Dodaj do ulubionych

Sparing: Radomiak - Hetman 0:1

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.02.06, 23:41
Ciężka praca a potem dobre wynik i lepiej to wszystko będzie smakować
Obserwuj wątek
    • Gość: Ronin Ciemnosc widze ciemnosc.... IP: *.aei.ca 16.02.06, 00:11
      Juz kiedys tak ktos napisal na tym forum i teraz to jest adekwatne do sytuacji
      Radomiaka. Druzyny nie ma albo druzyna jest ale nie chce Im sie grac. Wiem. ze
      to tylko byl sparing ale zeby przegrac z 12-ta druzyna z III-ciej ligii? Na
      pewno to nie jest jakas tragedia ale wynik poszedl w swiat.
      Slusznie zauwazyl Maldini, ze praca, praca i jeszcze raz praca bo bez pracy nie
      ma kolaczy......
      Pozdro Maldini,
    • Gość: gosc Re: Sparing: Radomiak - Hetman 0:1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 07:36
      spadek widze, widze spadek. jak tak dalej pojdzie to w przyszlym sezonie bedzie
      3 liga. juz nie ma bronka. ciezko bedzie zalatwic utrzymanie w lidze...
      • Gość: RAA Re: Sparing: Radomiak - Hetman 0:1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.02.06, 08:38
        poprzednik ma racje w Radomiaku nie ma skladu na gre tej druzyny w II-ej lidze,
        nie przypuszczam zeby jeszcze udalo sie do rozpoczecia rozgrywek sciagnac kogos
        wartosciowego do druzyny, majac na uwadze zasobnosc kasy klubu.
        Dlatego samym powiedzeniem , aby do wiosny czesto powtarzanym na tym forum,-
        nic sie nie zbuduje, - to złudzenie niepoprawnych optymistow.
        • Gość: T@T RAA to sarkazm i ironia .... IP: *.chello.pl 16.02.06, 10:29
          RAA moje "Byle do wiosny" jest sarkastyczno-ironicznym podsumowaniem naszej
          kibicowskiej bezradności. Ja wiem, że Zarząd jaki mamy, a jaki chcielibyśmy
          mieć to dwa, zupełnie niekompatybilne zespoły ludzi. Takich, a nie innych
          zawodników mamy, bo na lepszych nas nie jest "stać". Nie oznacza to jednak, że
          mamy w tonie żałoby pisać; jak to jest ciężko i że tylko gorzej może być.
          Absolutnie mówię: "Nie" takiemu podejściu do sprawy. Wierzę w dalszym ciągu, że
          trener Kuras "wymusi" na tych zawodnikach, którzy zostaną w ekipie Radomiaka na
          wiosnę, a którzy są "leniwi", że zarówno na treningach jak i podczas meczy
          sparingowych wykażą większą aktywność, nie mówiąc o wiosennych meczach o
          punkty. Jeśli już dzisiaj byłoby wiadomo, że nie ma "takiej mocy" nasz aktualny
          trener to należałoby się zastanowić czy Zarząd dokonał zatrudnienia właściwego
          człowieka do "rządzenia" grupą dwudziestu kilku niesfornych dorosłych mężczyzn.
          Ja jestem zwolennikiem takiego ułożenia stosunków na linii trener-zawodnicy, że
          jest jasne: TRENER rządzi a zawodnicy wykonują polecenia, najlepiej jak umieją.
          Ja nie wiem jak jest aktualnie w Radomiaku, ale nie chciałbym powrotu sytuacji
          jaka panowała kiedy "miał coś do powiedzenia pan Antoniak, jak był związany z
          Radomiakiem ponad rok temu". Wtedy w zespole nie było ani "ładu ani składu".
          A póki co: Byle do wiosny!
    • Gość: otto Re: Sparing: Radomiak - Hetman 0:1 IP: 195.8.101.* 16.02.06, 12:13
      Trener wcale nie musiał by "wymuszać" na zawodnikach dobrej gry, gdyby
      obowiązywała zasada "jaka praca taka płaca". Pieniądze za wygrany mecz! Obecnie
      najważniejsza rzecz to "zorganizować" dobry kontrakt a potem "czy się stoi czy
      się leży....". Tylko głupi będzie latać po boisku i tracić zdrowie jeżeli nie
      musi.A np sprawa nadmiernego picia alkoholu. Zawodnicy nie mogą być pilnowani
      jak dzieci. To dorosli ludzie mają swoje problemy, radości i różne okazje. Ale
      gdyby wiedzieli, że piłeś - nie grasz, nie grasz - nie zarabiasz, to każdy by
      się zastanowił co wybrać.
      Proste rozwiązanie a nierealne! Dlaczego?
      To mogłoby zlikwidować wszystkie korzystne interesy w piłce nożnej. PZPN nigdy
      na to nie pozwoli.
      • Gość: T&T Otto, dobra diagnoza, IP: *.chello.pl 16.02.06, 18:37
        Ale właśnie problem w tym, że tak, jak napisałeś OTTO, to wszystkim "ważnym" w
        Polsce, którzy decydują o przyszłości "skopanej", jest wygodnie aby było tak
        jak jest, ze wszystkimi nieprawidłowościami włącznie. Zawsze jest łatwiej
        zarządzać takimi ludźmi, bądź grupami ludzi na których ma się haka. Czy ktoś
        widział ostatni sparing Radomiaka, ja tak zawsze wolę kilka opinii napisanych
        przez kogoś z grona kibiców. Tak jakoś zwykle się składało, że ktoś kto ma
        dostęp do internetu oglądał dany mecz. Może i tym razem Ktoś taki się trafi.
        Byle do wiosny!
    • Gość: Mariusz 2 Bronek już działa IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 16.02.06, 22:15
      Radomiak ukarany zakazem dokonywania transferów

Zaległości finansowe wobec byłych trenerów Mieczysława Broniszewskiego i
      Dariusza Janowskiego, były podstawą nałożenia na Radomiak Radom kary zakazu
      dokonywania transferów na okres sześciu miesięcy. Decyzji nadano rygor
      natychmiastowej wykonalności. Dodatkowo na radomski klub nałożono karę
      pozbawienia trzech punktów w rozgrywkach ligowych sezonu 2005/06. W tym
      zakresie decyzja jest nieprawomocna i pozbawiona rygoru natychmiastowej
      wykonalności (do czasu uprawomocnienia orzeczenia kary ujemnych punktów nie
      należy uwzględniać w tabeli rozgrywek II ligi). Niezwłoczne wykonanie
      zobowiązań pozwoliłoby na zawieszenie, a nawet darowanie orzeczonej kary.

źródło PZPN

Bez komentarza. Wiedziałem że Bronek pseudo trener do tego doprowadzi
      • Gość: Ronin Qrde to z Bronka taki pajac???? IP: *.aei.ca 17.02.06, 03:09
        Odszedl z Radomiaka i jeszcze Go gnoi? Oj nieladnie Panie trenerze!!! OK,
        dostaniesz swoja dole, nie denerwuj sie...
      • Gość: otto Re: Bronek już działa IP: 195.8.101.* 17.02.06, 08:33
        Jest jedno dobre rozwiązanie. Dla ratowania naszego klubu cały zarząd musi
        pracować za darmo do czasu zlikwidowania zadłużenia. Zobaczymy kto kocha
        Radomiaka a kto kasę.
        • Gość: T@T OTTO, TY MASZ JESZCZE JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI? IP: *.chello.pl 17.02.06, 18:34
          OTTO, Ty chyba zachorowałeś na jakąś nieuleczalną chorobę. Czy Ty słyszałeś aby
          gdzieś, w jakimś Klubie Zarząd pracował "za friko". Nie, jak czegoś takiego jak
          dotąd nie słyszałem. Zarząd do roboty i zbierać pieniądze na zaległości dla
          trenerów Broniszewskiego i Janowskiego.
          • Gość: sprawiedliwy Re: OTTO, TY MASZ JESZCZE JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI? IP: *.wss.com.pl 19.02.06, 11:56
            Spójrzcie na Narutowicza ,choć była IV i V liga tam od kilku lat ludzie
            działają społecznie-jeszcze dokładją swoją kasę.Na Struga jest jeden porządny
            człowiek Kobyłecki-który pełnił swoją funkcję prawie społecznie został
            wyrzucony,ale z tego co wiem -jak szczury zaczynają uciekać z tonącego okrętu -
            to znowu Kobyłecki jest cacy i ma wrócić...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka