Dodaj do ulubionych

Helios ale farsa

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.06, 21:52
Dzisiaj postanowiłem odwiedzić pierwszy raz nowo wybudowane kino, z
zewnątrz wygląda ładnie, ale w środku to już kicha. Gdzie Ci ludzie czekający
na seans mają się podziać miejsc siedzących ze 30 a ludzi 150. Sale niezbyt
dobrze wytłumione słychać, co się dzieję na seansie za ścianą. To jeszcze nic
najlepsze jest na koniec jak już zapłaciłeś i obejrzałeś film to teraz możesz
już spieprzać. Po filmie wypuszczą cię jakimiś drzwiami, którymi wychodzi się
na zewnątrz z tyłu kina na dodatek ktoś zastawił jedne z dwóch drzwi, więc
trzeba było wychodzić jednym wyjściem chodnik nieodśnieżony, jeśli takowy tam
występuje, bo dzisiaj był śnieg po kostki, więc ciężko stwierdzić. Zaraz się
posypią opinie, że nic tylko narzekam, ale w Radomiu nic nie może być
zrobione do końca. A jak wykupie bilet na dwa seanse to co też musze do okoła
kina latać, może to jest tak specjalnie zrobione tylko patrzeć jak się z tyłu
kina ustawią złodziej i będą rąbać tych co wychodzą.
Obserwuj wątek
    • Gość: KR! Re: Helios ale farsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:01
      Opinia twoja świadczy o niezadowoleniu z kina!Masz do tego prawo ,a co do tych złodzieji nie martw się całe kino wśród wraz z parkingiem na zewnątrz jest filmowane i nie słyszałem aby komuś stało się coś złego.Co domiejsc , że jest ich 30 no cóź nie kaźdy musi siedzieć!Wcale nie słychać co się dzieje za ścianą , chyba Ci się odgłosy pomyliły.Dziękuję za zabranie głosu i dzięki za odwiedzenie tego kina jesteś jednym z tych 300 tys. widzów tego kina bo tyle liczę , że odwiedzi radomski multipleks w 2006r.pozdro
      • Gość: Luka Re: Helios ale farsa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 21.01.06, 22:19
        Wcale nie słychać co się dzieje za ścianą , ch
        > yba Ci się odgłosy pomyliły.
        Proponuje ci wybrac się na film "Duma i uprzedzenie" potem na temat odgłosów
        zmienisz zdanie. Oczywiście że jak będę ogładał film z z wartką akcją to nie
        usłyszę dźwięków z innej sali, ale na tym filmie było słychać i to sporo.
    • Gość: patyk Re: Helios ale farsa IP: 82.139.52.* 21.01.06, 22:14
      zgadzam sie z Toba co do beznajdziejnego wyjscia z kina!poraz kolejny kicha!poza tym wszystko ok, chociaz mam jeszcze pewne zastrzezenia co do dzwieku:niedociagniecia byly widoczen na king kongu, chyba ,ze bylo to wynikiem nieprzygotowania i niedopracowania:(
      • Gość: RAD Re: Helios ale farsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.06, 22:25
        Ludzie no a co wy jeszcze chcecie robic po filmie, że tak narzekacie że
        otwierają drzwi do wyjścia? Przecież normalne, że skoro się skończył film to
        trzeba wyjść z sali i większość osób jedzie do domu. Chyba że ktoś chce
        posiedzieć jescze i popatrzeć się na kino od środka, to wtedy jaki problem
        przejść do wejścia głównego i wejść ponownie?
        Robicie z igły widły!
    • Gość: ja Re: Helios ale farsa IP: *.radom.pl 21.01.06, 22:40
      z zewnątrz kino ok. w środku zgadzam sie z tym, że za mało miejsc siedzących
      wczoraj sama z moim chłpakiem musialam stac 30 minut zanim weszlam do sali
      kinowej<musialam byc wczesniej bo jak rezewuje się przez tel. bilety to trzeba
      je odebrac 30minut przed seansem> a najlepsze bylo to, że film zaczął się
      zanim wpuscili do sali wsyztkich widzów oczekującyhc na seans://// to buło już
      przesadą więc jak tu można nie marudzić...??
      • Gość: ac Re: Helios ale farsa IP: *.udn.pl 21.01.06, 22:57
        pogrzało was wszystkich :/

w WIĘKSZOŚCI kin które stoją na wolnym powietrzu (czyli nie w centrach
        handlowych) wyjście jest z innej strony. tak jest łatwiej, bo jak sobie
        wyobrazasz 100 osób wychodzących i drugie 100 wchodzących? jak byś ich
        odróżniła? pomyśl dziewczyno zanim cos napiszesz. a jak masz problemy z uszami
        to myj, nie zaszkodzi.

gad :/
        • Gość: Luka Re: Helios ale farsa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 22.01.06, 00:55
          w WIĘKSZOŚCI kin które stoją na wolnym powietrzu (czyli nie w centrach
          handlowych) wyjście jest z innej strony.
          Dobrze napisane, ale przeważnie w nowo wybudowanych kinach chyba nie wychodzi
          się na zewnątrz i to gdzieś na tyłach kina wprost na zaparkowane tam samochody
          ponieważ ludzie nie mają gdzie stawiać aut bo parking przed kinem jest malutki.
          • Gość: justa Re: Helios ale farsa IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 22.01.06, 01:02
            Jak dla mnie kino Ok tylko by sie szatnia przydała:(
    • string_tony Re: Helios ale farsa 22.01.06, 01:56

To widzę że Ty Luka do kina poszedłeś,a nie na film...
      prawda tony?...
      prawda string....

buehahahhahahahahaha
    • Gość: tola Re: Helios ale farsa IP: 82.139.40.* 22.01.06, 12:07
      a film "Duma i uprzedzenie" ciekawy? też chciałam się wybrać warto?
      • Gość: karo Re: Helios ale farsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:52
        no to tak...
        plus ze jest jakies kino kilkusalowe w Radomiu
        plus ze leci troche wiecej filmow niz w Atlanticu i Helu razem wzietych

minus ze ta poczekalnia z kasa gastronomia jest tak mala- serio wczoraj o 20.00
        bylo bgardzo ciasno
        minus ze zanim weszli wszyscy na seans 'tylko mnie kochaj' to juz film sie
        zaczal (te 5minutowe reklamy przed filmem to chyba dobry pomysl jednak)
        w naszym 11rzedzie bylo rozlane piwo wiec wracam sie do bramki przy ktorej
        wpuszczali i mowie do tego chlopaczka ktory wpuszczal ze w 11rzedzie ok miejsca
        20 jest rozlane pol browaru lezy jakas puszcza i zeby to uprzatneli bo tragedia
        tam siedziec, wracam sie siadam i patrze co on robi a on idzie do rzedu 11 do
        miejsca od 1 i pyta ludzi o cos ludzi widze ze oni kiwaja glowa na nie ,
        obserwuje nadal jego ruchy a on wychodzi z sali kinowej z czystym mopel w
        rekach- ZENADA a na bank slyszal ktore miejsce mowilam bo jeszcze dla
        upewnienia powtorzyl po mnie: 20miejsce 11rzad?? 'tak' odpowiedzialam
        minus ze prosto z sali kinowej wychodzi sie na dwor, powinno byc jakies
        pomieszczenie przejsciowe albo cos w rodzaju ruchu okreznego wejscie od
        poczekalni do sali kinowej jedno a drugie wyjscie z sali do poczekalni ale to
        nie jest mozliwe przez ta ciasnote w poczekalni, moze wybrali zla lokalizacje
        kina?? gdyby wybrali inna mogliby zbudowac chociaz o 20m kw. kino aby wieksza
        byla poczekalnia no i ten parking troszke wiekszy moglby byc-ale tylko troszke.
        multipleks spoko ale zdecydowanie zbudowany bez "pomyslunku" niedopracowany i
        tyle
        • Gość: karo Re: Helios ale farsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 13:53
          sorry za literowki ale staram sie jak najszybciej napisac
          • Gość: KR! Re: Helios ale farsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.01.06, 15:48
            Jak dla mnie to ten multipleks HELIOS spełnia moje wymagania w 99%!Brakuje mi tylko jeszcze z 25 miejsc parkingowych.
            PS.Przecieź w Radomiu wybudują jeszcze z 2 multipleksy minimum.Jako przyszłe 300tys. miasto będziemy musieli mieć 3 multipleksy i 2 normalne kina w stylu HEL i ATLANTIC.Nadal uważam , że 300 tys,. widzów w nowym multipleksie w 2006r. jest realne!
      • Gość: Puchatka Re: Helios ale farsa IP: 82.139.44.* 22.01.06, 17:58
        Film piękny, ale rzeczywiście dochodziły odgłosy z sali obok. Na film warto iść.
    • Gość: Bartek Re: Helios ale farsa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.06, 20:55
      ie pod uwagę fakt że nie będzie tam tylu oglądaczy przez nieskończonośc.... jak
      każda nowość w małym miasteczku tak również kino przeżywa oblężenie i nie
      będzie to trwało bardzo długo, (tak jak to było z nowootwieranymi marketami od
      Billi począwszy na Media-Markt kończąc) dlatego bez sensu jest dobudowywanie
      parkingów i knajp w tym miejscu. Osobiście mierzi mnie odpustowy klimat
      klientów, którzy idą nie na film tylko nażreć się kukurydzy i popić sokiem lub
      browarem.... Ale taka jest niestety kultura naszych mieszkańców i jeden
      multipleks tego nie zmieni. Życzę naszemu miastu wiecej inwestycji kulturalnych
      zamiast speluniastych pomysłów na gastronomię... uff zdenerwowały mnie te posty
      Ja do kina chodzę na film a nie na stołówkę i zadowolony byłem w 100% a
      zaparkowałem tam gdzie jeszcze mogłem...
    • Gość: kinomanka Re: Helios ale farsa IP: 82.139.39.* 22.01.06, 22:06
      Byłam i trochę się rozczarowałam. Pierwszy raz odwiedziłam Heliosa z grupą
      dzieci jako opiekun w drugim tygodniu jego działalności. Przy zakupie biletów
      oraz na stronie internetowej kino oferowało breloczki dla każdego dziecka oraz
      kawę dla opiekunów. Niestety podczas wizyty w kjinie, na moje pytanie o
      breloczki uzyskałam odpowiedź, że już się skończyły, zaś na pytanie o kawę pan
      zrobił zdziwioną minę i rzekł, że pierwsze słyszy. Podczas swojej drugiej
      bytności w owym kinie , rzeczywiście przeszkadzały mi w oglądaniu filmu Tylko
      mnie kochaj odgłosy dochądzące z sali obok, gdzxie emitowano opowieści z Narni.
      Słychać było grzmoty, choć w moim filmie nie było burzy. Obsługa niemiła i
      zarozumiała, ostentacyjnie przeklina przy widzach, a na moje pytanie po sensie:
      czy mogę skorzystać z toalety i wyjść tymi drzwiami, którymi weszłam, pan w
      białej koszuli i krawacie(sic!) odrzekł: niech sobie pani idzie naokoło. Nic
      dodać, nic ująć. Chyba nadal będę jeżdzić do multipleksu w Jankach...
      • Gość: realista Re: Helios ale farsa IP: *.internet.radom.pl 29.01.06, 01:10
        ludzie sie pytaja grzecznie ale ja gdybym mial taka potrzebe to bym ich olal i
        przeszedl, pytanie jest tylko czy to mialoby sens bo jak wiesz to przed salami
        przy bramkach czekaja setki osob i wolalbym zrobic rundke do okola - chyba ze
        lalby deszcz :]
    • Gość: jakija Farsa? - wrecz przeciwnie IP: *.pr.radom.net 27.01.06, 18:33
      Bywajac naprawde w wielu kinach w Polsce i kilku za granica, moge z cala
      smialosci powiedziec ze nasze kino naprawde trzyma poziom. Dziekujemy
      Heliosowie. Tak trzymac!
    • Gość: gang Re: Helios ale farsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 00:12
      i bark parkingu,mieści sie ledwo pare aut
    • Gość: pieszy Re: Helios ale farsa IP: *.internet.radom.pl 29.01.06, 01:13
      parking to jeszcze nic w porownaniu z tym co musza zrobic piesi ktorzy chca
      dotrzec do przystankow autobusowych, slabo odsniezone chodniczki ktore sa zle
      poprowadzone i ludzie skacza przez zaspy idac na skroty. Nowe sciezki w miejscu
      trawnikow powstana juz na wiosne :)
      • Gość: E. Re: Helios ale farsa IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 29.01.06, 15:24
        Na wczorajszym seansie "Dumy i uprzedzenia" obsługa nie zatroszczyła się nawet o
        to, żeby wyłączyć światło po rozpoczęciu projekcji. Jeden z widzów zdenerwowany
        sam musiał upomnieć się o tę przysługę. Potem nie włączono napisów i chyba tylko
        ogólne oburzenie i pomruk na sali uświadomił obsłudze, że coś jest nie tak.
        Resztę pozostawię bez komentarza.
        • bloup Re: Helios ale farsa 02.02.06, 17:47
          Zgadzam sie z tymi co pisza ze miejsc na parkingu jest za mało, moze komus
          przyjdzie kiedys do glowy aby zrobic jeszcze kilkanascie miejsc parkingowych a
          przy okazji jakies pozadne dojscie dla pieszych. Gdyby właściciele tego obiektu
          byli bardziej inteligetni to mogli by przewidziec takie rzeczy ze ludzie beda
          przyjezdzac samochodami i bedzie potrzebny duzy parking, albo autobusami i
          stworzyc dogodne dojscie w postaci hodnika ale widac ze wlasciciele to idjoci.
          Byankmniej obsługa stara sie zachowac jakis poziom tego lokalu,byłem swiadkiem
          gdy dwoch pijanych osiłków próbowało wejsc na seans bez biletu oni potrafili
          umiejetnie ich sie pozbyc za to panowie 5. No widac ze sa ludzie ktorzy dbaja
          jeszcze o to kino.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka