Dodaj do ulubionych

DEMOKRACJA w Odrzywole

30.10.05, 11:23
czy uwazacie, że slowo demokracja znane jest w Odrzywole
Obserwuj wątek
    • siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 30.10.05, 21:06
      <<<<<demokracja w Odrzywole kojarzy sie chyba ludzią z powiedzeniem Wałęsy
      "bierzmy wszystko w swoje ręce" wiec biorą rowery,samochody i inne rzeczy nie
      swoje - prywatne codziennego użytku w "swoje ręce". Też są tacy co uważaja że
      maxyma "robta co chceta"(Jurka Owsiaka), jest najlepszą dewizą na życie i robią
      co chca w tym naszym grajdole, ale to wszysto do czasu. >>>>>>>>>>
      • fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 02.12.05, 17:53
        Witam na forum !! mysle że do demokracji w Odrzywole jeszcze daleko chociazby
        po wpisach obraźliwych na forum. Jeden drugiego jakby mógł to podejrzewam że by
        zarabał siekierą za dyskusje i prawdę.Pozdrawiam !!
    • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 01.11.05, 15:29
      --------------------------------------------------------------------------------
      W zupelności się z Tobą zgadzam. Ostatnio przeczytałem w UG, że następną rzeczą
      jaka Władza zamierza się "pozbyć" jest budynek Domu Towarowego. Jest to o tyle
      dziwne, że grunt na ktorym go pobudowano nalezy do Wspólnoty (o ile powołania
      przez Władzę Komisarze we Wspolnocie tego terenu nie "podarowali"). Ma to
      związek z faktem, że podobna sytuacjia byla przy sprzedaży SKR w Odrzywole.
      Rownież w tym przypadku Władza ogłosila przetarg. W ogłoszonym przetargu (w
      gazecie) ukazało się ogłoszenie, że "przedmiotem przetargu są naniesienia" tzn.
      budyniki. Dodatkowo każdy z tych budynków został indywidualnie zaznaczono oraz
      jaką ma powierzchnię. (W tym także stróżówka o wym. 3na 3 m). Najistotniejsze
      to znalazła się tam wzmianka, że "bez gruntu, bez uregulowanego stanu
      prawnego). Tymczasem w akcie notarialnym sprzedaży SKR znalazł się jeszcze
      zapis, że "nabywca to grunt dostanie za darmo". Dla jasności to jest to 1,61 ha
      gruntu przy drodze krajowej, przy lesie i przy rzece. Tymczasem Wladza
      sprzedaje dzialki przy cmentarzu po 8 arów w cenie ok.4000 zl. Dlatego jak by
      nie liczyć to 1,61 ha podzielic na 8 arow jest to dwadzieścia takich dzialek
      razy ok. 4000 zł to stanowi wartość 80 tys zł i co najmniej taką kwote nabywca
      SKR powinien zapłacic na konto Współnoty. Również to mieszkańcy powinni
      zadecydowac co z uzyskanymi pieniędzmi zrobić np. czy nie wplacic tego na konto
      kanalizacji i wtedy nie trzeba byloby placić 1700 zł za podłączenie. Tymczasem
      nabywca SKR (od 2003r) założył sprawę o "zasiedzenie". (Starożytni Rosjanie
      powiedzieliby "gdyby nie straszno to by skazali że smieszno"). Dlatego Szanowna
      Wladzo RĘCE PRECZ OD WSPÓLNOTY.
      • siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 01.11.05, 21:40
        Siemka !! bardzo dobrze "nemne" pisz i informuj nasze społeczeństwo niech ludzie
        wiedzą co w trawie piszczy.Wreszcie jakies konkrety.pozdrowionka !!
        • grubciom Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.11.05, 09:03
          Może mi ktoś wytłumaczyć jak jest z tym Zarządem Komisarycznym, kiedy on się
          kończy, i jakie ma kompetencje? Bo z tego co wiem to czas działania takiego
          zrządu jest ograniczony i kompetencje również. Może się mylę ale zarząd nie
          powinien prowadzić dzialalności zarobkowej. Sam podpisywałem listę popierającą
          powstanie takiego zarządu bo miałem nadzieję, że wreszcie wszystko się ze
          Wspólnotą wyprostuje. Ale niestey jestem zawiedziony bo nic nie wyjaśniono i
          nic się nie robi w tym kierunku. Nie chce się deklarować z poparciem którejś ze
          stron tego konfliktu ale prawa należy przestrzegać nawet jeżeli jest ono nie
          wygodne, zgodnie z rzymską definicją - dura lex set lex (twarde prawo, ale
          prawo)
          • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.11.05, 15:55
            1.) Dura lex set lex (twarde prawo, ale > prawo) nie jest znane w Naszej
            Gminie. Wg Władzy obowiązuje tu powiedzenie Ludwika XIV "Państwo to Ja".
            2.) Teoretycznie to w tej chwili są dwa Zarządy, ponieważ toczy się
            postępowanie administracyjne u Głównego Geodety Kraju dotyczące wpisu do
            ewidencji wybranego demokratycznie Zarządu (nie ma tu jeszcze ostatecznego
            rozstrzygnięcia), a tymczasem Nasza Władza Ukochana powoluje sobie "Wójtowy
            zarząd". Wprawdzie taki zarząd to miał za zadanie uregulować zmiany w ewidencji
            osób, to zamiast się tym zając to co robi..... (pytanie retoryczne):
            - demokratycznie wybrany Zarząd skierowal do Sądu pozew o stwierdzenie
            nieważności jednego z licznych aktów notarialnych dotyczących "sprzedaży" placu
            koło SKR (to ten z masztem). Jako "sprzedawca" w imieniu Wspólnoty akt
            notarialny podpisywał ...., ktory następnie już jako osoba
            fizyczna "odkupił" .... ten sam. Dlatego też, aby nie dopuścić do rozpatrywania
            tej sprawy w Sądzie Wójt odmawia wpisu do ewidencji demokratycznego Zarzadu.
            Decyzja Wojta została następnie rozpatrywana przez Naczelny Sąd Administracyjny
            oraz Głównego geodetę Kraju, które to organy uchyliły decyzję Wojta
            jako "wydana z rażacym naruszeniem prawa" i nakazały wpisać wybrany
            demokratycznie Zarząd. Jednak Wójt nie czeka na rostrzygnięcie,
            tylko "powołuje" decyzją "Wójtowy Zarząd", ktory składa się z podległych jemu
            oraz w/w sprzedawcy i nabywcy gruntow Wspólnoty.
            Decyzja Wójta ponownie została zaskarżona tym razem do Samorządowego Kolegium
            Odwoławczego i PONOWNIE została uchylona. Ale to nie zniechęca Naszej
            Ukochanej Władzy, ponieważ tym razem to Zarzxądzeniem, z powrotem "powoluje"
            sobie Swój Zarząd.
            Jedną z pierwszych czynności tego "Zarzadu" było .... wycofanie pozwu w Sądzie
            Cywilnym.
            Masz rację, że Zarząd nawet taki jak powołany przez Miłościwie Nam Panującego
            NIE MA PRAWA DYSPONOWAĆ MAJĄTKIEM WSPOLNOTY.
            Jak wynika to z zapisów Ustawy to dysponowanie majątkiem wspónoty (drewno to
            też majątek) należy do ZASTRZEŻONYCH kompetencji Ogólnego Zebrania. Dlatego
            sprawę wycinki drewna bez zgody Ogólnego Zebrania bada Prokuratura Rejonowa w
            Przysusze. Ponadto sprawa ta jest rozpatrywana u Rzecznika Praw Obywatelskich.
            - w akcie notarialnym dotyczącym sprzedaży SKR-u znalazł się zapis, że "grunt
            to nabywca dostanie za darmo". Ponieważ jest to 1,61 ha gruntu Wspólnoty,
            dlatego to Ogólne Zebranie powinno o tym zadecydować. Tymczasem to taką
            deklarację złożyli przedstawiciele Naszej Władzy Ukochanej. Sprawę tę,
            demokratyczny zarząd przyblokował. Dlatego też zasadność powołania "komisarzy".
            Tym bardziej, że nowy nabywca (od 2003r) zalożył sprawę "o zasiedzenie". Tylko
            przez przypadek demokratyczny Zarząd się o tym dowiedział, tym bardziej, że jak
            się zorientowaliśmy to "Naczelny Komisarz" wyrażał na to aprobatę. Z kolei moim
            zdaniem, to: Nasza Władza Ukochana sprzedaje działki kolo cmentarza o
            powierzchni 8 a, za ok.4-4,5 tys zl. Jak by nie liczyć, to 1,61 ha podzielić na
            8 arów jest to 20 działek, razy 4 tys. stanoiwi to 80 tys.zl. I CO ?! ANO DAĆ
            ZA DARMO.
            Kto popiera taki zamiar?

Bo na pewno ja nie, ale skoro jest demokracja to czekam na wpisy rowniez tych
            co taki zamiar popieraja. Dla uczciwości to mógłbym być "za" ale tylko w
            przxypadku gdyby nabywca zobowiązał się do stworzenia nowych miejsc pracy i
            zatrudnienia iluś tam naszych mieszkańców. Ponieważ ileś tam rodzin nie
            musialoby korzystać z opieki społecznej. Z koleii pieniadze te wydatkowaliby w
            naszej miejscowości co byloby juz jakimś "kolem zamachowym" gospodarki.
            Tymczasem nowy nabywca NIE STWORZYŁ ANI JEDNEGO TAKIEGO MIEJSCZA PRACY.
            Dodatkowo Nasza Władza Ukochana zwolniła go od płacenia za 20003r - 7,4 tys.
            zł, a za rok 2004 - 7,6 tys zł.
            Pozdrawiam.
            - w sprawie Twojego podpisu, to zapewne jak sobie przypominasz, to podpisałeś
            się na czystej kartce papieru, że jest to "lista osób popierających
            uregulowanie własności we Wspólnocie". (Ja też bym się pod tym chętnie
            podpisał). Tymczasem "zbieracze" złożyli wniosek, że jest to lista
            osób "domagających się wprowadzenia Zarządu Komisarycznego". (Widzisz różnicę).
            Następnie "zbieracze" ci powolani zostyają jako Komisarze..
            - sprawę legalności powołania "komisarzy" rozpatrywać będzie Wojewodzki Sąd
            Administracyjny w Warszawie. (równiez w tej sprawie jest interwencja u
            Rzecznika Praw Obywatelskich).

• siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 04.11.05, 12:53
      Cześć !! obszernie to wytłumaczyłeś "nemne", ale trzeba pisać o kogo chodzi
      może być ksywaka lub inicjały bo może ktoś nie wiedzieć o kim jest mowa.Połowa
      ludzi w Odrzywole nie ma zielonego pojęcia o co tu chodzi. Pozdrawiam !!
      • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 04.11.05, 16:54
        Siwydymie25!! Jeśli uważnie przeczytasz również inne wpisy np. Grubcioma
        (którego pozdrawiam) to zorientujesz się, że chodzi wszędzie o ten sam "Beton",
        Beton który rozpanoszył się w całej naszej Gminie. Dlatego zapewne szybko
        skojarzysz kto to jest: Miłościwie Nam Panujący, Naczelny Komisarz, czy też
        Największy Sprzedawca Gruntów Wspólnoty. Pozdrawiam.
        • storm1313 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 05.11.05, 18:35
          WITAM wszystkich niedługo wybory jeśli teraz nie uświadomimy ludziom jaki
          naprawdę jest Jaśnie Nam TFU Panujący to czeka nas kolejna kadencja cudów
          Mam nadzieję że wreszcie wystawimy tylko jednego kontrkandydata i Maryjanki
          odejdą w niełasce POZDRO!!!
          • siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 05.11.05, 19:23
            Odrzywołem powinien rzadzić rodowity Odrzywolak a nie desantowiec ze wsi.Tylko
            trzeba takiego znaleźdź.Może ktoś ma propozycje??
            • stowarzyszenie2 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.11.05, 13:26
              Cze! Właśnie wróciłem z sesji Rady Gminy w Odrzywole, gdzie Miłościwie Nam
              Panujący poinformował, że szykuje budżet na najbliższy rok. Z wypowiedzi
              wynika, że „szykują się wszelkie możliwe inwestycje i zadłużenie Gminy
              Odrzywół” aby ewentualnie nowy Wójt (w 2006 r odbędą się wybory samorządowe)
              się tym martwił. Co sądzicie o postawie Miłościwie Nam Panującego. Pozdrawiam.
              • sroka15 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 13.11.05, 16:02
                Cze!! to nie ładnie - czyli chce umoczyć następce przewidując że sam wójtem juz
                nie będzie.Musi się bać następcy i chce tym sposobem mu zamieszać aby zwrócić
                prwdopodobnie uwagę na inne tematy a tym samym odciągnąc go od rozliczenia za
                lata swoich rządów.Narka !!!
                • odrzywolak Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 14.11.05, 13:31
                  Odpowiedź jest prosta. Bierzemy ile się da kredytów, robimy pseudoinwestycje
                  przed wyborami a potem jak przegramy to niech się martwią nowe władze (my i tak
                  wzieliśmy w łapę za przetargi)a jak wygramy to jakoś to będzie i przez następne
                  cztery lata płacimy tylko długi. Kredyty są rozłożone oczywiście na wiele lat
                  żeby nie przekroczyć progu zadłużenia po ,którym musiał by wejść do gminy
                  komisarz.
                  • stowarzyszenie2 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 14.11.05, 14:19
                    Wielce Szanowna i Wielce Czcigodna Władzo! Uprzejmie Cię informuję, że za
                    wszystkie dalsze niegodziwości i nielegalne transakcje na szkodę naszej
                    Społeczności nasze Stowarzyszenie będzie Cię ciągać po różnych sądach i
                    prokuraturach, razem z Twoją „gwardią przyboczną” (być może właściwsze
                    określenie dla nich znajdziesz w innych wpisach). Jak z historii wynika, to
                    padały takie zdawałoby się potęgi jak rzekomo Tysiącletnia III Rzesza, Związek
                    Radziecki nie mówiąc o Mańku Krzklewskim.
                    • paris15 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 21.11.05, 12:00
                      Najlepiej krytykować wszystko i wszystkich nawet jeżeli się samemu nic nie robi.
                      Ciekawe jak byś sie zachowywał jak sam byś był przy władzy. Co do opozycji w
                      Odrzywole to z tego co pamiętam to główny krytyk Pana Wójta był jeszcze nedawno
                      jego największym przyjacielem. A teraz co juz mu towarzystwo nie odpowiada i
                      skumplowal się z Szumem. Tyle lat mu wszystko odowiadało a teraz nagle jest
                      źle. A może to tylko chęć zdobycia władzy dla własnych potrzeb?
                      • budagrabaz Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 24.11.05, 17:13
                        Coś przycichła trochę opozycja, czyżby paris15 miał(a) rację. No nie spodziewał
                        bym się że się obrazili. Jeżeli tak to szkoda, ale to jest właśnie demokracja i
                        wolność słowa. To działa dla wszystkich i we wszytkie strony. …And Justice For
                        All
                        • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 24.11.05, 22:22
                          Cze! Przepraszam, że kilka dni nic nie wpisywałem. Zapewniam, że nie
                          spowodowane to było moją „obrazą”. Po prostu przez ten tydzień miałem kilka
                          spraw sądowych, jak również musiałem odpowiedzieć na kilka „terminowych” pism
                          w sprawie Wspólnoty. (postaram się to nadrobić)
                          Wracając niejako do „rzeczy”. Wyjaśniam. W dniu 31 sierpnia 2004r. Wójt
                          odwołał moją żonę ze stanowiska dyrektora w PSP w Kolonii Ossie. Ponieważ
                          uważaliśmy, że zrobił to bezpodstawnie (mieliśmy prawo do takiej oceny) ze
                          względu na istniejący miedzy nami konflikt, dlatego też w imieniu swojej żony
                          skierowałem do Sądu Pracy w Przysusze stosowny pozew i w Sądzie byłem jej
                          pełnomocnikiem.
                          Po kilku rozprawach, w dniu 23 maja 2004r. zapadł wyrok w sprawie sygn. akt:
                          IVP 560/04, stwierdzający, że „odwołanie było BEZZASADNE i wiązało się z
                          konfliktem pomiędzy mężem Powódki, a Wójtem”. (ciekawe jakim jednowyrazowym
                          określeniem byście to skomentowali) oraz z tego tytułu Sąd zasądził dla nas
                          odszkodowanie.
                          Zapadłe rozstrzygnięcie nie spodobalo się Wojtowi i dlatego odwołał się do Sądu
                          Okręgowego w Radomiu. W dniu 17 listopada 2005r odbyła się rozprawa odwoławcza,
                          w ktorej zapadł wyrok sygn. akt: VI Pa 125/05 Sądu Okręgowego, który utrzymał
                          w mocy wyrok z Przysuchy.
                          Jeśli oglądaliście film „Ojciec Chrzestny” to zapewne wiecie, że film ten
                          opowiadał o potyczkach miedzy mężczyznami. Mafia dzieci i żon nie ruszała.(nic
                          nie sugeruję. Tak mi sie jakoś przypomniało)
                          W nie tak dawno oglądanej przeze mnie komedii „CK dezerterzy” znalazła się
                          rozmowa, jaką przeprowadził po nocnych manewrach dowódca kompanii (grany przez
                          Z. Zapasiewicza) z lejtnantem Von Nogay (grany przez Wojciecha Pokorę) „(...) w
                          języku cywilizowanych ludzi brak jest dostatecznych słów dotyczących upodlenia
                          przez pana ludzi. Pana postępowanie nadaje się do ludożerców. Precz mi z oczu
                          kanalio”. (Ponownie nic nie sugeruję)

W swoim wpisie „paris15” ma zapewne moją osobę na uwadze. Z tym, że jest w
                          błędzie uważając mnie za „najlepszego kolegę Wójta”. Takie twierdzenie
                          parisie15 jest nieprecyzyjne, ponieważ należałoby powiedzieć, że byłem (tak mi
                          się wydawało) najlepszym kolegą nie Wójta (to urząd) tylko Mariana K. Zapewne
                          dostrzeżecie różnicę. Jeśli nie to tłumaczę. Nasze żony pracowały jako
                          nauczycielki w jednej szkole. Z tego powodu niejednokrotnie (nawet często)
                          spotykaliśmy się na różnych imprezach. Dodatkowo często spotykaliśmy się
                          towarzysko czy to na imieninach, grilu, spływie kajakowym czy też wycieczkach.
                          Ponadto spotykaliśmy się u znajomych, którymi byli nauczyciele okolicznych
                          szkół (u Pana Mariana N. nigdy nie bywałem). Nigdy podkreślam to jeszcze raz
                          nigdy nie przychodziłem „towarzysko” do Urzędu. W młodości przeczytałem bardzo
                          dużo książek. Zawsze fascynowała mnie geografia i historia. ( było to w chyba
                          2000 roku gdy zakwalifikowałem się do pierwszej trójki teleturnieju „jeden z
                          dziesięciu w TVP-2). Moje ulubione książki to trylogia H. Sienkiewicza.
                          (patriotyzm, koleżeństwo, lojalność). Patriotyzm, to także sprawa „naszej
                          malej Ojczyzny” Gminy Odrzywół.
                          c.d.n.

• siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 25.11.05, 10:29
                            Cześć ! wydaje mi się i nie tylko mnie że odwołanie twojej żony ze stanowiska
                            Dyrektora Szkoly w Ossie bylo chwytem pomiżej pasa.Współczuje i Pozdrawiam !!
    • fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 02.12.05, 17:55
      Witam na forum !! mysle że do demokracji w Odrzywole jeszcze daleko chociazby
      po wpisach obraźliwych na forum. Jeden drugiego jakby mógł to podejrzewam że by
      zarabał siekierą za dyskusje i prawdę.Pozdrawiam !!
      • wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.12.05, 00:26
        Witam wszystkich. Na początku małe wyjaśnienie: Odrzywół nie jest miastem lecz
        wsią. Nie powinien nigdy zarządzać gminą żaden odrzywolak ponieważ to prości
        ludzie i niekompetentni bez wykształcenia luz w dziwny sposób zdobyte np. za
        barany. Nemne, a może wyjaśnisz wszystkim bo ja słyszałem na targu, że twoja
        żona pożyczała sobie pieniądze szkolne np. ze sklepiku, z komitetu rodzinnego
        itd. Ludzie mówią, że nie dokońca zwolnienie twojej żony było bezpodstawne.
        Podobno jesteś wykrztałcony i w telewizji byłeś a wokół Ciebie sami prości
        ludzie, a w szczególności twój najbliższy kolega, a problemy zacząłeś
        dostrzegać dopiero w tedy jak poniosłeś porażke startując na wójta. Wybory były
        przecież demokratyczne.
        • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.12.05, 13:52
          Wielce Szanowny i Czcigodny Panie wzajemnapomoc!! Cieszy mnie niezmiernie, że
          podoba Ci się ta nazwa. Tym niemniej, uprzejmie Cię informuję, że:
          1) Tam gdzie napisałeś „podobno w telewizji byłeś” to dopisz sobie „na
          pewno”.
          2) NIGDY nie dzielę ludzi na „wykształconych” i „niewykształconych”.
          Tylko na mądrych i niemądrych. W wojsku po „szkółce” trafiłem na kompanię
          ochrony. Rekrutami tu byli ludzie „po podstawówce” lub też
          najwyżej „zawodówce”. Zapewniam Cię, że wbrew temu co o nich mówili na innych
          kompaniach, to niejeden z nich był bardziej inteligentny od niejednego „po
          maturze”.
          3) Nie zgadzam się z Tobą, że odrzywolacy, to „prości ludzie i
          niekompetentni oraz bez wykształcenia lub z wykształceniem zdobytym za barany”
          4) Tak się składało, że w szkole chodziłem do klas, gdzie większość moich
          kolego nie była z Odrzywołu. W podstawówce siedziałem np. w jednej ławce z
          Stasiem K. który obecnie jest księdzem. W szkole w Lipinach siedziałem ze
          Zdziśkiem S., który był jednym z najlepszych uczniów w klasie. Do tej pory też
          koleguję się z jego bratem. Zapewniam Cię ponadto, że to samo dotyczyło
          mojego nieżyjącego Ojca. Przekonałem się teraz, gdy prowadziłem kampanię do
          Sejmu. Okazuje się, że imię mojego ojca było doskonale znane na każdej wsi i
          wiele osób przyznawało się do koleżeństwa z moim ojcem.
          5) były Prezydent Wałęsa kiedyś powiedział: „nie zawsze wygrywa ten kto ma
          więcej głosów, ale ten kto ma lepszy dostęp do urny”. (Nic nie sugeruję. Tak mi
          się tylko przypomniało).
          6) W sprawie jak to nazywasz „pieniędzy ze sklepiku i z komitetu
          rodzicielskiego” uprzejmie Cię informuję, że:
          W dniu 31 sierpnia 2004r. moja żona otrzymała akt odwołania z funkcji
          dyrektora w PSP w Kolonii Ossie z dniem 31 sierpnia 2004r. Mimo formalnego
          odwołania na podkreślenie (obiektywne, są przecież to świadkowie, którzy
          składali zeznania) zasługuje fakt, że nie opuściła stanowiska pracy i
          dokończyła prace, aby następnego dnia mogło się odbyć rozpoczęcie nowego roku
          szkolnego, w przygotowanej do tego szkole.
          Ponieważ akt odwołania, wg nas (mamy prawo takiej oceny) wydany został
          bezprawnie i z rażącym naruszeniem prawa, dlatego też skorzystaliśmy z
          przysługującego prawa i zgodnie z pouczeniem powzięliśmy zamiar złożenia
          odwołania do Sądu Pracy w Przysusze.
          Aby dostatecznie przygotować się do napisania odwołania, moja żona udzieliła mi
          pełnomocnictwa do zapoznania się z aktami znajdującymi się w Urzędzie Gminy w
          Odrzywole. Również sama osobiście próbowała się zapoznać z aktami.
          Jak wynika to z załączonych dokumentów znajdujących się w Sądzie Pracy, na
          udzielenie zgody na powyższe i udostępnienie nam dotyczących tej sprawy
          dokumentów czekaliśmy aż 6 dni. (codziennie pisałem wniosek) Dopiero szóstego
          dnia naszych wspólnych starań udostępniono nam dokumenty, co stanowi rażące
          naruszenie art. 51 ust. 3 Konstytucji RP.
          Spowodowało to, że dopiero w dniu 14 września skierowaliśmy w tej sprawie
          odwołanie do Sądu Pracy za pośrednictwem Poczty. (31 sierpnia otrzymany pozew,
          a więc czternaście dni upływało w dniu 14 września). Tak więc i zasadność
          merytorycznych zarzutów znajdujących się w akcie odwołania oraz zasadność
          samego aktu odwołania, jako przewidzianej prawem najwyższej kary wynikającej z
          ustawy wobec mojej żony miał rozstrzygnąć Sąd.
          Ponieważ jak zauważyłem (mam prawo do takiej oceny) każdy argument Pozwanego w
          związku z naszymi dowodami był oddalany dlatego tez na rozprawie w dniu 8 marca
          Pozwany okazał nam wniosek jaki skierował do Prokuratury (z dnia 20 stycznia
          2005r.) dotyczący wszczęcia postępowania wobec przestępstwa kradzieży.
          (przypominam, że odwołanie było 5 miesięcy wcześniej).
          W dniu 29 marca 2005r. gdy Go „zaatakowałem” w Sądzie, że jest to ZŁOŚLIWE
          POMOWIENIE, wówczas zaczął NAGLE twierdzić, że tak nie zeznawał. Gdy na mój
          wniosek Pani Sędzia okazała mu protokół, to zaczął się wypierać, że to Sąd się
          pomylił. Gdy pokazałem mu to „zawiadomienie o przestępstwie” ze stycznia to
          zaczął twierdzić, „że to jego sekretarka się pomyliła”. Dodatkowo zobowiązał
          się do „prostowania” tego w Prokuraturze. /dowód – protokół z Sadu Pracy z dnia
          29 marca 2005r./
          Postępowanie wobec tego „przestępstwa” na wniosek Przełożonego prowadziła
          Policja, która przesłuchiwała wszystkich NAUCZYCIELI, PRACOWNIKÓW SZKOŁY,
          KILKUNASTU RODZICÓW, KILKUNASTU UCZNIÓW i INNYCH OSÓB.
          Ponieważ po złożeniu zeznań na policji przez moją żonę długo nie było żadnego
          odzewu w TEJ sprawie, dlatego też napisaliśmy stosowny wniosek do Prokuratora
          Rejonowego w Przysusze celem umożliwienia zapoznania się z aktami tej sprawy i
          wyrażenia zgody na wykonanie kserokopii niektórych dokumentów. /dowód- wniosek
          z dnia 16.09.2005r./
          Taką zgodę uzyskaliśmy i dlatego też uzyskaliśmy zgodę nie tylko na zapoznanie
          się z dokumentami, ale też uzyskaliśmy zgodę na wykonanie kserokopii dokumentów
          z czego skorzystaliśmy. I co się okazuje. Wbrew temu co mówił Przełożony w
          Sadzie Pracy, to zeznał, że nastąpiła kradzież i ŻĄDAŁ ŚCIGANIA i UKARANIA
          mojej żony. (
          . Zasadnym byłoby nadmienić, że Przełożony ten składa zeznania pouczony o
          konsekwencjach składania fałszywych zeznań. /dowód zeznania na Policji z dnia
          16 lutego.2005r./. Dodatkowo po zeznaniach Przełożonego , w dniu 10 marca
          2005r. składa zeznania jego Zastępca. Jak wynika to z zeznań na str. 64 to: „
          (...) Nadmieniam również, że Pani G. rozliczyła się PRAWIDŁOWO (...) i NIE
          MA ŻADNYCH ZASTRZEŻEŃ co do tego rozliczenia”.
          Zapoznając się z ich zeznaniami to okazuje się, że WSZYSTKIE zeznania są do
          tego podobne. (oprócz oczywiście Przełożonego).
          Dlatego też Prokuratura wydała „postanowienie Ds.79/05 o umorzeniu śledztwa” z
          dnia 31 maja 2005r.
          Dlatego też, brak mi słów do odniesienia się do DEMOKRACJI w Odrzywole. Panie
          wzajemnapomoc, oglądałeś zapewne kiedyś film pt. „Ojciec chrzestny”. Tam to
          tamci DEMOKRACI toczyli boje jak mężczyźni. Dzieci i żony były poza „walką”.
          Panie wzajemnapomoc, jeśli kiedykolwiek bym tak samo postępował z
          rodziną „DEMOKRATOW”, to zawsze będziesz mnie mógł mnie nazwać s... synem.
          Zapewniam Cię ponadto, że to jeszcze nie koniec tej sprawy. Za te POMOWIENIA
          wobec mojej żony szykuję skierowanie stosownego pozwu, w związku z
          szkalowaniem. (przy okazji bardzo chętnie mogę podać Cię za świadka, w związku
          z tym, że „SŁYSZAŁEŚ O TYM NA TARGU”. Dlatego proszę Cię o kontakt zemną
          abym Ci na wszystko o czym napisałem okazać dodatkowo stosowne DOKUMENTY
          URZEDOWE.
          Również Sąd Okregowy w Radomiu uznał, że „ODWOŁANIE BYŁO BEZZASADNE i
          WIAZAŁO SIĘ Z KONFLIKTEM POMIĘDZY MĘŻEM A WÓJTEM” - wyrok ten JEST
          PRAWOMOCNY. (mogę go okazać).

4) Nie zgadzam się z Tobą, że „problemy zacząłem zauważać jak poniosłem
          porażkę”. Otóż, NIGDY powtarzam to jeszcze raz NIGDY nie
          zamierzałem „startować” na Wójta. Tym bardziej, ze jednym z moich najlepszych
          kolegów był Marian K (pełniący Urząd). Często spotykaliśmy się na różnych
          prywatnych imprezach. Często tez rozmawialiśmy na różne tematy.
          Wielokrotnie „wypominałem” mu „nieprawidłowości” we Wspólnocie. Byłem
          przeciwny likwidacji przedszkola, mimo moje dzieci chodziły do szkoły. (nie
          przypuszczałem, ze nigdy nie mówi się nigdy i urodzi mi się córeczka). Jeszcze
          raz podkreślam, byłem JEGO kolegą bezinteresownie. Może się mylę, ale wszyscy
          lub większość, którzy Go otaczają, to nie koledzy. Przy pierwszej lepszej
          okazji, gdyby „podwinęła mu się noga Go opuszczą”. Dlatego też, w 2002r zaczął
          do mnie przyjeżdżać ówczesny wicestarosta, a
          • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 03.12.05, 13:59
            Dokończenie poprzedniego wpisu, ktore sie nie zmieścilo.

Dlatego też, w 2002r zaczął do mnie przyjeżdżać ówczesny wicestarosta, abym
            startował w wyborach w „jego drużynie”. Ponieważ wiedziałem ,że jest to
            przeciwnik polityczny mojego kolegi, lojalnie Go o tym poinformowałem i co
            oczywiste zaproponowałem start w jego „drużynie”. Zapewniam Cię, że ci co mnie
            znają jeszcze z czasów „Blask” wiedzą, że w pewnych rzeczach jestem
            bezkompromisowy. Chociaż z OBAWY O MOJĄ ŻONĘ tamowałem swoją krytykę. Z
            całą pewnością nie byłbym BMW (bierny – mierny – ale wierny). NIGDY nie
            pozwoliłbym na WYPRZEDAŻ MAJATKU WSPOLNOTY. na pewno jestem lokalnym
            patriotą. Z stąd pochodzą moi dziadkowie. Z stąd pochodzą moi rodzice . Tu na
            miejscowym cmentarzu spoczywają doczesne szczątki moich przodków w tym także
            mojego Ojca. Z całą pewnością za ileś tam lat również obok mojego ojca
            znajdzie się i dla mnie miejsce. Póki co to tu się orzeniłem, stad pochodzi
            rodzina mojej żony, tu pokończyli Gimnazjum moi synowie (chodzą obecnie do
            Liceum) i tu także chodzi do „zerówki’ moja córeczka. Dlatego tez, ta ziemia
            jest mi szczególnie bliska.
            Zapewne wiedzieli o tym „koledzy” mojego Kolegi, bo od niego w moim własnym
            domu usłyszałem „Jesteśmy Kolegami, ale ty do polityki się nie pchaj, bo w
            polityce to cię nie chcę”. To właśnie tym słowami poczułem się zdołowany i
            dlatego postanowiłem wystartować. Kiedy mu to później oznajmiłem to
            usłyszałem, że uzyskam 3 głosy wyborcze (trzy). Tymczasem uzyskałem 10%
            poparcia i 3 miejsce i to w sytuacji, gdy byłem i dla zwolenników i dla
            przeciwników obcy. (cała opozycja w tym nawet jak to ktoś nazywa rodzina Szuma
            nie głosowała na mnie). Z kolei startując jako niezależny „singiel” do rady
            gminy zabrakło mi 6 (sześć) głosów aby zostać radnym. (w sytuacji,
            gdy „gwardia” startowała 4 osobami w bloku). W takiej sytuacji czy to można
            nazwać „porażka”, co do tego można podyskutować. Tym bardziej, że nie
            zatrudniałem ludzi, nie robiłem inwestycji dla gminy, nie zatrudniałem
            bezrobotnych. Nie miałem nawet kogo wystawić na mężów zaufania, bo cały mój
            komitet to byłem ja sam. Obecnie moje poglądy na pewno iluś tam ludziom się
            podobają. (UREGULOWAĆ SPRAWY WSPOLNOTY I RĘCE PRECZ SPRZEDAWCZYKI
            WSPÓLNOTY aby sprzedawać własność MIESZKAŃCÓW. To mieszkańcy powinni
            zadecydować komu ile i za ile. Uważam, że można dać komuś za darmo, jednak
            ten „Ktoś” musi zobowiązać się do jakichś konkretnych inwestycji i zatrudnienia
            naszych mieszkańców. (najłatwiej jest rządzić biednymi, którzy za 3 miesiące
            prac interwencyjnych musza zapomnieć o swojej godności i „iść po prośbie do
            demokratów” bo gdyby byli niezależni to by powiedzieli CO O WŁADZY MYŚLĄ.
            I to zapewne jest powód takiej sytuacji naszej NA WSZYSTKO O CZYM
            NAPISAŁEM MAM STOSOWNE DOKUMENTY.
            Pozdrawiam. SLAWEK G. (nemne).

• wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 07.12.05, 22:14
              Witam. Nemne szłyszałem, że w tych wyborach reż masz startować. Czy to prawda?
              A jeżeli nie to kogo wystawiacie i jaki macie program? Pytam bo chcę wiedzieć
              na kogo mam głosować. Pozdrawiam
          • wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 07.12.05, 23:29
            Nemne
            1. Co do Twojego Ojca to wszyscy wiedzieli jakie interesy prowadził i dlatego
            był dobrze znany ( bez podtekstów )
            2. Nadal nie wyjaśniłeś co do pieniędzy dziwnie ginących podczas zarządzania
            szkołą przez Twoją żonę.
            3. Zauważyłem,że bardzo lubisz się rozpisywać lecz nie odpowiadasz konkretnie
            na pytania ( lanie wody tak to się nazywa :) )

Jeżeli Twoja żona była odwołana bezpodstawnie ze swojej funkcji to czemu nie
            wróciła na stanowisko przecież jak napisałeś sąd zasądził na jej kożyść.

Piszerz,że taki z Ciebie prawy człowiek i patriota, a ja słyszałam na targu,że
            bijesz swoją żonę.

Powiedz nam wszystkim: Z czego żyjesz (oprócz tego,że żona Cię utrzymuje)? W
            dodatku wydajesz jej pieniądze na oskarżanie ludzi i zakładanie spraw sądowych.

Dam Ci koleżeńską radę : zamiast tracić czas na PUSZCZANIE BRZYDKICH BĄKÓW Weź
            się lepiej do roboty. To obciach być na utrzymaniu żony. Puszczasz te swoje
            BĄKI już kilka lat aż cały Odrzywół przez Ciebie śmierdzi.
            Zamiast smrodzić po Odrzywole przeznacz lepiej ten czas na wychowanie własnych
            dzieci to znmiejszy się przestępczość w naszej kochanej WSI .
            Pozdrawiam
            • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 02:42
              Wielce Szanowny i Czcigodny wzajemnapomoc. Siedzisz ciągle na tej targowicy i
              ciągle coś tam słyszysz i dlatego PONOWNIE Cię informuję:
              1. W dniu 31 sierpnia 2005r. Wójt odwołał moją żonę. ( w akcie odwołania
              nic nie było o kradzieży)
              2. W dniu 14 września skierowałem pozew do Sądu, że odwołanie było
              bezpodstawne.
              3. W dniu 20 stycznia 2005r. (a więc po prawie 5 miesiącach i po kilku
              rozprawach) żądał aby prokuratura „ścigała i ukarała moją żonę na
              przywłaszczenie” (najpierw faceta powiesili, a kiedy rodzina skierowała pozew
              to zaczęli szukać dowodów przestępstwa).
              4. O powyższym dowiedziałem się w Sądzie Pracy na rozprawie w dniu 8 marca
              2005r. (wójt informował o tym Sąd Pracy na rozprawie i jest to zaprotokołowane)
              5. Na następnej rozprawie w dniu 29 marca, gdy Go zaatakowałem, że jest to
              złośliwe pomówienie zeznał, „że nie twierdził, że przywłaszczyła”. Gdy na mój
              wniosek Pani Sędzia okazała mu protokół twierdził, „że to Sąd błędnie zapisał”.
              Gdy Pani Sędzia okazała mu dodatkowo „powiadomienie o przestępstwie z dnia 20
              stycznia” twierdził, że to „jego sekretarka się pomyliła” oraz „że będzie to
              prostował w Prokuraturze”.
              6. W Sądzie pracy zapadł wyrok IVP 560/04 z dnia 23 maja 2005r., utrzymany
              w mocy w Sądzie okręgowym, że „odwołanie było bezpodstawne (...) i dodatkowo
              należy się nam za 3 dodatki funkcyjne plus ustawowe odsetki”. Wójt miał tu
              ZAWODOWEGO pełnomocnika. Pełnomocnikiem mojej żony była moja skromna osoba.
              7. Na mój wniosek prokurator pozwolił mi się zapoznać z aktami i w
              zeznaniach Wójta z dnia 16 lutego było wyraźnie, że „ŻĄDA ścigania i ukarania
              moją żonę na przywłaszczenie”. Akta Ds.79/05 strona 38. Jako ciekawostkę muszę
              Ci napisać, że szkoła ta ma ok. 60 uczniów i „ukradziona” rzekomo kwota to 1,
              5 tys. zł (jeden tysiąc pięćset. To nie pomyłka)
              8. W dniu 10 marca składa zeznania Z-ca Wójta Pani Janina K, która
              zeznała „Nadmieniam również, że Pani G. rozliczyła się prawidłowo (...). W
              rezultacie podsumowując E.G dokonała rozliczenia Funduszów rady rodziców i nie
              ma żadnych zastrzeżeń co do tego rozliczenia” (dosłowny cytat z protokołu
              zeznań Z-cy Wójta w aktach str. 64.)
              9. Takiej samej treści zeznania składali wszyscy nauczyciele, rodzice
              uczniów oraz sami uczniowie oraz przedstawiciele firmy ubezpieczeniowej i
              księgarni.
              10. W dniu 31 maja 2005r. Prokuratura umorzyła w tej sprawie
              śledztwo „wobec braku danych uzasadniających podejrzenie popełnienia
              przestępstwa”.
              Zapewne się ze mną zgodzisz, że „na targu, tam skąd czerpiesz informacje” nikt
              nie mówi, że mam jakikolwiek wpływ na policję i prokuraturę lub też mam jakieś
              tam znajomości.
              c.d.n.
              • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 02:46
                Wracając do pozostałych wyjaśnień dla wzajemna pomoc to:

Dodatek dyrektora to około 200 zł netto (brutto 300) Jako dyrektor musi
                się „słuchać” we wszystkim przełożonego.
                Dotyczy to także zatrudniania w szkole nauczycieli i obsługi. Wbrew pozorom,
                to decyzję „kto to będzie” na pewno nie zapadają w szkole, mimo że to dyrektor
                podpisuje umowy.
                Wobec „sympatii” przełożonego do męża (i na pewno wicewersa), jest
                oczywistym, że te relacje chcąc nie chcąc przechodzą na sprawy służbowe.
                Jak każda kobieta (z całym szacunkiem do kobiet) posiada trochę delikatniejszą
                psychikę ode mnie. Dlatego też co oczywiste źle znosiła taką sytuację
                i „wyróżniające” traktowanie.
                Zresztą, „dyrektorem to się bywa, a nauczycielem to się jest”. Tym bardziej, że
                dyrektor „ma większy czas pracy”, podczas gdy nauczyciele mają 18 godzin
                tygodniowo. (karta nauczyciela). Zatem, dawać się tak „wyróżniająco” traktować
                za 200 zł miesięcznie to na pewno nie jest to jakiś luksus.
                Dlatego też w pozwie NIE składałem wniosku dotyczącego „przywrócenia” na to
                miejsce, tym bardziej, że mam wykładnię Sądu Najwyższego (w podobnej sprawie),
                że wobec stwierdzenia, że odwołanie było bezzasadne to Sąd dodatkowo orzeka,
                że należy się wygrywającemu 3-miesięczny taki w/w dodatek ale nie służy już
                przywrócenie na poprzednio zajmowane stanowisko.
                Tak też wnioskowaliśmy i tak też orzekł prawomocnie Sąd, że „odwołanie było
                bezzasadne i wiązało się z konfliktem pomiędzy ....” oraz
                zasądził „odszkodowanie w kwocie 3 razy 300 zł (brutto) plus ustawowe odsetki
                od dnia 29.09.2004r. do dnia 17.11.2005r., które już otrzymaliśmy wraz z
                pismem W.G.0562/1/13/05 z dnia 22.11.2005r. podpisanym przez Zastępcę Wójta.
                W tym roku odbyły się dwa konkursy na stanowisko dyrektora (w pierwszym na
                wiosnę nie było chętnego) i do żadnego moja żona nie startowała, tylko była w
                komisji konkursowej jako jeden z dwóch przedstawicieli rady pedagogicznej.
                Tak więc jako nauczyciel ma prawie taką samą pensję, nie podlega bezpośrednio
                pod „mojego kolegę”, który jej nie stresuje. Uczy polskiego i studiuje w
                łodzi podyplomowo historię. Przyjeżdża do domu ok. 12.00 i ma więcej czasu
                dla dzieci.

CZY KONKRETNIE CI ODPISAŁEM? przepraszam, ale znowu będzie „za długo”

Dodatkowo:
                1. „Źle słuchasz na tym targu”, bo to ja jestem bity, (ale co to za
                bicie - co drugi dzień i dodatkowo w niedzielę i święta). dziadka też nie
                zamordowałem, a II wojnę to znowu nie ja, tylko rozpętał ja Franek Dolas.
                (oczywiście żartuję) i dlatego nie będę tego komentował.
                2. Jesteś w błędzie, że „wydaję pieniądze żony i oskarżam ludzi”, ponieważ:
                - sprawa w Sądzie Pracy jest bezpłatna
                - „nie oskarżam ludzi w sądzie” tym bardziej „za pieniądze żony”
                - dotychczas założyłem sprawę dotyczącą uznania mnie za uprawnionego do
                Wspólnoty (koszt takiej sprawy to 30 zł wpisowego, a pozew to umiem sam napisać
                bez pomocy adwokata) oraz sprawę dotyczącą okazania interesujących mnie
                dokumentów, których odmawia mi Urząd Gminy (także 30 zł i także sam napisałem
                pozew)
                Odpisuję Ci w „przerwie” ponieważ przygotowuję się do piątkowej rozprawy, w
                której jestem oskarżony przez wójta.
                Sprawa ta dotyczy protokołu Urzędu Kontroli Skarbowej w sprawie Wspólnoty i
                różnicy prawie 50 tys. zł pomiędzy wyliczeniami Zarządu Wspólnoty, a protokołem
                Urzędu Kontroli Skarbowej.
                Za to, że zwróciłem się o wyjaśnienie powyższego, to Wójt skierował przeciwko
                mnie oskarżenie do Prokuratury za to, że ..... „nie powinienem mieć dostępu do
                takiego protokołu i go okazywać”. Postanowieniem PPch-2498/05 z dnia
                30.05.2005r. prokuratura odmówiła wszczęcia w tej sprawie dochodzenia
                (postanowienie nieprawomocne i Wójt się od tego odwołał) i złożył przeciwko
                mnie do Sądu pozew za „rzekome pomówienia”.
                3. Żona mnie nie utrzymuje tym bardziej, że mam jeszcze 3 dzieci, (znowu
                źle na tym targu słyszałeś). A moje dochody znane są Urzędowi Skarbowemu. (na
                pewno nie kradnę).
                4. CO DO MOICH DZIECI to Uprzejmie Cię Szanowny i Czcigodny proszę
                abyś ..... wiesz co masz zrobić. Tym bardziej, że z całą pewnością zachowanie
                moich synów nie kwalifikuje się do któregoś z tematów na tym forum. Z kolei co
                do mojej córeczki to ma 5 lat i od poniedziałku codziennie muszę z nią
                jeździć do szpitala na kroplówkę, bo w zerówce „złapała” jakiegoś wirusa
                jelit.

NO I WIDZISZ ZNOWU DLUGI WPIS I PONOWNIE Cię informuję, że tam gdzie
                jest cudzysłów to mam na to dokumenty.
                POZDRAWIAM i uprzejmie proszę Cię abyś od. .... od mojej rodziny, (bo „lekko”
                przesadzasz). MOJEJ OSOBY TO NIE DOTYCZY. W końcu nie każdy musi mnie
                lubić. Nie każdy musi się z tym zgadzać co robię. Tym niemniej staraj się w
                swoich wpisach mnie nie obrażać. (A właściwie co ty na tym targu robisz?)
                Jeszcze raz pozdrawiam.
                • siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 09:05
                  Witam ! moi drodzy krajanie! spotkajcie sie na piwku i pogadajcie sobie
                  osobiście, forum to nie książka. Tylko sie nie potłuczcie!nara!
                • wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 10:55
                  Witam. Nemne coś Ty taki nerwowy? Moim celem nie jest kogoś obrażanie jeżeli
                  tak to odebrałeś to sorry. Po prostu szukam odpowiedzi na interesujące mnie
                  tematy i staram się być obiektywny. Wiem, że wybory się zbliżają a Ty polityką
                  się zajmujesz i może masz zamiar znów startować, a więc jak widzisz nie
                  bezzasadnie interesuje się Twoją osobą.
                  1. Będziesz startował w najbliższych wyborach?
                  2. Jaki masz program na poprawienie naszego bytu w naszej wiosce?

Jeżeli nie będziesz startował to powiedz co Ty byś zrobił żeby było lepiej
                  jakbyś był Wójtem? Pytam bo wiesz łatwo być w opozycji i Ciągle kogoś
                  krytykować. Problem zaczyna się dopiero w tedy, gdy samemu obejmuje się ten
                  urząd i trzeba borykać się z codziennymi problemami naszej biednej gminy.
                  Ja nie sądzę, że nasz Wójt nic nie robi ponieważ jesteśmy prawie na samym
                  końcu w Polsce co do zamożności gminą, a naprawdę robi się w naszej gminie
                  mnóstwo inwestycji i te efekty widać (gmina to oczywiście nie sam Odrzywół).
                  Jeżeli nasz Wójt naprawdę by się nie sprawdzał to na pewno nie był by wójtem 15
                  lat, a sam przyznasz, że różnica w głosach (między nim a innymi kandydatami)
                  była olbrzymia. Mówisz ,że Wójt zdobywa sobie głosy dając ludziom byle jaką
                  prace (mało płatną), ja np. się dziwie, że w ogóle udaje się mu znaleźć
                  jakąkolwiek pracę dla kogokolwiek ponieważ wszyscy wiemy jakie jest u nas
                  bezrobocie i jaki jest rynek pracy. Powiedz sam jakbyś miał na utrzymaniu
                  3dzieci i twoja żona ani Ty byście nie pracowali to dalej uważał byś że praca w
                  gminie za najniższą krajową (bo innej to już na pewno nie można wynegocjować w
                  urzędzie pracy) jest zła? Akurat w tej kwestii pozwól, że z Tobą się nie
                  zgodzę i Tu jest akurat dla Wójta wielkie uznanie i dzięki Bogu ,że nasz Wójt
                  jest takim prawym i po prostu ludzkim człowiekiem.

Pamiętam te czasy jak Naczelnikiem ( bo w tedy tak to się nazywało) był
                  człowiek z Odrzywołu (Boże chroń nas przed takimi ludźmi), nic się Odrzywół nie
                  rozwijał (o wsiach nie wspomnę),a dostęp do samego Naczelnika żeby choć z nim
                  porozmawiać graniczył z cudem (nie wspomnę o załatwieniu czegokolwiek),a władza
                  powinna służyć przecież ludowi!!! Czyż nie?

Do obecnego Wójta też jest się ciężko dostać ale z innego powodu.
                  Powodem są dosłownie można tak powiedzieć tłumy ludzi zwracającymi się do Niego
                  z jakąś prośbą i On ma czas dla każdego( to jest fakt. Wiem bo sam czasami tam
                  zaglądam jak muszę coś załatwić w gminie). On zawsze i chętnie pomaga ludziom,
                  z stąd to wielkie poparcie dla niego przez naszych mieszkańców ( oczywiście jak
                  każdy z nas ma tam swoje wady).
                  Nemne słuchaj jesteś inteligentnym człowiekiem więc nie masz problemu odróżnić
                  dobra od zła uważam, że swoją osobą bardziej byś się przydał pomagając naszemu
                  społeczeństwu, a nie tylko szukając błędów w działalności obecnie panującego
                  nam Wójta ( ze względów czysto osobistych). W tym waszym sporze i ciąganiu się
                  po sądach cierpimy my (społeczeństwo), ponieważ Ty i Pan Wójt tracicie cenny
                  czas na przygotowywanie się i same rozprawy sądowe.

Pozdrawiam wszystkich gorąco i życzę sobie i wam lepszego jutra :)

... a na targach po prostu handluje tym co rodzi nam nasza Matka ziemia.
                  • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 14:04
                    Cze wzajemnapomoc.
                    Przepraszam, że tym razem to "krotko" odpiszę, ale muszę jechac do szpitala.
                    (znowu te kroplowki). Przepraszam Cię, jeśli odebrałes moją odpowiedż
                    tak "osobiscie". Zapewniam, Cie że moja odpowiedz nie byla emocjonalna, tylko
                    po prostu przyzwyczailem sie, że to ja udzielam się (nie wiem jak to nazwać) że
                    tak powiem spolecznie i dlatego uważam, że kazdy ma prawo do krytyki mojej
                    (krytyki a nie obrazania) osoby, tym bardziej, że nie ukrywam przecież kim
                    jestem. Dlatego też jeszcze raz podkreślam MOJEJ OSOBY. Dlatego też proszę,
                    (nie tylko Ciebie) moje dzieci i rodzinę to zostawcie w spokoju.
                    Na pozostale pytania zobowiazuje sie odpowiedzieć w pózniejszym czasie.
                    Pozdrawiam.
                  • odrzywolak Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 09.12.05, 14:41
                    Kolego "wzajenapomoc" coś mi się wydaje, że jesteś blisko powiązany z naszym
                    jaśnie nam panującym (a może to TY, więc kłaniam się w pas). Co ty pieprzysz o
                    jakiś naczelnikach kiedy to było, za komuny? Do czego ty porównujesz obecną
                    sytacje do komuny? Że co, że teraz jest tak lepiej i tyle jest zrobione a spójż
                    na inne gminy. Jeżeli ktoś jest u władzy 15 lat i gmina jest najbiedniejsza w
                    Posce to czyja jest to wina? Biednych ludzi których roczne zarobki nie są nawet
                    w połowie takie jak miesięczna pensja jnp. Większość inwestycji to buble.
                    Myślisz że ludzie nie wiedzą jak do tej pory przebiegały wybory. Co do
                    zatrudnienia: kogo się zatrudnia? oczywiście dzieci przydupasów, samych
                    przydupasów i znajomych przydupasów. O przepraszam był wyjątek jak zatrudniono
                    osbę którj ciocia przeprowadzała kontrolę w gminie i niestety jnp był zmuszony
                    choć ta osoba nie była z klucza. Co do jakości pracy w gminie to mielismy
                    przykład(jeden z wielu) ostatnio - co narobił z wodą Józio Flet.
                    Jak jnp jest taki dobry i mądry to dlaczego nie pójdzie wyżej, niech pozwoli w
                    swojej łaskawości sprubować komuś innemu, a społeczeństwo samo osądzi. Tylko
                    może go tam nikt nie chce.
                    Przez 15 lat zbudował wokół siebie całą grupę pochlebców, przydupasów i
                    miernot, które tylko czekają jak by tu mu wejść w d... cdn.
            • fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 08.12.05, 15:52
              Cze! te wzajemnapomoc chłopski synu na drzewo banany prostować. a prywatne
              sprawy nemne niech cie nie interesują to jego sad i jego jabłka co chce to
              zrobi. a tobie wał do tego.wio!
              • odrzywolok Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 09.12.05, 22:48
                hmm... jak czytam tego "wzajemnapomoc" to mnie krew zalewa, pełne chamstwo, nie
                wiem jaki cel ma czepianie sie Pana Sławka, a te txt na temat źródeł zarobków i
                dzieci to juz szczyt, wiec proponuje zakończyć dyskusje na tym forum,
                podejzrewam ze pozostali mnie popra, poza tym widze w tobie taka typowa
                odrzywolka plotkare, wiec idz moze na targ to sie czegos dowiesz, apropos nie
                masz moze 70 lat i nie przesiadujesz na odrzowlskich ławkach?
                • odrzywolek Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 12:50
                  witam. "wzajemnapomoc" mam do ciebie pytanie? Czy z tobą jest wszystko ok? Co
                  ty wypisujesz? Nie czepiaj sie rodziny p. Sławka i przede wszystkim odczep sie
                  od jego żony i dzieci. Nie wyciagaj takze jego ojca z grobu. Nie do ciebie
                  nalezy ocena kogos. Mysle ze ciebie beda oceniac taka miara jak ty oceniasz...
                  Wiec zajmij sie swoimi sprawami albo lepiej nadstawiaj uszu na tym targu.
                  Pewnie nalezysz do grona przydupasow Jasnie nam (twu) panujacego i ostro walisz
                  z ucha. Czyli jedym slowem SZPICEL. co codzien ganiasz do gabinetu jnp i
                  opowiadasz ze ten sie spierdzial itd WAZELINIASZ Z CIEBIE DOBRY
                  pozdro.
                  • wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 21:25
                    Witam panów: fakir, odrzywolak, odrzywolok, odrzywolek. Jeżeli już jesteśmy
                    przy hamstwie to proponuje żebyście przeczytali swoje wypowiedzi i Wy bierzecie
                    udział w pogawendkach o demokraci? Wystarczy, że ktoś ma inne zdanie niż Wy w
                    jakiś tam sprawach, a plujecie na niego i jakbyście mogli to zakopali go byście
                    żywcem.
                    ... a terza małe sprostowanie:
                    1. Nie interesuje mnie życie prywatne Nemne bo to jego prywatność. Jakbyście
                    uważnie czytali wiedzielibyście o co tam chodziło.
                    2. Nie jestem w żaden sposób związany z Panem Wójtem, staram się tylko być
                    obiektywny. Wiem jak się żądzi w innych gminach dużo bogatszych od naszej i o
                    wiele mniej się rozwijają.
                    Tak wogóle to mało jesteście zorientowani skąd gmina pozyskuje pieniądze do
                    budżetu.
                    Czytając wasze wypowiedzi z przekrością to mówie ale chłopcy w/w jesteście
                    bardzo płytkimi i prostymi ludźmi. Może wynika to z waszego młodego wieku i co
                    za tym idzie braku doświadczenia życiowego. W każdym razie wnioskuje,że
                    jesteście w przedziale wiekowym 17 - 25 lat.
                    Proszę Was więc, nie używajcie takiego języka bo tylko zaniżacie poziom
                    inteligencji w Odrzywole i ludzie pomyślą, że wszyscy mieszkańcy są tacy jak
                    Wy.
                    Pozdrawiam wszystkich gorąco (jeszcze raz powtażam nikogo się nie czepiam.
                    Rozmowa o rodzinie Nemne winikała z kontekstu jego wypowiedzi)
                    • siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 14:27
                      Cze! a może ty "mistrzu kolorowy" pracowałeś w Bezpiece albo ORMO bo tylko
                      chdzisz nasłuchujesz na jarmaku, obserwujesz forum i tych co sie wypowiadaja,
                      prowokujesz do zamętu i co jeszcze wymyślisz ?? Widze że masz same "pozytywne"
                      cechy Ubeka. Ktoś wcześniej ci zadał pytanie kim jesteś i nic cisza boisz
                      sie???? Kogo? sąsiadów, kolegów że cie rozszyfrują może??? A teraz z drugirj
                      strony kajasz sie i mowisz że wszystko jest ok pomiszanie jaźni. Chłopie może
                      idź jedank do lekarza. Nara !
        • sroka15 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 21:35
          Witam ! chciałbym zacytować wcześniejszą wypowiedź gościa "wzajemnapomoc" -

"Witam wszystkich. Na początku małe wyjaśnienie: Odrzywół nie jest miastem
          lecz wsią. Nie powinien nigdy zarządzać gminą żaden odrzywolak ponieważ to
          prościludzie i niekompetentni bez wykształcenia luz w dziwny sposób zdobyte
          np.za barany."
          Mam pytanie do ciebie "przyjacielu" a jakie ty reprezentujesz wykształcenie
          może jesteś po jakiś studiach doktoranckich i gardzisz ludźmi z Odrzywołu
          chociaz mysle że człowiek inteligentny potrafi z kazdym rozmawiać i kazdego
          usznować.Z mioch podejrzeń wynika że wyszedłes z chłopa na pana i pomiszało ci
          sie w główce w myśl powiedzenia "puśćić chłopa do biura to atrament wypije" ty
          własnie tak postępujesz. Zastanów sie mieszkasz wśród ludzi których nie lubisz
          co ty tu robisz? może szpiegujesz i donosisz mnp.Chłopie weź sie w garśc
          i wyciśnji.
          • wzajemnapomoc Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.12.05, 22:26
            Witam Cię sroka15.
            Przyglądałem się waszemu forum już od dawna i odrazu daje się zauważyć, że to
            Wy wszyscy jesteście głosem jednego człowieka i liżecie mu ... więc zabrałem
            głos, żeby sprawdzić jacy są z Was demokracij. Umyślnie wprowadziłem mały (tak
            mi się wydawało) zament żeby pokazać ludzią, że w cale nie są z was takie nie
            winiątka (była to prowokacja). Długo nie musiałem czekać, żeby z Was wyszło
            prawdziwe JA.

Jednoznacznie można stwierdzić, że do demokracji w Odrzywole jeszcze daleko !!!

Zanim zaczniecie kogokolwiek osądzać i oplówać go zastanówcie się najpierw nad
            swoin postępowaniem.

Zdziwilibyście się wszyscy jakbyście wiedzieli kto kryje się pod nickiem :
            wzajemnapomoc.

Pozdrawiam jeszcze raz i sorry za zamieszanie :)
            • moherowyberet22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 11:01
              Witam ! zrobic prowokacje nie trudno jak sie jest anonimowym jak jesteś
              naprawdę odważny to powiedz kim jesteś. papa!!
            • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 12:07
              Cze! zarówno dla wzajemnapomoc jak również dla „drugiej strony”.
              Z uwagą czytałem również inne głosy i stanowiska dotyczące DEMOKRACJI w
              Odrzywole, jakie wynikły w związku z moją polemiką z wzajemnapomoc. Wydaje mi
              się, że w zasadzie wzajemnie „wyjaśniliśmy” sobie pewne rzeczy.
              Dlatego wzajemnapomoc:

1) „nie jest to nasze forum”. Jest to forum gazety i dlatego jest to forum
              ogólnodostępne.

2) jestem zdziwiony Twoim stanowiskiem, że obecni Twoi oponenci to jak to
              napisałeś że „Wy wszyscy jesteście głosem jednego człowieka i liżecie mu ...” w
              tym jednym zdaniu przecież przeczysz sam sobie. Bo z niby jakiego powodu
              nieznane mi osoby o anonimowych loginach (zapewne masz mnie na myśli
              jako „mu”) miałyby komuś takiemu jak ja „ lizać ....” przecież ja nie mam
              żadnej władzy (oprócz rodzicielskiej), ani nie jestem pracodawcą. Nie
              zatrudniam również przed samymi wyborami osób które maja liczną rodzinę na
              robotach interwencyjnych.

3) Zarzucałeś mi we wcześniejszym wpisie, że rzekomo „uchylam się od
              odpowiedzi’ tymczasem z przykrością muszę stwierdzić, że to Ty nie odpowiadasz
              np. sroka15 zadał Ci pytanie dotyczące twojego wykształcenia w związku z Twoją
              wypowiedzią dotyczącą wykształcenia mieszkańców Odrzywołu, którzy wg Ciebie
              to „prości i niekompetentni z wykształceniem zdobytym za barany” . Dlatego
              wcale się nie dziwię takiej reakcji, ponieważ gdybym np. to ja tak napisał np.
              w forum Drzewicy (że to „scyzoryki” czy też jakieś inne określenie np. Klwowa,
              że to „bobry”, Gielniowa – „szwedy” i dodatkowo coś tam, „że to prości itd. ..
              z wykształceniem zdobytym za coś tam” to dopiero by mi się „oberwało”.
              (Przepraszam mieszkańców ww przeze mnie miast i miejscowości. Jest to tylko
              przykład i wcale tak nie uważam).

4) wzajemnapomoc z przykrością muszę stwierdzić, że to Ty boisz się KRYTYKI.
              (przez duże K). Nie sztuka jest „kryć” się za jakiś loginem i powoływać się,
              że „na targu słyszałem, że: (chodzi oczywiście o mnie) „Twoja żona ukradła.
              Bijesz żonę Zamiast smrodzić po Odrzywole przeznacz lepiej ten czas na
              wychowanie własnych
              dzieci to zmniejszy się przestępczość w naszej kochanej WSI” .
              Na dwa pierwsze zarzuty Ci odpowiedziałem. Dlatego mam pytanie,
              DLACZEGO uważasz, że „nie zajmuję się swoimi dziećmi i dlatego jest związana z
              tym przestępczość w Odrzywole, czy tez jak to nazywasz „w naszej kochanej WSI”.
              TAK TO ROZUMIEM. Czyli wg Ciebie jeśli „zajmę się swoimi dziećmi” to z tego
              wynika, że „w naszej kochanej wsi zmniejszy się przestępczość”. Co z
              przestępczością w naszej kochanej wsi mają moje dzieci????!!!!!.

5) Czy DEMOKRACJA wg CIEBIE to w sytuacji, gdy TY nie ukrywasz Kim jesteś i
              wszyscy domyślają się o kogo chodzi, a tu jakiś np. wzajemnapomoc489 napisze,
              że (przepraszam jest to tylko absurdalny przykład i nie ma z Tobą żadnego
              związku) „Ty wzajemna pomoc, a ja na targu to słyszałem, że Twoja żona, córka,
              czy też dziewczyna (niepotrzebne skreślić) to prostytutka”. Jeszcze raz
              przepraszam wcale tak nie uważam. Jest to tylko przykład. I co wtedy. Czy to
              jest DEMOKRACJA.
              Nie jest to zwyczajne s.... syństwo. (zapewne się ze mną zgodzisz). I gdyby
              kiedykolwiek tego typu wpis znalazł w stosunku do kogokolwiek to zapewniam Cię,
              że również ja też bym przeciwko temu protestował.
              Myślę, że to na razie tyle. Mam nadzieję, wzajemnapomoc, że jeszcze sobie
              wiele wyjaśnimy. W końcu lepsze to niż jakaś tam „wojna”. Pozdrawiam.

• siwydym25 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 14:31
              Cze! a może ty "mistrzu kolorowy" pracowałeś w Bezpiece albo ORMO bo tylko
              chdzisz nasłuchujesz na jarmaku, obserwujesz forum i tych co sie wypowiadaja,
              prowokujesz do zamętu i co jeszcze wymyślisz ?? Widze że masz same "pozytywne"
              cechy Ubeka. Ktoś wcześniej ci zadał pytanie kim jesteś i nic cisza boisz
              sie???? Kogo? sąsiadów, kolegów że cie rozszyfrują może??? A teraz z drugirj
              strony kajasz sie i mowisz że wszystko jest ok pomiszanie jaźni. Chłopie może
              idź jedank do lekarza. Nara !

• nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 18:02
                Cze! Ja również popieram propozycję siwydyma25.
                Dlatego też kolego wzajemnapomoc. Ja też chciałbym się dowiedzieć kim jesteś.
                „Królu złoty – wzajemnapomoc” CHYBA NIE WSTYDZISZ SIĘ SWOJEGO
                NAZWISKA.
                Żeby Cię dodatków do tego zachęcić to pozwoliłem sobie przeanalizować Twoje
                wypowiedzi. Dlatego:

1) Musisz być blisko naszej lokalnej "polityki".

2) Musisz być blisko miłościwie nam panującemu, „bo wiesz i o budżecie i o
                coraz biedniejszej naszej Gminie”. (czyli może jesteś samorządowcem?)

3) „Wiesz jak się rządzi w innych gminach” ( samorządowiec?)

4) „Pamiętasz Naczelnika” – to musisz być ok. 40 latkiem

5) Jesteś „zorientowany skąd nasza gmina pozyskuje pieniądze do budżetu”,
                (to już chyba na pewno jesteś samorzadowcem)

6) do anonimowych osób zwracasz się jak NAUCZYCIEL: (ja nigdy do nikogo
                tak „z góry się nie zwracam i każdego traktuję jak równego czy to wiekiem czy
                też w ogóle)
                „chłopcy w/w jesteście bardzo płytkimi i prostymi ludźmi. Czytając wasze
                wypowiedzi z przykrością to mówię ale chłopcy w/w jesteście
                bardzo płytkimi i prostymi ludźmi. Może wynika to z waszego młodego wieku i co
                za tym idzie braku doświadczenia życiowego. W każdym razie wnioskuje, że
                jesteście w przedziale wiekowym 17 - 25 lat.”
                A więc dla Ciebie „młody” 25 – latek to znaczy, że musisz mieć tak jak ja
                ok. 40 z małym przebiegiem. Co potwierdza, że „pamiętasz Naczelnika” z pkt. 4
                (czyli jesteś zapewne nauczycielem, samorzadowcem i to blisko związanym z mnp)

7) „Proszę Was więc, nie używajcie takiego języka bo tylko zaniżacie poziom
                inteligencji w Odrzywole i ludzie pomyślą, że wszyscy mieszkańcy są tacy jak
                Wy”.
                Czyli musisz mieć co najmniej wyższe wykształcenie i uważać siebie za
                inteligenta, czyli potwierdzałoby się, że nie wykluczone, że jednak na pewno
                jesteś nauczycielem. Bo jeśli Oni „zaniżają” to Ty „zawyżasz” czyli jesteś od
                nich lepszy.

8) „Nie powinien nigdy zarządzać gminą żaden odrzywolak ponieważ to prości
                ludzie i niekompetentni bez wykształcenia lub w dziwny sposób zdobyte np. za
                barany” .
                A więc nie jesteś związany z Odrzywołem „korzeniami” lecz mieszkasz w
                Odrzywole i cierpisz z tego tytułu (bez urazy to moje gdybanie) kompleksy.
                Tym bardziej, że dla nikogo w Odrzywole nie stanowi hańby, to że w
                czasach „komuny” to w Odrzywole robiono najlepsze kiełbasy. Tu także można było
                bez trudu kupić wieprzowinę , baraninę czy też cielęcinę. Tu także robiono
                obwarzanki. Zresztą do tej pory na dźwięk słowa Odrzywół w różnych miastach
                to właśnie kojarzy się to z w/w wyrobami i na pewno jest to rodzaj sympatii do
                Odrzywołu.

9 ) Jak dokładniej zapoznałem się z Twoimi wypowiedziami, to zorientowałem
                się, ze na pewno na targu to ty nie handlujesz, („tym co matka ziemia urodzi”)
                chociaż często tam bywasz i „słyszysz” (nie obraź się, ale na targ to Ty może
                przyjeżdżasz po "haracz". Aluzju poniał – jak mawiali starożytni Rosjanie)

A więc EUREKA!!!!. Czy to Ty „królu złoty” (jak nazwał Cię siwydym25). Raczej
                wszystko mi wskazuje na Ciebie kolego.

A WIĘC ZGADNIJECIE KTO JEST TYM „królem złotym”. Oczekuję na Wasze
                propozycje. Tylko proszę bez nazwisk., wystarczą inne określenia
                naszego „króla złotego”.

• nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 18:24
                  Cze! Przepraszam, że pomyliłem określenie, jakim siwydym25 określił
                  wzajemnapomoc. Zamiast użytego przeze mnie „królu zloty” w stosunku do kolegi
                  wzajemnapomoc, to powinno być „królu kolorowy”. Za błąd przepraszam autora
                  określenia. Pozdrawiam.
                  • odrzywolok Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.12.05, 20:02
                    Droga wzajemnapomoco moim zdaniem twoim ostatnim postem osmieszyles sie jeszcze
                    bardziej niz poprzednio, jestes wrecz przykry, zastanow sie nad tzm co piszesz,
                    nawet niechce mi sie tego komentowac, prosze wiec opusc nasze forum, forum nas
                    prostzch odrzywolakow
                    • ojciecdyrektor2 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.12.05, 13:39
                      Drogie dzieci, zaprzestańcie waśni i sporów. Idą święta trzeba połamać się
                      opłatkiem przeprosić wybaczyć. A TY WZAJEMNAPOMOC TY NIE DOSTANIESZ PREZENTÓW
                      NAJWYŻEJ RÓZGĘ.PRZESTAŃ SZPIEGOWAĆ I PROWOKOWAĆ JAK CI SIĘ NIE PODOBA TO
                      W......ODEJĆ W POKOJU. Nie zniżaj się do naszego poziomu my odrzywolacy z
                      wykształceniem za barany nie jesteśmy godni by prowadzić z tobą dyskusję.
                      Proponuję abyś założył własne forum na, którym będziecie robić sobie dobrze, wy
                      ludzie wykształceni i z doświadczeniem życiowym. AMEN
                      • moherowyberet22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 13.12.05, 14:31
                        Wielebny "Ojczedyrektorze" pozwoli ojciec że pomodle sie za ta
                        zbłąkana "łowieckę" może wróci na łono naszego bidnego i niewykształcunego
                        społeczeństwa. Oby Pan bucek mu łodpuścieł za jego paskudne słowa na swoich
                        współbaraci. Jamen.
    • slavero23 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 18:03
      Demo...co?? U nas nie ma praktycznie takiego slowa. Cokolwiek jest zaraz zostaje
      rozgrabione przez...wiadomo kogo. Wszyscy wiedza nikt nie mowi a szkoda.
      • natan99 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 20:38
        <Slavero>Jak jesteś takim cwaniakiem to powiedz o kogo chodzi? bo ja nie wiem.
        • odrzywolek Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 21:39
          <natan99> nie wiesz? Bo pewnie sam kradniesz....
          • suuzi Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 10.01.06, 22:11
            oj natan natan człowiek inteligentny się domyśli Tobie jednak tej inteligencji
            brakuje i prosze Cię już więcej nic nie pisz!!!
            suzzi
            • budagrabaz Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 11.01.06, 18:40
              natan99 zgol wąsy to ci się trochę przejaśni
              • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 10:10
                A ja tam przyzwyczaiłem się, że natan99 - wzajemnapomoc ma wąsy i dlatego Lechu
                Ch. tylko je przystrzyż, aby zrealizować radę w/w budagrabaz
                Pozdrawiam.
                • fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 11:36
                  cze! słuchajcie moi kochani krajanie nie ma co typować kto jest kim i wpisywac
                  go po nazwisku, kim by nie byl ma prawo do dyskusji i wypowiedzi byle by nie
                  obrazał po chamsku innych. mysle że "nemne" troche przesadza. pozdrawiam !
                  • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 12:14
                    Nikogo nie obrazam, a tym bardziej nie wymieniam jego nazwiska.
                    To tylko inicjaly, tak jak moje.
                    Pozdrawiam. Slawek G. (nemne)
                    • nimitss Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 13:19
                      fakir991 ma racje. Panie nemne może ktos nie życzy sobie by jego inicjały
                      zostały podne. A tak w ogóle to skąd Pan wie ,że to akurat ta osoba?? Pozdrawiam
                      • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 12.01.06, 13:39
                        Cze! Być może macie trochę racji, jednak ja też jestem człowiekiem i też w
                        pewnych sytuacjach chciałbym krzyknąć EUREKA.
                        Tak też jest w tej sytuacji.
                        Bardzo proszę, przeczytajcie dokładnie tematy "Demokracja w Odrzywole"
                        oraz "Polityka w Odrzywole", a znajdziecie analogię i do sposobu i stylu
                        wpisów "wzajemnapomoc" i "natana99".
                        Zresztą w którymś wpisie również ojciecdyrektor2 to zauważył.
                        Dla wyjaśnienia to z Lechem Ch. chodziłem do jednej klasy, dlatego też myślę,
                        że Go nie uraziłem tymi „wąsami”.
                        Ponadto z racji pełnionej funkcji "nr 2" w Gminie Odrzywół jest on Osobą
                        Publiczną i wiadomo, że TO WŁADZA.
                        Z kolei "Prawdziwa cnota krytyk się nie boji”

PS.
                        Nimitss, wystarczy nemne (bez pan)
                        Pozdrawiam Cię - nemne
                        • moherowyberet22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 13.01.06, 21:21
                          ..telewizji nie słucham bo to szatańska żmjia ja słucham bez przerwy radiamaryja
                          ale nie bylem głupi i pieniedzy na konto rydzyka nie przelałem poszłem do Turka
                          i wszystko przechlałem. serce mi radosnie pika gdy słucham koło płpotu kazania z
                          głośnika.pozdrawiam ojcadyrektora.pa!
                        • fakir991 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 15.01.06, 19:10
                          Cześć "nemne" widze że jesteś niezłym analitykiem ale nie oto chyba chodzi - nie
                          doszukujmy sie wsród wpisów kto kim jest ale dyskutujmy rzeczowo na kakretne
                          tematy. masz chyba nawyki z analizy dokumentów sądowych i dobrze że takie
                          zdolności masz moga sie tez przydać ale bez przesady. niech kazdy pisze co ma do
                          powiedzenia tylko myśle że trzeba podjąć dyskusje z dana osoba ktora ma odmienne
                          zdanie na pewne sporne tematy i dojśc wspólnie do jakis wniosków które poprawia
                          nasza egzystencje w Odrzywole. pozdrawiam.
                          • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 24.01.06, 23:03
                            Cze - Fakir99.
                            Przepraszam, że kilka dni nie odpowiadałem ale byłem w „rozjazdach”. (postaram
                            się to nadrobić)
                            Dlatego też informuję Cię, że:
                            1. Jak się zorientowałeś to nie ukrywam kim jestem i dlatego też bardzo
                            chętnie z każdym podyskutuję na tym forum na jakiś temat. W szczególności
                            dotyczy to Wspólnoty w Odrzywole, ponieważ tak się składa, że tą sprawą jestem
                            zainteresowany nie tylko osobiście ale też czynię to pro publico bono.
                            2. W związku z powyższym, każdy podkreślam to jeszcze raz KAŻDY
                            sprzedawca Wspólnoty musi się liczyć z tego konsekwencjami.
                            3. Nie chciałbym abyś to odczytał jako przechwałkę, ale tak się jakoś
                            dziwnie składa, że administracyjnie na mój wniosek to uchylam prawie każdą
                            decyzję administracyjną Wójta, z którą co oczywiste się nie zgadzam. (mam takie
                            prawo i już) np. przeczytaj na tablicy u J.B. na rynku, że Główny Geodeta Kraju
                            stwierdził nieważność WSZYSTKICH decyzji od 6 lat w sprawie Wspólnoty. To
                            samo zapewne będzie dotyczyło też „Komisarzy”, których powołał sobie Wójt. (raz
                            juz ich na mój wniosek odwołano)
                            4. Czy wiesz, że na Białorusi to Łukaszence nie podobał się wybór Zarządu
                            Związku Polaków i wg „widzimisię” nie uznał takiego wyboru. Nic nie sugeruję,
                            tak mi się tylko przypomniało.

5. >>wzajemnapomoc-natan99<< rozpoczął najpierw w „Demokracji w
                            Odrzywole”, a następnie w „Polityce w Odrzywole” nawet od „apelu” w sprawie
                            mojej działalności.
                            Dlatego też poprosiłem Go o sprecyzowanie, dlaczego to tak bardzo przeszkadza
                            mu, że mam swoje zdanie na jakieś tematy i o co mu chodzi. KONKRETNIE, bo
                            chciałbym z nim merytorycznie podyskutować.
                            Tymczasem zamiast tego >>wzajemnapomoc-natan99<< w „Demokracji w Odrzywole” w
                            stosunku do mojej rodziny, że ...... nawet tego nie będę komentował, z jednym
                            małym wyjątkiem (ponieważ to było OSOBISTE, dlatego uważam, że tak jak
                            w „Krzyżakach” – „Mój ci on jest”), a w stosunku do innych (również były tam
                            wpisy Twoje, czyli Fakir99)..... też tego nie będę komentował.
                            Ponadto póki co to ja jestem „osoba fizyczna czyli zwykły obywatel RP – Sławek
                            G.” i mam swoje prawa do krytyki WŁADZY.
                            Taką WŁADZĄ są np. „Komisarze”, Rada Gminy, Wójt, Starosta, Wojewoda,
                            Premier czy tez Prezydent. (kolejność w naszej gminie jest dyskusyjna).

6. W „Polityce w Odrzywole” rozpoczęło się tak samo, z podobnymi
                            elementami. (dlatego też „Mój ci on jest”) Aha, zapomniałbym. Było jeszcze
                            wychwalanie Miłościwie Nam Panujących, których >>wzajemnapomoc-natan99<< co
                            oczywista „NIE ZNA”, ale wiele dobrego o nich słyszał.
                            7. Podoba mi się to forum i to, że właśnie anonimowo można się
                            wypowiedzieć. Dlatego nie interesuje mnie kto podpisuje się jakimś loginem.
                            Zapewne gdy się spotykasz na ulicy zemną to zapewne mówisz mi „dzień dobry”,
                            jeśli jesteś ciut młodszy ode mnie. Chociaż być może to ja pierwszy się tobie
                            kłaniam, bo to ty jesteś starszy ode mnie i nawet nie wiem, że to Ty jesteś
                            Fakir99 i wcale mi to nie przeszkadza.
                            8. Wasze wpisy dowodzą, że (wbrew WŁADZY), skoro jest tak dobrze to
                            dlaczego jest tak źle w Odrzywole i tak samo jak inni tak i ja też mam prawo do
                            krytyki, dotyczy to szczególnie WŁADZY. (jeśli będę chciał skrytykować sąsiadkę
                            to na pewno nie będę używał do tego forum).
                            9. Kilkakrotnie pisałem do Miłościwie Nam Panującego, że jest wiele
                            tematów i wniosków od mieszkańców, które powinny być poruszone na zebraniu
                            WŁADZ z mieszkańcami Odrzywołu. Tym bardziej, że taki obowiązek nakłada Statut
                            Odrzywołu zatwierdzony uchwałą Rady Gminy. Tymczasem od dnia wyborów
                            (27.10.2002r.) odbyło się zaledwie jedno takie zebranie w dniu 10 kwietnia
                            2005r. na którym nie tylko naruszono procedury, to nawet odmówiono prawa do
                            dyskusji i kierowania wniosków i pytań.

To na razie tyle.
                            Pozdrawiam – Sławek G. (nemne)

• nimitss Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 25.01.06, 10:02
                              Dobrze napisane. Tylko wydaje mi sie ,że "nemne" coś bardzo uczepił
                              się "natana99" i "wzajemnapomoc". Z kąd wiesz ,że to te same osoby? Pozdrawiam.
                              • nemne Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 25.01.06, 11:47
                                Cze. >>Nimitss<<
                                W związku z powyższym przeczytaj dokładnie wszystkie moje posty, a znajdziesz
                                tam charakterystykę oraz analogię wpisów dla obydwóch wymienionych przez Ciebie
                                loginów.
                                Pozatym mam nadzieję, że tej Osoby nie uraziłem (a, na pewno nie miałem takiej
                                intencji) i dlatego w dalszym ciągu oczekuję na dalsze wpisy celem już
                                merytorycznej dyskusji.

Pozdrawiam Cię.
                                Sławek G. (nemne)

P. S.
                                Myślałem, że >>Nimitss<< to dziewczyna i dopiero po Twoim wpisie
                                dotyczacym "Krystyny z gazowni" zorientowałem sie o swojej pomyłce, w zwiazku z
                                użytym przez Ciebie zwrotem "Ja (...) proponował..."
                                • zuzia227 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 29.01.06, 11:00
                                  Nemne ma racje. Ja też uważam że to jedna i ta sama osoba.
                                  • nimitss Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 29.01.06, 13:45
                                    Może i ma racje ale ja mam odmienne zdanie. Nara
                                    • klinik22 Re: DEMOKRACJA w Odrzywole 29.01.06, 16:59
                                      ....Czyli jesteś za a nawet przeciw. hahaha. najwazniejsze to zawsze miec swoje
                                      zdanie. Cze jak czesiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka