Gość: Maldini IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.02.06, 23:41 Ciężka praca a potem dobre wynik i lepiej to wszystko będzie smakować Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ronin Ciemnosc widze ciemnosc.... IP: *.aei.ca 16.02.06, 00:11 Juz kiedys tak ktos napisal na tym forum i teraz to jest adekwatne do sytuacji Radomiaka. Druzyny nie ma albo druzyna jest ale nie chce Im sie grac. Wiem. ze to tylko byl sparing ale zeby przegrac z 12-ta druzyna z III-ciej ligii? Na pewno to nie jest jakas tragedia ale wynik poszedl w swiat. Slusznie zauwazyl Maldini, ze praca, praca i jeszcze raz praca bo bez pracy nie ma kolaczy...... Pozdro Maldini, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Sparing: Radomiak - Hetman 0:1 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 07:36 spadek widze, widze spadek. jak tak dalej pojdzie to w przyszlym sezonie bedzie 3 liga. juz nie ma bronka. ciezko bedzie zalatwic utrzymanie w lidze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RAA Re: Sparing: Radomiak - Hetman 0:1 IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.02.06, 08:38 poprzednik ma racje w Radomiaku nie ma skladu na gre tej druzyny w II-ej lidze, nie przypuszczam zeby jeszcze udalo sie do rozpoczecia rozgrywek sciagnac kogos wartosciowego do druzyny, majac na uwadze zasobnosc kasy klubu. Dlatego samym powiedzeniem , aby do wiosny czesto powtarzanym na tym forum,- nic sie nie zbuduje, - to złudzenie niepoprawnych optymistow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T@T RAA to sarkazm i ironia .... IP: *.chello.pl 16.02.06, 10:29 RAA moje "Byle do wiosny" jest sarkastyczno-ironicznym podsumowaniem naszej kibicowskiej bezradności. Ja wiem, że Zarząd jaki mamy, a jaki chcielibyśmy mieć to dwa, zupełnie niekompatybilne zespoły ludzi. Takich, a nie innych zawodników mamy, bo na lepszych nas nie jest "stać". Nie oznacza to jednak, że mamy w tonie żałoby pisać; jak to jest ciężko i że tylko gorzej może być. Absolutnie mówię: "Nie" takiemu podejściu do sprawy. Wierzę w dalszym ciągu, że trener Kuras "wymusi" na tych zawodnikach, którzy zostaną w ekipie Radomiaka na wiosnę, a którzy są "leniwi", że zarówno na treningach jak i podczas meczy sparingowych wykażą większą aktywność, nie mówiąc o wiosennych meczach o punkty. Jeśli już dzisiaj byłoby wiadomo, że nie ma "takiej mocy" nasz aktualny trener to należałoby się zastanowić czy Zarząd dokonał zatrudnienia właściwego człowieka do "rządzenia" grupą dwudziestu kilku niesfornych dorosłych mężczyzn. Ja jestem zwolennikiem takiego ułożenia stosunków na linii trener-zawodnicy, że jest jasne: TRENER rządzi a zawodnicy wykonują polecenia, najlepiej jak umieją. Ja nie wiem jak jest aktualnie w Radomiaku, ale nie chciałbym powrotu sytuacji jaka panowała kiedy "miał coś do powiedzenia pan Antoniak, jak był związany z Radomiakiem ponad rok temu". Wtedy w zespole nie było ani "ładu ani składu". A póki co: Byle do wiosny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: Sparing: Radomiak - Hetman 0:1 IP: 195.8.101.* 16.02.06, 12:13 Trener wcale nie musiał by "wymuszać" na zawodnikach dobrej gry, gdyby obowiązywała zasada "jaka praca taka płaca". Pieniądze za wygrany mecz! Obecnie najważniejsza rzecz to "zorganizować" dobry kontrakt a potem "czy się stoi czy się leży....". Tylko głupi będzie latać po boisku i tracić zdrowie jeżeli nie musi.A np sprawa nadmiernego picia alkoholu. Zawodnicy nie mogą być pilnowani jak dzieci. To dorosli ludzie mają swoje problemy, radości i różne okazje. Ale gdyby wiedzieli, że piłeś - nie grasz, nie grasz - nie zarabiasz, to każdy by się zastanowił co wybrać. Proste rozwiązanie a nierealne! Dlaczego? To mogłoby zlikwidować wszystkie korzystne interesy w piłce nożnej. PZPN nigdy na to nie pozwoli. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T&T Otto, dobra diagnoza, IP: *.chello.pl 16.02.06, 18:37 Ale właśnie problem w tym, że tak, jak napisałeś OTTO, to wszystkim "ważnym" w Polsce, którzy decydują o przyszłości "skopanej", jest wygodnie aby było tak jak jest, ze wszystkimi nieprawidłowościami włącznie. Zawsze jest łatwiej zarządzać takimi ludźmi, bądź grupami ludzi na których ma się haka. Czy ktoś widział ostatni sparing Radomiaka, ja tak zawsze wolę kilka opinii napisanych przez kogoś z grona kibiców. Tak jakoś zwykle się składało, że ktoś kto ma dostęp do internetu oglądał dany mecz. Może i tym razem Ktoś taki się trafi. Byle do wiosny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz 2 Bronek już działa IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 16.02.06, 22:15 Radomiak ukarany zakazem dokonywania transferów Zaległości finansowe wobec byłych trenerów Mieczysława Broniszewskiego i Dariusza Janowskiego, były podstawą nałożenia na Radomiak Radom kary zakazu dokonywania transferów na okres sześciu miesięcy. Decyzji nadano rygor natychmiastowej wykonalności. Dodatkowo na radomski klub nałożono karę pozbawienia trzech punktów w rozgrywkach ligowych sezonu 2005/06. W tym zakresie decyzja jest nieprawomocna i pozbawiona rygoru natychmiastowej wykonalności (do czasu uprawomocnienia orzeczenia kary ujemnych punktów nie należy uwzględniać w tabeli rozgrywek II ligi). Niezwłoczne wykonanie zobowiązań pozwoliłoby na zawieszenie, a nawet darowanie orzeczonej kary. źródło PZPN Bez komentarza. Wiedziałem że Bronek pseudo trener do tego doprowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ronin Qrde to z Bronka taki pajac???? IP: *.aei.ca 17.02.06, 03:09 Odszedl z Radomiaka i jeszcze Go gnoi? Oj nieladnie Panie trenerze!!! OK, dostaniesz swoja dole, nie denerwuj sie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otto Re: Bronek już działa IP: 195.8.101.* 17.02.06, 08:33 Jest jedno dobre rozwiązanie. Dla ratowania naszego klubu cały zarząd musi pracować za darmo do czasu zlikwidowania zadłużenia. Zobaczymy kto kocha Radomiaka a kto kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T@T OTTO, TY MASZ JESZCZE JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI? IP: *.chello.pl 17.02.06, 18:34 OTTO, Ty chyba zachorowałeś na jakąś nieuleczalną chorobę. Czy Ty słyszałeś aby gdzieś, w jakimś Klubie Zarząd pracował "za friko". Nie, jak czegoś takiego jak dotąd nie słyszałem. Zarząd do roboty i zbierać pieniądze na zaległości dla trenerów Broniszewskiego i Janowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sprawiedliwy Re: OTTO, TY MASZ JESZCZE JAKIEŚ WĄTPLIWOŚCI? IP: *.wss.com.pl 19.02.06, 11:56 Spójrzcie na Narutowicza ,choć była IV i V liga tam od kilku lat ludzie działają społecznie-jeszcze dokładją swoją kasę.Na Struga jest jeden porządny człowiek Kobyłecki-który pełnił swoją funkcję prawie społecznie został wyrzucony,ale z tego co wiem -jak szczury zaczynają uciekać z tonącego okrętu - to znowu Kobyłecki jest cacy i ma wrócić... Odpowiedz Link Zgłoś