Dodaj do ulubionych

Wydział ekonomiczny

IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 20.06.06, 22:34
Mam pytanie czy na wydziale ekonomicznym Politechniki Radomskiej jest jakis
kierunek ekonomiczny trwajacy 3 lub 3,5 roku
Obserwuj wątek
    • Gość: Aga_studnetka Re: Wydział ekonomiczny IP: *.com / *.com 20.06.06, 23:20
      teraz studia idą nowym systemem tzn 2 stopniowym najpierw licencjat potem
      magisterka. Tak wiec wszystkie kierunki teraz trwają 3 lata pozniej jak chcesz
      mozesz kontynuowac badz nie.
      • Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 21.06.06, 00:41
        dzieki bardzo:) A jeszcze mam pytanie do studentów ekonomi na PR. Czy barzo
        trzeba sie tam uczyc i jesli ktos by mógł wypisac przedmioty jakie tam sa na
        pierwszym roku
        • Gość: mass Re: Wydział ekonomiczny IP: *.100.udn.pl 21.06.06, 08:24
          Jak się nie chcesz uczyć to idż na budowe.Po czym ty jesteś w ogole ze zadajesz
          takie pytania?Po korespondencyjnej szkole wieczorowej? I po co ty chcesz iść na
          studia ? Żeby mieć wiedze i możliwości pracowania w konkretnym zawodzie czy zeby
          "coś robić" bo starzy pasozyta nie bed ą trzymać w domu.
          • Gość: Gosia Re: Wydział ekonomiczny IP: 193.111.144.* 23.06.06, 07:49
            pr.radom.pl/rekrutacja.php
          • Gość: Gosia Re: Wydział ekonomiczny IP: 193.111.144.* 23.06.06, 07:49
            www.we.radom.pl/
        • Gość: hope Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:26
          O przedmioty zapytaj w dziekanacie. A co do Twojego podejścia, to przykro
          słuchać. Niby wskaźnik osób z wyższym wykształceniem w Polsce w ostatnich latach
          bardzo wzrósł- ale z jakością to jestesmy jak zwykle na szarym końcu. Potem
          spotykamy na swojej drodze "takich" magistrów.
        • Gość: [[[[[[[[[]]]]]]]]] Re: Wydział ekonomiczny IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.06.06, 18:46
          ale macie inteligentnych ludzi w radomiu, brawo
        • Gość: realista Re: Wydział ekonomiczny IP: *.internet.radom.pl 21.06.06, 19:16
          na szczescie albo z geografii albo z matmy wykosza cie z polibudy!
          • Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radman.pl 21.06.06, 23:35
            ale mnie oceniliście chciałam isc na 2 kierunek i nie jestem pewna czy sobie
            dam rade a wy odrazu zmieszaliscie mnie z błotem:(((
            • Gość: hope Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 07:49
              Posłuchaj, czy wybór drugiego kierunku zwalnia Cię z nauki? Wiadomo, że trzeba
              się uczyć. Przecież tutaj nikt na forum nie odpowie Ci czy sobie dasz radę.
              Pozdrawiam i życzę odpowiedzialnych wyborów.
              • julka1305 Re: Wydział ekonomiczny 23.06.06, 00:27
                ja o tym wiem doskonale ze uczyc sie trzeba chciałam tylko zeby ktos odpisał
                czy sa tam jakies egzaminy zczególnie trudne i jakie sa przedmioty. wiem ze
                powiedza mi w dziekanacje ale ja nie mam czasu tam isc pracuje od 9-22 i
                pchciałam zapytc ludzi co mieli o czynienia z tym kierunkiem :) czy to az takie
                trudne wypisac kilka przedmiotów:)
                • Gość: hope Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:33
                  julka1305- bez problemu możesz zadzwonić do dziekanatu. Ja tak robiłam i
                  otrzymałam wyczerpujące info i o opłatach i o przedmiotach. Podaje
                  namiar:Dziekanat: tel. (0...48) 361-7441, (0...48) 361-7400 lub Komisja
                  Rekrutacyjna tel. (0...48) 361-7493 Dzwoń smiało- pozdrawiam
        • Gość: studentPR Re: Wydział ekonomiczny IP: 82.139.44.* 23.06.06, 22:57
          Jak chcesz studiowac nie uczac sie to wybierz jedna z prywatnych uczelni w
          Radomiu:-)
          • Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radman.pl 23.06.06, 23:06
            Ja chce sie uczyc :) a tak na marginesie to tam tez trzeba sie uczyc mam
            kontakt z ludzmi z takich uczelni i wiem cos o tym:)
    • Gość: absolwent Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:59
      Skonczyłem dzienne w zeszłym roku i chętnie Ci napisze, o tym czego w
      dziekanacie się raczej nie dowiesz. ogólnie rzecz biorąc uczyć się trzeba, na
      niektóre przedmioty mniej na inne więcej. Te, na które więcej to na I roku
      przede wszystkim:
      - Geografia ekonomiczna z prof. Rakowskim (egz. miałem po I semestrze)
      - Matma - umysły bardziej ścisłe dają radę, ludzie po ekonomiku, gdzie matma
      jest na niższym poziomie niż LO, mieli kłopoty...no trochę straszą tą matmą,
      ale jest spokojnie do zdania, tylko trzeba się pouczyć jednak (łapówke chyba
      już nie biorą...:) )
      - Mikroekonomia - trochę sporo materiału ale do nauczenia...
      - i niby mało ważny przedmiot, ale dla mnie trudny przez wzgląd na prowadzącą
      panią B. czyli Podstawy ekologii i towaroznawstwa (ale pań się raczej nie
      czepia, bardziej panów...)
      -poza tym są jeszcze (albo były) całkiem miłe przedmioty takie jak: Historia
      gospodarcza (pozdrawiam dr Putkiewicza :)), albo Socjologia z Prof. Trzeciakiem
      i jego dziewne metody zaliczenia przedmiotu (pozdrawiam trochę mniej).
      - na drugim semestrze dojdzie Statystyka, która trwa rok- niektórym też
      sprawiała kłopot...
      A dalej to już z górki...napisz za rok to Ci odpisze co jest na drugim...:)
      • Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radman.pl 23.06.06, 22:51
        Dziekuje wam bardzo :))
        • Gość: absolwentka Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 09:12
          ja jestem absolwentką prywatnej uczelni ekonomiczne w Radomiu. Niezgadzam się,
          że tam nie trzeba się uczyć. przykładem tego jest , że uczelnię skończył
          niewielki procent z nas porównując liczbę studentów, którzy byli na I roku.
          Szczególnie trudno było zdać matematykę,ekonometrię z dziwnymi punktami
          minusowymi i makroekonomię z p. mordakiem, którego szczegónie niemiło wspomonam.
          • kloeer Re: Wydział ekonomiczny 24.06.06, 11:37
            www.cpsia.pr.radom.pl/forum/
            Zapraszam do udziału w forum Centrum Promocji Studentów i Absolwentów
            Politechniki Radomskiej

Jeśli chodzi o WE Polibudy, to jestem jego absolwentem i generalnie dobrze
            wspominam. Nie żałuje, że tu poszedłem. Studia jak to studia (państwowe):okres
            zaliczeń i egzaminów bywa wykańczający. Trzeba się uczyć i tyle, żeby nie mieć
            problemów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka