Dodaj do ulubionych

Śpiewy przy fontannach

IP: *.internet.radom.pl 18.12.05, 11:27
Wczorajsze występy przy fontannach wzbudziły moje zdziwienie.Kto wymyśla taki
sposób wydawania miejskich pieniędzy???
Profesjonalna scena, nagłośnienie, ochrona, zaangażowane tabuny dzieci z
rodzicami i instruktorami oraz inni pracownicy cooltury...
Nie znam dokładnych kosztów imprezy, ale jestem w stanie je sobie wyobrazić!

TO WIDOWISKO OGLĄDAŁO OK.20, W PORYWACH 30 ZAINTERESOWANYCH.
PEWNIE GŁÓWNIE RODZICÓW I ZNAJOMYCH.
NO, MOŻE CZASEM ZATRZYMAŁ SIĘ PRZYPADKOWY PRZECHODZEŃ, ALE NIE NA DŁUGO, BO
ZIMNO BYŁO!

>KOMU TO MA SŁUŻYĆ?!!
>NIE LEPIEJ KUPIĆ ZA TE PIENIĄDZE CHLEB DLA BIEDNYCH, ALBO DAĆ NA SCHRONISKO
DLA ZWIERZĄT???

Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: ramoty nie ma czego żałować-lepiej w domu posiedzieć IP: *.udn.pl 18.12.05, 11:52
      Prezydenci zapomnieli że w grudniu jest u nas zima, a może jednak pamiętają bo
      dla wybrańców będzie śpiewał jakiś Kowalski emeryt pod dachem i w cieple. Ale
      to za zaproszeniami dla vipów.
    • up77 Re: Śpiewy przy fontannach 18.12.05, 13:17
      pierwsza sprawa: na forum sie nie krzyczy.

druga sprawa: przypominam, ze za twoja kase utrzymuje sie zlodziei, mordercow,
      gwalcicieli oraz innych odmozdzonych rzezimieszkow. czy w powyzszym wypadku
      rownie twardo upominasz sie o swoje pieniadze?

po trzecie: jezeli robi sie impreze biletowana, to tez jest zle, bo radomianie
      bidni som i nie stac ich na placenie za rozrywke. (tanio wypada wyjazd rodzinny
      do em jeden, wiec po co w ogole sterczec pod fontannami)

po czwarte: cierpliwosci, kiey sie zazieleni stana na zeromce cudnaj urody
      ogrodki piwne ze wspaniala muzyka i znow bedzie mozna spedzic milo czas. szkoda,
      ze znow za swoje pieniadze... :)

> TO WIDOWISKO OGLĄDAŁO OK.20, W PORYWACH 30 ZAINTERESOWANYCH.
      > PEWNIE GŁÓWNIE RODZICÓW I ZNAJOMYCH.
      > NO, MOŻE CZASEM ZATRZYMAŁ SIĘ PRZYPADKOWY PRZECHODZEŃ, ALE NIE NA DŁUGO, BO
      > ZIMNO BYŁO!
      >
      > >KOMU TO MA SŁUŻYĆ?!!
      > >NIE LEPIEJ KUPIĆ ZA TE PIENIĄDZE CHLEB DLA BIEDNYCH, ALBO DAĆ NA SCHRONISK
      > O
      > DLA ZWIERZĄT???
      >
      > Co o tym myślicie?
      • Gość: mrówka Re: Śpiewy przy fontannach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.12.05, 16:53
        Ło3k sprowadza życie do ...koryta...i kasy dla siebie od państwa...te czasy już minęły..
        • Gość: Ło3k Re: Śpiewy przy fontannach IP: *.internet.radom.pl 18.12.05, 19:06
          Nie jestem przeciwnikiem organizowania imprez przez "miasto" ,a braku rozsądku
          przy wydawaniu miejskich pieniędzy, które można wykorzystać w bardziej
          pożyteczny sposób.
          Wydawało mi się, że opisałem to dość jasno.
          Najwyraźniej nie dla wszystkich.
          Najważniejsze okazały się użyte przeze mnie duże litery,które zaburzyły czyjś
          spokój wewnętrzny.
          Niektórzy nie zrozumieli niczego, więc odpowiadam:

>Mrówko, nie jestem biedakiem, który nie ma na chleb i oczekuje wsparcia władz
          miejskich, nie jestem także zwierzęciem bezdomnym, które żyje w bardzo podłych
          warunkach.
          W związku z tym mam pewne trudności z odnalezieniem sensu twojej wypowiedzi.
          Cóż, mrówka zwierzątkiem małym bardzo jest i móżdżek mikroskopijny, więc
          wybaczam. ;)
          • Gość: trojan997 Re: Śpiewy przy fontannach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.12.05, 09:07
            Tak jak to w Radomiu od lat ,w kulturze rządzi PZPR-SDRP-SLD, jak tak dalej
            pójdzie to działalnoscia cooltoralną zaczną się zajmować
            taryfiarze,prostytutki,działacze wybranych lokalnych partyjek,a w końcu
            zabraknie im pieniędzy (tak jak zwykle płaczą na komisji cooltury),ludzie
            ocknijcie się niech te niezgóły wreszcie odejdą i przestaną rąbać i tak to
            biedne miasto!!
            P.S.Kiedy wreszcie odejdzie WUML-Trojanowska,pseudoinstruktor-Kraska,i Tancerz
            Łukomski
    • Gość: MIESZKANIEC Re: Śpiewy przy fontannach IP: 195.94.198.* 19.12.05, 09:27
      W Radomiu to jest tak : nie robić żle bo "nic sie nie dzieje w tym
      beznadziejnym mieście", robić też źle bo "się wydaje pieniądze", i w ten sposób
      to nigdy w tym mieście nie będzie dobrze, bo jeszcze się nie urodził co by
      wszystkim dogodził. A miasto wtedy żyje jak jego mieszkańcy żyją i utożsamiają
      się z nim. Należy wspierać choćby najmniejsze poczynania i tak kropla do kropli
      i wtedy mamy szansę na to by o Radomiu się mówiło jak o mieście o dużym
      poziomie.
      Ale...a zresztą do kogo ta mowa
      • zielonejapko Re: Śpiewy przy fontannach 19.12.05, 10:57
        bylo naprawde ok :) dzieciaki skladaly zyczenia z chlebkiem w koszykach i
        atmosfera byla bardzo swiateczna. i taka tradycja swiateczna moglaby w Radomiu
        zostac. to nie to co te jarmarczne namioty w tle... a to, ze kots tam ma jakis
        problem, to normalne. i tak wczoraj na plac przyszlo 5 tysiecy osob.
    • Gość: heya Re: Śpiewy przy fontannach IP: *.udn.pl 19.12.05, 12:39
      A w sali koncertowej odbył się benefis prezydenta. Strasznie mu Kowalski
      kadził...
      • Gość: Jaaa Re: Śpiewy przy fontannach IP: 82.197.34.* 19.12.05, 12:52
        Byłam. a nie należę do elity radomskiej. I nie jestem znajomą, którego z
        organizatorów. I to prawda, jakby nic nie zrobili, to byłoby gadane "gdzie są
        pieniądze podatników?"; gdyby było mniej wystawnie"ale kicha, słabe,
        beznadziejne"; jak zrobili, to wyszło na to, że kradną nasze pieniądze. Ok,
        rozumiem, że trzeba dać potrzebującym, ale przeciętnym lidziom też się coś
        należy. W innych miastach, np. Warszawie czy Poznaniu, robią mega imprezy i nikt
        nie protestuje, wręcz przeciwnie przychodzą tabuny ludzi. A, że frekwencja była
        mizerna, to tylko świadczy o tym, że radomiakom nie chce się ruszyć tyłków z
        domu, a że zimno, toż to grudzień i tak jakoś się złożyło, że w grudniu wypada
        wigilia.
      • Gość: temida Re: Śpiewy przy fontannach IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.12.05, 08:01
        W Sali Koncertowej odbył się przepiękny koncert w wykonaniu nie tylko
        Kowalskiego, tylko jeszcze trojga artystów z I Ligi Operowo - Operetkowej. Za
        friko - normalnie i w "normalnych" miastach za wejście na taki koncert płaci się
        ciężką kasę. Na szczęście sala nie była pusta jak w ubiegłym roku. Kto przyszedł
        - nie żałował. Czy Kowalski kadził ? Nie, dziękował za to, ze m.in. w Radomiu
        mogła się odbyć premiera jednej z najlepszych oper, zapowiadana jest kolejna. I
        mamy odpowiedź na pytanie, czy w Radomiu opłaca sie wybudować filharmonię.
        Raczej nie. Nie utrzymałaby się finansowo, a poza tym odbywałyby się w niej
        benefisy kolejnych prezydentów. W tym mieście niczego nie opłaca się robić, bo
        zawsze jakiś idiota stwierdzi, że to przecież za pieniądze podatników, które
        należałoby wydać na inne ważne cele. Najlepiej na FOJK. Czyli Fundusz Odbudowy
        Jego Kieszeni.
        • Gość: Ło3k Re: Śpiewy przy fontannach IP: *.internet.radom.pl 21.12.05, 23:19
          Szanowna Temido (czy też może Mrówko?)
          Mam wrażenie, że twój nick trochę niezbyt szczęśliwie dobrany- niewiele
          trzeba,żebyś nazwała kogoś idiotą. Nie znasz mnie przecież. A jeśli masz inne
          zdanie, niż ja w kwestii wydawania miejskich pieniędzy - twoja sprawa.
          Za takie określenia można łatwo narazić sie na stek wyzwisk i zmieszanie z
          błotem, co dla nikogo nie jest przyjemne, a czego nie oszczędziliby ci
          niektórzy bywalcy tego forum.
          Ja sobie daruję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka