Dodaj do ulubionych

Szpital bez ortopedów

IP: 82.139.49.* 21.04.06, 18:49
A niech tam maja lekarze podwyzki, zgoda, ale niech pracuja rzetelnie, a nie
jak do tej pory nielimitowany czas pracy i przychodzenie na ktora sie chce a
nie wg rozpiski na drzwiach gabinetu.
Obserwuj wątek
    • Gość: franz Re: Szpital bez ortopedów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.04.06, 12:12
      Podaję proste rozwiązanie: Szpital ma kontrakt z NFZ na określoną kwotę. Niech
      lekarze założą firmę, która zatrudni pielęgniarki i salowe. Za 70% kontraktu
      niech ta firma podejmie się obsługi chorych. 30% zostaje dla szpitala, doktorzy
      podzielą się kwotą pozostałą po zapłaceniu pensji pielęgniarkom i sami zobaczą,
      czy to jest 10000 na głowę, czy mniej, czy więcej, a szpital na gwarancję, że
      jest na plusie i oddział funkcjonuje.
    • Gość: pacjent ortopedy Re: Szpital bez ortopedów IP: 82.139.39.* 22.04.06, 20:08
      Niech ktoś spojrzy jak pracuje Pan ortopeda w poradni na dole. Zal ptrzec tam
      pacjent zdazy wejsc i juz wychodzi. pan dokór nawet nie ma ochoty na badanie
      -stosuje spychotechnike. no i chce podwyzkiiiiii. smiechu warte. sam powinien
      sie leczyc. szkoda wrecz czasu na wizyte u niego. czyzby dyrekcja szpirala tego
      nie wiedziala
    • Gość: terefere Re: Szpital bez ortopedów IP: *.pr.radom.net 22.04.06, 21:28
      popieprzyło sie doktorom we głowach. niech założą prywatna klinike i
      zobaczą...najłatwiej upominac sie o 10 tys. myśla, zę bez nich szpital sie
      zawali...nie ma ludzi niezastapionych
      • Gość: bursztyn Re: Szpital bez ortopedów IP: *.radom.pl 22.04.06, 21:42
        wszyscy zlożyli juz wypowiedzenia. Domagali sie 8,5 tys. pensji.( do tej pory
        mieli 3,5 )
      • Gość: marrek Re: Szpital bez ortopedów IP: *.pr.radom.net 23.04.06, 17:51
        A kto zrobi Ci operację jak będziesz jej potrzebował? Sprzątaczka? A może pani z
        rejestracji?
        • Gość: po Re: Szpital bez ortopedów IP: *.radom.net 23.04.06, 20:43
          Połowa pracowników szpitala to tzw. techniczni. Ale ich nikt nie zwolni, choć możnaby taniej zamówić usługi w firmach zewnętrznych. Dlaczego? - to tajemnica poliszynela.
          • Gość: tofik Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl / *.pr.radom.net 23.04.06, 22:28
            Może zmienić dyrektorkę i ordynatora a nie ortopedów?
          • Gość: Ludwik Re: Szpital bez ortopedów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 09:06
            To nie jest tajemnica.Przecież gdzieś trzeba poupychać rodzinę, znajomych i
            towarzyszy partyjnych.
    • Gość: mirka Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.04.06, 23:32
      Tak to jest jak ktoś zostaje dyrektorem z mianowania partyjnego. A co do
      podziału 70 dla lekarzy 30 dla szpitala to i owszem ale w odwrotnej proporcji.
      Przeciez lekarz daje jedynie (a moze i az) swoja wiedze. Jednak jedną z
      najnowocześniejszych aparatur kupił szpital czyli my! Prąd, media, obsługa
      techniczna, salowe, pielęgniarki też opłaca szpital. Więc miałby to wszystko
      opłacić z tego 30%? To chyba jakieś nieporozumienie. A swoją drogą czy ci
      lekarze poszaleli? Jak chcą mieć tak jak na zachodzie to niech tam wyjeżdżają!
      Na zachodzie studia medyczne kosztują ok. 300.000$. UI nas mają to za darmo ale
      zarabiać chcieliby tak jak na zachodzie. A może wprowadzić obowiązkowy zwrot
      kasy za naukę jeżeli jakiś lekarz wyjedzie na zachód w ciągu 10 lat od
      uzyskania tyt. lekarza?
      • Gość: nie obcy Re: Szpital bez ortopedów IP: *.wss.com.pl 24.04.06, 12:56
        Bardzo chętnie 30 dla ortopedów a dla szpitala 70/ chcieli tylko 20%/
      • Gość: lek.med. Re: Szpital bez ortopedów IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 24.04.06, 16:44
        Człowieku nawet po tych podwyżkach daleko by nam było do Zachodu-tam robotnik w
        polu wiecej zarabia.A studia darmowe nie są bo moich rodziców kosztowały przez
        6 lat co miesiąc conajmniej 1000zł.Po studiach robisz specjalizacje ok.5latw
        tym czasie na własny koszt jezdzisz na staże ,szkolenia wydajesz na materiały
        itp.Chyba nie po to by potem klepac biede z nedza.Poza tym z tych 10000zł.po
        podatkach i innych kosztach pozostałoby mniej niż połowa.Zresztą trzebabyło iść
        na studia medyczne i wtedy cwaniakować.
        • Gość: do lekarza Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 24.04.06, 17:16
          Człowieku. Dobrze że napisałeś ile zarabia się na zachodzie. My pozostali:
          inżynierowie, prawnicy, architekci,budowlańcy, nauczyciele, ludzie kultury,
          nauki itd nie mielibyśmy pojęcia jak jest na zachodzie. Ale dzięki Twojej
          informacji już wiemy że studiować bez wsparcia finansowego rodziców się nie da,
          że do dokształcania się podyplomowego dokłada się z własnej pensji.Ale nas
          oświeciłeś.
        • Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.04.06, 22:14
          tylko że ten robotnik na zachodzie zapierdziela ile wlezie a wy się nonstop
          opieprzacie i chcecie jeszcze podwyżek ? LOL

ps. chyba na marne poszła kasa na szkolenia i twoją nauke skoro nikt na
          ortopedii nie potrafi odczytać poprawnie zdjęcia RTG
    • inquisor To znaczy, jak oni do tej pory pracowali? 23.04.06, 23:41
      Skoro za skromną, 100% podwyżkę mogą pracować w mniejszym wymiarze czasu,
      wykonując te same czynności, to chyba mamy przykład autodestrukcji , jeśli
      chodzi o mit o ciężkiej i mozolnej pracy...Znaczy się do tej pory pracowali
      nieefektywnie i za zbyt duże stawki- czyli trafiła kosa na kamień...I tak jest
      wszędzie, na ich miejscu to raczej bym się nie wychylał, bo wyjdą na jaw
      dodatkowe szczegóły...
      • Gość: agi Mam pytanie: czy w pozostałych radomskich IP: *.internet.radom.pl 24.04.06, 13:24
        szpitalach pracują ortopedzi?
        Czy ci z Józefowa są jedyni w R.?
        • Gość: ... Re: Mam pytanie: czy w pozostałych radomskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.04.06, 13:54
          Ktos kiedys zarzucil ze jak lekarze nie chca pracowac za pieniadze jakie
          proponuje szpital to niech odejda z pracy. W tym przypadku tak zrobili ale i
          tak znajda sie tacy ktorym to przeszkadza. Lekarz powinien miec nakaz pracy za
          bulke i wode? Od jutra proponuje nakaz pracy np. dla taksowkarzy. Niech woza
          ludzi za 50 gr za km, niech nie waza sie strajkwac lub porzucic miejsca pracy
          bo czeka ich lincz spoleczny. Wszak szkole jakas skonczyli- to niech ja teraz
          odpracuja. Ot i cala filozofia.
          Pozdrawiam, jeszcze z Polski.
          • Gość: pacjent Re: Mam pytanie: czy w pozostałych radomskich IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.04.06, 22:16
            spytaj się lepiej lekarzy jakie piniądze dostają od firm farmaceutycznych to
            zobaczysz ile wtedy zarabiają naprawde i nie gadaj głupot
    • Gość: Radomiaczek Re: Szpital bez ortopedów IP: *.gprsbal.plusgsm.pl 24.04.06, 21:35
      Byłem kiedyś na wizycie u ordynatora. Wyglądał na bardzo szlachetnego człowieka i takim się teraz okazał. Z tego co wiem to człowiek spoza Radomia. A czy ta reszta, która nas Radomian chce zostawić bez opieki to dzieci tego miasta? Wstyd mi za Was ( chyba powinienem z małej?).
      • Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.04.06, 22:21
        u ordynatora ? i żyjesz nadal ? bo ja po wizycie u niego dowiedziałem się że ten
        facet nie potrafi w ogóle odczytywać zdjęć RTG i nie wiem jakim cudem ukończył
        medycyne

on jest lekarzem typu :
        przychodzi pacjent do lekarza i mówi "doktorze boli mnie jak to robie"
        lekarz na to "niech pan tak nie robi to nie będzie boleć"

i nie ośmieszaj go bardziej niż on się sam zdążył ośmieszyć
    • Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl 25.04.06, 15:30
      Lekarz-to trudny zawód i powinien być dobrze opłacany, ale bez przesady. W
      Polsce ludzie mało zarabiają w porównaniu np. z Włochami i żyją. Nie może być
      tak,że lekarz zarabia krocie ,a np. nauczyciel grosze, a to też odpowiedzialny
      zawód i wymaga wielu lat nauki.Poza tym spora część lekarzy nie zasługuje na
      podwyzki, bo:
      1. nagminnie spóźniają się do pracy
      2. pracują na kilku etatach i stale są zmęczeni( a dobro pacjenta?)
      3. są aroganccy i zarozumiali
      4.robią wielką łaskę,że przepiszą receptę
      5.mają pacjenta szczególnie prostego człowieka za coś gorszego
      6.często nie są tak kompetentni jak tego oczekujemy

Niech się zwalniaja wszyscy - ciekawe gdzie znajdą pracę. Na ich miejsce
      zatrudnić ruskich lekarzy za 1/2 pensji Polaka i powrócą na kolanach panowie
      ortopedzi z Bożej łaski.
      • a67 Re: Szpital bez ortopedów 25.04.06, 16:07
        Poza tym spora część lekarzy nie zasługuje na
        podwyzki, bo:
        1. nagminnie spóźniają się do pracy - bo punkt 2. a ponadto jaka płaca taka
        praca
        2. pracują na kilku etatach i stale są zmęczeni( a dobro pacjenta?) - trudno
        nie być zmęczonym przy pracy na kilku etatach, a "dobrem pacjenta" żołądka się
        nie napełni
        3. są aroganccy i zarozumiali - pilnie się uczą swoich postaw od pacjentów jak
        widać są efekty
        4.robią wielką łaskę,że przepiszą receptę - recepta na leki refundowane to są
        pieniądze które rozdają a potem muszą się z nich rozliczyć
        5.mają pacjenta szczególnie prostego człowieka za coś gorszego - przeciwnie
        prosty człowiek jest lepiej obsłużony od tzw. pacjenta roszczeniowego
        6.często nie są tak kompetentni jak tego oczekujemy - tylko Jezus czynił cuda

Niech się zwalniaja wszyscy - ciekawe gdzie znajdą pracę.
        -otworzą prywatne gabinety i jak złamiesz nogę (czego nie życzę) to zapłacisz
        gotówką

Na ich miejsce zatrudnić ruskich lekarzy za 1/2 pensji Polaka i powrócą na
        kolanach panowie ortopedzi z Bożej łaski.
        -"ruskie wyszły zostały leniwe" wątpię czy druzja zechcą pracować w polsce za
        1/2pensji polaka
        • Gość: ... Re: Szpital bez ortopedów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 18:02
          Rosjanie ani nikt inny tu nie bedzie pracowac, jak to niektorym sie wydaje. Lot
          samolotem dluzszy o godzine skutkuje pensja duzo wyzsza. Im nie oplaca sie tu
          przyjezdzac.
          Pozdrawiam, jescze z Polski.
          • Gość: nikt Re: Szpital bez ortopedów IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.04.06, 19:32
            Szerokiej drogi.
          • Gość: terefere Re: Szpital bez ortopedów IP: *.pr.radom.net 27.04.06, 10:01
            no to se lataj samolotem do pracy
        • Gość: pacjent Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl 25.04.06, 21:19
          Do pana pseudo doktora a67!
          - jaka praca taka płaca- a komu ty łaskę robisz konowale, jesteś lekarzem to
          lecz, bo za państwowe pieniądze się wykształciłeś
          - uczysz się postaw od pacjentów- nie nauczono cię kultury w domu , przez tyle
          lat przebywałeś wśród elity na AM i dalej masz problemy to jesteś kompletnym
          kretynem
          -prosty człowiek lepiej obsłużony niż roszczeniowy- bo prosty mało sie odzywa i
          dlatego jest dobry
          - tylko Jezus czynił cuda- dobrzy lekarze całkiem czesto też to czynią, ale
          czego można oczekiwać od miernoty!
          • a67 Re: Szpital bez ortopedów 26.04.06, 08:33
            Szanowny pacjencie
            Nie jestem lekarzem a pilnym obserwatorem życia
            Prowadzę własną działalność gospodarczą zapraszam do Hali Feniks stoisko G-2
            www.ondrasz.pl
    • Gość: ?????? Re: Szpital bez ortopedów IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 26.04.06, 21:23
      Nie wiem czy to dużo czy mało,nie interesuje mnie to.Wiem jedno:najmując chłopa
      do orania pola do orania pola płaci mu się najmniej 30 pln na godzinę.Nie wiem
      czy to za wykształcenie rolnicze,czy może za.....no właśnie za co?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka