Dodaj do ulubionych

Opinie do wyników wyborów samorządowych

13.11.06, 17:48
Jedna prośba do zwolenników PO i Gazety Wyborczej i innych komitetów.Pokażcie
klase i nie wyzywajcie mieszkanców Radomia.Zacznijcie sie zachowywac jak
cywilizowani ludzie.Podobno jestescie wyksztalceni to pokazcie ze potraficie
być tez kulturalni.Tyle zawsze mowicie o tolerancji, pokazcie ja a nie tylko
mowcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: łukasz Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 08:48
      12.XI.2006- w tym dniu umarł Radom:(
      zapalmy świeczkę[*]
      • Gość: Anna Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.158.udn.pl 14.11.06, 10:05
        Jestem w szoku. Radom zachował sie jak typowy zascianek. Byle kto, byle z PiSu.
        Nie nie gadajcie mi tu, że nie potrafię uszanować decyzji wyborców. jak sie
        cieszyć ze zwyciestwa skoro 2/3 społeczeństwa olało wszystkie opcje. A
        Kosztowniak to największy błąd, do którego na szczęście jeszcze możemy nie
        dopuścić. Ludzie, nie dajcie mu szansy eksperymentowania na naszym mieście. I
        jeszcze do Kluzińskiego: ostrzegam, jeżeli dołączysz sie do tej sitwy, dasz
        swiadectwo, że nic nie jesteś wart i zalezy Ci tylko na stołku. I nie sciemniaj
        tu, że zalezy Ci na rozwoju miasta, bo nikt w to nie uwierzy. Nie sprzadawaj
        sie, stracisz twarz.
        • Gość: XXL Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:09
          Aniu!
          Wyluzuj!
          To właśnie TY - a nie wspomniany przez Ciebie Jakub Kluziński - zaczynasz
          myśleć kategoriami partyjnego sprzedactwa!
          Będzie lepiej niż jest - uwierz mi!
          • Gość: Anna Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.158.udn.pl 14.11.06, 10:18
            Nie mogę wyluzować. jest mi wstyd za mieszkańców naszego miasta. Mam ochotę
            stąd zwiać, żeby nie widzieć tego co sie bedzie dalej działo. Jak mozna
            najważniejszy urząd w mieście oddac komuś, kto nie ma pojęcia ani o samorządzie
            ani zarządzaniu choćby mała firemką. zastanawiam sie czym sie kierowali ludzie
            wybierajac albo starych ujadaczy, którzy nic nie zrobili dla miasta oprócz
            skłócania wszystkich ze wszystkimi (fałek, sońta, rejczak), albo kierowcę
            pogotowia (bez obrazy dla tychże).
            • Gość: Nemo Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: 213.199.199.* 14.11.06, 10:20
              Mam podobny pogląd i nawet nie chce mi się pisać.
              • iuslex Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych 14.11.06, 11:33
                Możemy zwymyslać mieszkańców za poparcie Pisu, możemy zarzucić
                zaściankowość,głupotę etc.
                Tylko mam do Was pytanie? Dlaczego tak mało osób poszło do wyborów? Krytykować
                wybory innych jest łatwo? Przecież jeżeli wszyscy krytycy wyboru Pisu poszliby
                do wyborów na 100% wynik byłby inny. Co wam w tym przeszkadzało? wiatr?
                Idąc dalej czemu się dziwicie temu wyborowi?
                Platforma sama sobie jest winna, największym błędem było wystawienie Gęsiaka na
                prezydenta. Tak jak w wielu wcześniejszych wypowiedziach zaznaczałem Gęsiak źle
                się kojarzy Radomianom z pierwszej kadnecji samorządu. I mniejsza o to czy
                zasłużenie (wg mnie tak)czy nie. Ludziom ten okres rządów Gęsiaka kojarzy się z
                powstawaniem bezrobocia w mieście, a tym samym z zachwianiem ich poczucia
                bezpieczeństwa. Dlatego właśnie Gęsiak nie pociągnął Platformy.
                Dodatkowo proszę zwrócić uwagę, że Paltforma jednak w jakiejś mierze wspierała
                układ generała w ostatnich latach. To ludzie którzy z Platformy zostali wybrani
                4 lata temu zdradzili i wsparli wielotorowe działania generała. Ponad to nie
                można liczyć na sukces w momencie kiedy liczy sie na ogólno pojety sprzeciw
                wobec Pis. Nie można liczyć na sukces jeżeli sądzi się że główne media są za
                nami, wyborcza i pan Domański niestety ze względu na swój niski poziom lotów
                nie są opiniotwórczy w Radomiu.
                Więc na kogo mieli głosować Ci zaściankowi Radomianie jeśli polityka w radomiu
                również jest zaściankowa? Platforma olała Radom, zresztą tak jak pozostali.
                Brak lidera brak zaangażowania. Wynik Platformy jest dla niej bardzo wstydliwy,
                kampania jeszcze bardziej, bo nawet ten wyśmiewany Suski ich ograł wystawiając
                młodego gościa nie kojarzonego kompletnie z ostatnimi przykrymi dla Radomia 16
                latami. Pan Domański twierdzi, że wyciagnieto go z kapelusza, że kompletnie
                nieznany, jak widac Radomianie wolą kompletnie nieznanego niż znanego i źle
                kojarzonego. Nowe jednak niesie nadzieję, a stare tej nadzieii nawet nie jest
                wstanie zasiać.
                Wg mnie krytyka Radomian za ich wybór powinna się skupić jednak na tym że az
                tylu radnych mają wielotorowcy Radomianie Razem, którzy swym nieudcznictwem
                ograli lekceważacą Radomian Platformę. To jest dopiero śmiech na sali i wstyd
                na całą Polskę.
                Ja osobiście generalnie wyboru radomian nie neguje ponieważ tak naprawdę nie
                mieli na kogo głosować. Można ich ganić za frekwencję, można ich ganic za wybór
                Fałka, Rejczaka czy Sońty. Można ich ganic za poparcie dla Radomian Razem,
                można ich ganić jednak również za brak docenienia inicjatywy Kocham Radom.
                Dlatego zwolennicy Platformy równiez i Pan Domański powinni stuknąć się we
                własną głowę za kompletnie nieprzemyślaną strategię w wyborach. Co co nie
                docenili młodości przegrali.
                p.s. Co do przyszłości to mam nadzieję, że sam Pis doceni wybór Radomian, mam
                nadzieję że Kosztowniak okaże się myślacym samodzielnie, że mając tyle atutów
                politycznych w swym ręku wyciagnie Radom z tego niebytu. Mam nadzieją że
                skutecznie stłamsi w swych szeregach Fałków, Sońtów, Rejczaków. Mam nadzieję,
                że nie wejdzie w układy z ustępującymi wielotorowacami.
                Uprzedzając ewentualne polemiki, informuję niepoinformowanych że nie głosowałem
                na PIS.
                • Gość: KIBIC_radomski Podoba mi sie Twoja analyza, ale IP: *.dc.dc.cox.net 18.11.06, 13:50
                  KR zaczyna miec inne analyzy i panicznie boi sie PiSu a nie Generala z PRLu!

Zrobilo sie ciekawie w Radomiu.

KIBIC
            • Gość: vis Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:12
              Pani Anna niech pani wyżyga ten jad do klezetu i nie zabiera głosu na sprawach
              na których sie nie zna a więc na polityce.
            • Gość: bipi Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 12:38
              A milicjant niby skąd miał pojęcie o zarz ądzaniu?
            • Gość: lena Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.tkdami.net 14.11.06, 16:48
              Pis nas wykonczy za 4 lata nic z radomia nie zostanie. Zmarnuja miasto i
              rozkradna.
      • Gość: anna Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:02

• Re: Marcinkowski musi odejść IP: 82.139.38.*
        Gość: Marcinkowski musi 13.11.06, 18:37 + odpowiedz

Marcinkowski musi odejść!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Re: simba_true IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: Józek 13.11.06, 18:34 + odpowiedz

Mam wielką nadzieje,że radomianie uratują jeszcze honor naszego miasta.Jestem
        przerażony,że osoba znikąt otrzymuje takie poparcie.Liczyłem że w II turze
        spotka się Marcinkowski z Gęsiakiem ale to co sie stało świadczy tylko o nas.

• Re: simba_true IP: 82.139.60.*
        Gość: nonna 13.11.06, 18:19 + odpowiedz

Szczera prawda ... Kosztownik będzie nas kosztował cztery lata zastoju. Inne
        miasta pójdą wtedy do przodu. Kto stoi w miejscu ten się cofa.

• Re: Wybory: To jest całkowita katastrofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: podatnik 13.11.06, 18:13 + odpowiedz

katastrofa Ci ludzie to naprawde jak Gierek nazwal "warcholy" chyba
        bezmozgowia nic nie mysla zeby miasto uzdrowic wybrac nowe wladze. Wybieraja
        wapniakow komuchow i nieudacznikow ktorzy juz kolejne kadencje sie pchaja na
        stolki

• Re: Wybory: To jest całkowita katastrofa IP: *.internetdsl.tpnet.pl
        Gość: Amen 13.11.06, 17:56 + odpowiedz

Tam znow weszli do samorzdu choragiewki ci c zmieniaja obcje jak wiatr
        zawieje np Sonta juz po raz trzeci sie zalapal!!!!!! pamietacie jak I raz
        startowalz jakiego ugrupowania??? jeszcze mu malo na trzech etatach pracuje a
        w internacie dla dzieci niewidomych to bierze same nocki i niedziele bo platne
        200% i jeszze mu malo a co zrobil dla miasta, lepij
        by wziol sie za wychowanie syna jaki on nauczyciel jak swojego nie umie
        wychowac!!!!. Po co chodzic na wybory jak Ci wyborcy sa slepi, trudno gdyby to
        byla jedna kadencja mozna sie pomylic nie zna sie osoby moze cos zrobi ale po
        raz kolejny. Radom wlasciwie to miasto ludzi beznadziejnychi nic nie myslacych
        SZKODA BO KOCHAM TO MOJE MIASTO

• Re: Wybory: To jest całkowita katastrofa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
        Gość: klik 13.11.06, 17:35 + odpowiedz

od setki do setki :-)

• Re: Wybory: To jest całkowita katastrofa
        maniek611 13.11.06, 17:33 + odpowiedz

Ja sie nie martwię, żyję z odsetek, ale Wy macie prze ...ne

• Re: Wybory: To jest całkowita katastrofa
        hrabia_ramon_serano_lopez 13.11.06, 17:26 + odpowiedz

Już czas na Ciebie. Wsiadaj i wyjeżdzaj. Nikt Ciebie tu nie trzyma. A pozatym
        nie porównuj Kielc i Wrocławia do Radomia, bo tam prezydent przez wszystkie
        lata swojej kadencji działał i zdobywął pieniadze a prezydent Radomia
        przypomniał sobie o mieście wiosną tego roku po przebudzeniu z długiego
        błogiego 3 letniego snu. Można powiedzieć że obudził bo budzik z dzwiękiem
        WYBORY, WYBORY, WYBORY!!!

• Wybory: To jest całkowita katastrofa
        simba_true 13.11.06, 16:29 + odpowiedz

14 mandatów dla PiS. Być może prezydent też z PiS. Wśród radnych PiS-u znane
        dobrze nazwiska ze Wspólnoty Samorządowej. Czyli Ci, którzy dotychczas
        potrafili wszystko burzyć. Za moment zapewne czystka w Urzędzie Miejskim. Nowi
        urzędnicy, którzy będą przez rok poznawać, o co chodzi. W tym czasie miasta, w
        których jest ciągłość władzy (prezydent wybrany na drugą kadencję - Wrocław,
        Kielce) będą wyciągać pieniądze z unijnej kasy, Radom natomiast będzie tracił
        czas na wojenki i odnowę moralna, poza tym na szukanie wszelkich afer nawet
        tam, gdzie ich nie ma. po pewnym czasie będziemy mieli tutaj drugą Włoszczową
        i przyjdzie nam się cieszyć, że dzięki staraniom i poparciu PiS-u zatrzyma się
        w naszym miasteczku pociąg ekspresowy. Mam nadzieję, że będzie jechał do
        Anglii lub Irlandii. Pora wyjeżdżać. Szkoda tylko, szanowni wyborcy w moherze,
        że zapominacie o tym, iż w Radomiu mieszka wielu ludzi, którzy do dziś mieli
        nadzieje na lepsze perspektywy. Macie, co chcecie. Tylko kto zarobi na Wasze
        emerytury ?

• Gość: ala a mnie jest wstyd IP: *.pr.radom.net 14.11.06, 10:21
      że jest jeszcze takie miasto( mieścina) gdzie nie dociera radio i
      telewizja .Wszystkie większe miasta, wyciągnęły naukę z tej rocznej lekcji
      rządzenia Pis-u. My nie !!
      Bedziemy jednym z nielicznych ( a może jedynym ?), którego miszkańcy nie
      potrafią myśleć i oceniać.
      Rok temu, sama głosowałam na PiS, ale od tego czasu wiele się zmieniło . Dzis
      się tego wstydze
      • jas_fasollasido 1976 "=" 2006? 14.11.06, 13:53
        Twoje myslenie stanęło na 1976 roku. Wtedy też nikt nie spodziewał się że Radom
        odważy się powiedzieć nie, a jednak powiedział i miał na to odwagę. Twój krzyk
        przypomina tamtych na stadionie Radomiaka, że to warcholstwo, hołota i
        prymityw. Tylko komu historia przyznała rację? Tam był zryw przeciwko władzy
        teraz jest zryw za władzą. Radom się nawócił, z czerwonego Radomia ostoi
        socjalizmu poparł politykę obecnego rządu. Idzie na razie ciężko ale widać że
        przynajmniej coś robią, choćby minister Ziobro czy Giertych, nie wtrącają się
        do gospodarki, dochód narodowy rośnie. Myślę, że teraz Radom ma swoje 5 minut w
        historii i czas to panowie wykorzystać, otworzyła się szansa nie spotykana na
        przestrzeniu ponad 800 lat historii tego miasta. Jeśli ten dawowany wam czas
        zmarnujecie, to następna ekipa (PO?) ukarze Radom jak komuniści w 1976roku.
        • Gość: ala głupstwa pleciesz IP: *.pr.radom.net 14.11.06, 14:41
          ile ty masz latek , jasiu? Pamiętasz tamten okres?Bo ja baardzo dobrze.I nie
          zycze sobie, stawiania mnie po stronie, po ktorej nigdy nie byłam.Pięknie
          piszesz , tylko niewiele z historii rozumiesz
          • hrabia_ramon_serano_lopez Re: głupstwa pleciesz 14.11.06, 17:10
            Ty za to Alu znakomicie ją rozumiesz. Popieram w 100% Jasia. Radom właśnie w
            dniu 12 listopada odważył powiedzieć NIE tym wszystkim chorym insynuacjom i
            zabiegom które widzimy ostatnio. Na przekór wszystkim ujadoczom zdecydował się
            poprzeć opcje obecnie rządzącą w kraju. Na pewno wyjdzie nam to na dobre. Teraz
            należy powiedzieć ostateczne słowo w niedziele 26 listopada.
            • Gość: nina Re: głupstwa pleciesz IP: *.tkdami.net 14.11.06, 17:23
              Jeszcze bedziesz plakac przez pis hrabio!. Nic sie nie zmieni na lepsze tylko
              bedzie gorzej juz bracia pokazali co potrafia
              • Gość: Jacek Re: głupstwa pleciesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:15
                Wygrał nasz ukochany poseł Suski i jego otoczenie powiązane więzami rodzinno-
                towarzyskimi .Jakie doświadczenie życiowe reprezentują dzieciaki w rodzaju
                Karola Sońty itp? Aż strach pomyśleć że oni będą decydowali o żywotnych dla
                miasta sprawach .Wytłumaczenie proste jak mi się wydaje .Są to marionetki
                cwanych lisów które za te 3000 m-cznie posłusznie będą wykonywać polecenia
                wygodne dla bossów.GDZIE CI NASI EMERYCI STARCILI ROZUM TAK IDIOTYCZNIE
                GŁOSUJĄC ??
            • Gość: jacek Re: głupstwa pleciesz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:20
              Coś mi się wydaje że jesteś ślepy największym ujadaczem i zawodowym rozrabiaką
              jest od 8-miu lat pan Sońta to fakt niepodważalny.JEST TO SPECJALISTA OD
              NEGOWANIA WSZYSTKIEGO
    • Gość: abc Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.radom.pilicka.pl 14.11.06, 10:48
      popieram stanowisko Ani , brak doświadczenia w rządzeniu i co dalej ?
      • Gość: detektyw-inwektyw Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:33
        Ta "Ania" podpisuje się w różnych postach różnymi nickami i tworzy wrażenie, że
        reprezentuje szersze grono. Jej/jego wiarygodność jest więc zerowa. Może Ania
        napisze coś więcej, o co jej chodzi?
        • antypis5 Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych 14.11.06, 11:40
          A może chodzi jej/jemu o to, że nieznosi pisuarów, tak jak ja.
          • Gość: cichy24 Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.komtech.com.pl 14.11.06, 12:26
            i Ja tez
    • Gość: WP Pierwsza "dziesiątka" w Okręgu Nr 1 IP: 82.139.46.* 14.11.06, 12:32
      1. Kosztowniak - 1778 - PiS poz. 12
      2. Gęsiak - 1733 - PO poz.1
      3. Rejczak - 1268 PiS poz.1
      4. Karaś - 700 - PL poz.1
      5. Korpetta-Zych - 505 - PO poz.2
      6. Zaborowski - 393 - KR poz.1
      7. Lisiecka-Kowalska - 345 - PO poz.3
      8. Bobrowski - 336 - PO poz.2
      9. Pawelec 295 - KR poz.12
      10 Kot - 292 - RR poz.1
      • Gość: DMK Re: Pierwsza "dziesiątka" w Okręgu Nr 1 IP: 213.195.148.* 14.11.06, 12:43
        Mieszkancy wsi zwanej Radom pokazali swoj poziom intelektualny.
        • Gość: janek Re: Pierwsza "dziesiątka" w Okręgu Nr 1 IP: *.radom.pl 14.11.06, 14:30
          A Ty "wielkomiastowy" zakompleksiony człowieczku wogóle nie masz klasy:)
        • Gość: anka Re: Pierwsza "dziesiątka" w Okręgu Nr 1 IP: *.tkdami.net 14.11.06, 16:56
          Fajny mi prezydent ktoremu obce sa sprawy w urzedzie pracy. I on chce wziasc
          odpowiedzialnosc za radom? Wstydze sie za niego i taki czlowiek ma sprawowac
          wladze! Brawo radomianie tylko pozniej nie krytykujcie ze jest zle bo ci ktorzy
          nie byli na glosowaniu sami wybrali to pieklo.
    • bhjs Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych 14.11.06, 14:30
      ta ordynacja wyborcza jest do d..y , ponieważ w okręgu wyborczym nr.1
      do rady miasta weszły dwie osoby mające mniej głosów niż inne trzy osoby z tego
      samego okręgu.
      w radzie miasta jest Agata Morgan - 241 głosów
      oraz Maniak Jan - 238 głosów (oboje z PIS) .

więcej głosów otrzymali :
      Lisiecka-Kowalczyk z PO - 345 głosów
      Zaborowski Łukasz z Kocham Radom - 393 głosy
      Popis Marian z Porozumienmia Lewicy - 270 głosów
    • bhjs Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych 14.11.06, 14:40
      oczywiście przepraszam , tych osób jest więcej , jeszcze trzy :
      Kot Czesław z Radomianie Razem - 292 głosy
      Bobrowski z PO - 336 głosów
      Pawelec Walentyna z Kocham Radom - 295 głosów
      • iuslex Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych 14.11.06, 16:32
        a to już inna sprawa, chociaż ewidentnie jest ona do d...y
        • Gość: LOLA Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.udn.pl 14.11.06, 17:34
          Skąd w tym mieście tyle tępaków!!!!!!!!! Czy czarne ludy wyprały wam mózgi??????
    • Gość: zalibowski Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 20:45
      Dziękuję wszystkim , którzy na mnie głosowali / otrzymałem 558 głosów/ . Będę
      dalej pracował dla naszego miasta . Może następnym razem sie uda , pozdrawiam
      wszystkich serdecznie , Krzysztof Zalibowski
      • Gość: basia Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.158.udn.pl 15.11.06, 08:32
        Cóż trudny okręg Pan miał, wiem coś o tym. Podobno ksiądz z południa mówi swoim
        parafianom, ze jak ktoś zagłosuje na inna opcje niz pis nie ma wstępu do jego
        kościoła. taka lokalna ekskomunika. Hehe, jego kościół, zbudowany za pieniądze
        mieszkańców. Przecież to jest kpina z demokracji. Ktoś powinien sie tym zajać.
        Wszędzie cisza wyborcza, a w kosciele można wszystko? Czemu pingwiny sie
        wtrącaja w politykę ?
    • Gość: Roco Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.radom.pl 15.11.06, 10:11
      Ludzie głosujcie na prezydenta Marcinkowskiego, jeśli chcecie, żeby było dobrze
      w naszym mieście!!!!!!!!!!!!
      • Gość: olo Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.stat.gov.pl 15.11.06, 10:13
        A teraz jest dobrze?
    • Gość: Aga Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.radom.pl 15.11.06, 10:26
      Wojciech Gęsiak zdradza swoich wyborców. Układa się z PiSem!!!!!!!!!!!!
      • Gość: vis Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 10:47
        Tp dobrze wrózy miastu!
    • Gość: wild Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: 82.139.57.* 15.11.06, 20:16
      Ustawa lustracyjna uniemożliwia prezydenturę wysokim funkcjonariuszom MO i PZPR
      -szkoda czasu i pieniędzy Radomian na organizowanie II tury wyborów dla
      Marcinkowskiego.

• Gość: jakby to ujął Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.tkdami.net 16.11.06, 17:41
      Jakby to ujął miłosciwie nam panujący p.o. czyli pełen optymizumu prezydent
      Z.Marcinkowski
      "Drodzy Radomianie i Kochane Dzieciaki uprzejmie informuję,że dziś tj. 16.11br.
      w godzinach pracy godz. 15 na sprzęcie miejskim z udziałem wielu
      oddanych mi pracowników nagrałem telewizyjną reklamówkę abym mógł bez problemu
      wygrać II turę WYBORÓW NA PREZYDENTA MIASTA RADOMIA I RZĄDZIĆ KOLEJNĄ KADENCJĘ"
      A wszystko to działo się na deptaku o czym informuje mieszkaniec tego grodu.
    • kochamradom Stanowisko Kocham Radom 16.11.06, 18:13
      Żeby uciąć dalsze spekulacje, przedstawiamy nasze oficjalne stanowisko.

Pozdrawiam!

JK

Radom, 16 listopada 2006 r.

KONFERENCJA PRASOWA

w sprawie wyników głosowania w I turze wyborów samorządowych

W imieniu Stowarzyszenia Kocham Radom oraz własnym serdecznie dziękuję za
      poparcie okazane nam w I turze wyborów samorządowych. Ponad 8000 osób, tj.
      ponad 12% wyborców zagłosowało na mnie jako na kandydata na Prezydenta
      Radomia, co dało mi 4 miejsce spośród ubiegających się kandydatów. Ponad 4600
      osób zagłosowało na kandydatów na radnych z listy Kocham Radom, co w efekcie
      przełożyło się na 1 mandat w Radzie Miasta. Jest to ogromny kapitał
      społecznego zaufania i dowód na to, że radomianie potrzebują odmiany,
      potrzebują nowej jakości w życiu społecznym miasta, jakim jest obywatelski
      ruch Kocham Radom. Wynik ten został osiągnięty przez stowarzyszenie obecne na
      lokalnej scenie zaledwie od kilku miesięcy bez wsparcia finansowego ani
      organizacyjnego wielkich partii lub ugrupowań.

W związku z nierozstrzygnięciem wyborów prezydenckich w I turze, zachodzi
      konieczność przeprowadzenia II tury wyborów. Skala okazanego nam poparcia
      zobowiązuje nas do zajęcia oficjalnego stanowiska w tej sprawie. Rozmawiając
      z naszymi wyborcami, sympatykami, członkami Stowarzyszenia Kocham Radom oraz
      licznymi przedstawicielami różnorodnych środowisk odbieramy zaistniałą
      sytuację jako konieczność wyboru mniejszego zła.

Zważywszy na różnorodność opinii oraz brak jednoznacznie preferowanego
      rozwiązania zdecydowaliśmy o niepopieraniu żadnego z dwóch kandydatów
      ubiegających się o fotel prezydencki w II turze wyborów. Pozostawiamy tę
      decyzję mądrości i rozwadze wyborców. Zachęcamy jednak gorąco wszystkich
      radomian do pójścia do wyborów i niepozostawiania tej ważnej decyzji w rękach
      innych.

Sytuacja, w której niemal 2/3 mieszkańców naszego miasta zrezygnowała z prawa
      głosu w I turze wyborów jest sytuacją wielce niepokojącą. W efekcie na wynik
      wyborów ma wpływ głos mniejszości. Sytuacja, jaka zaistniała w Radomiu,
      stanowi dowód braku zaufania do lokalnej sceny politycznej. Jest problemem, z
      którym wszyscy powinniśmy się zmierzyć. Mamy nadzieję, że nasza działalność
      jako Stowarzyszenia Kocham Radom przyczyni się do tego, że w kolejnych
      wyborach frekwencja będzie wyższa i że więcej osób dostrzeże alternatywę,
      której nie widziało dotychczas.

Niniejszym chciałbym zadeklarować naszą dalszą aktywną pracę na rzecz
      Radomia. Będziemy inicjować i wspierać wszystkie cenne działania na rzecz
      naszego miasta. Zapraszamy wszystkich chętnych do współpracy i wspólnego
      działania w ramach Stowarzyszenia Kocham Radom. W najbliższych dniach
      ogłosimy termin otwartego spotkania, na które już dziś serdecznie wszystkich
      zapraszamy. Zapraszamy do kontaktu z nami w siedzibie Stowarzyszenia na ul.
      Traugutta 15 oraz do śledzenia naszej strony internetowej
      www.kochamradom.pl, gdzie znaleźć można informacje na temat naszych
      działań i dalszych zamierzeń.

Raz jeszcze dziękując wszystkim za okazane zaufanie, zachęcam wszystkich,
      żeby zawsze kochali Radom!

Jakub Kluziński
      Prezes Stowarzyszenia
      Kocham Radom
    • Gość: wild Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: 82.139.57.* 17.11.06, 00:44
      Marcinkowski nie ma żadnych szans na ponowne rządzenie Radomiem ,bo PiS ma
      większość w radzie miejskiej.
      Zbudowanie SITWY w oparciu o PO Kopaczowej i Gęsiaka było możliwe w IV kadencji.
      W tych wyborach mieszkańcy Radomia Marcinkowskiego już nie chcą.
    • Gość: ws Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: 82.139.57.* 17.11.06, 23:40
      Za Włodarczyka w latach 1998-2002 przybyło 10 tys. bezrobotnych.
      Prezydent Marcinkowski utrwalił bezrobocie/blisko 30 tys./ - w Radomiu co
      trzecia rodzina ma jednego bezrobotnego - mamy najwyższy wskażnik w Polsce i U.E.
      MARCINKOWSKI i WLODARCZYK razem rządzili Radomiem - oni wspólnie odpowiadają za
      zły stan Miasta.
      26 LITOPADA KONIEC WLADZY CZERWONYCH W RADOMIU.
      • Gość: zenek Re: Opinie do wyników wyborów samorządowych IP: *.radom.pl 18.11.06, 07:41
        Gość portalu: ws napisał(a):

> Za Włodarczyka w latach 1998-2002 przybyło 10 tys. bezrobotnych.
        > Prezydent Marcinkowski utrwalił bezrobocie/blisko 30 tys./ - w Radomiu co
        > trzecia rodzina ma jednego bezrobotnego - mamy najwyższy wskażnik w Polsce i U
        A za pis wszyscy bezrobotni będą zmuszeni do emigracji zarobkowej!
        problem sam się rozwiąże! Głosujcie na nich jak chcecie wyjeżdżać z kraju za
        chlebem!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka