Dodaj do ulubionych

Antyreklama dysków twardych

IP: *.radom.pl 04.02.03, 14:16
Ostrzegam wszystkich którzy zamierzają kupić nowy komputer lub wymienić dysk
twardy w swoim starym kompie. Nie kuście się ceną i tzw. "marką" przy swoim
wyborze. Odradzam dyski SEAGATE np. Baracuda IV! Przyczyna obserwowane w
ostatnim czasie pogorszenie jakości tych urządzeń oraz drastyczne
zmniejszenie okresu gwarancyjnego! (w zeszłym roku 3 lata w tym jedynie 1
rok). Polecam dołożyć kilkadziesiąt złoty i kupić coś innego. SEAGATE
dołączył niestety do firm które obniżają jakość swoich produktów przy okazji
cięć w kosztach produkcji.
Jeśli mieliście jakieś fatalne przygody z dyskami lub innymi urządzeniami
peryferyjnymi do PC proszę dopiszcie się!!!

Pozdrawiam
VAR
Obserwuj wątek
    • Gość: Gosc portalu Ale gadasz glupoty ;) IP: *.radom.pilickanet.pl 04.02.03, 15:14
      Seagate nadal ma 3 letnia gwarancje, tylko nasi dystrybutorzy daja na nie 1 rok.
      A dlaczego? Bo za duzo bylo ostatnimi czasy cwaniaczkow, ktorym dyski psuly sie
      1-2 miesiace przed koncem 3 letniej gwarancji.

Obecnie tylko Samsung dajena swoje dyski 3 lata gwarancji, ale nie kupie
      niczego co wyprodukuje samsung, a co ma wsobie ruchome czesci;)

I wiem co mowie, pracuje w sklepie komputerowym.
      • Gość: luk Re: Ale gadasz glupoty ;) IP: *.riviera.pw.edu.pl 04.02.03, 15:31
        Zgadzam sie z Toba.Wszyscy producenci zniesli 3 letnia gwarancje na dyski z
        powodu takich cwaniaczkow.Znam ludzi ktorzy przed koncem gwarancji rzucali
        dyskiem o podloge zeby tylko sie zepsol.W sklepach nie bylo juz takiego dysku
        (malej pojenosci)i taki delikwent dostawal wiekszy.Co sie dotyczy Seagate to
        nie sa takie zle.Zreszta kazdy dysk moze sie rozwalic.Swego czasu byla seria
        IBM z Wegier co sie sypaly, wiec nie ma reguly ktore sie psuja a ktore nie:)))
        • Gość: GregorY Re: Ale gadasz glupoty ;) IP: 213.199.226.* 05.02.03, 06:49
          no tak, ale zależy też na co trafisz. Ja mam i Seagate i Caviara. Co do tych
          drugich - opinie były straszne, ale jakoś do tej pory śmigają - 4 rok.
          Natomiast zgodzę się, że roczna gwarancja uderza w normalnych ludzi - niejedna
          firma będzie kręciła nosem na tak krótki okres gwarancyjny.
        • Gość: Ert Re: Ale gadasz glupoty ;) IP: *.js.dial-in.ats.pl 05.02.03, 09:27
          Gość portalu: luk napisał(a):

> Zgadzam sie z Toba.Wszyscy producenci zniesli 3 letnia gwarancje na dyski z
          > powodu takich cwaniaczkow.Znam ludzi ktorzy przed koncem gwarancji rzucali
          > dyskiem o podloge zeby tylko sie zepsol.W sklepach nie bylo juz takiego dysku
          > (malej pojenosci)i taki delikwent dostawal wiekszy.Co sie dotyczy Seagate to
          > nie sa takie zle.Zreszta kazdy dysk moze sie rozwalic.Swego czasu byla seria
          > IBM z Wegier co sie sypaly, wiec nie ma reguly ktore sie psuja a ktore nie:)))

Zgadza się ja trafiłem na takiego IBM-a w przeciągu 4 miesięcy wymieniałem 3
          razy. Wydawało ki się to wręcz nieprawdopodobne, IBM taka firma a tu taki
          niewypał przestrzegam więc przed IMB ATA 100 20GB 5400rpm
    • Gość: var Re: Antyreklama dysków twardych IP: *.radom.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 21:41
      dzięki za komentarze ja niestety nie mam szczęścia do seagate to jużkolejny w
      ostatnim czasie z którym mam problem Ale macie panowie rację to tylko
      urządzenia i w różnych firmach mogą zdarzyć się nawet całe serie słabszych
      produktów...
      Pozdrawiam i niech się kręci HDD :)
      • best_seler Re: Antyreklama dysków twardych 06.02.03, 21:16
        Ja mam Seagaet'a i całkim dobrze mi się sprawuje :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka