Gość: j.lo IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 11:09 byli u mojej tesciowej i naciagneli ja na jakas umowe, podejrzewam tez, ze to cos kosztowalo, tylko tesciowa wstydzi sie przyznac, ze im zaplacila. czy zetkneliscie sie z nimi? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:08 Nie wszyscy "domokrążcy" są oszustami. To krzywdząca opinia, bo wiele osób tak właśnie zarabia na życie. Niepotrzebnie od razu zakładasz, że wyciągnęli pieniądze. Pewnie Twoja teściowa podpisała tylko umowę, a nic nie płaciła (chyba, ze rzeczywiście trafiła na jakiegoś oszusta). A swoją drogą, tele2 jest ok - taniej niż w tp. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aligatorek Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 12:15 Mnie się udało więc mam taniej ale moją kumpelę wpuścili w maliny. Miała mieć pakiet z darmowymi wieczorami czy coś takiego. Dostała normalny rachunek po czym okazało się, że na tej umowie co ją ma w domu jest napisane, że ma te wieczory bezpłatne a na "kopii" w TELE2 tego nie ma. Sprawa w toku i nie wiadomo jak się zakończy a rachunek jest spory bo dziewczyna sobie nie żałowała. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bzdetka Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.internet.radom.pl 03.01.06, 16:08 ja dwa lata temu podpisałam umowę z domokrązcą i nie żaluję. mam darmowe wieczory i wekendy i pomimo, ze płace dwa rachunki ( tele2 i Tpsa) w sumie nie przekrczaja 80 zl ,a nie żaluję sobie rozmów. malo tego w tele 2 za darmoche wieczorami rozmawiasz ze wszystkimi operatorami ,a nie jak jest w tepsie tylko z abonentami tepsy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwizytor Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 21:55 chcialem zaapelowac o wiekszy szacunek do akwizytorow. sam zarabiam w ten sposob i wiem jaka to ciezka praca. w cielpejsze dni sprzedaje na ulicy atlasy samochodowe, perfumy czy tez ksiazki, w zimie pukam do mieszkan ludzi szukajac w ich oczach odrobiny ciepla, zrozumienia i rowniez sprzedaje - perfumy badz masazery. ludzie czesto nas lekcewaza, nigrzecznie sie odzywaja, spogladaja na nas z wyzszoscia, zamykaja drzwi przed nosem albo, kiedy zaczepimy ich na ulicy nawet nie odpowiedza "dzien dobry" na nasze radosne powitanie. a to stwierdzenie: "dziekuje, nie potrzebuje!" to chyba najgorsze co moze spotkac akwizytora. to bardzo przykre... jestem studentem III roku i w ten sposob dorabiam sobie aby odciazyc moja mame, na swoje potrzeby zarabiam wiec sam. ale to bardzo ciezka praca. nie tyle fizycznie (chociaz nie latwo jest chodzic po ulicy w lejacym sie z nieba zarze lub podczas gdy rece marzna na mrozie...) ale psychicznie. nam czasami potrzeba jedynie zrozumienia, szacunku do naszej pracy, cieplego slowa, usmiechu, rozmowy... od razu dodaje nam to sil do dalszej pracy. to bardzo wyniszczajaca psychicznie praca, ale chyba jedyna gdzie moga pracowac mlodzi, studiujacy ludzie - zwlaszcza w radomiu... prosze wiec z calego serca o wiecej szacunku dla nas - akwizytorow... i nie bojcie sie nas! my nie chcemy was okrasc. jesli nie bedziesz chcial kupic, to nie kupisz. sprobuj chociaz wysluchac... to dla nas wazne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i co? Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: 82.139.46.* 06.01.06, 22:46 i do kogo ta gadka? napisz ze 99% zaczepiajacych to naciagacze, ktorzy klamia !!! zaczynaja od niby ankiety a koncza na pascie do zebow ktora jest akurat w promocji bo za 20 zl sa 2 tubki a normalnie bedzie kosztowac 50zł ... - i jak kupila moja mama jedna to sie okazalo ze nie ma nawet producenta na opakowaniu nie mowiac o jakimkolwiek atescie !!! a atlasy chlopcze to ciagle sa w "promocji za polowe ceny" u akwizytorow bo za miesiac beda w ksiegarni juz z normalna cena - slyszalem ten tekst 2 lata temu pod dworcem, w te wakacje pod urzedem miasta i pewnie w tym roku - poprostu lipa! Odpowiedz Link Zgłoś
angielski_spleen Re: Domokrążcy z TELE 2!!! 07.01.06, 23:57 Jesli chcesz, zeby przechodzien zrozumial Ciebie-akwizytora, Ty musisz zrozumiec go pierwszy. On sie moze naprawde spieszy, moze nie potrzebuje tego atlasu czy masazera. Moze ma zly dzien, moze jakies klopoty finansowe lub sercowe, a tu mu wyskakuje jakis natarczywy sprzedawca, ktory sie jeszcze obrusza gdy nie uda mu sie sprzedac nastepnego atlasu. O dobrych wynikach w Twojej profesji, jesli nawet nie finansowych to samopoczuciowych, decyduje przede wszystkim Twoja umiejetnosc zrozumienia i pogodzenia sie z wola domownika czy przechodnia. Czemu mamy wysluchac tego, co masz do zaoferowania? Chcesz bysmy tak z litosci Ciebie wysluchiwali a potem i tak "dziekuje, moze innym razem"? Raz jeden w zyciu wysluchalam z grzecznosci czegos, co sprzedawca oferowal w zamian za brak szukanej przeze mnie rzeczy, ale to ja bylam ta bardziej potrzebujaca i tak najzwyczajniej w swiecie naturalnie potoczyla sie tamta rozmowa. Podejmujac sie akwizycji trzeba byc silnym psychicznie oraz lubic (nie musiec) obcowac z ludzmi-az i jedynie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.48.udn.pl 09.01.06, 03:46 ale co Ci po tym, ze Cie wyslucham co masz do powiedzenia ( Ty w tym czasie bedziesz myslal a moze sie uda cos sprzedac ) po czym Ci powiem, nie dziekuje... nagadasz sie i tyle. A moze wlasnie nic z takich rzeczy nie potrzebuje, moze kryzys finansowy ? uczuciowy? Ale fakt, po co masz sie nagadac zeby Ci potem powiedziec, nie dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: juiced Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.20.udn.pl 18.02.06, 02:51 kolega sie bawil w akwizycje , niezla przycinke maja na tych atlasach , masazerach i perfumach , pachnidlo kupione za 4 zl / szt , sprzedawane jest po 50 zl i wecej , ladny mi handel , inwestuje najpierw taki w skrypt z odpowiedziami na kazda sytuacje i maci ludziom w glowach tylko wciskajac bubel na ulicy tak samo z krzyzowkami jest ze na taki i taki cel, tylko ze nic nie piesze ile dokladnie na ten cel idzie , dla mnie akwizycja to zwykle cwaniactwo i nabijanie ludzi w butelke Juiced :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lotto Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.06, 23:01 Słyszałem o nich i ich numerach wiele i jak taki jeden przedstawił się ze jest z Tele2 wygoniłem spod drzwi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hkl Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: 82.139.40.* 04.01.06, 19:03 nienawidze ich, poprostu nie zycze sobie żeby pukali do moich drzwi, łaża jak te hieny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.radom.pilicka.pl 05.01.06, 12:37 Jakieś miesiąc temu byłam świadkiem rozmowy, którą prowadził w autobusie Nr 13 akwizytor ale nie wiem czy Tele 2 czy TP SA. Darł się głośno , cały autobus słyszał, czy ktoś chciał czy też nie.Przechwalał się jak to on robi w balona głupie baby, które odwiedza jako akwizytor. Mówił -" wczoraj tak zamotałem takie głupie babsko , że rachunek wzrośnie jej z 80 zł na 150. Ale prowizję mam dobrą , dobrze płacą za taką robotę". Jeżeli przyjdzie do mnie jakikolwiek akwizytor - spuszczę po schodach i psem poszczuję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: B do akwizytora Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.radom.pilicka.pl 05.01.06, 12:54 Każdy zawód jest godny szacunku - pod warunkiem , że wykonuje się go rzetelnie i godnie traktuje klienta. Powyższe wypowiedzi mówią jednoznacznie dlaczego zawód akwizytora budzi niechęć wśród przeciętnego Kowalskiego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: Domokrążcy z TELE 2!!! 07.01.06, 23:20 Gość portalu: hkl napisał(a): > nienawidze ich, poprostu nie zycze sobie żeby pukali do moich drzwi, łaża jak > te hieny nigdy tego nie mowie, ale zycze ci przymusu popracowania jako przedstawiciel handlowy. Tak dla twojej wlasnej informacji jak to jest, oni staraja sie pracowac, zarabiac, cokolwiek robic a nie pic piwo pod sklepem, albo byc na utrzymaniu rodzicow. A pieniadze z tego? JAKIE pieniadze? marne. Sa ci co klamia, sa i ci uczciwi, ale skad ty masz wiedziec skoro dla ciebie to tylko hieny albo marne robaczki pelzajace i ci przeszkadzajace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aligatorek Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.06, 13:19 PRECZ Z AKWIZYTORAMI !!! Akwizytorzy to plaga naszych czasów. Gorsi od żebraków. Przychodzi taki do mieszkania, puka do drzwi w najmniej odpowiedniej chwili, dupę zawraca, obiecuje wszystko darmo, robi z siebie idiotę a wyrzucony pisze na forum jak to ciężko pracuje, domaga się szacunku i zrozumienia. Podobnie z rzucanymi pod drzwi gazetkami reklamowymi. Jakim prawem jakiś cieć rzuca mi śmiecie pod drzwiami. Jeśli już są te gazetki to można kłaść je gdzieś np. obok skrzynek na listy i każdy zainteresowany sobie weżmie do domu. Podobnie denerwujące są panienki w supermarketach wtykające nam w zęby plasterek kiełbasy na wykałaczce wypaprany w nowej musztardzie. Nie cierpię tych wszystkich wynalazków. Jako człowiek dorosły sam wiem czego potrzebuję i sam sobie tego poszukam w sklepie. Jak będę chciał skorzystać z jakiejś usługi Tele2 lub TP to też sobie znajdę odpowiednią drogę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 11:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akwizytor Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.06, 17:55 1... nie wszyscy akwizytorzy sa nieuczciwi 2... NIGDY, ale to NIGDY nie obiecujemy nic za darmo! ewentualnie dajemy jakis gratis do produktu ktory ktos juz od nas zakupi 3... to jest naprawde ciezka praca 4... wspolczuje Wam wszystkim... i jeszcze pewnie uwazacie sie za dobrych ludzi...? hahaha! kazdemu czlowiekowi nalezy sie szacunek innych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raa Re: Domokrążcy z TELE 2!!! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 06.01.06, 22:30 Do aligatorek : Zyczę Ci z całego serca, abyś chociaż przez jeden dzień zajął się sprzedażą, klęska Twoja byłaby szybka, jak sądzę, posiadasz zapewne cieplutką posadkę, z niezłą pensyjką, a w prywatnym życiu przeganiasz dzieci sąsiadów, kopiesz psy, krzyczysz na ludzi w autobusie, ipt, ot, typowe objawy, współczuję ! No i trochę szacunku dla innych ludzi, każdy jakoś zarabia na życie, więc uszanuj to, nie musisz korzystać z każdej oferty, możesz poprostu GRZECZNIE PODZIĘKOWAĆ ! Odpowiedz Link Zgłoś
poconick Re: Domokrążcy z TELE 2!!! 07.01.06, 23:23 on nie wie co to znaczy grzecznie. to pan/pani wladca swiata a wszyscy inni sa tylko do uslug, a jak ktos smie przyjsc bez zgody czy zaproszenia to z buta i najlepiej jeszcze ze schodow zwalic. A tele2? co ci przeszkadza zabrac cennik, poczcytac, przemyslec. Moze ten ktos ma wlasnie dobra oferte. nie wiesz tego. Odpowiedz Link Zgłoś
angielski_spleen Re: Domokrążcy z TELE 2!!! 08.01.06, 00:06 Ale to sie z miejsca wyczuwa, czy domokrazca chce tylko odhaczyc kolejny produkt na liscie sprzedanych czy rzeczywiscie ma niepowtarzalna oferte... Odpowiedz Link Zgłoś
angielski_spleen Re: Domokrążcy z TELE 2!!! 08.01.06, 00:11 Mnie to sie przynajmniej udaje. Odpowiedz Link Zgłoś
electri Re: Domokrążcy z TELE 2!!! 17.02.06, 17:52 ten zawód nazywa się 'przedstawiciel handlowy'. trudno żeby nie chodzili po domach, gdzie przecież są klienci. trudny i jak widać niewdzięczny zawód. trochę szacunku:) (a jeśli już to naciągnęli teściową a nie ciebie - w czym problem?:))) Odpowiedz Link Zgłoś