Dodaj do ulubionych

budynek przy Południowej

IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 08:31
czy ktoś może wie i mnie oświeci jaka inwestycja jest wykonywana przy ulicy
Południowej... powstaje już druga kondygnacja (co bardzo nieprzyjemnie zasłania
mi widok na "świat" a szczególnie na wspaniałe skrzyżowanie Wiejska -
Południowa)... budowa trwa już jakiś czas ale nadal nie wiadomo co tam będzie..
żadnej inforcmaji.. nic tylko tabliczka, że to teren prywatny...
Obserwuj wątek
    • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 08:39
      Z tego co mi wiadomo bedzie to cos w rodzaju sklepu spozywczego.. tylko nawet
      ja sam nie moge zrozumiec dlaczego powstaje budynek pietrowy, w sumie bez
      zadnych okien (tylko do frontu).... coz... budowa jest juz prawie na
      wykonczeniu, pozostaje jeszcze wnetrze... a wowczas naszym oczom ukaze sie...
      wlasnie... zobaczymy co.... a tak formalnie rzecz biorac to jeszcze nalezaloby
      rozwiazac problem czy jest to budynek przy ulicy Poludniowej czy moze
      Wiejskiej.. Bo zostal usytuowany w dosc dziwny sposob i chyba do tej pory
      jeszcze nie wiadomo do ktorej ulicy ona nalezy...
      • Gość: radical Re: budynek przy Południowej IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 08:46
        ok to może należałoby napisać.. na rogu ulic Wiejskiej i Południowej ?
        • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 08:48
          > ok to może należałoby napisać.. na rogu ulic Wiejskiej i Południowej ?

Ooo widzisz! I to jest pomysl... Tylko gdybysmy jeszcze mogli zastapic
          wyraz "budynek" na bardziej okreslony... np sklep alboo... nie wiem co:P
          • Gość: radical Re: budynek przy Południowej IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 08:54
            a ja solidarnie mysle ze to tylko kolejny pomysł na zlikwidowanie odbywającego
            sie od wielu wielu lat w tym miejscu targowiska
            • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 08:59
              > a ja solidarnie mysle ze to tylko kolejny pomysł na zlikwidowanie odbywającego
              > sie od wielu wielu lat w tym miejscu targowiska

no byc moze.. ale mimo wszystko cos tam musi powstac, pozatym na targowisko
              zostanie jeszcze troche miejsca (chyba ze przed tym czyms zrobia parking). A moze
              to bedize jakis mini posterunek policji zeby pilnowac czy tam nei ma targowiska
              (dlatego okna sa tylko do frontu)? ;-)
            • Gość: MZ Re: budynek przy Południowej IP: *.echo-press.com.pl 18.07.01, 09:38
              Gość portalu: radical napisał(a):
              > a ja solidarnie mysle ze to tylko kolejny pomysł na zlikwidowanie odbywającego
              > sie od wielu wielu lat w tym miejscu targowiska

Znając upór handlujących, żaden sklep nie będzie w stanie przeszkodzić im w
              handlu. Będą to nadal tam robić, choćby mieli rozstawiać skrzynki nawet obok
              przystanku lub przy wejściach do klatek schodowych.
              • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 09:41
                > Znając upór handlujących, żaden sklep nie będzie w stanie przeszkodzić im w
                > handlu. Będą to nadal tam robić, choćby mieli rozstawiać skrzynki nawet obok
                > przystanku lub przy wejściach do klatek schodowych.

Fakt ze jest tam dosc dobre miejsce na handel, ale mysle ze przesadzasz... I tak
                ostatnio jest tam coraz mniej handlujacych...
                • Gość: MZ Re: budynek przy Południowej IP: *.echo-press.com.pl 18.07.01, 09:49
                  Gość portalu: BartekW napisał(a):
                  > Fakt ze jest tam dosc dobre miejsce na handel, ale mysle ze przesadzasz... I t
                  > ak
                  > ostatnio jest tam coraz mniej handlujacych...

Bo przy tym upale za dużo much latało wokół mięsa... ;-)
                  • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 12:36
                    > > Fakt ze jest tam dosc dobre miejsce na handel, ale mysle ze przesadzasz...
                    > I t
                    > > ak
                    > > ostatnio jest tam coraz mniej handlujacych...
                    >
                    > Bo przy tym upale za dużo much latało wokół mięsa... ;-)

no fakt.. wszyscy sie przenosza na Struga ;-)
                    • Gość: MZ Re: budynek przy Południowej IP: *.echo-press.com.pl 18.07.01, 12:42
                      Gość portalu: BartekW napisał(a):
                      > no fakt.. wszyscy sie przenosza na Struga ;-)

Nie wiem, co to ma do rzeczy, ale na Struga nie ma handlu mięsem pod chmurką. A
                      jeśli chodzi o budynek przy Wiejskiej / Południowej, to mam tylko nadzieję, że
                      nie będzie tam knajpy albo sklepu z alkoholem. Jeżeli przez całe wieczory mają
                      tam stać pijacy tak jak na Młodzianowskiej, to współczuję radicalowi i pozostałym
                      mieszkańcom pobliskiego bloku.
                      • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 12:46
                        > > no fakt.. wszyscy sie przenosza na Struga ;-)
                        >
                        > Nie wiem, co to ma do rzeczy, ale na Struga nie ma handlu mięsem pod chmurką.

ma to do rzeczy ze na struga wszystko jest w budkach i sie w upale kisi jeszcze
                        bardziej niz pod przyslowiowa chmurka...

>
                        > jeśli chodzi o budynek przy Wiejskiej / Południowej, to mam tylko nadzieję, że
                        > nie będzie tam knajpy albo sklepu z alkoholem. Jeżeli przez całe wieczory mają
                        > tam stać pijacy tak jak na Młodzianowskiej, to współczuję radicalowi i pozostał
                        > ym
                        > mieszkańcom pobliskiego bloku.

wlasnie tez sie obawiam ze moga zrobic tam jakas knajpe albo monopolowy.. mimo ze
                        po jednej stronie jest szkola, po drugiej kosciol to chyba jest do tych miejsc
                        wiecej niz 100 metrow.... a niestety i tak juz okoliczne "dresy: okupuja klatki w
                        bloku przy wiejskiej 58 (zreszta nie tylko) do tego stopnia, ze samo spojrzenie
                        na nich przyprawia czlowieka o nogi z waty...
                        • Gość: radical Re: budynek przy Południowej IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 13:09
                          ale mieszkaja tez na Wiejskiej pozadni ludzie...
                          • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 13:20
                            > ale mieszkaja tez na Wiejskiej pozadni ludzie...

mieszkaja, oczywiscie ze mieszkaja:-) ja nie twierdze ze ci co stoja pod klatkami
                            to sa akurat mieszkancy tego samego bloku.. czesto wlasnie dresy robia sobie
                            wlasnie takie "zloty" z calego osiedla pod jedna klatke.....
                            • Gość: radical Re: budynek przy Południowej IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 13:21
                              to moze jednak przydalby sie ten nowy komisariat pod blokiem ;]
                              • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 13:24
                                > to moze jednak przydalby sie ten nowy komisariat pod blokiem ;]

tyle tylko ze on (ten budynek) nie ma z tylu okien, pozatym sadzisz ze policjanci
                                nie baliby sie wychodzic do takiego "bydla"? ;]
                                • Gość: radical Re: budynek przy Południowej IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 18.07.01, 13:27
                                  przeciez to tlyko smarkacze, którzy nie wiedzą do czego sluży mózg...
                                  gardze nimi
                                  • Gość: BartekW Re: budynek przy Południowej IP: *.radio.rekord.fm 18.07.01, 13:29
                                    > przeciez to tlyko smarkacze, którzy nie wiedzą do czego sluży mózg...
                                    > gardze nimi

tyle tylko ze jakies 20 cm wyzsi, lysi, ktorzy wiedza do czego sluza rece... i
                                    oni z tego zyja..... :(
                                    • Gość: MZ Re: budynek przy Południowej IP: *.echo-press.com.pl 18.07.01, 13:45
                                      Cokolwiek by nie mówić, to po otwarciu tego sklepu (jeśli będzie tam alkohol)
                                      takich osobników będzie tam jeszcze więcej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka