Gość: aga IP: *.infoplus.com.pl 12.03.06, 16:01 jak dlugo jeszcze bedziemy mieszkac w miescie zabrudzonym przez psie odchody? Dlaczego prawie wszyscy wlasciciele psow nie poczuwaja sie do obowiazku sprzatania po swoich pupilach. Jak temu zapobiec??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zdegustowany Re: sprzatajcie po psach! IP: 82.139.43.* 12.03.06, 16:19 zgadzam się. w każdym cywilizowanym kraju właściciel psa sprząta po swoim pupilu. a u nas? całe chodniki i trawniki zafajdane psimi odchodami, żeby tylko... ale także i piaskownice, gdzie bawią się potem dzieci. czy to tak trudno wprowadzić nakaz sprzątania dla właścicieli pod karą grzywny? więcej patroli straży miejskiej, kilkanaście czy kilkadziesiąt mandatów i reszta by zaczęła sprzątać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 12.03.06, 16:38 ciesze sie, ze w Radomiu jest jeszcze ktos komu takie problemy nie sa obojetne... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elwira Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 22:00 Ludziska, uwierzcie mi, ze jak idę sławetną ulicą Zeromskiego i widzę rosciapane psie gowniska, to mi się wymiotować chce. Przed blokiem, w ktorym mieszkałam, przyjaciele zwierząt też urządzali sralnię. Oj nadenerwował się człowiek. Wyniosłam się poza miasto i mam swięty spokoj i zapewniam, ze tu kazdy burek ma odrobinę honoru i nigdy by nie narobil komus pod okno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: molgus Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.06, 16:48 Chodze na spacery z dzieckiem. Po trawnikach nie da sie chodzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spacer Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:53 Spaceruje sie po chodnikach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: sprzatajcie po psach! IP: *.dsl.chcgil.ameritech.net 12.03.06, 18:48 ja mam psa i po nim sprzatam, ale zawsze mam problem z wyzyceniem zawartosci torebki bo w tym naszym pieknym RAdomiu zapomniano postawic koszy na smieci. I czasem jest to dla mnie denerwujace jak musze z godzine z tym chodzic, szczegolnie wtedy kiedy robie zakupy. Niech nasza wladza zadba o kosze na smiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
madeofstars Re: sprzatajcie po psach! 12.03.06, 19:26 kazde miasto w Polsce ma z tym problem,niedawno poruszylam ten problem na forum Warszawy - inwestycje i zmiany moj post to" psie kupy..."-jak ktos chce niech poczyta,dodam tylko ze w Czechach sobie poradzili,tam opisalam jak,a u nas w Polsce coz-smrod i ubóstwo z tymi kupami...pieskow duzo,a do sprzatania nie ma chcetnych,kocham psy,ale sorry bardzo porzadek tez musi byc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik Re: sprzatajcie po psach! IP: *.192.udn.pl 12.03.06, 19:50 Ten temat byl poruszany rok temu !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Efeketem byly jakies kosze z torebkami w jakims parku, co z tego pozostalo, pewnie tylko wspomnienie. Topniejacy snieg odkrywa psie gowna. Za moim blokiem "psiarze" zrobili sobie przyblokowy wychodek, jesli ktos nie wierzy to zapraszam na krasickiego 28/36. Na dodatek mili mieszkancy choduja w piwnicach koty, ktore dokarmiaja wyrzucajac resztki zywnosci wprost przez okno. Przechodzac pod oknami trzeba uwazac zeby nie dostac jakims kawalkiem resztek z obiadu czy jak ostatnio watrobka. Kolejna sprawa to psy na spacerkach bez kagancow. Wkurza mnie najbardziej jak widze wlasciela idacego ze smycza a gdzies dalej amstafa bez kaganca. Ci kretyni nie maja pojecia co robia. Nasza straz miejska niestety ma inne cele, latwiejsze do dogonienia, bo szybciej zlapia babcie z jajkami w koszyku niz wlasciciela szlajajacego sie pitbula czy amstafa. Proponuje upozadkowac sprawe bezdomnych psow, rejestracji wszystkich psow, ale wszystkich, wprowadzic podatek za psy i wszystko sie skonczy. W innych panstwach sa wysokie podatki albo wysokie kary za gowno na chodniku. Nie jestem przeciwnikiem psow, lubie te zwierzeta, ale trzeba pamietac o innych. Odpowiedz Link Zgłoś
annka3 Re: sprzatajcie po psach! 12.03.06, 20:06 Popieram w całej rozciągłości, a podatki przeznaczyć na sprzątanie psich kup i na schronisko dla zwierzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
spieprzaj_dziadu_kalwaryjski Re: sprzatajcie po psach! 13.03.06, 14:57 Gość portalu: przeciwnik napisał(a): ...wprowadzic podatek za psy i wszystko sie skonczy. W innych panstwach sa wysokie podatki albo wysokie kary za gowno na chodniku. No tak, tylko w innych państwach gówna z chodników i trawników, w przypadku niezłapania winnych, zbierane są przez służby porządkowe przy pomocy wielkich odkurzacy doczepionych do motocykli lub meleksów. Zatem aż wstyd zostawić jedną samotną kupę i każdy sprząta, a brudzą psy wałęsające się bez właścicieli. A u nas... podatki od psów oczywiście są, część obywateli uczciwie je płaci, część tej częśći wychodzi z psem i torebką, do której zbiera to, co pies narobi. Co masz w zamian? Brak koszy na psie odchody, nieodśnieżone nawet chodniki zimą, co tu mówić o ich zamiataniu, trawniki, z których nikt niczego nie sprząta i dodatkowo propozycje karania właścicieli psów, które zbyt głośno szczekają. Aż chce się być złośliwym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipernet Re: sprzatajcie po psach! IP: 82.139.51.* 16.03.06, 16:43 ale podatek jest ,przeciwnik moze o tym nie wie ale to i tak problemu nie rozwiazuje .sluzby porzadkowe same nie dadza rady w Polsce ponoc jest w gospodarstwach domowych psow najwiecej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipernet Re: sprzatajcie po psach! IP: 82.139.51.* 16.03.06, 16:48 Podatek jest.I co z tego ,jesli my bedziemy bierni to nikt za nas tego nie zrobi.Jestesmy na to wrazliwi to zmienmy to ,czekam na maile : hipernet@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Remi Re: sprzatajcie po psach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.06, 20:12 Osobiście wywiesiłem przed swoim oknem specjalną tabliczkę z napisam aby sprzątać po swoich pupilkach, ale do tych tępaków nic nie dociera. Jak psy srały pod oknem tak dalej srają, a duża polana jest doslownie 100 metrów dalej, ale po co iść z psem 100 metrów dalej skoro można przed klatą psa nauczyć. Właściciele psów opanujcie się, albo obejrzyjcie sobie film "Dzień Świra" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 12.03.06, 21:21 przyjedżcie na Gołębiów-I. To dopiero widoki z psimi odchodami w tle i pieski bez kagańców i smyczy. Uwagi nie trafiają do właścicieli - do władz i zarzadcy również. Straż miejska - nie wiem czy kiedykolwiek na tym osiedlu była - ja bynajmniej nie widziałem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OKULAR Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:56 TO KUP SOBIE OKULARY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przeciwnik Re: sprzatajcie po psach! IP: *.192.udn.pl 13.03.06, 14:25 Od dzisiaj w miare mozliwosci bede robil zdjecia i publokowal je gdzie sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zdjecia Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:57 PROPONUJE SOBIE NA CZOLE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a idz pan w ch Re: sprzatajcie po psach! IP: *.udn.pl 02.04.06, 12:47 Widze że stary UBeku znalazłeś sobie nowe hobby ..hehe w głowach się małomiasteczkowym komuchom poprzewracało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 14.03.06, 21:18 zobaczycie jakie beda widoki gdy snieg stopnieje.... co robic???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ageko Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.03.06, 07:46 sprzątnijcie po sobie najpierw, wielkie państwo juz nie pamieta jak gówna po polach na wsi rzucało!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 16.03.06, 13:04 ?????? co Ty wypisujesz??? chcesz na to patrzec ? nie przszkadzaja Ci psie kupy? a moze masz psa i nie chce Ci sie sprzatac??? to nie sredniowiecze!!! sprzatajcie po psach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: sprzatajcie po psach! IP: 213.199.199.* 16.03.06, 16:46 Może jak masz ochote na świeżego klocka na środku pokoju to wypinasz się i robisz? Masz jakis problem ze srającym pchlarzem na swojej parceli? Nieeee, Ty nie - przecież Ty to lubisz... Pamietaj cholerny fetyszu, że ludzie nie mają potrzeby tarzać się i wpadać w psie sranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 22:58 to po co sie w gownie tarzasz? ja proponuje w kisielku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kot Re: sprzatajcie po psach! IP: 213.199.199.* 17.03.06, 11:51 Nie zrozumiales nic i jeszcze sie publicznie kompromitujesz kisielem na dokladke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kisiel Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:49 ALE TY JESTES ANALFABETA I JESZCZE PALANT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hejhejzaraz Re: sprzatajcie po psach! IP: 82.139.51.* 16.03.06, 16:59 Pacjent o czym ty mowisz ? Dla nas miasto nie jest sypialnia ze sie tylko do roboty chodzi i ma adres w miescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.03.06, 22:51 widzę, że toto ma dobrą pamieć - wie że gówna wywoziło się na pola. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: sprzatajcie po psach! IP: *.zgora.dialog.net.pl 16.03.06, 16:17 karać mandatami włascicieli psów za brak obroży ,kagańca i za odchody swoich pupili !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hipernet Re: sprzatajcie po psach! IP: 82.139.51.* 16.03.06, 16:30 Proponuje wystosowac petycje do wladz miasta ,to one stanowia lokalne prawo ,moze sie nawet okazac ze przepis jest ale nie jest egzekwowany.Takie przepisy porzadkowe moze rowniez wprowadzic spoldzielnia ale ona nie moze karac .jesli jestes zainteresowana lub zainteresowani czekam na maila: hipernet@gazeta.pl R A Z E M M O Ż N A W I Ę C E J !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam psa Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.06, 23:01 jestem za tyle ze jak pies ma sraczke i sra przez 30 metrow (sru sru) to co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.03.06, 00:40 niech sra w domu właściciela i daj mu węgiel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dalej Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.06, 17:44 To podaj mi adres bedzie sral i on i Ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.03.06, 21:02 jestes bezdomny czy masz amnezję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalej Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:51 NIE ALE MAM SRACZKE NA TAKICH DUPKOW JAK ty i ten WYZEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: sprzatajcie po psach! IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 17.03.06, 21:16 A co powiecie w sierpniu 2005 roku w parku Kosciuszki w okolicy piaskownicy jedna z mam, trzyletnie dziecko pod drzewko. Dziecko zrobiło kupkę mama chusteczką wytarła rzuciła ją obok i dzecko do piaskownicy a mama na ławeczkę. Czyba tez powinna kupke dziecka do woreczka i do kosza na śmieci.To samo sie dzieje na placach zabaw na osiedlach latem dzieci swoje potrzeby załatawiają na podwórkach, bo im sie nie chce chodzic do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pewnie ze tak Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:48 BRAWO DLA "BARBARY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawstydzona Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.06, 21:17 Jak ludzie nie wstydzą się stać koło takiego "wypiętego" pieska! Latem opiekowałam się psem koleżanki i oczywiście niewychowany piesio załatwiał się zaraz po wyjściu z klatki. Ja stałam obok bo był na smyczy, rozglądałam się czy ktoś nie widzi i czułam się tak jakbym to ja osobiście kucała na trawniku!!! Jak to można wytrzymywać na codzień? Odpowiedz Link Zgłoś
madeofstars Re: sprzatajcie po psach! 18.03.06, 10:21 po prostuw Polsce brak kultury, Polacy strasznie dlugo do czegos dojrzewaja, w Finlanddi jak bylam w 1988 to juz wtedy sprzatali po psach.a u nas syf jak sie patrzy,ja proponuje tej osobie ktora tu chciala fotki robic,zeby cala taka tone urzedasom zaniosla tych fotek to by moze wreszcie cos pomysleli nad tym tematem,zeby zainstalowac pojemniki na te gowna ,kary nalozyc na tych co sie nie beda stosowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: sprzatajcie po psach! IP: *.zgora.dialog.net.pl 18.03.06, 15:42 niech im psy sra... w domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jako pies Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:00 Jestem pewien ze kazdy pies jezeli by tylko mogl to poiwedzial by ze" MAM TO GLEBOKO W ... (POD OGONEM)!!!! dajcie Nam miejsce to bedziemy tam stawiac "KLOCKI" A ja jako wlasciciel psa jestem zdania ze syf ktory panuje na trawnikach jest obrzydliwy i bardzo bardzo nie higieniczy. Jednak nie mam ochoty biegac za psem z woreczkiem (a co z cala grupa pijakow ktorzy leja i sraja tam gdzie chca a najczesciej pod sklepami lub przy bloku a nawet i w klatce!!!!!!????) JEZLEI MOGE SOBIE ZYCZYC TO BARDZO BYM CHCIAL ZEBY DLA PSIAKOW BYLY SPECJALNE ODIZOLOWANE MIEJSCA WYZNACZONE NA TOALETE ZA KTORE JESTEM W STANIE MIESIECZNIE PLACIC. ALE NIE BIEGANIE Z FOLIA Z PSIA KUPA!!! OJ NIE, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: sprzatajcie po psach! IP: *.udn.pl 02.04.06, 12:52 Popieram w całej rozciągłości! Są ludzie-cyfiarze fakt..u mnie na osiedlu jest stara , zdziwczała babka który mieszka w domu z 12 psami!! najgorsi są właściciele psów - z reguły kundli ktorzy puszczaja je rano luzem a piesem po wysraniu sie na chodnik , trawnik , gdzie popadnie wraca uroczo do domu.A Pani siedzi ..i ona niewinna.Mam psa i NIGDY nie pozwoliłem mu żeby załatwil sie na chodniku czy trawniku chociażby.Sam się tak nauczył że zeby sie załatwić musi miec ustronne i spokojne miejsce:)..po za tym wynajduje wolne polany o ktore w Radomiu BARDZO trudno.Sęk w tym że my własciciele psów placimy podatek i pytam sie na co?Jak place podatek drogowy to po to żeby budowali i naprawiali drogi..jak za psa to niech za niego sprzataja.Ciekaw jestem kto pogoni kundla bezpanskiego srajacego na trawniku?NIKT !! A wlasciciela z psem ...każdy !!W radomiu moge sie zalozyć ze 70% psów to bezpanskie kundle. Niech miasto stworzy chociażby mały placyk ogrodzony dla zwierząt..trzeba poszanować potrzeby wszystkich mieszkanców ktory placa , czynsz , podatek itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstyd kolezanko Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.03.06, 17:54 Zastanawiam sie czemu owa kolezanka pozwolila zeby jej pupilkiem opiekowala sie osoba zdziwaczala ktora ma "rozdwojenie jażni"??? PRZECIEZ TO SZKODA PSA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawstydzona Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 18.03.06, 18:48 To pytanie do mnie? Odpowiadam. Bo nie miała innego wyjścia, bo nikt z członków rodziny nie chce zostawać z tym bądz co bądz sympatycznym potworem, bo tak go wychowała, że jak nie robi na trawnik to "robi" jej na głowę. Psa rzeczywiście trochę szkoda bo przeszedł skrócony kurs dobrego wychowania i po dwóch tygodniach oduczył się sypiania w pościeli. Dobrze chociaż, że podziękowała mi za to. Uważasz, że jak ktoś nie lubi gówienek na trawnikach to koniecznie musi być zdziwaczały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 19.03.06, 13:03 SPRZATAJCIE PO PSACH!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 29.03.06, 17:00 i oto i ten watek. Tak wiec jak widzisz sprawa trawnikow w psie kupki martwi duza liczbe Radomian, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RT Re: sprzatajcie po psach! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:31 Ludzie opanujcie sie z tymi psami!! Nie trzeba chodzić z psem z woreczkiem. Wystarczy, że pójdzie się troche dalej z psem na jakąś polanę, a nie puszcza się psa, który brudzi pod oknami, klatkami czy na placach zabaw przed blokami. To jest lenistwo włąscicieli, którym nie chce się pojść z psem na jakąs polanę, których nie brakuje. Słyszałem, że niektórym się nie chce nawet z domu wychodzić z psami, to puszczają ich na balkon. Poprostu śmierdziuchy i brudasy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adelajda Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.03.06, 13:48 Miałam sąsiadkę (na szczęście już nie mieszka) która miała dobermana. Wychodziła z tym psem w ostatniej chwili, puszczała go pod klatką a sama trzymała nogą drzwi od klatki bo nie miała klucza od domofonu. Pies biegł na plac zabaw i tam się załatwiał. Potem przychodziły matki z małymi dziećmi i dzieci przesiewały te gówienka przez sitka od wiaderek. Psica miała małe, było ich 4 sztuki. Zanim zeszły z pierwszego piętra to posiusiały każdy ze dwa razy. Na klatce śmierdziało jak nieszczęście. Baba nie poczuwała się do sprzątania po psach. Sąsiedzi z przeciwka zawiadomili policję to jeszcze miała do nich pretensję. Pies to tylko zwierze a jego zachowanie zależy od właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: sprzatajcie po psach! IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.03.06, 15:27 30 lat temu wieśniaki w Radomiu w mieszkaniach w blokach trzymali świnie,kury,króliki,psy itd... chamstwo i motłoch z "Budek Skaryszewskich" pozostał !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anty Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.03.06, 21:20 OLO ty CIAGLE BREDZISZ W KOLO Odpowiedz Link Zgłoś
a67 Re: sprzatajcie po psach! 19.03.06, 21:43 Uśpić właścicieli psów. Ma wiatrówkę i strzelam do psów które srają mi przed bramą a jak właściciel pyskuje to ja mu posyłam braterskie pozdrowienie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: del Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.03.06, 22:22 zapraszam do mnie strzelaj do mojego psa zobaczymy jakie ryło bedziesz miał po tym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: okropne Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 21.03.06, 21:08 ja nie widze wciaz roznicy.... ludzie nie sprzataja po psach- nawet sie tego nie wstydza... to okropne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spacer Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.06, 23:02 a jak ty nasrasz w lesie na spacerze to po sobie baranie spatrzarz???/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odp Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 22.03.06, 08:43 A czy Ty uwazasz, ze mieszkamy w lesie? tu rozmowa jest o miescie!!! o osiedlach, chodnikach, placach zabaw, nie o lesie!!! Przeczyaj dokladnie zanim skomentujesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nic Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 24.03.06, 23:19 kto ma pomysl jak te sprawe rozwiazac ??? Czekamy .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gó..łaz Re: sprzatajcie po psach! IP: *.internet.radom.pl 23.03.06, 21:30 gó..ane miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.06, 22:07 jak ktoś chce mieć pieska to niech po nim SPRZĄTA... albo niech piesek robi kupę na środku pokoiku to go zaraz pan albo pani pogoni... ale sranie na trawniczku pod okienkiem to nie przeszkadza... KARAĆ GÓWNIARZY (posiadacze psów nie sprzątający po nich) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.03.06, 01:35 Zabronic trzymania psow w blokach.W bloku w ktorym mieszkam/niski/w jednym z mieszkan sa 2 osoby w srednim wieku i wielki pies.Moznaby sporzadzic grafik obecnosci tych osob w domu.Kiedy niema nikogo w domu pies :wyje ,spiewa ,zawodzi skomli,tlucze lapami w klamke probujac sie wydostac.Kiedy ktos z domownikow zbliza sie do bloku pies wyczuwa go na odleglosc i uspakaja sie .Zadne interwencje u wlascicieli nie odnosza skutku.Jak dlugo mozna znecac sie nad wspolmieszkancami klatek ,skazujac ich na wysluchiwanie tego biadolenia zwierzaka od switu do nocy ,niemal codziennie.? Moze by tak patrole strazy miejskiej zwrocily wieksza uwage na tych PSEUDOMILOSNIKOW ZWIERZAT ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 24.03.06, 23:20 pomysly - to jest to na co czeka nasze miasto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 09:14 Jak przeglądam strone i czytam, że temat ten jest drążony to ży...ac mi się chce.A może podyskutujemy na temat"sprzątajmy po sobie" bo to co dzieje się w Radomiu po zimie to tylko nasza zasługa. Obserwuje od dłuższego czasu, że psia kupa po ociepleniu rozpadnie się na trawniku i jesze tworzy nawóz, a śmiecie które my wyrzucamy jeżeli ktoś nie posprząta leżą miesiącami.Mieszkam w wieżowcu i na trawniku pod oknami leży wszystko począwszy od pampersów kończąc na prezerwatywach. I uważam,ze dyskisja na temat psich kup jest nie stosowna i obraża te Zwierzęta. Zadajmy sobie w tym miejscu pytanie kim my jesteśy. Dodam tylko, że nie mam żadnego zwierzęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slaw151 Re: sprzatajcie po psach! IP: *.server.ntli.net 25.03.06, 10:36 Moja propozycja jest następująca.Wprowadzić zakaz trzymania psów w blokach.Wystąpić do spółdzielni z odpowiednim wnioskiem.Wiadomo że to będzie trudne.Następnie wystąpić z wnioskiem o dobrowolne opodatkowanie się wszystkich mieszkańcow bloku,zespołu bloków lub całej społdzielni na rzecz sprzątania klatek schodowych,wind, terenów wokół wieżowca.Właściciele psów ,nie wiem czy kotów też powinni być opodatkowani podwójnie.Chociaż uważam,że koty w wieżowcu,bloku są potrzebne przynajmniej w piwnicy.Spółdzielnia za te pieniądze powinna zatrudnić osobę do sprzątania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roch Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 16:13 Proponuje wybudowac mur wokół miejsc brudnych najlepiej wokół osiedli na wzór Chińskiego i oddzielac społeczeństwo które brudzi od społeczeństwa które dba o porządek. Tylko żeby się nie okazało,że trzeba będzie oddzielic nasze miasto od innych. To jest moja propozycja. I jeszcze raz mówie nie ubliżajmy Zwierzętom kiedy sami siebie nie ocenimy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 23:55 PROPONUJE ZAKAZ TRZYMANIA DEBILI W RADOMIU TAKICH JAK SLAW151 moze bedzie milej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.03.06, 19:58 popieram slaw151. To co sie dzieje w tej chwili na Osiedlach to horror. Całe osiedla i ulice cuchną. Najczęściej właściciele tych psów to zwykła wiocha. Pies czy kot robi co chce i gdzie chce. Psy - zabójcy są bez kagańców i smyczy narażając dzieci i dorosłych. Nic nie dają informacje o zagryzieniu ludzi w tym właścicieli tych psów. Zwracane uwagi najczęściej jest ignorowane. Nigdy nie widziałem stróżów prawa aby wypisywali mandat za lekceważenie prawa. Zarzady S- ni np. RSM w ogóle się tym nie zajmuje. Co się dzieje ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baby Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.06, 10:37 Masz rację, ludzie bardziej zaśmiecają środowisko niż zwierzeta!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: sprzatajcie po psach! 29.03.06, 17:11 A ja powiem tak. Niech się wreszcie ludzie zajmą samym sobą a nie do psów się dowalają... Wszędzie gdzie nie spojrzeć walają się śmieci, krzaki, chodniki, trawniki, wszędzie popielniczka i to nie dotyczy Radomia ale całej Polski. Niech najpierw przeciętny ludź nauczy się odróżniać kosz na śmieci od chodnika a potem zajmie się kupą psią która w przeciwieństwie do butelki zniknie po 2 dniach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spp Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 29.03.06, 22:27 sprzatajcie po psach...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxl Re: sprzatajcie po psach! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 30.03.06, 00:05 kupa zniknie jak w nią wejdziesz i przeniesiesz do domu. Masz jednak racje co do smieci i porządku w ogóle. W poscie poruszano jednak sprawy psów a raczej ich włascicieli, którzy nie sprzątają. Sprzątać wszystki i utrzymywać czystość. OK Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adriana Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 21.04.06, 14:13 wciaz znajdujemy psie kupki... dlaczego niektorzy wlsaciciele sie nie poczuwaja... to straszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kundelek jest podatek za psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 09:57 Ja płace podatek psa, pytam sie za co ja płace ze go posiadam, czy za to ze własnie sra na trawniki, moim zdaniem to drugie. słuzby porządkowe maja obowiazek sprzatac tak samo jak sprzataja papierki z trawnikow, które rzucaja wasze kochane dzieci jak i kupki mojego psa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipi Re: jest podatek za psy IP: *.zgora.dialog.net.pl 30.03.06, 10:07 nie płać podatku i niech ci sra w domu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aas Re: jest podatek za psy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:27 dokładnie ,niech wam srają w doniczki z kwiatkami!!!!Radom to wiocha gdzie nie staniesz to kupy psów ,dobrze że nie mają krów w domu.....ale podobno pies upodabnia sie do właściciela...ha ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: sprzatajcie po psach! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 10:43 Jedni będą sprzątać po swych pupilach, a inni, gdy będą zmuszeni zapłacić karę - po prostu się ich pozbędą. Ciekawe co wtedy zrobimy z taką ilością bezpańskich psów. Myślę , że inaczej należałoby rozwiązać ten problem . Sama mam psiaka, płacę podatki, mieszkam w centrum - dookoła budynki, sklepy ale koszy brak - a może jakieś wydzielone miejsca dla tych zwierząt??? Zatrudnić kogoś np. do sprzątania, pilnowania terenu - ja np. mogę płacić wyższy podatek, lub składki abym bez przeszkód mogła tam wychodzić ze swoim psiakiem. Pozdrawiam miłośników zwierząt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: sprzatajcie po psach! IP: *.infoplus.com.pl 30.03.06, 20:32 jest kolejny nowy watek PSIEKUPKI...... forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=68&w=39423706 ludzie sprzatajcie po swoich pupilach...... korona wam z glowy nie spadnie.. i nie pozwalajcie im wchodzic dopiaskownic, i robic kupki na chodnikach..... zmiencie sie w Europejczykow.. Odpowiedz Link Zgłoś
wichajsterr Re: sprzatajcie po psach! 30.03.06, 21:05 No w Holandii sikają i srają ludzie na ulicach walą śmieci na ulice, więc na pewno chcesz żebyśmy się zmieniali ?? Odpowiedz Link Zgłoś