Dodaj do ulubionych

Obsługa klienta w TV Daami

IP: 194.181.0.* 19.09.01, 12:37
Próbowałem ostatnio podłaczyć TV Daami do nowo wynajętego mieszkania. W tym
celu udałem sie do punktu obsługi klienta. Okazało się, że osoba wynajmująca
mieszkanie w Radomiu nie może mieć podłaczonej kablówki. Musi przyjśc z
właścicielem mieszkania za rączkę(jak w przedszkolu z mamusią). Argumenty, że
abonament płaci się z góry i w razie problemów z płatnością można odłączyć
sygnał, że umowe podpisuje się imiennie z człowiekiem a nie mieszkaniem, nie
poskutkowały.
Stwierdziłem, że jak TV Daami nie chce moich pienieędzy to ich strata, że nie
będę ich klientem. Pani odpowiedziała mi, że na "takich" klientach im nie
zależy.
Nie miałem z tą firmą nigdy nic wspólnego, ale wiem też, że nigdy już nie będę
miał, bo nie mam zamiaru dyskutować z niedouczonymi i nie wychowanymi
paniusiami w dziale obsługi klienta tej firmy.
Mam nadzieję, że w Radomiu otworzy swoją filię np. Warszawska Aster City
(lepsza jakość i wybór programów) i ostatecznie zakończy czas bezkarnego
monopolu Tv Daami.
Teraz odbieram za darmo programy TV z antenki.
Obserwuj wątek
    • Gość: Robsonka Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.netia.pl 19.09.01, 16:21
      Tak się składa, że Dami jeszcze przez długi czas będzie w Radomiu monopolistą.
      Należy do dużego operatora więc nikt nie będzie sobie wprowadzał konkurencji.
      Jedyną konkurencją dla nich w tej chwili jest odbiór satelitarny.
      Swoją drogą też mam złe doświadczenia z Dami, więc odbieram z anteny.
      • Gość: NJ Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: 148.106.128.* 19.09.01, 17:08
        dolaczam sie do anty-Daami kampani - tez zle doswiadczenia :-))))), ale
        skonczylo sie dobrze bo potraktowalem ich w taki sam sposob jak oni mnie.....
        czasami slowo ku..... jest bardzo przydatne:-)))))))))

poz

NJ
    • Gość: JerzykM Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.01, 08:03
      Witam,
      jestem (że tak powiem) weteranem w poznawaniu TV Dami od złej strony. Od
      początku jej działalności były problemy. Sygnał był słabej jakości a opłaty
      rosły w zatrważającym tempie. Byłem jednym z autorów listu (z podpisami
      kilkuset abonentów), w którym domagaliśmy się poprawy jakości nadawanych
      programów i uspokojenia się z podwyżkami. Chcieliśmy ten list wydrukować w
      radomskich gazetach i następnie wręczyć (osobiście!) szefom TV Dami. W każdej
      redakcji obiecywano nam (jak najbardziej!), że będzie wydrukowane, ale
      skończyło się na obietnicach. Natomiast na wizji P. Wachowicz, trzymając w ręku
      nasz list (skąd go miał?) stwierdził, że zła jakość odbioru jest naszą winą, bo
      cyt. "nie wiadomo, w jakiej piwnicy te nasze Sony były składane". Pełna
      arogancja! Że nie wspomnę o jakichkolwiek wizytach jego "telefachowców", którzy
      zawsze ostro trzymali "linię" Szefa. Dlatego nie mam złudzeń - Radom jest
      jeszcze długo skazany na bylejakość TV Dami.
      Pozdrawiam
      • Gość: Kaboom Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.radom.pl 21.09.01, 01:39
        No, a niech jeszcze programy z serii Discovery znikna z anteny, to ja wysle
        list do ambasady USA z informacja ze u nich w siedzibie sie BinLaden ukrywa....
        • Gość: hAmleT` Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 23.09.01, 21:18
          ja ostatnio chcialem sobie podlaczyc siec przez dami net, poszedlem do BOK na
          ulicy kanalowej, mloda, bardzo ladna pani przyjela zamowienie, ladnie sie
          usmiechnela, dala mi 5 ulotek i powiedziala ze jeszcze dzis ktos do mnie
          zadzwoni... Ten dzien minal, minal tez kolejny... moje zdenerwowanie lekko
          wzroslo, zadzwonilem do BOK dokladnie tydien pozniej. Pani podala mi numer tel
          do obslugi technicznej i odlozyla sluchawke. zadzwonilem wiec do panow
          technikow, powiedzialem jaka jest sprawa a oni na to ze nic nie slyszeli...
          obiecali jednak ze jeszcze dzis do mnie ktos zadzwoni. dzien minal. dzwonie
          jeszcze raz. odbiera znowu jakis koles i mowi mi ze nic nie slyszeli. obiecal
          oczywiscie ze jeszcze tego dnia ktos do mnie zadzwoni:P. bylo to wczoraj.. dzis
          ciagle siedze na tepsie i licze impulsy. chyba sobie daruje daminet...
          • Gość: JerzykM Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.radom.pl 23.09.01, 22:13
            Tygodnik Radomski nr 17, str 3, artykuło na dole strony: pierwszy p. Wojciecha
            Ozimka, który "ośmielił się" skrytykować jakość działalności TV Dami i co go za
            to spotkało oraz odpowiedź kogoś, kto tytułuje się jako "Nowy Pan w Dami -
            Cezary Pawłowski". Był kiedyś taki kawał o Ruskach i Amerykanach, jak
            Amerykanie z niedowierzaniem pytali, czy to prawda, że w Rosji I sekretarze nie
            mają nawet ukończonej podstawówki. Odpowiedź była: ..... eeeeeee..... a u was,
            to biją Murzynów!!! Nowy Pan w Dami idzie "w odbijaniu piłeczki" znacznie
            dalej. Nie zniża się do odpowiadania na słowa krytyki, tylko od razu przechodzi
            do obrażania "klienta". A co?! Się będzie obcyndalał! Morda w kubeł i płacić
            abonament!!!! W tył zwrot, wykonać!
            Pozdrawiam, ale nie wszystkich!
          • Gość: khax Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.jwt.com.pl 25.09.01, 09:35
            Gość portalu: hAmleT` napisał(a):

> ja ostatnio chcialem sobie podlaczyc siec przez dami net, poszedlem do BOK na

czy to dami net to jakos w necie dostepne jest? poczytalbym cos itp itd? bo na
            dami.com.pl (w ogole to zenada stronka - podstrony w nowym oknie i poza tym tylko
            dwie :)))))) nic na ten temat nie znalalzem :( w ogole to najpierw wpisalem
            dami.pl samo i poczytalem o linuksie troche :)

albo moze ktos poda jakies sczzegoly tego dami neta - jakie parametry, jakie
            koszta, jak to podlaczane (przez kablowke?) ?
            • Gość: lelec Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.radom.medianet.pl 25.09.01, 16:05
              Hi khax!

> czy to dami net to jakos w necie dostepne jest? poczytalbym cos itp itd? bo na
              > dami.com.pl (w ogole to zenada stronka - podstrony w nowym oknie i poza tym tyl
              > ko
              > dwie :)))))) nic na ten temat nie znalalzem :( w ogole to najpierw wpisalem
              > dami.pl samo i poczytalem o linuksie troche :)
              strona dami bedzie nidlugo lepsza, ale czy bedzie na niej wiecej informacji - to
              sie okaze...
              dami net z pewnych zrodel wiem, ze jest w fazie testow. panowie z dami jeszcze
              nie do konca wiedza, jak sobie z tym netem poradzic - maja sprzet, ale ich lacze
              ze swiatem nie wytrzymalo by chyba naporu radomskich internautow... ale to nie sa
              oficjalne informacje, tylko moje przemyslenia wynikajace z informacji, jakie
              zaslyszalem...
              > albo moze ktos poda jakies sczzegoly tego dami neta - jakie parametry, jakie
              > koszta, jak to podlaczane (przez kablowke?) ?
              koszta - ponizej 100 zl/mc netto (moze 80?) za lacze w domu, predkosc - wewnatrz
              okolo sieci 512 kb/s, na zewnarz - ktorz to wie (na razie chyba nie ma wiecej niz
              2 mB bez ciru :( )

Tez jestem ciekaw oficjalnych informacji na temat daminetu

pzdr
              (more info on priv)
              • Gość: Voder Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.pl 26.09.01, 01:17
                Gość portalu: lelec napisał(a):

> Hi khax!
                > strona dami bedzie nidlugo lepsza, ale czy bedzie na niej wiecej informacji - t
                > o sie okaze...

Pewnie we flashu jak znam zycie ?? ;>>>

> dami net z pewnych zrodel wiem, ze jest w fazie testow. panowie z dami jeszcze
                > nie do konca wiedza, jak sobie z tym netem poradzic - maja sprzet, ale ich lacz
                > e
                > ze swiatem nie wytrzymalo by chyba naporu radomskich internautow... ale to nie

cicho lelcu, bo odstraszysz klientow co to oczekuja ze to 128kbit/s beda
                mieli ;>>>

> > albo moze ktos poda jakies sczzegoly tego dami neta - jakie parametry, jak
                > ie
                > > koszta, jak to podlaczane (przez kablowke?) ?
                > koszta - ponizej 100 zl/mc netto (moze 80?) za lacze w domu, predkosc - wewnatr
                > z
                > okolo sieci 512 kb/s, na zewnarz - ktorz to wie (na razie chyba nie ma wiecej n
                > iz
                > 2 mB bez ciru :( )

A jak juz podales, to ja dodam ze bez CIRu to znaczy ze lacze moze lezec i juz...
                2Mb to EIR czyli maxymalna granica ktora siec moze przepuscic jesli ....jesli nie
                jest zapchana...jesli jest zapchana to puszcza tyle na ile pozwala CIR a jak CIR
                0 to moze i wogole nie puszczac ;>>> No ale CIR mozna kupic, ale w sieci TPSA to
                w zasadzie niewiele zmienia ;>>> nie mowiac juz o tym ze chyba najwyzszy CIR jaki
                jest w cenniku to 64kbit/s (przynajmniej w cenniku sprzed roku ;P) Nie mowiac ze
                w momentach gdy szaleje Code Red khi khi siec TPSA sie przeciaza...

> Tez jestem ciekaw oficjalnych informacji na temat daminetu

A kto nie jest ;>>
                P.s Khmm Khax skrobnij mi na voder@irc.pl swojego maila bo gdzies zgubilem....
                • Gość: lelec Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.*.*.* 26.09.01, 09:06
                  > Gość portalu: lelec napisał(a):
                  >
                  > > Hi khax!
                  > > strona dami bedzie nidlugo lepsza, ale czy bedzie na niej wiecej informacj
                  > i - t
                  > > o sie okaze...
                  >
                  > Pewnie we flashu jak znam zycie ?? ;>>>

Niestety (na szczęście), tylko intro we flashu, reszta w dhtml...

> 2Mb to EIR czyli maxymalna granica ktora siec moze przepuscic jesli ....

NA RAZIE 2 MB BEZ CIRU, ale może wymyślą co lepszego - nie koniecznie od tepsy!

(z atsem o tym nie gadali?, bo z ... ;) )

pzdr
                  lelec
                  • Gość: Voder Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.pl 26.09.01, 12:25
                    Gość portalu: lelec napisał(a):
                    > > Pewnie we flashu jak znam zycie ?? ;>>>
                    >
                    > Niestety (na szczęście), tylko intro we flashu, reszta w dhtml...

a fuj ;> echhh ze wy tez tego flasha tak kochacie ;)))

> > 2Mb to EIR czyli maxymalna granica ktora siec moze przepuscic jesli ....
                    >
                    > NA RAZIE 2 MB BEZ CIRU, ale może wymyślą co lepszego - nie koniecznie od tepsy!

No bo od TPSA to niewiele moga wymyslec choc ATM TPSA w Radomiu powinna moc
                    swiadczyc...a reszta kheh no coz ceny sa kilka razy wyzsze niz w TPSA ;)))

> (z atsem o tym nie gadali?, bo z ... ;) )

a wiesz ze nie wiem, ostatnio sie zajmowalem zalatwianiem nowych lacz do nas,
                    nowymi routerami wiec mialem zajecie ;> A patrzac na obciazenie generowane przez
                    userow u nas to oni z tymi 2Mb bez CIR daleko nie zajada, biorac pod uwage
                    transfery dla klientow jakie zapowiadaja. Im potrzeba porzadnego lacza, a to
                    bedzie kosztowac, a jak bedzie kosztowac to w czyms sie musi to odbic ;> A w
                    czym ?? To sie okaze wkrotce ;)
            • Gość: Voder Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: *.pl 26.09.01, 01:06
              Gość portalu: khax napisał(a):
              > dwie :)))))) nic na ten temat nie znalalzem :( w ogole to najpierw wpisalem
              > dami.pl samo i poczytalem o linuksie troche :)

bo to dami to nie to dami z Radomia, to strona odzzialu z innego miasta...
              jesli dobrze pamietam to zdaje sie jest Legnica...

> albo moze ktos poda jakies sczzegoly tego dami neta - jakie parametry, jakie
              > koszta, jak to podlaczane (przez kablowke?) ?

oficialnie jeszcze nic nie wiadomo, wiadomo tylko ze za pomoca modemu kablowego
              dolaczanego do koncentryka ;P To co kilka lat temu zrobili w Walbrzychu i
              mialobyc u nas juz na swieta...minely swieta Bozego Narodzenia, pozniej
              Wielkanocne, pozniej znow Bozego itd itd itd

• Gość: smyk Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: 212.244.142.* 29.10.01, 16:28
      Teraz wprowadzili internet dla swoich abonentów. Poszedlem się czegos
      dowiedziec, a panienka mowi, za internet u mnie w bloku bedzie za miesiac.
      Zadowolony poszedlem do domu, a za kilka dni dowiedzialem sie od kumpla, ze
      internet, owszem bedzie ale "moze w przyszlym roku" (byl kilka dni pozniej w
      dami w tej samej sprawie) i tylko dla tych ktorzy maja pelny pakiet. Wkurwiony
      na maxa ta sytuacja (mam maly pakiet) kupilem sobie antene (mam teraz nawet
      TVN24). Pragne poinformowac wszystkich, ze dzialalność dami (uzaleznianie
      zawarcia jednej umowy od zawarcia drugiej) jest niezgodna z prawem (nie
      pamietam numerkow paragrafow, ale jak ktos by bardzo chcial, to moge podac na
      forum)
      • Gość: XXX Re: Obsługa klienta w TV Daami IP: 194.181.0.* 08.01.02, 17:33
        X
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka