Dodaj do ulubionych

Gdzie robić zakupy?

IP: 194.181.0.* 20.07.01, 10:00
Gdzie robicie zakupy? Gdzie jest taniej, obsługują fajne babeczki, jest gdzie
zaparkować. Zróbmy ranking radomskich sklepów.
Mój typ to Leclerc. Tanio, duży wybór i przede wszystkim nie oszczędzają na
klimatyzacji w upały w przeciwieństwie do innych supermarketów (w jednym, dość
dużym w te ostatnie upały był smród nie do wytrzymania).
Obserwuj wątek
    • Gość: mi Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.rado.gazeta.pl 20.07.01, 10:11
      Ja nie lubie Leclerca. Kilka razy robilam tam zakupy i za kazdym razem byly jakies problemy,
      najczesciej z cena (inna na polce, a inna przy kasie). Roznica niby okolo 80 groszy, a jednak.
      Zwracajcie na to uwage. Moim typem jest Hypernova, choc (jak we wszystkich supermarketach)
      drogie sa warzywa i nie ma wyboru. W sezonie polecam targi z owocami i warzywami (Struga,
      Radomiak). Tanio i gwarancja swiezosci.
    • Gość: BartekW Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.radio.rekord.fm 20.07.01, 11:42
      Leclerca szanuje chyba tylko za klimatyzacje.. to akurat maja the best... M1 mi
      sie podoba za ten caly ciag ze sklepami oprocz realu... wszystkie duze
      supermarkety sa bezkonkurencyjne pod wzgledem cenowym... a gdzie robic zakupy?
      chyba tam gdzei mamy najblizej... chyba ze komus chce sie paradowac przez cale
      miasto do "swojego" najlepszego sklepu jednoczesnie tracac czas zamiast isc tu
      gdzie blizej a w sumie to samo jest do kupienia...
      • Gość: Darek Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.chello.pl 20.07.01, 11:57
        Mi pasuje Biedronka. Jest blisko, ceny są przystępne. Na Akademickim jest wybór
        owoców i warzyw. Ale klimatyzacja w Leclercu faktycznie jest OK.
    • Gość: MZ Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.echo-press.com.pl 20.07.01, 11:57
      Nie lubię Leclerca. Od samego początku robię zakupy w M1 i jeszcze nigdy nie
      przytrafiło mi się tam nic nietypowego. Poza tym w M1 można odpocząć na ławkach
      w pasażu. W innych marketach ławek jest zbyt mało dla potencjalnych chętnych.
    • Gość: Janek Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.rado.gazeta.pl 20.07.01, 12:01
      Jeszcze nie tak dawno cały Radom pchał się do Billi. Pamiętacie? Wydawało się, że to taki gigantyczny sklep.
      • Gość: MarcinC Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.radom.pl 20.07.01, 16:49
        ja polecam Hypernova, jak wejdzie sie tam z takiego upalu jak dzis to czuje sie
        jak by sie bylo w lodowce :) no i od razu wyskakuja takie ladne panie co chca
        wepchnac niby to za darmo perfumy do koszyka :)
    • Gość: Janek Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.rado.gazeta.pl 21.07.01, 13:41
      Warzywka i owoce tylko na bazarach lub w małych sklepikach warzywniczych! W supermarketach są drogie i
      byle jakie - zwiędnięte a bywa, że nawet pokryte pleśnią!
    • Gość: Miki Re: Gdzie robić zakupy? IP: 194.181.0.* 22.07.01, 20:49
      Żeby nie było, że wspieram lokalnego handlu. Potwierdzam, że warzywa, owoce i
      przede wszystkim jajka kupuję na Korei. W supermarketach często jajeczka po
      ugotowaniu lekko śmierdzą, te z targu nigdy. A jaka żółciutka jajecznica!
      Pycha!
      • Gość: gofia Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.block.pcc.net 23.07.01, 23:13
        Gość portalu: Miki napisał(a):

> W supermarketach często jajeczka po
        > ugotowaniu lekko śmierdzą, te z targu nigdy. A jaka żółciutka jajecznica!
        > Pycha!

A wiesz dlaczego taka zolciutka? Bo nawet te "kobity z prawdziwej wsi" pakuja w
        swoje kury "polepszacze do jaj". Kiedys pracowalam w biurze ogloszen pewnej
        gazety i przyszedl facet dac ogloszenie - handlowal wlasnie polepszaczami do jaj.
        Zapytalam go, co to takiego? Otoz wlasnie daje sie kurom, zeby jaja byly
        zolciutkie :-) Poza tym pan mi powiedzial, ze zaopatruja sie u niego nie tylko
        fermy kurze, ale wlasnie gospodarze ze wsi... Od tamtej pory nie wierze w
        zapewnienia, ze to "sama natura" - te jaja z targu. Jak widac, nawet jaja da sie
        polepszyc... :( Do czego to jeszcze dojdzie?!
      • Gość: gofia Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.block.pcc.net 23.07.01, 23:14

> Pycha!

gazety i przyszedl facet dac ogloszenie - handlowal wlasnie polepszaczami do jaj.
        zapewnienia, ze to "sama natura" - te jaja z targu. Jak widac, nawet jaja da sie
        • Gość: gofia Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.block.pcc.net 24.07.01, 17:20
          No bardzo przepraszam, za ten potrojny post, ale przeciez teraz mozna dostac
          szalu :( Nie dosc, ze sie wszytsko laduje dobre 5 minut, to jeszcze za kazdym
          razem wczoraj mialam informacje, ze sie nie wyslalo... No i wysylalam znowu,
          stad te 3 razy ;)
          • Gość: Miki Re: Gdzie robić zakupy? IP: 194.181.0.* 26.07.01, 15:59
            Ale jaja z tymi polapszaczami do jaj.
            To powiem jeszcze tyle, że czasem kupuję jajka u pewnej gospodyni w Goryniu.
            Nie wiem, czy ona w ogóle karmi swoje kury, czy latają i dziobią jak głupie
            wszystko na łące obok domu. Jeśli i ona daje kurom jakąś chemię to trudno. I
            tak nie domówię sobie niedzielnej jajeczniczki, czy sadzonego z młodymi
            ziemniakami i zsiadłym mlekiem (też z Gorynia).
            • Gość: maja Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.radom.pl 02.08.01, 10:55
              ja najczesciej robie zakupy w M1 zapewne dla tego ze jest dosc blisko mojego
              domu...ale nie zmienia to faktu ze dostaje szalu kiedy sa czynne cztery kasy i
              w dluzej zajmuje mi stanie w kolejce niz zakupy :(
              • Gość: Janek Re: Gdzie robić zakupy? IP: 10.30.166.* 13.08.01, 12:35
                Nie rozumiem ludzi, którzy kupują warzywa i owoce na Struga. Przecież handlarki i i handlarze siedzą z towarem
                przy samej jezdni, przez kilka godzin spaliny z samochodów (a ruch tutaj wielki) owiewają te �swieżutkie�
                pomidorki, ziemniaczki, koperek, sałatę, grzybki... Mniam... smacznego...
      • Gość: gofia Re: Gdzie robić zakupy? IP: *.block.pcc.net 23.07.01, 23:14

> Pycha!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka