Gość: ~gosc~ IP: 82.139.49.* 21.04.06, 18:49 A niech tam maja lekarze podwyzki, zgoda, ale niech pracuja rzetelnie, a nie jak do tej pory nielimitowany czas pracy i przychodzenie na ktora sie chce a nie wg rozpiski na drzwiach gabinetu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: franz Re: Szpital bez ortopedów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:12 Podaję proste rozwiązanie: Szpital ma kontrakt z NFZ na określoną kwotę. Niech lekarze założą firmę, która zatrudni pielęgniarki i salowe. Za 70% kontraktu niech ta firma podejmie się obsługi chorych. 30% zostaje dla szpitala, doktorzy podzielą się kwotą pozostałą po zapłaceniu pensji pielęgniarkom i sami zobaczą, czy to jest 10000 na głowę, czy mniej, czy więcej, a szpital na gwarancję, że jest na plusie i oddział funkcjonuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent ortopedy Re: Szpital bez ortopedów IP: 82.139.39.* 22.04.06, 20:08 Niech ktoś spojrzy jak pracuje Pan ortopeda w poradni na dole. Zal ptrzec tam pacjent zdazy wejsc i juz wychodzi. pan dokór nawet nie ma ochoty na badanie -stosuje spychotechnike. no i chce podwyzkiiiiii. smiechu warte. sam powinien sie leczyc. szkoda wrecz czasu na wizyte u niego. czyzby dyrekcja szpirala tego nie wiedziala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Szpital bez ortopedów IP: *.pr.radom.net 22.04.06, 21:28 popieprzyło sie doktorom we głowach. niech założą prywatna klinike i zobaczą...najłatwiej upominac sie o 10 tys. myśla, zę bez nich szpital sie zawali...nie ma ludzi niezastapionych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bursztyn Re: Szpital bez ortopedów IP: *.radom.pl 22.04.06, 21:42 wszyscy zlożyli juz wypowiedzenia. Domagali sie 8,5 tys. pensji.( do tej pory mieli 3,5 ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marrek Re: Szpital bez ortopedów IP: *.pr.radom.net 23.04.06, 17:51 A kto zrobi Ci operację jak będziesz jej potrzebował? Sprzątaczka? A może pani z rejestracji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: po Re: Szpital bez ortopedów IP: *.radom.net 23.04.06, 20:43 Połowa pracowników szpitala to tzw. techniczni. Ale ich nikt nie zwolni, choć możnaby taniej zamówić usługi w firmach zewnętrznych. Dlaczego? - to tajemnica poliszynela. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tofik Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 23.04.06, 22:28 Może zmienić dyrektorkę i ordynatora a nie ortopedów? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ludwik Re: Szpital bez ortopedów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:06 To nie jest tajemnica.Przecież gdzieś trzeba poupychać rodzinę, znajomych i towarzyszy partyjnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirka Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.04.06, 23:32 Tak to jest jak ktoś zostaje dyrektorem z mianowania partyjnego. A co do podziału 70 dla lekarzy 30 dla szpitala to i owszem ale w odwrotnej proporcji. Przeciez lekarz daje jedynie (a moze i az) swoja wiedze. Jednak jedną z najnowocześniejszych aparatur kupił szpital czyli my! Prąd, media, obsługa techniczna, salowe, pielęgniarki też opłaca szpital. Więc miałby to wszystko opłacić z tego 30%? To chyba jakieś nieporozumienie. A swoją drogą czy ci lekarze poszaleli? Jak chcą mieć tak jak na zachodzie to niech tam wyjeżdżają! Na zachodzie studia medyczne kosztują ok. 300.000$. UI nas mają to za darmo ale zarabiać chcieliby tak jak na zachodzie. A może wprowadzić obowiązkowy zwrot kasy za naukę jeżeli jakiś lekarz wyjedzie na zachód w ciągu 10 lat od uzyskania tyt. lekarza? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie obcy Re: Szpital bez ortopedów IP: *.wss.com.pl 24.04.06, 12:56 Bardzo chętnie 30 dla ortopedów a dla szpitala 70/ chcieli tylko 20%/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lek.med. Re: Szpital bez ortopedów IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 24.04.06, 16:44 Człowieku nawet po tych podwyżkach daleko by nam było do Zachodu-tam robotnik w polu wiecej zarabia.A studia darmowe nie są bo moich rodziców kosztowały przez 6 lat co miesiąc conajmniej 1000zł.Po studiach robisz specjalizacje ok.5latw tym czasie na własny koszt jezdzisz na staże ,szkolenia wydajesz na materiały itp.Chyba nie po to by potem klepac biede z nedza.Poza tym z tych 10000zł.po podatkach i innych kosztach pozostałoby mniej niż połowa.Zresztą trzebabyło iść na studia medyczne i wtedy cwaniakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do lekarza Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.04.06, 17:16 Człowieku. Dobrze że napisałeś ile zarabia się na zachodzie. My pozostali: inżynierowie, prawnicy, architekci,budowlańcy, nauczyciele, ludzie kultury, nauki itd nie mielibyśmy pojęcia jak jest na zachodzie. Ale dzięki Twojej informacji już wiemy że studiować bez wsparcia finansowego rodziców się nie da, że do dokształcania się podyplomowego dokłada się z własnej pensji.Ale nas oświeciłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.04.06, 22:14 tylko że ten robotnik na zachodzie zapierdziela ile wlezie a wy się nonstop opieprzacie i chcecie jeszcze podwyżek ? LOL ps. chyba na marne poszła kasa na szkolenia i twoją nauke skoro nikt na ortopedii nie potrafi odczytać poprawnie zdjęcia RTG Odpowiedz Link Zgłoś
inquisor To znaczy, jak oni do tej pory pracowali? 23.04.06, 23:41 Skoro za skromną, 100% podwyżkę mogą pracować w mniejszym wymiarze czasu, wykonując te same czynności, to chyba mamy przykład autodestrukcji , jeśli chodzi o mit o ciężkiej i mozolnej pracy...Znaczy się do tej pory pracowali nieefektywnie i za zbyt duże stawki- czyli trafiła kosa na kamień...I tak jest wszędzie, na ich miejscu to raczej bym się nie wychylał, bo wyjdą na jaw dodatkowe szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agi Mam pytanie: czy w pozostałych radomskich IP: *.internet.radom.pl 24.04.06, 13:24 szpitalach pracują ortopedzi? Czy ci z Józefowa są jedyni w R.? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Mam pytanie: czy w pozostałych radomskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:54 Ktos kiedys zarzucil ze jak lekarze nie chca pracowac za pieniadze jakie proponuje szpital to niech odejda z pracy. W tym przypadku tak zrobili ale i tak znajda sie tacy ktorym to przeszkadza. Lekarz powinien miec nakaz pracy za bulke i wode? Od jutra proponuje nakaz pracy np. dla taksowkarzy. Niech woza ludzi za 50 gr za km, niech nie waza sie strajkwac lub porzucic miejsca pracy bo czeka ich lincz spoleczny. Wszak szkole jakas skonczyli- to niech ja teraz odpracuja. Ot i cala filozofia. Pozdrawiam, jeszcze z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Mam pytanie: czy w pozostałych radomskich IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.04.06, 22:16 spytaj się lepiej lekarzy jakie piniądze dostają od firm farmaceutycznych to zobaczysz ile wtedy zarabiają naprawde i nie gadaj głupot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radomiaczek Re: Szpital bez ortopedów IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.04.06, 21:35 Byłem kiedyś na wizycie u ordynatora. Wyglądał na bardzo szlachetnego człowieka i takim się teraz okazał. Z tego co wiem to człowiek spoza Radomia. A czy ta reszta, która nas Radomian chce zostawić bez opieki to dzieci tego miasta? Wstyd mi za Was ( chyba powinienem z małej?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.04.06, 22:21 u ordynatora ? i żyjesz nadal ? bo ja po wizycie u niego dowiedziałem się że ten facet nie potrafi w ogóle odczytywać zdjęć RTG i nie wiem jakim cudem ukończył medycyne on jest lekarzem typu : przychodzi pacjent do lekarza i mówi "doktorze boli mnie jak to robie" lekarz na to "niech pan tak nie robi to nie będzie boleć" i nie ośmieszaj go bardziej niż on się sam zdążył ośmieszyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl 25.04.06, 15:30 Lekarz-to trudny zawód i powinien być dobrze opłacany, ale bez przesady. W Polsce ludzie mało zarabiają w porównaniu np. z Włochami i żyją. Nie może być tak,że lekarz zarabia krocie ,a np. nauczyciel grosze, a to też odpowiedzialny zawód i wymaga wielu lat nauki.Poza tym spora część lekarzy nie zasługuje na podwyzki, bo: 1. nagminnie spóźniają się do pracy 2. pracują na kilku etatach i stale są zmęczeni( a dobro pacjenta?) 3. są aroganccy i zarozumiali 4.robią wielką łaskę,że przepiszą receptę 5.mają pacjenta szczególnie prostego człowieka za coś gorszego 6.często nie są tak kompetentni jak tego oczekujemy Niech się zwalniaja wszyscy - ciekawe gdzie znajdą pracę. Na ich miejsce zatrudnić ruskich lekarzy za 1/2 pensji Polaka i powrócą na kolanach panowie ortopedzi z Bożej łaski. Odpowiedz Link Zgłoś
a67 Re: Szpital bez ortopedów 25.04.06, 16:07 Poza tym spora część lekarzy nie zasługuje na podwyzki, bo: 1. nagminnie spóźniają się do pracy - bo punkt 2. a ponadto jaka płaca taka praca 2. pracują na kilku etatach i stale są zmęczeni( a dobro pacjenta?) - trudno nie być zmęczonym przy pracy na kilku etatach, a "dobrem pacjenta" żołądka się nie napełni 3. są aroganccy i zarozumiali - pilnie się uczą swoich postaw od pacjentów jak widać są efekty 4.robią wielką łaskę,że przepiszą receptę - recepta na leki refundowane to są pieniądze które rozdają a potem muszą się z nich rozliczyć 5.mają pacjenta szczególnie prostego człowieka za coś gorszego - przeciwnie prosty człowiek jest lepiej obsłużony od tzw. pacjenta roszczeniowego 6.często nie są tak kompetentni jak tego oczekujemy - tylko Jezus czynił cuda Niech się zwalniaja wszyscy - ciekawe gdzie znajdą pracę. -otworzą prywatne gabinety i jak złamiesz nogę (czego nie życzę) to zapłacisz gotówką Na ich miejsce zatrudnić ruskich lekarzy za 1/2 pensji Polaka i powrócą na kolanach panowie ortopedzi z Bożej łaski. -"ruskie wyszły zostały leniwe" wątpię czy druzja zechcą pracować w polsce za 1/2pensji polaka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ... Re: Szpital bez ortopedów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:02 Rosjanie ani nikt inny tu nie bedzie pracowac, jak to niektorym sie wydaje. Lot samolotem dluzszy o godzine skutkuje pensja duzo wyzsza. Im nie oplaca sie tu przyjezdzac. Pozdrawiam, jescze z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.04.06, 19:32 Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Szpital bez ortopedów IP: *.pr.radom.net 27.04.06, 10:01 no to se lataj samolotem do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl 25.04.06, 21:19 Do pana pseudo doktora a67! - jaka praca taka płaca- a komu ty łaskę robisz konowale, jesteś lekarzem to lecz, bo za państwowe pieniądze się wykształciłeś - uczysz się postaw od pacjentów- nie nauczono cię kultury w domu , przez tyle lat przebywałeś wśród elity na AM i dalej masz problemy to jesteś kompletnym kretynem -prosty człowiek lepiej obsłużony niż roszczeniowy- bo prosty mało sie odzywa i dlatego jest dobry - tylko Jezus czynił cuda- dobrzy lekarze całkiem czesto też to czynią, ale czego można oczekiwać od miernoty! Odpowiedz Link Zgłoś
a67 Re: Szpital bez ortopedów 26.04.06, 08:33 Szanowny pacjencie Nie jestem lekarzem a pilnym obserwatorem życia Prowadzę własną działalność gospodarczą zapraszam do Hali Feniks stoisko G-2 www.ondrasz.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????? Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 26.04.06, 21:23 Nie wiem czy to dużo czy mało,nie interesuje mnie to.Wiem jedno:najmując chłopa do orania pola do orania pola płaci mu się najmniej 30 pln na godzinę.Nie wiem czy to za wykształcenie rolnicze,czy może za.....no właśnie za co? Odpowiedz Link Zgłoś