Gość: darek IP: 10.128.133.* / *.acn.pl 18.07.01, 20:41 Proszę o udzielenie następującej informacji: czy w najbliższej przyszłości jest planowany remont wyjazdowej drogi z Radomia w kierunku na Rzeszów? Pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Arek Re: Drogi w Radomiu. IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 03.08.01, 00:50 Nie wiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BartekW Re: Drogi w Radomiu. IP: *.radio.rekord.fm 03.08.01, 00:53 A po co ja remontowac? Jeszcze jakies pol roku, troche pojezdza tiry, zrobia sie takie koleiny ze sie do ncizego nie bedize nadawac.. a wtedy ja zamkna, wyklucza z uzytku, dadza objazd przez lublin i na tym sie skonczy...:/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Drogi w Radomiu. IP: *.aclis.utah.edu 03.08.01, 07:11 Jest w planie budowa obwodnicy Ilzy, ale plan chyba sie odwlecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Voytek Re: Drogi w Radomiu. IP: 212.244.146.* 03.08.01, 08:22 Gość portalu: Andrzej napisał(a): > Jest w planie budowa obwodnicy Ilzy, ale plan chyba sie odwlecze. Z tego co wiem to ktoś kto to planował nie jest odpowiednio wysoko żeby to zrealizować. Oficjalnie takich planów NIE MA. W którym miejscu droga na Rzeszów jest taka tragiczna? Na odcinku Radom-Iłża jest moim zdaniem ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jdk Re: Drogi w Radomiu. IP: *.bmf.com.pl 03.08.01, 16:09 Gość portalu: Voytek napisał(a): > W którym miejscu droga na Rzeszów jest taka tragiczna? Na > odcinku Radom-Iłża jest moim zdaniem ok. Jest beznadziejna w granicach miasta - od ronda wylotowego na Slowackiego az za miasto. Zreszta podobnie jak wszystke drogi wylotowe/przelotowe w Radomiu z wyjatkiem drogi na Warszawe. :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Drogi w Radomiu. IP: *.aclis.utah.edu 03.08.01, 20:09 Te plany oficjalnie istnialy lub istnieja, gdyz kilka miesiecy temu podawano o nich w zwiazku z budowa obwodnicy bialobrzeskiej. Wlasnie maja byc realizowane w niedalekiej przyszlosci (?) budowy obwodnicy Zwolenia i Ilzy, przy pomocy finansowej wojewodztwa mazowieckiego , przy czym w Ilzy nawet wczesniej. Przy okazji bedzie modernizowana droga od wylotu z Radomia do tego miasteczka, jako atrakcji turystycznej. Poniekad jest to droga miedzynarodowa E371 prowadzaca przez Rzeszow do granicy ze Slowacja w Barwinku i powinna byc jezyczkiem u wagi dla rzadzacych. Kiedy te dwie inwestycje zostana zrealizowane, praktycznie jest nie do odgadniecia, bowiem kazda nowa formacja rzadowa ma swoje priorytety, a ponadto juz obecnie ogloszono ograniczenie programu budowy autostrad, takze drog ekspresowych i w zwiazku z tym prawdopodobnie niewiele zostanie pieniedzy na inne drogi. Oczywiscie, priorytetem w wojewodztwie mazowieckim jest budowa trasy ekspresowej z Warszawy do Radomia, a moze i dalej do Szydlowca. ktore to miasteczko stanowi niejako perle turystyczna dla aglomeracji radomskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piter Re: Drogi w Radomiu. IP: 217.97.156.* 04.08.01, 00:55 Raczej nie gdyż w tym roku pieniądze "pójdą" na odbudowę wsi zalanych przez "wielką wodę" Odpowiedz Link Zgłoś