Dodaj do ulubionych

Bojkot Multipleksowej glupoty !

IP: *.internet.radom.pl 30.12.05, 15:30
To miasto jednak nigdy nie bedzie normalnym miastem. Wybudowano ladne kino ale
opakowanie jest zludne, bez kafejek, barow, lokali gdzie mozna zatrzymac sie
nie tylko idac do kina. Co gorsze, ceny biletow nie sa tak promocyjne jak
wypadaloby aby byly. 14-16pln w miescie gdzie mamy tak wysokie bezrobocie?
Czemu wzorem innych sieci multipleksow nie mozna wprowadzic np tanich wtorkow
i biletow za 10pln na seanse do godziny 18:00 ? inni potrafia ale nasz radom NIE
Dzwonie i pytam wiec: To moze tanie poniedzialki wzorem kina Atlantic?
- nic nam nie wiadomo. jestesmy szkoleni.

Wybudowano CityCenter niedaleko dworca linii podmiejskich, myslac ze wszyscy
wysiada z tych literowek i pobiegna na zakupy, oj zawiedli sie srodze a
Sklepiki w CityCenter zmieniaja swych wlascicieli dosc regularnie i czesto!

Nie pozdrawiam dyrekcji Heliosa jak i nie zycze lepszego nowego roku!

PS: prosze nie podpisywac sie ponizej tego watka iz jakosc idzie z cena. -
cena powinna isc za rynkiem !
Obserwuj wątek
    • Gość: Wichajster Re: Bredzisz IP: 82.139.38.* 30.12.05, 15:43
      Kino jeszcze doby nie działa a już ma promocje wprowadzać?
      Jak już są protesty to zastanawiam się co będzie np. za pół roku. I nie bój się
      na bilet za 15-16 zł będzie stać ludzi jak Ciebie nie stać albo nie lubisz tego
      kina to NIE IDŹ I NIE PISZ GŁUPOT. Bo takich kin powinno być więcej a to że nie
      ma w nim baru żeby się upić to inna sprawa, bo to nie jest centrum rozrywki...
      • redsock Re: Bredzisz 30.12.05, 15:58
        Jeśli nie ma baru (i jeśli nie będzie), to trochę kicha i wcale nie chodzi o
        to, żeby się upijać w kinie. W każdym razie może właśnie coś w rodzaju centrum
        rozrywki razem z kinem, w którym byłyby, powiedzmy, 2 sale, a do tego
        kręgielnia, klub bilardowy i knajpka, w Radomiu byłoby lepsze od gołego
        multipleksu, do którego faktycznie ludzie mogą dość szybko przestać przychodzić
        masowo, jeśli nie będzie żadnych promocji.
        A swoją drogą masz trochę racji. Jak kogoś stać na 10 złotych, to będzie go
        stać i na 14-16, a jak kogoś generalnie nie stać na bilet do kina, bądź też
        kina nie lubi, to i tak nie pójdzie. Tylko z punktu widzenia właściciela
        obiektu pozbawianie go dodatkowych atrakcji może się okazać kiepskim interesem.
        Tylko czy to nasz problem? Jak nie będzie się kręcić, to zamkną, lub coś
        poprawią. Takie prawo rynku. I tyle.
        • Gość: szybkaosa Do głodnego "Kinomana" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:31
          Kinoman, jak sobie chcesz to bojkotuj, gorączkujesz się jakby coś się stało.
          Mają być chyba 4 bary czy jak to zwał. Jeden na piętrze. Na tym etapie otwarcie
          kina nastapiło mimo niezakończonych jeszcze prac wykończeniowych. Był ktoś w
          piątej sali?
          A Dobrze, że z tym postem nie wyskoczyłeś tydzień temu. Myślę, że wszystko musi
          się rozkręcić, dopasować. Nie jest to ich pierwsze kino i wiedzą dobrze co
          robią. Wszystkie, choćby supermarkety, w poczatkowym okresie działalności
          dopiero się "docierały". Nie będzie klienteli to sami zrobią tanie wtorki, środy
          itp.
        • Gość: abc Re: Bredzisz IP: *.ats.pl / *.ats.pl 31.12.05, 22:12
          > A swoją drogą masz trochę racji. Jak kogoś stać na 10 złotych, to będzie go
          > stać i na 14-16

Tylko to dziala tzk, ze 10 to 10, a 16 to juz prawie 20. Ludzie dziwnie sobie
          zaokraglaja ceny i roznie im to wychodzi. Kilka lat temu kiedy bilety w
          Atlanticu zdrozaly z 10 na 12 pln byly przeciez glosy o wielkiej podwyzce i
          bojkotu Atlantica.
          To, czy kino sie przyjmie nie jest w glownej mierze zalezne od cen biletow,
          tylko od repertuaru. Wazne, zeby nowoscie nie byly wyswietlana dwa miesiace po
          krajowej premierze, jak to czesto jest w Atlantciu. Wazne, zeby byly filmy
          ambitne, niskobudzetowe, na ktore pijda prawdziwi milosnicy kina. Szkoda
          byloby, zeby Helios skonczyl tak, jak pozoztsle radomskie kina, nabijjajac kase
          prawie jedynie na uczniach, ktorzy za 10 zl chetnie zerwa sie z lekcji.

Aczkolwiek promocja kina jest wazna. Tymczsem pojedyncze plakaty w slupach sa
          prawie niewidoczne i caly czas niektorzy pytaja sie, kiedy otworze ten nowy
          market przy dworcu. Parking jest na 100 samochodow, warto pomyslec o kinie
          samochodowym. W Gdansku na przyklad - 10 pln od samochodu. Jesli w samochodzie
          sa 2 osoby, koszt symboliczny. Gdanskie Multikino w wakacje w kazda srode o 22
          na plazy przy Molo w Brzeznie organizowalo bezplatne seanse. Filmy sprzed 3-4
          lat ale przychodzily tlumy. Borki do plazy w Brzeznie sie nie umywaja, ale
          warto byloby o czyms takim pomyslec, kiedy zrobi sie cieplej.
          Helios jest kinem specyficznym, wysokie sa jego koszty utrzymania, wiec musi
          zadbac o dobra promocje i zdobycie zaufania klientow. To nie jest jedna sala,
          ktora zapelni sie przynajmniej w polowie na kazydm seansie. To 5 sal,
          kilkanascie seansow dziennie. A bez ciekawej oferty nigdy nie przeciagnie
          chociaz tysiaca widzow dziennie.
          • Gość: spitfire Re: Bredzisz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 01:35
            Gość portalu: abc napisał(a):
            . A bez ciekawej oferty nigdy nie przeciagnie
            > chociaz tysiaca widzow dziennie.

Gościu abc, to Ty chyba bredzisz, jeżeli myślisz, że w Radomiu będzie tysiąc
            widzów dziennie w kinie. Nawet przy najlepszym repertuarze.
            Zobaczycie, że jak będzie 200 osób dziennie na seansach, to góra. Oczywiscie
            poza pierwszym miesiącem, bo wtedy przyjdzie wiele osób z ciekawości żeby
            zobaczyć samo kino.
        • Gość: Jaa Re: Bredzisz IP: *.radom.pilicka.pl 06.01.06, 10:11
          To nie do końca brednie. Mnie np. dziwi fakt, iż na otwarcie nie wpuszczono
          dziennikarzy. Jakimś cudem wcisnął się tylko redaktor z "7 Dni" i opisał kino
          tak jakby faktycznie były tak cuda niewidy. Może myślą, że radomianie to debile
          i co im się da będą się zachwycać, a tu muka. Kino jak kino, repertuar jak
          wszędzie, tylko bilety droższe.
      • Gość: Kinoman Re: Bredzisz IP: *.internet.radom.pl 30.12.05, 16:15
        jasne jesli chcecie chodzic na masowki hollywoodzkie 2x w roku to masz racje,
        stac bedzie wiele osob na bilet za 2x16pln, ale takiej osoby nie mozna nazwac
        kinomanem a tu wlasnie takie osoby sa zaniedbywane przez dyrekcje kin. Osoby
        ktore chcialyby ogladac filmy w kinie 2x w miesiacu rowniez te ambitniejsze a
        nie jak Ty: krew, sex, wodka, dragi, ogien...
        • Gość: Wichajster Re: Bredzisz IP: 82.139.38.* 30.12.05, 17:13
          I w czym problem?? i co jeszcze ciekawego powiesz??
          • Gość: h Re: Bredzisz IP: *.catv.net.pl 31.12.05, 21:05
            nigdy nie myślałem, że do tego dojdzie, ale muszę poprzeć Wichajstra.
            Po to są wyprowadzone instalacje, po to są wygospodarowane miejsca, żeby kafejki
            powstały. Nie było jeszcze oficjalnego otwarcia kina, a do tego czasu na pewno
            miejsca te zostaną zagospodarowane.

14 zł to dużo (14 czy 16, co za różnica). Powiem więcej, gdyby bilet kosztował
            18 zł, to i tak ludzie przyszliby, bo warunki do oglądania są najlepsze w
            mieście, czyli tworzy nam się swoisty monopolista. Poczekajcie kilka miesięcy i
            zobaczycie, że w innych radomskich kinach ceny pójdą w górę.

Kino wcale nie musi puszczać samej tandety, ja regularnie chodzę do multikina na
            imielinie w wawie i zazwyczaj oglądam ambitniejsze kino, a mnogość sal umożliwia
            dyrekcji kina skonstruowanie repertuaru tak, by móc sobie pozwolić na puszczenie
            w jednej z sal niszowy film. To raczej w małych, jednosalowych kinach repertuar
            jest beznadziejny, bo dąży się do maksymalizacji wypełnienia sali. Wprawdzie
            istnieją małe kina, które zorientowane są wyłącznie na wymagających oglądaczy,
            jednak w radomiu taki biznes miałby raczej deficytowy charakter.

Poza tym, szczerze powiedz (do osoby narzekającej) - czy jeśli cena biletu
            wzrosłaby z 14 do 15 to zrezygnowałbyś z seansu? Jeśli tak, to uważam, że
            bredzisz. Dlaczego? A dlatego, że narzekasz na brak kafejek, możliwości kupienia
            browarka, czy frytek. A skoro stać Cię na browarek do filmu, to zapłacisz też
            złotówkę więcej za bilet. Skrajnie ubodzy ludzie, którym złotówka w dół, czy
            górę robi znaczenie na tyle istotne, żeby zmienić swoją decyzję co do wykupienia
            bletu, nie mają dla kina ŻADNEGO znaczenia, bo najnormalniej w świecie nie
            chodzą do kina, a jeśli chodzą, to nie na tyle często, by kino musiało dbać o
            ich obecność.

Tyle. Bilety są w normalnej cenie, przyjdzie czas, że będą karty stałego
            klienta, promocje łączone z innymi firmami/markami (club nokia, itd.), tanie
            wieczory, kafejki, a biznes nie padnie - monopolista dyktuje warunki, a Helios
            stał się właśnie monopolistą.
            • Gość: h Re: Bredzisz IP: *.catv.net.pl 31.12.05, 21:07
              14 zł to dużo (14 czy 16, co za różnica) - to oczywiście pytanie. 14 zł to nie
              jest dużo jak za bilet w kinie typu helios.
            • Gość: Wichajster Re:<wow> IP: 82.139.38.* 01.01.06, 14:35
              > nigdy nie myślałem, że do tego dojdzie, ale muszę poprzeć Wichajstra.

Kurdę czuję się zaszczycony ;-) Tylko skąd ta nagła zmiana z okazji nowego roku
              czy po prostu zrozumiałeś że nie warto wojować bez sensu...??
              Pozdrawiam :-)
              • Gość: h Re:<wow> IP: *.catv.net.pl 02.01.06, 11:31
                pierwsza kwestia, w której mamy podobne zdanie.
                pozdr.
        • redsock do Kinomana 02.01.06, 12:31
          Gość portalu: Kinoman napisał(a):

> jasne jesli chcecie chodzic na masowki hollywoodzkie 2x w roku to masz racje,
          > stac bedzie wiele osob na bilet za 2x16pln, ale takiej osoby nie mozna nazwac
          > kinomanem a tu wlasnie takie osoby sa zaniedbywane przez dyrekcje kin. Osoby
          > ktore chcialyby ogladac filmy w kinie 2x w miesiacu rowniez te ambitniejsze a
          > nie jak Ty: krew, sex, wodka, dragi, ogien...

Jeśli o mnie chodzi, to do krwi dodałbym jeszcze pot i łzy, do seksu i dragów
          odrobinę rock'n'rolla, ale odrobinę, bo jako rzecze wieszcz "rock'n'roll niech
          zdycha"; do ognia jeszcze wodę, ziemię i powietrze, zaś wódki nie piję, bo
          jestem smakoszem i wolę jakoweś insze alkohole. Cóż, wedłóg przyjętej przez
          Ciebie terminologi nie mam prawa zwać sam siebie kimomanem, bo tacy chadzają do
          kina wyłącznie na "ambitniejsze" produkcje rodem np. z Iranu, Kambodży, czy w
          ogóle kosmosu. Ale tak sobie myślę:
          Masz w Radomiu kino "Mega", gdzie można zobaczyć całkiem ambitne filmy,
          przynajmniej można było jeszcze jakiś czas temu. Nie wiem, co aktualnie
          puszczają w Helu, ale kiedyś były tam przeglądy całkiem ambitnych produkcji. I
          nie twierdzę, że w multipleksie ma być wyłącznie repertuar dla mało
          wymagsających odbiorców, a wręcz przeciwnie. Zapełnienie pięciu sal wymaga
          różnorodności wyświetlanych tam produkcji, aleto na pewno rozumieją włodaże
          tego przedsięwzięcia, już o to się nie martw.
          Oj, można by długo dyskutować, ale chyba daleko mamy do siebie nawzajem choćby
          w zakresie rozumienia pewnych pojęć. Bo dla mnie kinoman to ktoś, kto w kinie
          spędza pół życia, kupuje bilet zamiast chleba, cena nie ma dla niego znaczenia,
          a przy tym nie stroni od komercji w imię pochwały różnorodności. Ale oczywiście
          mogę się mylić, pewnie mój obraz świata jest zbyt idealny, a wszystko dlatego,
          że niezależnie od cen biletów, ani nie będę chodzić do kina rzadziej, ani
          częściej. I naprawdę nie w tym rzecz, że też bym wolał oszczędzić na bilecie,
          coby jeszcze na browar starczyło. Ale to po filmie, bo do kina idę po to, by
          oglądać, a nie łoić i obżerać się popcornem, chocby z tego co napisałem
          uprzednio można było wnioskować inaczej.
    • gregory_z_radomia Brednie 30.12.05, 15:51
      Dokładnie jak można organizowac promocje tanich dni skoro nie wiadomo w jakie
      dni jest małe obłożenie kina. Wszystko wyjdzie po miesiącu, dwóch działania
      kina. Dopiero po tym okresie będzie można stwierdzić w które dni przychodzi
      najmniej widzów i z organizować promocje. Może się okazać że najmniej Klientów
      kino będzie miało np. w poniedziałek lub w czwartek, lub w zupełnie inny dzień
      tygodnia niż ma to miejsce np w Warszawie lub Łodzi. Poczekajmy i napewno
      doczekamy się "tanich dni" i innych promocji.
      • Gość: Radomianin Re: Brednie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 16:42
        Nie bylo kina - źle! Jest kino - też źle! I jak tu takim dogodzić... Najlepiej
        jakby Wam (tym którzy tak narzekają)dali darmowe wejściówki, ale przypuszczem że
        nawet wtedy byście się uczepili, że np. popcornu za darmo do tych biletów nie dają!
    • Gość: szybkaosa Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 21:01
      www.heliosnet.pl/cenybiletow.php?m=radom&l=2&n=1
      multikino.pl/9439,11,cennik.html
      • Gość: Wichajster Re: X IP: 82.139.38.* 30.12.05, 21:04
        Ależ ogromne te ceny ależ wielkie różnice ze zwykłymi kinami. Nie no nie ma
        co.......
        • Gość: szybkaosa kinoplex IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.05, 22:57
          www.kinoplex.pl/repertuar.php
          ceny znajdziesz - na dole "Ceny biletów w Kinoplexach" w dziale Repertuar.
    • Gość: do kinomana Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internet.radom.pl 30.12.05, 21:04
      Facet bredzisz! Cena z arynkiem? To wg tego co mówisz, nie powinno być w Polsce
      drogich restauracji, a ja pracuję w Wawie i muszę ci powiedzieć ,że jest w nich
      pełno. Po prostu są klienci z różnych "półek", a to,że Radom jest biedny to nie
      znaczy ,że wszystko powinno być za darmo. Przecież to jest kapitalizm!
      • Gość: Kinoman Re: ile razy byliscie w kinie w tym roku? IP: *.internet.radom.pl 31.12.05, 11:19
        no fajnie ze pracujesz w warszawie, ile razy byles w kinie w tym roku? 5? nie no
        napisz 6 to latwiej bedzie przedzielic twoja wyobraznie :)
        • Gość: YT Re: ile razy byliscie w kinie w tym roku? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:06
          TY MASZ CHYBA JAKIŚ KOMPLEKS WYŻSZOŚCI...
    • Gość: Aśka Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.ats.pl / *.ats.pl 30.12.05, 21:30
      Tylko szkoda, że nie mamy pensji kapitalistycznych.
    • b4rtek Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! 31.12.05, 17:14
      Nie mieli multikina - załamują ręce. Mają - płaczą. Dogodzić polactwu...

Dla Ciebie za drogo? Trudno - widocznie akurat w sam raz aby zapełnić salę. A
      jeśli nie, to jedynie strata dla Heliosa. Dla mnie Rols-Royce jest za drogi ale
      nie wydzwaniam do fabryki z pretensjami że skoro jestem bezrobotny to mają mi
      dać. :/ Skąd w ludziach taka mentalność???
    • Gość: aligatorek Re: Kto był w Heliosie? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 14:44
      Był już ktoś z was w tym Heliosie? Jak tam jest?
      • Gość: Maki Re: Kto był w Heliosie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.01.06, 18:30
        Ja byłem dzis i jest super, chociaż na 1 rzut oka to rzeczywiście mało tych
        miejsc parkingowych, ale samo kino jest z górnej półki.
        • Gość: lemur Re: Kto był w Heliosie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.06, 22:27
          jak przyjedziesz za miesiac to będziesz sobie wybierał miejsce na parkingu
          • Gość: ell Re: Kto był w Heliosie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 13:56
            brawo helios-net brawo mega bylejak w helu
    • Gość: widmo82 Re: Opowiesci z Narni 11pln !! IP: *.internet.radom.pl 05.01.06, 14:55
      co do cen biletow.
      W krakowskim multikinie jutrzejszy seans Opowiesci z Narni 1 bilet za okazaniem
      legitymacji studenckiej 11pln.
      To teraz macie porownanie czy 14-16pln jak obecnie jest w heliosie radomskim to
      duzo czy malo.
      • Gość: ac Re: Opowiesci z Narni 11pln !! IP: *.udn.pl 05.01.06, 16:53
        dżyzys

to nie chodź jak Ci się nie podoba, ludzie, nie umiecie się cieszyć z tego co
        macie? i co z tego że 11 zł za legitką studencką, przeciez radom to nie tylko
        studencji, nie?
        • Gość: ja Re: Opowiesci z Narni 11pln !! IP: *.radom.pl 05.01.06, 20:15
          nie badzcie tacy mądrzy Ci ktorzy uważacie ze 14-16zl to malo za bilet ja
          studiuje mama sama mnie wychowuje nie mam keidy dorobic bo zajecia mam od 8
          do18 z malymi okienkami a wyobrazice sobie ze ja tez czasem z checia wybralabym
          sie do kina i dla mnie 11 a 16zl to bardzo duza roznica. ]pozdrawiam
          • marla8 Re: Opowiesci z Narni 11pln !! 05.01.06, 20:23
            I o co ta afera, co za różnica, czy 10 czy 16 czy 25 skoro w tym kinie nie ma
            nic do obejrzenia poza papką, która się zakleja wszystkim mózgi? Nawet gdyby mi
            dopłacali nie poszłabym na to g... I jakoś mam wrazenie,że jeden z drugim
            prędzej nowość ściągnie z sieci a ludzi którzy kochają kino, pasjonatów jest tu
            zaledwie garstka i zapewniam was,że ci za dobry film zapłaciliby i 20 tylko
            kogo to obchodzi?
            • Gość: widmo82 Re: Opowiesci z Narni 11pln !! IP: *.internet.radom.pl 06.01.06, 01:16
              "że ci za dobry film zapłaciliby i 20 tylko kogo to obchodzi?"

- no wlasnie zeby wiedziec czy jest to dobry film na swoja miare, gust to
              najpierw trzeba miec szanse go ogladnac, ale uwazam ze cena 14-16 jest lekko
              zaporową a Ci co pisze ze za miesiac moze organizatorzy zmienia zdanie i po
              rozpoznaniu rynku zmienia zdanie sa w bledzie, ceny biletow w sieciach
              multipleksow Helios sa wszedzie takie same. Ruszyla Mega, czy ceny w innych
              kinach zmienily sie? -nie, pewnie teraz tez sie nic juz nie zmieni, to jest Radom.
              • Gość: hm... Re: Opowiesci z Narni 11pln !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 22:11
                a mnie się podoba ... nie śmierdzi stęchlizną /Hel/, klimatyzacja
                działa/Atlantic/, nie mam porykiwań dresów przy bilardzie /Mega - chociazo moje
                ulubione kino/ dżwięk w porządku ... jest nieźle .... a że multi ... to co.
    • Gość: marteczka Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.06, 22:14
      Ludzie czego wy sie czepiacie. Kino wam wybudowali, to teraz narzekaja na cene.
      Cena jest w porzadku tylko repertuar nie bardzo :/
      • Gość: RAD Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 10:59
        Repertuar jest taki jak wszędzie. Porównaj z innymi kinami tego typu i zobaczysz.
        • Gość: Widz Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internet.radom.pl 08.01.06, 19:08
          Repertuar tak, ale ceny nie.
          • Gość: h Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.catv.net.pl 08.01.06, 22:19
            nie rozumiem kompletnie. Czemu uważacie, że ceny w helisie są wysokie.

W przeciągu dwóch tygodni zdażyło mi się być 3 razy w kinie (w warszawie), w
            dodatku w trzech różnych mutipleksach.
            1. Multikino - KEN - z leg. studencką (lub kartą nokii) - 14 zł
            2. Kinoteka - PKiN - z leg. st. - 15 zł
            3. Silverscreen - Puławska - 14 zł

A teraz zadaję pytanie. Czemu ciągle uważacie, że Helios w Radomiu jest drogi??

Chcielibyście bilety za 10zł?
            NIGDY nie będzie takich cen. Płaczecie, trujecie, nudzicie, drogo, drogo,
            repertuat słaby. NIE CHODŹCIE. Helios nawet nie zauważy Waszej nieobecności.
            I tak pójdziecie, zpałacicie i dalej będziecie marudzić. Jak stare baby z
            zaparciem. Zawsze Wam źle. Ostatnio siedziałem w jakiejś knajpie, chyba w
            Chłopskim Jadle i widziałem taką babę - obługa jej nie pasowała (bullshit),
            żarcie jej nie odpowiadało (jej zdanie, ale wydaje mi się, że chciała
            ponarzekać), za gorąco jej było (bullshit), coś jeszcze wymyśliła. Jak czytam
            Wasze posty, to mi się owa baba przypomina, wypudrowana, odstrojona, obwieszona
            jakimś złotem, ale źle. Takim nigdy nie jest dobrze. Oni chyba czerpią
            przyjemność ze zrzędzenia. Wieczny okres i tyle.
            Ludzie. Mam rozwiązanie. Okno. Otwórzcie, stańcie na parapecie i skaczcie. Was
            już nic nie uszczęśliwi. Nie było kina - źle. Jest kino - źle. Skaczcie. Po co
            Wam żyć na tym parszywym świecie.

Ceny są normalne. Wszędzie takie są i wszędzie ludzie chodzą. Tak było, tak jest
            i tak będzie. Repertuar jest taki jak wszędzie. Zażalenia do producentów, że
            kichę kręcą. Mimo to, można znaleźć fajny film. Tylko trzeba poszukać. Ale Wam
            pewnie za wolno internet za wolno działa, kolory na stronie nie odpowiadają, nie
            chce Wam się, kupę Wam się chce.

Skaczcie i nie smędźcie więcej, bo rzygać się chce.

Pozdrawiam, h, wesoły, pozytywnie nastawiony do świata i życia.
            • Gość: matador Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 23:17
              "h" - bardzo dobry tekst. Trafiłeś w sedno. Czytajac te posty to widzę, że
              więcej jest niezadowolonych, niż zadowolonych. I po co było to kino budować w
              Radomiu ? Albo im repertuar nie odpowiada, albo bilety za drogie, albo parking
              za mały, albo ...
      • Gość: marteczka Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.06, 20:25
        O repertuar to chodzi mi o to że za duzo graja takich glupot jak romanse
        komedie romantyczne itp. kto na to chodzi?
    • Gość: malibuuu Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.06, 18:44
      litości! nie jestem na czasie z cenami ale 16 zl za osobe ... napewno nie pójde
      sama więc 16+16=32 do tego jakiś popcorn cola piwo itd. ok. 50zł więc wole
      poczekać 3 tygodnie i kupić płytkę DVD pfff
      Wybiore sie do tego kina z ciekawości ale wątpie że będe stałym bywalcem - duży
      mają parking?
      • Gość: luka Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 11.01.06, 18:53
        Parking mają duży, może z tyłu bo z przodu to kilkanascie aut można postawić.
        Ale najlepszy jest dojazd do kina jak ktoś nie jest z Radomia to bedzie musiał
        trochę pokombinować. Ja sam się nabrałem jadąc tam pierwszy raz, chciałem
        wjechac od strony stacji pkp a tu zakaz wjazdu. może jakąś tablice informacyjną
        postawią.
        • Gość: joker Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: .1.* / 217.11.151.* 13.01.06, 09:04
          W W-wie ceny biletów w multipleksach wynoszą 17 zł (poniedziałek - piatek do
          godz.17.00), a w weekend 22 zł. Natomiast w kinie trójwymiarowym, gdzie filmy z
          reguły trwają ok. 30 min. bilet kosztuje 21 zł, a dla dziecka 18 zł.
          Wprawdzie Radom, to nie Warszawa, ale ceny ma zbliżone. Niestety dostęp do dóbr
          kultury jest bardzo kosztowny. Dla porównania ceny biletow w warszawskich
          teatrach oscylują w granicach 30-60 zł, a w niektórych nawet więcej. Wyjście na
          spektakl dwóch osób, to już spory wydatek.
          • Gość: warszawiak Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internet.radom.pl 13.01.06, 11:51
            buahhaha koles ale ty jestes naiwny i ograniczony do jednego kina wrecz :)
            Nie pisz ze w wawie bilety sa po 17 i wiecej bo to nie jest prawda! Warszawa to
            nie jest jeden multipleks!
            • Gość: joker Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: .1.* / 217.11.151.* 13.01.06, 13:33
              Szanowny "warszawiaku"(?). Mam przed sobą gazetę z repertuarem kin i cenami
              biletów.Zarówno w Cinema City (Arkadia, Bemowo, Galeria Mokotów, Janki,
              Promenada, Sadyba), jak i Silver Screen (Puławska, Targówek, Wola Park), oraz w
              Multikino ceny biletow są takie jakie podałem poprzednio. W innych kinach są
              inne (niższe), ale przecież w poprzednim poście napisałem wyraźnie, że odnosi
              się to do multipleksów.
              Trzeba po prostu rozumieć słowo pisane, a dopiero potem wyśmiewać się z kogoś.
              I kto tu ma się teraz śmiać ?
              • zuczek_radomski Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! 13.01.06, 13:52
                nie bylo kina - byl problem, jest kino - jest problem. takie miasto, tacy
                ludzie, niestety.

--zepsuta kobieta nalezy do tego rodzaju istot, ktorych mezczyzni nigdy nie
                maja dosyc--
                O. Wilde
              • Gość: warszawiak Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internet.radom.pl 13.01.06, 14:21
                sorki, faktycznie troche sie nie dogadalismy, ja jestem studentem wiec patrze na
                cennik dla... studentow. Tak jak pisal wczesniej widmo82 w multikinie bilety za
                okazaniem legitymacji sa po 11pln, co oznacza ze niektore kina potrafia
                organizowac jakies promocje, jakies zachety sa aby kiedys sie ktos mogl wybrac
                do kina a w Heliosie niestety pomijajac juz inne wady tej sieci kin, niestety
                nie ma mozliwosci zakupu w sensownej cenie biletow.
                A co do pozostalych wad heliosu to najwazniejsza jest jednak slabe wyciszenie
                sal, slychac odglosy z korytarza jak i z sasiednich sal, fotele nie sa wcale
                lepsze niz te w atlanticu.
                • Gość: bigjefrey Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: 213.195.149.* 13.01.06, 17:09
                  Takie to juz miasto i ludzie, wieczni malkontenci. Nie ma kina- zle, jest kino-
                  tez zle.
                  • Gość: widz Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: 82.139.50.* 13.01.06, 21:40
                    Czy w Radomiu nie ma już ludzi, którzy potrafią cieszyć się że jest coś ładnego
                    i ciekawego? Wszyscy pozytywnie nastawieni wyjechali już do Warszawy? Pewnie
                    tak. To chyba dobrze, że otworzyło się kino a nie kolejna Biedronka czy Lidl.
                    Oby więcej takich nowych przedsięwzięć.
                    Ja byłem i podobało mi się, czy będę chodził? jeżeli będzie ciekawy film
                    oczywiście. A dla tych marudzących na ceny- przecież Wy i tak będziecie
                    ściągali filmy z internetu i oglądali je w domu na monitorze 17 cali....żyjemy
                    w wolnym kraju MARUDY!
                    • wichajsterr Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! 13.01.06, 22:37
                      Gość portalu: widz napisał(a):

> Czy w Radomiu nie ma już ludzi, którzy potrafią cieszyć się że jest coś
                      ładnego
                      >
                      > i ciekawego? Wszyscy pozytywnie nastawieni wyjechali już do Warszawy?
                      Ja jestem... i nie wyjechałem i nie mam zamiaru...
                      Pozdrawiam :-)
                    • Gość: 3kropek Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.internet.radom.pl 13.01.06, 23:12
                      Ssam ssiesz z netu i kumplom na osiedlu. Trzeba walczyc o swoje i nie pozwolic
                      sie okradac ani wyzyskiwac.
                • reddog Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! 16.01.06, 15:52
                  Fotele nie lepsze niż a Atlantiku?? A kiedy ostatnio tam byłeś?? Po remoncie
                  zaraz może?? Bo takiej grzędy to w żadnym kinie nie ma (tak samo jak w żadnym
                  kinie nie ma takiego "zapaszku" jak w Helu).
    • Gość: anty Re: Bojkot Multipleksowej glupoty ! IP: *.104.udn.pl 13.01.06, 23:24
      nie czytałem poprzednich wypowiedzi.Jednakże 2 słowa w temacie.Jak się komus
      nie podoba że powstało nowe miejsce gdzie mozna iść(co poniektóży znaleźli tam
      pracę)to nie delikatnie mówiąc w....a.Tyle w temacie.
      Pozdro
    • Gość: zmarznieci - ale w heliosie zimno :( IP: *.internet.radom.pl 15.01.06, 23:57
      Wlasnie wrocilem z tego "super" kina i musze stwierdzic ze zmarzlismy, pisze w
      liczbie mnogiej bo bylismy w kilka osob. Po skonczonej projekcji otwierane sa
      drzwi wyjsciowe i robi sie "cudowny" przeciag ktory sprawia ze sala sie szybko
      wychladza a ogrzewanie nie wyrabia i zanim sie skonczy film, mozna mocno
      zmarznac, wiec polecam jakas sete przed seansem.
      • fnx1 Re: - ale w heliosie zimno :( 16.01.06, 12:04
        Faktycznie... Nie zwróciłem na to większej uwagi ale... drzwi otwierają i
        wynocha na mróz. W Warszawce w multikinach zazwyczaj wraca się przez wejście...
        i czas jest aby siebie i dzieciaki ubrać... i strat na ogrzewaniu nie ma... A
        kino ogólnie wporządku...
    • Gość: Tatus Re: bledy konstrukcyjne i organizacyjne IP: *.internet.radom.pl 16.01.06, 20:38
      W multipleksach ktore mialem okazje odwiedzic idac do toalety nie trzeba bylo
      ponownie przechodzic przez bramke kontrolna biletow. Nie wiem jaki z tego plus
      ze kinomani zmuszani sa do robienia dodatkowych wycieczek tracac cenny czas
      kiedy to leci wlasnie film. Kolejny problem to sprawa wyciszenia, dosc mocno
      daja sie we znaki odglosy z kas biletowych, korytarza oraz sasiedniej sali.
      Szczerze mowiac to dostalismy ladne z zewnatrz kino a w srodku bubel. Oslepieni
      mieszkancy naszego miasta niestety nie potrafia walczyc o swoje i chwala to co
      maja zamiast ganic i domagac sie poprawek. Nie pozwolmy sobie wmawiac zeby
      chwalic to co sie ma, nie dajmy sobie wciskach ochlapow.
      Sprawe zimnego kina widze ze juz zostala poruszona wczesniej, ja wspomne tez o
      nieuprzejmej obsludze. Moje dziecko wyszlo podczas seansu z sali i zapytalo
      najblizszej spotkanej osoby z obslugi gdzie mozna sie zalatwic, co uslyszalo?
      - pod krzaczki, nie umiesz czytac? - szukaj strzalek i wskaznikow do toalety! (
      glupawy usmiech)
      Uslyszalem pozniej co sie stalo i podchodze do tej osoby z pytaniem:
      - Prosze z pani kierownikiem.
      - Ja sama sobie jestem kierownikiem.
      - A kto panią zatrudnil?
      - O co panu chodzi, niech pan dziecko czytac nauczy!
      - OK zapisalem pani nazwisko, wysle oficjalna skarge do glownego Heliosa w Łodzi
      - A niech pan wysyla...

Przepraszam ale ja dziekuje.
      • Gość: mother Re: bledy konstrukcyjne i organizacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.06, 21:15
        A tak na marginesie - dziecko idzie do toalety, a Tatuś film sobie ogląda w
        najlepsze, zamiast pomóc maluchowi. Też mi Tatuś !
        • Gość: ojciec rydzyk Re: bledy konstrukcyjne i organizacyjne IP: *.internet.radom.pl 17.01.06, 22:19
          morda mocherowy berecie, z dzieckiem ktore ma 10 czy 15lat tez ma kazdy rodzic
          latac wszedzie? masz dzieci?
          • Gość: mother Re: bledy konstrukcyjne i organizacyjne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.06, 19:44
            15-letnie dziecko raczej woli chodzić do kina z rówieśnikami, niż z rodzicami, a
            10-letnie raczej umie czytać i może samo zobaczyc, gdzie jest toaleta w kinie.
            Zwłaszcza jeżeli są strzałki wskazujace drogę do wc. Tak więc sądzę, że chodziło
            o mniejsze dziecko, które wymagało opieki tatusia zajętego oglądaniem filmu.
            A dzieci mam dwoje i nie posiadam moherowego ( a nie "mocherowego" - widzisz
            różnicę ?) beretu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka