miniura 21.11.06, 16:27 Witam ! Mam pytanie, czy ktoś z Was ma internet z firmy RADNET. Zastanawiam się czy nie skorzystać z ich oferty. Jakie są wasze opinie na jej temat ? Dzięki za pomoc. POZDRAWIAM ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mega.pl Re: Internet z Radnetu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 16:34 Bardzo złe zero kontaktu z chłopaczkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 21:24 Bzdury piszesz. Sam mam internet od nich od ponad roku i zdarzyły się dwie usterki, które zostały niemal natychmiast usunięte. Poza tym wszystko działa bez problemów, transfer zgodnie z umową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lincoln Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 21:27 Potwierdzam, mam od 5 miesięcy działa wyśmienicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: projektant Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 21:34 Działa wyśmienicie - prowadze biuro projektowe i czesto przesyłam duze pliki oraz duzo danych dostaje od klientów - łącze wyśmienite - jak mówią tak robią !!! płacę za mały pakiet a potem za systematyczne płatności mi zwiększają predkość łącza nie na miesiąc, nie na dwa lecz na stałe i to bez dodatkowych opłat. Chłopaki są super !!! POLECAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 21:40 Kolejna wielka amatorszczyzna. Chlopaki kupuja dsl-a z tp w promocji: 6 miesiecy za 1 złotych. Zapomnieli chyba tylko przeczytac regulamin, ze dsla w tej promocji nie wolno dzielic (www.internetdsl.pl). Nadajniki i anteny kupuja pewnie w ats ( www.wirelesslan.pl), stawiaja na dachu u jakiegos klienta i udaja wielkich dostaców. A co, jesli gosc kaze im zabierac sprzet z dachu bo go wk.... A wielki unc administrator zarządza ich kosmicznymi serwerami i rdnsa im od wczoraj ustawil. ( masz tepo gosciu ) Tracing the route to radnet.pl: traceroute to radnet.pl (195.225.76.31), 30 hops max, 40 byte packets 1 157.25.5.193 (157.25.5.193) 9.021 ms 0.882 ms 9.867 ms 2 157.25.3.169 (157.25.3.169) 9.701 ms 9.894 ms 9.871 ms 3 plwaw3-so-5-0-0-0.net.ipartners.pl (157.25.3.97) 9.715 ms 7.176 ms 9.870 ms 4 fra-tr1-p0-1-1.gtsce.net (195.39.208.69) 36.628 ms 24.480 ms 24.402 ms 5 fa-5-0-0.frape1.net.telenergo.pl (80.81.192.124) 24.945 ms 25.047 ms 24.483 ms 6 pos-6-0-0.katpe1.net.telenergo.pl (213.172.160.254) 38.862 ms 38.719 ms 38.817 ms 7 213.172.178.198 (213.172.178.198) 23.955 ms 24.132 ms 23.789 ms 8 kat-do-kra.bptnet.pl (195.136.253.109) 25.277 ms 24.808 ms 25.710 ms 9 r1.infoplus.com.pl (195.136.246.194) 50.668 ms r2.infoplus.com.pl (195.136.246.198) 64.910 ms 54.424 ms 10 router.infoplus.com.pl (195.225.76.2) 42.269 ms 42.599 ms 42.303 ms 11 radnet.pl (195.225.76.31) 42.316 ms 42.624 ms 42.629 ms Kolega z uke twierdzi, ze biora sie za takie sieci i je kasuja - mam nadzieje ze takie sieci jak ta dosc szybko zlikwiduja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 22:00 karol ty idź do szkoły sie podszkolić a dopiero wypisuj taki głupoty !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartosz Re: Internet z Radnetu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.06, 22:05 Gość portalu: Karol napisał(a): > Zapomnieli chyba tylko przeczytac regulamin, ze dsla w tej > promocji nie wolno dzielic To pokaż ten punkt regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 22:10 mnie bardziej zastanawia skad wszechwiedzacy Karol wie, w jakiej promocji dana firma bierze lacze :D a myslisz, ze multifox, bit-com czy nawet algo nie uzywa dsli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:16 www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=Multifox www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=Radnet www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=bit-com www.ripe.net/fcgi-bin/whois?form_type=simple&full_query_string=&searchtext=algo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacky Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 22:21 i czego dowodza Twoje linki? nawet nie wiesz, ile lacz posiada dana firma a wysuwasz wnioski, po ktorych nawet plakac sie nie chce ;) smieszny jestes :) przyznaj sie lepiej jaka Ty masz firme i dlaczego tak bardzo przeszkadza Ci konkurencja :) moze swoim abonentom dzielisz SDI albo neostrade z limitami i zal Ci, ze kogos stac na dsl-e? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:25 akurat nie mam firmy, a gdzie pracuje widac :-) tylko denerwuja mnie takie sieci jak wasza - wielcy dostawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzysiek Re: Internet z Radnetu. IP: *.tpnet.pl 21.11.06, 22:30 kolego, wytlumacz innym, co ci przeszkadza u lokalnych dostawcow internetu? czy ch uslugi sa w jakims stopniu gorsze? jak komus sie nie podoba to przeciez nie musi korzystac. podobnie, jak z TP.... rozpetala sie dyskusja wobec jednej firmy, a tak naprawde sprawa dotyczy wszystkich innych. przeciez nikt Cie nie zmusza do korzystania z uslug firmy X, na szczescie jest jszcze firma Y a nierzadko tez firma Z. pozwol innym dokonac wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:37 1. Niechodzi o firme tylko o sposob w jaki sobie robi reklame na forum. 2. Niestety tacy dostawcy niszcza rynek innym firma ktore rywalizuja z tp, upc, netia, pilicka itp bo zniechecaja ludzi do korzystania z uslug lokalnych dostawców klient raz niezadowolony z lokalnego dostawcy idzie do tp i zostaje tam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a moze... Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:32 ... a moze Ty po prostu zaszalales i ukryles sie za serwerkiem proxy i wydaje Ci sie, ze jestes anonimowy? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:39 a moze masz wielki dylemat. Jak chcesz zawsze moge podac namiary na siebie, niewstycze sie sojego nazwiska oraz miejsca gdzie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolkowa Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 22:43 dupek jestes i tyle - zamiast zajac sie praca to patrzysz swoim ryjkiem w ten ekran i siedzisz na forach i czytasz - udajesz znawce - jestes nikim - poczekaj az sie twoj szef dowie co w pracy robisz to zobaczymy czy odpowiednią wypłatę wtedy dostaneiesz cwaniaczku. A propo tych usług to nawet nie ma sensu ztoba o tym gadac - bo zasada jest jedan gówna sie nie rusza bo smierdzi - wiec nie poruszajmy wiecej twych wątków bo czarna dziura sie powiekszy ;-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:50 1 prace skonczylem o 20, 2 szef :-) sam sobie, 3. pokazales gosciu klase, twoja wypowiedz mowi sama za siebie ! Szefie RADNETU wielki dostawco internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buahhahaaa Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 22:55 buhahhahahha - burak jestes i tyle ci powiem - rozwaliłes mnie tekstem szef radnetu - fajnie by było miec taką firmę :-) ale daleko ci nawet do myslenia w tym temacie. dal sprostowania nie jestem szefem - jestem poprostu zadowolonym klientem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unc Re: Internet z Radnetu. IP: *.de.ibm.com 24.11.06, 12:45 Ehh widze gosciu ze masz male pojecie o tym kto jakich lacz uzywa. No wiec chyba pora troche Ciebie uswiadomoci. MultiFox napewno ma DSL-a ale z tego co wiem ma tez lacze symetryczne od jednego z wiekszych dostawcow internetu jak sie myle prosze mnie poprawic Jesli chodzi o RadNet musze Ciebie znow zmartwic. Owszem uzywa DSL-i ale nie tylko jakos dziwnym trafem tez ma lacze od jednego z wiekszych dostawcow. Na temat Firmy Bit-Ccom niestety nic Ci nie napisze bo nic nie wiem Jesli chodzi o ALGO coz jezeli dla Ciebie 20 Mb/s (od jednego operatora) symetryczne + do tego wlasna pula adresowa z RIPE + BGP + dwoch nie zaleznych operatorow to DSL to faktycznie masz super wiedze. Jak nie wierzy proponuje bardziej wglebic sie w RIPE albo zapytac wlasciwe osoby aut-num: AS40969 as-name: ALGO-AS descr: Przedsiebiorstwo Techniczno Innowacyjne ALGO import: from AS20804 accept ANY import: from AS34402 accept ANY import: from AS12741 accept ANY export: to AS20804 announce AS40969 export: to AS34402 announce AS40969 export: to AS12741 announce AS40969 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:17 Wystarczy na rutingi z waszych sieci popa.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:23 www.internetdsl.pl/doc/regulamin_DSL_24_plus.rtf w tej promocji byl brany dsl przez Radnet. TP ma zasade dla propocji przypisuje klasy adresowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Internet z Radnetu. IP: *.tpnet.pl 21.11.06, 22:26 bzdury kolego piszesz. skad pewnosc, ze okreslona firma posiada tylko jedno lacze od jednego dostawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 22:32 z takimi zabezpieczeniami sieci jak maja nie ma problemu z ustaleniem. Zreszta dla radnetu wystarczy w dnsach zobaczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miki Re: Internet z Radnetu. IP: *.radnet.pl 21.11.06, 21:35 Jeszcze jedna dosc wazna i istotna sprawa - zadne porty nie sa blokowane, mozna dowolnie wykorzystywac transfer na rozne uslugi. A to ma spore znaczenie w przypadku mniejszych, lokalnych dostawcow internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 21:47 Chyba nie macie klientów i robicie sobie reklame na forum !!! wstyd. a tak z ciekawosci, ilu macie abonentów? 30 ? Ilu pracownikow w serwisie? 0 ? Sami robicie wszystko :-) ABONENT: firma: FIRMA USAUGOWO-HANDLOWA "RADNET" ulica: UL. TADEUSZOWSKA 15 miasto: 26-604 RADOM telefon: +48.506062250 mozna dzwonic cała dobe i tak nikt nie odbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 21.11.06, 21:48 Strony www od 6 miesiecy brak w przebudowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Internet z Radnetu. 22.11.06, 06:36 Mam internet z Radnetu od kilku miesięcy, działa bardzo dobrze, abonament niski, czego więcej chcieć? :) Właściciel firmy nie reklamuje się na forum robią to za niego klienci, znam go osobiście i uwierz mi, że ostatnią rzeczą na jaką miałby czas to rozsyłanie spamu po necie. Dziwi mnie Twoja zazdrość, sam prowadzisz firmę to daj i drugiemu w spokoju zarabiać zamiast rzucać oszczerstwa. Co z tego, że mała firm? małe jest piękne, a duże dotowane -> przykład TPSA :) A co do liczby abonentów to grubo się pomyliłeś oczywiście w dół. Pozdrawiam Bartka :) Odpowiedz Link Zgłoś
anty19 Re: Internet z ats lewy 22.11.06, 08:28 oszust zakłada internet i podaje że pracuje w tej firmie interes kwitnie .zero podatku ,kilku łebków działa nielegalnie ;z diamentowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Internet z ats lewy IP: *.poligrafia.pl 22.11.06, 10:05 > oszust zakłada internet i podaje że pracuje w tej firmie interes kwitnie .zero > podatku ,kilku łebków działa nielegalnie ;z diamentowej ja dodam od siebie ze to prawda i jeszcze ze zwoleńskiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daj namiar Re: Internet z ats lewy IP: *.22.radom.pilicka.pl 22.11.06, 10:14 hmmm, ciekawe ciekawe - masz moze namiray na te firme?? i skad wiesz ze na lewo maja neta - moze taniej co ?? a ty skad masz neta ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Internet z ats lewy IP: *.poligrafia.pl 22.11.06, 10:34 1. Firma niewystawia fv anie nie odprowadza zadnych podatkow ( oszukuje państwo ) 2. Cierpia na tym userzy bo niemoga skorzystac z ulgi ( do 760 zł rocznie ) 3. Po wypowiedziach obroncow firmy widac ze to wypowiada sie jej szefostwo lub ten "burak" ( aby niebylo cytat ) ze zwolenskiej ktory na domu ma nadajnik. 4. Moze zajmie sie ta firma uke i uks i zrobi porzadek 5. www.radnet.pl - strona niema bo chlopaczki kręcom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Internet z ats lewy IP: *.22.radom.pilicka.pl 22.11.06, 10:39 dzięki kolego za informacje widocznie ja mam sprzeczne - ale mysle ze nie wypada obrazać nigogo na forum - każdy orze jak moze - ale ja w takim razie poszukam gdzies indziej :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Internet z ats lewy IP: *.icm.edu.pl 22.11.06, 10:41 Ty chłopie chyba jestes jakis niedowartosciowany :) sam w domu korzystam z uslug tej firmy, co miesiac dostaje faktury, w zeszlym roku z powodzeniem skorzystalem z odliczenia podatku i nie bylo zadnych problemow. chyba faktycznie jestes z konkurencji i wypisujesz, jakie przekrety robisz u siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś
anty19 Re: Internet z ats lewy 24.11.06, 08:57 ten też ma nadajnik na domku ul diamenowa 14 udaje właściciela firmy haha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowany Re: Internet z ats lewy IP: *.22.radom.pilicka.pl 22.11.06, 10:25 hmm kolego z tego co wiem to ta firma ma anteny na glinicach tylko - i podobno działa bardzo dobrze - skad te twoje wnioski to nie wiem ?? mozesz cos wiecej pwoeidziec ?? własnie chce zamówic montaz u nich tymbardziej ze daja dobra oferte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Internet z ats lewy IP: *.poligrafia.pl 22.11.06, 10:35 to powodzenia !! Odpowiedz Link Zgłoś
anty19 Re: Internet z ats lewy 24.11.06, 08:52 witaj tak działa na glinicach ul diamentowa14 ale kradziony nie ma pozwolenia wiem bo ktoś ma od niego sprawa śmierdząca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szukam namiaru Re: Internet z Radnetu. IP: *.22.radom.pilicka.pl 22.11.06, 10:16 prosze podajcie nr telefonów do tejh firmy - ciekawe gdzie maja nadajniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 22.11.06, 10:40 Konczac ta glupia dyskusje widac jaka to firma, niski abonament, zero rachunkow, podatkow itd. Nagle wszyscy klieci goscia siedza na forum gazety i go bronia :-) Oj kontrola z UKS i UKE gwarantowana. Koniec z psełdo dostwcami internetu !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 22.11.06, 10:43 Karol, mozesz PUBLICZNIE podac swoje dane i namiary, w jaki sposob sie mozna z Toba skontaktowac? Chcialbym zamienic z Toba kilka slow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 22.11.06, 11:02 daj emial napisze Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Proszę czytać ze zrozumieniem 22.11.06, 11:08 Nie widzicie, że gość o nicku anty19 podpiął się do tego wątku i pisze o innej firmie, świadczy o tym tytuł wypowiedzi: Internet z ats lewy "...oszust zakłada internet i podaje że pracuje w tej firmie interes kwitnie .zero podatku ,kilku łebków działa nielegalnie ;z diamentowej..." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 22.11.06, 11:11 > a moze masz wielki dylemat. Jak chcesz zawsze moge podac namiary na siebie, > niewstycze sie sojego nazwiska oraz miejsca gdzie pracuje. sam to napisales, prawda? czyzbys sie zaczal wstydzic? czekamy wszyscy na namiary do Ciebie - najlepiej numer telefonu. ja sam osobiscie bardzo chetnie z Toba porozmawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karol Re: Internet z Radnetu. IP: *.icm.edu.pl 22.11.06, 11:18 Karol Ogrodnik - tel. zastrzezony sory ale niemam ochoty zeby ktos mi wydzwanial, jesli chcesz podaj sam adres na forum a odpisze do ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
pitagor Re: Internet z Radnetu. 22.11.06, 11:45 Powiedz mi Karol jaki masz interes w tym, aby szkodzić uczciwej firmie? Jak możesz swoje osądy opierać na kilku wypowiedziach na forum? Forum bardzo łatwo manipulować, a Ty swoimi wypowiedziami nie popartymi _ŻADNYMI_ dowodami szkodzisz. Mało tego kwestionujesz prawdomówność osób które znają firmę i wiedzą jak ona działa. Czy to jest z Twojej strony uczciwe? Czy wg. Ciebie firma Radnet jest zagrożeniem dla UPC, TPSA, VECTRY? Proszę o odpowiedz. PS. Ja, na miejscu właśiciela podał bym do sądu wszystkie te osoby które oskarżają jego i jego firmę o działalność niezgodną z prawem. Odpowiedz Link Zgłoś
fuh_radnet Re: Internet z Radnetu. 22.11.06, 11:46 Witam, Kilka chwil temu dotarł do nas link na tym forum dotyczący naszej firmy, wobec czego - jako osoba odpowiedzialna - czuję się zobowiązany wyjaśnić kilka kwestii tutaj poruszonych przez osoby, które jak się okazuje mają blade pojęcie o całym temacie, ale jednak muszą wtrącić swoje trzy grosze. Przede wszystkim - indywidualną sprawą każdej firmy jest to, z jakich łącz internetowych korzysta i jakie udostępnia. Klienta nie interesuje, czy firma korzysta z Polpaków, czy chociażby ze wspomnianych w tym wątku DSLi. Klient płaci za określoną przepustowość w jedną i drugą stronę i nasz regulamin świadczenia usług oraz umowa zawierana z Abonentem gwarantuje taki właśnie transfer. Czy korzystając z łącz TP interesuje Cię to, jaką przepustowość ma określone łącze doprowadzone do Ciebie? Wystarczy, że umowa jest realizowana i więcej nie powinno Cię interesować. Podobnie sprawa wygląda jeśli chodzi o zakup urządzeń dla Abonentów. Dla Klienta urządzenie ma działać. Kończąc ten wątek dodam tylko, że nasza firma korzysta nie tylko z DSLi (a już szeroki uśmiech na mojej twarzy wywołało przypuszczenie Karola o podejrzewanie nas o konkretną promocję za złotówkę:D) i nie tylko z łącz TP. Podobnie sprawa wygląda jeśli chodzi o rzekome routingi, które przedstawił Karol. Czy zdajesz sobie sprawę, że serwer radnet.pl (który próbowałeś śledzić) fizycznie znajduje się zupełnie gdzie indziej niż cała sieć i nie jest z nią w żaden sposób powiązany (poza domeną)? Takimi przypuszczeniami jedynie się ośmieszasz i udowadniasz, jak bardzo jesteś niezorientowany w temacie. Bardzo zaskoczyła mnie też kwestia rzekomego niewystawiania faktur. Otóż Wojtku, nasza firma co miesiąc wystawia faktury VAT (zaznaczam: co miesiąc, a nie - tak jak w przypadku innych firm - dopiero na koniec roku i to na wyraźnie żądanie Klienta przekazują komplet faktur). Zastanawia mnie wobec tego, skąd wiesz o takich niby praktykach naszej firmy? Czyżbyś był pracownikiem albo właścicielem konkurencji, której nie na rękę są nasze działania? ;-) Reasumując - na tym forum już nie raz pojawiły się podobne ataki na konkurencję, bardzo rzadko argumenty odzwierciedlały stan faktyczny. Wystarczy przypomnieć sobie niedawny wątek o firmie CHIP... I też wypowiadało się bardzo wiele osób, które podobno wiedziały wszystko na temat danej firmy. A w praktyce okazywało się, że nie wiedzą nic. Gdyby ktoś miał jakiekolwiek pytania, dane kontaktowe do nas nie są tajne. e-mail: internet@radnet.pl telefon: +48 48 389 30 30 Odpowiedz Link Zgłoś
n.michal Re: Internet z Radnetu. 24.11.06, 14:02 ale strone to moglibyscie uruchomic, przeciez potencjalny klient bedzie szukal informacji w necie, a poza tym to nie najlepsze swiadectwo o firmie internetowej jesli sam nie ma dzialajacej strony pzdr Odpowiedz Link Zgłoś