Dodaj do ulubionych

Skate park3 marzenia Poludnia

IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.05, 20:11
Skaterzy z poludnia marza o wybudowaniu dobrego toru, wykonanego przez firme
Tech-Ramps. Tor ten sprawdzil sie w wielu miastach i nie ma sensu
eksperymentowac z taka kicha jak skatepark2 na ulicy mlodzianowskiej. My
chcemy jezdzic na nim bo on tylko pozwoli nam na prawdziwa zabawe. Wspomniany
tor pozwala na wykonywanie roznych manewrow deskorolkowych, rolkowych i
rowerowych.

Czekamy na pozytywne wiesci od wladz miejskich.
Obserwuj wątek
    • Gość: en57 Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.34.udn.pl 29.08.05, 00:44
      Miasto nie ma funduszy na inwestowanie w drogi sprzet dla waskiej grupki
      skate'ow, ktorzy notorycznie zatruwaja zycie mieszkancom miasta i osiedli. Sa
      oni zagrozeniem dla bezpieczenstwa publicznego. Wraz ze wspolpracownikami bede
      apelowal do wladz miasta o rezygnacje z budowy skate parku na os. poludnie.
      • Gość: Skate Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: 193.111.144.* 29.08.05, 07:54
        en57 to wszytko tłumaczy, to był rocznik :-) Ty możesz już tylko siedzieć w
        domu, daj innym dobrze się bawić.
        Panowie nie pozwólcie, żeby urzędnicy swoimi nieodpowiedzialnymi dezyzjami po
        raz kolejny coś zepsuło, zbierajcie podpisy, nagłośnijcie sprawę w mediach.
        Trzymam kciuki!
        • Gość: en57 Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.34.udn.pl 29.08.05, 08:47
          en57 to nie jest rocznik. rocznik jest duzy nizszy. Z koncowki lat 80. :]
      • Gość: Piotrek Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 22:33
        ja bym powiedzial, ze sk8park bardziej przyda sie na GOLEBIOWIE, gdzie jest
        wiecej ludzi jezdzacych... miasto zrobilo sk8park na ustroniu, zeby skaterzy,
        bikerzy i rolkarze sie odwalili nie konsultujac projektow z ludzmi jezdzacymi i
        w ten sposob powstala ATRAPA sk8parku... na vert nie ma drabinki, wszysko ma
        zle katy, za ostre, albo niewiadomo do czego cos sluzy (jak "wyboja" na
        sk8parku) wychodzi ze to kolejny plac zabaw... pozatym otoczenie jest zalosne i
        niebezpieczne... nie mozna spokojnie pojezdzic bo na sk8parku ciagle
        przesiaduja dresy, nawet na placu zabaw obok co jest beznadziejnym
        rozwiazaniem...
      • Gość: Slawmir Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 17:50
        Zbliża się nowy rok szkolny może szkola nr 21 z dyr Bartkiewiczem na czele coś
        pomoże młodziezy w tej sprawie.
        Pozdawiam
        • Gość: Ziomek Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.198.udn.pl 31.08.05, 19:43
          Czy nasze posty na forum mają jakieś znaczenie? Czy kiedykolwiek rada miasta
          przeczytanasze wypowiedzi? Może trzeba kogoś o tym poinformować?

Pozdro.
    • Gość: x Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 10:33
      Wszystkim zainteresowanym z południa (i nie tylko) przypominam, że jeszcze
      wiosną tego roku pani radna Teodora Słoń i pan kandydat na posła Marek Motyka
      (oboje z południa) aż bili się o pierwszeństwo do uszczęśliwienia mieszkańców.
      Miało być boisko do piłki nożnej, kosze i oczywiście skatepark.Skończyło się na
      spektakularnym posadzeniu dębów w parku przy udziale biskupa, władz miasta i
      mediów. Takie mieli dobre intencje, że nawet dęby się zbuntowały i uschły.
      Za kilkadziesiąt dni wybory. Młodzi też pójdą wybierać. Mam nadzieję, że
      chociaż Michał nie pójdzie na wybory bezmyślnie bo już zkosztował kiełbaski
      przedwyborczej.
      • Gość: IA Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 21:04
        Dawac nam tu skateprak bo nuuuuda na tym poludniu
    • Gość: ja Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 12:00
      Chciałbym jakoś pomóc przy nowym skateparku na Południu - może trzeba zbierać
      podpisy lub pomóc przy czymś innym?
      • Gość: x Re: ja IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.05, 14:55
        To bardzo dobry pomysł. Możesz sam z zainteresowanymi kolegami zbierać podpisy.
        Potem gotową listę trzeba zanieść do spółdzielni i oddać w sekretariacie na
        dziennik. Prosić o odpowiedz. Młodzież też ma na osiedlu coś do powiedzenia.
        Musicie nauczyć się jak poprawić jakość życia na swoim osiedlu to potem
        będziecie wiedzieli jak poprawić kraj w którym żyjecie. Jeśli miałbyś chęć
        spróbować to pisz na forum, jak masz jakieś pytania to chętnie coś podpowiem. I
        do dzieła.
        • Gość: m Re: ja IP: 82.139.8.* 29.08.05, 18:14
          "...i żeby Polska rosła w siłę a ludzie żyli dostatniej....".

A poza tym - gdzie mógłby takie coś powstać? mam na myśli konkretny adres?
          • Gość: Ziomek Re: ja IP: *.198.udn.pl 29.08.05, 20:53
            Skatepark miał powstać na terenie szkoły podstawowej 21. A tak w ogóle jakby w
            Radomiu na os. Południe powstał skatepark projektowany i wykonywany przez znaną
            na rynku deskorolkowym firmę TECHRAMPS, to szczerze spełniłoby się moje
            marzenie. Jedynie można jeździć na Skateparku przy ul. Narutowicza, ponieważ tor
            przy ul. Młodzianowskiej jest beznadziejnie zaprojektowany, dobry tam jest tylko
            asfalt. Niech urzędnicy w starszym wieku nie myślą tylko "o sobie" i ludziach
            starszych. Oni chcą jak najlepiej dla ludzi w swoim wieku. Pomyślcie, że dzieci
            i młodzież też o tym marzy. Wiele osób z Radomia jeździ na skateparki do inych
            miast, typu Warszawa, Pionki. Tam są tory projektwowane przez profesjonalistów
            "skaterów". Inni deskorolkowcy, rolkarze jeżdżą po murkach na szkołach, później
            skarży się dyrekcja, że są odbrapane murki lub poniszczone płytki. Żeby czemuś
            takiemu zapobiec pozostaje wybudowanie profesjonalnego Skateparku, a najlepiej
            przez firmę TECHRAMPS, ponieważ to ta firma ma największe doświadczenie.

Dziękuję.
            • Gość: Pablo Re: ja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 22:42
              Popieram
              Sam mieszkam na południu i mimo tego że jestem za stary na takie zabawy to
              sadze że taki park powinien powstać na osiedlu południe. Miejsa jest tu sporo
              chocby nawet w parku. Ciągle wszyscy tylko narzekają że młodzież siedzi pije
              piwo pod blokiem a co oni mogą robić ?? Skatepark świetny pomysł. Róbym
              wszysztko by nasze dzieci miały możliwość rozwijania się nie tylko
              intelektualnego ale również i fizycznego.
            • Gość: Piotrek Re: ja IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.08.05, 22:53
              w sumie nawet na Poludnie jezdzilbym na sk8park robiony przez tech ramps, ale
              to powinien byc najlepiej obiekt zamkniety, jedynym slowem profesjonalny obiekt
              typu jutrzenka, gdzie za wejscie nalezy placic. symboliczna kwote w wysokosci
              np 2zl na dzien... lepiej wydac te 2 zl na to zeby sobie pojezdzic niz na
              browar, a wtedy raczej zaden dres sie nie pojawi, bo bez sprzetu go nie
              wpuszcza, a pozatym nie bedzie placil 2zl zeby kogos skroic.
              • Gość: Ziomek Re: ja IP: *.198.udn.pl 30.08.05, 16:30
                Bardzo popieram, żeby był płatny, wtedy miasto nawet mogło by te pieniądze
                przekazać biednym rodzinom lub coś za nie kupić dla miasta. Ale musiałby ktoś te
                pieniądze zbierać - tu jest problem. Bo takiej osobie trzeba by było płacić raz
                na miesiąc ok. 600 zł, a nie wiadomo, czy przez cały miesiąc uzbierałoby się
                tyle pieniędzy. Ale zawsze przez jeden miesiąc spróbować można. Tak więc mam
                nadzieję, że na os. Południe powstanie skatepark zbudowany przez firmę TECHRAMPS.

Pozdrawiam.
    • Gość: Olgiert Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 16:39
      Siemka

Bardzo pragnę tego skateparku. Kamień spadł by mi z serca. Oczywista że ten
      skatepark doskonale wypełniał by pustke na południu. Mam nadzieje że zostanie
      wykonany perfekcyjnie, bez żadnej skazy.

Pozdro!!
    • Gość: Bit Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:30
      Heh. Skatepark wykonany przez firmę Tech-Ramps byłby najlepszym rozwiązaniem,
      gdyż w wielu miastach tory wykonane przez ową firmę służą przez długi czas. Są
      one solidnie wykonane i przemyślane w 100%. Nie dziwię się ludziom którzy
      mieszkają w blokach na południu kiedy ktoś tłucze im od rana do nocy deską przy
      balkonie (kto nie chciałby chociaż chwili spokoju ???), park byłby najlepszą
      miejscówką do rozwijania naszych zainteresowań, chodzi mi nie tylko o
      deskorolkę lecz także o rolki i BMX'a. Jetem za budową tego parku, jedynie
      wtedy gdy zostanie wykonany przez firmę Tech-Ramps. Pozdrawiam.
      • Gość: HG szyld Re: Skate park3 marzenia Poludnia IP: *.sggw.waw.pl 31.08.05, 15:03
        ...Napewno przyda się takie miejsce gdzie chłopaki z Radomia mogliby rozwijac
        swoje umiejętnosci. Jestem za budową Skateparku!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka