Dodaj do ulubionych

Kim sa dresy?

IP: 212.180.147.* 18.08.05, 10:05
Mysle od pewnego czasu - kim sa dresy?

Czemu idealem lysych bezmozgow w wieku 17-24 jest posiadanie grubego
lancucha, kurtki, 12-letniego BMW i glupiej blondynki przy swoim boku? Czy da
sie jakos sprawic, zeby zaczeli zauwazac inne idealy?

Kazdy dres sam jest slaby jak 14-letnia dziewczynka albo dziecko. Ich sila
polega na tym, ze w 5 wladowani w bmw albo fiata "terroryzuja" miasto,
przejezdzajac na czerwonym, jezdzac jak przystalo na debili. Po wyjsciu z
samochodu znow mocni sa, bo sa w 5.

Da sie cos z nimi zrobic? Zeby zrozumieli, ze to ze sa lysi, nie znaczy ze
kazdy sie ich boi?
Obserwuj wątek
    • Gość: dog Re: Kim sa dresy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 16:40
      Gość portalu: anty-dres napisał(a):

> Mysle od pewnego czasu - kim sa dresy?
      > Da sie cos z nimi zrobic?

Trzeba wyrwać jak chwasty.
      • Gość: tomusP Re: Kim sa dresy? IP: 193.111.144.* 18.08.05, 17:14
        Wysterylizowac ich wszystkich! Nie beda roznosic zlych genow!!
        • Gość: dres Re: Kim sa dresy? IP: *.ceti.pl 18.08.05, 20:44
          co ty ku.. masz do mojego bmw cwoku?zajebie ci sztacheta brudna mariolo az ci
          sie oraznada z komunii odbije!wtedy zrozumiesz kim jest dres
          • Gość: bmen Re: Kim sa dresy? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.08.05, 20:54
            Ooo wlasnie typowego radomskiego Bolca mozna poznac po tekscie "Odbije Ci sie
            oranzada z komunii" - HIT!! Stary zostles moim idolem. Jeszcvze dorzuc fo
            tego "Jebnales jak lysy grzywka o kant kuli" i padne przed toba na
            kolana...cwoku ;]
          • Gość: mjecju Re: Kim sa dresy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.05, 08:18
            Osz ku.. nie może być...dres umie czytać?
            To jakaś ściema.
    • Gość: R2D2 Re: Kim sa dresy? IP: *.33.radom.pilicka.pl 19.08.05, 08:46
      W radomiu jest pelno debili a sam fakt noszenia dresu jeszcze z nikogo nie
      uczynil bezmozga. Sam czasem chodze w dresie mam 15 letnie bmw i jestem krotko
      ostrzyzony. I jakos nie przeszkodzilo mi to by ukonczyc studia i byc uczciwym
      obywatelem tego zacnego miasta :-D. Dresy sa dla mnie tacy samo jak skejci
      tylko spodnie troche inne nosza. Poprostu jedni bezmozgi poszli za moda a
      drudzy zostali :-D Nie mozna generalizowac zachowan spolecznych do ubioru
      czlowieka poprostu jedne grupki sa bardziej przypalowe inne troche mniej.
      Zastanawia mnie tylko co zrobili dersi anty-dresowi ze wyjechal z nimi az na
      forum ?
      • Gość: anty-dres Re: Kim sa dresy? IP: 212.180.147.* 19.08.05, 12:54
        To prawda co piszesz, nie mozna generalizowac. Zauwaz tylko, ze nie napisalem
        ze kazdy kto ma BMW jest dresem. Za to w druga strone juz tak - idealem kazdego
        dresa jest BMW :) (ewentualnie audi, ale to samochody tej marki nie sa tak
        czesto sprowadzane z zachodu za 1000 euro :) ).

No i odpowiedz na pytanie postawione na koncu - nic mi nie zrobili. Obserwujac
        ulice, pozbieralem kilka doswiadczen i postanowilem napisac.
        • Gość: szogun Re: Kim sa dresy? IP: 62.17.23.* 19.08.05, 13:20
          ja mieszkam od jakiegos czasu w Irlandi...
          co wam powiem....to nie tylko w polsce sa dresiarze tytaj jest duzo gorzej
          kobiety ,dzieci dorosli wszyscy w drsach...dzien w dzien....co gorsza w polsce
          mozesz wpiepszyc gowniarzowi jak cos przeskrobie...tutaj 3eba go zabrac gdzie
          nikt nie widzi i dopiero wpiepszyc..

(ja nie pale tytoniu) i podoba mi sie tu bo nie mozna nigdzie palic nawet pubach
          i restauracjach a ci cholerni "nakersi" (tak tu sie wola na dresiarza)jaraja w
          autobusach tych pietrowych na gorze..zeby sie nie stresowac jezdze na dole ale
          czasem nie ma miejsca i ide na gore i sie zaczyna...powiem ,ze jestem nerwowy w
          takich sytuacjach prosze grzecznie zeby wyzucili papierosy albo ja wyrzuce ich
          zazwyczaj wyrzucaja papierosy ale kilka razy skonczylo sie na szamotaninie..(ja
          188cm i 100kilo wagi mam mala przewage bo zazwyczaj ich 2-4 ale kazdy nie
          przekracza 165 cm i wagi 60kilo takie kurduple tutaj tylko w dresach biegaja..i
          wqu..aja ludzi.

najgorsze sa jednak dziewczyny w dresach...z nimi to juz tylko pyskuwki....nigdy
          nie udezylem kobiety....ale tyle razy co mnie reka swedziala...sa tak bezczelne
          ,ze sie w pale nie miesci to samo z guwniarzami...potrafi do sklepu wleciec
          pozrzucac rzeczy z pulek zasmiac sie w twarz sprzedawcy i wyjsc.

Wiec nasze dresy nie sa takie zle maja przynajmniej jakies idealy cos chca cos
          od zycia.
          Tutaj chca albo komus dokuczyc albo cos zajebac zeby na hash bylo!!
          • Gość: wesoła Re: Kim sa dresy? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.08.05, 13:29
            Szogun, jakie ideały mają nasi dresiarze? i CO chcą od życia?
            • Gość: szogun Re: Kim sa dresy? IP: 62.17.23.* 19.08.05, 13:42
              czytaj od poczatku wesola kolezanko

"Mysle od pewnego czasu - kim sa dresy?

Czemu idealem lysych bezmozgow w wieku 17-24 jest posiadanie grubego
              lancucha, kurtki, 12-letniego BMW i glupiej blondynki przy swoim boku? Czy da
              sie jakos sprawic, zeby zaczeli zauwazac inne idealy?"
      • Gość: Gosia Re: Kim sa dresy? IP: 193.111.144.* 23.08.05, 19:25
        Zgadzam się. Panują w Radomiu, zresztą pewnie jak wszedzie, stereotypy. Jeśli
        ktoś nosi dres, choćby z czterema paskami, to wcale nie znaczy, że jest debilem
        i nie umie się w sposób sensowny wypowiedzieć. Trzeba jednak przyznać, że jak
        idziesz osiedlową ulicą, a na rogu stoi ich z dziesięciu to, aż strach się bać.
        Dres - to subkultura jak każda inna. Jednak trudno się dziwić, że wszelkie
        kradzieze, włamania itp kojarzą nam się z nimi. Jak kilka razy pod rząd jako
        sprawców widzisz dresów to samo z siebie tak wychodzi. Jednak postarajmy się nie
        generalizować.
        Człwiek to człowiek. Czy to w dresie czy garniturze. Jak ma być debilem to
        bedzie i z kratwatem na szyji.
    • Gość: takitam Re: Kim sa dresy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.05, 00:49
      Sa glupolami.
      • a67 Re: Kim sa dresy? 23.08.05, 22:56
        Te dresy to młodzi ludzie którym się nic nie oferuje
        Dawniej były koła -modelarskie fotograficzne itp itd
        Młody gó..arz potrzebuje celu a jak go mu brakuje to zaczyna się wzorować i
        identyfikować z "najsilniejszą grupą" w okolicy
        Taki dres jeśli by mu zaoferować "przynależność" do grupy np. wspinaczy
        skałkowych z dziką rozkoszą zamieniłby dres na ciasne buty a bmw służyło by mu
        do dojazdów w jurę w każde wolne
        • Gość: ;-)) Re: Kim sa dresy? IP: 82.139.8.* 23.08.05, 23:25
          Jest taka śmieszna pioseneczka pt "Dresiarze"

"To dresiarze, choc jednego zabić marzę, mają ładne spodnie w pasy, a
          najgorsze, że brudasy" :P

Kawałek refrenu ;-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka