Dodaj do ulubionych

Niestety Tusk kłamał

IP: *.udn.pl 14.10.05, 22:44
Nikt nie uwierzy by historyk piszacy, ze brat dziadka był w Wermachcie nie
wiedział, ze dziadek też był. Sztab Tuska skompromitowł sie doszczetnie a pan
Protasiewicz w szczególności
Obserwuj wątek
    • Gość: faraon Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 14.10.05, 23:07
      Panie Tusk co robi w takiej sytuacji człowiek honoru ?
      • Gość: twins power Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 14.10.05, 23:18
        Józef Tusk powinien się wytłumaczyć jak mógł to ukryć przed wnuczkiem. Przecież
        dziadek był żołnierzem, a to powód dumy dla wnuczka. Patataj, patataj. Jacek
        Kurski powinien przeprowadzić z Józefem Tuskiem demaskujący wywiad, w którym
        Józef przyznał by się do wstąpienia do Wehrmahtu. Każdy człowiek honoru by tak
        uczynił.
        • Gość: sss Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 14.10.05, 23:28
          Protasiewicza jakos nie widać w TV, po tak żarwliwych zapowiedziach ze dziadzio
          Tusk nigdy nie słuzył w Wehrmachcie, a tusk to nie jest człowiek z zasadami
          tylko człowiek z zakolami i tyle na ten temat
          • Gość: Wyborcza1 dziadek Tuska umarł 15 lat temu IP: *.udn.pl 15.10.05, 08:31
            Kto ma spotkać się z dziadkiem Tuska i gdzie ma być rzekome spotkanie skoro
            delikwent umarł 15 lat temu ? Mieliśmy już prezydęta przez ę z ogonkiem,
            mieliśmy prezydenta magistra bez tytułu teraz możem mieć prezydenta, którego
            dziadek służył w Wermahcie.
            • Gość: twins power Re: "służba" IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.10.05, 11:33
              Żadna śmierć nie będzie przeszkodą dla najlepszego byłego już sztabowca Jacka
              Kurskiego. Rzekome spotkanie mogłoby się odbyć w miejscu rzekomej "służby" w
              Wehrmachcie - czyli gdzie? Nigdzie. Ba taka była ta "służba".
              A popros "służby" - nikt kto "służył" w wojsku za PRLu nie powinien pełnić
              odpowiedzialnych dla kraju obowiązków - wszak na przysiędzie przysięgał
              wierność armii czerwonej (w tym KGB i GRU) i Związkowi Radzieckiemu. Pamiętajmy
              o tym, bracia i siostry.
            • Gość: iga a papież? IP: *.internet.radom.pl 16.10.05, 17:11
              i mamy papieża , który też służył w wermahcie.
              Rydzyk jest nieślubnym dzieckiem a kaczyński liliputem z babą jagą jako żoną.
              To znak czasu.
              • Gość: piekny roman Re: a papież? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 17:16
                do tego Kaczor popiera i chce wprowadzić karę śmierci, ciekawe co na to jego
                katolicki "przyjaciel" wielebny Rydzyk
            • Gość: stan Re: dziadek Tuska umarł 15 lat temu IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.05, 09:23
              Z obozu jak pisze Wyborcza dziadek wypuszczony w 1942. Za dobre sprawowanie ?
              Nie. Musiał podpisać Volkslistę i póżniej dlatego wylądował w Werhmachcie. Do
              chluby powodów nie miał i dlatego o tym nie mówił
        • Gość: faraon Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 15.10.05, 11:40
          Zostawmy dziadka w spokoju. Kurskiego też choć jak widać nie klamał. Odsunięcie
          od sztabu uważam za słuszne. Mozna mieć wątpliwości w obliczu tego co dziś
          wiadomo co do jego usunięcia z PISu.To w tej chwili nie jest istotne. Istotne
          zaśjest to, ze Tusk z Protasiewiczem kłamali. To jest głowny wniosek
          • Gość: twins power Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.10.05, 12:12
            Kurski kłamał skoro wiedział, że dziadek Tuska nie wstąpił do Wehrmachtu na
            ochotnika. Czemu tego nie powiedział? Bo wiedział, że Tusk z Protasiewiczem
            tego nie wiedzieli. Taka jest siła bliźniąt. To jest główny wniosek.
            • Gość: faraon Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 15.10.05, 12:27
              Zostawmy dziadka w spokoju. Nie ma żadnego dowodu czy był wcielony czy sam się
              zgłosił. Chociaż kto wie co nam przyniesie najbliższa przyszłość. Tego nie
              wiemy. W sprawie nie jest istotne jak było. Ważne jest że Tusk kłamał mówiąc,
              że nie był. Naiwny tylko uwierzy, że nie wiedział. Musiał wiedzieć opracowując
              tą historyczną ksiązkę w której sam pisał,że brat dziadka należał do
              Wehrmachtu. O bracie dziadka wiedział a o dziadku nie wiedział? Nawet jeżeli w
              domu się nie mówiło o tym to zbierająć materiały o bracie dziadka musiał
              dotrzec także do materiałów o dziadku. Kurski za swoje dostał i tez zamknięty
              temat.
              Protasiewicz się skompromitował dodatkowo bo nie sprawdził informacji którą
              dostał z Niemic stażysta FAKTów w ciągu 4 godzin. Reasumując dla mnie obaj są
              niewiarygodni. Upewnia mnie w tym to co Tusk opowiadał w sprawie w programie
              Skowrońskiego.
              • Gość: twins power Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.10.05, 12:33
                Gdyby wiedział to by tak nie reagował. Nikt nic nie musiał. Natomiast ciekawi
                mnie, co Kurski powie na temat jego praprapra dziadka i jego udziale w Potopie
                Szwedzkim. Wszak mieszkali na pomorzu, a z tamtąd do Szwecji bliżej.
                • Gość: bear Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.10.05, 14:35
                  jesli wie co sie z nim stało to powie prawde
            • Gość: nero Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.05, 11:28
              Dziadek się nie chwalił bo nie miał czym. Z obozu nie wychodził w 42r pewnie
              bez podpisania volkslisty. To tłumaczyłoby powołanie do Wehrmachtu.Ale zostawmy
              ta sprawę losy ludzkie są różne. To sprawy sumień.
              Ty wierzysz,że Tusk nie wiedział o dziadku ja myslę, że wiedział.Nie mogę
              uwierzyć, że nawet mająć jak sam mówi już od 5 tygodni informację o ataku
              Kurskiego nie sprawdził tego. Jeśli tego nie zrobił nawet jego sztab a to on
              rozpoczął sprawę to znaczy, że się skompromitował.
              • Gość: twins power Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 17.10.05, 11:35
                Sądzisz, że jego sztab powinien również sprawdzić czy przypadkiem owy dziedek
                nie miał matki żydówki? Licytujemy poziom paranoi? Lepsza paranoja niż
                kompromitacja sztabu?
                • Gość: nero Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.05, 13:08
                  Sztab zeby nie wyjśc na ignorantów powinien najpierw sprawdzić informacje a nie
                  wytaczać działa. A ze tego nie zrobił wyszło niewiarygodnie
                  • Gość: twins power Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 17.10.05, 13:43
                    Chyba jednak bardziej wiarygodnie wiż "rewelacja" Kurskiego, czyli sztabu PiSu
                    o ochotniczej służbie dziadka.
                    • Gość: nero Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.10.05, 16:15
                      nie dla mnie
    • Gość: nie Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.radom.pl 15.10.05, 00:59
    • Gość: Pop Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:16
      Anka- twój ojciec chyba też kłamał, bo wygląda na to że był w Gestapo bo
      stosujesz podobne metody wrogiej propagandy... Chyba masz jakieś osobiste
      problemy bo pier...isz taki kocopoły że wstyd to czytać.
      Zażyj widro relanium i odpłyń w siną dal...
    • Gość: wesoła Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.05, 12:25
      Opamiętajcie się!!! Jestem chyba ostatnią osobą, którą można posądzić o
      sympatię do Tuska ale staram się być obiektywną. Kto w tamtych czasach i na
      tamtych terenach mógł odmówić służby w niemieckim wojsku skoro Kaszubi byli
      traktowani obligatoryjnie jak Niemcy. Podobnie było na Śląsku. Odmowa równała
      się dezercji a za to kula w łeb. Nie każdy nadaje się na bohatera. Ważniejsze
      jest ewentualnie to jak się w tym wojsku zachowywał. Druga sprawa. Jak można
      winić wnuka za ewentualne błędy dziadka? Przecież to niemoralne. A gdyby był
      wnukiem samego Hitlera to nie ma już prawa do samoistnienia? Człowiek ma prawo
      żyć swoim życiem i odpowiadać za błędy ale SWOJE.
      • Gość: faraon Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 15.10.05, 12:32
        Spokojnie do dziadka nikt nie ma żadnej pretensji. Nikt tu go nie rozlicza.
        • Gość: twins power Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 15.10.05, 12:36
          Mylisz się i to bardzo. Jak najbardziej się tu dziadka rozlicza. Kurski wskazał
          na wybór dziadka w kontekście rzekomej Tuskowej proniemieckości.
          • Gość: sonia Tusk kłamał z premedytacją IP: *.udn.pl 15.10.05, 21:06
            Dziadek jest niewinny skoro go na siłe wzięli do wermachtu. To Tusk kłamał bo
            powiedział, że jego dziadkowie byli w obozie a nie w niemieckim wojsku. A co do
            Niemców, to widać wyraźnie jak "nasza" prasa będąca własnością niemieckich
            koncernów wali w Kaczyńskiego a gloryfikuje Tuska. Jest to tak wyraźne, że aż
            obrzydliwe.
            • Gość: twins power Re: Tusk kłamał z premedytacją IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 16.10.05, 20:01
              Tusk miał papiery na to, że dziadkowie byli w obozie. Gdyby wiedział, że
              dziadek był w Wehrmachcie przymusowo,a pózniej zdezerterował na rzecz polskich
              sił zbrojnych, wykorzystał by to. Kurski spokojnie mógł kłamać, bo wiedział, że
              Tusk tego nie wiedział. Proste.
          • Gość: Konsument drobiu Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.05, 21:10
            > na wybór dziadka w kontekście rzekomej Tuskowej proniemieckości.

Zapewne w ramach zasług zostanie mu powierzone stanowisko ministra ds. (bez)
            Kultury.
            • Gość: mickey Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 16.10.05, 14:47
              kandydaci do sluzby w policji sa rpzeswietlani chyba z dwa pokolenia wstecz, i
              jakis zgrzyt w papierach dyskredytuje. a tu kandydat na prezydenta - kolejny
              klamczuszek, udaje niewinnego i co gorsza wiekszosc ludzi jest oburzonyc hze
              ktos sie go czepia. fakty sa niepodwazalne i z faktami sie nie dyskutuje, panie
              Donald
      • Gość: dociekliwy Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 17.10.05, 14:42
        Człowiek ma prawo żyć swoim życiem, ale nie musi kandydować na prezydenta, bo
        to już zupelnie co innego.W takim przypadku powinien być prześwietlony do
        dziewiątego pokolenia wstecz. Wtedy można mieć pewność w czyim interesie będzie
        sprawował rządy. Takie są procedury w wielu krajach.
        • Gość: kiki Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 17.10.05, 15:39
          najlepiej zeby wywodzil sie z dynastii jagiellonow.
    • Gość: z daleka Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.dc.dc.cox.net 16.10.05, 16:27
      Moj stryjek byl a AK dostal 7 lat wyszedl po 3,5 latach. Wiele razy prosilem go
      aby opowiedzial mi wspomnienia z walki z Niemcami i Sowietami bo chcialem to
      spisac. Nie zgodzil sie. Czasem cos tam opowiedzial, ale to byly wyrywki. Kiedy
      umarl pewnego dnia zjawil sie w ojca czlowiek, znajomy ojca i stryja, ktory
      opowiadal, ze pod koniec wojny z Sowietami wujek napadal tez na polskich
      chlopow. Nigdy tego nie slyszalem od ojca i stryja. Gdyby ktos przed spotkaniem
      tego jegomoscia pytal o mojego stryja nigdy nie uwierzylbym, ze napadal tez na
      polskich chlopow.

Gdybym ubiegal sie o PREZYDENTA i przed informacja znajomego ojca i stryja glowe
      dalbym sobie uciac, ze stryj byl "czystym" anty niemieckim czy sowieckim
      partyzantem. Wtedy udowodniono by mi, ze jestem KLAMCA bo musialem wiedziec, ze
      stryj byl i partyzantem i bandyta. I przegralbym wybory za to, ze stryj mi nic
      nie powiedzial.

Pozal sie Boze takiej wstretnej mentalnosci, ktora wyciaga czyny dziadkow
      stryjow i obarcza nimi dzieci i wnukow. Podlosc nad podloscia!
      • Gość: nero Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.10.05, 19:39
        Tusk opracowywał książkę w której pisał także o bracie dziadka. Jako historyk
        grzebał w papierach. Nie wiem czy wiesz ale informacje nt dziadka Tuska
        stażysta Faktów uzyskał w ciągu 4 godzin. Tusk jak sam przyznaje o 5 tygodni
        wiedział, że Kurski cos ma na jego dziadka. Dlatego większość historyków nie
        wierzy by mógł być zaskoczony. Tusk mógł wiedzieć Protasiewicz zaczej nie
        wiedział.
        • Gość: lew Re: pytanie ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.05, 20:48
          Który z kandydatów starających się o fotel prezydenta w Belwederze mówił prawdę
          i szczerą prawdę w czasie kampani wyborczej - proszę wymienić chociaż jednego ...
        • Gość: z daleka Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.dc.dc.cox.net 17.10.05, 15:49
          Tusk jak sam przyznaje o 5 tygodni wiedział, że Kurski cos ma na jego dziadka.
          *to znaczy mógł nie wiedziec, tak jak ja bo nie przychodziło mu do głowy aby
          pytac kogokolwiek o to ...

Tusk mógł wiedzieć
          * mógł, zgoda ale jak mu udowodnisz?

Czy na tej podstawie, ze ktos mógł, nalezy go oceniac i odrzucac? To całkiem
          sliska sprawa, dlatego "mógł" nie powinno byc brane pod uwage dopoki sie tego
          nie udowodni, ze wiedział.

Dalej "mógł" cos wiedziec ale nie wierzył, ze to prawda i nie zdawał sobie trudu
          sprawdzenia tego, bo po co? Zeby sie czegos złego nie dowiedział?
          O jednym z moich dziadkow mowiło sie, ze umarł w czasie okupacji na raka, ale
          byli członkowie rodziny, ktorzy mowili, ze sie powiesił. Oficjalnie nic na
          temat wieszania nie wiem.

Jedno na co moge sie zgodzic jest to, ze nalezało sie spodziewac, ze kazdy
          obywatel Rzeszy (odpowiednio Polski) powinien pracowac lub słuzyc Hitlerowi (byc
          w AK), jezeli obywatel nie pracował lub nie sluzył w armii dla Rzeszy to moze to
          byc podejrzane tak jak podejrzane jest to, ze Polak nie był w AK podczas okupacji.

Dlatego nie powinno sie wykorzystywac lojalnosci rodzicow i dziadkow do walki
          politycznej, to nie jest na poziomie. Mam nadzieje, ze ludzie nie beda brac pod
          uwage "mógł" podczas głoswania.

Kazdemu mozna wiele "mógł" przypisac, Kaczynskiemu tez! Tylko po co?
          • Gość: honorata Re: Niestety Tusk kłamał IP: *.udn.pl 20.10.05, 12:14
            ocenzurowany wywiad z wnuczką Józefa Tuska zamykaja sprawę. Tusk KŁMAŁ
    • Gość: fd i co? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.05, 15:47
      nie zmienia to faktu ze Kurski udzielając wywiadu TEŻ nie wiedział
      • Gość: danka Re: i co? IP: *.udn.pl 18.10.05, 09:31
        Kurskiego nie ma Tusk jest
        • Gość: twins power Re: i co? IP: *.ats.pl / *.radom.pilickanet.pl 18.10.05, 09:34
          Chwilowo nie ma. Wróci....on zawsze wraca :(((((
          • Gość: ner Re: i co? IP: 62.5.169.* 18.10.05, 13:23
            powinien wrócic metody moze nie te ale prawdziwe
    • Gość: plotek Mam watpliwości... IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.05, 11:50
      Ciekawy jestem, czy ty wiesz co robili twoi dziadkowie mając 20,30 lat.
      • Gość: franek Re: Mam watpliwości... IP: *.udn.pl 19.10.05, 10:00
        Ja tak bo się tym interesowałem. Do dziadka Tuska nie mam nic co robił to jego
        sumienie. Do tuska mam bo nie wierzę w jego tłumaczenia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka