Dodaj do ulubionych

Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:33
Poczytajcie sobie wyborcy Samoobrony (na kogo głosowaliście) i wyborcy PiS (z
kim wasza partia wchodzi w koalicje) :

Rzeczpospolita": Komornik nie może ściągnąć długów Wandy i Stanisława
Łyżwińskich, parlamentarzystów z Samoobrony, bo oficjalnie nie mają żadnego
niezajętego majątku.
Skłamali jednak w oświadczeniach majątkowych, zaniżając swoje zadłużenie.
Sprawy Łyżwińskich z komornikami ciągną się od lat. Między innymi z tego
powodu znaleźli się w Samoobronie. To, że oboje zostali posłami w 2001 roku,
pozwoliło im na częściowe uniknięcie odpowiedzialności i spłatę niektórych
zobowiązań, ale ich długi cały czas rosną. Mają procesy o nadużycia podatkowe
i zniesławienia, ale najwięcej o rozliczenia finansowe z osobami prywatnymi,
bankami, spółkami.
- Ja lubię komorników. Nie chcą mi nic zabrać - mówi "Rz" Stanisław Łyżwiński.
Łyżwińscy nie przestrzegają prawa nawet w Sejmie - jak ustaliła "Rz",
popełnili przestępstwo przy składaniu poselskich oświadczeń majątkowych.
Należy w nich podawać prawdziwe dane, tymczasem oni znacznie zaniżyli
wysokość swoich długów. Złożenie fałszywego oświadczenia jest karalne - nawet
do trzech lat więzienia.
Poselskie małżeństwo podkreśla, że nie ma żadnego majątku. Natomiast ich syn,
24-letni Błażej Łyżwiński, kupił niedaleko Grójca leśniczówkę w atrakcyjnej
cenie - 20 tys. zł. Twierdzi, że wyłożył na nią swoje oszczędności i za nie
też robi remont. Sam poseł nie chciał odpowiedzieć na pytania o nową
nieruchomość syna. Ale nad bramą powiewa flaga Samoobrony, a sąsiedzi mówią,
że w leśniczówce czas spędza cała rodzina. - Pan poseł przyjeżdża tutaj
terenowym suzuki, jego żona hondą, a syn nissanem almerą - opowiada jeden z
sąsiadów.

Obserwuj wątek
    • Gość: spectre Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.104.udn.pl 16.10.06, 11:21
      >Pan poseł przyjeżdża tutaj terenowym suzuki, jego żona hondą, a syn nissanem
      > almerą

a fakturki za paliwo juz rozliczone, i najwyrazniej nie było nic w tym złego, ze
      mogliby przejechać kilkakrotnie równik i to nie swoimi samochodami
    • Gość: przekret Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.tkdami.net 16.10.06, 11:47
      Tu jest więcej szczegółów:

www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061016/kraj/kraj_a_3.html
    • Gość: Dani Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 11:52
      Z Łużwińskim PiS funduje nam IV RP i odnowę moralną - roześmiałem sie do łez .
      Jeszcze niech go Samoobrona wepchnie na stanowisko Ministra Sprawiedliwości .
      No co ? Jak kabaret to kabaret po całości ! A co !
    • Gość: spectre Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.104.udn.pl 16.10.06, 13:56
      ciekawe gdyby tak państwo Łyżwińscy nalezeli do innej partii np. PO ?? czy z
      całą swoją dotychczasową radosną twórczością dalej by sobie wiedli tak
      beztroskie zycie na koszt podatnika ?
    • Gość: Komas Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 18:29
      Dopóki Samoobrona będzie w koalicji z PiS to Ziobro nigdy w życiu się nie
      zajmie skandalicznym zachowaniem tego poselskiego malżeństwa . Głosując na PiS
      naprawdę nie myślałem że może on tak nisko upaść i współrządzić z taki ludźmi
      jak Łyżwińscy . Za te wszystkie kłamstwa jakie mi zaserwowano nigdy w życiu już
      nie zagłosuje na PiS. Nie wiem czy jeszcze wogóle na kogoś zagłosuje bo po
      wyborach może się okazać np. że taka szlachetna Platforma Obywatelska dogada
      się z Samoobroną :/
      • Gość: Jaś_Fasollasido Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.pr.radom.net 16.10.06, 19:07
        Zostaje (jak zawsze) tylko Korwin.
      • Gość: spectre Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.104.udn.pl 16.10.06, 20:46
        > Dopóki Samoobrona będzie w koalicji z PiS to Ziobro nigdy w życiu się nie
        > zajmie skandalicznym zachowaniem tego poselskiego malżeństwa .

i tu się z Tobą zgadzam

> nie zagłosuje na PiS.

tu takze :)

>Nie wiem czy jeszcze wogóle na kogoś zagłosuje...

ja tam bedę, chocby po to by nie dać szansy oszołomstwu ?

>bo po wyborach może się okazać np. że taka szlachetna Platforma Obywatelska
        >dogada się z Samoobroną :/

i tego szczerze mówiąc też się boje ?

• Gość: dziadek Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.tkdami.net 16.10.06, 18:57
      Przecież ktoś tych Łyżwińskich wybrał. To nie wina PISu że tak beznadziejnie
      ludziska głosują albo wcale nie idą na wybory. Najwyższy czas wprowadzić
      matematykę na maturze to przynajmniej następne pokolenie nauczy się
      samodzielnie myśleć i będzie mądrzej wybierać.
      • Gość: Wlodek Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.tkdami.net 16.10.06, 23:34
        Nie pojdziesz na wybory to przedstawiciele "jedynej slusznej partii" za ciebie
        dokonaja skreslen dla siebie owocnych.Gwarantuje ci to ,juz nie raz to
        widzialam.Kiedys z mezem przyszlismy do lokalu wyborczego tuz przed
        zamknieciem.W lokalu juz trwala awantura-ktos za kogos nieobecnego juz
        zaglosowal.Podeszlismy do swojego punktu i coz sie okazuje,za nas tez juz ktos
        glosowal.Zeby wyciszyc sprawe,szybko nam wydano karty do
        glosowania,przepraszajac za rzekoma pomylke.Cos duzo bylo tych pomylek
        szczegolnie w ostatnich wyborach.
      • Gość: Tisha Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 00:37
        Nie wina PiSu że ktoś wybrał Łyżwińskiego to prawda , ale winą PiSu jest to że
        z takimi ludźmi stworzyli koalicję . Czy jakiś uczciwy człowiek by tak
        postąpił ? Wątpie . Ja przestałam popierać PiS za to że się związali z Lepperem
        i Giertychem .
    • Gość: Rysiek_38 Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.06, 09:54
      No to jest przykład państwa solidarnego według PiS-u -------> komornik długów
      nie ściągnie z Łużwińskich to wtedy państwo tzn. my podatnicy zapłacimy je
      solidarnie za Łyżwińskiego . Czy w tym kraju będzie kiedyś normalnie ?
    • Gość: cnx Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 17:05
      Proszę prosze... fiu fiu . Toż to pan Łyżwiński jest koalicjantem premiera
      Kaczyńskiego i popiera jego rząd . I to z takimi ludźmi PiS buduje odnowioną
      moralnie IV RP . Tylko pogratulować buhahahhaha .

P.S. Nie wiem jak trzeba mieć niskie IQ ( 50? 60? ) żeby głosować na takiego
      człówieka jak Łyżwiński .
      • Gość: duża Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 02:46
        Stachu - jak to sioę robi?
    • Gość: IQ Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.06, 12:07
      To godne nazwiska do rządzenia Polską: Łyżwińscy, Hojarska, Beger, Lepper.
      osoby, które oddały głos na w/w zamiast IQ mają czarna dziurę.
    • Gość: Dex Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 15:59
      Teraz ich synci kandyduje do samorządu . Wcale sie nie zdwiwie jak prostaki
      będą głosowali na niego i zostanie radnym . Przed głosowaniem powinien każdy z
      głosujących przechodzić test na inteligencje bo ciemnkiami i prostaki nie
      powinny mieć prawa głosu w tym kraju .
      • Gość: IKS Re:do DEXA IP: *.tkdami.net 26.10.06, 23:34
        Zastanow sie ,jak by byli ciemniakami i prostakami ,to nie potrafili by dopchac
        sie do tak pelnego koryta,a teraz i rodzinke probuja przepchnac do zloba .To my
        wszyscy jestesmy frajerami ,ze na to pozwalamy/zyc i bawic sie za nasze
        pieniadze/.Przykre ,ale te epitety obrazuja nie ich ,a nasze postepowanie.Za to
        co oni robia to my powinnismy sie wstydzic,ze na nich glosujemy.I kto tu jest
        glupkiem ...?
        • Gość: Dex Re:do DEXA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:55
          Ale przecież ja nienapisałem że Łyżwińscy są prostakami i ciemniakami .
          Napisałem że takimi są Ci co na nich głosowali . Przeczytaj sobie uważnie co
          napisałem . Ja opowiadam się za odebraniem takim prostakom i ciemnocie prawa
          głosu w wyborach .
    • Gość: wik Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.06, 12:59
      no to łyzwiński jest bardzo cwany jak nawet komornik nie może sobie z nim
      poradzić
      • Gość: Dex Re: Komornik nie może ściągnąć długów Łyżwińskich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.06, 13:26
        Oj tam cwany od razu . Jak był by normalnym obywatelem a nie posłem rządzącej
        koalicji to już dawno byłby zlicytowany albo by siedział w pierdlu . A tak to
        jest teraz jego twarz jest symbolem "odnowy moralnej" wg PiSu. I po co oni
        tworzyli to CBA ? Jak by to całe CBA miało jakiś sens to taki Łyżwiński był by
        ich pierwszym klientem a wierzyciele Łyżwińskiego przejeli by już dawno tą jego
        zapisananą na syncia willę pod Grójcem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka