Gość: Kaśka IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 15.02.07, 08:08 Jesli ktos z Was korzystał z usług foto i video Pana Waldemara Pastuszko, bardzo prosze o opinie na temat jego pracy.. z gory dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: black Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:28 przykra bedzie ta opinia, filmowac to on moze jako tako i umie a ale zdjec to robic nie umie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaśka Re: VIDEO IP: *.tkdami.net 15.02.07, 17:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=473&w=55026334 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniavi1 Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:47 Nasi znajomi wybrali tego kamerzyste. Niestety ostatecznie to nie on filmowal ich wesele. Wyslal na zastepstwo osobe, ktora o tej pracy nie miala zielonego pojecia. Pan stal przez caly czas w jednym miejscu. Nakrecil to, co mu weszlo w kadr, np. plecy pana mlodego podczas tanca, kawalek pustej sciany, sama glowe itp... Obraz jest drzacy i niedoswietlony. Wierzcie mi, lepiej nie miec pamiatki niz otrzymac cos takiego. Tych chwil niestety nie da sie drugi raz utrwalic...Niikomu nie zycze takiej sytuacji. Podsumowujac...Ja wolalam poszukac innego kamerzysty, bo odnioslam wrazenie, ze Pan Pastuszko bierze wszystkie zlecenia, a dopiero potem zastanawia sie, jak je zrealizuje, rozdzielajac prace bez sprawdzania umiejetnosci wspolpracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ani Re: VIDEO IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 15.02.07, 23:53 a mozesz kogos polecic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniavi1 Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:28 Niestety nie potrafię polecić kamerzysty z Radomia. Ostatecznie, po obejrzeniu filmu pana Pastuszko który cieszył się opinią najlepszego w Radomiu, zdecydowaliśmy się wynajac kamerzystę z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: VIDEO 16.02.07, 10:17 Zdjęć Pana Waldka nigdy nie widziałem, więc nie mogę ich ocenić. Co do filmowania, to ma kilka pozytytywnych i bardzo ważnych cech, których wielu kamerzystom brakuje. Przede wszystkim wie co filmować. Rejestruje dobrą zabawę zamiast np wujka śpiącego w sałatce, jakieś kłótnie, czy inne incydenty, które później i tak młodzi zechcą wykasować. Widziałem kamerzystów nagrywających przerwy, a podczas zabawy siedzących przy stoliku, wyjeżdżających w najważniejszych do nakręcenia chwilach na inne wesele, kręcących "na czas" czyli ma nakręcić 3 godziny, to nagrywa je pod rząd, jak leci i zwija się do domu. Druga sprawa, to sprzęt ma na tyle dobry, że nie musi dokuczać dodatkowym, mocnym oświetleniem, psując nastrój i dobrą zabawę. Stara się być niewidoczny i nie przeszkadzać gościom w tańcu. Doświetleń czasem używa na ciemnych salach podczas oczepin i innych punktów programu, gdzie jest to niezbędne. Natomiast wyłącza je jeśli widzi, ze zespół gra jakiś nastrojowy lub wymagajacy mniejszego oświetlenia utwór, ubarwiony dodatkowymi efektami świetlnymi, których przy mocnym oświetleniu nie widać. A tak się zdarza często, że zespół ma dodatkowe efekty, lub organizatorzy imprezy wynajmą takowe, kamerzyści zaś mocno doświetlają i te atrakcje są niestety bezużyteczne. Czasem tłumaczą się, że o 3 wyjadą i wtedy zgaszą światła. Tyle, że w miesiacach ciepłych o tej porze to już robi się widno, więc żadna łaska. Nie wymusza też od młodych jakichś dodatkowych, sztucznych zachowań, póz itp Słowem nie próbuje z wesela nakręcić telenoweli, której później i tak nikt nie ogląda. I dodatkowy plus, to to, że jest bardzo sympatyczny i otwarty na propozycje klientów, a nie jakiś napuszony buc, mający się za artystę po szkole filmowej. Z tego co wiem, uwzględnia też reklamacje, więc jeśli coś jest nie tak, to śmiało domagajcie się poprawy filmu wg własnych upodobań. Wiele osób pewnie nie zdaje sobie sprawy, jak kamerzysta może rozwalić zabawę złym podejściem i próbą podporządkowania całego wesela pod swoje dziwne wizje i ambicje. Nie jest moim zamierzeniem z jakichś powodów wychwalać tego Pana, gdyż można spotkać wielu dobrych i złych kamerzystów, fotografów czy zespołów. Napisałem tylko na co warto zwrócić uwagę. Ozdoby i bajery to można sobie wymieniać do woli nawet po latach, mając dobrze nagrany ciekawy materiał. Zmieni się moda, dojdą nowe możliwości techniczne, ale jeśli ktoś nie wiedział co nakręcić, to żadne fajerwerki czy latające gołąbki nie pomogą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andi Re: VIDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:42 Święte sowa panie Tomaszu. Ja tylko dodam że Walduś należy do grupy jako jeden z nielicznych, który nie narzeka że za głośno się gra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babajaga Re: VIDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:18 Popieram i P.Tomasza i P.Andiego i polecam Pana Waldemara Pastuszkę. A co do zdjęć to nic mi na ten temat nie wiadomo. Nie wiadomo mi aby jakieś zdjęcia robił , zawsze to robi niezależny od Video-kamerzysty fotograf. bo chyba nie jest P . Waldek dwa-w jednym jak szampon na łupież.Pozdro-Anka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: VIDEO IP: *.136.unknown.vectranet.pl 16.02.07, 14:46 umnie filmował p. waldka pracownik obiecywał że będzie osobiście płytę obejżałem 1 raz i wiecej nie mam zamiaru bardzo żałuję ,że połakomiołem się na taniego kameżystę Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: VIDEO 17.02.07, 10:44 Moja ocena dotyczy tylko Pana Waldka, nie jego podwykonawców. Choć kilku spotkałem i też miało pojęcie o swojej pracy, to jednak wszystkich nie znam. Poleciłem kiedyś tego Pana na studniówkę dla 8 klas. Przyjechał z ekipą 8 osobową. Oglądałem później płyty wszystkich klas i wszystkie były OK Podobne cechy i dobry sprzęt mają m in jeszcze Wojciech Pronin (Spector), Wiesio Dyduch (tu duży plus, nie że zatrudnia podwykonawców i nagrywa ładny dźwięk, obraz też) i kilku innych. O bajerach pisałem, że można je wstawiać kiedy się chce i wymieniać aż do spokojnej starości. Niestety, w dobie kamer cyfrowych często jest problem z dźwiękiem. Większość kamerzystów nie przykłada do tego zbyt dużej uwagi. Na kamerach analogowych brzmieli lepiej. Teraz się często przestery i inne zniekształcenia. Nie spotkałem w Radomiu (nie twierdzę, że nie ma) kamerzystów, którzy mieliby bezprzewodowy mikrofon pojemnościowy, umieszczony w dogodnym miejscu, zbierający lepiej dźwięk. Ma tu też wpływ akustyka i typ kamery, ale zdarzają się kamerzyści wchodzący na scenę lub na krzesło poza linią kolumn. Soprany rozchodzą się kierunkowo, więc nie mam mowy, żeby w takim ustawieniu nagrał klarowny dźwięk. Reasumując, nie napalajcie się, że z wesela otrzymacie film jakości kinowej. Kamerzysta może psuć zabawę, przywieźć wiele reflektorów, a nie wyjdzie mu dźwięk, albo będzie filmował pusty parkiet, ładnie doświetlony jak stołówka żołnierska, gdyż wiele gości nie lubi zbyt ostrego świetła. Niektórzy nie gaszą świateł nawet jak nienagrywają, tłumacząc się, że lepiej żeby goście się przyzwyczaili do mocnego oświetlenia, bo jak wyłączy, to później nie pozwolą mu włączyć. Przez takie "proklienckie" podejście coraz więcej ludzi rezygnuje z filmowania wesela. Wolą zamówić zdjęcia i nagrać parę ujęć amartoską kamerą, niż mieć zesputy nastrój i dodatkowo się stresować przeszkadzajacym w tańcu kamerzystą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: VIDEO IP: *.136.unknown.vectranet.pl 18.02.07, 10:08 jak ktoś używa kiepskich kamer to zapala dużo świtla w dobie 3 ccd jasnych kamer wystarczy lampka na kamere aco do dzwięku trzeda stosować odpowiedni dodadkowy mikrofon który kilku znanych kameżystów używa napewno nie p. dyduch, pastuszko itp. oni mają pojęcie ofilmowaniu 10 lat temu zobacz studniowki na dami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:43 czytam te wasze opisy i wychodze z zalozenia ze chwalicie a nawet wyszczegolniacie nazwiska wielu kamerzystow to ilu z nich nagrywalo to samo wesele, moi drodze poszukuje czlowieka ktory bedzie wiedzial co ma zdorbic jak to zrobic i na czym to zrobic a nie sypac nazwiskami, slyszalam pare pozytywnych opinii o p.pastuszce i p.jaworskim ale jednak wiecej negatywnych opinii obilo mi sie o usze bo bazowac na nazwisku to mozna ale nie tak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: VIDEO IP: *.136.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 14:59 jeśli szukasz zawodowca to oglądoj nie tylko czołówki, zakończenia ale pobieżnie obejż przykładowe wesele ktore oddaje młodym każdy zawodowiec ma kilka skopiowanych. natomias p. pastuszko p. jaworski. p.pronin są znani ponieważ robią to od dawna - nieznaczy że najlepiej. napewno masz jakiś znajowych obejż ich wesela zobacz kto filmował dobry kameżysta zawsze się podpisuje Odpowiedz Link Zgłoś
tomekxyz Re: VIDEO 19.02.07, 15:02 Szkoda, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Kilka wpisów pochodzi od muzyków, którzy mają do czynienia z kamerzystami i to czasem wielokrotnie spotykają tych samych. Studniówkę, jak napisałem, nagrywało 8 kamerzystów. Co do nazwisk, to przeczytaj czego wątek dotyczy. Opinii o konkretnym kamerzyscie, wymienionym z nazwiska. Odpowiedz Link Zgłoś
tomwald Re: VIDEO 19.02.07, 17:01 Kasia bier pana Waldzia,on nawyt na DVD robi,a to lepsze od vhs-a jesd www.redcombo.pl/kamera/index.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: VIDEO IP: 81.210.16.* 20.02.07, 13:09 Czy zna ktoś Wiesława Dyducha? Co o nim sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:01 jest na golebiowie 1 taki pan marek nazwiska nie znam i wybralismy jego jako kamerzyste i zdjecia tez u niego oczywiscie po obejrzeniu wczesniej kilku materialow rowniez i tych panow wyzej wymienionych a znalezlismy go poprzez interneta, sprawdzcie sobie i zrobcie jak uwazacie www.wesela.radom.pl/foto.html tel do niego 601058218 Odpowiedz Link Zgłoś