pitagor 14.05.06, 21:01 > Właściciele psów są zobowiązani wyprowadzać swoich pupili na smyczy i w > kagańcu Prawo nakazuje wyprowadzanie psów na smyczy LUB w kagańcu, a w przypadku ras agresywnych (jest odpowiednia lista) jedno i drugie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Julka Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 14.05.06, 22:44 Rozkaz w Radomiu wybić wszystkie psy. Katolicy kto stworzył psy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.05.06, 07:10 przydala by sie tez e Lesniczowce toaleta dla ludzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JACEK Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 08:31 JULKA CZY TY WYRWAŁAŚ KRATY W KRYCHNOWICACH I PISZESZ Z MIASTA CZY KTOŚ CI DAŁ DOSTĘP DO KOMPUTERA NA TERENIE SZPITALA?JEŚLI NIC NIE MASZ ROZSĄDNEGO DO NAPISANIA TO LEPIEJ MILCZ-RODZICE WYCHOWYWALI CIĘ BEZSTRESOWO?OCZYWISTA POMYŁKA JAKBYŚ DOSTAŁA W TYŁEK OD RAZU NABRAŁA BYŚ ROZUMU. KIEDY CIĘ ODWIEDZIĆ NA ODDZIALE?. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Templar Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: 193.111.144.* 15.05.06, 10:30 Brawo dla pomysłodawców ideii, ale to i tak się nie sprawdzi. Powinno być jakoś prawnie uregulowane, że kazdy właściciel psa musi zasuwać za swoim pupilem w gumowych rękawiczkach i z torebką foliwą. NO NIESTETY MILI PAŃSTWO, PIES TO NIE TYLKO PRZYJEMNOŚĆ. TRZEBA SPRZĄTAĆ PO SWOIM CZWORONOGU. Pozdrawiam wszystkich, którzy też mają dość "pól minowych" na trawnikach naszego miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TEODOR Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.radom.net 15.05.06, 11:33 Nikt Panu nie każe chodzić po trawnikach, a wręcz jest to w Polsce zakazane w przeciwieństwie do innych cywilizowanych krajów. Tam pies może wszystko, narobić na środku głównej ulicy, a zaraz pan na skuterze po nim sprzątnie. Można wejść z psem do restauracji, czy też do ekskluzywnego sklepu. A u nas z pewnościa niedługo zagrodzi się trawniki (z naszych podatków), rozszerzy grupę specjalnego reagowania na właścicieli psów (też z naszych podatków), stworzy się conajmniej referat w UM do spraw psów, gdzie znajdą zatrudnienie znajomi i rodzina już funkcjonujących urzędników. Proponuję zlikwidować toalety w urzędach i naszym mądrym radnym. Niech trzymają, obrady będą krótsze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tekla nie do końca to prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.05.06, 12:48 Żeby pisać cokolwiek trzeba wiedziec o czym sie pisze. Niby w "cywilizowanych" krajach nie walczy sie z psim g...m ? Prosze bardzo: www.rotten.com/library/culture/dog-shit/ I niech mi nikt nie mówi, że nie ma problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hm... Re: nie do końca to prawda IP: 193.111.144.* 15.05.06, 13:34 Poza tym jak Cię nie stac na sprzątanie po swoim pupilu ... to go sobie nie kupuj. Mam dość chodzenia po zasranych ulicach ... ciągle te srające psy, na klatkach, trawnikach, chodnikach i piaskownicach ... i ci nawiedzenie właściciele .... "mój boże pisek musi zrobić kupkę pitu. pitu " - a czy ja musze to wąchac? Czy musze przechodzić na druga stronę deptaka bo idzie sobie paniusia z rotwailerem bez kagańca? Do cholery kto żyje w tym mieście ja , czy psy? Kto płaci podatki na to miasto - ja czy psy! Ludzie trochę zdrowego rozsądku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: nie do końca to prawda IP: *.internet.radom.pl 15.05.06, 22:32 zebyś czasem nie zaczadziła się od tych gówien, jakoś nie zauważyłam żeby śmierdziały odhcody psa jak się ich nie powącha z bliska, chyba że ty lubisz je wąchać i dlatego ci śmierdzą;-)Po drugie jakoś odwiedzam ludzi w blokach i nie widzę psoranych klatek, może mieszkasz w jakiś slamsach gdzie nie sprzątają więc masz tam i gówna.A jak ci przeszkadzają psy to najlepiej wyprowadz się paniusiu na bezludną wyspę to tam nic nie będzie ci śmierdziało i przeszkadzało. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzka Re: nie do końca to prawda IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 25.05.06, 14:51 chorujesz na psychozę boisz sie rottków? :-))) serdecznie ci współczuję Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mottyls Re: nie do końca to prawda IP: *.28.udn.pl 26.05.06, 22:49 Ja za psa płace podatek i pmiasto powinno te pieniądze przeznaczyć na sprzątanie osiedli z odchodów!!! A jak od ciebie by śmierdziało to znaczyłoby że trzeba cie zamknąc gdzieś daleko od innych?? Naprwde nie ma co przesadzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Babeczka Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 15.05.06, 19:32 > prawnie uregulowane, że kazdy właściciel psa musi zasuwać > za swoim pupilem w gumowych rękawiczkach a jak ja wolę bez... rękawiczek? <lol> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: 82.139.40.* 15.05.06, 13:31 Moje zdanie jest takie, że projekt nawet nie ma szans się przyjąć, ponieważ nie został przemyślany zupełnie. Najważniejsze, że został przyjęty. Ktoś wziął za niego pewnie spora kasę. To oczywiste, ale dlaczego przed zatwierdzeniem nie sprawdzono go??? Jedyne co zrobiono w ramach tego Wspaniałego projektu to wstawienie kilku tabliczek i wydzielenie w jednym parku terenu 4 na 4 metry.... Ale projekt, taki sama mogłabym zrealizować... Kasę też mogę wziąć. A za te pieniążki można było zrobić więcej. Dlaczego pieniądze z podatków na psy nie są przeznaczone na korzyść właścicieli czworonogów skoro to oni je płacą? Czy jeśli ktoś mieszka na Ustroniu tez ma iść z pieskiem do toalety do Lesniczówki? Myślę, ze na tych kilku metrach nie pomieszczą się wszyscy... Bo skoro nie mozna wejśc na trawnik żeby sprzatnąć po swoim piesku, to gdzie on ma sie załatwić? Tylko w Lesniczówce? Litości,nie wyrzucajcie pieniędzy w błoto!!! A tak na przyszłość, zanim podpiszecie projekt do realizacji, sprawdźcie czy jest on wykonalny, czy ma sens. Możecie nawet podnieść podatki, ale zróbcie z tymi pieniędzmi pożytek. Bo do tej pory nie zrobiliście w tym zakresie nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwolenniczka Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.05.06, 18:30 Pan Ruszczyk ma racje ale nie do końca przemyślał pomysł. Moim skromnym zdaniem miasto powinno postawić kosze a właściciele psów wychodząc ze swoim pupilem powinni brać woreczki foliowe (ogólnie dostępne) i za każdym razem sprzątnąć po nim wyrzucając odchody do tegoż kosza. Dopiero wtedy, jeśli któryś z właścicieli nie zostosuje się do przepisu powinien zostać ukarany mandatem /bez znieczulenia :-)/ Z poważaniem Odpowiedz Link Zgłoś
sono_andrzej Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce 16.05.06, 11:47 Najlepiej biadolić by nic nie robić przy swoim psie. Takie toalety dla psów to codzienność w cywilizowanym świecie. Radomianie jeszcze nie dorośli widocznie do tego, a mentalność większości z nich sprowadza się do tego, że nieważne gdzie byle by pies załatwił swoją potrzebę fizjologiczną. Jestem zdania, że takich miejsc w Radomiu powinno być znacznie więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mottyls Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.28.udn.pl 26.05.06, 22:53 w cywilizowanych państwach są wielkie obszary na każdym osiedlu przeznaczone dla psów a nie skrawek mający 9 m. kwadratowych!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kessi Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.slowianin.pl 16.05.06, 12:05 Przeciez to jest smieszne!!!!! Niech ktos mi wskaze psa ktory zalatwia sie na zawolanie??? P A R A N O J A Zrobcie lepiej publiczne toalety - ktorych jest niewiele w Radomiu!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maja Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 12:16 Sprawa rozdmuchana, a nie przemyślana. Widzę z jaka nienawiścią spoglądają teraz niektórzy na właściclieli spacerujących ze swymi czworanogami po mieście. Odnoszę wrażenie , ze gdyby mogli to zlinczowali by i psa i właściciela. Popadamy w paranoję , a zatwierdzone decyzje wywołują odwrotne skutki . Myślę, że niedługo liczba bezpańskich psów niesamowicie wzrośnie i ciekawe, kto po nich będzie sprzątał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azor Niedorzeczne pomysły.Czyje? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 17.05.06, 23:18 Chłop żywemu nie przepuści. Mogę domyślać się tylko,kto takie ma pomysły.Ktoś kto zieje nienawiścią do psów.Raczej do wszystkich zwierząt.Kto to taki?Ktoś kto pochodzi ze wsi.Bowiem ci ludzie uważają że pies to takie zwierzę które powinno tylk szczekać.Ale bez jedzenia.A po co takiemu dawać źryć.Wystarczy jak wieczorem spuści się psa z łańcucha,a sam se upoluje.Może jeszcze co do chałupy przyniesie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irena Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 17.05.06, 23:25 Brawo Azor Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Muniek Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 23.05.06, 10:02 pitagor.Nie wiem dlaczego obrałeś sobie taki pseudonim,choć piszesz bzdury.Uważasz się za filozofa?Może sam sobie załóż kaganiec,wtedy nie będziesz ujadać. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce 23.05.06, 14:57 Czytaj ze zrozumieniem, to jednak prawda, że większość polskiego społeczeństwa tego nie umie robić :) Chodziło mi o to, że Polskie prawo nie nakazuje zakładania kagańca i smyczy wszystkim psom. Ten obowiązek (wg. Polskiego prawa) mają tylko właściciele ras niebezpiecznych. (Dz. U. z dnia 8 maja 2003 r.) Na podstawie art. 10 ust. 3 ustawy z dnia 21 sierpnia 1997 r. o ochronie zwierząt (Dz. U. Nr 111, poz. 724, z późn. zm.2)) zarządza się, co następuje: § 1. Wykaz ras psów uznawanych za agresywne obejmuje następujące rasy psów: 1) amerykański pit bull terrier; 2) pies z Majorki (Perro de Presa Mallorquin); 3) buldog amerykański; 4) dog argentyński; 5) pies kanaryjski (Perro de Presa Canario); 6) tosa inu; 7) rottweiler; 8) akbash dog; 9) anatolian karabash; 10) moskiewski stróżujący; 11) owczarek kaukaski. Pozdrawiam i życzę więcej luzu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.manc.cable.ntl.com 25.05.06, 00:27 Najpierw przydalaby sie edukacja wlascicieli psow. To dalo by wiecej korzysci niz psia toaleta. Gdyby kazdy wiedzial, ze po swoim czworonogu WYPADA posprzatac tak jak sprzataja po sobie - niebyloby problemu. niestety Polakom daleko jeszce do Europy, a juz nie wspomne o reszcie swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda-prawnik Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 11:04 Głupota radnych w naszym mieście jest jak miłosierdzie Boże bez granic!!!! Wymyślili chory przepis sprzeczny sam w sobie.Pytam się kto będzie sprzątał po bezdomnych psach,kotach i ptasich odchodach- to jak rozumiem nie stanowi problemu dla mądrali-samorządowców??? Natomiast będą się czepiać, gdzie ile razy i w jakim miejscu załatwiają się psiaki ,które mają właścicieli.Proponuję żeby radni sami jako wolontariusze czystości zaczęli sprzątać po bezdomnych zwierzętach ,może wreszćie zrobią coś pożytecznego dla miasta!!!Bo do tej pory biorą tylko pieniądze i nie wiem za co !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FiDu Re: dość! IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 26.05.06, 17:11 A ja mam juz dość czy to zimą czy inna poro roku kiedy psie odchody są wszędzie! ludzie na litośc pies to nie tylko przyjemnośc przede wszystkim to obowiązek !! Sprzątajcie po swoich "milusińskich" bo naprawde niedobrze robi się kiedy widzi się psie Gó.no na chodniku albo szczochy na sniegu... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mottyls Re: dość IP: *.28.udn.pl 26.05.06, 23:02 Odchody są tak naturalną rzeczą że nie wiem dlaczego tyle osób sie tak buży. FiDu jak masz doczynienia ze swimi to jest ok, a jak psów to udajesz że jest to coś nie bywałago!!! Rozumiem że pies nie powinien załatwiać się na chodniku lub placu zabaw, ale na zwykłej trawie. Nabierz troche dystansu do otoczenia i przestań czepiać się wszystkich dookoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ala Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.internet.radom.pl / *.internet.radom.pl 26.05.06, 21:15 Mój sąsaiad jest nie widomy, ma wyszkolonego psa, czy tez ma sprzątac po nim i jak to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ametyst Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: 82.139.50.* 02.06.06, 13:14 Dlaczego jesteśmy takim dziwnym narodem i nie potrafimy jak w innych krajach wyprowadzać psa i za nim sprzątać???? to co się dzieje na ulicach przechodzi ludzkie wyobrażenie szczególnie po zimie,przechodzeń musi uważać aby nie wdepnąć w ...Uważam, że każdy kto się godzi na psa powinien liczyć się też ze sprzątaniem po nim. Place zabaw pełne dzieci,a gdy ich nie ma właściciele z pieskami baraszkują, to samo na podwórkach. Czy ludzi nie można nauczyć rozumu??? Oczywiście ten problem dotyczy nas upartych Polaków, w innych krajach właściciele nie wstydzą się sprzątać po swoich psach.Nie jestem też zwolenniczką posiadania w blokach dużych psów, przecież te zwierzęta się męczą, a i właściciele nie zawsze mają dla nich czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.zgora.dialog.net.pl 02.06.06, 13:37 wszystko prawda ale w Radomiu mieszka 80% wieśniaków z "budek skaryszewskich" tzw."łyków" i tu jest problem !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce IP: *.ib.com.pl / *.ib.com.pl 02.06.06, 18:15 Co tu pisać o psach. Zobaczcie na swoich klatkach schodowych na każdym schodku od parteru aż do czwartego piętra leżą rozdeptane gumy do żucia. Tacy mieszkańcy posprzątają po swoich psach. Odpowiedz Link Zgłoś
bartek0022 Re: Toaleta dla psów w Leśniczówce 07.06.06, 15:53 Toaleta dla psów to wprost genialny pomysł!!! Przynajmniej nie będą robić na chodniki... Odpowiedz Link Zgłoś