Dodaj do ulubionych

Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie?

IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.06, 11:22
Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie?
Obserwuj wątek
    • domel_radom Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? 15.07.06, 12:07
      to nie mozna od tak polecic jakiejsc rasy... wszystko zalezy od tego ile chcesz na niego wydac, ile czasu bedziesz dla niego mial, czy stac cie na takiego psa, ktorego miesieczny koszt utrzymania jest dosc spory i wreszcie gdzie mieszkasz.... dom czy blok.... od tak nie mozna tego zrobic

Pozdrawiam serdecznie! :)
      • Gość: Marti Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: 213.195.149.* 15.07.06, 12:12
        Golden Retriever :)
    • rainbow22 Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? 15.07.06, 13:21
      To zależy - jak do obrony posesji to najlepiej jakiś pies obronny np. doberman
      albo owczarek niemiecki. Jak do bloku to chyba duże psy się nie nadają. Nawet
      golden retriver. Sam(a) pomyśl, czy to dobrze dla samego psa. Do bloku to
      jamnik lub ratlerek hehe. To jest moje zdanie :)Swoją drogą ja mam bzika na
      punkckie buldogów francuskich :P
      • Gość: ja Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.06, 13:24
        a ja polecam udac sie do schroniska dla bezdomnych zwierzat i stamtad przygarnac sobie jakiegos biednego psiaka, podarowac mu nowe, lepsze zycie pelne milosci... :)
        • rainbow22 Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? 15.07.06, 13:29
          Podzielam zdanie :)
          Jeżlei ktos potrzebuje małego szczekacza, który dzielnie będzie bronił podwórka
          to u moich rodziców w Pionkach pod blokiem "mieszka" taki jeden. :)
          • Gość: Lucid Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 15.07.06, 13:32
            Jack Russel Terrier. Naprawde sympatyczne psy i bardzo mądre. Kosztują troche
            ale warto:)
    • Gość: konrad Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 18:24
      Nie daj podpuścić się egzaltowanym Bardotkom.
      Pies z schroniska to zwierze o wypaczonej nieobliczanej psychice.
      Wymaga dużo czasu cirpliwości i wprawnej ręki aby panować nad jego reakcjami.
      Proponuje 6tygodniowe szczenie z ras łatwych do ułożenia.
      • Gość: ja do konrada IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 14:59
        widac ze malo wiesz o psiakach ze schroniska. mozna sobie wychowac psa od szczeniaka (bardzo duzo ich w schronisku). a jesli ktos chce miec od razu doroslego psa, tez moze sobie stamtad takiego zabrac i takie psy wcale nie sa gorsze od psow kupionych za ciezkie pieniadze z hodowli. sa skrzywdzone przez los i ludzi i potrafia sie odwdzieczyc za okazana im milosc. nie wiem skad w Tobie takie przekonanie ze sa to psy ze skrzywiona psychika. wydaje mi sie po prostu ze sam masz "lekko" skrzywiona psychike. albo po prostu jestes snobem ktory musi sie chwalic przed sasiadami jak to kupil z hodowli z Warszawy cholernie drogiego psa z rodowodem...

ŻAŁOSNE...
        • Gość: konrad Re: do konrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:20
          Coś na temat psów schroniskowych wiem.
          Rozwiąznie problemu bezpańskich zwierząt to tzw,,zadanie własne gminy,,
          Co to oznacza Każdy interpretuje jak mu pasuje.
          Najprościej stworzyć sprawnie funkcjonujący obóz koncentracyjny z 14dniową
          szansą adoptacyjną.
          A potem? Raport NIK podaje usypianych jest połowa psów i 75procent kotów.

Tylko Ewidencja i Edukacja może polepszyć los zwierząt.

Dlaczego pies nie musi kosztować?
          Jak ktoś wyda na psa pare złotych to pozna jego wartość.
          Z podarowanym może postąpić w mysl powiedzenia ,,łatwo pszyszło łatwo poszło,,
          • Gość: ja Re: do konrada IP: *.tronic.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:28
            nie chodzi o to, ze pies nie musi kosztowac. po prostu nie rozumiem ludzi, ktorym zalezy tylko na rasowych drogich psach w mysl, ze jesli drogi to trzeba go traktowac po ludzku bo przeciez tyyyle kasy sie wydalo, a jesli przybleda z ulicy to smiec. osoba, ktora traktuje psa po ludzku tylko dlatego, ze wydala na niego mnostwo kasy, tak naprawde nie lubi zwierzat i nie powinna ich w ogole miec.

takie jest moje zdanie...
            • Gość: konrad Re: do konrada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.06, 19:49
              Zgadzam się.
              Powiem więcej na wsi psy jak wszystkie zwierzęta mają charakter użytkowy.W
              mieście ozdobny.Właściciel któremu często słoma z butów wystaje szpanuje swoim
              psem.

A gdyby pieski mialy wybór zapewne wolałyby slużbę na wsi niż paradowanie z
              nosem na wysokości rur wydechowych.
      • Gość: SmurfMadrala Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.06, 23:34
        Pies z schroniska to zwierze o wypaczonej nieobliczanej psychice.
        > Wymaga dużo czasu cirpliwości i wprawnej ręki aby panować nad jego reakcjami.

Zastanawiam sie czy doktrynalni koneserzy psich ras dbaja o wlasna rasę?

Czy nie popelniają mezaliansów,jak sie odżywiaja i ćwiczą aby wymagania rasy
        spelnic.
        Kundle rodzą sie z doboru naturalnego,natomiast rasy powstaja w psiarniach
        nawiedzonych kynologów i kosztem zwyrodnialych eksperymentów tworza psie
        karykatury.Zwierzeta te mają za dużo skóry lub zdeformowane pyski,
        jak np.pekińczyki lub buldogi francuskie.Zdarzaja sie tez deformacje psychiki
        u odmian bojowych.
    • aga2309 Pinczer 15.07.06, 18:32
      to są wspaniałe psy, nie potrzebujesz dzwonka przy drzwiach bo Pinczer na
      kilometr zwącha że ktoś się zbliża, najlepszy przyjaciel, który uwielbia się
      przytulać, spać pod kołderką razem z panem, bawić, ganiać, musi mieć swoje
      zabawki, ale najważniejsze że chcesz takiego psa do bloku albo na ciasne
      podwórko to musisz mu zapewnić by mógł się wybiegać. Pinczery uwilebiają biegać
      i to bardzo szybko - polecam. Ja miałam Pinczerke średnią, która miała niedawno
      wypadek i niestety nie wylizała się z tego, teraz też mam zamiar kupić tylko i
      wyłącznie Pinczera
    • Gość: malibuuu Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.06, 22:31
      Owczarek niemiecki - pod warunkiem ze masz duzy dom i mnustwo czasu by z nim
      przebywac
    • Gość: Fazi Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.udn.pl 15.07.06, 22:47
      Mam bardzo perojatywny stosunek do "psiarzy". Nie znam takiego który
      posprzątałby po psie ktory OBSTRYWA(przepraszam za obsceniczny język)chodnik
      przed moim domem. Dlatego radzę Ci kup sobie psa robota, ten napewno nie będzie
      robić kupy.Już widzę tabuny obóżonych.No cóz Wy niby lubicie zwierzęta ,a
      prowadzicie je na uwięzi.Ja takiego stosunku do zwierząd nie pochwalem. A co
      nie mogę,wszak jest pluralyzm ?
      • Gość: mozesz mi possac Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.100.udn.pl 18.07.06, 22:50
        Osoby posiadające psy płacą podatki - niech miasto z tych podatków sprząta.A
        jeśli chodzi o sranie to niech najpierw hycle wyeliminuja bezpanskie kundle i
        psy puszczane na całe dnie bez opieki przez nieodpowiedzialne stare baby.
        PS. jeszcze nie widziałem żeby matka "wysadzajaca" swojego dzieciaka koło
        "Biedronki' (na własne oczy widziałem wczoraj) , piaskownicy , przystanku etc.
        posprzątała po swoimi maluchu.
    • Gość: Fazi Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.udn.pl 15.07.06, 22:48
      zwierząt
      • Gość: :) Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.06, 15:29
        bujaj sie wieśniaku
    • Gość: fiets Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.06, 13:18
      Jeśli nie zależy ci na karłowatym mięśniaku z obrożą, która ma kolce to gorąco
      polecam Labradora.
      www.labrador.pl/index.php?art_id=1 ..opis rasy.
    • nina1955 Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? 16.07.06, 16:11
      mam do sprzedania szczeniaki Staford Amerykan sa to bardzo madre psy jesli
      bedziesz go chowal madrze nic nikomy sie nie stanie moja suczka przychodzi na
      zawolanie przynosi buty jak chce wyjsc na dwor i smycz tagze polecam te rase
      wejdz na strone www.amstaff.onet .pl a zobaczysz jakie piekne szczenieta
    • obserwatorforum Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? 16.07.06, 17:49
      Labradorek, albo pospolity kandelbery ze schroniska pokocha Cię miłością za
      wdzięczność że go uratowałeś zza krat siatki schroniskowej.
    • Gość: :] Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.20.udn.pl 16.07.06, 19:19
      Laski lubią Labradory , bardzo fajnie się podrywa laski na takiego psa bo jest
      uroczy :D
    • Gość: Hemik & Aga Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.239.udn.pl 16.07.06, 21:58
      Polecamy rasę American Staffordshire Terrier, pospolicie nazywaną rasą Amstaff.
      Podobna wypowiedź pojawiła się już wcześniej... sorki za nią ale pisała ją
      moja "niedoświadczona" w tych sprawach mama. Amstaffy są to psy bojowe. Na
      codzień bardzo spokojne, ale wystarczy, że krzykniesz jedno hasło, a są w
      stanie dogonić uciekającaego z portfelem złodzeja. Doskonałe do obrony własnej.
      Nadają się do bloków, domów jednorodzinnych jak i na działki. Spokojnie można
      je chować w otoczeniu małych dzieci. Nie zrobią im krzywdy. Jeśli byłbyś
      zainteresowany dalszymi informacjami o tej rasie, zapraszam na bloga:
      www.amstff.blog.onet.pl . Mamy do sprzedania szczeniaki tej rasy. Matka i
      ojciec są doskonałej budowy, a same szczeniaki są bardzo duże. Do przedania
      mamy suczki jak i zarówno psy. Zapraszam: www.amstff.blog.onet.pl lub
      agaxy@vp.pl
    • Gość: simba Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 16.07.06, 22:03
      Wpadnij do Związku Kynologicznego przy Wernera. Tam Ci najlepiej doradzą i
      skontaktują hodowcami konkretnych ras, żebyś mógł obejrzec, co wyrośnie ze
      szczeniaka, podpowiedza co nieco o charakterze i potrzebach psa.
      • Gość: Nemo Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: 82.139.39.* 16.07.06, 23:32
        Kup sobie sznaucera miniaturkę i będzie Ci ciągle wesoło tak śmiesznie
        wygladają i są czujne.
        • Gość: Gosia Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: 193.111.144.* 17.07.06, 15:14
          Sznaucery minaiturki są the best. ja mam swojego juz 4 lata. są bardzo
          przyjazne lubią dzieci i lubią się bawić. biegać uwielbiają a szczekanie to ich
          pasja - jak każdego małego psa- "nie widać mnie więc chociaż niech będzie mnie
          słychać". mimo to że nie umieją usiedzieć w miejscu bardzo je polecam. nie są
          kłopotliwe w utrzymaniu pielęgnacja polega głównie na strzyżeniu. bardzo
          przywiązują się do właściciela - nie lubią samotności.
          • mardor251 Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? 18.07.06, 12:43
            witam, ja rowniez jestem zafascynowana moim sznaucerkiem ktory, nie lubi
            dzieci, nie szczeka chyba ze na komende, i jest bardzo bardzo cicha(suczka) co
            nie znaczy ze nie jest szczesliwa. bardzo polecam suczki, wzorzec amerykanski,
            czarno srebrne...
    • Gość: Ga-Ga Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 17:19
      W I E L O R A S O W I E C - najwierniejszy.
      • Gość: Lucid Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 18.07.06, 08:04
        nie kupuj nic co jest modne, czyli dzis Labradory i Golden Retrivery...kup cos
        innego...ja 8 lat temu jak kupowałem mojego amstafa to ludzie mysleli ze to
        jakis dziwny bokser...było chyba pare sztuk w radomiu...a teraz co, Radom
        miasto amstaffów...
        • Gość: fiets Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.06, 01:01
          To żeś mnie chłopie zbulwersił heh. Piesek to nie modny ciuszek, to stworzenie
          żywe jest! Dla ludzi kupiłeś tego amstafa, żeby pokazać się? W mieście pełno
          amstafów i juz się piesek nie podoba. Nie kumam. Osobiście zostaję przy
          Labradorze. Mądry, oddany i nieagrasywny.
    • Gość: Ola Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.nfz / *.crowley.pl 18.07.06, 12:35
      Tylko WESTI
      • Gość: adrian Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 19.07.06, 15:21
        Polecamy Zaksia. Fajna z nigo psina
        • Gość: Lucid Re: Chce kupić psa.Jaką rasę polecacie? IP: *.tkdami.net / *.tkdami.net 20.07.06, 07:21
          Fiets....czytaj co napisałem...kupiłem psa którego chciałem miec zanim ludzie
          go znali a teraz zrobiła sie z tego modna zabawka....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka