Dodaj do ulubionych

Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.05, 21:07
Szkoda p.Sylwi - spoko babka. Sam nie wiem czy w coś takiego wierzyć... no ale cóż .. czas pokaże.
Obserwuj wątek
    • Gość: hey-ho Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.udn.pl 08.09.05, 23:11
      Czy szef wydziału nauczycielskiego zupełnie nic nie wiedział co się u niego
      wyprawia?
    • Gość: Hacker z Alaski Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.sol.acsalaska.net 09.09.05, 04:42
      Szkoda pani doktor :( byla spoko :( mialem u niej Piatke :( i mialem miec z nia
      zajecia w przyszlym semestrze :( BBBBUUUUUU
      • Gość: J.W. Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.udn.pl 09.09.05, 09:31
        Tak wygląda sytuacja na takich szkółkach niedzielnych, jak politechnika w
        Radomiu. Kto wogóle dał zgodę na tworzenie takich kuriozów, jak wydział
        nauczycielski przy politechnice? Poziom kształcenia żenujący , tyle że kadra ma
        możliwości zarobienia i na prawo i na lewo.
        • Gość: ------ Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: 193.111.144.* 13.09.05, 15:26
          "w ogóle" kretynie pisze się jak powyżej. a to co wykryto na PR dzieje się na
          każdej uczelni i stawki są dużo wyższe
          • Gość: Yoda Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 15.09.05, 14:18
            Cyzby? -A Ty tesz jesteś takom wybitnom chumanistom po Radomskiej politehnice?
            Na mojej jakoś nie było tego, co wszystkim imputujesz.
            • Gość: aya Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.09.05, 09:28
              wasze posty sa po prostu zenujace!!!!
    • Gość: anonim Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 09:39
      Bardzo dobrze Tak powinno być.
    • Gość: student inf. 2 Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: 213.195.148.* 09.09.05, 10:30
      Naprawde szkoda pani dr. Jakoś nie moge uwierzyć że człowiek z tak dobrym
      podejściem do studentów i wykładanego przedmiotu wziąłby łapówke. Żeby nie
      zaliczyć czegokolwiek uczciwie u p. Sylwii trzeba było sie naprawde postarać i
      być totalnym głąbem. To był dobry nauczyciel na odpowiednim stanowisku. Szkoda
      że tak sie sprawy mają.
      • Gość: lama Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:00
        zgadzam się, Pani Sylwia jest naprawdę bardzo sympatyczna w podejściu do studentów, a zaliczenia u niej były robione w przejrzysty i uczciwy sposób, zawsze wiadomo było, czego należy się nauczyć, jaki zakres materiału jest wymagany na zaliczenie;
        jest to wyraźne przeciwieństwo sposobu, w jaki postępowała Pani Wolak, która z premedytacją oblewała niemal całe grupy, nie dając sprawiedliwych szans poprawy i w ten sposób szantażowała studentów, stawiając ich w sytuacji bez wyjścia, udając przy tym, że robi łaskę przyjmując "prezenty";
        podejrzewam, że propozycja łapówki u Pani Sylwi wyszła od studentów, którzy nie zaliczyli w terminie, ale chcieli łatwo "załatwić" ta sprawę;
        muszę jednak powiedzieć, że my, studenci Politechniki Radomskiej, w zdecydowanej większości przypadków jesteśmy GŁĄBAMI z przedmiotów matematycznych - spójrzmy prawdzie w oczy !!
    • pycha19 Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 09.09.05, 11:11
      Pani doktor naprawde była fajnym wykładowca... popełniła bład, to prawda. tylko
      co teraz ze studentami którzy mieli mieć z Nią poprawke wewrześniu???
    • Gość: fg Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 09.09.05, 11:43
      do pudła suke zamknąc i reszte wydziału z dziekanem na czele
    • Gość: łabsterdak Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 15:03
      heeeee d(O-O)b p.Sylwia za łapowki niemozliwe.(a jednak ?)
    • Gość: studencina Re: walasek IP: *.internet.radom.pl 09.09.05, 16:24
      "rozmowy z dziennikarzem "Gazety" odmówił również dziekan wydziału
      nauczycielskiego dr Janusz Walasek."
      buahhaha z nim sie nie da gadac, zamotany masakrycznie sprawdza prace sobie
      znanymi metodami, uzyskanie zaliczenia to jak trafienia 3ki w totka, malo kto u
      niego sie uczyl jak pamietam 1rok fizyki :) czesto zmienia temat, opowiada
      ciekawostki ktore nikogo nie interesuja, dawno powinien zmienic plyte
      • Gość: dr Re: walasek IP: *.udn.pl 09.09.05, 16:47
        Ale za to wszystko odpowiada poprzedni dziekan. Ten kilka dni temu przeją
        problemy po Olszewskim.
    • nfa05 A co na to srodowisko akademickie 09.09.05, 18:13
      A co na to srodowisko akademickie ? Podobno potrafi się samooczyścić. Ma sporo
      kodeksow etycznych.
    • Gość: mm Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.siec.sandomierz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.05, 18:36
      Taka fajna pani najlepszy doktor na uczelni.Ja nie moge wierzyc ze ja zamkneli:
      ( Ja bylam głabem z matmy a tak sie uczylam matmy ze zaliczylam bez zadnej
      łapówki i jest oki
      • Gość: study Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.udn.pl 09.09.05, 22:22
        bo łapią tylko tych fajnych, cwaniacy się śmieją
    • Gość: Anonim Life on PR IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 09.09.05, 22:39
      Ta pani niby taka miła, a swoje robić potrafiła w końcu to też koleżanka
      słynnej już pani Moniki Wolak. Tę panią akurat pozostawię ocenie innych ja sam
      nie będę tego robił.
      Taka właśnie jest pseudo-Politechnika Radomska. Tam przedmiot można zdać na
      wiele sposobów. Oczywiście, że znajdzie się ktoś, kto powie, że gdyby umiał to
      by problemów nie miał, ale nie przesadzajmy ktoś, kto zaczyna studia i nawet po
      roku nauki nie dorówna wiedzą człowiekowi, który siedzi w tym pół życia i tylko
      on wie, czego chce i czego wymaga.
      Ta uczelnia nie ma żadnej renomy ani uznania, ażeby ona mogła jako tako
      funkcjonować potrzeba nowych zmian, nowych ludzi, którzy zechcą coś dobrego
      zrobić. Tam jest ta sama ciągłość ci sami ludzie rządzą zmieniają się tylko
      stołkami prorektor jest rektorem, rektor prorektorem, dr Rutkowski na
      stanowisko prorektora, który ma się zajmować sprawami studentów potrzebny jest
      ktoś, kto będzie umiał sprawiedliwie zarządzać sprawowaną funkcją, człowiek
      który zajmie się sprawami studentów po to on tam jest, ażeby umiał pomagać.
      Szkoda gadać to zwykły frajer jak i były jego koleżka rektor Wincenty, któremu
      wszystko koło d... zwisało. Liczyła się tylko kasa. Następny jest Luft czy ten
      już zaczął coś zmieniać? Stanowiska i stołki. Dajmy mu czas w końcu ma na to 3
      lata.
      Sprawa tyczy się jeszcze dwóch osób, którzy także powinni ponieść konsekwencje
      swojego postępowania. Wśród pracowników tej uczelni jest jeszcze wiele brudów.
      Jedną z takich osób jest kierownik katedry matematyki pan Tomasz Mazur. Ten
      człowiek także stosował chamskie zagrywki. Nie wiem jak on to robił, ale
      potrafił w ciągu 10 godzin (1000 zł) wyedukować studenta tak, że nie było bata
      żeby on nie zdał u niego egzaminu. W końcu korepetycje są dozwolone, ale z
      lewymi interesami to on miał wiele wspólnego. Chamski człowiek potrafił puścić
      matoła za te marne 1000 zł, a uwalić kogoś, kto umiał dużo więcej niż ten, co
      te korepetycje pobierał. Może i jemu się ktoś przyjrzy.
      A inną ciekawą osobowością na tejże uczelni jest pan Adam Figura. Ten pan
      potrafił sobie zażyczyć 150 zł za 45 minut korepetycji. Na jednej lekcji się
      nie kończyło, ale najciekawsze jest to, w jaki sposób zdawały osoby, które nie
      chodziły na korepetycje do pana A.F. tylko niby były zlecane przez tego pana do
      tych pań, które prowadziły ćwiczenia z przedmiotu, który to ten pan
      egzaminował? Jakieś powiązania na pewno istniały. Ten człowiek w ogóle nie
      powinien uczyć nie dość, że nie potrafi wytłumaczyć i przekazać wiedzy to robi
      jeszcze wielką łaskę, że musi tam siedzieć i odpowiadać na pytania
      studentom "nie wiem", "mnie to nie interesuje", "to nie mój problem". Facet
      jest typowym chamskim wypaczeniem nauczyciela i dziwię się jeszcze, że nikt mu
      się nie dobrał do dupy. Kawał z niego s..na.
      W ogóle ministerstwo powinno się zainteresować tą sprawą i zrobić jakiś
      porządek z tą śmieszną szkołą. Pieniądze można zainwestować w mądrzejszy sposób
      niż ładować na złodziei i oszustów. Po co komuś jakiś tam prorektor Rutkowski,
      który nic nie potrafi zrobić, a takich nauczycieli jak Mazur Figura można
      zastąpić kimś, kto naprawdę włoży dużo serca aby czegoś nauczyć młodzież, a
      przez to lekcje staną się ciekawsze i życiowe. Program studiów powinien być
      ciekawszy i bardziej elastyczny dając studentom możliwość wyboru.
      Powinniśmy brać przykład z takich krajów jak Australia, Kanada, USA.

Antypozdrowienia dla kadry PR
      Gorące pozdroweinia dla wytrwałych studentów i jednej Pani z Wydziału
      Nauczycielskiego Pani Oli Poręby.
      Anonim
      • Gość: lama Re: Life on PR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:21
        w komentowanym i bardzo ciekawym poście poruszył mnie głównie wątek o wymaganiach egzaminatorów, które są czasami nieprzejrzyste i zdecydowanie przekraczają mozliwości studenta, który na zapoznanie się z danym materiałem ma jeden lub dwa semestry - mnie szczególnie uderzył egzamin z przedmiotu "Projektowanie systemów informatycznych" prowadzony przez pana dr Kłodzińskiego;
        egzamin ten było bardzo trudno zdać, a osoby, którym się to udawało, często same nie potrafiły wyjasnić, co zrobiły lepiej od innych osób, które nie zdały; w ogóle przy tym egzaminie można było odnieść wrażenie, że uczciwe przygotowanie się do niego ze zrozumieniem nie jest tu nic wogóle premiowane; w dodatku kretynizmem moim zdaniem są testy (typu A,B,C), które co roku zawierają te same pytania, tylko pomieszane w innej kolejności; w rezultacie chyba wszyscy studenci uczą się na pamięć, którą odpowiedź należy wybrać w poszczególnych pytaniach, a student, który chciałby samodzielnie rozwiązać taki test, w oparciu o swoją wiedzę i posługując się własnym mózgiem, a nie ściągawką z odpowiedziami, prawdopodobnie nie zdążyłby uzbierać wymaganej ilości poprawych odpowiedzi;
        nie posądzam pana Kłodzińskiego o jakieś celowe zaniedbania przy prowadzeniu egzaminu, on ma do sprawdzenia przy każdym egzaminie chyba z kilkaset prac, więc trudno byłoby mu wymyslać ciekawe zadania i dokładnie analizowac każdą pracę, jednak źle układane i prowadzone egzaminy przez wielu wykładowców moim zdaniem robią wiele złego;
        dla przeciwwagi jako przykład bardzo odobrze i starannie układanych i sprawdzanych egzaminów chciałbym podać pana dr K.Jakubczyka
      • Gość: l i l a b a j Re: Life on PR IP: *.server.ntli.net 12.09.05, 14:29
        jestem zdania, ze przyszli nauczycielie szkolni i akademiccy, przed
        rozpoczeciem swej sciezki zawodowej, powinni byc poddawani szczegolowym
        badaniom psychologicznym, aby badajacy wyeliminowali jednostki, ktorym brakuje
        nie tylko predyspozycji do wykonywania zawodu nauczyciela, ale takze osoby
        antyspoleczne i podatne na zle etycznie postepowanie,
        tylko jednostka, dla ktorej PASJA jest nauczanie innych, odrzuci mozliwosc
        wzbogacenia sie niemoralnymi sposobami; jednostka ta jest tym samym najlepszym
        z mozliwych pedagogow i przykladow do nasladowania dla wyksztalcajacych sie
        dopiero mlodych osobowosci
        • Gość: l i l a b a j SELF-CORRECTION:-) IP: *.server.ntli.net 12.09.05, 14:35
          "jednostka ta jest tym samym najlepszym z mozliwych pedagogow i przykladow do
          nasladowania(...)
          - jesli nie najlepszym, to z pewnoscia jednym z najlepszych...
    • Gość: z echa Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.udn.pl 09.09.05, 22:42
      Środowisko Politechniki jest zniesmaczone kolejnym zatrzymaniem. - Ta sprawa na
      pewno stawia naszą uczelnię w niekorzystnym świetle. Ale to zajście nie wpłynie
      negatywnie na studentów, rozpoczęcie roku akademickiego dopiero za miesiąc -
      mówi Lidia Przyborowska, rzecznik Politechniki Radomskiej.
      Nowy rektor Mirosław Luft nie znalazł wczoraj czasu na rozmowę z nami.

Agnieszka WITCZAK

Co pani rzecznik ma na myśli mówiąc, że nie wpłynie to negatywnie na studentów?
      Że dalej będą korumpować? Bo do rozpoczęcia studiów jeszcze miesiąc to wszyscy
      zapomną?
    • Gość: gifi Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.05, 14:00
      szkoda babeczki byla b. fajna ,uczyla juz za moich czasow. najgorsza glupa baba
      to byla Meresowa ciekawe czy jeszcze "uczy" a raczej gnebi bo w zyciu nie
      znalam pedagoga tak paskudnego z brakiem umiejetnosci matematycznych...
    • Gość: rybok Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.net / 69.41.173.* 12.09.05, 18:49
      To jest dno i 3 metry mułu.
    • Gość: l i l a b a j Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.server.ntli.net 12.09.05, 21:01
      wielu psychologow tez nie moze uwierzyc w stawiane Andrzejowi S. zarzuty...
      • ketii Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 13.09.05, 13:25
        czy ktoś wie co poprabia teraz Mirosław P?
        • skuryszew Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 13.09.05, 21:42
          a do czego on Ci potrzebny? Ma się dobrze, tacy spadają na cztery łapy.Nebawem
          będzie Cię uczył.
        • forrdzik Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 25.09.05, 20:50
          tak Ketti, wiem co porabia Mirosław P widzialem go kilka godzin temu z moja
          sąsiadką chcesz jej namiary czy jego? Jej znam bezbłednie ale uważaj jeżeli
          masz jakis biznes bo ona dużo może.....
    • Gość: czlowiek ciekawe kogo teraz aresztuja IP: *.ca-sanfranc0.sa.earthlink.net 14.09.05, 22:48
      proponuje dobrac sie do dupy katedrze informatyki, chociaz tutaj glownie za
      niekompetencje
      • Gość: mały Re: ciekawe kogo teraz aresztuja IP: *.zgora.dialog.net.pl 15.09.05, 13:56
        zauważ, duża grupa wykładowców zrezygnowała z pracy na iformatyce jak zaczeło
        robić się gorąco!!!ale nadal pracują w szkolnictwie!!!
        • kolez Re: ciekawe kogo teraz aresztuja 15.09.05, 17:15
          mnie- a co masz pożywkę z tego baranie? Kazdy matoł chce być magistrem jak nie
          masz jak należy pod kopułą to płać albo małe co nie co w łóżeczku
          • megister1 Re: ciekawe kogo teraz aresztuja 15.09.05, 17:50
            słyszałem różne bajki związane z prezentami(czytaj łapówkami), jestem ciekaw
            jakiej wielkości są to kwoty? Proszę o wypowiedzi, interesuje mnie ile to
            kosztuje, w jakich okolicznościach się daje, a i w naturze też,to moze być
            ciekawa lektura.
            • Gość: student Re: ciekawe kogo teraz aresztuja IP: *.udn.pl 19.09.05, 21:15
              Informatyka?
              Znam trzy rodzynki. Mączyńska, Kłodziński i Klasek. Nie wiem jak Oni mogą
              pracować na uczelni. Przecież nikt nie rozumie co Oni mówią. Dno totalne
    • Gość: cilit bang Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.gazeta.pl / 83.206.45.* 21.09.05, 14:06
      www.forumakad.pl/archiwum/2005/09/22-zann-w_odpowiedzi_na_zarzuty_recenzenta.htm
      • graza26 Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 21.09.05, 14:57
        kto wie co się dzieje z Mirkiem P? jakiś kontakt, telefon, adres, bedę
        wdzięczna
        • menu5 Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 26.09.05, 11:23
          brakuje ci mirka? nie trzeba bylo chlopa pakowac w szambo mialybyście swojego
          idola na codzień, teraz Mirek znalazł niezła sponsorkę i dalej żyje
          beztrosko,on zawsze spada na cztery łapy.Znajac jego gust dziwię sie ,ze czepil
          sie czegos takiego, ale baba kasę ma no i sucha jest jak szczapa to pewnie
          strasznie figlarna jest w łózku.
          • grzecznarowski Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 26.09.05, 21:47
            ja tez chyba z nią Mirka widziałem bo taka jakaś zagłodzona.
            • graza26 Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 01.10.05, 16:35
              czy nikt nie ma namiarów na Mirka P? a może na tę jego sponsorkę co?
              • forrdzik Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 02.10.05, 15:56
                w jakim celu wypytujesz? jestes żoną i tak kombinujesz? mogę pomóc ale nie za
                darmo i nie za dużo. Ona jest: mało interesująca ale miła,lubi nocne życie a
                mężczyźni to jej hobby,jeżeli coś Ci powiem za darmo to, to że ma na imię jedno
                z tych trzech - Maria, Anna, Joanna. Sąsiad.
                • graza26 Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 03.10.05, 20:28
                  dzięki za tę informację chyba się zgadza, proszę o nr telefonu w celu
                  uzyskania dodatkowych informacji oczywiście nie za darmo.
                  • Gość: zły DO ADMINA IP: *.183.udn.pl 03.10.05, 21:35
                    Jaki jest cel tego forum i temat dyskusji? Bo to, co zaczęło się dziać jest po
                    prostu obrzydliwe. Czy Admin zamierza tolerować jakieś randki początkujących
                    szantażystów? Czy to jest zgodne z prawem i netykietą?
                    • doktorka2 Re: DO ADMINA 03.10.05, 21:48
                      a co boisz sie tchórzu? kto cie szantazuje? zajmij sie rodziną a nie....
      • Gość: kowal Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej IP: *.183.udn.pl 05.10.05, 23:09
        Oj, dobierają sie do plagiatorów:
        miasta.gazeta.pl/lodz/1,35136,2952135.html
        • grzecznarowski Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 07.10.05, 21:16
          nie strasz ich oni juz i tak mają za swoje, niektorzy beda musieli oddac
          nieco z tego co uciułali a to nie jest miłe,skończyły się dobre czasy no i
          trzeba sie zadowolic tylko jedną kobitką a to też nie miłe.
          • ksenja Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 10.10.05, 13:18
            co słychać na politechnice? jakos tu nudno ostatnio,nie ma ciekawych wątkow
            • ketii Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 16.10.05, 13:24
              fordzik masz jakieś wieści o Mirku?
              • forrdzik Re: Zatrzymany wykładowca Politechniki Radomskiej 17.10.05, 13:20
                zasmucę Cię ale nie mam, nie widuje go ostatnio przed domem sąsiadki, pewnie
                gdzies sobie znalazl nowe gniazdko lub szuka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka