nemne 30.10.05, 11:23 czy uwazacie, że slowo demokracja znane jest w Odrzywole Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 30.10.05, 21:06 <<<<<demokracja w Odrzywole kojarzy sie chyba ludzią z powiedzeniem Wałęsy "bierzmy wszystko w swoje ręce" wiec biorą rowery,samochody i inne rzeczy nie swoje - prywatne codziennego użytku w "swoje ręce". Też są tacy co uważaja że maxyma "robta co chceta"(Jurka Owsiaka), jest najlepszą dewizą na życie i robią co chca w tym naszym grajdole, ale to wszysto do czasu. >>>>>>>>>> Odpowiedz Link Zgłoś
fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 02.12.05, 17:53 Witam na forum !! mysle że do demokracji w Odrzywole jeszcze daleko chociazby po wpisach obraźliwych na forum. Jeden drugiego jakby mógł to podejrzewam że by zarabał siekierą za dyskusje i prawdę.Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 01.11.05, 15:29 -------------------------------------------------------------------------------- W zupelności się z Tobą zgadzam. Ostatnio przeczytałem w UG, że następną rzeczą jaka Władza zamierza się "pozbyć" jest budynek Domu Towarowego. Jest to o tyle dziwne, że grunt na ktorym go pobudowano nalezy do Wspólnoty (o ile powołania przez Władzę Komisarze we Wspolnocie tego terenu nie "podarowali"). Ma to związek z faktem, że podobna sytuacjia byla przy sprzedaży SKR w Odrzywole. Rownież w tym przypadku Władza ogłosila przetarg. W ogłoszonym przetargu (w gazecie) ukazało się ogłoszenie, że "przedmiotem przetargu są naniesienia" tzn. budyniki. Dodatkowo każdy z tych budynków został indywidualnie zaznaczono oraz jaką ma powierzchnię. (W tym także stróżówka o wym. 3na 3 m). Najistotniejsze to znalazła się tam wzmianka, że "bez gruntu, bez uregulowanego stanu prawnego). Tymczasem w akcie notarialnym sprzedaży SKR znalazł się jeszcze zapis, że "nabywca to grunt dostanie za darmo". Dla jasności to jest to 1,61 ha gruntu przy drodze krajowej, przy lesie i przy rzece. Tymczasem Wladza sprzedaje dzialki przy cmentarzu po 8 arów w cenie ok.4000 zl. Dlatego jak by nie liczyć to 1,61 ha podzielic na 8 arow jest to dwadzieścia takich dzialek razy ok. 4000 zł to stanowi wartość 80 tys zł i co najmniej taką kwote nabywca SKR powinien zapłacic na konto Współnoty. Również to mieszkańcy powinni zadecydowac co z uzyskanymi pieniędzmi zrobić np. czy nie wplacic tego na konto kanalizacji i wtedy nie trzeba byloby placić 1700 zł za podłączenie. Tymczasem nabywca SKR (od 2003r) założył sprawę o "zasiedzenie". (Starożytni Rosjanie powiedzieliby "gdyby nie straszno to by skazali że smieszno"). Dlatego Szanowna Wladzo RĘCE PRECZ OD WSPÓLNOTY. Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 01.11.05, 21:40 Siemka !! bardzo dobrze "nemne" pisz i informuj nasze społeczeństwo niech ludzie wiedzą co w trawie piszczy.Wreszcie jakies konkrety.pozdrowionka !! Odpowiedz Link Zgłoś
grubciom Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.11.05, 09:03 Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest z tym Zarządem Komisarycznym, kiedy on się kończy, i jakie ma kompetencje? Bo z tego co wiem to czas działania takiego zrządu jest ograniczony i kompetencje również. Może się mylę ale zarząd nie powinien prowadzić dzialalności zarobkowej. Sam podpisywałem listę popierającą powstanie takiego zarządu bo miałem nadzieję, że wreszcie wszystko się ze Wspólnotą wyprostuje. Ale niestey jestem zawiedziony bo nic nie wyjaśniono i nic się nie robi w tym kierunku. Nie chce się deklarować z poparciem którejś ze stron tego konfliktu ale prawa należy przestrzegać nawet jeżeli jest ono nie wygodne, zgodnie z rzymską definicją - dura lex set lex (twarde prawo, ale prawo) Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.11.05, 15:55 1.) Dura lex set lex (twarde prawo, ale > prawo) nie jest znane w Naszej Gminie. Wg Władzy obowiązuje tu powiedzenie Ludwika XIV "Państwo to Ja". 2.) Teoretycznie to w tej chwili są dwa Zarządy, ponieważ toczy się postępowanie administracyjne u Głównego Geodety Kraju dotyczące wpisu do ewidencji wybranego demokratycznie Zarządu (nie ma tu jeszcze ostatecznego rozstrzygnięcia), a tymczasem Nasza Władza Ukochana powoluje sobie "Wójtowy zarząd". Wprawdzie taki zarząd to miał za zadanie uregulować zmiany w ewidencji osób, to zamiast się tym zając to co robi..... (pytanie retoryczne): - demokratycznie wybrany Zarząd skierowal do Sądu pozew o stwierdzenie nieważności jednego z licznych aktów notarialnych dotyczących "sprzedaży" placu koło SKR (to ten z masztem). Jako "sprzedawca" w imieniu Wspólnoty akt notarialny podpisywał ...., ktory następnie już jako osoba fizyczna "odkupił" .... ten sam. Dlatego też, aby nie dopuścić do rozpatrywania tej sprawy w Sądzie Wójt odmawia wpisu do ewidencji demokratycznego Zarzadu. Decyzja Wojta została następnie rozpatrywana przez Naczelny Sąd Administracyjny oraz Głównego geodetę Kraju, które to organy uchyliły decyzję Wojta jako "wydana z rażacym naruszeniem prawa" i nakazały wpisać wybrany demokratycznie Zarząd. Jednak Wójt nie czeka na rostrzygnięcie, tylko "powołuje" decyzją "Wójtowy Zarząd", ktory składa się z podległych jemu oraz w/w sprzedawcy i nabywcy gruntow Wspólnoty. Decyzja Wójta ponownie została zaskarżona tym razem do Samorządowego Kolegium Odwoławczego i PONOWNIE została uchylona. Ale to nie zniechęca Naszej Ukochanej Władzy, ponieważ tym razem to Zarzxądzeniem, z powrotem "powoluje" sobie Swój Zarząd. Jedną z pierwszych czynności tego "Zarzadu" było .... wycofanie pozwu w Sądzie Cywilnym. Masz rację, że Zarząd nawet taki jak powołany przez Miłościwie Nam Panującego NIE MA PRAWA DYSPONOWAĆ MAJĄTKIEM WSPOLNOTY. Jak wynika to z zapisów Ustawy to dysponowanie majątkiem wspónoty (drewno to też majątek) należy do ZASTRZEŻONYCH kompetencji Ogólnego Zebrania. Dlatego sprawę wycinki drewna bez zgody Ogólnego Zebrania bada Prokuratura Rejonowa w Przysusze. Ponadto sprawa ta jest rozpatrywana u Rzecznika Praw Obywatelskich. - w akcie notarialnym dotyczącym sprzedaży SKR-u znalazł się zapis, że "grunt to nabywca dostanie za darmo". Ponieważ jest to 1,61 ha gruntu Wspólnoty, dlatego to Ogólne Zebranie powinno o tym zadecydować. Tymczasem to taką deklarację złożyli przedstawiciele Naszej Władzy Ukochanej. Sprawę tę, demokratyczny zarząd przyblokował. Dlatego też zasadność powołania "komisarzy". Tym bardziej, że nowy nabywca (od 2003r) zalożył sprawę "o zasiedzenie". Tylko przez przypadek demokratyczny Zarząd się o tym dowiedział, tym bardziej, że jak się zorientowaliśmy to "Naczelny Komisarz" wyrażał na to aprobatę. Z kolei moim zdaniem, to: Nasza Władza Ukochana sprzedaje działki kolo cmentarza o powierzchni 8 a, za ok.4-4,5 tys zl. Jak by nie liczyć, to 1,61 ha podzielić na 8 arów jest to 20 działek, razy 4 tys. stanoiwi to 80 tys.zl. I CO ?! ANO DAĆ ZA DARMO. Kto popiera taki zamiar? Bo na pewno ja nie, ale skoro jest demokracja to czekam na wpisy rowniez tych co taki zamiar popieraja. Dla uczciwości to mógłbym być "za" ale tylko w przxypadku gdyby nabywca zobowiązał się do stworzenia nowych miejsc pracy i zatrudnienia iluś tam naszych mieszkańców. Ponieważ ileś tam rodzin nie musialoby korzystać z opieki społecznej. Z koleii pieniadze te wydatkowaliby w naszej miejscowości co byloby juz jakimś "kolem zamachowym" gospodarki. Tymczasem nowy nabywca NIE STWORZYŁ ANI JEDNEGO TAKIEGO MIEJSCZA PRACY. Dodatkowo Nasza Władza Ukochana zwolniła go od płacenia za 20003r - 7,4 tys. zł, a za rok 2004 - 7,6 tys zł. Pozdrawiam. - w sprawie Twojego podpisu, to zapewne jak sobie przypominasz, to podpisałeś się na czystej kartce papieru, że jest to "lista osób popierających uregulowanie własności we Wspólnocie". (Ja też bym się pod tym chętnie podpisał). Tymczasem "zbieracze" złożyli wniosek, że jest to lista osób "domagających się wprowadzenia Zarządu Komisarycznego". (Widzisz różnicę). Następnie "zbieracze" ci powolani zostyają jako Komisarze.. - sprawę legalności powołania "komisarzy" rozpatrywać będzie Wojewodzki Sąd Administracyjny w Warszawie. (równiez w tej sprawie jest interwencja u Rzecznika Praw Obywatelskich). Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 04.11.05, 12:53 Cześć !! obszernie to wytłumaczyłeś "nemne", ale trzeba pisać o kogo chodzi może być ksywaka lub inicjały bo może ktoś nie wiedzieć o kim jest mowa.Połowa ludzi w Odrzywole nie ma zielonego pojęcia o co tu chodzi. Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 04.11.05, 16:54 Siwydymie25!! Jeśli uważnie przeczytasz również inne wpisy np. Grubcioma (którego pozdrawiam) to zorientujesz się, że chodzi wszędzie o ten sam "Beton", Beton który rozpanoszył się w całej naszej Gminie. Dlatego zapewne szybko skojarzysz kto to jest: Miłościwie Nam Panujący, Naczelny Komisarz, czy też Największy Sprzedawca Gruntów Wspólnoty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
storm1313 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 05.11.05, 18:35 WITAM wszystkich niedługo wybory jeśli teraz nie uświadomimy ludziom jaki naprawdę jest Jaśnie Nam TFU Panujący to czeka nas kolejna kadencja cudów Mam nadzieję że wreszcie wystawimy tylko jednego kontrkandydata i Maryjanki odejdą w niełasce POZDRO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 05.11.05, 19:23 Odrzywołem powinien rzadzić rodowity Odrzywolak a nie desantowiec ze wsi.Tylko trzeba takiego znaleźdź.Może ktoś ma propozycje?? Odpowiedz Link Zgłoś
stowarzyszenie2 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.11.05, 13:26 Cze! Właśnie wróciłem z sesji Rady Gminy w Odrzywole, gdzie Miłościwie Nam Panujący poinformował, że szykuje budżet na najbliższy rok. Z wypowiedzi wynika, że „szykują się wszelkie możliwe inwestycje i zadłużenie Gminy Odrzywół” aby ewentualnie nowy Wójt (w 2006 r odbędą się wybory samorządowe) się tym martwił. Co sądzicie o postawie Miłościwie Nam Panującego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sroka15 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 13.11.05, 16:02 Cze!! to nie ładnie - czyli chce umoczyć następce przewidując że sam wójtem juz nie będzie.Musi się bać następcy i chce tym sposobem mu zamieszać aby zwrócić prwdopodobnie uwagę na inne tematy a tym samym odciągnąc go od rozliczenia za lata swoich rządów.Narka !!! Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 14.11.05, 13:31 Odpowiedź jest prosta. Bierzemy ile się da kredytów, robimy pseudoinwestycje przed wyborami a potem jak przegramy to niech się martwią nowe władze (my i tak wzieliśmy w łapę za przetargi)a jak wygramy to jakoś to będzie i przez następne cztery lata płacimy tylko długi. Kredyty są rozłożone oczywiście na wiele lat żeby nie przekroczyć progu zadłużenia po ,którym musiał by wejść do gminy komisarz. Odpowiedz Link Zgłoś
stowarzyszenie2 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 14.11.05, 14:19 Wielce Szanowna i Wielce Czcigodna Władzo! Uprzejmie Cię informuję, że za wszystkie dalsze niegodziwości i nielegalne transakcje na szkodę naszej Społeczności nasze Stowarzyszenie będzie Cię ciągać po różnych sądach i prokuraturach, razem z Twoją „gwardią przyboczną” (być może właściwsze określenie dla nich znajdziesz w innych wpisach). Jak z historii wynika, to padały takie zdawałoby się potęgi jak rzekomo Tysiącletnia III Rzesza, Związek Radziecki nie mówiąc o Mańku Krzklewskim. Odpowiedz Link Zgłoś
paris15 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 21.11.05, 12:00 Najlepiej krytykować wszystko i wszystkich nawet jeżeli się samemu nic nie robi. Ciekawe jak byś sie zachowywał jak sam byś był przy władzy. Co do opozycji w Odrzywole to z tego co pamiętam to główny krytyk Pana Wójta był jeszcze nedawno jego największym przyjacielem. A teraz co juz mu towarzystwo nie odpowiada i skumplowal się z Szumem. Tyle lat mu wszystko odowiadało a teraz nagle jest źle. A może to tylko chęć zdobycia władzy dla własnych potrzeb? Odpowiedz Link Zgłoś
budagrabaz Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 24.11.05, 17:13 Coś przycichła trochę opozycja, czyżby paris15 miał(a) rację. No nie spodziewał bym się że się obrazili. Jeżeli tak to szkoda, ale to jest właśnie demokracja i wolność słowa. To działa dla wszystkich i we wszytkie strony. …And Justice For All Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 24.11.05, 22:22 Cze! Przepraszam, że kilka dni nic nie wpisywałem. Zapewniam, że nie spowodowane to było moją „obrazą”. Po prostu przez ten tydzień miałem kilka spraw sądowych, jak również musiałem odpowiedzieć na kilka „terminowych” pism w sprawie Wspólnoty. (postaram się to nadrobić) Wracając niejako do „rzeczy”. Wyjaśniam. W dniu 31 sierpnia 2004r. Wójt odwołał moją żonę ze stanowiska dyrektora w PSP w Kolonii Ossie. Ponieważ uważaliśmy, że zrobił to bezpodstawnie (mieliśmy prawo do takiej oceny) ze względu na istniejący miedzy nami konflikt, dlatego też w imieniu swojej żony skierowałem do Sądu Pracy w Przysusze stosowny pozew i w Sądzie byłem jej pełnomocnikiem. Po kilku rozprawach, w dniu 23 maja 2004r. zapadł wyrok w sprawie sygn. akt: IVP 560/04, stwierdzający, że „odwołanie było BEZZASADNE i wiązało się z konfliktem pomiędzy mężem Powódki, a Wójtem”. (ciekawe jakim jednowyrazowym określeniem byście to skomentowali) oraz z tego tytułu Sąd zasądził dla nas odszkodowanie. Zapadłe rozstrzygnięcie nie spodobalo się Wojtowi i dlatego odwołał się do Sądu Okręgowego w Radomiu. W dniu 17 listopada 2005r odbyła się rozprawa odwoławcza, w ktorej zapadł wyrok sygn. akt: VI Pa 125/05 Sądu Okręgowego, który utrzymał w mocy wyrok z Przysuchy. Jeśli oglądaliście film „Ojciec Chrzestny” to zapewne wiecie, że film ten opowiadał o potyczkach miedzy mężczyznami. Mafia dzieci i żon nie ruszała.(nic nie sugeruję. Tak mi sie jakoś przypomniało) W nie tak dawno oglądanej przeze mnie komedii „CK dezerterzy” znalazła się rozmowa, jaką przeprowadził po nocnych manewrach dowódca kompanii (grany przez Z. Zapasiewicza) z lejtnantem Von Nogay (grany przez Wojciecha Pokorę) „(...) w języku cywilizowanych ludzi brak jest dostatecznych słów dotyczących upodlenia przez pana ludzi. Pana postępowanie nadaje się do ludożerców. Precz mi z oczu kanalio”. (Ponownie nic nie sugeruję) W swoim wpisie „paris15” ma zapewne moją osobę na uwadze. Z tym, że jest w błędzie uważając mnie za „najlepszego kolegę Wójta”. Takie twierdzenie parisie15 jest nieprecyzyjne, ponieważ należałoby powiedzieć, że byłem (tak mi się wydawało) najlepszym kolegą nie Wójta (to urząd) tylko Mariana K. Zapewne dostrzeżecie różnicę. Jeśli nie to tłumaczę. Nasze żony pracowały jako nauczycielki w jednej szkole. Z tego powodu niejednokrotnie (nawet często) spotykaliśmy się na różnych imprezach. Dodatkowo często spotykaliśmy się towarzysko czy to na imieninach, grilu, spływie kajakowym czy też wycieczkach. Ponadto spotykaliśmy się u znajomych, którymi byli nauczyciele okolicznych szkół (u Pana Mariana N. nigdy nie bywałem). Nigdy podkreślam to jeszcze raz nigdy nie przychodziłem „towarzysko” do Urzędu. W młodości przeczytałem bardzo dużo książek. Zawsze fascynowała mnie geografia i historia. ( było to w chyba 2000 roku gdy zakwalifikowałem się do pierwszej trójki teleturnieju „jeden z dziesięciu w TVP-2). Moje ulubione książki to trylogia H. Sienkiewicza. (patriotyzm, koleżeństwo, lojalność). Patriotyzm, to także sprawa „naszej malej Ojczyzny” Gminy Odrzywół. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 25.11.05, 10:29 Cześć ! wydaje mi się i nie tylko mnie że odwołanie twojej żony ze stanowiska Dyrektora Szkoly w Ossie bylo chwytem pomiżej pasa.Współczuje i Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 02.12.05, 17:55 Witam na forum !! mysle że do demokracji w Odrzywole jeszcze daleko chociazby po wpisach obraźliwych na forum. Jeden drugiego jakby mógł to podejrzewam że by zarabał siekierą za dyskusje i prawdę.Pozdrawiam !! Odpowiedz Link Zgłoś
wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.12.05, 00:26 Witam wszystkich. Na początku małe wyjaśnienie: Odrzywół nie jest miastem lecz wsią. Nie powinien nigdy zarządzać gminą żaden odrzywolak ponieważ to prości ludzie i niekompetentni bez wykształcenia luz w dziwny sposób zdobyte np. za barany. Nemne, a może wyjaśnisz wszystkim bo ja słyszałem na targu, że twoja żona pożyczała sobie pieniądze szkolne np. ze sklepiku, z komitetu rodzinnego itd. Ludzie mówią, że nie dokońca zwolnienie twojej żony było bezpodstawne. Podobno jesteś wykrztałcony i w telewizji byłeś a wokół Ciebie sami prości ludzie, a w szczególności twój najbliższy kolega, a problemy zacząłeś dostrzegać dopiero w tedy jak poniosłeś porażke startując na wójta. Wybory były przecież demokratyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.12.05, 13:52 Wielce Szanowny i Czcigodny Panie wzajemnapomoc!! Cieszy mnie niezmiernie, że podoba Ci się ta nazwa. Tym niemniej, uprzejmie Cię informuję, że: 1) Tam gdzie napisałeś „podobno w telewizji byłeś” to dopisz sobie „na pewno”. 2) NIGDY nie dzielę ludzi na „wykształconych” i „niewykształconych”. Tylko na mądrych i niemądrych. W wojsku po „szkółce” trafiłem na kompanię ochrony. Rekrutami tu byli ludzie „po podstawówce” lub też najwyżej „zawodówce”. Zapewniam Cię, że wbrew temu co o nich mówili na innych kompaniach, to niejeden z nich był bardziej inteligentny od niejednego „po maturze”. 3) Nie zgadzam się z Tobą, że odrzywolacy, to „prości ludzie i niekompetentni oraz bez wykształcenia lub z wykształceniem zdobytym za barany” 4) Tak się składało, że w szkole chodziłem do klas, gdzie większość moich kolego nie była z Odrzywołu. W podstawówce siedziałem np. w jednej ławce z Stasiem K. który obecnie jest księdzem. W szkole w Lipinach siedziałem ze Zdziśkiem S., który był jednym z najlepszych uczniów w klasie. Do tej pory też koleguję się z jego bratem. Zapewniam Cię ponadto, że to samo dotyczyło mojego nieżyjącego Ojca. Przekonałem się teraz, gdy prowadziłem kampanię do Sejmu. Okazuje się, że imię mojego ojca było doskonale znane na każdej wsi i wiele osób przyznawało się do koleżeństwa z moim ojcem. 5) były Prezydent Wałęsa kiedyś powiedział: „nie zawsze wygrywa ten kto ma więcej głosów, ale ten kto ma lepszy dostęp do urny”. (Nic nie sugeruję. Tak mi się tylko przypomniało). 6) W sprawie jak to nazywasz „pieniędzy ze sklepiku i z komitetu rodzicielskiego” uprzejmie Cię informuję, że: W dniu 31 sierpnia 2004r. moja żona otrzymała akt odwołania z funkcji dyrektora w PSP w Kolonii Ossie z dniem 31 sierpnia 2004r. Mimo formalnego odwołania na podkreślenie (obiektywne, są przecież to świadkowie, którzy składali zeznania) zasługuje fakt, że nie opuściła stanowiska pracy i dokończyła prace, aby następnego dnia mogło się odbyć rozpoczęcie nowego roku szkolnego, w przygotowanej do tego szkole. Ponieważ akt odwołania, wg nas (mamy prawo takiej oceny) wydany został bezprawnie i z rażącym naruszeniem prawa, dlatego też skorzystaliśmy z przysługującego prawa i zgodnie z pouczeniem powzięliśmy zamiar złożenia odwołania do Sądu Pracy w Przysusze. Aby dostatecznie przygotować się do napisania odwołania, moja żona udzieliła mi pełnomocnictwa do zapoznania się z aktami znajdującymi się w Urzędzie Gminy w Odrzywole. Również sama osobiście próbowała się zapoznać z aktami. Jak wynika to z załączonych dokumentów znajdujących się w Sądzie Pracy, na udzielenie zgody na powyższe i udostępnienie nam dotyczących tej sprawy dokumentów czekaliśmy aż 6 dni. (codziennie pisałem wniosek) Dopiero szóstego dnia naszych wspólnych starań udostępniono nam dokumenty, co stanowi rażące naruszenie art. 51 ust. 3 Konstytucji RP. Spowodowało to, że dopiero w dniu 14 września skierowaliśmy w tej sprawie odwołanie do Sądu Pracy za pośrednictwem Poczty. (31 sierpnia otrzymany pozew, a więc czternaście dni upływało w dniu 14 września). Tak więc i zasadność merytorycznych zarzutów znajdujących się w akcie odwołania oraz zasadność samego aktu odwołania, jako przewidzianej prawem najwyższej kary wynikającej z ustawy wobec mojej żony miał rozstrzygnąć Sąd. Ponieważ jak zauważyłem (mam prawo do takiej oceny) każdy argument Pozwanego w związku z naszymi dowodami był oddalany dlatego tez na rozprawie w dniu 8 marca Pozwany okazał nam wniosek jaki skierował do Prokuratury (z dnia 20 stycznia 2005r.) dotyczący wszczęcia postępowania wobec przestępstwa kradzieży. (przypominam, że odwołanie było 5 miesięcy wcześniej). W dniu 29 marca 2005r. gdy Go „zaatakowałem” w Sądzie, że jest to ZŁOŚLIWE POMOWIENIE, wówczas zaczął NAGLE twierdzić, że tak nie zeznawał. Gdy na mój wniosek Pani Sędzia okazała mu protokół, to zaczął się wypierać, że to Sąd się pomylił. Gdy pokazałem mu to „zawiadomienie o przestępstwie” ze stycznia to zaczął twierdzić, „że to jego sekretarka się pomyliła”. Dodatkowo zobowiązał się do „prostowania” tego w Prokuraturze. /dowód – protokół z Sadu Pracy z dnia 29 marca 2005r./ Postępowanie wobec tego „przestępstwa” na wniosek Przełożonego prowadziła Policja, która przesłuchiwała wszystkich NAUCZYCIELI, PRACOWNIKÓW SZKOŁY, KILKUNASTU RODZICÓW, KILKUNASTU UCZNIÓW i INNYCH OSÓB. Ponieważ po złożeniu zeznań na policji przez moją żonę długo nie było żadnego odzewu w TEJ sprawie, dlatego też napisaliśmy stosowny wniosek do Prokuratora Rejonowego w Przysusze celem umożliwienia zapoznania się z aktami tej sprawy i wyrażenia zgody na wykonanie kserokopii niektórych dokumentów. /dowód- wniosek z dnia 16.09.2005r./ Taką zgodę uzyskaliśmy i dlatego też uzyskaliśmy zgodę nie tylko na zapoznanie się z dokumentami, ale też uzyskaliśmy zgodę na wykonanie kserokopii dokumentów z czego skorzystaliśmy. I co się okazuje. Wbrew temu co mówił Przełożony w Sadzie Pracy, to zeznał, że nastąpiła kradzież i ŻĄDAŁ ŚCIGANIA i UKARANIA mojej żony. ( . Zasadnym byłoby nadmienić, że Przełożony ten składa zeznania pouczony o konsekwencjach składania fałszywych zeznań. /dowód zeznania na Policji z dnia 16 lutego.2005r./. Dodatkowo po zeznaniach Przełożonego , w dniu 10 marca 2005r. składa zeznania jego Zastępca. Jak wynika to z zeznań na str. 64 to: „ (...) Nadmieniam również, że Pani G. rozliczyła się PRAWIDŁOWO (...) i NIE MA ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ co do tego rozliczenia”. Zapoznając się z ich zeznaniami to okazuje się, że WSZYSTKIE zeznania są do tego podobne. (oprócz oczywiście Przełożonego). Dlatego też Prokuratura wydała „postanowienie Ds.79/05 o umorzeniu śledztwa” z dnia 31 maja 2005r. Dlatego też, brak mi słów do odniesienia się do DEMOKRACJI w Odrzywole. Panie wzajemnapomoc, oglądałeś zapewne kiedyś film pt. „Ojciec chrzestny”. Tam to tamci DEMOKRACI toczyli boje jak mężczyźni. Dzieci i żony były poza „walką”. Panie wzajemnapomoc, jeśli kiedykolwiek bym tak samo postępował z rodziną „DEMOKRATOW”, to zawsze będziesz mnie mógł mnie nazwać s... synem. Zapewniam Cię ponadto, że to jeszcze nie koniec tej sprawy. Za te POMOWIENIA wobec mojej żony szykuję skierowanie stosownego pozwu, w związku z szkalowaniem. (przy okazji bardzo chętnie mogę podać Cię za świadka, w związku z tym, że „SŁYSZAŁEŚ O TYM NA TARGU”. Dlatego proszę Cię o kontakt zemną abym Ci na wszystko o czym napisałem okazać dodatkowo stosowne DOKUMENTY URZEDOWE. Również Sąd Okregowy w Radomiu uznał, że „ODWOŁANIE BYŁO BEZZASADNE i WIAZAŁO SIĘ Z KONFLIKTEM POMIĘDZY MĘŻEM A WÓJTEM” - wyrok ten JEST PRAWOMOCNY. (mogę go okazać). 4) Nie zgadzam się z Tobą, że „problemy zacząłem zauważać jak poniosłem porażkę”. Otóż, NIGDY powtarzam to jeszcze raz NIGDY nie zamierzałem „startować” na Wójta. Tym bardziej, ze jednym z moich najlepszych kolegów był Marian K (pełniący Urząd). Często spotykaliśmy się na różnych prywatnych imprezach. Często tez rozmawialiśmy na różne tematy. Wielokrotnie „wypominałem” mu „nieprawidłowości” we Wspólnocie. Byłem przeciwny likwidacji przedszkola, mimo moje dzieci chodziły do szkoły. (nie przypuszczałem, ze nigdy nie mówi się nigdy i urodzi mi się córeczka). Jeszcze raz podkreślam, byłem JEGO kolegą bezinteresownie. Może się mylę, ale wszyscy lub większość, którzy Go otaczają, to nie koledzy. Przy pierwszej lepszej okazji, gdyby „podwinęła mu się noga Go opuszczą”. Dlatego też, w 2002r zaczął do mnie przyjeżdżać ówczesny wicestarosta, a Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.12.05, 13:59 Dokończenie poprzedniego wpisu, ktore sie nie zmieścilo. Dlatego też, w 2002r zaczął do mnie przyjeżdżać ówczesny wicestarosta, abym startował w wyborach w „jego drużynie”. Ponieważ wiedziałem ,że jest to przeciwnik polityczny mojego kolegi, lojalnie Go o tym poinformowałem i co oczywiste zaproponowałem start w jego „drużynie”. Zapewniam Cię, że ci co mnie znają jeszcze z czasów „Blask” wiedzą, że w pewnych rzeczach jestem bezkompromisowy. Chociaż z OBAWY O MOJĄ ŻONĘ tamowałem swoją krytykę. Z całą pewnością nie byłbym BMW (bierny – mierny – ale wierny). NIGDY nie pozwoliłbym na WYPRZEDAŻ MAJATKU WSPOLNOTY. na pewno jestem lokalnym patriotą. Z stąd pochodzą moi dziadkowie. Z stąd pochodzą moi rodzice . Tu na miejscowym cmentarzu spoczywają doczesne szczątki moich przodków w tym także mojego Ojca. Z całą pewnością za ileś tam lat również obok mojego ojca znajdzie się i dla mnie miejsce. Póki co to tu się orzeniłem, stad pochodzi rodzina mojej żony, tu pokończyli Gimnazjum moi synowie (chodzą obecnie do Liceum) i tu także chodzi do „zerówki’ moja córeczka. Dlatego tez, ta ziemia jest mi szczególnie bliska. Zapewne wiedzieli o tym „koledzy” mojego Kolegi, bo od niego w moim własnym domu usłyszałem „Jesteśmy Kolegami, ale ty do polityki się nie pchaj, bo w polityce to cię nie chcę”. To właśnie tym słowami poczułem się zdołowany i dlatego postanowiłem wystartować. Kiedy mu to później oznajmiłem to usłyszałem, że uzyskam 3 głosy wyborcze (trzy). Tymczasem uzyskałem 10% poparcia i 3 miejsce i to w sytuacji, gdy byłem i dla zwolenników i dla przeciwników obcy. (cała opozycja w tym nawet jak to ktoś nazywa rodzina Szuma nie głosowała na mnie). Z kolei startując jako niezależny „singiel” do rady gminy zabrakło mi 6 (sześć) głosów aby zostać radnym. (w sytuacji, gdy „gwardia” startowała 4 osobami w bloku). W takiej sytuacji czy to można nazwać „porażka”, co do tego można podyskutować. Tym bardziej, że nie zatrudniałem ludzi, nie robiłem inwestycji dla gminy, nie zatrudniałem bezrobotnych. Nie miałem nawet kogo wystawić na mężów zaufania, bo cały mój komitet to byłem ja sam. Obecnie moje poglądy na pewno iluś tam ludziom się podobają. (UREGULOWAĆ SPRAWY WSPOLNOTY I RĘCE PRECZ SPRZEDAWCZYKI WSPÓLNOTY aby sprzedawać własność MIESZKAŃCÓW. To mieszkańcy powinni zadecydować komu ile i za ile. Uważam, że można dać komuś za darmo, jednak ten „Ktoś” musi zobowiązać się do jakichś konkretnych inwestycji i zatrudnienia naszych mieszkańców. (najłatwiej jest rządzić biednymi, którzy za 3 miesiące prac interwencyjnych musza zapomnieć o swojej godności i „iść po prośbie do demokratów” bo gdyby byli niezależni to by powiedzieli CO O WŁADZY MYŚLĄ. I to zapewne jest powód takiej sytuacji naszej NA WSZYSTKO O CZYM NAPISAŁEM MAM STOSOWNE DOKUMENTY. Pozdrawiam. SLAWEK G. (nemne). Odpowiedz Link Zgłoś
wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 07.12.05, 22:14 Witam. Nemne szłyszałem, że w tych wyborach reż masz startować. Czy to prawda? A jeżeli nie to kogo wystawiacie i jaki macie program? Pytam bo chcę wiedzieć na kogo mam głosować. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 07.12.05, 23:29 Nemne 1. Co do Twojego Ojca to wszyscy wiedzieli jakie interesy prowadził i dlatego był dobrze znany ( bez podtekstów ) 2. Nadal nie wyjaśniłeś co do pieniędzy dziwnie ginących podczas zarządzania szkołą przez Twoją żonę. 3. Zauważyłem,że bardzo lubisz się rozpisywać lecz nie odpowiadasz konkretnie na pytania ( lanie wody tak to się nazywa :) ) Jeżeli Twoja żona była odwołana bezpodstawnie ze swojej funkcji to czemu nie wróciła na stanowisko przecież jak napisałeś sąd zasądził na jej kożyść. Piszerz,że taki z Ciebie prawy człowiek i patriota, a ja słyszałam na targu,że bijesz swoją żonę. Powiedz nam wszystkim: Z czego żyjesz (oprócz tego,że żona Cię utrzymuje)? W dodatku wydajesz jej pieniądze na oskarżanie ludzi i zakładanie spraw sądowych. Dam Ci koleżeńską radę : zamiast tracić czas na PUSZCZANIE BRZYDKICH BĄKÓW Weź się lepiej do roboty. To obciach być na utrzymaniu żony. Puszczasz te swoje BĄKI już kilka lat aż cały Odrzywół przez Ciebie śmierdzi. Zamiast smrodzić po Odrzywole przeznacz lepiej ten czas na wychowanie własnych dzieci to znmiejszy się przestępczość w naszej kochanej WSI . Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 02:42 Wielce Szanowny i Czcigodny wzajemnapomoc. Siedzisz ciągle na tej targowicy i ciągle coś tam słyszysz i dlatego PONOWNIE Cię informuję: 1. W dniu 31 sierpnia 2005r. Wójt odwołał moją żonę. ( w akcie odwołania nic nie było o kradzieży) 2. W dniu 14 września skierowałem pozew do Sądu, że odwołanie było bezpodstawne. 3. W dniu 20 stycznia 2005r. (a więc po prawie 5 miesiącach i po kilku rozprawach) żądał aby prokuratura „ścigała i ukarała moją żonę na przywłaszczenie” (najpierw faceta powiesili, a kiedy rodzina skierowała pozew to zaczęli szukać dowodów przestępstwa). 4. O powyższym dowiedziałem się w Sądzie Pracy na rozprawie w dniu 8 marca 2005r. (wójt informował o tym Sąd Pracy na rozprawie i jest to zaprotokołowane) 5. Na następnej rozprawie w dniu 29 marca, gdy Go zaatakowałem, że jest to złośliwe pomówienie zeznał, „że nie twierdził, że przywłaszczyła”. Gdy na mój wniosek Pani Sędzia okazała mu protokół twierdził, „że to Sąd błędnie zapisał”. Gdy Pani Sędzia okazała mu dodatkowo „powiadomienie o przestępstwie z dnia 20 stycznia” twierdził, że to „jego sekretarka się pomyliła” oraz „że będzie to prostował w Prokuraturze”. 6. W Sądzie pracy zapadł wyrok IVP 560/04 z dnia 23 maja 2005r., utrzymany w mocy w Sądzie okręgowym, że „odwołanie było bezpodstawne (...) i dodatkowo należy się nam za 3 dodatki funkcyjne plus ustawowe odsetki”. Wójt miał tu ZAWODOWEGO pełnomocnika. Pełnomocnikiem mojej żony była moja skromna osoba. 7. Na mój wniosek prokurator pozwolił mi się zapoznać z aktami i w zeznaniach Wójta z dnia 16 lutego było wyraźnie, że „ŻĄDA ścigania i ukarania moją żonę na przywłaszczenie”. Akta Ds.79/05 strona 38. Jako ciekawostkę muszę Ci napisać, że szkoła ta ma ok. 60 uczniów i „ukradziona” rzekomo kwota to 1, 5 tys. zł (jeden tysiąc pięćset. To nie pomyłka) 8. W dniu 10 marca składa zeznania Z-ca Wójta Pani Janina K, która zeznała „Nadmieniam również, że Pani G. rozliczyła się prawidłowo (...). W rezultacie podsumowując E.G dokonała rozliczenia Funduszów rady rodziców i nie ma żadnych zastrzeżeń co do tego rozliczenia” (dosłowny cytat z protokołu zeznań Z-cy Wójta w aktach str. 64.) 9. Takiej samej treści zeznania składali wszyscy nauczyciele, rodzice uczniów oraz sami uczniowie oraz przedstawiciele firmy ubezpieczeniowej i księgarni. 10. W dniu 31 maja 2005r. Prokuratura umorzyła w tej sprawie śledztwo „wobec braku danych uzasadniających podejrzenie popełnienia przestępstwa”. Zapewne się ze mną zgodzisz, że „na targu, tam skąd czerpiesz informacje” nikt nie mówi, że mam jakikolwiek wpływ na policję i prokuraturę lub też mam jakieś tam znajomości. c.d.n. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 02:46 Wracając do pozostałych wyjaśnień dla wzajemna pomoc to: Dodatek dyrektora to około 200 zł netto (brutto 300) Jako dyrektor musi się „słuchać” we wszystkim przełożonego. Dotyczy to także zatrudniania w szkole nauczycieli i obsługi. Wbrew pozorom, to decyzję „kto to będzie” na pewno nie zapadają w szkole, mimo że to dyrektor podpisuje umowy. Wobec „sympatii” przełożonego do męża (i na pewno wicewersa), jest oczywistym, że te relacje chcąc nie chcąc przechodzą na sprawy służbowe. Jak każda kobieta (z całym szacunkiem do kobiet) posiada trochę delikatniejszą psychikę ode mnie. Dlatego też co oczywiste źle znosiła taką sytuację i „wyróżniające” traktowanie. Zresztą, „dyrektorem to się bywa, a nauczycielem to się jest”. Tym bardziej, że dyrektor „ma większy czas pracy”, podczas gdy nauczyciele mają 18 godzin tygodniowo. (karta nauczyciela). Zatem, dawać się tak „wyróżniająco” traktować za 200 zł miesięcznie to na pewno nie jest to jakiś luksus. Dlatego też w pozwie NIE składałem wniosku dotyczącego „przywrócenia” na to miejsce, tym bardziej, że mam wykładnię Sądu Najwyższego (w podobnej sprawie), że wobec stwierdzenia, że odwołanie było bezzasadne to Sąd dodatkowo orzeka, że należy się wygrywającemu 3-miesięczny taki w/w dodatek ale nie służy już przywrócenie na poprzednio zajmowane stanowisko. Tak też wnioskowaliśmy i tak też orzekł prawomocnie Sąd, że „odwołanie było bezzasadne i wiązało się z konfliktem pomiędzy ....” oraz zasądził „odszkodowanie w kwocie 3 razy 300 zł (brutto) plus ustawowe odsetki od dnia 29.09.2004r. do dnia 17.11.2005r., które już otrzymaliśmy wraz z pismem W.G.0562/1/13/05 z dnia 22.11.2005r. podpisanym przez Zastępcę Wójta. W tym roku odbyły się dwa konkursy na stanowisko dyrektora (w pierwszym na wiosnę nie było chętnego) i do żadnego moja żona nie startowała, tylko była w komisji konkursowej jako jeden z dwóch przedstawicieli rady pedagogicznej. Tak więc jako nauczyciel ma prawie taką samą pensję, nie podlega bezpośrednio pod „mojego kolegę”, który jej nie stresuje. Uczy polskiego i studiuje w łodzi podyplomowo historię. Przyjeżdża do domu ok. 12.00 i ma więcej czasu dla dzieci. CZY KONKRETNIE CI ODPISAŁEM? przepraszam, ale znowu będzie „za długo” Dodatkowo: 1. „Źle słuchasz na tym targu”, bo to ja jestem bity, (ale co to za bicie - co drugi dzień i dodatkowo w niedzielę i święta). dziadka też nie zamordowałem, a II wojnę to znowu nie ja, tylko rozpętał ja Franek Dolas. (oczywiście żartuję) i dlatego nie będę tego komentował. 2. Jesteś w błędzie, że „wydaję pieniądze żony i oskarżam ludzi”, ponieważ: - sprawa w Sądzie Pracy jest bezpłatna - „nie oskarżam ludzi w sądzie” tym bardziej „za pieniądze żony” - dotychczas założyłem sprawę dotyczącą uznania mnie za uprawnionego do Wspólnoty (koszt takiej sprawy to 30 zł wpisowego, a pozew to umiem sam napisać bez pomocy adwokata) oraz sprawę dotyczącą okazania interesujących mnie dokumentów, których odmawia mi Urząd Gminy (także 30 zł i także sam napisałem pozew) Odpisuję Ci w „przerwie” ponieważ przygotowuję się do piątkowej rozprawy, w której jestem oskarżony przez wójta. Sprawa ta dotyczy protokołu Urzędu Kontroli Skarbowej w sprawie Wspólnoty i różnicy prawie 50 tys. zł pomiędzy wyliczeniami Zarządu Wspólnoty, a protokołem Urzędu Kontroli Skarbowej. Za to, że zwróciłem się o wyjaśnienie powyższego, to Wójt skierował przeciwko mnie oskarżenie do Prokuratury za to, że ..... „nie powinienem mieć dostępu do takiego protokołu i go okazywać”. Postanowieniem PPch-2498/05 z dnia 30.05.2005r. prokuratura odmówiła wszczęcia w tej sprawie dochodzenia (postanowienie nieprawomocne i Wójt się od tego odwołał) i złożył przeciwko mnie do Sądu pozew za „rzekome pomówienia”. 3. Żona mnie nie utrzymuje tym bardziej, że mam jeszcze 3 dzieci, (znowu źle na tym targu słyszałeś). A moje dochody znane są Urzędowi Skarbowemu. (na pewno nie kradnę). 4. CO DO MOICH DZIECI to Uprzejmie Cię Szanowny i Czcigodny proszę abyś ..... wiesz co masz zrobić. Tym bardziej, że z całą pewnością zachowanie moich synów nie kwalifikuje się do któregoś z tematów na tym forum. Z kolei co do mojej córeczki to ma 5 lat i od poniedziałku codziennie muszę z nią jeździć do szpitala na kroplówkę, bo w zerówce „złapała” jakiegoś wirusa jelit. NO I WIDZISZ ZNOWU DLUGI WPIS I PONOWNIE Cię informuję, że tam gdzie jest cudzysłów to mam na to dokumenty. POZDRAWIAM i uprzejmie proszę Cię abyś od. .... od mojej rodziny, (bo „lekko” przesadzasz). MOJEJ OSOBY TO NIE DOTYCZY. W końcu nie każdy musi mnie lubić. Nie każdy musi się z tym zgadzać co robię. Tym niemniej staraj się w swoich wpisach mnie nie obrażać. (A właściwie co ty na tym targu robisz?) Jeszcze raz pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 09:05 Witam ! moi drodzy krajanie! spotkajcie sie na piwku i pogadajcie sobie osobiście, forum to nie książka. Tylko sie nie potłuczcie!nara! Odpowiedz Link Zgłoś
wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 10:55 Witam. Nemne coś Ty taki nerwowy? Moim celem nie jest kogoś obrażanie jeżeli tak to odebrałeś to sorry. Po prostu szukam odpowiedzi na interesujące mnie tematy i staram się być obiektywny. Wiem, że wybory się zbliżają a Ty polityką się zajmujesz i może masz zamiar znów startować, a więc jak widzisz nie bezzasadnie interesuje się Twoją osobą. 1. Będziesz startował w najbliższych wyborach? 2. Jaki masz program na poprawienie naszego bytu w naszej wiosce? Jeżeli nie będziesz startował to powiedz co Ty byś zrobił żeby było lepiej jakbyś był Wójtem? Pytam bo wiesz łatwo być w opozycji i Ciągle kogoś krytykować. Problem zaczyna się dopiero w tedy, gdy samemu obejmuje się ten urząd i trzeba borykać się z codziennymi problemami naszej biednej gminy. Ja nie sądzę, że nasz Wójt nic nie robi ponieważ jesteśmy prawie na samym końcu w Polsce co do zamożności gminą, a naprawdę robi się w naszej gminie mnóstwo inwestycji i te efekty widać (gmina to oczywiście nie sam Odrzywół). Jeżeli nasz Wójt naprawdę by się nie sprawdzał to na pewno nie był by wójtem 15 lat, a sam przyznasz, że różnica w głosach (między nim a innymi kandydatami) była olbrzymia. Mówisz ,że Wójt zdobywa sobie głosy dając ludziom byle jaką prace (mało płatną), ja np. się dziwie, że w ogóle udaje się mu znaleźć jakąkolwiek pracę dla kogokolwiek ponieważ wszyscy wiemy jakie jest u nas bezrobocie i jaki jest rynek pracy. Powiedz sam jakbyś miał na utrzymaniu 3dzieci i twoja żona ani Ty byście nie pracowali to dalej uważał byś że praca w gminie za najniższą krajową (bo innej to już na pewno nie można wynegocjować w urzędzie pracy) jest zła? Akurat w tej kwestii pozwól, że z Tobą się nie zgodzę i Tu jest akurat dla Wójta wielkie uznanie i dzięki Bogu ,że nasz Wójt jest takim prawym i po prostu ludzkim człowiekiem. Pamiętam te czasy jak Naczelnikiem ( bo w tedy tak to się nazywało) był człowiek z Odrzywołu (Boże chroń nas przed takimi ludźmi), nic się Odrzywół nie rozwijał (o wsiach nie wspomnę),a dostęp do samego Naczelnika żeby choć z nim porozmawiać graniczył z cudem (nie wspomnę o załatwieniu czegokolwiek),a władza powinna służyć przecież ludowi!!! Czyż nie? Do obecnego Wójta też jest się ciężko dostać ale z innego powodu. Powodem są dosłownie można tak powiedzieć tłumy ludzi zwracającymi się do Niego z jakąś prośbą i On ma czas dla każdego( to jest fakt. Wiem bo sam czasami tam zaglądam jak muszę coś załatwić w gminie). On zawsze i chętnie pomaga ludziom, z stąd to wielkie poparcie dla niego przez naszych mieszkańców ( oczywiście jak każdy z nas ma tam swoje wady). Nemne słuchaj jesteś inteligentnym człowiekiem więc nie masz problemu odróżnić dobra od zła uważam, że swoją osobą bardziej byś się przydał pomagając naszemu społeczeństwu, a nie tylko szukając błędów w działalności obecnie panującego nam Wójta ( ze względów czysto osobistych). W tym waszym sporze i ciąganiu się po sądach cierpimy my (społeczeństwo), ponieważ Ty i Pan Wójt tracicie cenny czas na przygotowywanie się i same rozprawy sądowe. Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę sobie i wam lepszego jutra :) ... a na targach po prostu handluje tym co rodzi nam nasza Matka ziemia. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 14:04 Cze wzajemnapomoc. Przepraszam, że tym razem to "krotko" odpiszę, ale muszę jechac do szpitala. (znowu te kroplowki). Przepraszam Cię, jeśli odebrałes moją odpowiedż tak "osobiscie". Zapewniam, Cie że moja odpowiedz nie byla emocjonalna, tylko po prostu przyzwyczailem sie, że to ja udzielam się (nie wiem jak to nazwać) że tak powiem spolecznie i dlatego uważam, że kazdy ma prawo do krytyki mojej (krytyki a nie obrazania) osoby, tym bardziej, że nie ukrywam przecież kim jestem. Dlatego też jeszcze raz podkreślam MOJEJ OSOBY. Dlatego też proszę, (nie tylko Ciebie) moje dzieci i rodzinę to zostawcie w spokoju. Na pozostale pytania zobowiazuje sie odpowiedzieć w pózniejszym czasie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolak Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 09.12.05, 14:41 Kolego "wzajenapomoc" coś mi się wydaje, że jesteś blisko powiązany z naszym jaśnie nam panującym (a może to TY, więc kłaniam się w pas). Co ty pieprzysz o jakiś naczelnikach kiedy to było, za komuny? Do czego ty porównujesz obecną sytacje do komuny? Że co, że teraz jest tak lepiej i tyle jest zrobione a spójż na inne gminy. Jeżeli ktoś jest u władzy 15 lat i gmina jest najbiedniejsza w Posce to czyja jest to wina? Biednych ludzi których roczne zarobki nie są nawet w połowie takie jak miesięczna pensja jnp. Większość inwestycji to buble. Myślisz że ludzie nie wiedzą jak do tej pory przebiegały wybory. Co do zatrudnienia: kogo się zatrudnia? oczywiście dzieci przydupasów, samych przydupasów i znajomych przydupasów. O przepraszam był wyjątek jak zatrudniono osbę którj ciocia przeprowadzała kontrolę w gminie i niestety jnp był zmuszony choć ta osoba nie była z klucza. Co do jakości pracy w gminie to mielismy przykład(jeden z wielu) ostatnio - co narobił z wodą Józio Flet. Jak jnp jest taki dobry i mądry to dlaczego nie pójdzie wyżej, niech pozwoli w swojej łaskawości sprubować komuś innemu, a społeczeństwo samo osądzi. Tylko może go tam nikt nie chce. Przez 15 lat zbudował wokół siebie całą grupę pochlebców, przydupasów i miernot, które tylko czekają jak by tu mu wejść w d... cdn. Odpowiedz Link Zgłoś
fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 15:52 Cze! te wzajemnapomoc chłopski synu na drzewo banany prostować. a prywatne sprawy nemne niech cie nie interesują to jego sad i jego jabłka co chce to zrobi. a tobie wał do tego.wio! Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolok Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 09.12.05, 22:48 hmm... jak czytam tego "wzajemnapomoc" to mnie krew zalewa, pełne chamstwo, nie wiem jaki cel ma czepianie sie Pana Sławka, a te txt na temat źródeł zarobków i dzieci to juz szczyt, wiec proponuje zakończyć dyskusje na tym forum, podejzrewam ze pozostali mnie popra, poza tym widze w tobie taka typowa odrzywolka plotkare, wiec idz moze na targ to sie czegos dowiesz, apropos nie masz moze 70 lat i nie przesiadujesz na odrzowlskich ławkach? Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolek Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 12:50 witam. "wzajemnapomoc" mam do ciebie pytanie? Czy z tobą jest wszystko ok? Co ty wypisujesz? Nie czepiaj sie rodziny p. Sławka i przede wszystkim odczep sie od jego żony i dzieci. Nie wyciagaj takze jego ojca z grobu. Nie do ciebie nalezy ocena kogos. Mysle ze ciebie beda oceniac taka miara jak ty oceniasz... Wiec zajmij sie swoimi sprawami albo lepiej nadstawiaj uszu na tym targu. Pewnie nalezysz do grona przydupasow Jasnie nam (twu) panujacego i ostro walisz z ucha. Czyli jedym slowem SZPICEL. co codzien ganiasz do gabinetu jnp i opowiadasz ze ten sie spierdzial itd WAZELINIASZ Z CIEBIE DOBRY pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 21:25 Witam panów: fakir, odrzywolak, odrzywolok, odrzywolek. Jeżeli już jesteśmy przy hamstwie to proponuje żebyście przeczytali swoje wypowiedzi i Wy bierzecie udział w pogawendkach o demokraci? Wystarczy, że ktoś ma inne zdanie niż Wy w jakiś tam sprawach, a plujecie na niego i jakbyście mogli to zakopali go byście żywcem. ... a terza małe sprostowanie: 1. Nie interesuje mnie życie prywatne Nemne bo to jego prywatność. Jakbyście uważnie czytali wiedzielibyście o co tam chodziło. 2. Nie jestem w żaden sposób związany z Panem Wójtem, staram się tylko być obiektywny. Wiem jak się żądzi w innych gminach dużo bogatszych od naszej i o wiele mniej się rozwijają. Tak wogóle to mało jesteście zorientowani skąd gmina pozyskuje pieniądze do budżetu. Czytając wasze wypowiedzi z przekrością to mówie ale chłopcy w/w jesteście bardzo płytkimi i prostymi ludźmi. Może wynika to z waszego młodego wieku i co za tym idzie braku doświadczenia życiowego. W każdym razie wnioskuje,że jesteście w przedziale wiekowym 17 - 25 lat. Proszę Was więc, nie używajcie takiego języka bo tylko zaniżacie poziom inteligencji w Odrzywole i ludzie pomyślą, że wszyscy mieszkańcy są tacy jak Wy. Pozdrawiam wszystkich gorąco (jeszcze raz powtażam nikogo się nie czepiam. Rozmowa o rodzinie Nemne winikała z kontekstu jego wypowiedzi) Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 14:27 Cze! a może ty "mistrzu kolorowy" pracowałeś w Bezpiece albo ORMO bo tylko chdzisz nasłuchujesz na jarmaku, obserwujesz forum i tych co sie wypowiadaja, prowokujesz do zamętu i co jeszcze wymyślisz ?? Widze że masz same "pozytywne" cechy Ubeka. Ktoś wcześniej ci zadał pytanie kim jesteś i nic cisza boisz sie???? Kogo? sąsiadów, kolegów że cie rozszyfrują może??? A teraz z drugirj strony kajasz sie i mowisz że wszystko jest ok pomiszanie jaźni. Chłopie może idź jedank do lekarza. Nara ! Odpowiedz Link Zgłoś
sroka15 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 21:35 Witam ! chciałbym zacytować wcześniejszą wypowiedź gościa "wzajemnapomoc" - "Witam wszystkich. Na początku małe wyjaśnienie: Odrzywół nie jest miastem lecz wsią. Nie powinien nigdy zarządzać gminą żaden odrzywolak ponieważ to prościludzie i niekompetentni bez wykształcenia luz w dziwny sposób zdobyte np.za barany." Mam pytanie do ciebie "przyjacielu" a jakie ty reprezentujesz wykształcenie może jesteś po jakiś studiach doktoranckich i gardzisz ludźmi z Odrzywołu chociaz mysle że człowiek inteligentny potrafi z kazdym rozmawiać i kazdego usznować.Z mioch podejrzeń wynika że wyszedłes z chłopa na pana i pomiszało ci sie w główce w myśl powiedzenia "puśćić chłopa do biura to atrament wypije" ty własnie tak postępujesz. Zastanów sie mieszkasz wśród ludzi których nie lubisz co ty tu robisz? może szpiegujesz i donosisz mnp.Chłopie weź sie w garśc i wyciśnji. Odpowiedz Link Zgłoś
wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 22:26 Witam Cię sroka15. Przyglądałem się waszemu forum już od dawna i odrazu daje się zauważyć, że to Wy wszyscy jesteście głosem jednego człowieka i liżecie mu ... więc zabrałem głos, żeby sprawdzić jacy są z Was demokracij. Umyślnie wprowadziłem mały (tak mi się wydawało) zament żeby pokazać ludzią, że w cale nie są z was takie nie winiątka (była to prowokacja). Długo nie musiałem czekać, żeby z Was wyszło prawdziwe JA. Jednoznacznie można stwierdzić, że do demokracji w Odrzywole jeszcze daleko !!! Zanim zaczniecie kogokolwiek osądzać i oplówać go zastanówcie się najpierw nad swoin postępowaniem. Zdziwilibyście się wszyscy jakbyście wiedzieli kto kryje się pod nickiem : wzajemnapomoc. Pozdrawiam jeszcze raz i sorry za zamieszanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
moherowyberet22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 11:01 Witam ! zrobic prowokacje nie trudno jak sie jest anonimowym jak jesteś naprawdę odważny to powiedz kim jesteś. papa!! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 12:07 Cze! zarówno dla wzajemnapomoc jak również dla „drugiej strony”. Z uwagą czytałem również inne głosy i stanowiska dotyczące DEMOKRACJI w Odrzywole, jakie wynikły w związku z moją polemiką z wzajemnapomoc. Wydaje mi się, że w zasadzie wzajemnie „wyjaśniliśmy” sobie pewne rzeczy. Dlatego wzajemnapomoc: 1) „nie jest to nasze forum”. Jest to forum gazety i dlatego jest to forum ogólnodostępne. 2) jestem zdziwiony Twoim stanowiskiem, że obecni Twoi oponenci to jak to napisałeś że „Wy wszyscy jesteście głosem jednego człowieka i liżecie mu ...” w tym jednym zdaniu przecież przeczysz sam sobie. Bo z niby jakiego powodu nieznane mi osoby o anonimowych loginach (zapewne masz mnie na myśli jako „mu”) miałyby komuś takiemu jak ja „ lizać ....” przecież ja nie mam żadnej władzy (oprócz rodzicielskiej), ani nie jestem pracodawcą. Nie zatrudniam również przed samymi wyborami osób które maja liczną rodzinę na robotach interwencyjnych. 3) Zarzucałeś mi we wcześniejszym wpisie, że rzekomo „uchylam się od odpowiedzi’ tymczasem z przykrością muszę stwierdzić, że to Ty nie odpowiadasz np. sroka15 zadał Ci pytanie dotyczące twojego wykształcenia w związku z Twoją wypowiedzią dotyczącą wykształcenia mieszkańców Odrzywołu, którzy wg Ciebie to „prości i niekompetentni z wykształceniem zdobytym za barany” . Dlatego wcale się nie dziwię takiej reakcji, ponieważ gdybym np. to ja tak napisał np. w forum Drzewicy (że to „scyzoryki” czy też jakieś inne określenie np. Klwowa, że to „bobry”, Gielniowa – „szwedy” i dodatkowo coś tam, „że to prości itd. .. z wykształceniem zdobytym za coś tam” to dopiero by mi się „oberwało”. (Przepraszam mieszkańców ww przeze mnie miast i miejscowości. Jest to tylko przykład i wcale tak nie uważam). 4) wzajemnapomoc z przykrością muszę stwierdzić, że to Ty boisz się KRYTYKI. (przez duże K). Nie sztuka jest „kryć” się za jakiś loginem i powoływać się, że „na targu słyszałem, że: (chodzi oczywiście o mnie) „Twoja żona ukradła. Bijesz żonę Zamiast smrodzić po Odrzywole przeznacz lepiej ten czas na wychowanie własnych dzieci to zmniejszy się przestępczość w naszej kochanej WSI” . Na dwa pierwsze zarzuty Ci odpowiedziałem. Dlatego mam pytanie, DLACZEGO uważasz, że „nie zajmuję się swoimi dziećmi i dlatego jest związana z tym przestępczość w Odrzywole, czy tez jak to nazywasz „w naszej kochanej WSI”. TAK TO ROZUMIEM. Czyli wg Ciebie jeśli „zajmę się swoimi dziećmi” to z tego wynika, że „w naszej kochanej wsi zmniejszy się przestępczość”. Co z przestępczością w naszej kochanej wsi mają moje dzieci????!!!!!. 5) Czy DEMOKRACJA wg CIEBIE to w sytuacji, gdy TY nie ukrywasz Kim jesteś i wszyscy domyślają się o kogo chodzi, a tu jakiś np. wzajemnapomoc489 napisze, że (przepraszam jest to tylko absurdalny przykład i nie ma z Tobą żadnego związku) „Ty wzajemna pomoc, a ja na targu to słyszałem, że Twoja żona, córka, czy też dziewczyna (niepotrzebne skreślić) to prostytutka”. Jeszcze raz przepraszam wcale tak nie uważam. Jest to tylko przykład. I co wtedy. Czy to jest DEMOKRACJA. Nie jest to zwyczajne s.... syństwo. (zapewne się ze mną zgodzisz). I gdyby kiedykolwiek tego typu wpis znalazł w stosunku do kogokolwiek to zapewniam Cię, że również ja też bym przeciwko temu protestował. Myślę, że to na razie tyle. Mam nadzieję, wzajemnapomoc, że jeszcze sobie wiele wyjaśnimy. W końcu lepsze to niż jakaś tam „wojna”. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 14:31 Cze! a może ty "mistrzu kolorowy" pracowałeś w Bezpiece albo ORMO bo tylko chdzisz nasłuchujesz na jarmaku, obserwujesz forum i tych co sie wypowiadaja, prowokujesz do zamętu i co jeszcze wymyślisz ?? Widze że masz same "pozytywne" cechy Ubeka. Ktoś wcześniej ci zadał pytanie kim jesteś i nic cisza boisz sie???? Kogo? sąsiadów, kolegów że cie rozszyfrują może??? A teraz z drugirj strony kajasz sie i mowisz że wszystko jest ok pomiszanie jaźni. Chłopie może idź jedank do lekarza. Nara ! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 18:02 Cze! Ja również popieram propozycję siwydyma25. Dlatego też kolego wzajemnapomoc. Ja też chciałbym się dowiedzieć kim jesteś. „Królu złoty – wzajemnapomoc” CHYBA NIE WSTYDZISZ SIĘ SWOJEGO NAZWISKA. Żeby Cię dodatków do tego zachęcić to pozwoliłem sobie przeanalizować Twoje wypowiedzi. Dlatego: 1) Musisz być blisko naszej lokalnej "polityki". 2) Musisz być blisko miłościwie nam panującemu, „bo wiesz i o budżecie i o coraz biedniejszej naszej Gminie”. (czyli może jesteś samorządowcem?) 3) „Wiesz jak się rządzi w innych gminach” ( samorządowiec?) 4) „Pamiętasz Naczelnika” – to musisz być ok. 40 latkiem 5) Jesteś „zorientowany skąd nasza gmina pozyskuje pieniądze do budżetu”, (to już chyba na pewno jesteś samorzadowcem) 6) do anonimowych osób zwracasz się jak NAUCZYCIEL: (ja nigdy do nikogo tak „z góry się nie zwracam i każdego traktuję jak równego czy to wiekiem czy też w ogóle) „chłopcy w/w jesteście bardzo płytkimi i prostymi ludźmi. Czytając wasze wypowiedzi z przykrością to mówię ale chłopcy w/w jesteście bardzo płytkimi i prostymi ludźmi. Może wynika to z waszego młodego wieku i co za tym idzie braku doświadczenia życiowego. W każdym razie wnioskuje, że jesteście w przedziale wiekowym 17 - 25 lat.” A więc dla Ciebie „młody” 25 – latek to znaczy, że musisz mieć tak jak ja ok. 40 z małym przebiegiem. Co potwierdza, że „pamiętasz Naczelnika” z pkt. 4 (czyli jesteś zapewne nauczycielem, samorzadowcem i to blisko związanym z mnp) 7) „Proszę Was więc, nie używajcie takiego języka bo tylko zaniżacie poziom inteligencji w Odrzywole i ludzie pomyślą, że wszyscy mieszkańcy są tacy jak Wy”. Czyli musisz mieć co najmniej wyższe wykształcenie i uważać siebie za inteligenta, czyli potwierdzałoby się, że nie wykluczone, że jednak na pewno jesteś nauczycielem. Bo jeśli Oni „zaniżają” to Ty „zawyżasz” czyli jesteś od nich lepszy. 8) „Nie powinien nigdy zarządzać gminą żaden odrzywolak ponieważ to prości ludzie i niekompetentni bez wykształcenia lub w dziwny sposób zdobyte np. za barany” . A więc nie jesteś związany z Odrzywołem „korzeniami” lecz mieszkasz w Odrzywole i cierpisz z tego tytułu (bez urazy to moje gdybanie) kompleksy. Tym bardziej, że dla nikogo w Odrzywole nie stanowi hańby, to że w czasach „komuny” to w Odrzywole robiono najlepsze kiełbasy. Tu także można było bez trudu kupić wieprzowinę , baraninę czy też cielęcinę. Tu także robiono obwarzanki. Zresztą do tej pory na dźwięk słowa Odrzywół w różnych miastach to właśnie kojarzy się to z w/w wyrobami i na pewno jest to rodzaj sympatii do Odrzywołu. 9 ) Jak dokładniej zapoznałem się z Twoimi wypowiedziami, to zorientowałem się, ze na pewno na targu to ty nie handlujesz, („tym co matka ziemia urodzi”) chociaż często tam bywasz i „słyszysz” (nie obraź się, ale na targ to Ty może przyjeżdżasz po "haracz". Aluzju poniał – jak mawiali starożytni Rosjanie) A więc EUREKA!!!!. Czy to Ty „królu złoty” (jak nazwał Cię siwydym25). Raczej wszystko mi wskazuje na Ciebie kolego. A WIĘC ZGADNIJECIE KTO JEST TYM „królem złotym”. Oczekuję na Wasze propozycje. Tylko proszę bez nazwisk., wystarczą inne określenia naszego „króla złotego”. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 18:24 Cze! Przepraszam, że pomyliłem określenie, jakim siwydym25 określił wzajemnapomoc. Zamiast użytego przeze mnie „królu zloty” w stosunku do kolegi wzajemnapomoc, to powinno być „królu kolorowy”. Za błąd przepraszam autora określenia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolok Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 20:02 Droga wzajemnapomoco moim zdaniem twoim ostatnim postem osmieszyles sie jeszcze bardziej niz poprzednio, jestes wrecz przykry, zastanow sie nad tzm co piszesz, nawet niechce mi sie tego komentowac, prosze wiec opusc nasze forum, forum nas prostzch odrzywolakow Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecdyrektor2 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.12.05, 13:39 Drogie dzieci, zaprzestańcie waśni i sporów. Idą święta trzeba połamać się opłatkiem przeprosić wybaczyć. A TY WZAJEMNAPOMOC TY NIE DOSTANIESZ PREZENTÓW NAJWYŻEJ RÓZGĘ.PRZESTAŃ SZPIEGOWAĆ I PROWOKOWAĆ JAK CI SIĘ NIE PODOBA TO W......ODEJĆ W POKOJU. Nie zniżaj się do naszego poziomu my odrzywolacy z wykształceniem za barany nie jesteśmy godni by prowadzić z tobą dyskusję. Proponuję abyś założył własne forum na, którym będziecie robić sobie dobrze, wy ludzie wykształceni i z doświadczeniem życiowym. AMEN Odpowiedz Link Zgłoś
moherowyberet22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 13.12.05, 14:31 Wielebny "Ojczedyrektorze" pozwoli ojciec że pomodle sie za ta zbłąkana "łowieckę" może wróci na łono naszego bidnego i niewykształcunego społeczeństwa. Oby Pan bucek mu łodpuścieł za jego paskudne słowa na swoich współbaraci. Jamen. Odpowiedz Link Zgłoś
slavero23 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 18:03 Demo...co?? U nas nie ma praktycznie takiego slowa. Cokolwiek jest zaraz zostaje rozgrabione przez...wiadomo kogo. Wszyscy wiedza nikt nie mowi a szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
natan99 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 20:38 <Slavero>Jak jesteś takim cwaniakiem to powiedz o kogo chodzi? bo ja nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
odrzywolek Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 21:39 <natan99> nie wiesz? Bo pewnie sam kradniesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
suuzi Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 22:11 oj natan natan człowiek inteligentny się domyśli Tobie jednak tej inteligencji brakuje i prosze Cię już więcej nic nie pisz!!! suzzi Odpowiedz Link Zgłoś
budagrabaz Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.01.06, 18:40 natan99 zgol wąsy to ci się trochę przejaśni Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 10:10 A ja tam przyzwyczaiłem się, że natan99 - wzajemnapomoc ma wąsy i dlatego Lechu Ch. tylko je przystrzyż, aby zrealizować radę w/w budagrabaz Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 11:36 cze! słuchajcie moi kochani krajanie nie ma co typować kto jest kim i wpisywac go po nazwisku, kim by nie byl ma prawo do dyskusji i wypowiedzi byle by nie obrazał po chamsku innych. mysle że "nemne" troche przesadza. pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 12:14 Nikogo nie obrazam, a tym bardziej nie wymieniam jego nazwiska. To tylko inicjaly, tak jak moje. Pozdrawiam. Slawek G. (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
nimitss Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 13:19 fakir991 ma racje. Panie nemne może ktos nie życzy sobie by jego inicjały zostały podne. A tak w ogóle to skąd Pan wie ,że to akurat ta osoba?? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 13:39 Cze! Być może macie trochę racji, jednak ja też jestem człowiekiem i też w pewnych sytuacjach chciałbym krzyknąć EUREKA. Tak też jest w tej sytuacji. Bardzo proszę, przeczytajcie dokładnie tematy "Demokracja w Odrzywole" oraz "Polityka w Odrzywole", a znajdziecie analogię i do sposobu i stylu wpisów "wzajemnapomoc" i "natana99". Zresztą w którymś wpisie również ojciecdyrektor2 to zauważył. Dla wyjaśnienia to z Lechem Ch. chodziłem do jednej klasy, dlatego też myślę, że Go nie uraziłem tymi „wąsami”. Ponadto z racji pełnionej funkcji "nr 2" w Gminie Odrzywół jest on Osobą Publiczną i wiadomo, że TO WŁADZA. Z kolei "Prawdziwa cnota krytyk się nie boji” PS. Nimitss, wystarczy nemne (bez pan) Pozdrawiam Cię - nemne Odpowiedz Link Zgłoś
moherowyberet22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 13.01.06, 21:21 ..telewizji nie słucham bo to szatańska żmjia ja słucham bez przerwy radiamaryja ale nie bylem głupi i pieniedzy na konto rydzyka nie przelałem poszłem do Turka i wszystko przechlałem. serce mi radosnie pika gdy słucham koło płpotu kazania z głośnika.pozdrawiam ojcadyrektora.pa! Odpowiedz Link Zgłoś
fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 15.01.06, 19:10 Cześć "nemne" widze że jesteś niezłym analitykiem ale nie oto chyba chodzi - nie doszukujmy sie wsród wpisów kto kim jest ale dyskutujmy rzeczowo na kakretne tematy. masz chyba nawyki z analizy dokumentów sądowych i dobrze że takie zdolności masz moga sie tez przydać ale bez przesady. niech kazdy pisze co ma do powiedzenia tylko myśle że trzeba podjąć dyskusje z dana osoba ktora ma odmienne zdanie na pewne sporne tematy i dojśc wspólnie do jakis wniosków które poprawia nasza egzystencje w Odrzywole. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 24.01.06, 23:03 Cze - Fakir99. Przepraszam, że kilka dni nie odpowiadałem ale byłem w „rozjazdach”. (postaram się to nadrobić) Dlatego też informuję Cię, że: 1. Jak się zorientowałeś to nie ukrywam kim jestem i dlatego też bardzo chętnie z każdym podyskutuję na tym forum na jakiś temat. W szczególności dotyczy to Wspólnoty w Odrzywole, ponieważ tak się składa, że tą sprawą jestem zainteresowany nie tylko osobiście ale też czynię to pro publico bono. 2. W związku z powyższym, każdy podkreślam to jeszcze raz KAŻDY sprzedawca Wspólnoty musi się liczyć z tego konsekwencjami. 3. Nie chciałbym abyś to odczytał jako przechwałkę, ale tak się jakoś dziwnie składa, że administracyjnie na mój wniosek to uchylam prawie każdą decyzję administracyjną Wójta, z którą co oczywiste się nie zgadzam. (mam takie prawo i już) np. przeczytaj na tablicy u J.B. na rynku, że Główny Geodeta Kraju stwierdził nieważność WSZYSTKICH decyzji od 6 lat w sprawie Wspólnoty. To samo zapewne będzie dotyczyło też „Komisarzy”, których powołał sobie Wójt. (raz juz ich na mój wniosek odwołano) 4. Czy wiesz, że na Białorusi to Łukaszence nie podobał się wybór Zarządu Związku Polaków i wg „widzimisię” nie uznał takiego wyboru. Nic nie sugeruję, tak mi się tylko przypomniało. 5. >>wzajemnapomoc-natan99<< rozpoczął najpierw w „Demokracji w Odrzywole”, a następnie w „Polityce w Odrzywole” nawet od „apelu” w sprawie mojej działalności. Dlatego też poprosiłem Go o sprecyzowanie, dlaczego to tak bardzo przeszkadza mu, że mam swoje zdanie na jakieś tematy i o co mu chodzi. KONKRETNIE, bo chciałbym z nim merytorycznie podyskutować. Tymczasem zamiast tego >>wzajemnapomoc-natan99<< w „Demokracji w Odrzywole” w stosunku do mojej rodziny, że ...... nawet tego nie będę komentował, z jednym małym wyjątkiem (ponieważ to było OSOBISTE, dlatego uważam, że tak jak w „Krzyżakach” – „Mój ci on jest”), a w stosunku do innych (również były tam wpisy Twoje, czyli Fakir99)..... też tego nie będę komentował. Ponadto póki co to ja jestem „osoba fizyczna czyli zwykły obywatel RP – Sławek G.” i mam swoje prawa do krytyki WŁADZY. Taką WŁADZĄ są np. „Komisarze”, Rada Gminy, Wójt, Starosta, Wojewoda, Premier czy tez Prezydent. (kolejność w naszej gminie jest dyskusyjna). 6. W „Polityce w Odrzywole” rozpoczęło się tak samo, z podobnymi elementami. (dlatego też „Mój ci on jest”) Aha, zapomniałbym. Było jeszcze wychwalanie Miłościwie Nam Panujących, których >>wzajemnapomoc-natan99<< co oczywista „NIE ZNA”, ale wiele dobrego o nich słyszał. 7. Podoba mi się to forum i to, że właśnie anonimowo można się wypowiedzieć. Dlatego nie interesuje mnie kto podpisuje się jakimś loginem. Zapewne gdy się spotykasz na ulicy zemną to zapewne mówisz mi „dzień dobry”, jeśli jesteś ciut młodszy ode mnie. Chociaż być może to ja pierwszy się tobie kłaniam, bo to ty jesteś starszy ode mnie i nawet nie wiem, że to Ty jesteś Fakir99 i wcale mi to nie przeszkadza. 8. Wasze wpisy dowodzą, że (wbrew WŁADZY), skoro jest tak dobrze to dlaczego jest tak źle w Odrzywole i tak samo jak inni tak i ja też mam prawo do krytyki, dotyczy to szczególnie WŁADZY. (jeśli będę chciał skrytykować sąsiadkę to na pewno nie będę używał do tego forum). 9. Kilkakrotnie pisałem do Miłościwie Nam Panującego, że jest wiele tematów i wniosków od mieszkańców, które powinny być poruszone na zebraniu WŁADZ z mieszkańcami Odrzywołu. Tym bardziej, że taki obowiązek nakłada Statut Odrzywołu zatwierdzony uchwałą Rady Gminy. Tymczasem od dnia wyborów (27.10.2002r.) odbyło się zaledwie jedno takie zebranie w dniu 10 kwietnia 2005r. na którym nie tylko naruszono procedury, to nawet odmówiono prawa do dyskusji i kierowania wniosków i pytań. To na razie tyle. Pozdrawiam – Sławek G. (nemne) Odpowiedz Link Zgłoś
nimitss Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 25.01.06, 10:02 Dobrze napisane. Tylko wydaje mi sie ,że "nemne" coś bardzo uczepił się "natana99" i "wzajemnapomoc". Z kąd wiesz ,że to te same osoby? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 25.01.06, 11:47 Cze. >>Nimitss<< W związku z powyższym przeczytaj dokładnie wszystkie moje posty, a znajdziesz tam charakterystykę oraz analogię wpisów dla obydwóch wymienionych przez Ciebie loginów. Pozatym mam nadzieję, że tej Osoby nie uraziłem (a, na pewno nie miałem takiej intencji) i dlatego w dalszym ciągu oczekuję na dalsze wpisy celem już merytorycznej dyskusji. Pozdrawiam Cię. Sławek G. (nemne) P. S. Myślałem, że >>Nimitss<< to dziewczyna i dopiero po Twoim wpisie dotyczacym "Krystyny z gazowni" zorientowałem sie o swojej pomyłce, w zwiazku z użytym przez Ciebie zwrotem "Ja (...) proponował..." Odpowiedz Link Zgłoś
zuzia227 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 29.01.06, 11:00 Nemne ma racje. Ja też uważam że to jedna i ta sama osoba. Odpowiedz Link Zgłoś
nimitss Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 29.01.06, 13:45 Może i ma racje ale ja mam odmienne zdanie. Nara Odpowiedz Link Zgłoś
klinik22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 29.01.06, 16:59 ....Czyli jesteś za a nawet przeciw. hahaha. najwazniejsze to zawsze miec swoje zdanie. Cze jak czesiek. Odpowiedz Link Zgłoś