Dodaj do ulubionych

Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalania?

IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:11
Nigdy nie byłam w solarium, ale kobieta w pewnym wieku chce sobie poszaleć,
no i postanowiłam skorzystać :)

Tylko, jak szaleć, to na max, no i chce iść tam, gdzie mają super sprzęt,
więc prosze o radę, gdzie takowe są w Radomiu:)

Z góry dziękuję:)
Obserwuj wątek
    • Gość: bella Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.06, 11:34
      słyszałam, że jest coś takiego jak opalanie natryskowe, czy w Radomiu można z
      taego skorzystać?
    • maciek1972 Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 13.06.06, 12:53
      A w ,którym solarium jest live kamera ??? i gdzie można ją odbierać??? :-)
      • Gość: ziuta Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 19:29
        ja tam jadę na Kretę.
    • Gość: mmm Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.06, 23:17
      To już prawdziwe słońce ci nie odpowiada.
    • Gość: **** Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 13.06.06, 23:24
      radpec
      • antyradar Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 14.06.06, 16:34
        co to znaczy poszalec na maksa?
        Nie wiem gdzie sa w radomiu"dobre" solaria" bo tam nie mieszkam ale jestem w
        posiadaniu moze nie zupelnie najnowszej generacji solarium ale napewno bardzo
        nowoczesnego sprzetu .Trzeba by pewnie zrobic mały wyklad na temat urzadzen
        opalajacych bo wiedza na ten temat zapewniam jest niewielka wsrod chetnych do
        opalania. Nowe porzadne solaria kosztuja w granicach 150.000 zl wiec juz cena o
        czyms swiadczy.Jestem pewien że takiego w Radomiu nie ma.Jak znam życie
        solariami nazywa sie wieloletnie łóżka czy tuby sprowadzone jako złom z zachodu
        tu odrestaurowane i robia za solaria.Najkrocej by mozna bylo powiedziec tak,ze
        w miare dobre i co wazne bezpieczne solarium musi miec certyfikat
        bezpieczenstwa wywieszony w widocznym miejscu - sprawdźcie czy takie coś wisi
        w punkcie ktory odwiedzacie.Oryginalne solaria maja okresloną moc zastosowanych
        lamp np. byly w starszych typach lampy o mocy 100 wat oczywiscie uzytkownicy
        ich poprzerabiali na 160 watowe zmienili dlawiki i poszlo ale niebezpieczenstwo
        poparzenia wystepujew wielkie bo producent ustalajac lampy 100 watowe
        uwazglednil wszytkie czynniki np tez odleglosc lamp ilosc lamp itd.W solarium
        powinna byc klimatyzacja lub inny skuteczny sposob chlodzenia co daje
        dodatkowa rozkosz w postaci bryzy chlodzacej, minimum słuchawki do słuchania
        muzyki lub nowoczesne naglasnienie dajace sie sterowac a takze przewodnik
        głosowy instroujacy co w deanej chwili sie dzieje lub z czego mozemy
        skorzystac.Oczywiscie powinny byc dzdzielne oplacze twarzy i plecow.W moim
        salonie stosuje sie specjalna niemiecka folie jako przykrycie łoza zapewniajace
        100% higiene, folie wyklada sie na oczach kazdego klienta zeby mial swiadomosc
        ze jest nowa.W kwestii dezynfekcji mam odczucia ze one nic nie daja bo po
        pierwsze nie wiadomo czy zastosowano skuteczny preparat czy tez zwykla woda
        jest nalana a pozatem czas niszczenia wszelkoch bakterii jest zbyt krotki zeby
        dezynfekowac na biezaco po kazdym kliencie.To tak ogolnie jezeli sa jakies
        pytania to chetnie odpowiem.
        • Gość: Mimo Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: 203.185.255.* 15.06.06, 07:31
          Totez najbardziej higieniczne,(juz biorac pod uwage to diabelskie zlo) jest
          solarium na stojaca i nie musisz sie niczego dotykac. Bardzo dobre jest na
          Ustroniu na... hmmmmmm..tu problem, ale chyba na Gagarina. Mile dziwczyny i nic
          nikogo nie obchodzi. Mozesz szalec do 15 minut. Powodzenia.
          • antyradar Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 15.06.06, 09:41
            potwierdza sie to co pisalem wyzej,że wiedza na temat solariow jest prawie
            zadna, nie bede tu sie rozpisywal bo nie wiem co kogo interesuje ale
            jezeli "Mimo" uważa że stojace jest higieniczne bo niczego sie nie "dotyka" to
            nie wiem co tu powiedzieć no bo po pierwsze tuby stojące nie sa typowymi
            solariami tylko doopalaczami!czyli,że powinno sie z nich korzystac jako
            uzupelnienie po opalaniu na łozku, tuby wystepuja w porządnych salonach jako
            uzupelnienie np. sa trzy łożka i jedna tuba ale zeby stosowac jako solarium
            podstawowe? ...... coz mozna i tak skoro korzystajacy nic nie wiedza lub im
            jest to bez róznicy.No a co do higieny w tubie to wydawało mi się że to
            oczywiste że kazdy myslący to wie,ze jestesmy narazeni na grzybice nog
            Bo "dotykamy" prosze Mimo nogami,ze stajemy na podlodze ktora nie ma szans byc
            skutecznie zdezynfekowana.Gratuluje wiedzy.Mozna by a nawet nalezaloby
            poszerzyc ogolna wiedze na temat wogole opalania promieni slonecznych i
            solaryjnych, przeciwskazań, preparatow przed i po opalaniu co jest rownie wazne
            jak nie bardziej jak samo opalanie.To nie żaden wstyd czegos sie
            dowiedziec.Najlepiej gdyby byly i mile dziewczyny i porzadny sprzęt.Mogę tylko
            zrobic takie porównanie że gdyby ktoś miał wybor pojechac w daleka podroz nowym
            mercedesem albo starym polonezem za te sama cene to co by wybral?Tak samo jest
            z solariami.pozdrawiam.
            • Gość: Mimo Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: 203.185.255.* 19.06.06, 02:30
              Przepraszam "antyradr
              ", a tak wlasciwie to o co ci chodzi , bo tak jakbys bredzil/a od rzeczy. Ja
              tez moge rozebrac zapalke na atomy i madrzyc sie ktora stona zapalki jest
              trucizna a ktora nie. Nie przesadzaj, jak nie siedzisz w temacie. Nikt nikogo
              na sile do solarioum nie ciagnie. Osoba sie pyta o opinie. Wiadomo ze solarim
              stojoce jest bardzeij higieniczne i kto korzysta to wie o tym doskonale. Ten
              kto podrozuje wiele w lecie (np z namiotami lub po Campingach) wie rowniez , ze
              jakies specjalene lekkie klapeczki pod prysznic trzeba brac i tak samo jest w
              stojacym solarium.Jak rowniez trzeba miec lekka materialowa czapeczke aby
              przykryc wlosy. Zaden problem. Okulary sa na miejscu. Wydawalo mi sie, ze to
              jest raczej normalne wiec po co o tym mowiec. Nikt nie mowi o spedzeniu calego
              lata w solarium, ale na sloncu tez smazyc sie non stop jest nie zdrowo.
              Solarium powinno byc na pare razy od poprostu, ze by nabrac kolorkow i zdrowiej
              wygladac a nie po to aby sie spalic. A czy to jest zdrowo czy nie i jakie
              promienie i co potem jak przesadzimy to juz osobny temat do polemizowania.
              Wszystko jest dla ludzi tylko z umiarem. Korzystam z solarium zawsze przed
              latem od czasu do czasu i jakos nie narzekam. Tylko wiecej uzywam kremu, bo tak
              samo jak po sloncu skora chwilowo moze byc przesuszona. Nie lubie ludzi ,
              ktorzy we wszystkim widza diabla.
    • Gość: . Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.06, 17:25
      Słońce. Nikt nie ma lepszego.
      • ksiezyc000 Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 18.06.06, 21:13
        ja tez chcialam sobie poszalec w solarium ktos zaczal ciekawy watek ale cos sie
        urwalo, musze szczerze przyznac że nigdy nie bylam w solarium i nawet sie
        wstydze kogos o rade zapytac zawsze wystarczało mi słonce ale ostatnio
        wyczytalam że slonce jest niebezpieczne ze lepiej jednak w solarium moze
        dyskusja sie rozszerzy i czegos sie dowiemy od fachowcow o ile tacy sa bo
        wlasciciele solariow napewno beda chwalili tylko swoje, czytalam w gazecie ze
        lóża opalajace powinny byc zabezpieczane folia ochronną ale mioja koleżanka
        ktora biega po solariach twierdzi ze w Radomiu nie spotkala czegos takiego.
        • Gość: amadeo Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: 82.139.50.* 19.06.06, 12:49
          Powiem szczerze - znam bardzo dobrze wlascicielke jednego z radomskich solariów
          (przez wiele osób uwazane za najlepsze w miscie ale nie o tym chce powiedziec)
          i znam temat od podszewki. I tu mam prosbe do pana ktory zwie sie antyradar -
          gosciu, jak nie masz pojecia o radomskiej branzy solaryjnej to po prostu sie
          nie udzielaj. Piszesz o super warunkach, foliach, bryzach, naglosnieniu i
          glosowym prowadzeniu seansu. Doskonale znam mozliwosci najnowszych luxur,
          ergoline'ów, soltronów itp. Niestety, w Radomiu 80% potencjalnych klientów nie
          patrzy na to wszystko - głównym kryterium wyboru jest CENA. Więc nie zasmucaj
          gadkami o solariach za 150.000 zł bo koszt opalania na takim łóżku musiałby
          wynieść 2 - 2,5 zł za minute. Na takie opalanie znalazłoby się kilku chętnych w
          miesiącu. A solarium z tego sie nie utrzyma. Wiadomo ze kazdy biznes w branzy
          uslugowej wychodzi naprzeciw oczekiwaniom klientów. W Radomiu rcze nikt nie
          przejmuje sie tym ze nie ma możliwości sterowania głośnością muzyki, tylko
          przyjdzie rano, bo wtedy solarium jest o 10 gr tańsze. Nie twierdzę tu
          bynajmniej , że tylko cena się liczy bo pracujemy na wspomnianych luxurach 620
          i 720 wiec nie są to "stare graty posprowadzane z zachodu odrestaurowane i
          robiące za solaria" tylko wygodne i przede wszystkim duże (70 lamp) sprzęty z
          klimatyzacjami i sterownkami umożliwiającymi samodzielną kontrolę pracy łóżek
          (regulacja intensywności opalania dobór miejsca i mocy klimatyzacji) o czym pan
          antyradar zapewne dobrze wie. Śmieszy mnie również jego opinia o tubach które
          służą do "doopalywania". Nie wiem człowieku skąd ty to wytrzasnąłeś. Używamy
          solarium stojącego opal mini max i jest to po prostu kwestia wyboru - kto
          bardziej preferuje któryś ze sposobów opalania. Mamy klientów którzy rękami i
          nagoami sie zapierają i nie wejdą na leżące bo sie po prostu boją - stojąc
          czują się bezpieczniej. Względy higieniczne też często są brane pod uwagę nawet
          jeśli pod uwagę bierzemy tylko stopy. Moc tuby jest taka sama jak leżących więc
          nadal nie widzę sensu w tym "doopalywaniu" Co do płynów do dezynfkecji - fakt,
          nie są doskonałe, podobnie jak wychwalana przez Ciebie folia która nie jest w
          100% nieprzepuszczalna i jest kolejnym po pleksie filtrem dla promieni UV. Nie
          chodzi mi tu o reklamę solarium o którym piszę (nawet nie wymieniam które to)
          tylko pseudoznajomość tematu antyradara. Jak masz sobie solarium w Wawie lub
          gdzieś dalej to tam sobie miej łóżka za 150.000 zł w których najważniejsza jest
          możliwość regulacji głośności muzyki...hehehe już z tego to miałem polewkę
          straszną przy lekturze postu :) A do warunków radomskich się nie wcinaj. Tyle
          • Gość: bella do amadeo IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:05
            Czy możesz przesłać mi na maila adres tego solarium, o którym piszesz, że jest
            najlepsze w mieście?
            Pozdrawiam
          • Gość: abcd... Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: 82.139.42.* 19.06.06, 17:10
            Amadeo jaki z Ciebie obrońca pani K.!piszesz o znajomej a w pewnym momencie
            przeszedleś do narracji w pierwszej osobie "pracujemy na ...". Czemu nie
            napiszesz o jakie solarium chodzi przecież i tak każdy wie.
            Potwierdzam że ma wysoki standard i profesjonalne łóżka - osobiście również
            polecam!
    • Gość: bella Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.06.06, 16:02
      byłam dziś w solarium u siebie na osiedlu, solarium stojace, byłam, jak na
      pierwszy raz, 5 minut, oczywiscie, jak narazie efetkt zaden ;)
      nie wiem, czy dobrze zrobiłam, bo w Waszych postach czytam, że stojące słabiej
      opalaja, hmm, a mnie zależy na czasie, bo 1 lipca jadę na wczasy do Neapolu i
      chciałam moją skórę przygotować na mocne słońce :)
      Jak weszłam do tej tuby, właczyły się te wiatraki, to serec mi stanęło, tak się
      wystraszyłam, ogólnie, gdybym nie musiała, nie poszłabym do solarium, zbyt duży
      stres, mam wrażliwą naturę
      Dodam, że zapłaciłam 13 zł, 7 zł za solarium plus 6 zł za jakiś balsam
      przyśpieszający opalanie

Pozdrawiam :)
      • antyradar Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 19.06.06, 17:45
        dyskusja zbedna, ostatni post dowodzi ze za minute jakiejs tuby w radomiu placi
        sie 1.90zl, nic dodac nic ujać.Wcale minuta nie musi klosztowac 2 zl - 2.5 zł
        za ekstra solarium, to zalezy od pazernosci u mnie kosztuje znacznie mniej ale
        własnie jak widac w Radomiu za tube placi sie prawie 2zł.Moj udzial na tym
        forum jest zbedny bo albo ktos sie nie zna na solariach albo jakis
        zakompleksiony własciciel bedzie sie pluł ze nie mam racji, tak na marginesie
        jakie to sa te 70 lampowe lóżka? i jeszcze pytanie czy gdzieś w Radomiu jest
        wywieszony certyfikat bezpiecznego solarium?Jeżeli nie ma to te urządzenia
        nazwijmy po imieniu -niebezpieczne zlomy- Pamietajcie jeżeli macie podejrzenia
        że jestescie poparzeni lub w inny sposob ucierpialo wasze zdrowie podczas
        pobytu w solarium należy zawiadomic najblizszego Terenowego Inspektora
        Sanitarnego oraz zasiegnąc opinii lekarza i zarzadac zadusc uczynienia od
        wlasciciela solarium.
        • megasaun Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 19.06.06, 21:38
          ciekawa dyskusja, wiele jest prawdy w tym co sie tu pisze, ja korzystam z
          solarium od kilkunastu lat i mialam okazje opalcv sie na super nowoczesnych za
          1,50zl za minute i tez za podobna cene na lozkach rozlatujacych sie a
          chlodzenie odbywało sie za pomoca dostawianych wiatraków.Troche smieszy mnie
          wypowiedz jakiegos własciciela ktory twierdzi,ze do solarium stojacego
          przynosimy ze soba własne klapki żeby uniknąc zarażenia od podloza, nie bądźmy
          naiwni nikt tego nie robi poprostu jezeli jest nieskutecznie zdezynfekowane to
          grzyb rośnie jak w lesie, ja do takiego nie chodzę bo i komfort opalania
          żaden.No cóż solaria to nie łąka na ktorej można sie opalać na kocu to są
          urzadzenia ktore niestety ale muszą być przedewszytkim bezpieczne tak jak
          samochod ktorym sie poruszamy powinien miec badania techniczne tak i solarium
          powinno byc bezpieczne.Oczywiście dodatkową przyjemnościa jest jeżeli łózka sa
          nowoczesne ergonomiczne klimatyzowane no i lampy skuteczne( czyli wymieniane
          gdy tego wymagaja)a cena na poziomie 1 zł ot i tyle.
          • Gość: Mimo Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: 203.185.255.* 20.06.06, 02:10
            No nie , jak bocka kocham. Pisze do Ciebie "megasaun" . Czy ty dziewczyno
            chodzisz do szkoly? czy Ty potrafisz analizowac teksty i podektsy moich
            wypowiedzi. Ja odnosze wrazenie , ze nie. Nie jestem zadnym wlascicielem
            solarium dziewczyno , jestem taka sama klientka jak niektorzy z was, wiec o
            czym Ty piszesz. Wspomnialam o klapkach i czapeczce bo niektorym ludzikom , tym
            ktorzy jeszcze nie korzystali z solarim trzeba wytlumaczyc krok po kroku o co
            to wlasciwie chodzi. Niektorzy sa przewrazliwieni i chca, ale nie sa pewni.
            Moje intencje sa jak najbardzej dobre. Ja osobiscie mam male klapeczki od
            ktorych glowa mi nie odpada, na ktorych spokojnie sobie stoje i to po pierwsze,
            a po drugie mowie o czapeczce , bo wlosy tak jak skora na sloncu tak od
            solarium troche sie wysuszaja. Ty mozesz to przyjac do wiadomosci lub nie i
            nikogo to nie interesuje. To jest tylko mala porada i wydaje mi sie calkiem
            dobra porada dla osob ktore jeszcze tego nie doswiadczyly. Inna sprawa jest
            jak to potraktuja. Ale to zalezy indiwidualnie od kazdego.
        • Gość: Amadeo Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: 82.139.60.* 20.06.06, 13:19
          To znów ja. Myślałem, że przetłumaczyłem konkretnymi argumentami panu
          antyradarowi, że nie ma racji, no ale on, zamiast wyciągnąć kontrargumenty,
          posrtanowił nazwać mnie "zakompleksionym właścicelem jakiegoś solarium". Więc
          przypominam, że jestem tylko ZNAJOMYM właścicielki dobrze orientującym się w
          temacie lokalnej branży solaryjnej. To po pierwsze. Po drugie, nie wiem jak
          radzisz sobie z najprostszymi finansami w Twojej firmie, skoro nie umiesz
          wykonać najprostszych równań matematycznych. Skoro Pani Bella napisała ze
          zapłaciła 7 zł za 5 min opalania i 6 zł za kosmetyk (w sumie 13 zł) i opalała
          się 5 min to wychodzi niecałe 1,50 za minutę. Po trzecie widać jak jesteś
          zorientowany w branży skoro nawet nie wiesz jakie łóżka są wyposażone w 70
          lamp. Nawet napisałęm to w poprzednim poście, chodzi o luxurę 720. Zeby nie
          było niedomówień posiada ona dokładnie 68 lamp I NIE JEST PRZEROBIONE - no ale
          Pan Antyradar, właściciel zaj...ego solarium na którym ma łózka za ponoć
          150.000 zł o takich nie słyszał. Jeżeli chodzi o certyfikaty: solarium o którym
          piszę oczywiście takowe posiada (na każde łóżko z osobna), natomiast nie ma
          obowiązku wywieszania ich w widocznym miejscu, okazać je należy podczas
          kontroli Sanepidu (BHP). Z tego co wiem unormowania UE mają wkrótce wprowadzić
          obowiązek wywieszania takich certyfikatów, póki co robić tego nie trzeba. Czy
          to wszystko? Aaa no i jeszcze o poparzeniach: rozumiem, że Antyradar twierdzi,
          że tylko na przerobionym łóżku (czyt. takim, które nie posiada certyfikatu)
          można się poparzyć, tak? Jeśli tak to gratuluje po raz kolejny wiedzy. Chyba
          każdy przeciętny bywalec wie, że nigdy nie można przesadzać, a długość opalania
          powinna być skonsultowana z personelem solarium. Są tacy którzy jednak wiedzą
          lepiej - wtedy podpisują oświadczenie o wzięciu odpowiedzialności na siebie. I
          wtedy ani inspektor, ani lekarz ani główny lekarz weterynarii nic nie zrobią :)
          Jeżeli Pan Antyradar ma jeszcze jakies wątpliwości to chętnie podyskutuję. A co
          do Belli - nie mam Twojego maila, żeby Ci przesłac adres solarium o którtm mowa.

P.S. Nie jestem "obrońcą Pani K." (bo jej nawet nikt tu o nic nie oskarża ;) )
          tylko na przykładzie tego solarium, które znam najlepiej i uważam za najlepsze
          (nie ja jeden jak sie okazuje z wątków na forum) chcę udowodnić Panu
          Antyradarowi, że on sam jest zakompleksionym i nie znającym tematu od podsawy
          właścicielem solarium. Ciekawe czy chociaż raz sam wymieniał lampy na którymś z
          łózek, co my robimy regualrnie po 600 godzinach pracy. Czy chociaż raz zajął
          się przeglądem systemu wentylacji i klimatyzacji. I czy w ogóle zna budowę i
          przeznaczenie łóżek? Chyba nie, skoro twierdzi, że solaria stojące nadają się
          tylko do "doopalania". Ech...szkoda gadać. Masz bardzo edukacyjne zacięcie
          skoro piszesz, że należy powiększyć ogólną wiedzę o promieniach UV i opalaniu w
          ogóle. Może jako obowiązkowy przedmiot w szkole? ;) Albo zgłoś się do
          branżowego pisma "Solarium", tam przyjmą Cię z otwartymi rękami. :)) Ja uważam,
          że wystarczy spytać się się kompetentnej pracownicy na solarium, która przeszła
          szkolenie, a ona rozwieje wszelie wątpliwości. Tyle :)
          • Gość: bella do amadeo - adres IP: *.ghnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:01
            dagle@gazeta.pl

Dziękuję :)
          • Gość: amadeo Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani IP: *.radiorekord.pl 21.06.06, 18:50
            No i jakos nam zniknal specjalista :/ Szkoda...tak milo sie dyskutowalo ;)
            • antyradar Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 21.06.06, 20:20
              a z kim tu dyskutowac?(mysle o Amadeo)jezeli juz dyskusja to na poziomie a
              takie podszczekiwanie jamnika niczego nie daje.Czym Ty czlowieku chcesz
              blysnąć? zadajesz mi pytania czy ja pracowalem przy konserwacji lóżek?No
              widzisz nie pracowalem bo do wycierania kurzy czyszczenia filtrów wymiany lamp
              itd. mam takich ludzi jak Ty no może zdolniejszych a napewno pokorniejszych, ja
              natomiast wystarczy że takie prace nadzoruje i tez mam wystarczajacą w tym
              względzie wiedzę.Przypominasz mi troche takiego watażke ktory to wszystko wie i
              potrafi, ja wystarczy ze jestem przedsiebiorcą a od czyszczenia kuzy sa
              wlasciwi ludzie i oni za to dostaja wlasciwe wynagrodzenie. A co do Twojej
              uszczypliwości że źle obliczyłem minutę opalania w tubie gdzie ja podalem 1.9
              zł (za 5 minut opalania rachunek wyniosl 7 zl) to wcale nie jest powód do
              radosci zwykły bląd,Ty natomiast "podaleś" cene 1,5 zł, Twoja pewnie jest
              własciwa ale nie bede az tak ubolewal nad tym.Pierszy post był pytaniem gdzie
              jest dobry sprzet wiec pozwolilem sobie na małe wyjaśnienie na czym dobry
              polega, Ciebie porwal niepohamowany smiech gdy przeczytaleś że komfort opalania
              to nie tylko lampy ale i towarzysząca elektronika, moze jeszcze raz opowiedz z
              czego tak sie uśmiales?Czyz nie przyjemnośc podrozowac autem ktore ma
              klimatyzację, porzadny sprzet naglasniajacy, pelna elektronike i samo w sobie
              jest super?Czy zaproponowalbys w to miejsce za te sama cene polneza?Coz pewnie
              tak skoro uwazasz że tuba to jest dobre solarium.Nie dycyduj za klienta czy go
              stac czy nie to widac że Ciebie nie stac na porządne łóżka i dlatego wyznajesz
              taka filozofie.O czym jeszcze podyskutujemy?
              • antyradar Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 21.06.06, 20:34
                nie chce zanudzac ale szanowny Amadeo sanepid nie jest od B.H.P jezeli chcesz
                wiedziec to zapytaj o to a podziele sie z Toba wlasciwa wiedza, co do
                oswiadczeń że klient chce na wlasne ryzyko w Twoim urządzeniu sie poparzyć to
                większej głupoty w zyciu nie słyszalem, najlepiej zapytaj prawnika to Ci
                wyjasni, jesteś cienias i mało o życiu wiesz Anadeo może i Luxure czyścileś z
                kurzu ale to wszytko za malo.Pozdrawiam.
                • magad2 Re: Które solarium ma najlepszy sprzęt do opalani 22.06.06, 08:46
                  na pytanie "ktore solarium ma najlepszy sprzet"? właściwie nie otrzymalismy
                  odpowiedzi, natomiast i to tez wazne wywiązala sie polemika w kwestii
                  opalania.Nie chce narażać sie na ataki "fachowców" ale nikt mi nie wmowi że
                  opalanie sie w urządzeniu stojacym to przyjemność i że noszenie do solarium
                  swoich "klapeczek" to tez cos normalnego.Do solarium raczej chodza osoby ktore
                  dbaja o siebie, chca miec ladna skóre przez caly rok, natomiast korzystanie od
                  przypadku tak jak pisze Mimo to tylko wmawianie sobie samej ze jest ok.Jeżeli
                  łóżko a nie żadna tuba jest nowoczesne wyprofilowane wychłodzone no i muzyczka
                  gra to nikt sie takiego lóżka bac nie moze to sama przyjemoność sobie poleżeć,
                  czy mając do wyboru takie łózko i tube ktoś normalny szedlby ze "swoimi
                  klapeczkami" do tuby?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka