Gość: klient IP: 193.111.144.* 29.10.06, 10:23 Treść postu jest niedostępna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: /me Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 10:49 i tak ja powiedział Pan Gamble, to co w umowie jest napisane dużymi literami, daje, to co małymi, zabiera.....prosta prawda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <:} Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 15:37 Ja miałem z nimi taką historię, że przekonali mnie do pewnego posunięcia na gębę - po podpisaniu papierów - nagłe zaćmienie :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.internet.radom.pl 29.10.06, 17:49 Moja znajoma wynajęła za ich pośrednictwem swoje mieszkanie polecanym przez nich, ponoć znajomym i godnym zaufania ludziom, którzy wpędzili ją w potworne długi. Do dziś nie odzskała złotówki mimo oficjalnej umowy najmu.Wiele w tym jest jej winy, bo nie dopilnowała sprawy w przekonaniu o kompetentnym podejściu firmy do klienta. Dziś jest po zawodach- mieszkania już nie ma, nie ma też kasy na sądzenie się z oszustami. Odpowiedz Link Zgłoś
lui1524 Re: miklewscy - nieruchomości 22.01.16, 15:58 Podobnie jak ksiądz: wiąże strony, przyjmuje przysięgę w formie umowy a co dalej to już "wola boska" albo jak se pościelesz tak się wyśpisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamiś Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.32.radom.pilicka.pl 29.10.06, 18:45 a ja mialam doczynienia z miklewskimi i bardzo milo to wspomniam do tej pory...wynajelismy przez nich mieszkanie, podpisalismy umowe i do tej pory jest ok:) nie ponieslismy jakis nieoczekiwanych kosztów, poprotu trzeba miec glowe na karku i pilnowac tego co sie podpisuje a nie pozniej miec pretensje do firmy. Niech kazdy pilnuje swojego interesu i najlepiej na tym wyjdzie:) a jak podpisujecie cos o czym nie macie zielonego pojecia to moze czas zasiegnac porady u kogos kto sie na tym zna, wtedy nie bedzie rozczarowac:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.internet.radom.pl 29.10.06, 18:53 Z tą głową na karku święta racja, ale to firma wynajęła mieszkanie tym ludziom i miała pilnować wszystkiego. Niestety, skasowała swoją gażę i sprawę olała, a potem po kilku pozorowanych działaniach w celu odzyskania kasy umyła ręce. Nie bronię znajomej, bo zachowała sie idiotycznie, nie pilnując swego interesu, ale zachowanie firmy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pupil Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.32.radom.pilicka.pl 29.10.06, 21:07 a my wynajmujemy caly czas mieszkanie przez Miklewskich juz ponad 2 lata umowe podpisalismy ale wszystkie płatności załatwiamy bezposrednio z własciecielem mieszkania wiec nie wiem co ma do tego firma:( oni mieli tylko za zadanie znalezc mieszkanie i znalezli, a oplaty i sprawy czynszowe zalatwiamy z wlascicielem mieszkania i jest ok!!! tak samo jakbys wynajal mieszkanie przez anonse jak ktos jest nieuczciwy nieuczciwy bedzie tylko nie wiem co do tego ma firma panstwa Miklewskich? oni szukaja mieszkan i takie zadanie spełaniaja my nie mieslimy z Nimi problemu, wrecz przeciwnie bardzo nam pomogli:) ale kazdy ma swoje doswiadczenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: miklewscy - nieruchomości IP: *.internet.radom.pl 29.10.06, 22:24 A ty Kamiś, czy Pupil, czy kto mi tam jeszcze odpisze z tego samego IP to z Miklewskimi bardziej rodzina, czy znajomi? Odpowiedz Link Zgłoś
dommos Re: miklewscy - nieruchomości 30.10.06, 12:06 Miałem do czynienia z tą firmą - odczucia przeciętne - zadnych rewelacji, ale też mnie nie oszukali. W sumie spodziewałem się troszkę więcej... no i że mniej zapłace:) Odpowiedz Link Zgłoś
lui1524 Re: miklewscy - nieruchomości 22.01.16, 16:00 Co do wynagrodzenia to biuro umawia się na samym początku to skąd takie rozczarowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
polik77 Re: miklewscy - nieruchomości 15.05.15, 17:02 nie polecam, moi rodzice podpisali umowę na sprzedaż i piękna Pani Miklewska poinformowała iż mogą sprzedawać oprócz tego na własną rękę, w momencie sprzedaży na własną rękę przez rodziców, Państwo Miklewscy wyciągają rękę po lichwiarską jałmużnę , dramat, sprawa w toku Odpowiedz Link Zgłoś
sebastian_1979 Re: miklewscy - nieruchomości 23.11.15, 23:13 Czy rodzice podpisali jakąś umowę z biurem? Może na wyłączność? Czy ta sprawa jeszcze trwa? Jestem ciekawy bo chciałem coś przez nich sprzedać teraz się zastanawiam. Nie chcą w ogóle rozmawiać na temat umowy, zapisów jak się nie przyjdzie osobiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lui1524 Re: miklewscy - nieruchomości 22.01.16, 15:02 Proszę sobie przypomnieć to nie był tak, że: "poinformowała iż mogą sprzedawać oprócz tego na własną rękę", a tak: poinformowała iż mogą sprzedawać też na własną rękę. Bez względu na to skąd trafi się Kupujący transakcja przechodzi przez biuro. Na tym polega wyłączność i na to zgodził się Sprzedający. Szanowny Panie taka drobna różnica a jak wiele znaczy. Gdyby nie było wyłączności to biuro nie miałoby racji bytu, jeżeli współpraca kończy się z premedytacją gdy jakikolwiek Klient zaoferuje Sprzedającemu zakup. A gdzie lojalność wobec biura, które bierze na siebie koszty opracowania oferty i ogłoszeń, codziennego czuwania i informowania zainteresowanych przez telefon i internet bez żadnych zaliczek z nadzieją, że Klient nie okaże rażącej niewdzięczności. Odpowiedz Link Zgłoś
lui1524 Re: miklewscy - nieruchomości 22.01.16, 15:54 Szanowny Panie, dane ze Spółdzielni uzyskujemy dzięki zaświadczeniu ze Spółdzielni do banku i do notariusza, które zobowiązany jest dostarczyć właściciel. Nikt postronny w tym biuro nie uzyska takich informacji, te dane są zastrzeżone. Na jakiej podstawie Pan sądzi, że był traktowany jak intruz? Odpowiedz Link Zgłoś
apache01 przestroga 04.02.19, 22:35 W moim przypadku było to tak Państwo Miklewscy po dłuższym niepowodzeniu sprzedaży mojego mieszkania w apartamentowcu postanowili po kryjomu obniżyć wartość o 30 000 zł nie informując mnie o tym oraz wyłudzenie kilku rzeczy na kwotę 5 000 zł .Nie polecam i przestrzegam przed zawieraniem umów z nimi . Odpowiedz Link Zgłoś