Gość: julka1305 IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 20.06.06, 22:34 Mam pytanie czy na wydziale ekonomicznym Politechniki Radomskiej jest jakis kierunek ekonomiczny trwajacy 3 lub 3,5 roku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Aga_studnetka Re: Wydział ekonomiczny IP: *.com / *.com 20.06.06, 23:20 teraz studia idą nowym systemem tzn 2 stopniowym najpierw licencjat potem magisterka. Tak wiec wszystkie kierunki teraz trwają 3 lata pozniej jak chcesz mozesz kontynuowac badz nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radom.pl / *.radman.pl 21.06.06, 00:41 dzieki bardzo:) A jeszcze mam pytanie do studentów ekonomi na PR. Czy barzo trzeba sie tam uczyc i jesli ktos by mógł wypisac przedmioty jakie tam sa na pierwszym roku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mass Re: Wydział ekonomiczny IP: *.100.udn.pl 21.06.06, 08:24 Jak się nie chcesz uczyć to idż na budowe.Po czym ty jesteś w ogole ze zadajesz takie pytania?Po korespondencyjnej szkole wieczorowej? I po co ty chcesz iść na studia ? Żeby mieć wiedze i możliwości pracowania w konkretnym zawodzie czy zeby "coś robić" bo starzy pasozyta nie bed ą trzymać w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wydział ekonomiczny IP: 193.111.144.* 23.06.06, 07:49 pr.radom.pl/rekrutacja.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Wydział ekonomiczny IP: 193.111.144.* 23.06.06, 07:49 www.we.radom.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hope Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:26 O przedmioty zapytaj w dziekanacie. A co do Twojego podejścia, to przykro słuchać. Niby wskaźnik osób z wyższym wykształceniem w Polsce w ostatnich latach bardzo wzrósł- ale z jakością to jestesmy jak zwykle na szarym końcu. Potem spotykamy na swojej drodze "takich" magistrów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: [[[[[[[[[]]]]]]]]] Re: Wydział ekonomiczny IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 21.06.06, 18:46 ale macie inteligentnych ludzi w radomiu, brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista Re: Wydział ekonomiczny IP: *.internet.radom.pl 21.06.06, 19:16 na szczescie albo z geografii albo z matmy wykosza cie z polibudy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radman.pl 21.06.06, 23:35 ale mnie oceniliście chciałam isc na 2 kierunek i nie jestem pewna czy sobie dam rade a wy odrazu zmieszaliscie mnie z błotem:((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hope Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.06, 07:49 Posłuchaj, czy wybór drugiego kierunku zwalnia Cię z nauki? Wiadomo, że trzeba się uczyć. Przecież tutaj nikt na forum nie odpowie Ci czy sobie dasz radę. Pozdrawiam i życzę odpowiedzialnych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
julka1305 Re: Wydział ekonomiczny 23.06.06, 00:27 ja o tym wiem doskonale ze uczyc sie trzeba chciałam tylko zeby ktos odpisał czy sa tam jakies egzaminy zczególnie trudne i jakie sa przedmioty. wiem ze powiedza mi w dziekanacje ale ja nie mam czasu tam isc pracuje od 9-22 i pchciałam zapytc ludzi co mieli o czynienia z tym kierunkiem :) czy to az takie trudne wypisac kilka przedmiotów:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hope Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 14:33 julka1305- bez problemu możesz zadzwonić do dziekanatu. Ja tak robiłam i otrzymałam wyczerpujące info i o opłatach i o przedmiotach. Podaje namiar:Dziekanat: tel. (0...48) 361-7441, (0...48) 361-7400 lub Komisja Rekrutacyjna tel. (0...48) 361-7493 Dzwoń smiało- pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: studentPR Re: Wydział ekonomiczny IP: 82.139.44.* 23.06.06, 22:57 Jak chcesz studiowac nie uczac sie to wybierz jedna z prywatnych uczelni w Radomiu:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radman.pl 23.06.06, 23:06 Ja chce sie uczyc :) a tak na marginesie to tam tez trzeba sie uczyc mam kontakt z ludzmi z takich uczelni i wiem cos o tym:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwent Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.06, 18:59 Skonczyłem dzienne w zeszłym roku i chętnie Ci napisze, o tym czego w dziekanacie się raczej nie dowiesz. ogólnie rzecz biorąc uczyć się trzeba, na niektóre przedmioty mniej na inne więcej. Te, na które więcej to na I roku przede wszystkim: - Geografia ekonomiczna z prof. Rakowskim (egz. miałem po I semestrze) - Matma - umysły bardziej ścisłe dają radę, ludzie po ekonomiku, gdzie matma jest na niższym poziomie niż LO, mieli kłopoty...no trochę straszą tą matmą, ale jest spokojnie do zdania, tylko trzeba się pouczyć jednak (łapówke chyba już nie biorą...:) ) - Mikroekonomia - trochę sporo materiału ale do nauczenia... - i niby mało ważny przedmiot, ale dla mnie trudny przez wzgląd na prowadzącą panią B. czyli Podstawy ekologii i towaroznawstwa (ale pań się raczej nie czepia, bardziej panów...) -poza tym są jeszcze (albo były) całkiem miłe przedmioty takie jak: Historia gospodarcza (pozdrawiam dr Putkiewicza :)), albo Socjologia z Prof. Trzeciakiem i jego dziewne metody zaliczenia przedmiotu (pozdrawiam trochę mniej). - na drugim semestrze dojdzie Statystyka, która trwa rok- niektórym też sprawiała kłopot... A dalej to już z górki...napisz za rok to Ci odpisze co jest na drugim...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka1305 Re: Wydział ekonomiczny IP: *.algo.radman.pl 23.06.06, 22:51 Dziekuje wam bardzo :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka Re: Wydział ekonomiczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 09:12 ja jestem absolwentką prywatnej uczelni ekonomiczne w Radomiu. Niezgadzam się, że tam nie trzeba się uczyć. przykładem tego jest , że uczelnię skończył niewielki procent z nas porównując liczbę studentów, którzy byli na I roku. Szczególnie trudno było zdać matematykę,ekonometrię z dziwnymi punktami minusowymi i makroekonomię z p. mordakiem, którego szczegónie niemiło wspomonam. Odpowiedz Link Zgłoś
kloeer Re: Wydział ekonomiczny 24.06.06, 11:37 www.cpsia.pr.radom.pl/forum/ Zapraszam do udziału w forum Centrum Promocji Studentów i Absolwentów Politechniki Radomskiej Jeśli chodzi o WE Polibudy, to jestem jego absolwentem i generalnie dobrze wspominam. Nie żałuje, że tu poszedłem. Studia jak to studia (państwowe):okres zaliczeń i egzaminów bywa wykańczający. Trzeba się uczyć i tyle, żeby nie mieć problemów. Odpowiedz Link Zgłoś