IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 15.02.07, 08:08
Jesli ktos z Was korzystał z usług foto i video Pana Waldemara Pastuszko,
bardzo prosze o opinie na temat jego pracy.. z gory dziekuję
Obserwuj wątek
    • Gość: black Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 11:28
      przykra bedzie ta opinia, filmowac to on moze jako tako i umie a ale zdjec to
      robic nie umie
    • Gość: Kaśka Re: VIDEO IP: *.tkdami.net 15.02.07, 17:40
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=473&w=55026334
      • Gość: aniavi1 Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.07, 23:47
        Nasi znajomi wybrali tego kamerzyste. Niestety ostatecznie to nie on filmowal
        ich wesele. Wyslal na zastepstwo osobe, ktora o tej pracy nie miala zielonego
        pojecia. Pan stal przez caly czas w jednym miejscu. Nakrecil to, co mu weszlo w
        kadr, np. plecy pana mlodego podczas tanca, kawalek pustej sciany, sama glowe
        itp... Obraz jest drzacy i niedoswietlony. Wierzcie mi, lepiej nie miec
        pamiatki niz otrzymac cos takiego. Tych chwil niestety nie da sie drugi raz
        utrwalic...Niikomu nie zycze takiej sytuacji.
        Podsumowujac...Ja wolalam poszukac innego kamerzysty, bo odnioslam wrazenie, ze
        Pan Pastuszko bierze wszystkie zlecenia, a dopiero potem zastanawia sie, jak je
        zrealizuje, rozdzielajac prace bez sprawdzania umiejetnosci wspolpracownikow.
        • Gość: do ani Re: VIDEO IP: *.rev.gsm-grodzisk.pl 15.02.07, 23:53
          a mozesz kogos polecic?
          • Gość: aniavi1 Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 15:28
            Niestety nie potrafię polecić kamerzysty z Radomia. Ostatecznie, po obejrzeniu
            filmu pana Pastuszko który cieszył się opinią najlepszego w Radomiu,
            zdecydowaliśmy się wynajac kamerzystę z Warszawy.
    • tomekxyz Re: VIDEO 16.02.07, 10:17
      Zdjęć Pana Waldka nigdy nie widziałem, więc nie mogę ich ocenić.
      Co do filmowania, to ma kilka pozytytywnych i bardzo ważnych cech, których
      wielu kamerzystom brakuje. Przede wszystkim wie co filmować. Rejestruje dobrą
      zabawę zamiast np wujka śpiącego w sałatce, jakieś kłótnie, czy inne incydenty,
      które później i tak młodzi zechcą wykasować. Widziałem kamerzystów
      nagrywających przerwy, a podczas zabawy siedzących przy stoliku, wyjeżdżających
      w najważniejszych do nakręcenia chwilach na inne wesele, kręcących "na czas"
      czyli ma nakręcić 3 godziny, to nagrywa je pod rząd, jak leci i zwija się do
      domu.
      Druga sprawa, to sprzęt ma na tyle dobry, że nie musi dokuczać dodatkowym,
      mocnym oświetleniem, psując nastrój i dobrą zabawę. Stara się być niewidoczny i
      nie przeszkadzać gościom w tańcu. Doświetleń czasem używa na ciemnych salach
      podczas oczepin i innych punktów programu, gdzie jest to niezbędne. Natomiast
      wyłącza je jeśli widzi, ze zespół gra jakiś nastrojowy lub wymagajacy
      mniejszego oświetlenia utwór, ubarwiony dodatkowymi efektami świetlnymi,
      których przy mocnym oświetleniu nie widać. A tak się zdarza często, że zespół
      ma dodatkowe efekty, lub organizatorzy imprezy wynajmą takowe, kamerzyści zaś
      mocno doświetlają i te atrakcje są niestety bezużyteczne. Czasem tłumaczą się,
      że o 3 wyjadą i wtedy zgaszą światła. Tyle, że w miesiacach ciepłych o tej
      porze to już robi się widno, więc żadna łaska.
      Nie wymusza też od młodych jakichś dodatkowych, sztucznych zachowań, póz itp
      Słowem nie próbuje z wesela nakręcić telenoweli, której później i tak nikt nie
      ogląda. I dodatkowy plus, to to, że jest bardzo sympatyczny i otwarty na
      propozycje klientów, a nie jakiś napuszony buc, mający się za artystę po szkole
      filmowej. Z tego co wiem, uwzględnia też reklamacje, więc jeśli coś jest nie
      tak, to śmiało domagajcie się poprawy filmu wg własnych upodobań.
      Wiele osób pewnie nie zdaje sobie sprawy, jak kamerzysta może rozwalić zabawę
      złym podejściem i próbą podporządkowania całego wesela pod swoje dziwne wizje i
      ambicje.
      Nie jest moim zamierzeniem z jakichś powodów wychwalać tego Pana, gdyż można
      spotkać wielu dobrych i złych kamerzystów, fotografów czy zespołów. Napisałem
      tylko na co warto zwrócić uwagę. Ozdoby i bajery to można sobie wymieniać do
      woli nawet po latach, mając dobrze nagrany ciekawy materiał. Zmieni się moda,
      dojdą nowe możliwości techniczne, ale jeśli ktoś nie wiedział co nakręcić, to
      żadne fajerwerki czy latające gołąbki nie pomogą. Pozdrawiam
    • Gość: Andi Re: VIDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 12:42
      Święte sowa panie Tomaszu. Ja tylko dodam że Walduś należy do grupy jako jeden
      z nielicznych, który nie narzeka że za głośno się gra.
      • Gość: babajaga Re: VIDEO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.07, 14:18
        Popieram i P.Tomasza i P.Andiego i polecam Pana Waldemara Pastuszkę. A co do
        zdjęć to nic mi na ten temat nie wiadomo. Nie wiadomo mi aby jakieś zdjęcia
        robił , zawsze to robi niezależny od Video-kamerzysty fotograf. bo chyba nie
        jest P . Waldek dwa-w jednym jak szampon na łupież.Pozdro-Anka
        • Gość: młody Re: VIDEO IP: *.136.unknown.vectranet.pl 16.02.07, 14:46
          umnie filmował p. waldka pracownik obiecywał że będzie osobiście płytę
          obejżałem 1 raz i wiecej nie mam zamiaru bardzo żałuję ,że połakomiołem się na
          taniego kameżystę
          • tomekxyz Re: VIDEO 17.02.07, 10:44
            Moja ocena dotyczy tylko Pana Waldka, nie jego podwykonawców. Choć kilku
            spotkałem i też miało pojęcie o swojej pracy, to jednak wszystkich nie znam.
            Poleciłem kiedyś tego Pana na studniówkę dla 8 klas. Przyjechał z ekipą 8
            osobową. Oglądałem później płyty wszystkich klas i wszystkie były OK Podobne
            cechy i dobry sprzęt mają m in jeszcze Wojciech Pronin (Spector), Wiesio Dyduch
            (tu duży plus, nie że zatrudnia podwykonawców i nagrywa ładny dźwięk, obraz
            też) i kilku innych. O bajerach pisałem, że można je wstawiać kiedy się chce i
            wymieniać aż do spokojnej starości.
            Niestety, w dobie kamer cyfrowych często jest problem z dźwiękiem. Większość
            kamerzystów nie przykłada do tego zbyt dużej uwagi. Na kamerach analogowych
            brzmieli lepiej. Teraz się często przestery i inne zniekształcenia. Nie
            spotkałem w Radomiu (nie twierdzę, że nie ma) kamerzystów, którzy mieliby
            bezprzewodowy mikrofon pojemnościowy, umieszczony w dogodnym miejscu,
            zbierający lepiej dźwięk. Ma tu też wpływ akustyka i typ kamery, ale zdarzają
            się kamerzyści wchodzący na scenę lub na krzesło poza linią kolumn. Soprany
            rozchodzą się kierunkowo, więc nie mam mowy, żeby w takim ustawieniu nagrał
            klarowny dźwięk.
            Reasumując, nie napalajcie się, że z wesela otrzymacie film jakości kinowej.
            Kamerzysta może psuć zabawę, przywieźć wiele reflektorów, a nie wyjdzie mu
            dźwięk, albo będzie filmował pusty parkiet, ładnie doświetlony jak stołówka
            żołnierska, gdyż wiele gości nie lubi zbyt ostrego świetła.
            Niektórzy nie gaszą świateł nawet jak nienagrywają, tłumacząc się, że lepiej
            żeby goście się przyzwyczaili do mocnego oświetlenia, bo jak wyłączy, to
            później nie pozwolą mu włączyć. Przez takie "proklienckie" podejście coraz
            więcej ludzi rezygnuje z filmowania wesela. Wolą zamówić zdjęcia i nagrać parę
            ujęć amartoską kamerą, niż mieć zesputy nastrój i dodatkowo się stresować
            przeszkadzajacym w tańcu kamerzystą. Pozdrawiam
            • Gość: g Re: VIDEO IP: *.136.unknown.vectranet.pl 18.02.07, 10:08
              jak ktoś używa kiepskich kamer to zapala dużo świtla w dobie 3 ccd jasnych
              kamer wystarczy lampka na kamere aco do dzwięku trzeda stosować odpowiedni
              dodadkowy mikrofon który kilku znanych kameżystów używa napewno nie p. dyduch,
              pastuszko itp. oni mają pojęcie ofilmowaniu 10 lat temu zobacz studniowki na
              dami
              • Gość: magda Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.07, 14:43
                czytam te wasze opisy i wychodze z zalozenia ze chwalicie a nawet
                wyszczegolniacie nazwiska wielu kamerzystow to ilu z nich nagrywalo to samo
                wesele, moi drodze poszukuje czlowieka ktory bedzie wiedzial co ma zdorbic jak
                to zrobic i na czym to zrobic a nie sypac nazwiskami, slyszalam pare
                pozytywnych opinii o p.pastuszce i p.jaworskim ale jednak wiecej negatywnych
                opinii obilo mi sie o usze bo bazowac na nazwisku to mozna ale nie tak
                • Gość: g Re: VIDEO IP: *.136.unknown.vectranet.pl 19.02.07, 14:59
                  jeśli szukasz zawodowca to oglądoj nie tylko czołówki, zakończenia ale
                  pobieżnie obejż przykładowe wesele ktore oddaje młodym każdy zawodowiec ma
                  kilka skopiowanych. natomias p. pastuszko p. jaworski. p.pronin są znani
                  ponieważ robią to od dawna - nieznaczy że najlepiej. napewno masz jakiś
                  znajowych obejż ich wesela zobacz kto filmował dobry kameżysta zawsze się
                  podpisuje
                • tomekxyz Re: VIDEO 19.02.07, 15:02
                  Szkoda, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem. Kilka wpisów pochodzi od
                  muzyków, którzy mają do czynienia z kamerzystami i to czasem wielokrotnie
                  spotykają tych samych. Studniówkę, jak napisałem, nagrywało 8 kamerzystów.
                  Co do nazwisk, to przeczytaj czego wątek dotyczy. Opinii o konkretnym
                  kamerzyscie, wymienionym z nazwiska.
                  • tomwald Re: VIDEO 19.02.07, 17:01
                    Kasia bier pana Waldzia,on nawyt na DVD robi,a to lepsze od vhs-a jesd
                    www.redcombo.pl/kamera/index.htm
                    • Gość: iza Re: VIDEO IP: 81.210.16.* 20.02.07, 13:09
                      Czy zna ktoś Wiesława Dyducha? Co o nim sądzicie?
                      • Gość: Mirek Re: VIDEO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.07, 14:01
                        jest na golebiowie 1 taki pan marek nazwiska nie znam i wybralismy jego jako
                        kamerzyste i zdjecia tez u niego oczywiscie po obejrzeniu wczesniej kilku
                        materialow rowniez i tych panow wyzej wymienionych a znalezlismy go poprzez
                        interneta, sprawdzcie sobie i zrobcie jak uwazacie
                        www.wesela.radom.pl/foto.html tel do niego 601058218

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka