Dodaj do ulubionych

Ratujmy Radomiaka !

IP: *.suffolk.lib.ny.us 30.09.01, 22:23
Jestem zwyczajnym Radomskim fanem pilki niznej.Zwracam sie z prosba do
sponsorow o wsparcie radomskiego klubu.W naszym miescie jest wiele
supermarketow , prywatnych przedsiebiorstw.Zrobmy cos za nim bedzie za
pozno.Bardzo prosze o pomoc.Liczy sie kazda zlotowka.
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 30.09.01, 22:40
      Chyba już jest za późno :(
      • Gość: Kaboom Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 30.09.01, 23:34
        Na ratowanie klubu z taka tradycja nigdy nie jest za pozno..
        Moze apelowac do ksiezy aby jedna tace w miesiacy przeznaczali na wsparcie
        Radomiaka? :)

Z racji braku innych sponsorow i taki sponsoring by sie przydal, skoro raz w
        miesiacu moja mamuska wspomaga jakies seminarium duchowne rownie dobrze moze
        wspomagac i Radomiaka.
        No chyba ze wszystkie terminy na tace sa juz zarezerwowane :)
        • Gość: Lyche Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 01.10.01, 10:49
          Gość portalu: Kaboom napisał(a):

> Na ratowanie klubu z taka tradycja nigdy nie jest za pozno..
          > Moze apelowac do ksiezy aby jedna tace w miesiacy przeznaczali na wsparcie
          > Radomiaka? :)

Może i bym dała na tacę z takiej okazji, ale jak pomyślę o tych, którzy się po
          takim meczu rozbijają po Radomiu, zaczepiając niewinnych ludzi...
          Pewnie powiesz, że to odszczepieńcy, że prawdziwi kibice tak się nie zachowują,
          ale wybacz, właśnie tacy pseudo kibice robią wątpliwą reklamę stadionowi i przez
          nich wiele osób nie dałoby na tacę wiedząc, że jest zbierana na taki cel.
          A los Radomiaka i tak jest już przesądzony. Od dzisiaj przechodzi on w inne ręce.
          • Gość: Robsonka Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.netia.pl 01.10.01, 13:38
            Pamiętam, że kiedy byłem mały chodziłem na Radomiaka i stadion był wypełniony
            normalnymi ludźmi, którzy kibicowali drużynie i nie w głowie im były jakieś
            rozróby. Nie było wtedy jeszcze wspaniałych szalikowców robiących zadymy w
            każdej nadarzającej się okazji, bijatyk podczas meczów i poza stadionem.
            Jeśli na stadion nie będą wpuszczani tacy ludzie to się dorzucę na ratowanie i
            zacznę chodzić na mecze.
            • Gość: Sławek Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 01.10.01, 15:30
              Ja pamiętam jeszcze ławki na lewej trybunie, spikera siedzącego w wieży,
              działającą tablicę świetlną no i babcię co tańczyła jak jej się grosze rzucało.
              Ot takie wspomnienie z dzieciństwa.
    • Gość: jokis Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.rado.gazeta.pl 02.10.01, 11:18
      Ja też wiele pamiętam, ale chyba nie o to w tej dyskusji chodzi. Padło hasło:
      ratujmy Radomiaka! Myślę, że przede wszystkim prządek należałoby zrobić w
      obecnym zarządzie. Jak to możliwe, że prezesem klubu jest człowiek, który wciąż
      składa jakieś deklaracje bez pokrycia. Teraz gdy został ponownie posłem śmiem
      twierdzić, że jeszcze bardziej wypnie się na Radomiaka. No i pozostali
      członkowie zarządu Albo wogóle się nie pojawiają w klubie, albo sporadycznie,
      aby powiedzieć jak to wszędzie jest źle. Ta sytuacja jest chora. I dlatego
      uważam, że ratowanie Radomiaka trzeba zacząć od wymiany działaczy. To przecież
      oni są od zdobywania pieniędzy, a co za tym idzie od sprowadzania nowych,
      lepszych zawodników. Bez dobrej organizacji nie ma co marzyć o istnieniu
      Radomiaka.
      • Gość: Zed Re: Ratujmy Radomiaka ! Po raz .... IP: 192.168.0.* / 213.77.42.* 02.10.01, 14:20
        Pamiętam rok .... kiedy Radomiaczek miał wejść do I ligii, kiedy Mr Siadaczka
        zamieszkał na Ustroniu, w mieszkaniu które mu zafundował zarząd, i !!!
        Sprzedali jego, potem innych co bardziej wartościowych zawodników, a poczynania
        klasy prawie okręgowej, są tak żałosne, czy warto ratować ten klub? Może pod
        nazwą Radomiak stworzyć coś nowego, ale zdrowego?!
    • Gość: Gela Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 02.10.01, 17:02
      raz już Romanowski próbowal się zająć naszym klubem, lecz niestety w drużynie
      był jeszcze potencjał i można było jeszcze kogoś sprzedać, więc pseudo
      działacze bojąc się o własne tyłki oraz utratę potencjalnych korzyści pokazali
      mu drzwi, potem trafił do polonii, efekty widać gołym okiem, a polonia
      wtedy była niżej notowana, warto było by się mu przypomnieć, chociaż z kim
      on ma w obecnej sytuacji rozmawiać, naszym atutem jest tylko liczba kibiców
      a szara rzeczywistość to nieudolni działacze dający się nawet przeskoczyć
      kozienicom(to najbardziej boli ponieważ to my przez lata dyktowaliśmy warunki)
      • Gość: rad Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.suffolk.lib.ny.us 03.10.01, 16:08
        Niewatpliwie potrzebujemy pieniedzy i odpowiedzialnych ludzi a nie
        karierowiczow politycznych.Mysle , ze jest szansa.Potrzebujemy wsparcia mediow
        i np.prezydenta miasta.Po drugie nalezy oczyscic atmosfere na stadionie.
        Prosze, wymyslmy cos.
    • Gość: Gela Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 03.10.01, 17:32
      nawet dodzierając do strategicznego sponsora nie znamy praw wlasności gruntów
      całej sytuacji prawnej (na czym się nie znam)
      nie chcę się powtarzać ale nam potrzebny jest ktoś taki jak prezes polonii,
      który ma w lidze karty zawodnicze wielu piłkarzy, problemem jest dotarcie do
      niego i zadanie mu prostego pytania, mam nadzieję że znudziło mu się
      oglądanie pustych trybun na konwiktorskiej
    • Gość: Peko Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: 64.53.113.* 03.10.01, 22:38
      Jak zostac prezesem takiego Radomiaka?
    • Gość: zajcev Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 08:24
      Jak radomiak może normalnie prosperować kiedy są w nim dwa zarządy jeden od
      obiektów a jeden od ludzi i oba biorą pieniądze , które mogły by się przydać
      przydało by się je połączyć i zmniejszyć biurokrację a swoją drogą ciekawe
      kiedy poseł Grabowski odejdzie przecież uzyskał to o co mu chodziło głosy
      kibiców Radomiaka
      • Gość: misioo Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.rado.gazeta.pl 04.10.01, 10:30
        Według mnie rozwiązanie jest proste. Sponsorem radomskiego klubu powinna zostać
        fabryka dresów. A prezesem fryzjer męski strzygący na zero.
        • Gość: Kaboom Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 05.10.01, 00:45
          Gość portalu: misioo napisał(a):

> Według mnie rozwiązanie jest proste. Sponsorem radomskiego klubu powinna zostać
          >
          > fabryka dresów. A prezesem fryzjer męski strzygący na zero.

To ja lepiej nie zapytam kogo bys widzial w zarzadzie :)
    • Gość: Gela Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 04.10.01, 13:18
      bardzo lubię dobry żart ale może spróbujemy podejść do sprawy bardziej
      kreatywnie,
      wracając do tematu pan Grabowski będąc w parlamencie może wreszcie się wykaże
      pozytywnie na polu poszukiwań strategicznego sponsora( oczywiście nie dla
      siebie}, chociaż zachodzi obawa, że dany mu czas nieuchronnie zbliży nas do
      degradacji
      • Gość: rad Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.suffolk.lib.ny.us 05.10.01, 18:06
        No mlasnie.Dajmy panu Grabowskiemu szanse wykazania sie.W koncu duzo obiecywal
        a teraz ma i wiecej kontaktow no i pieniedzy.Moglby jakos sie odwdzieczyc swoim
        wyborcom.Moze nalezaloby pojsc do jego biura poselskiego i z nim porozmawiac.Co
        o tym myslicie ?
    • Gość: Gela Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.szydlowiec.sdi.tpnet.pl 08.10.01, 19:23
      doszły mnie słuchy że było jakieś zebranie zarządu , czy sympatyków
      wiesz coś o tym?
    • Gość: Miki Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 09.10.01, 09:54
      To nie było zebranie sympatyków "Radomiaka" tylko kolejne spotkanie
      kilku "ratowników-działaczy".No bo my jako sympatycy nie wiedzieliśmy o takim
      spotkaniu pomimo,że-tu trzeba przyznać z całą stanowczością-wszystkie radomskie
      media bez względu na swoją orientację,bardzo mocno wspierają i jak tylko mogą
      pomagają "Radomiakowi" i zarządowi.A swoją drogą mam propozycję.Nie
      piszmy "działacze" ,bo to nic nie mówi.Mówmy po nazwiskach.Przecież oni nie są
      osobami anonimowymi i niech wszyscy wiedzą kto kryje się pod tym magicznym
      słowem "działacz".
    • Gość: kosmo Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.gammanet.pl 09.10.01, 16:20
      jeśli nie ogłosicie upadłości, to dużymi krokami zbliża się spotkanie derbowe z
      Viki......hehehehehhhe
      • Gość: rad Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: 64.107.0.* 30.10.01, 22:42
        Dzieki za slowa otuchy !
        • Gość: qter Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: 213.192.69.* 31.10.01, 09:58
          byl, bedzie, jest RADOMIAK RKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: rad Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: 64.107.0.* 31.10.01, 16:09
            Tak trzymac. Fani , kibice i prztjaciele Radomiaka - zawsze razem.
            • Gość: qter Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 01.11.01, 18:22
              slyszeliscie moze jakies przecieki o nowym prezesie??? podobno to czlowiek z
              nazwiskiem i koneksjami ( tak pisalo echo)
    • Gość: kibic Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 02.03.02, 11:56
      widzicie,tak narzekacie na SLD,ale ta partia uratowała wreszcie Radomiaka.To
      zasluga Włodarczyka i Karasia.Dzieki od wszystkich "zielonych".

• Gość: Fan Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 02.03.02, 12:09
      Kibic co ty pierdolisz!!!!! To, że Radomiak istnieje, to ciężka mozolna praca
      dotychczasowego zarządu, a w szczególności tej młodszej jego części. Karaś z
      Włodarczykiem pchają kasę pod różnymi pretekstami, ale do Broni! Jeżeli nie
      orientujesz się w tak oczywistych sprawach to zmień ksywkę
      na "niedoinformowany" !!!!!
    • Gość: kibic Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 02.03.02, 12:11
      • Gość: kibic Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 02.03.02, 12:13
        a kto przekazał obiekty przy Struga dla "zielonych"?Dzięki temu ta młodsza
        część może robic kasę dla mojego ukochanego klubu.jeśli dobro Radomiaka lezy ci
        na sercu,to nie pisz tak!
        • Gość: MvK Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 13.03.02, 19:49
          prawda jest tak ze w klubie jest teraz o wiele lepiej !
          ale na II lige to za malo(?) a napewno troche poxno !
          • Gość: Frankie Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.pl 19.05.02, 22:11
            Prawda jest taka, że sport bez pieniędzy nie istnieje i wszyscy o tym dobrze
            wiemy. Takie czasy. Era amatorów (którzy często bywali lepsi od dzisiejszych
            gwiazd sportu) dawno minęła. Do tej pory w Radomiu wszyscy, którzy mieli kasę,
            pompowali ją w Czarnych. Dlaczego akurat w Czarnych? Choć szanuję fanów tego
            sportu, dla mnie nie zrozumiałe jest oklepywanie piłki ręką i to z tak wielką
            powagą. Jestem całkowicie pewien, że gdyby takie pieniądze szły a Radomiaka,
            śmiało gralibyśmy dziś w pierwszej lidze. Kto więc wybrał Czarnych, bo w
            wyjątkowe talenty zawodników nie uwierzy nawet dziecko. Dlaczego takich ludzi
            nie ma wokół Radomiaka? Jest wielu chętnych do inwestowania w sport, choć nie
            jest to działalność dochodowa. Znajdźmy ich wreszcie. Robią to dlatego, że
            kochają piłkę nożną (lub inne dyscypliny), ale nie wszystko może być
            targowiskiem przynoszącym zyski. Radomiak ma niestety dość poważny problem.
            Choć płyta boiska jest jedną z lepszych w Polsce, to reszta stadionu urąga
            nawet trzeciolgowym warunkom. I znowu... PIENIĄDZE. Może "Żywiec", który
            postanowił w naszym mieście wydawać owe pieniądze, zaintersuje się obiektem.
            Przecież stadion z prawdziwego zdarzenia to potęga (można tam robić promocyjne
            cuda). Na "miasto" nie ma co liczyć... Miasto zadbało o halę MOSiR-u i basta.
            Włądze nie maja kasy i nie rozumieja problemu. Mają inne, wązniejsze... Mimo
            wszystko zawsze byłem z Radomiakiem. I w tych chwilach radości i wtedy, gdy
            byliśmy pogrążeni. I będą dalej, zawsze, choćbyśmy mieli grać w klasie
            trampkarzy...
            FRANKIE <fantomas2000@space.pl>
            • Gość: MvK Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.radom.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 19:22
              naprawde bardzo dobry text :))
              ale pare zastrzezen!
              plyta Radomiak moze i kiedys byla dobra(napewno nie jedna lepszych) ale teraz
              to juz nie powiem ze to rewelacja...wiem bo czasem tam gram,
              co do wielkich firm typu Warka Zywiec to nie ma co liczyc ze przyjda i powiedza:
              "a moze chcecie troche kasy?" np w takim Poznaniu to CALE miasto sie
              zmobilizowalo i jest I liga ! w Lublinie teraz slyszalem ze maja robic z
              podupadającej Lublinianki POTEGE POLSKIE PILKI - jakis koncern zagraniczny chce
              zainwestowac, wybudowac stadion(ponoc lepszy od Legii) nie wiem czy władze
              Radomia nie rozumieja ze taki Radomiak w II lidze to jest dopiero promocja dla
              miast-przecież tam sie juz zaczyna zabawa z CANAL+ itd.
              my czyli KIBICE mozemy napewno zrobic jedno dla naszego klubu !
              przychodzmy wszyscy na mecze !! a Ci najbardziej fanatyczni niech jezdza na
              wyjazdy !
              • Gość: GammaRay Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: *.pk.edu.pl 21.05.02, 19:50
                A może Seita, Nordea albo Hortex ???
                Jest jeszcze w regionie pare dużych firm z kasą, które zainteresowane sa
                reklamą.
                • Gość: 1910 Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: 217.96.36.* 22.05.02, 21:32
                  Nordeę to mam gdzieś.
    • Gość: 1910 Re: Ratujmy Radomiaka ! IP: 217.96.36.* 22.05.02, 21:30
      Najlepsi kibice w Polsce - Warchoły - wszyscy do boju.
      Nigdy nie spadnie Radomiak Nigdy nie spadnie
      • Gość: GammaRay 1:1 z MG MZKS i dupa zbita :-(((( IP: *.pk.edu.pl 02.06.02, 21:23
        teraz tylko CUD moze nas uratowac, albo wiara kibiców ze za dwa lata musimy byc
        w I lidze !!!!!
        • Gość: qter Re: 1:1 z MG MZKS i dupa zbita :-(((( IP: *.ds.univ.gda.pl 05.06.02, 18:04
          badzmy dobrej mysli!!!! nie tracmy nadzieii dopoki pilka w grze wszystko jest
          mozliwe, kto kocha ten wierzy - RADOMIAK 3 liga!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka