten urzad nie nadaje !
      • Gość: mal Re: Cimoszewicz zrezygnuj z kandydowania! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.05, 23:06
        jak zawodna bywa pamięć: L.Kaczyński-w oświadczeniu majątkowym w 2003r.wykazał-
        "dochody osiągane z tytułu zatrudnienia lub innej działalności zarobkowej"-
        6034,98 zł,PIT natomiast-147.829,93zł
        D.Tusk w oświadczeniu z kwietnia 2003r. wpisał zaniżoną wartość
        nieruchomości,zamiast 200 i 100 tys.zł,podał 20 i 10 tys.zł
        M.Giertych - oświadczenie za 2002r.:brak kwoty 4,5tys.zł(trzynastki za pracę
        wykonywaną przed wyborami do Sejmu)
        K.Miodowicz-w oświadczeniu z IX 2001r. podał,że wziął kredyt w wysokości 120
        tys.zł w PKO BP,natomiast w oświadczeniu z IV 2003r. kredyt wynosi 130 tys.zł i
        zaciągnięty został w PKO SA
        Pogubił się w liczbach i oświadczeniach p.Wasserman;p.Giertych junior-nie
        pamięta w ilu radach nadzorczych zasiada i ile zarabia-ALE!-
        ta "kryształowa"postać nie "kłamie,ale zataja"(jego własne określenie przy
        okazji spotkania z Kulczykiem u Paulinów)
    • Gość: z radia Jest pan świnią! IP: 82.139.8.* 29.08.05, 23:16
      Cimoszewicz traci nerwy
      29.08.2005 17:47 (aktualizacja 19:06)

Włodzimierz Cimoszewicz traci nerwy i obraża dziennikarzy. Reporter RMF
      Przemysław Marzec próbował wyjaśnić pojawiające od pewnego czasu sugestie na
      temat relacji łączących marszałka z Anną Jarucką. Usłyszał, że jest świnią.

Sugestie zaczęły pojawiać się po ujawnieniu listu, który miał zostać napisany
      przez byłą asystentkę Cimoszewicza. Anna Jarucka w dość poufałym tonie prosi go
      o protekcję dla swojego męża.

- To nie jest list tylko podwładnej - sugeruje poseł Konstanty Miodowicz. - Ja
      bym do swoich przełożonych takich pism nie pisał. Chodzi mi o styl i o sposób
      artykułowania problemu - mówi śledczy.

Reporter RMF, Przemysław Marzec, zadał więc Włodzimierzowi Cimoszewiczowi
      pytanie: "Panie marszałku, przepraszam za to pytanie, ale zbyt dużo aluzji w
      tej sprawie. Czy łączyły pana intymne stosunki z Anną Jarucką?" Usłyszał w
      odpowiedzi: "Jest pan świnią".
      • Gość: Barbara Re: Jest pan świnią! IP: 82.139.8.* 30.08.05, 00:23
        I dobrze mu powiedział.Uważasz ,że kultura powinna działać w jedną stronę?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka