Dodaj do ulubionych

I liga siatkarzy: Pronar - Jadar 1:3

IP: *.udn.pl 04.12.05, 22:09
Brawo Czarni super powrót do PLS coraz blizej
Obserwuj wątek
    • Gość: :) WKS 1921 CZARNI RADOM IP: *.udn.pl 04.12.05, 22:10
      • Gość: kolo Re: WKS 1921 CZARNI RADOM IP: *.udn.pl 05.12.05, 11:52
        To właśnie my Czarni Radom team.Jesteśmy by wygrywać i punty wciąż zdobywać to
        właśnie my.
        • Gość: CZARNI RADOM CO PAN NA TO PANIE KUPIDURA? IP: *.udn.pl 05.12.05, 12:21
          Oto fragment wywiadu z prof Religą w sprawie Górnika Zabrze.
          Nasze podwórko radomskie powinno wziąć przykład !!!

GW: Pewna firma farmaceutyczna skłonna była kupić akcje Górnika. Ale
          natychmiast chciała zmienić nazwę, dodając do historycznej swoją. Co Pan na
          to?

prof. Religa - To jest skandal. Zmienianie nazw klubów, które mają takie
          tradycje, uważam za niedopuszczalne. Ktoś, kto tak robi, tym samym traci
          takich kibiców jak ja. Kibicuję Górnikowi Zabrze i nie chcę żadnych nowych
          określeń, przymiotników. To jakiś dziki wymysł, to mnie obraża. Jestem
          zdecydowanym przeciwnikiem. Wszystkie wielkie kluby, czy to w Polsce, czy w
          Europie, ustrzegły się tego. I tak ma być. To jest historia.

cały wywiad na sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3048922.html

IDĄ SWIĘTA.BĘDZIE WIGILIA A ZARAZEM ŁAMANIE SIE OPŁATKIEM.MOŻE TAK WARTO
          UDERZYC SIE W PIERŚ PANIE KUPIDURA I SIĄŚĆ DO STOŁU RAZEM,WSPÓLNIE I DOJŚĆ DO
          POROZUMIENIA A NIE BYĆ TAKIM ZATWARDZIAŁYM W SWOICH PRZEKONANIACH
          TO NIC NIE KOSZTUJE!!!KAŻDY MA PRAWO SIE MYLIĆ
          • Gość: do CZARNI RADOM Re: CO PAN NA TO PANIE KUPIDURA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.05, 16:52
            Jak jesteś taki mądry to spłać długi za Czarych ,a jestem pewny że Pan Kupidura
            dołoży do JADARU nazwę Czarni. Jak to niektórzy lubią rządzić nie swoją kasą.
            Ciekaw jestem co by było jak by Pan Kupidura zrezygnował z wspierania siatki w
            Radomiu. Chodzilibyście po melinach i chlali tanie wina bo nie było by gdzie
            isć zobaczyć meczu. Fszyscy Fani CZARNYCH zastanówcie się co wy chcecie
            • Gość: :) Re: CO PAN NA TO PANIE KUPIDURA? IP: *.udn.pl 05.12.05, 17:06
              a wy ciagle swoje kupidura nie musi spłaac długów klubu Czarnia by człon sie
              ten pojawił w nazwie Cieżkie z was i ciebei przypadki/przypadek
              • Gość: mk wlasnie,niczego nie musi splacac. IP: *.devs.futuro.pl 05.12.05, 19:05
                ale przeokywanie go do czegokolwiek to jak przekonywanie rydzyka do glosowania
                na sld
                • Gość: RKS1910 : wlasnie,niczego nie musi splacac.mk pozdro IP: *.udn.pl 05.12.05, 19:56
                  nIESTETY OBRAŻAŁO SIE GO BO ZASŁUGIWAŁ pan kupidura TYM OKŁAMUJĄC NAS KIBICÓW
                  SIATKÓWKI
                  PO ARZ ENTY PISZE SIE ZE NIE MUSI SPŁACAĆ DŁUGU CZARNYCH ABY NAZWA WRÓCIŁA I
                  GRAC JAK KIEDY WARKA STRONG CZARNI RADOM TO TERAZ JAKO
                  JADAR CZARNI RADOM i było by po sprawie.Czas świąt jest ku temu idealny.

• Gość: kepisty wlasnie,niczego nie musi splacac.mk pozdro IP: *.udn.pl 05.12.05, 19:58
                    Wiadomo że władca Jadru to czyta.Niech przemyśli słowa prof Religi.
            • Gość: Kubuś JADAR IP: 82.139.43.* 05.12.05, 19:32
              WKS CZARNI RADOM
              • Gość: Jadar Re: JADAR IP: *.udn.pl 05.12.05, 19:58
                Czarni to byl dobry kub wojskowy,
                • Gość: RKS1910 DO JADAR ?! IP: *.udn.pl 05.12.05, 20:01
                  bajki opowiadasz nie wykupił klubu Dostał go za darmo bez długów!!!
                  Jadar Czarni Radom i po sprawie aha BRAWO panie RELIGA ZA TEN WYWIAD!!!
            • Gość: Mark Re: CO PAN NA TO PANIE KUPIDURA? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 05.12.05, 19:57
              Jestem ciekaw co jest podstawą do twierdzenia,że Pan Kupidura przyjmując w
              nazwie klubu człon Czarni musiałby spłacać długi. Według mnie twierdzenie to
              jest bezzasadne.Jeżeli jest inaczej to chętnie wysłucham innej wykładni.
              Znacznie trudniejsze do zaakceptowania przez Pana Prezesa jest przyznanie się
              do błedu mentalnego, że tacy prości kibice i Ci młodzi i Ci starsi ośmielają
              się upominać o coś o co chociażby z przyzwoitości powinni się upomnieć.W
              moich oczach Prof.Religa zaprezentował mentalność przyzwoitego człowieka
              natomiast działania Pana Prezesa , jego zakłamanie ( patrz wywiad w magazynie
              Siatkówka) doprpwadziły do widocznego podziału wśród licznych sympatyków
              siatkówki w Radomiu.Czy da się to naprawić?
              • Gość: RKS1910 wlasnie,niczego nie musi splacac.DO Mark ??? IP: *.udn.pl 05.12.05, 19:59
                wlasnie,niczego nie musi splacac
                Mark masz racje nie musi wcale spłacać.Po to powstał RTS RADOM i załozyli go
                byli siatkarze Czarnycha by taki sponsor jak Jadar wszedł na czysty grunt.
                • Gość: surtsey RTS RADOM a nie Czarni RAdom IP: *.radom.pl 06.12.05, 16:15
                  A jak myślicz dlaczego p.D.Fryszkowski założył RTS RADOM?? pozbywając się tym
                  samym członu "CZARNI"??
                  własnie po to by pozbyć sie długów. Jadar wchodząc ze sponoringiem mógł do RTS
                  dodać JADAR i powinno być JADAR RTS RADOM!!
                  co innego było by gdyby Jadar zainteresował się sponsorowaniem siatkówki w
                  Radomiu zanim Czarni ogłosili upadłość, ale kto by wziął taki klub z takimi
                  dlugami??. Gdyby nie upadłośc do tej pory po swoją kase przyjerzdzał by Śmigiel
                  i Skorek.
                  wiec prosze skończcie ten temat. Ja nie wiem czy teraz dodając człon CZARNI
                  byłyby jakies konsekwencje. Ale wiem jedno Czarni to przeszłość i nic tu
                  protesty, prawo rynku, zysku bo Jadar zapewne dużą kasę trzepie na siatkówce, i
                  nie gadajcie że nie jestem prawdziwym kibicem, bo ja w przeciwieństwie do was(a
                  przynajmniej do wiekszosci) grałem w tym klubie a później kibicowałem. Tez mam
                  ogromny sentyment ale przeciez nie bede z siebie robil idioty na meczach!!!
                  • Gość: Tolek Czarni Radom IP: *.udn.pl 06.12.05, 17:36
                    tylko po to powstał RTS Radom żeby własnie ominać długi jełopie:)
                    Mach i Fryszkowski do tego Skorupa,Słomka,Fijałkowski po to założyli aby jadar
                    miał czysty klub
                    • Gość: Mark Re: Czarni Radom IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.05, 20:45
                      Jestem bardzo ciekawy czy zakładającym RTS panom: Machowi, Fryszkowskiemu,
                      Skorupie, Słomce, Fijałkowskiemu chodziło o taki klub jakim jest w tej chwili
                      Jadar.Czy oddali bez żadnych chciażby sugestii RTS w ręce Pana
                      Kupidury.Pamiętając co niektórych z nich z boiska wydaje mi się, ze słowo
                      Czarni coś dla nich znaczyło.Czy mieli coś do gadania w chwili zawiązywania
                      się klubu Jadar.Zastanawiam się czy któryś z tych Panów uchyliłby rąbka
                      tajemnicy właśnie na forum.A może po prostu dożyliśmy takich czasów w których
                      sport to tylko pieniądze a cała reszta to tylko miła dekoracja w teatrze
                      marionetek. Chętnie posłuchłbym w jaki sposób Pan Kupidura rozwinąłby swoją
                      myśl z wywiadu w maga zynie Siatkówka ...To nie zmienia faktu, że bardzo
                      szanujemy tradycję Czarnych Radom.Proszę popatrzeć na gabloty w nowej siedzibie
                      klubu, w której stoi mnóstwo pucharów.... (koniec cytatu).Jeżeli w tych
                      gablotach znajdują się trofea również Czarnych to mamy do czynienia z blichtrem
                      i zakłamaniem. Chyba, że trofea te ofiarowali Panu Kupudurze byli zasłużeni
                      zawodnicy Czarnych.
                      • Gość: JakubMach Re: Czarni Radom IP: *.udn.pl 06.12.05, 22:04
                        Mark nie mieli nic do gadania uwierz.Pan Kupidura wynajal ludzi którzy
                        głosowali jak on chciał.
                        • Gość: Mark Re: Czarni Radom IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 07.12.05, 17:49
                          Jakub bardzo Ci dziękuję za potwierdzenie moich przypuszczeń.Myślę, że Pan
                          Kupidura patrząc na lewą stronę trybun MOSIR-u targany jest nieustannie przez
                          wyrzuty sumienia, tylko patrzeć jak spłonie ze wstydu.A wystarczyło by
                          wyciągnąć rękę i zacząć się porozumiewać.Już sobie wyobrażam jak za temat tabu
                          dla większości poprawnych radomskich dziennikarzy wezmą się ludzie z Faktu lub
                          Super Exspresu.W ich przypadku nawet bez dochodzenia prawdy będzie spory
                          ambaras.A może ich także da się ułagodzić, albo po prostu się ich nie wpuści na
                          MOSIR, przeszuka, odbierze dyktafony, długopisy i karze pisać o
                          pogodzie.Pozdrawiam Wszystkich kibiców Czarnych a w szczególności tych
                          starszych.Słowa uznania dla Jakuba Macha za to że ośmielił się zaprezentować
                          opinię na forum.Tata może być z Ciebie dumny.
                    • Gość: surtsey Re: Czarni Radom IP: *.radom.pl 07.12.05, 08:12
                      bardzo inteligentny jestes!! Przecież to samo idioto napisałem:)
                      • Gość: :) Re: Czarni Radom IP: *.udn.pl 07.12.05, 11:13
                        Idiote znajdz sobie w rodzince:)
                  • Gość: Tolek Jadar Czarni Radom IP: *.udn.pl 06.12.05, 17:39
                    Włąsnie po to ogłoszono upadłosc aby nie zaczynac granai od 3 ligi i aby nie
                    płacic długów min dlatego powinien byc człon Czarni w nazwie klubu czyli Jadar
                    Czarni Radom
    • Gość: kempisty prof. Religa To jest skandal.Zmienianie nazw klub! IP: *.udn.pl 05.12.05, 20:03
      Oto fragment wywiadu z prof Religą w sprawie Górnika Zabrze.
      Nasze podwórko radomskie powinno wziąć przykład !!!

GW: Pewna firma farmaceutyczna skłonna była kupić akcje Górnika. Ale
      natychmiast chciała zmienić nazwę, dodając do historycznej swoją. Co Pan na
      to?

prof. Religa - To jest skandal. Zmienianie nazw klubów, które mają takie
      tradycje, uważam za niedopuszczalne. Ktoś, kto tak robi, tym samym traci
      takich kibiców jak ja. Kibicuję Górnikowi Zabrze i nie chcę żadnych nowych
      określeń, przymiotników. To jakiś dziki wymysł, to mnie obraża. Jestem
      zdecydowanym przeciwnikiem. Wszystkie wielkie kluby, czy to w Polsce, czy w
      Europie, ustrzegły się tego. I tak ma być. To jest historia.

cały wywiad na sport.gazeta.pl/sport/1,65025,3048922.html

IDĄ SWIĘTA.BĘDZIE WIGILIA A ZARAZEM ŁAMANIE SIE OPŁATKIEM.MOŻE TAK WARTO
      UDERZYC SIE W PIERŚ PANIE KUPIDURA I SIĄŚĆ DO STOŁU RAZEM,WSPÓLNIE I DOJŚĆ DO
      POROZUMIENIA A NIE BYĆ TAKIM ZATWARDZIAŁYM W SWOICH PRZEKONANIACH
      TO NIC NIE KOSZTUJE!!!KAŻDY MA PRAWO SIE MYLIĆ

• Gość: DODA Re: prof. Religa To jest skandal.Zmienianie nazw IP: *.udn.pl 05.12.05, 22:26
        O Górnika sie nie martw.Nie upadnie.A kasa to nie wszystko.
        Na zachodzie taki Bayer Monachium to nie zaden Opel Monachium i nazy klubu to
        świętość.Reklama może byc an koszulkach dookoła boiska na stadionie itp ale
        NAZWA TO ŚWIETOŚĆ!!!
    • Gość: michał Re: I liga siatkarzy: Pronar - Jadar 1:3 IP: *.sds.uw.edu.pl / *.sds.uw.edu.pl 05.12.05, 22:13
      Juz niedlugo i Jadar zawita do ekstraklasy, czego siatkarzom z Radomia zycze : )
      • Gość: jadar Re: I liga siatkarzy: Pronar - Jadar 1:3 IP: *.udn.pl 06.12.05, 09:28
        Ktoś nie znajacy sie na rzeczy sie wymądrzal dajac przyklad Bayer Monachium.
        Bayer
        • Gość: Pawel Re: I liga siatkarzy: Pronar - Jadar 1:3 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.12.05, 11:50
          Ciemniaku w Monachium to jest BAYERN a nie Bayer !!! A firma Bayer jest
          strategicznym sponsorem piłkarzy z Leverkusen ale tam od zawsze była drużyna o
          takiej nazwie i owa firma farmaceutyczna nawet nie pomyśli żeby zmienic nazwe
          na Aspirin C Leverkusen a Pan Prezes myślę, że by sie nad tym zastanawiał ...
        • Gość: Kibic Sportowy Popieram kibiców Czarnych IP: *.udn.pl 06.12.05, 12:05
          ale głupoty gadasz oni sponsorują ale Lewerkusen :)
          REAL,BARCELONA,WSZYSTKIE ZESPOŁY LIGI ANGIELSKIEJ,WŁOSKIEJ,FRANCUSKIEJ itd itp
          Nazwa to świętość.
          Te przykłady nie są żenujące.Bo przeciez mógłby klub sie anzywac Jadar
          Czarni Radom i było by po sprawie.Lecz w tych klubach jest jednomyślność co do
          kibiców.Niestety u nas znalazła sie taka rodzinka Raneckich która dostałą kas
          (prace) w zamian za stworzenie klakierni.Gdyby nie to było by jak w innych
          klubach już nie mówie piłarskich bo to inna bajka ale siatksrkich.Wkręt-Met AZS
          Częstochowa czyli u nas mogło by byc Jadar Czarni Radom a tam kibice nie
          śpiewają nazwy sponsora tylko historyczna nazwę.I takich przykładów w polskiej
          siatkówce jest dużo więcej.Tylko w Radomiu moglo sie to wydarzyć.
          JADAR CZARNI RADOM-czy to takie trudne panie Kupidura?
          ps.Nigdy nie trzeba będize zapłacic żadnego długu Czarnych aby ta nazwa wróciła
          jako człon do obecnej nazwy klubu.
          Jadar chciał wejść w Radomiaka ale się wycofał podobnie jak firma z Górnika bo
          chciał zmienic nazwę.I co i istnieje Radomia?Istnieje i ma sie coraz lepiej!!!
          Nie ma rzeczy i ludzie nie zastapionych.

• Gość: StarejDatyCzłowiek Re: Popieram kibiców Czarnych IP: *.udn.pl 07.12.05, 00:58
            W Radomiu tylko takie szobki mogą być.Zawsze musi wyjsć jakaś afera.Kibice
            Czarnych KK Czarnych uwazany za jeden z trzech najlepiej zorganizowanych grup
            kibicowskich na siatkówce.A teraz sie tych ludzi opluwa.Współzałożyciel KK
            Czarni sp.Zych sie w grobie przekreca.
            • Gość: Stary Wyga Re: Popieram kibiców Czarnych IP: *.udn.pl 07.12.05, 11:14
              Jak dla mnie czy jest Jadar czy nie ma Czarnych to to samo.Nie chodziłem tyle
              lat dla siatkówki tylko dla Czarnych.Bo to tak jak by kibic Radomiaka jak by mu
              klub zlikwidowano o kazano chodzić na mecze Broni bo to też piłka nożna.
              • Gość: MariaN Re: Popieram kibiców Czarnych IP: *.7.udn.pl 11.12.05, 14:03
                O tym Radomiaku i Broni to mówiłeś poważnie ?????????????? Ta,jasne już widze
                Kibiców Radomiaka chodzących na Broń .... mało się twarożkiem ze śmiechu nie
                udławiłem jak to czytałem :) ..... no chyba że czegoś nie zrozumiałem :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka